Hirdetés
Aktív témák
-
ben-csab
tag
A Kingston V+200-as új firmware-ét nem lehet feltenni, ha fennt van az Intel RST driver. Előbb driver uninstall aztán frissítés. Most szívtam vele vagy 2 órát, mire rájöttem.
-
ben-csab
tag
Kíváncsiságból benéztem a Kingston oldalára és lám:
SVP200S3 - Solid-State Drive SSDNow SVP200S3 Firmware Update -
ben-csab
tag
Sziasztok!
Egy hónap használat után gondoltam, hogy újra letesztelem a Kingston V+200 SSD-met. Brutális sebességcsökkenést látok.
Februári eredmények:

Márciusi eredmények:

A trim működik, eddig összesen 800GB adat került írásra. Ez vajon ilyen ütemben fog lassulni a továbbiakban is?
-
ben-csab
tag
Nos, akkor alább a Kingston V+200 eredményei Intel Sata3 csatlakozóra kötve:
IRST driver nélkül:

IRST driverrel:

Marvell eredmények lejjebb. Ezek alapján maradok a Marvell vezérlőnél.
-
ben-csab
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elvileg hétfőn lesz időm letesztelni a V+200-at az általad megadott IRST driverrel.
-
ben-csab
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Rapid Storage Drivert próbáltam az előző SSD-vel (V200) és komoly lassulás lett a végeredmény. Azért megpróbálom a V+200-al is, hátha itt ellenkező lesz az eredmény.

A többi leírt dolgom már korábban átrágtam magam. Trim megy, AHCI rendben, alignálás stimmel.
-
ben-csab
tag
És akkor itt vannak a Marvell vezérlős eredmények is, hogy jobban látszódjon egyben:

-
ben-csab
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Érdekes, rádugva az Intel vezérlőre rosszabb eredményt kaptam, mint a Marvell-en:

Egyébként az adatlapomon nem pontos az alaplap típusa: P8P67 LE van.
-
ben-csab
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
0x00 Fill módban dupla ilyen gyors
-
ben-csab
tag
Megjött a csere meghajtóm a Kingstontól (V200-at cseréltek V+200-ra). Ez az alábbi értékeket produkálja:

Az alaplapomon sajnos Marvell vezérlős a Sata3 csatlakozó, szerintem ez visszafoghatja kicsit.
-
ben-csab
tag
Azzal én is tisztában vagyok, hogy a Kingston egy komoly eredményekkel bíró cég, sőt, mondhatni Kingston párti voltam világ életemben.
Ami bosszant az a hozzáállás ahhoz a hibás termékhez amit hónapokkal ezelőtt piacra dobtak. Azt gondolom, hogy akkor járnának el korrektül, ha nem egy majdani firmware frissítéssel hitegetnék az embereket, hanem csinálnának egy visszahívást, és kész.
-
ben-csab
tag
Ma egy levélváltás után kaptam a Kingston-tól egy újab firmware-t a v200-as SSD-hez. Kiábrándító!
Alább az eredmények:
Régi fw:

Új fw:

-
ben-csab
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Ez sem írja. Nálad futni kell folyamatosan a proginak windows-al indítva?
-
ben-csab
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Neked hogyan írja ki az SSDLife free az írt/olvasott adatok mennyiségét? Nekem az a rész teljesen üres a programbam.
-
ben-csab
tag
Kingston V200-ast senki ne vegyen!

Szekvenciális írásban még egy vinyó is leveri. Amit nem értek, hogy mitől lett magasabb az 512K írás értékem, mint a szekvenciális.
Egyébként Sata-3 kábel, AHCI bekapcsolva, TRIM megy, partíció alignálva.
-
ben-csab
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Kingston V200 128GB-os SSD-t. Át is tettem a rendsezeremet, beállítottam minden szükséges paramétert, alignáltam a partíciót. Általános esetben elégedett is voltam a teljesítményével, leszámítva, hogy úgy éreztem, hogy néha akad a gépem. Ha másolok az ssd-re, vagy programot telepítek, akkor a nete szinte nem is tudom böngészni, egyéb esetben csak néha van kis akadás. Ekkor kezdtem a netet bújni, és már látom, hogy belenyúltam sajnos egy rossz modellbe.
Kinek mi volt még a tapasztalata, esetleg van rá megoldás? Garanciális cserélvel érdemes szerintetek próbálkozni másik típusra? Állítólag Kingstonék már javítják a problémát. Ráadásul HDSentinel szerint 3 hét alatt már 2 adatátviteli hiba volt rajta, emiatt a kondíciója csak 98%. Ez normális lehet?
Üdv: Csaba
Aktív témák
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest