Hirdetés
- Elárulta a Puget Systems, hogy melyik komponensből mennyi romlik el
- Fényszórónak is bevethető a Xiaomi új gamer monitora
- Végre tisztázta az NVIDIA vezére, hogy hova készül még a sokat pletykált N1 SoC
- Végül kiderült, hogy Pat Gelsingernek volt igaza
- Bebizonyította az NVIDIA, hogy készülnek még gyorsabb GeForce-ok
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen notebookot vegyek?
- Elárulta a Puget Systems, hogy melyik komponensből mennyi romlik el
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
válasz
maximuss
üzenetére
Ilyen gépet, ahol 48 vagy 49-et ad vissza, azt élből újratelepítem. Ahhoz, hogy ezen 2 érték valamelyikét adja vissza, ahhoz a user hathatós "segítsége" is kelleni szokott, ami lehet bisz-basz SSD Tweaker/optimizer-nek nevezett stb alkalmazások használata, hozzáértés nélküli registry turka, avagy AHCI és egyéb drivercsomagok egymás utáni telepítgetése stb.
A disabledeletenotify ugye 2 értéket adhatna vissza (és ad is normál esetben) 0 vagy 1.
Na most a "titok" annyi, hogy a 0, mint karakter, annak az ASCII karakterkódja decimálisan 48, míg az 1, mint karakter, annak az ASCII karakterkódja decimálisan meg 49.A disabledeletenotify egész számként jeleníti meg az értéket, amit olyan registry bejegyzésből szed ki, amelynek a típusa normál esetben integer. Na most a fennemlített user beavatkozást követően ennek a registry bejegyzésnek megváltozik a típusa karakterlánc típusúra.
Ilyet a W7 az alap driverével, meg úgy konkrétan a különböző AHCI driverek telepítésével nem produkál. Ha már 1 ilyen registry bejegyzést képes volt pl egy progi így elxarni, akkor semmi garancia, hogy esetleg még más kulcsok/bejegyzések is áldozatul ne estek volna a tevékenységének, ezért szoktam "jobb a béke" alapon újrahúzni a rendszereket.
Természetesen az első bekezdésben írt dolgokkal nem konkrétan Rád értem(ezért ne is vedd magadra), csak mivel -többek közt- gépeket pakolok össze így néha (szerencsére elég ritkán) találkoztam már ezzel a jelenséggel, viszont ilyenkor mindig van valami olyan cucc a gépre pakolva, aminek az SSD-hez van köze, de nem kellene. Olyannal még nem találkoztam, ahol a W7 alap drivere, vagy a deszkához adott AHCI driver lenne telepítve és ilyen gond merült volna fel.
Aktív témák
- Bittorrent topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Xbox Series X|S
- Tőzsde és gazdaság
- Gumi és felni topik
- OLED monitor topic
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest