- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
ha érdekel vkit,akkor volna egy P35 DS4 + E5300 eladós,gyorsba-olcsóba.
még nem hirdettem meg,hátha kell vkinek innen.
jó lenne ha jó kezekbe kerülnének a dolgok.
1.2v ViD-es a proci. -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13793 üzenetére
Nekem is led red van, kitől is vettem?
1.8V@4-4-4-12 800mhz stabil
2V@4-4-4-12 950mhz stabil
1.8V@5-5-5-15 1020mhz stabil
2V@5-5-5-15 1110mhz, kifagy tesztnél, de valszeg a lapom az oka, kis g31, elvileg már 1060-nál be kéne halnia, NB-nek csak 0.1V +feszt adtam, az is lehet az oka. De lehet a ramnak kellene tolni még feszt. -
hackeeeee
Jómunkásember
Ű.. De rég jártam errefele. Mizuság van itten?
Ezek a tracer kit-ek 1100-at tuti mennek. Bár nekem a RED-nél ehhez CL6 kellett, úgy mentek hiba nélkül... 1000MHz-t mennek CL5-ben simán asszem 2V-n. Bár nekem RED volt. Ilyen feketéből 2*1GB-s kit-em volt, de 1000ret azok is mentek, simáán.
@subaruwrc: Még 1000-ret is vsz mennek 2V-n, bár asszem amikor nekem lipi mondta, hogy a RED-eknek menni kell 1100-at, akkor 2V-n adtam nekik. Szal nem biztos, hogy 2V fölé kell mennie. 1000-ren a 4-4-4-12-höz viszont tuti kell a 2,2V, az szinte biztos.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Toninho13 #13789 üzenetére
ez mind szép és jó csak nem ezt kérdeztem.
milyen tesztprogram alá kellene a stabilitás?második ránézésre ezek a ramok alapból cl 4-re vannak kitalálva szval inkább használj mondjuk 4-5-4-12-t vagy 4-5-4-15-t és 2.15-2.2v-ot ha 800 felett akarod hajtani.
az ezek a ramok mennek 1000 felett kifejezés, elég tág, konkrétan nem feltétlen igaz minden kitre. 1000 4-4-4-12-höz 2.2v-2.25v minimum kell.ja és maradjunk a témánál, szval ez inkább ddr2 tuning topik.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
subaruwrc #13788 üzenetére
Hali!
Ilyen ramom van.467-en megy.5-5-5-15-ös időzítéssel, 2,1V-on. -
subaruwrc
félisten
válasz
subaruwrc #13787 üzenetére
de amúgy ( mivel ilyen kib......ott talentum vagyok
) elmondom hogy ramfesz növeléssel - ritkább esetben időzítés lazítással -értsd 5-5-5-18 (20) vs 5-5-5-15 ( 5-6-6 stb semmit nem ér ) vagy északi híd fesz emeléssel lehet a ramhibázást kiküszöbölni, ha tutira az a gáz, ha mondjuk instabil az egész rendszer akkor b....tod, szóval legyen tuti hogy a proci stabil ( prime small fft - wprime 1024m- ezek jó proci only stabilitástesztek. )
good luck have fun -
kimi02
őstag
Szerintetek egy i5-750-es veri a Q9550-es procit ?
A tuningot is beleértve.
-
lipi67
nagyúr
válasz
subaruwrc #13779 üzenetére
Hát azt, hogy nem Ő mondta!
Tudod..ültem itthon, nézegettem a kedvenc brazil szappanoperámat és 1x csak bevillant, hogy .Úr Isten! Eza subaruwrcdezentor nagyon hallgat, csak nem egy xxxxxx -es cuccot akar13 a számjegyek összege , meg csak nem tartályozik. Utána beugrott egy gépkocsimárka is hirtelen a semmiből, s gondoltam, egy 5xxx-es videókari is jól mutatna előtted -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #13772 üzenetére
hát ami jön az az istennek se megy időszak lesz asszem.
(#13773) subaruwrc
Ne is ezen a távolságon múljon már, nem is gondoltam. Egy IC-s vonattuningot megnéznék, az lenne csak az igazi extrém.
Csiripelnek ez azt a gólyák! (vagy verebek ..-a gólya gyereket hozza- , mind1, madár madár)
(#13774) johniee
Jó nagy cerkád van bakker, tuti nem fehér vagy
Meg is lesném.- elbasztam. Úgy értem a cpu-t!
-
bzs73
őstag
Jött ki új core temp ami már norm mutatja a corei-t is.kép.
-
lipi67
nagyúr
válasz
lizakattila #13770 üzenetére
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #13769 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Legjobb megoldás, amit jelenleg tehetsz, ha mindent eladsz és összeraksz egy kis gépet, amin amúgy sem lehet sokat bukni.
Én is azért adtam el mindent, míg még volt értéke, nem azért mert annyira "kis" core i rendszert akartam. De ami most van, legalább úgy ahogy tartja az árát. A 775 meg sajnos eléggé elkezdett zuhanni.
Nagyobb rendszer meg nekem felesleges (max tesztelgetni jó lenne, de arra meg drága). -
lipi67
nagyúr
válasz
subaruwrc #13766 üzenetére
Elhiszem, itt is lenne dolog.. toyonennal meg ahogy hallom, már nem sokáig játszhazsz, használjátok ki!
Én ..lehet eladom az egészet, van 3300-as cerkám, 2giga 667-es ramom. Veszek egy kuka lapot alá és a különbözetet megtartom télig. Akkorra meg csak lesz valami ésszerű alternatíva. Most..Wow megy csak, én kb semmire nem használom a gépet, s még ára van, addig kéne elpasszoplni. Megy a team kit is, a TRUE, csak..lenne vevő. Szerintem ez ésszerű döntés lenne a részemről. Vagy nem?később meg ha veszek gépet, ehez veszek egy ksi hdd-t, valami kuka tápot , és fillérekből van egy netezős gépem..
-
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #13762 üzenetére
ott még stabil volt igen.Fentebb nem is néztem.
-
bzs73
őstag
válasz
Főcske #13755 üzenetére
Hát ez a 2 versenyző van amit érdemes venni.
corei3 530 és corei5 750.A többi teljesen felesleges,de tesztekbe nem is ajánlott vétel a többi.Hát én még ezt se használom ki.Az e5200 3.6ghz-en elég volt.Ugyanígy ment minden játék,fullhd-ba mint most.A rendszer érezhetően gyorsabb mondjuk,és pár tesztbe több a pontszám.Jó van ez.Haladunk a korral.13756) johniee: Hát minek ha bőven jó a 3.6ghz.Igazából játékra kell csak erő nekem,ott meg mivel hogy fullhd-ba nyomom a vga-nak kell jobban dolgozni.Néztem én teszteket e5200-vel is,e8600es,q9505s-el,és most ezzel,és semmit nem hoz a 4ghz,a 3.6-hoz képest.Ha kéne +erő akkor hajtanám,de feleslegesen nem,és nagyon nem is érdekel hogy megy fentebb.Amugy 4ghz-t néztem,alapfeszen tehát 1.200v-on viszi kb,viszont jó hűvös proci.Unom már a tesztelgetést.Kicsit hanyagolom a dolgot.Ha hiszed ha nem ami most volt q9505s ,csak 3.6ghz-n volt.Kibírtam hogy ne nézzem meg fentebb.
-
bzs73
őstag
válasz
Főcske #13752 üzenetére
Hát i5 750 azért más mint a többi i5.Az legalább már valós 4 magos,és ramsebesség is jobb.Amúgy kb ez lessz 24/7-re.Ez elég mindenre,és ramok is jól mennek.
Ja nálam 1.15v az alap vtt,de hát biostar nem az alulfeszelést teszi előtérbe,hanem a tuningot. -
Főcske
tag
Na látom megvan az új cucc.Az első tesztedre irtam volna hagyd az időzitést a ramok sebessége többet hoz, de látom hamar rájöttél
Tudtam én hogy nemlehet olyan nagy különbég i5 és i3 között memsebességbe nálad hamar kiderült
Nálam 1.1V az alap vtt. A giga lapok is visszaveszik a feszt idle.( tuningnál is) Most igy használom 24/7:
-
lipi67
nagyúr
DDR3-as 775-ös lap kellene, valami normális UD3R/P nincs L-es nem ok. RE ...nem igazán. Hol és mi a fene kellene???
-
bzs73
őstag
Na kicsit megint haladtam előre.
200bclk,és vtt-t hagytam biosba alap 1.15v-on.Így már teccik az everest teszt is. -
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #13742 üzenetére
ok.Beszéljük meg a lap topikjába a dolgokat,ne legyen itt off.
Ez a jó kis proci meg már bezony járt neked is.Mindenkinek kijár.
-
lizakattila
senior tag
Egyszer én is kifoghattam végre egy jó darabot.
A fogyasztást valahogy én úgy vagyok vele, hogy nem nagyon érdekel, normális keretek között használom, úgy meg nem eszik sokat.
Jaja, everestben nálam is fix 59fok a lap. Pedig mindig a legújabbat használom abból is, de még mindig semmi változás. A lap progija az nálam is jól ír mindent.
Valszeg a ramoknak is köszönhető a gyorsulás. Bár nekem csak 1333-asok vannak, de jelenleg is 1700-on mennek cl8-ban. Kb az everest sebességek is hasonlóak.
(Lap topikjában is írtam/kérdeztem.) -
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #13740 üzenetére
Hát közel se megy olyan feszeken mint a tied,mert 1.20v az alapfesz,és kb annyin megy 4ghz-t. 3.65ghz-en használom 1.128von terhelve,és idle 0.864v-ra veszi vissza.Szóval azért nem rossz,már csak a fesz visszavétel miatt is.Viszont nagyon hűvös proci.terhelve se éri el szinte a 40 fokot 1.128v-on 3.65ghz-en.Jó ez nagyon.Az alacsony vid már nem érdekel,mert eleget méricskéltem,és kiderült hogy minden proci a vid-hez képest fogyaszt.Tehát alacsony vid,cpuz-be kevesebb fesz,de nagyobb melegedés,nagyobb a fogyasztás is alapfesz felett.Alapfesz alatt meg ugyanazon mhz-n ugyanannyit fogyaszt minden proci.A rossz az ha alpfeszen nem sok plussz van a prociba,de +1ghz ebbe is benne van alapfeszen,szóval jó nagyon.
Ami még zavar hogy a monitorozó progik most is tévesen jeleznek,de legalább a lap progija jól jezi ki az értékeket.Everest a lapra is állandó 59fokot ír,induláskor is,a tovercocker meg 26fokot.stb.Na szóval a lényeg hogy érezhetően gyorsabb lett a gép,ami a ddr3 -nak is köszönhető valószínű.Hol voltam 11ezer felett everest benchmark-ba 775-ös rendszeren.?Esetleg brutál nagy tuningal,itt meg minden 11ezer felett van 3.6ghz-nél.Egyedül a késleltetés lassabb,de nem befolyásol sokat,de hát még az is benne van hogy elbénázom a dolgot.Rá kell itt jönni mindenre. -
tomgabor
őstag
Egy értelmezést szeretnék kérni: a kérdésem:Monitort szeretnék vásárolni a PC-m hez(HD4850) és a PS3-mal is
> kompatibilisnek kellene lennie ezt néztem ki
> szerintetek:http://ipon.hu/webshop/product/lg_w2253v_pf/111098 olvastam
> tezsztett szó szerint idézem "A készülék bemenetei között egy HDMI-t, DVI
> és D-Subot tisztelhetünk, rajtuk kívül még egy fejhallgató kimenet is helyet
> kapott a HDMI audio sávjának kivezetése céljából. Audio bemenet és beépített
> hangszórók nincsenek a monitoron." Magyarul a HDMI-n bemegy a hang és a
> fejhallgató kimeneten meg ki ugye?A válasz erre:Igen kompatibilis mindkét eszközzel, de ez a hangátvitel nem
megoldható ezt nem tudja a készülék.Akkor mire való fejhalgató kimenet???
-
bzs73
őstag
Na most azt nem értem hogy ddr3-nál mindeggy hogy cr1 vagy cr2?
Most cr1-be vagyok,de szinte ugyanaz.Ki érti,ki érti ezt,ééén neem.
-
bzs73
őstag
válasz
johniee #13731 üzenetére
Na így állok most. Na ez az amit kérdeztem tőled.A biostar 1.116v-ról idle 0.876v-ra visszaveszi a feszt a szórzóval.
Ramsebességbe úgy állok ahogy kép mutatja.Majd javítom,állítgatom.
-
bzs73
őstag
válasz
johniee #13731 üzenetére
Hát szerencsére egy normálisat fogtam ki.Nem is alacsony vides,de nem is túl magas.Alapfesz 1.200v.Jó hűvös proci.4ghz szerintem alapfesz körül lessz,de 3.6ghz bőven elég lessz,az meg 1.116v körül jó,és 40 fok alatt van prime alatt,de hát feszeket nem tudok még pontosan,mert csak ismerkedek a corei-vel.
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #13728 üzenetére
Helo.Ez mint írtam idle állapot.Nem állítgattam még semmit.Terhelve 1.116v,de hát még azt se tudom mi mit csinál.Utána kell ennek még olvasni,hiába nem tartom magam kezdőnek,ami új az új.Ismeretlen,és rá kell jönni mindenre.Viszont mint írtam ez az egyszerű kis biostar lap nagyon jó.Majd a lególcsóbb lap,és nagyon jól sikerült.Azthiszem biostar lessz a kedvenc most már.Bánom így utólag hogy nem próbáltam ki a p45 lapját,pedig sokszor terveztem.Semmi felesleg,humbuk,csicsa,csak ami kell.Jó lap.
-
bzs73
őstag
válasz
kimi02 #13726 üzenetére
Jó ez.Most így állok.Minden alapon,igaz ez idle állapot.Jó a biostar lap nagyon.Teccik.
Procit is újat vettem,nem tesztelt.3.6-ot belövöm és csókolom.Jóval gyorsabb mint az e8xxx,és nekem a q9xxx-nél is jobban teccik.Most néztem dirt2-be 3-4fps-el több van mint q9505s-el.Az alaplap marad mindenképp véglegesen.Procit majd cserélek egyszer ha kijön a corei5 750 32nm-es változata.A corei5 750 most is veri lazán a q9xxx-et,az meg még jobb lessz,de ez is jó most nagyon.Majd állítgatom még.Azt se tudom mi merre,mert teljesen más mint a p45.
Még holnap újra kell rakni az oprendszert is mert teli van minden giga progival,p45 után.Kicsit be van kavarva már a win7,de majd holnap tisztába rakom.
-
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #13717 üzenetére
Na szóval ki is próbáltam melóhelyen.Lazán megy a 3 kit dualba itt is.Annyi hogy ugye ha 1 alkalmazás több mint 2gb ramot használna,akkor belassulna,mert akkor leváltana single-be,de hát ez ugye 32bit-es oprendszeren kizárva.Így szépen megy a 3gb,és dualként van kezelve.Nem is lepődtem meg ezen,mert mint írtam p45-be is használtam így 3x1gb-ot,és ott se volt semmi gond,lassulás sose.
-
bzs73
őstag
Hát majd meglátjuk.p45-be is használtam 3x1gb-ot és dualba ment ugyanúgy.Amugy mindeggy mert a 3x1gb-ot jó árba szereztem,annyiba mint a 2x1gb-ot,így vettem azt.Szerintem menni fog dualba,de ha nem akkor 2x1gb lessz a gépbe,no problem.Majd kipróbálom este.
-
subaruwrc
félisten
válasz
DroiDMester #13717 üzenetére
3db is megy benne max single channel.
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #13700 üzenetére
Itt sincs most, de lentebbre..
(#13701) lizakattila:
Én is ki nem állhatom!(#13702) Főcske : Ügyes vagy! Nálam..
1. kvra unom már
2. Akkorra kb meg kell főznöm
3. A TRUE 12-16db rurós alátéttal ..szar feltenni. Alaplap ki-be..
Meglestem amúgy, a 7400-es van most bent.(#13705) kimi02: Majd látjuk!
" A sör, a bor a pálink
Follyon le a torkunkba
Részegen fekszem az asztal alatt
de valaki újra megitat
alkohol a véremben -édes élvezet
az élet mindíg szebb részegen.. -------erre gondoltál? -
bzs73
őstag
válasz
kimi02 #13712 üzenetére
Majd leszünk hétvégén jobban.
Holnap jön nekem is az iponból a cucc.Most melózok keményen.
Vártam Z_Mesterre,de hát nem várok tovább.Vettem zsír újonnan biostar lapot is,procit is,ami most elsőre bolti zsír új corei3,nem válogatott.Megy majd ahogy megy,és 3x1gb 1600mhz ram lessz mellé.4gb felesleges,mert 32bites rendszernél úgyse látja mindet,így ezzel is spóroltam 10k-t.Holnap meg is jön szerintem,mert néztem ipon-nál,csomagolás alatt van a cucc. -
kimi02
őstag
Na ,mivan meg szüntetek létezni ?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, hát alulfeszben eddig egész jól teljesít ez a X4 630. (kop-kop-kop).
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #13699 üzenetére
Értem...
Hát a szerelgetés az nálam is rémálom, főleg mióta azzal a hüle crossbow-val van felrakva a hűtő.
Bár mostanában alig vagyok gép előtt, mióta nincs netem (már kezdek megőrülni, valamit mostmár venni/köttetni kellene).
Na meg hát nekem cserélgetni sem nagyon van mit benne. Majd valami értelmes ramokat kellene vadásznom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Honda topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Gaming notebook topik
- Google Pixel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel I5-8500 / Beszámítás OK!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest