- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS #2585 üzenetére
jahj a szívem
látom megy a warmup
én most vettem ki a fagyasztóból az ocz-ketmeg már egy winen is túlvagyok..
közbe egy 1620 cl6 ot nézegettem 1680 on is jártam de miért nem működik a quick valid f7-tel az új cpu-z be? vagy csak nekem nem?
még egy everest is -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Achill3uS #2500 üzenetére
a sima 2x2 gigás 1600 CL7 Platinumot tudom, hogy szereti ez a lap, mert anno olyannal kaptam meg az Asus-tól, amikor még kuriózum volt (július)
Több Evolution is volt nekik, remélem nem ez járt nálatok
Nem nagyon tudta megmondani a Peti, hogy mi a fene baja lehet
De ha köré építek egy gépet és nem fog megvakkanni, akkor nagyon csúnyán fogok nézni...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Achill3uS #2498 üzenetére
Akkor mondom a szitut, segíts dönteni. Lap adott (már ha beindul by Asus Magyarország, ilyesztegetnek vele
): Asus P5E64 WS Evolution, BIOS-t nem tudom melyik. Proci E5200 lesz szénné nyomorgatva terveim szerint.
1. opció:
2x2 GB vagy 2x(2x2) GB OCZ Platinum DDR3-1600 CL7 1.9V kit
2. opció:
3x2 GB OCZ Platinum DDR3-1600 CL7 1.65V kit
melyiket?
Későbbi esetleges i7 csere miatt gondoltam, hogy jobb lenne a második opció, plusz papíron alacsonyabb feszen képes 1600 CL7-re...ezek szerint viszont csak i7-ben
-
Zájec
veterán
válasz
Achill3uS #2323 üzenetére
akkor az lesz, kingmax... 2gb modulok..jóárasitva
nézegettem még a samsung 1600-s mezitlábasokat amik 11k/2gb egységárba vannak..
de végül nem mert nem irja a lapom ramkompatibilitási listáján...de a kingmaxot igen.
-
HSM
félisten
válasz
Achill3uS #2323 üzenetére
az 1gb-s kingmax először jnm volt, aztán elpida, most meg nanya csipes elixir. Az elpida nálam 1600@CL7-et ment P35-ben beton stabilan, az elixir 1500@cl8-at, de elvileg az tud többet is...
Sajnos a Kingmax mindig azzal szereli a moduljait, amit éppen talál...
Nem véletlen az a legolcsóbb....
-
Zájec
veterán
válasz
Achill3uS #2320 üzenetére
értem
aeneon.....
akkor ez rosszabb vagy jobb a kingmaxnál ... ? azon milyenek vanak ?a kingmaxok szépen mennek 1600 körül is , ezek is mennének annyit ?
mondjuk 1500-t mennének cl8-ba ?( a bordás CEC nem jöhet most szóba ... mert az drágább.. ez van jó áron most .. ezért erröl a CSX cucról szeretném megtudni mit mehet kb..
)
-
jugeen
addikt
válasz
Achill3uS #1256 üzenetére
mit bufogsz kicsirigo?
melyik lapban ment eddig a cpu-m 500-as FSB-t? ne habisztizz itt, ha eladod meg a lelked is az ordognek
a mult az elmult, most a jelen van
azert azt is hozzateheted, hogy te azzal a lappal igencsak szerencses voltal. kedves nemet ram supportos ismerosunknek peldaul a 10 p5k3 dlx-bol csak 2 lapja vitte a 2000-et.....
-
jugeen
addikt
válasz
Achill3uS #1197 üzenetére
akkor en is idebufogok1956 7-7-7-20 2,05v. 1900 7-7-7-20 2,05v memtest stabil
alacsonyabb fesz-en meg nem neztem.
-
Chrys_
addikt
válasz
Achill3uS #1172 üzenetére
Hi
Nekem is 2GB (2er Kit) OCZ EB XTC Platinum Kit DDR3 (OCZ3P1600EB2GK) 7-6-6-20 cucc van. De az alap BIOS-szal Asus X48 Premium-ban nem mennek 1600-at csak 1333-at (a DDR-freki kivételével minden AUTO-n). SimonYana tanácsolta az új BIOS-t de még nem jutottam el odáig. Te hogyan tudtad ezeket a modulokat rendesen üzembe helyezni? Mi ez az spd-csere?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Achill3uS #1167 üzenetére
nah kivancsi vagyok Nyugdijas kollégánál mit produkálnak ezek a kitek, nálam p5k3-ban siralmasan mentek, most 790i-ben szórakozok, tegnap semmi jó nem sikerült már már hibásnak véltem a kiteket, de most ugy néz ki mégis csak jók lesznek ezek, bár már spd-t cseréltem rajtuk (persze azért nem CellShock szint), de már viszik a "stock" orajelet... heh
-
AirBooms
addikt
válasz
Achill3uS #1064 üzenetére
Színvak vagy, mert bordó!
Egyébként valóban igazad van. Gyönyörű bencseket lehet vele csinálni, de pl. a 3DMarkokban nagyobb ugrást vártam. Persze ezek a "háromdé" tesztek sem érdekelnek igazán, viszont most legalább tudom, hogy egy darabig nem kell alaplapot és ramot cserélnem. Már csak egy jó gyors proci kéne... Szóval szerezhetnél nekem egy ilyen "Ferrarit" már. Az sem baj, ha nem piros...
-
SimonYana
addikt
válasz
Achill3uS #955 üzenetére
P45 csak a nyáron jön ki állítólag,de lesz az ősz is.Nekem betette a kaput a DDR2 -es lap és mivel látom nálatok jól szerepel a DDR3 -al az Extrem így nem fogok várni még 2 hónapot.Addig kitesztelem.Pedig nagyon tartok tőle,mert nekem a formula is szopacs volt.
Ha 2 db író egyszerre működött a satáról akkor már belassult 1.2-re.A Raidről már nem álmodozom.Mióta az ICH9 van azóta nem megy az alalapi raid.Pedig én vagy 6 éve csak azt használtam.Most kénytelen voltam befektetni egy 150-es raptorba.
Ram helyzet vátozatlan? -
Gorneck
legenda
válasz
Achill3uS #965 üzenetére
Szenved? IP35? QuadGT?
Szeretek olyan ár rétegben mozogni amiben tudom, hogy a felhasználók többsége mozog (az országba). Ott pedig van némi minőségbeli eltérés gyártó és gyártó között...
szacsee: Nekem is van 1-2 ismerősöm aki őslénynek számító Abit lapokkal felszerelt letöltő masinákkal küzdenek. Többek közt volt be6-II-öm is müxik jól.
A hajtásban nagyon is igazad van...De ebből már sztem nem kéne vitát indítani...
-
SimonYana
addikt
válasz
Achill3uS #958 üzenetére
Ez komoly hallod!
Én az új négymagosat akarok majd.Én sokat szerkesztek,ezért gondolom nem éri most lecserélni a Q6600-at az új kétmagosra ugye?
Állításod szerint egy darabig ramcserét nem kell tervezni,ha ilyen ramokat rendelek tőled.
Remélem hamarosan meglesz a csere lapom és akkor szólok,mert már talán van vevőm az Abitra is és a Ballistixre is.
Májd kérhetek tőled kis leírást a beállításokkal,ha hozod a ramjaimat?
Remélem végre lesz egy jó gépem!Utoljára stabil gépem a P5B Deluxe volt.Azóta le kellet mondjak a raidröl is és sokszor nem tudtam használni fele meghajtóimat.
Előre is köszönöm,remélem mi hamarabb jelentkezem! -
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #917 üzenetére
Eszrevettem egy kellemetlen erdekesseget a lapommal kapcsolatban! Nezegettem a max. FSB-t, mert nemlehet ilyen sz..r a procim!
A memoriakat 1:2-ben hajtva 440-en egyszeruen megall szorzotol fuggetlenul! 5:8-ba hajtva a ramokat felkuszott 475-ig!! Erdekes jelenseg es mindenkepp az alaplap bibije lehet, nem a procie es a ramoke!
-
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS #825 üzenetére
akkor megnyugodtam csak amit itt olvastam onnan gondoltam hogy sok lehet de nyílván nem vagyok ramgyártó.
Kingmax meg jókor jön rá, hogy high-end-et akar kiadni, mikor a pult alól, összegumizott alapon se stabil full value ramgyártóként ismeri mindenki ez ott volt
rájöttek hogy jobban meg lehet élni a luxuscikkekből mint a tömegtermékekből...
most tanulom társadalom földrajzból...
mondjuk a normális emberek 1970be rájöttek....
kingmaxnak kicsit később esett le a tantusz -
Gorneck
legenda
válasz
Achill3uS #811 üzenetére
Erre kíváncsi vok...nekem a Crysis sem órajelre (proci, ram) sem mennyiségre ne reagált (ram)...tetű egy játék...
Q9300 és társai se fogják? Nem extreme tuningra gondolok...szal 450-480-at csak fognak menni a gyári szorzóval...
Finomnak tűnik...és nincs olyan ram ami ne lenne elérhető vagy hasonló eredmény nem produkálható másikkal...
4 magos résztvevő? Annak nem kéne jobban a sávszél vagyis nála nem érezhetőbb a magas órajel?
-
Gorneck
legenda
válasz
Achill3uS #809 üzenetére
Hááát azt miszerint szükség van 1800-2000es órajelre, mert a proci sőt az architektúra követeli...
Hogy mennyire ez itt a lényeg...8-10fps növekedés adott játékban vicc számba megy 100ról 108ra ugrik...persze, ha nem Crysis-t nézzük...ott 5 is nagy szó...szal növekedés mértéke a lényeg...pár fps pár ez pár az még nem jelenti azt hogy a rendszernek kell ekkora sávszél...hacsak nem lesz drasztikus növekedés a tesztjeid alapján...Remélem...
-
Gorneck
legenda
válasz
Achill3uS #806 üzenetére
Figy...soha nem érdekelt az ár érték arány...ha kellett vmi és úgy gondoltam futja rá megvettem, ha vki gépet szeretne akkor természetesen elsődleges az arány...pl anno 116ért az x800pro-t vagy épp IC7et 40ért...kellett megvettem. Nem csodálkozom, hogy nincs teszt...pont ezért írtam, hogy linkelj egyet amivel bizonyítod az igazad.
Én még mind tartom magam ahhoz, hogy a jelenlegi architektúrának nincs semmi szüksége a DDR3-ra...mint írtam bohóckodni jó...legyen az winrar teszt, superpi, everest vagy épp egy 2000es lista ahova jó felkerülni akár WR-rel...utóbbihoz persze jár egy elismerés is, ha úgy hozza a sors, de ettől még a tényeken nem változtat...Várom a tesztet...ha lehet ne egy full tuning beállítással legyen tesztelve az a DDR3, hanem vmi tényleg stabil és elérhető beállítással.
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
Achill3uS #797 üzenetére
Azért nem értem ezt, hogy akkor minek adják ki?! Jelenleg az egyik legelterjedtebb chipset a P35 amivel nem ér semmit a ram vagyis még a gyári órajel se hozható ki belőle...érdekes, arról nem is beszélve, hogy az X38cal is csak izzadnak a tulajok ilyen órajellel. Még jó, hogy nem hat meg a DDR3.
Inkább a P45...
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #783 üzenetére
Nagyon erdekes az X38 es a DDR3 viszonya! Ha a ramokat nem hajtom 1600Mhz kornyeken, hanem csokkentem az idozitest C6-ra es 1400Mhz korul tartom, kb. 36 oraja mukodik, de ha gyari idoziteseket hasznalok 1600-on, egy ido elteltevel, amit nemlehet behatarolni kifagy.....
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #763 üzenetére
Elkezdtek a lapom totyikjaban az XS-en egy bizonyos problemat feszegetni a DDR3-al kapcsolatban! Tortenik ugyanis, hogy ugyebar az X38 1333Mhz-s DDR3-ra van hitelesitve! Eddig semmi problema nincs is, de ha a ramokat 24/7-ben 1600, vagy felette hajtod, fogjak magukat a lapok es ha nem 10 perc, nem 1 ora, nem 1 nap, de egyszercsak rajukjon a hulyeseg es minden hibauzenet, vagy jobbik esetben memoriahibaval egyszeruen ujraindulnak! Ezt en is tapasztalom es tobb X38-as tulaj, ezert kerdeznem, hogy nalad ez a problema jelentkezik-e??
Eleg ciki, mikor DVD-t ir ki az ember es egyszercsak a kukat kell megcelozni a DVD lemezzel!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #745 üzenetére
Milyen alaplappal hajtod oket??
Szeretnem megnezni a ramjaimat 2000Mhz kornyeken, de nemmeggy sajna az FSb limit miatt.... Vasarnap kitesztelem oket az uj bioszzal, nem brutalisan.....
Nagyon jol osszejott az uj biosz a procival, rammal, alaplappal.....
De tul sok osz hajszalamba kerult!!!! -
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #745 üzenetére
Nem ok nelkul kezdtem puhatolozni az alacsonyabb idozitesek fele, mivel FSB limitem van, igy 450 fole nemakar menni stabilan! OK! Ott a kotetlen szorzom, amivel a hutesem gyengesege miatt kitorolhetem a seggemet!
A HZ-ket 24/7 7-6-6-18 2T 1.9V-on hasznalom, de tesztelesre 2.3-2.4V-on! De sajna 2.3V felett bajok vannak a D9 GTR-ekkel!
Akkor mar nembirjak a C7-C6 alatti tempot stabilra....
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #742 üzenetére
Mindenben javit valamicsket(?), de az Everest ki is irja az 1T, ellenben a CPU-Z nagy tobbsegben 2T-nek titulalja, ami kicsit fura!
Most kezdem az alaplapomat "csipni", nagyon sok bug megszunt, es rengeteget javult a stabilitas+ megkaptam a feles szorzokat.... Megprobalom majd kihasznalni! A ramokkal sokkal baratsagosabb, mint volt! Jo ellenfele lehet a G.Skill a Cell Shock 1800-as ramjanak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Keresünk dokkolókat
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest