- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz PR0JECTNR56 #25399 üzenetére
Eleg forrofeju (82C GPU es 86C CPU) de azt mondja nincs throttling: [link] Timespy alatt meg jobban melegszik picit. Ott a GPU jobban (91) mert azert tobb load megy ra.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
őstag
válasz echterion #25397 üzenetére
Melyik lett végül ?
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
echterion
nagyúr
Hát srácok, nem bírtam kivárni, míg elmegy a laposom, tegnap este berendeltem egy XMG-s gépet. Viszont van vele egy probléma: paypal-os fizetést választottam, ami végig is ment, de aztán a pénzt nem vonta le. A tőlük kapott email-ben ez nem látszik, csak az oldalukon, ha belépek az account-omban, ott van németül a "Vorgang fehlgeschlagen" felirat. Még tegnap este írtam nekik egy üzenetet, de azóta sem válaszoltak. Remélem, nem törlik a rendelést, mert kifizetném én (elég jó volt az ár), meg is lett a hiba oka, vásárlási limit volt a kártyán, ezt módosítottam is még tegnap. Valaki vett már tőlük gépet, ezek mindig ilyen lassúak?
-
Muerte
Topikgazda
válasz maximilian4 #25395 üzenetére
120/144Hz-es panelon ~80 FPS alatt elég rossz tud lenni a kép minősége,kb. úgy viselkedik mint 60Hz-en a 20-30 FPS
-
maximilian4
addikt
-
őstag
válasz NTonee #25392 üzenetére
Rendszer és játékok vannak rajta semmi más 500 giga pont elég nekem .
Na nézzük az eredményeket .
HWinfo: max :
SSD 1 56 fok
SSD 2 99 fokHDDSentinel csak az SSD1 et látja 52 fok.
Laptophütő be kapcsolva 40 és 50 fok"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Gaberiellb
senior tag
válasz Pocok256 #25390 üzenetére
Szuper! 🙄
De azt is észre vettem hogy alap esetben a proci 3,6 GHz-en fut mikor semmi sincs, aztán mikor kilepek egy játékból akkor meg 2,5-ön! Nem fordítva kéne lennie? Ezt mutatja a coretemp, vagy a melegedés miatt veszi vissza? Közben rá jöttem, energy management volt teljesítmény centrikuson ezért pörgött alapba is 3,6-on, egyébként ezt hogy érdemes használni?[ Szerkesztve ]
Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
Pocok256
veterán
válasz Gaberiellb #25389 üzenetére
Gondolom 1 szálú terhelést ad éppen a procinak emiatt látod, hogy malmozik az erőforrás. Ha magonként lenne listázva a terhelés akkor azt látnád, hogy 2 mag (mert ugye HT miatt 2 nek látod az 1 et) 100% on pörög míg a többi kb malmozik. Meg kell tanítani a programozókat a párhuzamos folyamatok írására és akkor királyság lesz.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Gaberiellb
senior tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Van egy y50-70-es laptopom! I7, gtx960-al, 5400 vinyóval( tudom szörnyű) afterburnerrel van húzva egy kicsit core clock 135 MHz , mem clock 250-el! Nem produkált semmi gondot! Viszont, elő fordul hogy nagyon le megy a viszonylag stabilnak mondható fps 30-körülire!pl Fallout 4-be, high beállítás 1360x768-on van! És közben a vga 60-70%-on...mi lehet a gond? Ram 8gb , win7
[ Szerkesztve ]
Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
őstag
Megyek haza melóból meg nézem ezt az SSD melegedő dolgot de lassulást tényleg nem vettem észre :/
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
addikt
válasz NTonee #25375 üzenetére
Én is rendeltem valami hasonló csodát Ausztráliából, de elakadt a vámon. Próbálják megfejteni mi a franc az, bár én sem tudom teljesen.
(#25383) NTonee: Nálam 30 pár fok csak az SSD. Igaz lassabb mint a tiéd, de teljesen elég mindenre. És ott nincs is megfúrva a doboz. Hogy melegedhet ennyire?
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
addikt
Lenne egy kérdésem.....barkácsilag lenne a gondolat. (Mondjuk ezt másra bíznám, ha)
Nálam miért van a belső venti befedve, míg más laptopokban lukas, alulról szívja a levegőt és oldalt is szívja meg dobja.....mi lenne ha alulról(mégha a lapátok máshogy is állnak) kaphatna a laptophűtő kapcsán hideg levegőt. Belül nem teljesen fedett és meleg levegő gyűlik össze a közepén. Ez miért jó? A hűtők hidegebb levegőt kaphatnának belső ösztönzésre is. Nem tudom hogy értitek-e mit mondok.
Ezenkívül mehetne akkor oda is mint ruhaszárítóra egy hőcső. Ezt mint konstrukciós hibát véltem felfedezni.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
NTonee
veterán
válasz echterion #25379 üzenetére
ez volt az, de nem került ennyibe, amikor rendeltem
-
kreten67
senior tag
válasz maximilian4 #25372 üzenetére
"Remélem a kajára is odafigyelsz, meg az italokra, mert elég sok minden egészségtelen és megy a kampány ellene, meg kb millió dologra ami sokkal károsabb mint a fejhallgató."
Ja alapvetően az egészségpárti életmódot nyomom se cukros üdítő,se alkohol se dohány és a kaja is szelektált a sport is mindennapos,de ennek ellenére rendszeresen megszívom pl egy kullancs csípéssel (tolószék + mankó)
Visszatérve a fejhallgatóhoz,nekem egy ideig zúg a fülem a használata után pedig nem bömböltetem. Szinte csak utazáskor használom ,buszon,repcsin vagy amikor a házisárkányt és a gyereket kímélem (pl nyaraláson egy helységben alváskor este). Otthon nincs rá szükségem az alvótér elektronika mentes. -
Medocsabi
addikt
válasz maximilian4 #25369 üzenetére
Azzal nincs gond, van fülesem, 90%ban azzal használom a gépet, csak fura hogy ugyanazon program (horizon go) a telefonomon faszán hangos, a laptopon meg halk. Ezen a vonalon maradva, a mostani középkategóriás gépek közül 300k-ig melyik gépnek van a legjobb hangszórója?
pl neki milyen lehet a hangja? Nagyon nézegetem a gépet...[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Ismerősöm vett egy ASUS GL702VS laptopot és kérte, hogy "nézzem át" neki.
Összességében annyira nem is rossz, mint amennyire gondoltam.
Persze attól még nem csúcs minőségű, pl a GL503VS is teljesen műanyagból van mint ez, de mégis "prémiumabb" érzésű. De persze azért ez sem esik szét az ember kezében.
Újra akartam kenni Conductonaut-al, de találtam pár hibát amikkel nem tudtam dűlőre jutni, így az még elmaradt.
A hibák amiket találtam (elnézést ha hülyeséget kérdezek):
1) Az ASUS oldaláról letölthető 376.06 2016-os kiadású driveren kívül MINDEN driver hibás ezzel a géppel. Már találkoztam ezzel a hibával Clevo P775DM3-G és ASUS G701VIK gépek esetében, de ott sem találtam megoldást. HP Omen 17, ASUS G752VS, MSI GT73VR, MSI GT75VR, ASUS G703VI, ASUS GL503VS esetében nem jelentkezett ez a hiba. Arról van szó, hogy ha olyan játékkal játszok ami DX12 API-t használ és mellé G-Sync is aktív, akkor a játékban ha mozgatom a kamerát, akkor tárgyak széleinél fekete szellemkép jelenik meg, illetve maga a játék képe is amíg mozgás van olyan mintha túl éles lenne. Ez nem csak zavaró, de egyes emberknél akár szédülést és hányigert is okozhat. Az ASUS 376.06-nál nincs ez a baj, de minden más, Nvidia és Asus által kiadott drivernél (akár régebbi, akár újabb) jelentkezik ez a gond ha G-Sync is aktív amíg DX12-es játék fut.
Rise of the Tomb Raider-el a leglátványosabb, továbbá ebben a játékban mikroakadás is jelent meg a fenti hiba mellé ha nem a 376.06-os ASUS driver volt használva.
Találkozott már más is ezzel? Eléggé ciki ha egyetlen, 2016-os driver képes DX12-es játékokat futtatni gond nélkül, mivel ez tartalmaz ehez a géphez optimalizálást a 120 Hz-es AUO panelhez.b) A jobb oldali hangszóró, ha 15%-nál nagyobb hangerőre van véve akkor magas hangoknál (legyen az film vagy csak az alap Windows 10 hangok) elég zavaróan rezonál. Minél nagyobb a hangerő, annál jobban rezonál. Szétszedtem a gépet és megnéztem a 2 hangszórót és a bal oldalihoz képest a jobb oldali membránja elég laza volt, mikor az ujjammal mozgattam lazán akkor lötyögött. Lehet ezzel kezdeni valamit vagy ez a hangszóró kuka?
Én visszaküldeném a fenti hibákkal, de gondoltam rákérdezek, hátha házilag javíthatóak egyszerűen és csak én nem tudok róla.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz kreten67 #25370 üzenetére
Hát ha fogyatékos módjára üvölteti biztosan, úgy hogy még harmadik személy is hallja amit más fejhallgatóval hallgat. De normálisan játszani fejes nélkül nem lehet. Komolytalan. Nem hallod a trappokat, zajokat. 5,1-es fejesen, normális hangkártyával azt is meghallom ha a másik a pálya végén elszellenti magát és azt is megmondom hol tette. Meg mondjuk nem ugyanaz dolby 5.1 vagy 7.1-el filmet nézni mintha a lapos fostos hangszóróján teszem. Szóval akárki akármit mond, nem fogom magamtól elvenni a hangélményt.
Bár én százszor inkább tarkóm basznám azokat a hülyegyerekeket akik az utcán bluetooth hangszórón üvöltetik a szarkajaikat, meg az autó majd szétesik a rezonanciától, ráadásul nem is szól tisztán a zene.Remélem a kajára is odafigyelsz, meg az italokra, mert elég sok minden egészségtelen és megy a kampány ellene, meg kb millió dologra ami sokkal károsabb mint a fejhallgató.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
kreten67
senior tag
válasz maximilian4 #25369 üzenetére
Én nem használok fejhallgatót,mert komoly szervezetek mint a WHO is kampányol a fiatalok felé a termék okozta halláskárosodás miatt. A napi max 1 óra és azt is csak 90 decibel alatti használat a határérték.
A WR szemüvegek is bizonyítottan elfókuszálják a látásod ,aminek az első bizonyítéka ,hogy többen állították miszerint javult tőle a látásuk ,és ezt vizsgálva bizonyos látásromlásnál a jövőben terápiaként alkalmaznák a WR-t.[ Szerkesztve ]
-
-
Medocsabi
addikt
válasz echterion #25365 üzenetére
Az a fura hogy játékok alatt jó hangos.De filmezés közben mindig halk.Mindegy hogy milyen lejátszón indítom(smplayer,windows media),youtube is halk.Ezert gondoltam hogy nem a tényleges teljesítménnyel lehet probléma,mert Bf3 uvoltott mint a szar
Szerk:végülis ez gamer noti,nem cinema noti[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Medocsabi #25364 üzenetére
Hát, ha annyit tud a noti, akkor azon szoftver nem fog tudni segíteni. Meg kell nézni, hogy a youtube, a fő hangerő-állító, a médialejátszók max. hangerőn vannak-e. Én már jártam úgy, hogy az MPC miatt halkabb volt a gép, mint kellett volna még úgy is, hogy a fő hangerő állító csúszka max-on volt. De ez nyilván valami szoftveres bug volt.
-
őstag
válasz Muerte #25359 üzenetére
Akkor egyszer láttam hogy ez volt a max de azóta sem már nem monitorozom de olyan 60 -70 föl között volt legutoljára amikor néztem van neki kivágása a laptop aljában és a hűtőpad valamilyen szinten hűti . Tervezek rendelni én is ilyen kis hűtő bordákat de mikor kérdeztem Killhates hogy Kínából szabad e nem válaszolt vissza úgy hogy nem tudom tényleg réz e vagy csak az van rá írva.
Sebesség az viszont egy tényleg jó kérdés mivel mikor teszteltem 3200 megvolt és mikor töltöm be a játékokat ugyan olyan villám gyors nem nagyon vettem észre sebesség csökkenést . TW Warhammer ami híres arról hogy igényli az SSD t ugyan olyan gyorsan tölt be mindig .
Ma melózok de holnap haza megyek és újra ránézek ."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Tigerclaw
nagyúr
Az Asus GL 703VM -ben az egyik háttértár 2,5 inches. Ahhoz fixen SATA 3-as interface tartozik?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Pocok256
veterán
válasz Muerte #25359 üzenetére
Hát nálam már 70 foknál azt mondja, hogy hello szia Mostani gépek rákfenéje tényleg az SSD főleg ha munkára használod, nagyon nem gondolták át, hogy ezek az alkatrészek, keményen eltudnak melegedni. 10-20 perces adatbázis tologatás után kb már használhatatlan is lesz egy SSD.
-
otto14
őstag
Sziasztok! Pár hete használok egy Dell 7577 -t, 7300hq + 1060 Max-Q kombóval, nagyon könnyű volt beszerelni a HDD -t az SSD mellé. Jó a hűtése, fél óra Premiere Pro render, majd másfél óra Rainbow Six Siege után is maximum 76C volt a proci és 63C a videókártya, ugyan behallatszik a fejhallgatón a szélerőmű, de nem mondanám zavarónak. A kijelzője viszont nagyon fakó. Egyébként a konstans háttérzajt nem tudtam megszüntetni, és a pukkanást sem, amikor bekapcsol a hangchip. Ja, és kerek 300k-t adtam érte, újan
[ Szerkesztve ]
asd
-
őstag
válasz Raymond #25355 üzenetére
Nekem a top SSD hő fok amit láttam 107 fok
-
Raymond
félisten
válasz Raymond #25251 üzenetére
Na, belekerult a +16GB RAM es az 1TB MX500-as is:
Az AIDA64 szerint egyebkent teljesen egyforma a ket modul, semmi difit nem mutat koztuk. Csak kulsore az egyik ronda a masik meg kool fekete. Az a pad a Toshiba XG3-on egyebkent lehet jo valamire, mert kb. 10 fokkal kevesebb homersekletet jelent mint az 55 fokos SATA-s MX500
-
addikt
válasz Muerte #25350 üzenetére
Mialatt ezt írtad én kiléptem épp annyi időre hogy állítsak egy hűtőmodulon.
Egyébként azt a reklámfotót még az első 10 percben készítettem.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
echterion
nagyúr
válasz Muerte #25352 üzenetére
Hát én sem látom a difit, plusz anno azt mondták, hogy mivel hardverközelibb lesz a dolog, meg modernebb, meg minden, ezért majd szebb lesz minden, magasabb fps-sel.
Más: csak sikerült egy kis tuninggal rákényszerítenem a Unigine-t némi benchmark-ra:
GPU: +235 MHz
Memória: +400 MHz******
-
echterion
nagyúr
válasz Jocikablack #25349 üzenetére
A játékok többsége gyengébben fut még 12 alatt, de egy próbát mindenképp megér, legfeljebb visszakapcsolsz 11-re.
-
Jocikablack
tag
Érdemes engedélyezni a dx12-t? Jobb lesz vele a teljesítmény, vagy a minőség?
-
Pocok256
veterán
Uhh mennyi pontatlanság volt az utóbbi 50 hozzászólásba..
Szóval atól, hogy azt jelzi a rendszer, hogy GPU (intel) terhelve van játék közben az sok esetben vagy egyáltalán nincs terhelve vagy csak bugos a win (játék közben altatnia kéne) és valamilyen háttérfolyamat használja. Természetesen létezik olyan program ami képes a kettőt kihasználni, de gyakorlatba nem igazán láttam még működni sehol sem szóval ez elméleti síkon ragadt csak.
Az hogy azt látod a cpu 30% on teker és a GPU 60% on van mégis lassú a játék az többnyire azért van mert rosszul van optimalizálva a game, és nincs megoldva a többszálúsítás és csak 1 magot terhel az aktuális játék vagy folyamat az meg logikusan nem tudja kihajtani a GPU dat.
INTEL integrált gpu ját meg alulfeszelni égvilágon semmi értelme nincs és nem is igazán lehet.
-
Muerte
Topikgazda
-
őstag
Nem is tudtam hogy ez egy verseny kinek mennyi a hőfokja
-
addikt
válasz Muerte #25342 üzenetére
Azt már megtudtam nem sokat számít, de a cpu azon része ha nem dolgozna hűvösebb lehetne valamivel.
Esetleg játék előtt vegyem le az órajeleit az IGP-nek az XTU-ban?
Jó tudom lehet csökkenteni a cpu teljesítményén is, nem rég megmutattad valakinek, de azt inkább hagynám. Persze most azért már nincsenek olyan magas fokok.......
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Muerte #25337 üzenetére
"Játékokban nincs ilyen hogy együtt dolgozik az IGP és a DGPU,nem tudom ezt honnan vettétek ,vagy az egyik megy,vagy a másik,nincs más lehetőség."
De nálam van, és már tudom hogy azért szokott a cpu nagyon melegedni. Mondhatni hátrányban vagyok hőfokilag másoktól.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
Az optimus és általa az eredmény csak 3DMarkokban tud kicsit bekavarni,pl.3D11-ben visszavált IGP-re mikor a soron következő tesztet tölti be és mikor indul akkor 1-2 sec késéssel vált vissza dedikáltra ezért 1-200 ponttal kevesebb szokott lenni a graphics score.
Játékokban nincs ilyen hogy együtt dolgozik az IGP és a DGPU,nem tudom ezt honnan vettétek ,vagy az egyik megy,vagy a másik,nincs más lehetőség. -
addikt
válasz #99094528 #25333 üzenetére
Akkor én a helyében biztos nem nyugodnék bele abba a pontszámba, valami rosszat biztosan csinálnék.
(#25330) maximilian4: Legyen, nem sokat számít. Csak a körülbelüli pontszám megadásban akartam segédkezni, lehessen mihez viszonyítani.
(#25335) wanted5:
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Nem tudom, mi van nálam, de ha húzom a vga-t, akkor nem tölt be a Unigine. Játékok alatt stabil a húzás, ez meg nem tölt be. Ha visszaállítom alapra, akkor betölt...nyomi. A 3trémárk meg nem ad valid eredményt, mert fél napig áll a systeminfo-nál, majd elindul, aztán végigmegy, de ugye az eredmény nem valid, mert nem tudja begyűjteni az adatokat a rendszerről...újra kéne húzni a win-t...
-
törölt tag
-
nagyúr
válasz wanted5 #25322 üzenetére
Az energiagazdálkodásban állítsd teljesítménycentrikusra és a minimum, és a maximum CPU teljesítményt is állítsd 100-100 százalékra. De az is lehet, hogy valami rezidens program sz@rozik. Nekem akkor "döcög" a gép, ha fut a háttérben a HWinfo.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
-
addikt
válasz #99094528 #25327 üzenetére
Most akkor vissza lehetne lapozni az itteni korábbi mérés csokorhoz. Én úgy emlékszem azért valamivel 8000 alatt volt az összes mérés. Úgy látszik jó gépet fogtál ki.
Most kezdhetjük elölről az összes mérést.
[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
Tudnátok valami tippet adni a micro laggok ellen? Aminél most a legjobban idegesít az a heroes of the storm (de persze az összes játéknál csinálja), ez a game alig használja a gép erőforrásait, le van korlátozva 75 fps-re, alig mennek a ventik is
Jól sejtem, hogy azért vannak micro laggok mert a proci váltogatja a frekvenciáját? Nem lehet valahogy lefixálni mondjuk 3 GHz-re?
Egyébként nekem az is fura, hogy ezen a gépen nekem nem megy az optimus, ne nem mintha hiányozna, de sehogy nem birtam működésre fogni
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
addikt
válasz NTonee #25319 üzenetére
És ha nem dolgozik az integrált gpu akkor a cpu sem melegszik annyira? Csak kérdezem, kezd érdekelni a téma.
-
őstag
Én a felbontás változtatásával szoktam szórakozni ha 4k ultran játszok akkor 99% a kihasználtság meg egy olyan multiban is mint a PUBG el éri a 85% ot. De általában elég nekem a full hd.
-
NTonee
veterán
válasz KillHates #25314 üzenetére
,,Ahol van Optimus ott be tud "segíteni" az Intel HD, de ahol nincsen, ott eleve nem is látszik sehol az erőforrások között mert hardveresen le van tiltva"
Noh ez sem igaz teljesen. Rémlik a gépem, vagy odaadjam még egy kicsit? Nálam ott figyel az intel az eszközök között, nincs letiltva. Ellenben nem megy az optimus, nincs váltási lehetőség sehol sem, kizárólag a 1070 dolgozik. A g-sync kijelző miatt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #32191744 #25315 üzenetére
Mindegy milyen beállítás, legyen normál bejelölés. Az jól megdolgoztatja a gpu-t. Aztán linkeld be ide a kimutatást.
-
addikt
válasz #99094528 #25313 üzenetére
Lehet nem mondasz hülyeséget, de ezzel most megleptél. A korábbi kártyám g-sync -es volt, és mintha ott is dolgozott volna az integrált. Igaz a kijelzőm azt nem tudta......de az Afterburner jelezte a használatot.
Én speciel jónak élem meg az integrált használatát, dolgozzon az is a jólétemért, attól gondolom nagyobb lesz a teljesítmény, csak semmi lustálkodás.
(#25314) KillHates: Köszi, most olvasom, már nem javítok.....
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz KillHates #25314 üzenetére
Jatekoknal nem segit be csak ha a jatek direkt ugy van programozva. Ebbol talan van osszesen ketto. Egyebkent en is lattam hogy van kihasznaltsag jatek kozben pedig az csak a 1070-et hasznalja, de nem neztem utanna hogy mit is csinalhat. Lehet a Windows-os game recorder? De ast hiszem azt mar neztem es ki van kapcsolva.
-
nagyúr
válasz #99094528 #25313 üzenetére
Ahol van Optimus ott be tud "segíteni" az Intel HD, de ahol nincsen, ott eleve nem is látszik sehol az erőforrások között mert hardveresen le van tiltva. Egyébként olyan komoly számítási teljesítménnyel bír, hogyha az R3-asban letiltom a hardveres gombbal akkor semmi változás, csupán annyi, hogy a Windows felülete alatt (ahol egyébként a H630 dolgozna) kicsit többször kapcsol be a venti mert megy a GTX1070... De 3D alatt még a szintetikus tesztek eredményeiben sem láttam változást Optimus vs. csak dedikált között...
szerk:
ja, és a hülyeséget írtam akkor elnézést, és kérem javítsatok ki!!![ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
törölt tag
azért ez nem teljesen igaz, ha jól tudom a g-sync-es notikban le vannak lőve mert össszeségében csak rontaná a teljesítményt, nálam sincs... állandóan csak a 1060 agyal, (szerencsére, mert kell a fenének az a retek)
ha hülyeséget írtam akkor elnézést, és kérem javítsatok ki!!! -
Medocsabi
addikt
Sziasztok! Nézem a VB-t telken a notin,és annyira halk hogy alig hallom.Eddig nem is tűnt föl,mert otthon csend és nyugi van.De itt azért fújja a szél a fát,szomszéd fát vág,a felső alkesz szomszéd buszsofor Tibi meg 0-24 ben üvölteni Zámbó Jimmyt mert szabin van.
Van valami progi ami segít ezen?a telefonom kb2x olyan hangos mint a noti,pedig ez utóbbiban a hangszóró 10x akkora. -
nagyúr
válasz #32191744 #25307 üzenetére
A multi miatt van ez így. Jön az agyontömörített csomag a neten, és a CPU feladata, hogy abból Neked virtuális valagságot csináljon, a GPU meg csak herevakarva kirendereli....
-
addikt
válasz #32191744 #25307 üzenetére
Gyorsan nyomass nekünk egy Superposition Benchmark tesztet. Az sok mindent el fog nekünk mondani.
Egyébként az integrált gpu használat teljesen normális, nálam és mindenkinél dolgozik keményen az nvidia mellett.
Ha nem volna komoly a dolog mondanám jó izmos gpu-d van az integrált mellett, vagy a játékok amikkel játszol nem zabálnak annyit, de azért ez az arány elég furcsa.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz KillHates #25299 üzenetére
Rendben :
És az normális, hogy Fortnite, PUBG, meg úgy az összes játék alatt a CPU használat 60-90%, míg a GPU használat 20-60%? Valamint az integrált GPU-t is használja játék közben, 20% integrált és 20% nvidia, így oszlik el.
Miért nem használja ki az egész 1060-as GPU-t? -
Dhampir
félisten
maximilian4 és echterion
Csak az tűnt fel, hogy összejöttetek innen a fórumról.
(#25296) Kyrgios
A múltkoriban egy nagy áruházlánc 333.000 Ft körül adta, ha jól rémlik.
Biztosan sok tesztet is elolvastál már erről a gépről.Meg kell nézni, hogy ennyi Forintból akad-e ugyanilyen konfiguráció.Más kérdés a garanciaidő, bolti számla nélkül a gép gyári száma alapján, a Lenovo honlapján érvényes időtől indul, de le kell tisztázni a szakszervizzel, hogy egyáltalán miként érvényesíthető. Adott esetben nem leszel jogosult cseregépre, ha nem boltból vetted, de utána kell nézni.
[ Szerkesztve ]
-
dSERiES
senior tag
válasz #32191744 #25286 üzenetére
Nekem ugyanilyen van, nem vészes szerintem sem. Nekem is 60-65 a gpu, a proci undervoltolva 62-67 pl. Cod WW2 alatt, teljes graf-on, de szerintem gyárilag annyi lenne mint neked teljesen.
Itt van pár hőfok adat, bár ez 7700hq.
Én ilyet vettem most, szerintem ez azért jobb 1 fokkal (ha egyáltalán érnek ezek valamit) mert a 2 nagy venti pont a 2 alsó rács alá esik.⊿sff⊿
-
addikt
válasz garage112 #25255 üzenetére
Ha a térdedre teszed és befogod a ventilátorok nyílásait, mi fog történni? Ez is csak asztalon használható, vagy alátéttel. Nem túl jó megoldás, nekem nem tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Villanyszerelés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" 2023 M3 Max 16C CPU 40C GPU 128GB SSD AppleCare+ 09/2027
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest