- iPad topik
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Köszi. Tegnap belenéztem egy kicsit a BIOS-ba. Már van valami fogalmam a dologról. Hány Mhz-re lőjem be a ramokat? Megtaláltam, hogy lehet a feszt és az időzítést állítani.
Nézegettem a "tuning" menüt, de nem túl logikus....
Valahogy nagyon nem úgy működik, mint a DS3. Beállítok 400-as FSB-t, erre a proci 900-on megy. (9-es szorzó mellett). Nem igazán értem a logikát, de arra már rájöttem, hogy az FSBx2,25 az órajel. Tehát 1066-nál megy alapon a proci. Viszot, hogy ez hogy kapcsolódik a ramokhoz, arra még nem sikerült 100%-ba rájönnöm.
Ha jól emlékszem (nem tudok ránézni, mert már bent vagyok melóba) alapból 1.5v-t kapnak a ramok. Az létezik?
-
TazLeacher
nagyúr
Ebből nem tddom, hogy Te tudod-e, hogy ezeket milyen chippel szerelik, vagy kell a pontos sorszám?
Ha esetleg tudsz majd segíteni, akkor elég részletesen, ha lehet, mert pl. úgy hallottam, hogy a DDR3 tuningnak semmi köze a proci FSB-jéhez, nincs felszorzás, mint a DDR2-nél. Ez nekem elég új. Tegnap sajnos nem volt időm, hogy nézelődjek a BIOS-ba, összeraktam megnéztem, hogy minden megy-e, azt mentem aludni (most meg melóba vagyok), úgyhogy még semmit nem tudok erről.
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
1,65 V-ot.
Amúgy most memtest 86-ozok, s kiderült, hogy 1800 8-8-8-16-on (ezek a gyári értékek) is szinte egyből hibáznak 2,0 V-on. Szóval itt valami bűzlik.
Most átraktam őket az 1-3 slotokba, s érdekes módon egyelőre CL8-ban hibátlanul megy a teszt. Pedig állítólag aranyszabály, hogy DDR3-as ramot csak a 2-4 slotokba szabad tenni! Asszem, ez most megdőlni látszik...NF-ben nem tudom kipróbálni őket.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűnyíró topik
- PlayStation 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- iPad topik
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged