Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Gaming notebook topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LED / LCD TV topik
Aktív témák
-
prezson
tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
És ami a samsung 830-at illeti, ez a 830-as széria? http://ipon.hu/?product_id=190433
Mert itt 830 nem szerepel, itt viszont egyebek mellett igen: http://www.digitaltrend.hu/index.php?action=p_details&c_id=129&p_id=31852
nem világos.... vagy elírták, ez régi?
-
Mi5i
aktív tag
válasz
prezson
üzenetére
Link gombot plz használd

-
prezson
tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Értem, és alaplapnak ez milyen? http://ipon.hu/webshop/product/ecs_h67h2_m3_(v1.0)/176700
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=1206&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=103&LanID=0#Socket%201155Ezen már "normális" sata3 csatlakozó van?
-
prezson
tag
válasz
prezson
üzenetére
Most állítom össze a gépet, valószínűleg egy ASROCK H61M/U3S3 alaplap lenne hozzá. Kérdés, hogy a 40 gigás SSD-k kihasználják a sata 3-at ,ilyen csatlakozó kell hozzájuk?
Illetve nagy különbség van abban, hogy milyen kábeleket adnak az ssd-khez, nem szeretnék utólag ezzel bajlódni, szóval ha olyat linkelnétek, amit mindenképp bele tudok rakni az említett alalapba-hoz, az jó volna. köszi!
-
prezson
tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy 40, vagy esetleg 64 gigás SSD, amin a rendszer futhatna. Mit ajánlotok, melyik a legjobb?
-
GEO001
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos az Msahci értékeét hiába állítottam át, nem használt, de sebaj, újból raktam az os-t, így már bootol is.
Pw up-tól számítva a w7 betöltése 22mp. Ez elfogadható sebesség szerinted, vagy van mit rajta még csiszolnom. -
válasz
Osynho
üzenetére
Akkor fuss neki még1x, de most így: [link]
Sebességben nem tudom lesz-e változás, de a HDS "megjavul"...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Egyes SSD-k kondíciója 99-ről indul, pl Intel vagy Samsung, nem 100-ról)Gazsi00
Arra nem hiszem, mert 500 feletti írást mérni? Gyorsabb mint az olvasás?
Egy H61-es cuccon, ASmedia-val nem lehet a 400MB/s-t se elérni, még Samsung-al sem
(Bár lehet, hogy pont jónak mondom, lehet, hogy pont Te is ebben a cipőben jársz)
-
Osynho
addikt
Feltettem a 1.2.1.321 drivert (betallózós módszerrel), ezt az eredmény kaptam:

Még rosszabb, mint a win-es driverrel.

A másik, hogy a Sentinel szerint a kondíció 99%, a teljesítmény meg 80%. Az a vicc, hogy a driver feltelepítése előtt is 99% volt. Miért nem 100?
Most járok 50gb írásnál... -
rayoliviero
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Asrock h61m/u3s3: szerintem erre értette.
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Sehogy, mivel azon a deszkán nincs ASMedia SATA vezérlő
-
rayoliviero
veterán
-
GEO001
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, kipróbálom.

-
válasz
GEO001
üzenetére
Állítsd vissza a BIOS-ban IDE módra, indítsd el a rendszert, a többi meg itt le van írva, e szerint járj el, akkor nem kell újrahúzni az OS-t.
-
GEO001
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hali, a kérdésem az lenne, hogy ahci módban kell használni, és plusszba az os-t is már ahci módba állított sata portról kell telepíteni? Jelenleg van egy x-18M ssd, amire rágyógyítottam a W7-t, BIOS ich10r látja a meghajtót, boot sorrend rendben, de nem tudom bebutoltatni, hiába tettem át ahci -be a vezérlő portot. Köszi.
-
Larry303
addikt
egy kérdéssel fordulnék az urakhoz...
win2003 serveren futó sql alapú számlázó/készlet program alá készülök ssdt rakni...
az adatbázis mérete kimondottan kicsi pár száz megáról beszélünk...
konkrétan a corsair force 3as 60gb os típust.
az alaplap csatolója biztosan nem sata3as jóval régebbi darabról van szó, konrétan egyelőre nem tudom, de azon sem lepődnék meg, ha 1es felület lenne...
a kérdésem az lenne, hogy ebben a környezteben, hogy tudnám elérni az írási sebesség megtartását, ebből adódóan az élettartam/adatbiztonság megnövelését. -
Mi5i
aktív tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Én is így döntenék ebben a helyzetben, ahogy itt sokan mások is

@Shurycen (32776):
Tőlük bátran veheted, én megvettem, és természetesen olcsósodott
..így már csak kerek egész 100Ft a különbség, és Kingston ellenében én is a Vertex3-ra szavaznék.
Ha van rá felesleges pénzed bőven, akkor nyilván árában van a max iops verzió, de nem tudom annyira pró felhasználási körbe veszed-e, hogy megéri-e a plusz pénzt. -
Shurycen
tag
Sziasztok!
Elszántam magam, hogy veszek egy 120GB-s SSD-t! Gyakorlatilag kettőre szűkült a választási lehetőségem, de a kettő közül nem tudok dönteni. Ebben kérném a segítségeteket, hogy ha esetleg valakinek van/volt akkor mi a tapasztalat, melyiket érdemesebb választani!
1. SSD OCZ 120GB 2.5" SATA3 Vertex 3 series (VTX3-25SAT3-120G) - 49.250.-
2. SSD Kingston 120GB SATA3 2,5" HyperX (SH100S3/120G) SSD - 47.600.-
esetleg meg ér e valóban ennyi többletkülönbséget ez:
3. SSD OCZ 120GB 2.5" SATA3 Vertex 3 Max IOPs VTX3MI-25SAT3-120G - 56.800.-
Az árakat csak viszonyítás kép írtam hogy az első kettő között végül is minimális az eltérés a harmadik pedig ér e annyival többet! egyébként garanciálisan, számlásan, hivatalosan ennyiért tudnám ezeket megvenni, mert olyan helyen dolgozom.
Előre is köszönöm!
-
rayoliviero
veterán
Zlin50: Értem, kösz választ. Akkor marad ez a sebesség.
Debrecenben a Samu kb. 3000 Ft-al drágább a Mobilx-ben. Annyit szerintem megéri ráfizetni. Visszaolvasva a fórumban pedig azt írták az Agility 3 tulajok, hogy nem hozza a sebbességet, a Samuval nincs ilyen probléma. És csak 3000-el drágább, van hozzá beépítő keret, 4 GB-al nagyobb és gyorsabb.
-
Zlin50
senior tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ha PCI-E 1x foglalatba teszed várhatóan gyengébb lesz egy alaplapi sata2 vezérlőnél (pl Intelnél).
Konkrét példa Asrock S3 : PCI-E 1x - 200 MB/s, viszont ICH10 -re kötve 275MB/s, de Asrock PCI-E 16x 375MB/s. (SSD alany - M4 128GB)
PCI-E 16x foglalatban lehet vele sata2-nél nagyobbat elérni és hogy a maximumot lehet-e az sem biztos.
Sata3-as vezérlőkártyát csak akkor érdemes ha PCI-E 16x foglalatba tudod rakni. -
rayoliviero
veterán
Ha vennék egy Sata 3 kártyát és arra kötném az Samu 830-amat, akkor vajon ki lehetne hozni belőle a maximumot? Egy Sata 3 kártya 5000 Ft körül van, annyit nekem megérne.
Mert a mostani Asmedia chipes alaplappal sajnos gyengén teljesít...
-
SG3rg0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Annak idején mikor raktam a rendszert, a win7 achival nekem jobb értékek jöttek ki mint az AMD achi-val. Na most az újjal kipróbálom.
-
válasz
SG3rg0
üzenetére
Igen, jó a deszkádhoz, de most néztem és a HDS-nek ez sem jó, megint 80% a teljesítmény és a TRIM is letiltva szerinte...
Viszont egy hirtelen ötlettől vezérelve (mivel azt nehezen tudtam elképzelni, hogy a 263-asban bekerült a TRIM támogatás, a többiből meg kiszedték) ezért a telepítővel rakattam fel (egyéni telepítés és csak az AHCI driver előtt pipa) és lőn csoda, a HDS már testzik és minden OKÉ.

-
válasz
pschio
üzenetére
Igen, abban van benne, de az egész chipset-et ez miatt ne talapítsd fel. Azt kell csinálni, hogy elindítod a telepítőt és az ki fogja csomagolni magát, alapban C:\ATI.... mappába. Na azt még engedd meg, majd lépj ki a telepítőből.
Az AHCI driverek a C:\ATI\Support\11-12_win7_32-64_ahci\Packages\Drivers\SBDrv\ mappán belül vannak, ezt a mappát kell betallózni az eszközkezelőben, aztán a W7 már kiszedi a megfelelőt.UI: Ez a telepítőcsomag, amit linkeltél, a közelmúltban változott meg, korábban nem ez volt, ergo lehet, hogy más útvonalon belül fogod találni az AHCI drivereket. (Még nem néztem, de lehet, hogy még újabb AHCI driver van benne, mindjárt meg is sasolom)

Szerk
Magsasoltam és a tippem jó volt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1. Az útvonal C:\AMD\Support\12-1_vista_win7_32-64_sb\Packages\Drivers\SBDrv\
2. Újabb driver van benne, 321-es. -
Silentfrog
veterán
Nah azthiszem összekutyultam a dolgokat,a franc sem figyelte milyen alaplapi lapkakészletem van.
X 4 phenom van hd 5830 kártyával,fel is telepitettem az általad nemrég belinkelt Amd drivelt./érdekes feltelepült/
Viszont most nézem ,hogy alaplapi lapkakészletem nVIDIA nForce 7025-630a
Igy Nvidia driver kell.
Már meg is van kiváncsi leszek a változásra,hisz elég régi a mostani ami fent van. -
kungzi
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
az ocz agility 3? ps-hez meg videó szerkesztő progikhoz kellene első sorban
-
pschio
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
most hogy felraktam a AMD SATA AHCI controller verzió: 1.2.1.263 -t így már 100/100

ezt a létező legújabb AMD driver-t honnan lehetne letölteni (win7 64bit)? innen?
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én most a jelenleg létező legújabb AMD Driver-t tettem fel és ez sem tetszik a HDS-nek. (80%-os kondíció és TRIM letiltva HDS szerint)
Viszont az fontos, hogy ezzel a driverrel sokkal gyorsabb a boot, mint a W7 avagy az AMD 263-as AHCI driverrel, továbbá érezhetően másképp "viselkedik" a gép, az OS lemezes műveleteknél(nem csak írás). Szóval ebből a szempontból hajlok afelé, hogy a HDS-nek igaza lehet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én lecseréltem arra amit a napokban be is linkeltetek,de a hd sentinel szerint változatlan maradt minden.
-
válasz
pschio
üzenetére
2 dolog van kérem szépen.

1. Már írtam korábban, de leírom újra: A 01 attribútum a C3-al együtt használandó, hibakezeléshez, ugyanis a 01 és C3 értékének meg kell egyezni optimális esetben, ilyenkor semmi gond nincs. Ugyanilyen SMART értékek találhatóak meg pl a Seagate HDD-kben is, ha egyezik a 2 fennemlített attribútum értéke, akkor semmi para, viszont pl egy Hitachi-nál, ha a 01-es attribútum nem nulla, az itt azt jelenti, hogy gond van a HDD-vel.
2. Azért nem 100%-os a kondíció, mert a HDS szerint a driver nem támogatja a TRIM parancsot, azaz nem a W7 AHCI driver-ét használod és nem is az 1.2.1.263-as verziójú AMD AHCI driver-t (merthogy a HDS szerint csak az támogatja a TRIM-et)
Épp egy pár hsz-al ezelőtt linkeltem is azt az AMD drivert (igaz MAD driver néven
), ha gondolod cseréld le arra, vagy a W7 alap driverére és akkor 100%-os lesz a kondíció. 
-
pschio
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Ez a szentinel is azt írja nekem, hogy a trim támogatott de inaktív.
GIGABYTE GA-MA770T-UD3 legfrissebb driver fennvan. ugyanakkor a "fsutil behavior query disabledeletenotify" 0-át ad vissza. SSD Life azt írja, hogy TRIM supported és enabled. Ilyenkor mi van?

2012.01.19. 12:33:22,Meghibásodás várható !!! Attribútum : Raw Read Error Rate
ráadásul a figyelmeztetésekbe ezt is írja.
-
jim_raynor70
aktív tag
Vallalkozo kedvueknek: [link].
"- fejlettebb támogatás és attribútum-lista Sandforce SSD, Samsung SSD, Intel SSD típusokhoz
- fejlettebb támogatás Crucial SSD, Kingston SSD, KingFast SSD esetén" -
válasz
Osynho
üzenetére
Ha az MAD SATA Controller-t kipróbálnád, akkor 3. pont. Letöltöd a 263-as driver-t, kitömöríted egy mappába, eszközkezelő indít, IDE ATA/ATAPI eszközökön belül a jelenlegi AHCI driver-en jobb egér/illesztőprogram frissítése/illesztőprogramok keresése a számítógépen és itt betallózod azt a mappát, ahova korábban kitömörítetted. A gép újraindítást fog kérni, tedd meg.
-
Osynho
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Persze, sata 2 port van csak az alaplapomon. A kérdésem arra vonatkozott, hogy másnak miért jobb az eredménye, szintén sata 2 porton? Valószínűleg a jobb chipset lehet az oka, és ha azt mondod ez az eredmény reális, akkor elfogadom.
Amd ahci drivert érdemes telepíteni, vagy csak elront mindent?

-
válasz
Osynho
üzenetére
1. gyártó oldalára kell felmenni és a specifikációban megnézni, milyen értékeket ad meg a gyártó. Gyártótól függetlenül tipikusan 2 adatot adnak meg
# SEQ olvasás és írási sbesség (értelem szerűen egy SATA3-as SSD-nél SATA3-as porton)
# 4KQD32 szegmensben (tehát nem sim 4K-ban) mérhető sebességet IOPS-ban.
(Sebesség = IOPS*4096)2. A fentiekből már világossá vált, hogy a 4K-s szegmenst nem kell nézned.
3. Feltételezem SATA2-re van csatlakoztatva az SSD, ebben az esetben pedig nincs ezzel az eredménnyel gond.
-
kungzi
veterán
sziasztok
most mik az ajánlott vételek sata3 64GB verzióban?
-
Osynho
addikt
Üdv!
Telepítettem a Samsung 830 64gb-ot. Ezek az eredmények:
A 4K Eredmények elég harmatosak, nem? Persze amd 785g+710sb chipset.
Ennyit számít, hogy pl Bahama kollégának X58-a van?
Semmilyen chipset drivert nem tettem fel eddig, esetleg azzal javíthatnék rajta? -
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm,valoban benne van,pedig már átnézem egyszer a beállitásait de biztos átsiklottam felette. -
válasz
Silentfrog
üzenetére
letöltöttem a Free-t és annak a beállításaiban is szerepel a Mély ellenőrzés/Disk Defragmentation csoportban a Solid State Disk kihagyása lehetőség. Gondolom akkor a Pro-ban is lennie kell ilyen lehetőségnek.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm de sajnos nem egyértelmű a programban a defragra vonatkozó rész.
Akkor inkább tiltom.Bodor .: Ragaszkodok hozzá,mert pénzt adtam a prof. verziojáért.
Évek ota használom,nagyon jo kis program,csak közben jött op. rendszerre valo ssd,és tanácstalan voltam/vagyok a program müködésében. -
Bodor
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ha nem ragaszkodsz az Advanced System Care egyéb "csodatévő" alkalmazásaihoz, akkor ajánlom helyette a Diskeeper-t, melyben be lehet állítani, hogy ne bántsa az SSD-t, de a hdd-ket viszont rendben tartsa. Ezen hozzászólásom .végén találsz róla részleteket, és pontos leírást.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Általában megadható/konfigolható a progin belül, hogy mely eszközöket defraggolja automatikusan a háttérben (Idle Time Defrag). Na abban a listában ne legyen az SSD, vagy ne legyen bejelölve stb.
-
Silentfrog
veterán
Használom az Advanced System Care programot, telepitéskor megkérdezi,hogy az automatikus töredezettségmentesitést bekapcsolom e.
Szerintetek ezek a programok figyelembe veszik azt,hogy ssd a rendszerlemezem,és azt nem fogják töredezettségmentesiteni?
Elég sok karbatarto program van ami tudja a töredezettségmentesitést futtatni "pihenő" modban.
Több nagy méretű hdd van a gépemben ezért jo lenne ha elvégezné a defragot,de nem szeretném ha szétirná az ssd-met
Ismeri valaki ezeknek a programok lelki világát?
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igaz, sorry nekem meg USB3=SATA3,el ne kapd tőlem az autizmust
Azt hittem van rajta USB port.De akkor kérdezek értelmeset is,mi a vélekedés az ADATA 511-es 64GB szériájáról?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Miket írok bakker, lehet jobb lenne elmenni aludni...

Szóval: Ezen az ADATA-n meg nincs USB port, mint pl az S596 Turbo-n... -
-
törölt tag
ADATA 511 64GB-Etron EJ168A SATA 3,milyen párosítás,üdvözülés jár érte vagy a kínok kínja a pokolban?

-
BaLee
addikt
Mit tudtok a következő SSD-ről: Toshiba 128G THNSNC128GCSJ sata3.0Gbps
Érdemes vele foglalkozni?
Valószínűleg elviszik komplettem a gépemet a Sata2-es Kingstone SSD-vel, helyére Samsung 830-as 64gigásat néztem, de a fenti Toshibát árulja valaki itt a környéken. Árat még nem kaptam rá... -
-
Maximum1
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Érdekes az alaplapos topikban meg az asmediát sztárolták akkoriban amikor én vettem.

-
Osynho
addikt
Hát igen, de nem tudok mit kezdeni ezzel. Nem mondhatom utólag 1 év után, hogy öreg, intézd el a dolgot, ha eleve 1+2 év garral vettem.

A kérdés adott, megéri-e a +5 ezret a Vertex 2 60gb, a Vertex Plus 60gb-hoz képest. Egy Asus 1005PE netbookba menne, nem tudom mennyire érdemes gyors ssd-t venni egy Atom mellé, ráadásul szeretném költséghatékonyan megoldani a dolgot.
Viszont, ha azt mondjátok, lenne érezhető különbség a kettő között + megbízhatóbb is a 2-es, akkor elgondolkoznék rajta. 
-
-
Írjak valami újat a témához? Megteszem! Minden jól működik! Ez itt újdonság!

-
Osynho
addikt
Ha egy ssd-re 1+2év gar van, az mit jelent a gyakorlatban? 1 évet vállalna a bolt, és a + 2 gyártói. Mi a teendő, ha 1 év után van gubanc?

-
ben-csab
tag
Ma egy levélváltás után kaptam a Kingston-tól egy újab firmware-t a v200-as SSD-hez. Kiábrándító!
Alább az eredmények:
Régi fw:

Új fw:

-
válasz
Hege_89
üzenetére
Csak ez miatt azért nem kell rögtön deszkát cserélni.
A mostani deszkán van Intel SATA2-es csatoló is, lehet, hogy azon "szebb" eredményei lesznek, mint az ASMedia SATA3-on, ráadásul OS használat szempontjából nem lehet észrevenni sebességkülönbséget egy SATA2-es vagy SATA3-as SSD-nél(vagy egy SATA3-as SSD-nél, ami SATA2-re van kötve)(A deszkáknak van gyári honlapjuk, ahol le van írva a specifikáció. Pl az általad kérdezett Gigybyte deszkán csak SATA2-es portok vannak)
-
Hege_89
csendes tag
Vagy esetleg ez: GIGABYTE GA-H61M-D2H-USB3 LGA1155 H61, DDR3 1333, D-SUB/DVI/HDMI + PCIE, 8CH, GLAN
-
Hege_89
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kösz, hogy figyelmeztettél rá, akkor lehet, hogy más alaplap után nézek. Tudom, hogy ez nem az a topik, de jó lenne hozzá: GIGABYTE GA-P61-S3-B3 LGA1155 H61, DDR3 1333, PCIE, 8CH, GLAN?
-
-
Bahama
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Feltölteném, ki is töltöttem, de csak gmail-t használok, azt meg nem dobja fel a végén.
Elküldjem az összes adatot a kitöltött űrlapról emailben, képpel együtt?Csak azt nem tudom hova küldjem!
-
válasz
Hege_89
üzenetére
Naná, hogy ASMedia SATA3 van rajta...
Hát innentől a gyári értékek megközelítése is csak álommá vált, mert még olyan SSD-k is görcsölnek ezzel a vezérlővel, amik nem használnak tömörítést (Pl Samsung 830), nem tudom a Vertex 3 mennyit fog menni, de legalább a mérési eredményt beteheted elrettentés gyanánt az ASMedia vezérlőtől. 
Természetesen a sebességkülönbséget érezni fogod OS alatt a HDD-hez képest, ami így sem lesz kicsi, pusztán ez a vezérlő sajnos visszafogja az SSD-ket...
-
Zlin50
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Akkor, kezdettől fogva valamint most és később is az lesz nálam hogy beveszem a l@szarom tablettát és használom tovább, már csak azért is mert folyamatosan 100%-on van mióta megvettem és még két évem van addig hogy elérjem azt ami sokkal jobban izgat, az 5184 óra.
Szóval egyszerűen nem érdekel ez az egész. Használni vettem. A RD-et kipróbálnám hogy megtudjam gyorsabb-e az SSD-nél, de nincs most annyi ramom hogy megtegyem. -
Hege_89
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ASROCK H61M/U3S3 alaplap lesz hozzá.
-
-
Gorneck
legenda
válasz
Zlin50
üzenetére
Nem, a böngikessstől...
Mert arról volt szó...arról a pár 100 megáról napi szinten.És szted mikor lesz meg az a több 100 TB?
Vagy akkor mi van, ha az egyik jósgömb 85%ot mutat a másik 100%ot a harmadik meg megint mást? Melyik hiteles?
Vagy akkor mi van, ha romlik a kondíció oszt egy fw update-től megint 100%on lesz és hónapokig semmi? -
Hege_89
csendes tag
Hi! Egy ilyen SSD beszerzését tervezem: 60 GB OCZ SSD 2,5" S-ATA III VERTEX3 VTX3-25SAT3-60G.
Itt a Prohardveren nagyon jókat írtak róla, rendszervinyónak kellene. Mi róla a véleményetek? -
Zlin50
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Mármint hogy az írás miatt adódhat a kondícióromlás azt tudom-e honnét? Igazából csak sejtem, mert mitől romolhatna még? A cellák elhasználódása feltételezem alapvetően meghatározza. Egyszer valamelyik programban (és sajnos már nem emlékszem melyik volt) láttam a wear leveling count paramétert például és az gondolom elég meghatározó például.
Korábban itt a fórumon mutatott valaki egy oldalt ahol az adatforgalom és az állapot volt egy diagramban. Egy Intel SSD-nél például több száz TB volt és annál azt jelezte a vizsgálathoz használt program hogy közeledik a vég. Ha most az adatforgalomnak van köze az állapothoz, akkor szerintem feltételezhető hogy az írásnak is meghatározó szerepe van benne.
Hogy HDD vagy SSD legyen cache az egyértelműen SSD mert észrevehető a kettő közötti különbség gyorsaságban. Hogy SSD vagy RD azt nem tudom mert még nem próbáltam. Ha RD-re megy akkor is menteni fog és azt el fogja szépen teríteni az egyenletes elhasználódás miatt. -
Giovanny
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Értem,akkor itt a hangsúly inkább azon van hogy ne sok kis file írás legyen (ami gondolom jobban "árt" az SSD-ek) hanem inkább egy nagy file.Szóval nehéz igazságot tenni ebbe,én még az elején beállítottam,de én sem vette semmi különös változást,de hogy ez mennyire megkíméli az SSD-t azt én sem tudom.
-
Gorneck
legenda
válasz
Giovanny
üzenetére
Ezt mindenki maga dönti el...én nem szoktam ilyennel foglalkozni...le van írva miért jó, a többit viszont mindenki el tudja dönteni, hogy ő játszik e vele. Feltételezem aki ennyire beleássa magát a témában az képes meghozni ezt a döntést.
Jelen esetben csak azt nem értettem, hogy minek visszaírni az SSD-re (pont az írástól szeretné kímélni), mert értelmetlen amit csinál, akkor inkább ne csináljon semmit. 120/10-es vonalam van és én semmiféle gyorsulást böngészés alatt nem tapasztaltam, hogy ramdrive-ra kessselt a böngi. Napi 2-3 óra netezésbe meg biztos nem fog belehalni az SSD.
-
mennyire fontos a trim egy atlagfelhasznalonak ?
anyam gepebe vettem ssd-t ,de mivel o csak a winxpt ismeri ,amiben nincs trim tamogatas igy gaz lenne ugy hasznalni ? Vagy mindenkeppen win7et erdemes felrakni ?
Amire hasznalva van a gep : firefox +word +pdf+ winamp /netradio . Szoval nem sok adatmozgas van inkabb csak olvasas
-
Zlin50
senior tag
válasz
Ilsyde
üzenetére
Használd huzamosabb ideig úgy hogy semmit nem pakolgatsz. Aztán ha majd túl rövid idő alatt éred el hogy akár csak 1%-ot is romlott az állapot akkor majd pakolhatsz. Addig pedig aggodalomra egy szál se nem ok van.
Én például nem fogok az 5184 óra miatt frissíteni kapásból mert szeretném megtudni mi alakul még menet közben ez ügyben, pedig jobban foglalkoztat mint az elhasználódás. -
Ilsyde
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Az az otlet benne hogy nem bongeszes kozben irogat az ff az SSD-re hanem mikor lekapcsolod a gepet. Akkor egyben mindent. Tehat rengeteg folyamatos apro iras helyett egy nagyobb a vegen.
Szoljatok am ha gond van a logikaval, nekem teljesen uj ez az egesz csak vacilalgatok itt
@hati hat nem muszaj de en orulnek ha a cache nem veszne el mikor aramtalanitok. A Temp mappanak meg eleg egy ideiglenes RAMdisk, nem kell mentegetni. Ez igaz.
-
Ilsyde
őstag
Most hogy igy utanaolvastam a Dataram RAMdisk proginak, lehet azt kellene csinalnom mint amit a srac javasol itt.
Tehat letrehozni egy RAM meghajtot, erre ratenni az appdata/temp meg firefox cache mappakat es beallitani hogy gep lekapcsolasakor lementse a tartalmat SSD-re, bekapcsolaskor meg betoltse onnan.
Igy nem lenne az hogy percenkent irogat SSD-re a Firefox/Winrar, megis minden maradna villamgyors.Hmm ez igy tul jol hangzik, valamit biztosan elszamoltam

-
Gorneck
legenda
válasz
fagy53
üzenetére
3 éve használok SSDt és én se szórakozom beállításokkal.
Defragot megnézem ki legyen kapcsolva, lapozófájl és hibernálás kikapcsolva...oszt ennyi. Használom, mint egy HDDt.
(#32700) Ilsyde: Defrag alapba ki van kapcsolva az SSDn (win7nél biztos, bár van akinek nem kapcsolta ki) ezt kell csak csekkolni és ennyi.
Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Horgász topik
- World of Warships
- Autós topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Most járok 50gb írásnál...

..így már csak kerek egész 100Ft a különbség, és Kingston ellenében én is a Vertex3-ra szavaznék.

Ennyivel megbízhatóbb a 2-es? Meg jobb is? + 5 ezer lenne. 
A mostani deszkán van Intel SATA2-es csatoló is, lehet, hogy azon "szebb" eredményei lesznek, mint az ASMedia SATA3-on, ráadásul OS használat szempontjából nem lehet észrevenni sebességkülönbséget egy SATA2-es vagy SATA3-as SSD-nél(vagy egy SATA3-as SSD-nél, ami SATA2-re van kötve)