Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
atollox
csendes tag
Hello.
64GB-os SSD-t szeretnék vásárolni.
Szempontok, sorrendben:
1. megbízhatóság
2. ár
3. sebességWindows 7, virtual XP és PS ami lenne rajta.
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
A közeljövőben tervezek SSD vásárlást a jelenlegi konfigomba (adataimnál), amiben egy ASRock P55 Deluxe alaplap van. Ezen alapból csak SATA 2 vezérlő van, de jár hozzá egy SATA 3-as kártya is. Töltöttem fel képet, hogy milyen chip található rajta. A BIOS-ban egyébként Marvell SATA 3 controller-t látok. Ez most jó vagy nem jó?

Sok "jót" halottam itt a SATA3-as kártyákról, a hozzászólások alapján főleg az ASMedia chipesek teljesítenek "jól"...

Nekem érdemes ezt a SATA 3 kártyát használni és jobb SSD-t venni, vagy felejtsem el?

-
jim_raynor70
aktív tag
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
jim_raynor70
üzenetére
"Először is a BIOS-ban a SATA vezérlőjének módját állítsuk AHCI-ra, ugyanis a TRIM parancsot csak az AHCI meghajtóprogram képes továbbítani."
PH cikkből idéztem.IDE módban nincs AHCI driver, ha az nincs nem megy a TRIM sem.
-
törölt tag
kiderítettem, hogy nem az SSD cicereg, hanem nagy valószínűséggel a táp, akkor hallani legjobban a cicergést, ha a tápventihez dugom a fülem.
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Bahama
üzenetére
Miért, hó végén be kell valahol mutatnod?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ennyire szigorú szerintem ne legyél magadhoz, túlzás ha csak a "kopás" miatt akarod vezetni. Elköltesz ennyi pénzt, lesz egy jó kis gyors rendszered, de kiélvezni én így nem tudnám. Nem fog elhasználódni garidőn belül, de inkább 8-10 év a jóslat ha marhára nyúzod is. Addigra múzeumban lesznek ezek a floppy-val együtt. -
Bahama
aktív tag
Ismer valaki olyan programot, ami meg tudja mondani, hogy mennyit írt 1 nap alatt az SSD, vagy kezdjem el irogatni magamnak?
-
zoleeno1
veterán
válasz
Tommer
üzenetére
Nem, szerintem rosszul tudod. Tudomásom szerint a Native mód arra van, hogy régebbi oprendszereknél (xp előtti) a SATA eszközöket IDE-ként tünte fel, hogy működjenek. Also XP és felett ki kell kapcsolni, AHCI módnál pedig mindenképpen.
EarL 007 Szerintem azt azért írta ki, mert nem a saját lemez opcióval csináltad, így kell: Illesztőprogram keresése a szgépen/Választás a szgépen található illesztőprogram-listából/Saját lemez és ott kitallózod.
-
Bodor
veterán
válasz
Pervitle
üzenetére
4k olvasásban ugyanazzal az alappal sokkal jobb a Force GT, mint a Samsung és még olcsóbb is. Én azt venném!
Nézd meg a felhasználók tesztjeit. Egyébként csak a tesztekben van különbség közöttük, valós használatban nem éreznél semmi eltérést a kettő között. -
Pervitle
csendes tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Köszönöm!
Akkor érték állóbb a samsung. Én is ahhoz húzok inkább , csak az ára kicsit magasabb,
mint a corsairnek.
Még egyszer köszönöm! -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Az IDE mod nem zarja ki a TRIM funkciot, ettol fuggetlenul igen, ajanlott inkabb az AHCI-ra koncentralni.
(#32880) Pervitle: hetkoznapi hasznalat soran nem fogsz eszrevenni kulonbseget a ketto kozott, s az alaplapodon sincs se ASMedia (SATA), se Marvell vezerlo, amire kellene figyelni, vedd, amelyik szimpatikusabb. Mivel nalam jart mar Corsair, en a Samsungra voksolok elsosorban.
-
Tommer
tag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Azért megkérdezem, mert nem értem.
Azt mondod, hogy a Sata Port Native Mode legyen Disabled (kikcsapolva), ha az AHCI Mode Enabled -re (bekapcsolva) van állítva?
Ezt nem értem. Én úgy tudom, hogy pontosan, hogy be kell kapcsolni a Sata Port Native Mode -ot, és mindegy, hogy AHCI -ra vagy IDE -ra van állítva, akkor is úgy a jó, ha be van kapcsolva a Native Mode. Vagy én tudom rosszul? Mert itt most szerintem össze vannak keverve a dolgok. -
Pervitle
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asrock Z68 Extreme3 Gen3-as alaplapom egy Core i5 2500K-val, és szeretnék venni hozzá egy ssd-t amin az Op rendszer menne.
Kettőt néztem ki:
SAMSUNG 128GB SATA3 v.
Corsair 120Gb Force-3 GTAnnyival jobb a Samsung, hogy megéri a felárat?
Vagy nem lehetne észre venni a különbséget
és akkor inkább a CORSAIR GT érné meg jobban?Köszönöm a válaszokat!
-
zoleeno1
veterán
native mindenképpen legyen letiltva ha engedélyezve van az AHCI! Vagyis nem kell

AHCI drivert érdemes frissíteni, innen tudod lekapni a legújabb intelt: [link]Earl 007 Nem tudom mi van fent, de esetleg nálad is AHCI frissítés?
A "cicergést" kétlem, hogy megoldja, de a sebességen hátha javít vmit. -
-
degec
senior tag
Tiszteletem a Szakiknak !
ELŐRE IS ELNÉZÉST nyilván 987246-szor le volt írva, de most kicsit mÖgkavarodtam fórumba bele bele olvasva.., win7 64 bit alatt egy p45 ös (gigabájt p45-dq6) alaplapban lévő Adata 64 gigabájtos 599-es tipusú ssd-t AHCI vagy IDE módban kell használjak ? mert én ezt kajak nem értem... valaki írja le linkeljen valamit léCCives !!! Nagyon Szépen Köszönöm Szépen
!
.. meg hogy melyik miért ...stb... HDD is van 2 db még az ssd melett !! -
Mi5i
aktív tag
válasz
d@minator
üzenetére
Nincs mit

Kicsit nagyobbat is ugrottunk, van esetleg jelenleg valami lélektani határ? 50-et nem akarsz, ez rendben van. De alulról így nagyon tág lett az intervallum
Tudom-tudom, mindig ez a "ha még egy kicsit réteszel" központi sport mikor hardvert vesz az ember, de - reális áron szerintem - 38 körül lesz, ott már azért lehet csemegézni, pl. ha erre rákukkantunk. Én úgy 2 hete vettem meg az SSD-t, azóta olcsósodott mindegyik, lehet beesik 40 alá (ismét..) némelyik, már nem sok híja van
SSD GB/Ft mértékben 2-3ezerért +30GB szerintem érték!
De, hogy röviden, csak válaszoljak is: az az SSD is teljesen megfelel ha emellett döntesz, de ping-pong-ozva a GB-okkal és árakkal, lehet nem a best buy - ha már ideugrottunk árszintben.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
bitblueduck
üzenetére
Teljesen jó az agt 3, specifikációknak ne dőlj be, nem fog annyit hozni soha max szintetikus tesztekben.Viszont másoláson kívül mindenben jól megállja a helyét amire egy osnek szöüksége lehet.
-
törölt tag
de cicereg. előtte nem csinálta. eddig valami 200+MB/s olvasás és 90+MB/s feletti írás volt CrystalDiskMark Random Data 5x 100 MB tesztjében (nincs képem
), most az olvasás nőtt, az írás viszont 59MB/s. megjegyzem Kingston SV100-am van.tehát ahogy nézem lassabb lett, eléggé.
itt mik lehetnek a problémát okozó változók lap, SSD-n kívül? driverek? kábelek? mondjuk a Winem eléggé be van lakva, mert aktívan használom, progolok rajta, mindent csinálok, szóval van "szemét" rajta... érzetre viszont nem tűnik lassúnak...
ha meg SSD probléma, akkor hogyan/mit beszéljek a bolttal? van rá még gari bőven, bár nem biztos, hogy kapható náluk ez a típus.
-
zoleeno1
veterán
válasz
bitblueduck
üzenetére
sorry, este volt már nekem, kevertem a lapodat ránézésre és úgy emlékeztem tudja a SATA3-at, de most tudatosult bennem, hogy nem. Szerintem is igaza van a srácoknak, SATA3 a jelen/jövő, ha hosszabb távra tervezel olyat vegyél. A Plus-ról meg láttad a véleményeket, egyszóval felejtős

-
zoleeno1
veterán
válasz
üzenetére
Majd írj róla véleményt csucsbicep-nek, mert pont a minap kérdezte a topikjában, hogy mik a tapasztalatok ezzel a lappal
bár ez így első körben nem annyira jó
Nekem "-M" nélküli B3 van, de nincs hangja Samu 830-nak. -
Bodor
veterán
válasz
d@minator
üzenetére
Szia!
Mi5i logikája és tanácsai szerintem teljesen jók! Olcsó húsnak híg a leve, ha már SSD-t veszel, vegyél tisztességeset! SATA3 PCie kártya meg teljesen felejtős a Te esetedben, semmit sem profitálnál belőle. Azt a 4-5 ezret is költsd inkább SSD-re!bitblueduck : Ugyanilyen lapon volt, Vertex2-vel, nagyon jól ment, de Agility3 is jó választás, hátha cserélsz lapot a jövőben!
-
törölt tag
megjött az új lapom Asus P8P67-M, Kingston SV100 SSD-met belerakva, mikor ír rá, akkor enyhe nyüszögő hangja van, ezmiez?
-
szeva000
addikt
válasz
bitblueduck
üzenetére
a sata3 ne is legyen gond.sata2-n is tökéletesen fog menni

Mivel intel vezérlős lapod van,nem hiszem hogy gond lesz,bármelyiket is választod -
Mi5i
aktív tag
válasz
d@minator
üzenetére
Hmm. Erre még biztosan fognak mások is reagálni - hogy megerősítsenek remélem
-, de én nem biztos, hogy így járnék el. Hozzátéve 5-6eFt-ot már egy igen tisztességes életminőség javulás lenne a 64-esek között, akár erre gondolva csak, de lehet egy Vertex2 is lenne már jó áron.19 ezer hiába a legolcsóbb, a legolcsóbbra sajnálnám azt a pénzt. De, ha tegyük fel nem váltasz konfigot még egy jó ideig - ssd vásárlás után mondjuk nem ez az első ami az ember eszébe jut talán
- akkor nézhetsz sata2-eseket is akár, de annyira nagy különbség árakban talán manapság már nincs. No, a lényeg, ha már kiadnék ennyi pénzt, akkor egy tisztesebbre áldoznám, és ha úgy alakul, később mikor megint lesz egy kis pénzed - és addig olcsósodik - veszel még egy ugyanolyat, és akkor raid-ben megkapod a 128GB-ot idővel, ami persze nem 512GB, de szerintem annyi nem is kell, ha most beérnéd a 64-el is. Ha ezt a logikát követjük esetleg, akkor sata3-ban gondolkodnék, mivel újabb széria -> később is futnak tán ki.Plus-nak nem csak az a baja, hogy lassú, egyszerűen tényleg teszkó gazdaságos ssd-nek lőtték, hogy kajálja a nép. Ha egy percig is kicsit komolyabban gondolod, és használod a konfigot excelen kívül másra is, akkor szerintem ne azon az árlépcsőn múljon, amit említettem, és még sokan mások előttem.

-
d@minator
addikt
Szia! Korábban segítettél azóta lett egy elképzelés. Ami jó volna egy Samsung 128GB-os de 50e Ft-ot nem adnék érte.
Ezért a tervem egy kisebb olcsóbb 64GB SSD vásárlása lenne és majd valamikor egy nagyobb pl. 512-esre beújítanék amikor már emberi áron lesznek.
Jelenleg egy 1TB vinyóm van két partícióval gondolom ezért egy lassú rendszer SSD-vel sem járnék olyan rosszul.
Amit kinéztem tényleg lassúcska OCZ Vertex Plus 64GB 19ezerért. A lapom is csak SATA2-es (H61). Vélemény? SATA3 PCie kártya az még 4-5e Ft lenne. -
szeva000
addikt
válasz
bitblueduck
üzenetére
ha az ár dönt,akkor nem marad más.Ha nem,akkor egy Corsair force GT vagy samu830.
-
zoleeno1
veterán
válasz
bitblueduck
üzenetére
Ha az adatlapodon szereplő konfigba lesz és tudsz még hozzá tolni 1 kis cash-t, akkor én a Samu 830-at javaslom, SATA3 miatt. Ha már egyszer tudja a vas, akkor használd ki
Ha 20k a keret, akkor marad a SATA2. Ami biztos, fényévekkel gyorsabb lesz bármelyik HDD-nél, szal a sebességre biztosan nem lesz panasz
Még a vertex plus esetében is, ami tesztek szerint elég gyengén szerepel az SSD-k között. (Megbízhatóságáról nem sokat tudok, Vertex 3 és 3 ajánlott kategória, de a plus-t passzolom. De biztos lesz itt okosabb aki többet tud róla) Esetleg Vertex 2 nem fér bele? (már ha marad a sata2) -
Mi5i
aktív tag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Kérdés mi számít olcsónak Neked, ez lesz a döntő. Ha 20 körül tudsz rááldozni akkor azt vedd, hiába is ajánlgatnak csípőből 3x ezreseket.
Ha viszont többet is, akkor egy picit még tennék ehhez az árhoz. -
kerekfej
őstag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Samsung SSD 830 64GB én ezt ajánlom inkább.
-
bitblueduck
senior tag
Sziasztok!
SSD-t szeretnék venni. Szeretném, ha olcsó lenne, min 60GB és használható. Nincs szükségem világrekord olvasásra/írásra, de az sem jó, ha valahol nagyon szűk keresztmetszet van és pl netezés közben szaggat. Elsősorban visual studio meg eclipse miatt gondoltam a fejlesztésre (amik millió apró fájlt olvasnak), másodlagosan hogy általában gyorsabbnak érezzem a gépet. Ja és valami híresen instabil széria se legyen amihez nem voltak képesek rendes firmware-t írni
OCZ Vertex Plus 60GB-ot találtam. Ez megfelel a fent leírtaknak?
-
ben-csab
tag
Azzal én is tisztában vagyok, hogy a Kingston egy komoly eredményekkel bíró cég, sőt, mondhatni Kingston párti voltam világ életemben.
Ami bosszant az a hozzáállás ahhoz a hibás termékhez amit hónapokkal ezelőtt piacra dobtak. Azt gondolom, hogy akkor járnának el korrektül, ha nem egy majdani firmware frissítéssel hitegetnék az embereket, hanem csinálnának egy visszahívást, és kész.
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Látom nem nyugszol amíg ki nem hajtod az utolsó MB/s-et is az ssd-ből

Szerintem ha a intel sata3@Z68 nem pörgeti ki akkor semmi.
-
rayoliviero
veterán
Ha veszek egy ilyen lapot, akkor szerintetek menni fog maxon a Samu 830-am? Ebben Intel Sata 3 vezérlő van.
-
Giovanny
őstag
-
tirszin
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Én a rendszer visszaállítást mindig kikapcsoltam még HDD esetén is, nem igazán sikerült visszaállítanom vele annó semmit. Arra ott a Norton Ghost, a 830-ashoz ingyen adják ráadásul.
vond:
Az SSD-nek, nem kell véletlenül 12V is? Ez esetben azért egyszerűbb egy USB3 pendrive. -
VANESSZA1
őstag
Annak aki vált SSD-re , de elegáns minőségi,gyors külső [tárhelyet szeretne..

-
Giovanny
őstag
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
A következő dolog történt ma, amihez kicsit értetlenül állok
Adott egy crucial m4 64 gbos ssd. Reggel 28 giga hely volt rajta, erre jópár óra elteltével csökkent folyamatosan, mostanra estére 22 giga hely. Pedig semmi update semmi egyéb dolog nemtörtént rajta.
hibernáció tiltva, lapozófájl másik winyón.
Már nemtudtam mihez kezdjek beírom a futtatásba hogy powercfg -h off mondom letiltom a hibernációt megint, de elötte már levolt. beírom enter, erre látom 28 giga hely megint.
Mi a fene történhetett szerintetek?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És lőn világosság.... köszönöm

Az igazság ott lehet, hogy a win7-em pre-tweak-elt trim terén.Viszont a PH leírás alapján mindent rendbe tettem
-
Bodor
veterán
Én is azt gondolom, hogy jobban jársz és olcsóbban kijössz egy 32 GB-os USB 3-as pendrive-al, mint egy sokkal drágább és nagyobb SSD-vel. Ebben a topikban érdeklődj szerintem!
Ez a cikk érdekességekkel szolgálhat.Idézet belőle!
"Ha pedig szükség van az SSD hangtalanságára vagy ütésállóságára, akkor olcsóbban megússzuk, ha veszünk egy hétköznapi 64 GB-os (esetleg nagyobb) SSD-t, és beletesszük egy USB 3.0-s külső dobozba. Szintén megfontolandó alternatíva az USB 3.0-s pendrive, amit egy későbbi írásunkban kivizsgálunk majd."
-
vond
MODERÁTOR
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Köszi! De az SSD-ket azért nem csak a windows-nak találták ki. Esetemben elég sok apró file lenne rajta (programozás, honlapfejlesztés, grafikai munkák, office cuccok, stb.)...
Ezt a rack-es dolgot pedig nem értem... Majd' az összes SSD-n van vagy USB, vagy miniUSB, vagy valami átalakító, amivel simán lehet csatlakoztatni egy mezei USB portra... Erre irányult volna a kérdésem, hogy van-e olyan "szolidsztét", ami már a sokkal gyorsabb 3.0-ás felületet használja...
-
windlord
őstag
A profilomban szereplő konfigba szeretnék rendszergyorsításként egy ssd -t.
Elsősorban a win7 futna rajta és a mindennapi programok.
Mekkora kellene erre a célra?
Gondolom egy 64GB -s minimum.Mire kell figyelni, ha op.rendszert telepít rá az ember?
Esetleg ha nem akartok (gondolom 1000x is) magyarázni szájbarágóssan, akkor egy linknek is nagyon örülnék, hogy képbe rakjam magam.Előre is köszönöm!
-
h1ght3chzor
őstag
Sztem ne ssd-t vegyél, simán egy usb3-mas pendrive, ami 16-32gb-os is megteszi neked, főleg ha hurcolni szeretnéd, egy ssd-hez minimum kell akkor vmilyen rack, az meg lassítja lehet megint, ha csak simán usb-s és nem satas. Illetve hogyha csak adatok lesznek rajta, abban nem feltétlen gyorsabb egy ssd, inkább windowsnak találtál ki az ssd-t.
-
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy kisebb méretű SSD-ből (16-32GB) létezik-e olyan, amin USB3-as csati van? A kis file-okat lassan kezelő pendrive-okat szeretném kiváltani vele. A méret nem igazán szempont, a 2,5" bőven jó lesz (úgyis mindig tokban és mondjuk táskában, nagyobb zsebben lenne)... De ha van kisebb, természetesen érdekelne...
Igazából már az USB2-es (20-30 MB/s) átvitel is elég lenne, hisz a lényeg, hogy az apró file-okat is gyorsan írja/olvassa, de gondoltam hátha van már olyan SSD is, amin USB3 csati van...
Nézegettem az USB3-as pendrive-okat is, de igazából amennyibe azok kerülnek, abból már kijön egy kisebb SSD is, az meg azért csak gyorsabb (főleg a kis file-okkal)...
Igénybevételnek nem igazán lenne kitéve. 2-3 helyre hurcolnám, mindig asztalon, vagy a gép tetején lenne. De mivel ugye az SSD-k -mozgó alkatrész híján - még jobban is bírják a gyűrődést, mint a HDD-k, - gondolom - a rázkódásoktól, apró ütődésektől sem nagyon kellene tartanom...
Előre is köszönöm a segítséget!

-
Bodor
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Két megoldás:
1. Eltávolítod a programot, mert igazából semmi szükség rá a napi használatban, én fel sem tettem.
2. Kiveszed ( startmenü/keresőmező/msconfig/automatikus fűl) az operációs rendszerrel együtt induló programok listájából, és csak akkor indítod el manuálisan, amikor szükség van rá. -
zetecR
addikt
Nagy gondom van.
Ha elindítom a Sasung Magician, akkor egyrészt nem megy el Sleepbe a gépem (ill. elmegy, csak szinte rögtön felébred), másrészt állandóan kikapcsolja a valós idejű teljesítmény kijelzést és így nem látom se a HD Sentinelben, se a Drives meter gadgetben az írás/olvasást.
Manuálisan kell a registryben visszakapcsolni...Más is találkozott ezzel?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Kunsztler
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát barátom annál a drivernél újabb is van AHCI driver 1.2.1.321-verza

-
Ilsyde
őstag
válasz
Ilsyde
üzenetére
Próbáltam RAMdisket létrehozni a DataRam nevu ingyenes progival. Sajnos valamiért nem megy: felteszem a driverért, elindul a ramdisk de nem látja a Windows (disk management-ben sem lehet formázni vagy meghajtójelet adni neki).
Ergo nem tudom rátenni a Temp mappát meg a Firefox cachet.Tudtok ajánlani RAMdisk progit ami megbízható, ingyenes és mukodik is? Nem akarom mindet végigzongorázni. Koszi!
-
válasz
maximuss
üzenetére
Ilyen gépet, ahol 48 vagy 49-et ad vissza, azt élből újratelepítem. Ahhoz, hogy ezen 2 érték valamelyikét adja vissza, ahhoz a user hathatós "segítsége" is kelleni szokott, ami lehet bisz-basz SSD Tweaker/optimizer-nek nevezett stb alkalmazások használata, hozzáértés nélküli registry turka, avagy AHCI és egyéb drivercsomagok egymás utáni telepítgetése stb.
A disabledeletenotify ugye 2 értéket adhatna vissza (és ad is normál esetben) 0 vagy 1.
Na most a "titok" annyi, hogy a 0, mint karakter, annak az ASCII karakterkódja decimálisan 48, míg az 1, mint karakter, annak az ASCII karakterkódja decimálisan meg 49.A disabledeletenotify egész számként jeleníti meg az értéket, amit olyan registry bejegyzésből szed ki, amelynek a típusa normál esetben integer. Na most a fennemlített user beavatkozást követően ennek a registry bejegyzésnek megváltozik a típusa karakterlánc típusúra.
Ilyet a W7 az alap driverével, meg úgy konkrétan a különböző AHCI driverek telepítésével nem produkál. Ha már 1 ilyen registry bejegyzést képes volt pl egy progi így elxarni, akkor semmi garancia, hogy esetleg még más kulcsok/bejegyzések is áldozatul ne estek volna a tevékenységének, ezért szoktam "jobb a béke" alapon újrahúzni a rendszereket.
Természetesen az első bekezdésben írt dolgokkal nem konkrétan Rád értem(ezért ne is vedd magadra), csak mivel -többek közt- gépeket pakolok össze így néha (szerencsére elég ritkán) találkoztam már ezzel a jelenséggel, viszont ilyenkor mindig van valami olyan cucc a gépre pakolva, aminek az SSD-hez van köze, de nem kellene. Olyannal még nem találkoztam, ahol a W7 alap drivere, vagy a deszkához adott AHCI driver lenne telepítve és ilyen gond merült volna fel.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Idézet: ......(Egyes SSD-k kondíciója 99-ről indul, pl Intel vagy Samsung, nem 100-ról).....
3 Hete használok két 128GB-os samsung 830-ast (asztaliban és notiban).
A trim a sentinel szerint be volt kapcsolva telepítés óta. Ma olvastam végig az ominózus ssd beüzemelés cikket, és chekkolva az 'fsutil behavior query disabledeletenotify' paranccsal, nem 0 vagy 1-et, hanem 48-as értéket kaptam. Rákeresve se lettem sokkal okosabb, h ez mit jelenthet, ezért inkább beállítottam 0-ára.
Restart után a kondíció 100%-ról 99%-ra ugrott, ennek ellenére jelzi h minden tökéletes és hibátlan.
Ami így is van, csak hát fura.Fentebb idéztem egy korábbi hsz-ből, h Samu és Intel nem 100-ról, hanem 99-ről indít. Amin viszont elgondolkodtam, h ezekr a a smart progikra se szabad teljesen hallgatni..... ezekután
-
prezson
tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
köszi szépen!
-
rayoliviero
veterán
válasz
prezson
üzenetére
Mindkettő Samsung 830.
Alaplapból pedig attól függ, hogy mik az igényeid, milyen csatlakozók legyenek rajta, mennyi pénzt szánsz rá stb.
Alaplapot amúgy itt tudod megkérdezni, hogy melyiket érdemes venni.Amúgy, ha ilyen eredmény megfelel, akkor veheted az általad kinézett Asrock alaplapot is Mert ezt biztos hozni fogja... Ha többet szeretén kihozi belőle, akkor kell másik alaplapot választanod. Ezt neked kell eldöntened.
Aktív témák
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszi a segítséget mindkettőtöknek!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), most az olvasás nőtt, az írás viszont 59MB/s. megjegyzem Kingston SV100-am van.