Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
zed1983
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lenne egy kezdő kérdèsem.
Miért is érdemes ahci-ban és nem ide-ben használni egy ssd-t? -
válasz
Kolondrum
üzenetére
Rakd vissza a W7 AHCI driver-t és úgy mérj egyet vagy a deszka honlapjáról letölthető legfrissebb Intel AHCI-vel próbálkozz. (Abban a 250 megás trutyiban lesz, ki kell bányászni belőle, nem az egészet feltolni)
Őszintén szólva az az IDE Intel vezérlő is érdekes jószág, fura neve van, mivel a deszkán nincs IDE vezérlő...

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem nem! Gyári CD nekem csak az USB3-hoz meg a lan karihoz kellett. Minden más friss jól megszokott. Hát pl a chipset driver 2010-es a CD-n.....
-
-
Dictator^
veterán
Miért van az AHCI driver frisebb, a http://www.station-drivers.com/ -omon, mig az intel.com-on nincs, és ezt megéri felrakni (jelenleg látom az eltávolításnál a merevlemezeimet, illetve az ssd-t, nem zavar már , de sebességet nővelhet az új ahci driver? (csak szeretném a frisset felrakni, de nem értem a hivatalos intel oldalon miért nincs ez fent.)
Intel_rst_10.6.2.1001whql(www.station-drivers.com).exe
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mert? Igen telepítettem, mindenből friss driver van fent, van TRIM meg stb. Tehát ami kell az SSD-nek az megvan.
Háttértár
IDE vezérlő Intel(R) Desktop/Workstation/Server Express Chipset SATA AHCI ControllerHáttértár vezérlő JMicron JMB36X Controller
Lemezes meghajtó Corsair Force GT (SATA-III)
Lemezes meghajtó WDC WD10EALS-00Z8A0 (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Ellenben van egy érdekes dolog... A win 7 boot olyan kb mint HDD-vel, de amint elmegy a kép bevillan az asztal és kész, előző gépen több idő volt a win elindulása bootkép után. A másik, hogy a sata2-nél érezhetően gyorsabb a gép, vagy a cpu miatt nem tudom. DE akkor is az írás lassú.

Ha nem látnám az adatokat azt mondanám semmi gond. -
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megvolt, tényleg, bár amikor rányomom a Yes-t, akkor még nem látja az SSD-t, csak ha az FW gombra kattintok, amugy igen látom, a legfrissebb van szerinte rajta.
Köszi! -
válasz
Dictator^
üzenetére
Nyugodtan válaszd a YES-t, utána megjelenik a főablak, azon találod a FW Download gombot, oda katt és ki fogja írni, hogy a legutolsót FW-t használod (elméletileg, mert tegnap még nem volt hozzá)

UI: Windows alól nem is engedi a FW frissítést, ha SSD-ről fut az OS, szóval nem olyan egyszerű az a dataloss...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dictator^
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nálam, ahogy rámegyek, hogy FW update bejön, hogy data loss lehet a firmware update közben, és hogy elolvastam-e a figyelmeztetést, és folytatom: Igen-nem.
Szóval nem tudom melyik a legfrisebb, nekem itt nem írja ki, ennél a lépésnél meg nem mentem tovább, mert nem akarok egyelőre data loss-t.
(Csak olvastam, volt olyan SSD, aminél FW update gyorsulás volt látható, gondoltam, hátha itt is lesz valami)
-
válasz
Dictator^
üzenetére
Se a 470-eshez, se a 830-ashoz nincs FW... Miért, nálad a FW download-nál nem azt írja ki, hogy a legutolsó FW-t használod? (Elekezd letölteni FW-t?)
SymbianOS
Ha ma egész nap csak telepítettél és rengeteg írás volt, akkor nem feltétlenül
(Gondolom az alap, hogy Intel vezérlő és Intel AHCI driver) -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A bal a régi sata2-es, a jobb az új I7 SATA3-as! Írás kva szar nem?
-
Dictator^
veterán
Samsung 830-hoz Magician nevü programból lehetne Firmwaret frissíteni, illetve nem tudom, hogy van-e, meg meg-e éri felrakni, ha nincs problémám, de amikor rányomnék, hogy nézze meg, már azzal kezdi, hogy minden adat törlődni fog.. namármost nem tudom, hogyha nyomom, már formázná, vagy még van valami üzenet, hogy ilyen firmware lesz rajta..
A samu oldalán nem találom, hogy lenne, csak a program van fent a support része alatt. Szóval valaki tud valamit róla? -
válasz
HarryPotter
üzenetére
Próbáld meg a lapos-hoz adott (vagy a gyári oldalról letölthető) AMD AHCI driver-t telepíteni.
SymbianOS #30385
Ezt most nem értem, milyen gondot kellene látni a képen?
-
traders
tag
Hello!
Most gondolkoztam ezen (a sebesség-ár-kapacitás miatt): OCZ Agility 3 SSD 120GB (AGT3-25SAT3-120G)
Megbízhatóak ezek? Azért kérdezem mert most olvastam hogy egyik srác már a harmadikat küldte vissza mert hibás volt és átváltott inkább Corsair GT-re...
A lényeg hogy ~40ezer körül és ~120GB méretben szerrtnék SSD-t venni.
Szerintetek mit érdemes?Előre is köszönöm!
-
Bal3
csendes tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
Nézd meg amit a (#30375) linkeltem, nekem is baromi rossz értékeim voltak a gyárihoz képest, de nem annyira, mint a Te sebességed.
-
HarryPotter
őstag
Egyre elkeserítőbbnek találom a kingston v100 64 GB-os eredményeimet: [link]
mi lehet itt a gond? Egy lenovo x120e laptopról van szó, win7-tel.

-
-
Clemi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megcsináltam a tesztelést amit kértél, és be kell valljam, az ATTO diskbech programmal kijött az Intel Z68-as vezérlő sebesség fölénye
-
Jack@l
veterán
Én is SSD-re dolgozok, pont azért tartom, sűrűbben kell backup, azt annyi.
Amúgy a jobbakba van erre védelem, hogy egy kis kondival még annyi áramot tartanak tartalékba, hogy az éppen ssd bufferében lévő kiirandó cumókat le tudja menteni, csak ez a windowsos cache-re már nem vonatkozik...
-
Z_A_P
addikt

Bekapcsoltam a windows write cache-t
Maris mas a leanyzo...Ellenben ez nem jo, mi van ha aramszunet/win fagyas/stb miatt adatot vesztek

-
Jack@l
veterán
Nem az intel ahci drivert mondtam te (RST), az elég szutyok. Hanem a chipset installation u.-t!
Még az jutott szembe, hogy mi lenne, ha a 0 sata slotra dugnád az ssd-t, és az 1. re nem dugnál semmit (hogy ne legyen mellette slave se). Lehet valamelyik vinyó vagy dvd vel akad össze. -
Bal3
csendes tag
Áve!
Kingston lassú SSD gond megoldása!
Segítséget kértem itt, miért lehet sokkal gyengébb a Kingston 64 GB-os SSD-m, mint a gyári értékek. Nagyon köszönöm a leírásokat, tanácsokat, segítséget, de nem lett jobb.
Valaki azt írta, miért vettem gagyi Kingston-t. Hm, nem sértődtem meg, hanem elmentem és vettem egy Samsung 830-ast.Sokkal jobb!
Itt a kép a két SSD sebesség adatáról.A konfig ugyan az, (hang mentes, környezetbarát , lassú Atom rendszer) mindkét esetben szűz Win7 Pro telepítés.
Finomhangolás után, még jobb lett a Samsung, végeredmény, itt látható!
Nálam jelentősen nyert a Samsung!
Abban mindenképp, hogy a 4KQD32 adatok:
Kingston -- Samsung = 12/17 -- 65/57Akit érdekelnek a részletek, képernyőmentések folyamatosan, Everest teszt adatok, stb, feltöltöttem egy zip fájlba ide (16 MB).
-
Z_A_P
addikt
Na feltettem az intel ahci drivert
A random write nem lett gyorsabb...
Lehet merek egyet disk write-cache ON-al is? -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Hát, hogy SATA2 vagy SATA3, az rendszerszinten nem számít. Jelenlegi árak mellett, ami a megadott pénzügyi keretedbe belefér, az Corsair Force 3 120G vagy Corsair Force GT 90G (SATA3-asok szinte egy árban vannak, a GT a jobb teljesítményű)
A SATA2-esek sem olcsók annyira a 128G árszegmensben...
(Ha csak rendszernek veszed, akkor egy 64G-s több mint elég, nem az OS miatt nem férnek el rajta a userek...)
-
Bodor
veterán
Lehet, hogy a vas ( Dell Vostro 1700 ) nem bír többet. Előfordult már laptopoknál. Dell supportnál, megnézném milyen chipset van a gépben, és annak a legfrissebb illesztőprogramját feltenném pl. innen.
Mondjuk ott még a 2007-es driver van fent, én keresnék újabbat az intel letöltőoldalán. -
Anfänger
őstag
válasz
Dreco89
üzenetére
Hi! A pályabetöltési idön javítanak az SSD-k,és sok esetben a minimum fps is javul,bár ez lehet game függö dolog! De itt egy link!
[link]
Egyébként nekem is Vertex 2-esem van,nálam semmi gond nem volt még vele! A boot idö is qrva jó,(18-21 sec) és nekem azon vannak a gamék is! Meg vagyok elégedve vele!
Üdv. -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
40-50k környékén vennék ssd-t, min. 60 Gb, de a lehet 128 Gb kapacitásút. Jelenleg sata2-es lapom van (p5b), de tavasz végén tervezek váltani sata3-ra. Megéri most sata3-as ssd-t venni ehhez a laphoz, vagy olcsóbb a sata2? Mit (márka, típus) ajánlotok? SSD választék alja (30k) mennyire jó? -
Z_A_P
addikt
válasz
Jack@l
üzenetére
Nem lehet hogy azert mert kikapcsoltam a win write cache-t az SSDra? Ez alapbol mindenkinek be van. Bar lehet a testprogi ezt kikerulne amugy is?
Ahci rendben, eltolas rendben. Win7 friss telepites, a chipset a win7 gyari, nem raktam fel semmi drivert win7 telepites utan, csak a legujabb catalyst-ot. -
Z_A_P
addikt
M4 128 eredmenyek SATA2 lapban, win write cache OFF nalam!
A 3. sor erdekes...
-
Fornax
tag
Sziasztok!
Most hogy végre rászántam magam a 96gb -s v+100 kingston SSD vásárlására, nem lehet kapni sehol. Kb hasonló árban (mondjuk 30-40 között) 100 giga körüli SSDből melyik most a legjobb szerintetek? Valami olyasmi rémlik hogy ez a Crucial M4 se rossz, de olvastam róla hogy gondok vannak vele mostanság, szóval azt kihagynám

Köszi!
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Igen, szánd rá az időt és húzd újra rendesen a W7-et...(bár nem ezzel megy el a sok idő, hanem a W7-et követő dolgokkal)
Az előző deszkán ha pakoltál fel chipset driver-t, külön AHCI driver-t stb, akkor azok ilyenkor bekeverhetnek (chipset driver-t meg levakarni nem lehet rendesen) -
hello! Összeált az új gépem,de...egyik gond az ssd. Előző gépröl lévő win7 van fent,simán megy,de nem jó a sebesseg. 510 olvas,de csak 130al ír,ez utóbbi elmarad az előző sata2 es értéktöl. Force gt 120gb intel vezérlővel. Hol a baj? Új os kéne?
-
Bodor
veterán
válasz
KaLeun
üzenetére
Ha csak nem tervezel a közeljövőben gépet fejleszteni, és SATA3-as alaplapot venni, akkor feleslegesnek tartom a fentebb ajánlott SATA3-as SSD-k bármelyikének a megvásárlását, nem fogod tudni kihasználni a képességét. Ha jól látom a lapod csak SATA1-es. Oprendszer alá, és 4K olvasásnál egyébként sem érezni a különbséget.
Ha nem ragaszkodsz az újhoz, akkor ki lehet fogni itt az aprón alig használt ( vásárláskor SSD Life-al leellenőrizendő! ) olcsóbb OCZ Vertex2-őt, vagy más Garbage Collection-nal rendelkező SATA2-es SSD-t.
Ha mégis újat vennél akkor szóba jöhet a KINGSTON 64GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G kb. 26K-ért.
Üdv -
Jack@l
veterán
válasz
KaLeun
üzenetére
Crucial M4 (kicsit későbbn, ha elül a vihar felette
), Samu, Corsair force3 gt, vertex3.
A betöltés rövidebb lesz, de ha tippelnem kéne akkor nem nagyon sokkal, llassabb ssdvel mint amelyineket írtam és sokkal gyorsabb procival is simán procilimitre futok ilyen betöltős dolgoknál.
UI: AHCI-t nézd meg hogy támogatja e rendesen a lapod, anélkül nem mennek túl jól az ssd-k -
KaLeun
senior tag
Az öregecske gépemhez (3200+ Barton, Abit nf7-s v2.0, Xp) szeretnék egy SSD-t, a winxp és a World of Tanks (sok kicsi fájl) lenne rajta a többi cucc a vinyón maradna.
Van rá olyan 25k, igazából azt szeretném ha mindkettő betöltési ideje és működése csökkenne. Ha jól vágom akkor olyanra lenne szükségem ami kis fájlok gyors kezelésére van belőve.
Milyet vegyek? Mit ajánlanátok?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Ja értem engem baszol le azért amit nekem írtak.
Logikus
. És nekem nincsen f. bajom szerencsére elég régen voltam beteg.
De igazad van elég az offból mert p.-n leszünk rúgva.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére

-
Dreco89
csendes tag
Hello Sziasztok ! Segítségeteket szeretném kérni SSD-vel kapcsolatban... Nekem sajnos csak SATA II csatlakozó van a lapkámon, így egy OCZ Vertex 2-es 60 gigás SSD-t néztem ki, 23k-ért.
A kérdésem az lenne hogy megéri e megvenni? (hát nem részletezem milyen HDD-k vannak a gépembe XD 80gb IDE és 160GB SATA) nem a gyorsaságára értem, hanem stabil e, bírja e a kiképzést stb.stb. Hogy ha a rendszeren kívül a BF3-at is feltelepítem rá (vagy éppen más játékot), akkor csak a pálya betöltési idők javulnak, és gyors lesz mint a villám, vagy éppen nő az FPS-em is benne?
Sajnos pont akkor mentek fel a HDD árak mikor venni akartam, így sajnos az kimaradt.a gépem:
Gigabyte 770T-D3L
Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz Kit CL9
AMD Phenom II x4 B20 (x3-as 4magosítva) ~3,2Ghz
HD 5830 Sapphire 860/1050 DDR5
Chieftec CTG-500-80P -
Bodor
veterán
-
Aryan
senior tag
válasz
Maximum1
üzenetére
Itt van a random eredmény.
(#30337) Bodor: Nálam nagyon nem vált be. Tesztekben lassú volt nagyon és valós életben is.Progik, játékok telepítésének ideje elégé extrém volt. Legújabb Batman játék min. 1óra alatt sikerült felmásznia a v200-ra. Szerencsére a cserét ingyen megúsztam Kingstonról Samsungra.
Raid0-ban mit tudnak a Samsungok? Ismerősnek Kingston 120Gb-os Hyperx-e van raid0-ban és szerintem lassú a kettő. Asus Crosshair Formula V-re vannak hajtva win7 x64 alatt. Olvasási sebessége: 520Mb/s körül van írási sebessége 320Mb/s ha jól emlékszem, szóval nem valami fényes a Crystaldiskinfo szerint.
-
Maximum1
őstag
Mérj egy randomot, oda teszem mellé az enyémet.
OCZ Agility 3 64 gb -
Aryan
senior tag
Kingston V200-as csoda után végre egy normális ssd
:Samsung 830 64GB
Oprendszer Win7 X64,AHCI mód, Asrock 870 Extreme 3 deszka. -
válasz
masterful87
üzenetére
egyszerűen akciózza a samsung
Balage76 mint bennfentes már rég "megjósolta"
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jólvanna! Magyarosítottam

-
ricshard444
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Amúgy igen, először amikor olvastam a topikot és gondolkodtam ,mi az az achi,de azt rájöttem,hogy semmi
-
Yany
addikt
Csak az a baj, hogy ez ígyis-úgyis drága, hiába éri meg a MB-onkénti ára magasan, ennyiért már kevesen vesznek "csak vinyót" egy gépbe...
-
Nem sok bitkoptatásba került...
Elméletben az Intel porton magasabb értékeket fogsz tapasztalni.Bodor
ACHI? Egészségedre.
Maradjunk inkább az AHCI-nél. Érdekes, de mintha terjedne a kór, mert ma több topikban is ACHI-nak írták, több hsz-ben egymást követően. -
masterful87
senior tag
Lehet tudni, hogy a Samsung 470-es széria 256GB-os meghajtói hogy a fenébe lettek olcsóbbak 30 ezer forinttal??? ~100 ezer volt, most meg 70 körül fogható, eljött volna a változás ideje?

pl. iPon-nál 6-án zuhant meg az ára:
[link] -
Bodor
veterán
Vagy használt 64 GB-ost innen az apróról!
-
Jack@l
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
http://www.guru3d.com/news/ocz-r4-pcie-ssd-with-16-sandforce-sf2200/]
Hát persze, hogy megy...
Majd ha samu ilyen gyosat és ilyen nagy kártyát csinál, olcsóbban, akkor majd lehet elkezdeni temetni.
UI: M4, valószínű egy bug az egész, amit csak most vettek észre( legalábbis jóhiszeműen remélem) -
Clemi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megcsinálom szívesen holnap a teszet. Írd le mivel, és hogyan mérjem.
-
NoiZz
tag
Üdv
SSD vásárlás előtt állok, 22-25k lenne a max keret!
milyen lehetőségeim vannak? -
Ez a "megszokott" marvell vezérlő, elméletben tapasztalnod kellene sebességmérésben különbséget (tehát mérési eredményben, nem abban, hogy gyorsabbnak fog tűnni az OS...), de azt csak magasabb szegmensben, nem a 3-400megásban.
Ha van kedved (meg látod értelmét), leírom, mivel és hogy mérj, de addig nem koptatom a biteket... -
Clemi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A vezérlő tipuszámát nem tudom, nem otthon vagyok, de ASUS P8Z68 V-Pro az alpap tipusa. Természetesen feltettem marvell vezérlő driverét.
Igen, CDM-el mértem, mindent alap beállításon.
-
Yany
addikt
Hmmm... Cruical M4-es javaslatok visszavonandók: kékhalááááááááál
szerk.: lassan tényleg csak a samsung marad? (remélem nem kiabálom el a kérdést)
-
"Ezt a Marvell vezérlő dolgot honnan vetted?"
Tapasztalat meg az évek, onnan...
Amúgy mi típusszáma a vezérlőnek?(Annak idején, az összes teszteléssel foglalkozó ismertebb portál újratesztelt inkább minden ssd-t, az akkor megjelent legújabb Intel vezérlővel és lényeges különbségek lettek. Azóta sem találsz olyan tesztoldalt, ahol ne p67 vagy egyéb deszkán tesztelnének, ezekben a deszkákban egy a közös, Intel vezérlő és hogy azon hajtják végre a tesztet...)
De ugye nem CDM-el mérsz tömöríthetetlen adatokkal?
(Mert 3-400MB/s-ig semmi sebességkülönbséget nem tapasztalsz az Intel meg a Marvell közt. Az felett nézd...) -
Clemi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt a Marvell vezérlő dolgot honnan vetted? Nálam több mint egy hónapig futott egy Agility 3 az alaplap Marvell portján, de az égvilágon semmi bajom nem volt vele. Sőt futtattam sebesség teszteket is és különösebb sebesség eltérés nem volt az intel vezérlőhöz képest.
-
Z_A_P
addikt
válasz
kukinyo
üzenetére
It appears to only affect the 64GB models, with affected drives kicking Windows systems into a BSoD with an error code that reads 0x00000f4. Crucial acknowledged the error exists on a "small number" of drives and said it's working on a firmware fix. Here's the official statement.
Tehat elvileg csak a 64G es azokbol is csak parat. Elvileg

Itt egy [link], a hivatalos allaspont is benne van.
Mindenesetre en tegnap izzitottam be egy M4-est, de nekem a 128G-s van.
Ha barmi gaz lenne vele, majd jelentem itt. -
Zlin50
senior tag
válasz
kerekfej
üzenetére
Várjál még, nincs egy éve sem használatban.... Az M4-be meg úgy látszik öndöglesztő funkciót kellett bevinniük nehogy már túl sokáig jó legyen. Pedig az ilyesmit sehol sem szeretik a felhasználók. Ha a 128-ast is érinti a dolog akkor egyre gyanúsabb. Még az aktiválásnál is rosszabb téma. De egyelőre majd meglátjuk mit mutat a javítás.
Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. És nekem nincsen f. bajom szerencsére elég régen voltam beteg.

.