Hirdetés
- RAM topik
- DUNE médialejátszók topicja
- 3D nyomtatás
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon MILC: EOS R és M topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Ilsyde
őstag
Huh, nekem eleg ha 5 evig birja nagyobb lassulasok nelkul. Az elso 3 ev miatt alapbol nem aggodom mert annyi ra a gari.
Ezt a RAMdrive-os dolgot megejtem, lekapcsolom a defragot/indexelest/hibernaciot aztan kesz. Koszonom a segitseget
-
Bahama
aktív tag
Használ közületek valaki operát?
Akárhogyan írom át a cache mappa elérési címét, mindig visszavált defaultra!
Találkozott valaki hasonló problémával? -
fagy53
nagyúr
válasz
Ilsyde
üzenetére
Amikor 2010-ben megvettem az elsőt, már akkor elhatároztam, hogy nem kímélem különösebben, úgy használom mint a HDD-t. Azóta még vettem kettőt és a hozzáállásom nem változott, talán csak annyiban, hogy a böngésző cache-t RAMdrive-ra raktam.
Bár a NAND flash tárolók élettartama a csíkszélesség csökkentésével elismerten csökken, én biztos vagyok benne, hogy a ma kapható SSD legkevesebb 5-10 évet tud, ha nem akkor valamiért meghibásodott, de nem végelgyengülésben távozott el... -
Ilsyde
őstag
Lehet az lesz nalam is. A Temp mappara gondoltam meg, oda pakol minden mikor kicsomagolok egy-egy fajlt vagy telepitek.
Egyebkent mennyi az elettartama egy SSD-nek? Azt mar a szamba ragta minden oldal hogy az irast nem szeretik es ilyen meg olyan ciklusok de evekre szamolva ez mit jelent?
Ha ezeket a tweakeket nem csinalom meg akkor gondolom joval rovidebb, de megintcsak nem volt rola info hogy mennyi az a rovid.Koszi a valaszt elore is!
@fagy53 pontosan erre gondolok, most akkor hogy is van ez?
Tweakeljek vagy hagyjam a francba es bizzam a Win7-re? -
fagy53
nagyúr
-
Ilsyde
őstag
Sziasztok!
Olyan dolog utan erdeklodnek ami nektek nagyon alap, viszont nekem annal fontosabb

Megrendeltem eletem elso SSD-jet, egy 128 gigas Crucial-t.Elsodleges meghajtonak szeretnem hasznalni (Win7 64bit megy majd ra), mellette marad a mar meglevo 2TB-os fisifosi 5400rpm-es Samsungom adatok tarolasara. Az a terv hogy az OS es a legtobb program/jatek az SSD-re megy majd.
Olvastam par trukkot, miszerint IDE-re kell allitani BIOSban firmware frissites elott, utana meg TRIM-re. Olyanokat is irtak hogy erdemes kikapcsolni a defragot (elvileg automatikusan megtortenik), atpakolni a Docs mappat, meg ezer mas dolgot modositani. Volt egy link is az SSD Tweak Utilityhez amit erdemes hasznalni

Lenyegeben az lenne a kerdesem hogy mit kell/erdemes beallitani hogy ne hasznalodjon el az SSD a sok irastol. Probaltam guide-ot talalni de mindegyik 2009-es. Koszi elore is!
-
Bahama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csak ez a lehetőség maradt, azért köszönöm a segítséged, és a türelmed.
-
-
Bahama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom hogy csak sata2, és én is az 1. komment eredményeiből indultam ki.
Azt nem tudtam hogy a 128 már gyorsabban ír. Ahogy nézem a leírást ez csak elvileg 160-t ír, viszont akkor nem értem hogy lehettek egyszer 250 körüli írások.
-
Ueda
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Eddig 1x fordult elő nemrég : [link] , de még nincs 1 hónapos az SSD-m. Ilyenkor mit csinálsz, ha nem találja ?
-
válasz
Bahama
üzenetére
Ha az adatlapodon lévő deszkáról van szó, azon csak SATA2-es portok vannak, ergo 300MB/s az elméleti max, amit bármely meghajtó mehet SATA2-ön. Az első hsz-ban találhatsz egy táblázatot, amiben PH!-s tagok mérési eredményeit tartalmazza, sajnos 830 64G épp nincs benne SATA2 porton, a 830 128G-s meg már gyorsabban ír, de olvasásban ugyanaz és olyan mérés már van, ahol a 830 128G-s SATA2-ön van, össze tudod ezt hasonlítani. [link]
(Ha egy képet dobnál a mérésről, akkor többet lehetne mondani, Crystal-os mérést csinálj)
-
Bahama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én ezt nem értem:
1. körben megcsináltam amit linkeltél. Sikerült visszaállítani de még mindig csak 270/165 körül mozgott.
Na mondom akkor újrarakom a win-t mert semmi nincs még rajta. Teljesen tiszta 0 driver, csekkolom eszközöknél hogy standard a achi sata vezérlő. Az. De még mindig nem jó az írás sebesség.
Ezek után toltam neki egy bios frissítést, az viszont megszüntette a tökölést az achi eszközöknél a bootnál, viszont még mindig lassú.
Van valami ötleted?
-
Wind-Storm
őstag
Samsung 830 64GB SSD-vel más is tapasztal olyat néha, hogy a gép bekapcsolásánál nem találja a rendszerlemezt a gép?
-
Bahama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Direkt nem akartam felrakni, még külön ki is válogattam, hogy csak a hangot, meg a hálózati vezérlőket rakja fel, csak van 1 baszott nagy gomb hogy install, csak azt mindent felrak, hiába válogattam ki, és amikor már észrevettem késő volt...
AHCI driver-t meg külön nem láttam, azt csak biosban állítottam át, azzal nem csináltam mást.
A pontozást még a sata driver elött is csinálta. Lehet az valami bios beállítás?A gyári sata drivert gondolom nem tudom vissza rakni? Akkor a legegyszerübb 1 gyors win reinstall?
-
válasz
tupacamaru
üzenetére
Igen, SSD és HDD esetén is létrehozza a W7-t (A vista is amúgy), de csak akkor, ha előtte letörlőd vele az összes partíciót és újralétrehozod, illetve nincs még egy OS más HDD-n, amit felhasználhat indításra. (Ha telepítés idejére csak az az 1 eszköz van, amire a W7 kerül, és letörlöd az összes partíciót, akkor létre fogja hozni)
Bahama
Nem kellett volna csak azért felpakolni AHCI drver-t mert van, mindkét pontban leírtakat okozhatja. (Ha meg komplett chipset is felfigyelt, akkor ennyi volt...)
(Hányszor leírtam már ezeket, hihetetlen...) -
Bahama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ÉN BAROM, a vinyómnak az eltolását osztottam...
Az SSD eddig is jó volt.Viszont 2 kérdésem lenne:
1. a bootolásnál az AHCI cuccok ellőrzésénél olyan 10 másodpercig csak pontokat irogat. Ez normális?
2. lehet a hogy az alaplapi sata driver amit a cd-ről felinstalláltam lelassította az SSD-t írását?
Elötte ugyanannyi volt az olvasás és az írás, most az írás 100-zal kevesebb. -
tupacamaru
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem még sohasem sikerült 100 megás partíciót létrehozni, lehet hogy valamit rosszúl csinálok??
Gondolom vinyónál is létrehozza. 
-
-
-
Bahama
aktív tag
Megvettem a samu 830 ssd-t, biost átálítottam, win 7 boot cd, partició létrehoz formázás letud, install befejez, DE nem lett jó az alignálás!
Mit csináltam rosszul? -
törölt tag
válasz
üzenetére
Na csak gondoltam leírom hogy sikerült a firmware frissítés az OCZ Vertex 2-őn, Linux alatt 1sec alatt megvolt az egész.
A secure erease-t pedig az OCZ toolboxal csináltam, először kiírta hogy "drive is frozen" ilyenkor ki kell húzni az SSD-ből a tápkábelt (de csak azt!!) elszámolni 10-ig visszadugni, megint elszámolni 10-ig, és ujrapróbálkozni. Ez is megvolt kb 2sec alatt
-
okay
aktív tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Megtaláltam, SCI és RAID alatt volt, PCI Device-ként és csak az ahcix86.sys van a listán.
Azt is ugy barkácsoltam hogy hozzak létre az IDE/atapi-ban egy kétcsatornást és ahoz illessszem a fájlt, ezzel bejött az XP akkor, tehát több fájl nincs a környéken
Most frissitettem, Már nem PCI Device van hanem AMD AHCI, de továbbra is azt az egy fájlt irja illesztöprogramfájlnak. -
okay
aktív tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Annyi baj van vele hogy az i386/system32/ itt nincs drivers mappa a lemezen, létrehozzam?
Van a másik lehetöségem, egy másik rendszert elinditva bemásolom, de ott látom az ahcix86.sys a helyén van a system32/drivers-ben. Kiprobáltam az utolag drivers mappába mindet bemásolni, kék halál. Korábban az IDE telepitett HDD-hez töltöttem egy más verzioju ahcix86-ot, ugy müködött az XP, most azzal sem, söt ugye a saját tipusához tartozoval sem eddig.
Megprobálom a lemezt valahogy szerkeszteni.
Köszi! -
-
HZoli87
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, ezt nem is tudtam. Az új telepítése előtt töröljem a jelenlegit és ha igen hogyan?
Ezt találtam az Intel honlapján 64 bites Windows 7-hez:
1., Intel® Rapid Storage Technology F6 Driver Diskettes (verzió: 10.8.0.1003)
2., Intel® Rapid Storage Technology (verzió: 10.8.0.1003)Gondolom az utóbbira van szükségem?
-
userxy
őstag
Csáó !!!
Olyan kérdésem lenne, hogy a már belakott lelakott SSD-n lévő Windowsomat milyen progival lehet karbantartani mert a kelleténél több ramot eszik szerintem.
Mivel érdemes karbantartani a Windowst ?
-
-
Cyrin
addikt
Túl vagyok a 830-as ssd beszerelésén, win7 telepítésen, és firmware frissítésen win alól, semmi gond nem volt, csak hogy legyen valami pozitív is a nagy félelemben...
(asrock ion 330ht)
Nade, az OP értéket muszáj beállítani? Úgyse lesz sose tele, mert a 4 éves fiam gépe ez, és a mesék nas-ról, vagy külső hdd-ről fognak menni... -
válasz
HZoli87
üzenetére
Az IMSM 8.x nem támogatja a TRIM-et, mint ahogy az IRST 9.5 vagy korábbi sem.
Vagy a W7 alap AHCI driverére, vagy a legújabb IRST-ben található AHCI-re cseréld le.evitiguF
Corsair Force GT 120G persze még egy kis plusz pénzért Crucial/Samsung 28G-sek -
evitiguF
senior tag
Üdv!
érdeklődnék, hogy 90Gb és 120Gb-os SSD-k közül most melyek a bestbuynak számító típusok? Illetve alkalmasak ezek az SSD-k 24/7-re?
előre is köszi -
Zlin50
senior tag
Egy javaslat egy trükkhöz: mielőtt elindítanád az iso előállítását másold be az i386 alá, a benne lévő system32 és az az alatt lévő drivers könyvtárba az integrálandó anyagot.
A kékhalál annak a következménye hogy a driver elemei nem kerülnek be a telepítéskor felmásolt anyagba a megfelelő helyre.
Én a Sata3-as vezérlő driverével szenvedtem meg és csak kívülről lehetett korrigálni úgy hogy a driver fájlokat másik vinyórol indított rendszerben bemásoltam a szükséges helyekre. Láss csodát mindjárt ment...
Az AHCI-val gyanítom ugyanez van. -
HZoli87
veterán
Üdv!
A képen látható AHCI vezérlő illesztőprogramját érdemes frissítenem? Én nem találtam újabbat és a Windows Update sem.
Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller: KÉP
-
Fitta
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi!

-
válasz
zetecR
üzenetére
Szerintem azért teszi, mert mindig feldobja az ablakot, hogy van új Firmware, ha meg bezárod, akkor ugye nem.
Korábban már írtam valakinek, neked is azt tudom javasolni, hogy szedd ki a Magician-t az indítópultból (mert hogy beteszi oda magát a "nyavalyás")![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fitta
Bajt nem okoz, csak így ~20G-vel kevesebb a felhasználható kapacitás az SSD-n, ezért (is) célszerű a Magician által javasolt érték beállítása. (Ha nagyobb kellene neki, hidd el, akkor azt írná ki a Recomended (javasolt) méretnél) -
Fitta
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen tudom,hogy nagyobb,de vajon okozhat vmi bajt,vagy teljesen mind1 neki?
Köszi!
-
zetecR
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tényleg, az mitől lehet, hogy a Samsun Magician állandón felébreszti Sleepből a gépemet?
Ha kilövöm, alszik szépen, mint mindig. -
~3x akkora OP-t használsz, mint ami kellene, ekkora nem kell.
Töröld (Expand Volume) és akkora értéket adj meg, amit az OP Recomended mellett mellett látsz, azaz 11,90 GB (felkerekítheted 12G-re)kerekfej
Nem szokásom elméleti "szakemberekkel" foglalkozni, akik gyakorlati tapasztalat nélkül, cikkekből tájékozódnak és az ott leírtakat készpénznek veszik. Te semmi mást nem tudsz, mint linkelni, épp ezért akadj le rólam, írj akinek akarsz, de ne nekem.
-
okay
aktív tag
Hello
Készitettem egy XP Sp3 lemezt az AMD AHCI driverjével ahogy az le van irva PH-n Nlite-val, a program nem látott beintegrálva semmit, pedig egy updates frissitett volt.
Aátkapcsoltam BIOS-ban AHCI-ra, ezután továbblépett a telepitö, particionáltam, formáztam, de az utána következö elsö ujrainditásnál XP csik-ot még láttam, aztán jött a kékhalál valami merevlemez üzenettel.
Milyen probléma lehet ilyenkor?
Aktiv a particio. 785G SB710, Intel 320 120GB
Köszi -
Fitta
csendes tag
Sziasztok!
Mivel nem vagyok nagy ssd-guru (3 napja vettem
),érdekelne a véleményetek erről az eredményről...
7
Bármilyen ötletet szívesen veszek,ha valami beállítással kapcsolatban furcsát láttok..THXÜdv!

-
Mi5i
aktív tag
válasz
szeva000
üzenetére
Az én mostani rendszeremet VX450 hajtja, és a világon semmi gondom. Pedig a konfigban lévő cuccok az ilyen pipálgatós kalkulátoroldalak szerint már rég túlhaladták a teljesítményét, a gyakorlatban viszont közel sem.. Cpu is húzva, 3 hdd, egyebek. A max így is ~275w körüli volt, amit kihúzott a falból. Én is csak fenntartásokkal gagyiznám le, és ezt most nem azért mondom, mert rööf nekem ilyen van.
(#32631) Szenya3:
Lényeg, hogy akkor megdőlt a dilemma, és megvan a kiszemelt
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
A cache áthelyezéssel lenne egy kis gondom. Konkrétan, csak a chrome cache-el, a többi böngészővel nincs gondom.
Találtam leírást, de csak részben működik. A chrome forumban már ecseteltem gondom[link], de ott napok óta csak a youtube oldal a téma, másra nem is reagálnak. Gondolom az a csapat nem szokott cache áthelyezéssel bajlódni.
Szóval megcsináltam a paraméterezést is a talált leírás szerint, de az eredmény ugyanaz, mint az mklink parancssort követően, vagyis az új helyen elkezd gyűlni a cache állomány, de az eredeti helyén is ugyanúgy gyűlik tovább. Működik ez valakinek rendesen?
-
Tigrincs
tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Nyílván ezek felmerülnek, de ezt telepítéskor elintézi a telepítő csomag..., vagy ha már van rendszer fent, akkor az op rendszerből tudok formázni..., stb.
Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy a hagyományos (HDD-nél megismert) metódustól van e eltérés. -
Gorneck
legenda
válasz
Tigrincs
üzenetére
1, Szabad hely inkább a sebesség miatt szükséges. Nem 1-2 évre gyártják ezeket, persze ettől még nem garantál, hogy nem fárad el 1-2 éven belül, ahogy ez igaz a HDDre is.
2, Igen érdemes.
3, Mint egy HDDt, AHCIbe kell telepíteni, amit a BIOSba tud beállítani, ha tudja persze a lapod. -
h1ght3chzor
őstag
válasz
Tigrincs
üzenetére
"A rendszer mellett nagyobb programokat is érdemes lehet rá feltelepíteni?"
Nekem pl ezen van az egész rendszerem a laptopban, és sztem megéri rátelepíteni a nagyobb rendszereket, ismerősöm játékot is rátelepített, eddig a betöltési csík elég sok idő volt, most meg fut azt mondja.

-
Tigrincs
tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy SSD szakértő, átolvastam a No1 hszt is, és felmerült pár kérdés bennem.

Több helyen felmerült az élettartam kérdése. Ha jól értem lényeges, hogy legyen rajta szabad hely. Ha ezt betartom akkor feltételezem azért nem 1-2 évig fut!?
A rendszer mellett nagyobb programokat is érdemes lehet rá feltelepíteni?
A rendszer automatikusan felismeri meghajtóként ha csatlakoztatva van, vagy trükközni kell a biosban?
Köszönöm a segítséget, és elnézést a laikus kérdésekért!

-
davidsz
senior tag
válasz
szeva000
üzenetére
kerekfejnek igaza van. Nem Corser vs. Samsung szemszögből kellene neked ezt megközelíteni!
Egyszerűen szakmailag. A táp minőségi. Plusz egy SSD beépítése ilyen gondokat nem okozhat egy tápnak. (de legvégső esetben igen).
Az áramtalanításos eset tipikus firm frissétési jelenség, amikor a frissítés nem tökéletes, vagy frissítettél és áramtalanítani kell... tehát inkább SSD.
SSD magában is produkálja HDD-k nélkül ... ergo ez sem tápra utal.
Maradjunk szakmai dolgoknál és ne márkaszeretetnél, mert azzal nem sokra megyünk.
-
szeva000
addikt
válasz
kerekfej
üzenetére
nah,most fejezd be a hülyeséged megint.tudod én is corsairt használok mindenből,mert számomra egy samsung a nulla.ÉRTED?Nem is értem milyen gond van az ssd-ivel,mert nekem már kettő is muzsikál,a héten meg jön a harmadik és semmi gond velük.
az,hogy te samsung őrült vagy,nem indoklás.De ezt már leírták páran

jóó,a tápban egyet is értek,mert a VX450 jó táp tényleg,bár kissé alulméretezett hűtése van.Így aki full teljesítményen gyilkolja,ne lepődjön meg ha a bele egyszerűen szétmelegszik. -
kerekfej
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Corsair vx 450w -re: nagyobb teljesítményű és/vagy jobb minőségi tápot és próba.
Ezt a cikket azért olvasd el mielőtt ilyet írsz! Corsair VX450 - tápos telitalálat
Ez egy elég jó minőségű, erős tápegység, legjobbak egyike, minek cserélné ezt le?A tápegységeivel nem szokott gond lenni, de az SSD-ivel annál inkább.
Meg semmi nem indokolja HDD-ről SSD-re való áttérésnél a nagyobb teljesítményű tápegységet.
-
Mi5i
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerintem a 60gb vs 60gb is hasonlóképpen alakulhat.

-
törölt tag
Olvastam pár tesztet vertex3-vs force gt-ről, de komplett összehasonlítást 60-60gigabájtos között nem. A kérdésem az lenne hogy melyik a jobb sebesség-megbizhatóság szempontjából?
-
-
HZoli87
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Köszi, én is így gondoltam. Közben utána olvastam, és gyakorlatilag minden notebookba beépíthető, ahol elfér egy 9,5 mm magas HDD, felfogató helyek elvileg ugyanoda esnek, szóval nem lehet vele gond.
Nincs nagy differencia az árban a SATA2 és SATA3 között, így valószínű marad a 830-as Samsung. Esetleg ha veszek mellé a későbbiekben egy új gépet, ami már tudja a gyorsabb szabványt, akkor nem kell rögtön SSD cserében gondolkodnom majd.
hanog: V100-as már valóban régi darab, csak azért néztem, mert adnak hozzá 2,5" külső házat, de ez utóbbit külön is tudok vásárolni pár ezer forintért. OCZ sajnos kilőve, mert nem árulnak abban a boltban ahol néztem.
-
hanog
csendes tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ez így van csak azt már nehéz beszerezni.
-
HZoli87
veterán
Sziasztok!
Adott egy 2 éves notebook, szeretnék bele venni egy 64 GB-os SSD-t. Intel PM45-ös lapkakészlet található benne, így maximum SATA2 kompatibilis.
Kinéztem pár versenyzőt. Egyelőre a Samsung felé hajlok (eddig jókat olvastam róla), érdemes például a SATA2-es Kingston helyett választanom? Ti melyiket ajánlanátok ezek közül? Vagy esetleg egy más gyártótól egy másik típust?
1. Samsung 830 (MZ-7PC064D/EU)
~ Írási sebesség : 160MB/s
~ Olvasási sebesség : 520MB/s
~ Csatolófelület : SATA3
~ Garancia: 36 hónap
+ egyéb kiegészítők (Norton Ghost ...)- Első kérdésem: ugye nem gond, hogy ez SATA3 kompatibilis, a lapkakészlet meg nem?
- Második kérdésem: ha jól tudom, ez az SSD csupán 7 mm magas, így vajon eltudom majd helyezni a gépemben rendesen? Jelenleg egy 9,5 mm magas HDD van benne.2. ADATA 510 (AS510S3-60GM-C)(60 GB-os)
~ Írási sebesség : 500MB/s
~ Olvasási sebesség : 550MB/s
~ Csatolófelület : SATA3
+ egyéb kiegészítők: nem tudom mit adnak hozzá3. Kingston V100 (SV100S2N/64G)
~ Írási sebesség : 145MB/s
~ Olvasási sebesség : 250MB/s
~ Csatolófelület : SATA2
+ egyéb kiegészítők: 2,5"-ös külső ház (ehhez egyedül) -
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt hogy érted? Miért kell újradobni a wint,ha Nvidia chipset-et telepített fel? Nem elég csak újra az ACHI-drivert telepítenie?
Üdv. -
Bodor
veterán
válasz
üzenetére
Nálam hasznos volt !
-
Jack@l
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Gyors proci mellé érdemes szvsz tenni egy gyors ssd-t, tuti megérzed egy 10 mega/sec-es 4k-s után a gyorsulást.
-
BiP
nagyúr
válasz
zetecR
üzenetére
Sajnos így van. De hogy is jönnek ide? Ő egy régi kingstonról akar váltani egy Samu 830-ra. Nincs itt se V200, se SLC samu.
(amúgy nekem az az első ssd lagolt rendesen, ezért is csalódtam, és cseréltem le hamar.)Gyanítom, hogy nála az a 10megás 4K érték sem egy szélvész, szóval lenne hova gyorsulni. Persze a legjobb az lenne, ha ki tudná próbálni valahogy vásárlás előtt a kiszemeltet, és maga győződne meg róla, hogy a tesztekben szereplő nagy gyorsulás mennyi érzetet jelent a gyakorlatban.
De persze azt tudjuk, hogy a nagy ugrás a HDD->SSD váltásnál van (ha nem szar típusra vált az ember), és nem az SSD-SSD váltásnál. -
törölt tag
Szia!
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem foglalkoztam az AHCI-val (igazából elméleti szinten érdekel, mert szerintem a sebesség jó), csak ugye a revodrive az gyárilag raid0, innentől kezdve semmi nem kezeli ssd-nek. (a legtöbb tesztprogi nem is látja - az ide/ata/atapi vezérlők között nem is látszik, a bios meg az alaplapi sata vezérlőket állítja)
A w7-hez meg az OCZ gyári drivert kell használnom, azt nem tudom, hogy lehet összehozni a w7 ahci-jával. (de az annyira nem fontos)Szerintem a chipsetvezérlő progi jól működik. Csak a hibernálás nem. A telepítés óta egyszer sem tudtam hibernálni. Se a chipset driver telepítése után, se az sp1 után. Meg bármit állítgattam nem változott. Valahol olvastam hogy az eszközkezelőben nem lehet telepítetlen hw, a Creative Gamne porttal szívtam, de leküzdöttem azt is. És így sem jó.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
AMD 8XX szériás lapokhoz nem javasolt a legújabb AHCI driver, csak a régebbi 1.2.1.263 ? -
válasz
Silentfrog
üzenetére
SSD és SSD között aligha fogod érezni a gyorsulást, még akkor se biztos, hogy a leggagyibbról egy high-endre váltasz. Én 12 giga rammal már magát az SSD-t is alig érzem a gépben. (Korábban 4 gigával azért jelentősebb volt a gyorsulás.) Mondjuk ez géptől is függ, egy gyengébb darabban jobban mutatkozik a gyorsulás, nyilván.
Aktív témák
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tweakeljek vagy hagyjam a francba es bizzam a Win7-re?
gondolom az írásra mint mumusra utalt. Mindenki elszántan csökkenteni szándékozik az SSD írásmennyiségét az élettartam növelése miatt... 

Mondjuk amd chipsetes az alaplap.

Gondolom vinyónál is létrehozza. 
Töröld (Expand Volume) és akkora értéket adj meg, amit az OP Recomended mellett mellett látsz, azaz 11,90 GB (felkerekítheted 12G-re)