Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Ilsyde
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Bepipáltam a System memory-t is, koszi. Nem valami jó a dokumentáció, egyébként korrekt a progi.
Fájlrendszer szerintem tokmindegy ha RAMra íródik minden, így is gyorsabb mindennél

Mikor én nézegettem az SSD-ket (múlt héten) akkor a Crucialt írták a legjobbnak, foleg megbízhatóság szempontjából. Nem tudom Mo.-on lehet-e kapni.
-
Ilsyde
őstag
válasz
Ilsyde
üzenetére
Próbáltam RAMdisket létrehozni a DataRam nevu ingyenes progival. Sajnos valamiért nem megy: felteszem a driverért, elindul a ramdisk de nem látja a Windows (disk management-ben sem lehet formázni vagy meghajtójelet adni neki).
Ergo nem tudom rátenni a Temp mappát meg a Firefox cachet.Tudtok ajánlani RAMdisk progit ami megbízható, ingyenes és mukodik is? Nem akarom mindet végigzongorázni. Koszi!
-
Ilsyde
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Az az otlet benne hogy nem bongeszes kozben irogat az ff az SSD-re hanem mikor lekapcsolod a gepet. Akkor egyben mindent. Tehat rengeteg folyamatos apro iras helyett egy nagyobb a vegen.
Szoljatok am ha gond van a logikaval, nekem teljesen uj ez az egesz csak vacilalgatok itt
@hati hat nem muszaj de en orulnek ha a cache nem veszne el mikor aramtalanitok. A Temp mappanak meg eleg egy ideiglenes RAMdisk, nem kell mentegetni. Ez igaz.
-
Ilsyde
őstag
Most hogy igy utanaolvastam a Dataram RAMdisk proginak, lehet azt kellene csinalnom mint amit a srac javasol itt.
Tehat letrehozni egy RAM meghajtot, erre ratenni az appdata/temp meg firefox cache mappakat es beallitani hogy gep lekapcsolasakor lementse a tartalmat SSD-re, bekapcsolaskor meg betoltse onnan.
Igy nem lenne az hogy percenkent irogat SSD-re a Firefox/Winrar, megis minden maradna villamgyors.Hmm ez igy tul jol hangzik, valamit biztosan elszamoltam

-
Ilsyde
őstag
Huh, nekem eleg ha 5 evig birja nagyobb lassulasok nelkul. Az elso 3 ev miatt alapbol nem aggodom mert annyi ra a gari.
Ezt a RAMdrive-os dolgot megejtem, lekapcsolom a defragot/indexelest/hibernaciot aztan kesz. Koszonom a segitseget
-
Ilsyde
őstag
Lehet az lesz nalam is. A Temp mappara gondoltam meg, oda pakol minden mikor kicsomagolok egy-egy fajlt vagy telepitek.
Egyebkent mennyi az elettartama egy SSD-nek? Azt mar a szamba ragta minden oldal hogy az irast nem szeretik es ilyen meg olyan ciklusok de evekre szamolva ez mit jelent?
Ha ezeket a tweakeket nem csinalom meg akkor gondolom joval rovidebb, de megintcsak nem volt rola info hogy mennyi az a rovid.Koszi a valaszt elore is!
@fagy53 pontosan erre gondolok, most akkor hogy is van ez?
Tweakeljek vagy hagyjam a francba es bizzam a Win7-re? -
Ilsyde
őstag
Sziasztok!
Olyan dolog utan erdeklodnek ami nektek nagyon alap, viszont nekem annal fontosabb

Megrendeltem eletem elso SSD-jet, egy 128 gigas Crucial-t.Elsodleges meghajtonak szeretnem hasznalni (Win7 64bit megy majd ra), mellette marad a mar meglevo 2TB-os fisifosi 5400rpm-es Samsungom adatok tarolasara. Az a terv hogy az OS es a legtobb program/jatek az SSD-re megy majd.
Olvastam par trukkot, miszerint IDE-re kell allitani BIOSban firmware frissites elott, utana meg TRIM-re. Olyanokat is irtak hogy erdemes kikapcsolni a defragot (elvileg automatikusan megtortenik), atpakolni a Docs mappat, meg ezer mas dolgot modositani. Volt egy link is az SSD Tweak Utilityhez amit erdemes hasznalni

Lenyegeben az lenne a kerdesem hogy mit kell/erdemes beallitani hogy ne hasznalodjon el az SSD a sok irastol. Probaltam guide-ot talalni de mindegyik 2009-es. Koszi elore is!
Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- Suzuki topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- MIUI / HyperOS topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tweakeljek vagy hagyjam a francba es bizzam a Win7-re?