- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- ASUS notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
lizakattila #13697 üzenetére
[link]
Majd ha kérik. Én..Nem érdekel annyira mint egy 3xxx, meg..ha belekezdenék, nem állnék le. Így legalább új marad. Csak vigyék a fenébe, mert hátráltat. Most tettem be, Nem szedem ki, csak ha viszik. Útálok szerelgetni már... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #13697 üzenetére
Ez már nem csak ezekre igaz ugye.. Az összes újabb 775-ösre, na jó azért nem mindre. De ugye asszem ami Bagiránál volt új E8400, annak is elég magas volt a VID-je.
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #13695 üzenetére
E7xxx-nél nem gáz a magasvid, az újabbak már mind elég magas videsek voltak. Cserébe le bírodhűteni is.
Láthattad az enyémet, 1,2375v volt a vidje és elég jól ment.
Én egy gyors teszt erejéig megnézném. 1,2v-on kezdeném, ha ott mutat valamit, akkor megy az.Ez egy olyan "lélektani" határ E7-nél, ahogy néztem.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Chaser #13685 üzenetére
Kell a kukimnak! Nem értettél, elbeszéltünk 1más mellett.
Van egy cpu ami pár hetes, tehát garis. Ha eladom leszarom azt, hogy 1,2v-ot vagy 1,9-et kap, a vevő dolga. Miért én gariztatnám? Szája-keze van Neki is. Ha elégeti majd elhajtják. Viszont..Itt a quadom pl. több mint 2 év garival még. Ha eladom egy dezentornak mert sokat ad érte és tudom , megküldi majd rendesen, akkor mondjam neki: Nézd! Itt a garpapír, de én nem adom oda, mert ha nem állok melleted, ki tudja mit csinálsz vele? Lószart. Odaadom és leszarom mit csinál vele.Van itt vagy jó másfél milláért garpapír Iponos, vegyítve. Ha vki akinél van belőle 1-1 vga stb.szól, hogy meghótt, kap egy fénymásolatot arról a papírról amin a vga-ja szerepel, intézze a garfutárt. Érdekel engem, hogy előtte akár mikróba is tette? Nem.
Ezért nem értettem, mire írod. Neked oly mind1, mi lesz vele, gariztatni az új vevő 8ez esetben én) gariztatnám..Ennyi. Kben már tárgytalan. Eladtam. Igaz még nálam lesz, de már kaptam helyette egy 7400-ast.
-na..látod az papír nélküli , pedig 2 hetes. Igaz..(engem nem érdekel) egy Bp-i egyetem rendszergazdája vette oda az egyetemre (elvileg) és persze sose volt ott gépbe...
Az un.öcsém nekiadta a 2180-at az került be helyette.(haverok) Ez meg hozzá. Balszerencséjére a kis IB9-es lapja beszart, így 1 napig se ment a gépe, most itt van. Mivel ehez jó a g31-es is olcsón, és megy majd 4GHz-et alacsony fesszel, elcseréltük, s nem kajtat p35-ért meg nagyobb tápért stb.., hogy a 7xxx is 4GHz-en sétálgasson. Neki csak a MHz a lényeg. Szóval..van egy új 7400-as procim. (igaz, ez se kell, sztem be se teszem a gépbe, megy apróba)(#13692) subaruwrc : Hát..ja. Pedig..dóógoztam vele sokat. Wprime 4725-ön simán megy
-ez tök ok, tetszett-
(#13689) Devid_81 : Jaja.Még holnap megnézek 1-2 dolgot és nálam be is fejezte a pályafutásást..Lehet azért csak be kellene tenni ezt a 7400-at, hátha valami kis brutal. Bár mikor véletlenül beindult a lap (memkezelése szart be), asszem valami 1,275 körüli feszt láttam biosba. Abitnál meg a Vid az adható legkisebb, tehát ez lesz a vid-je, ami nem egy brutal procit sejtet, igaz sose néztem a 7xxx szériát, lehet, hogy tévedek..
-
kimi02
őstag
Na , majd jön a másik UD3R-es lap ami Rev 1.1-es lessz.
Megint egy ok a tesztelésre
Ja és a Q9550-es proci alá lessz, ami meg most van Rev 1.0-ás az meg megy az E5300-as proci alá.
Az UD3LR-es lap meg az apróba.
-
-
lipi67
nagyúr
Ma a Wprájmoltam..untam, de jó lett:
[5.hely]Csináltam Super PI-t is, de..hiába a MHz, ddr2 kevéske..[4.hely]
Wprime 32 [7.hely]
A valid meg a [9.-re jó]
-
lipi67
nagyúr
Krammerka! Légyszi egy max oc-nek és FSB-nek:
[link] -
johniee
senior tag
Tuningnál visszavenni?
Vannak energiatakarékos beállítások a CPU-nál a BIOSban...
Picit lefelé, meg picit felfelé is ingadozni szoktak a feszek. De nagyon minimális.
A CPU fesz nekem BIOS 1,275 - és CPU-Z szerint állandóan 1,272Kőkeményen meg se mozdul - terheléskor sem
Ahogy a mellékelt ábra mutatja -> [link] -
lipi67
nagyúr
[készen áll a gép], lassan üres a lakás, ma elkezdem a tuningot..
-
bzs73
őstag
válasz
johniee #13665 üzenetére
Hát aza lap még korántsem biztos,mert 50k-t nem tudom.Teszteket néztem,tényleg eggyik leghűvösebb lap,meg stabil,de tuningba semmivel nem tud többet egy 30-35k-s lapnál.Itt az újdonságot kell megfizetni,meg a dizájnt,nevet,stb.Most ezért +15k-t kiadni.
Kiadnám én lazán,ha lazán tehetném,mert teccik,de nem tudom még.Majd eldől mi lessz.Ha ilyen lapot veszek,az a ramok rovására megy,mert abból meg gyengébbet kell akkor vennem.Az meg fontosabb,mint a dizájn.
Kérdezném tőled.Az asus visszaveszi idle a feszt?Már tuningnál,mert norm feszen persze visszaveszi,de ha manuálisan állítod a feszt akkor is?
dfi,msi,biostar visszaveszi szépen.giga és asus nem tudom hogy áll ezen a téren. -
kimi02
őstag
Na , jó éjt mindenkinek !
Akkor holnap megy a lóvé bzs73
-
bzs73
őstag
válasz
kimi02 #13658 üzenetére
Egyszer csak abbahagyom.Franc ebbe meg abba aki kitalálta a processzort.
Amugy állítólag nagyon feljött az asus a p55-be.p45-nél giga sokkal jobb lett tuning terén,bár asus inkább mindíg is a stabilitásra ment jobban,nem a tuningra,de most jól mennek ott is.Szóval vagy asus,biostar,dfi,msi.Ezek közül kell választanom 1-2 napon belül.
-
bzs73
őstag
válasz
kimi02 #13656 üzenetére
Hát mi vagyok én.
Hány ud3r lapot adjak még neked?
Amugy kíváncsi leszek rá hogy megy majd ez a lap nálad.Lehet nem megy majd jobban,de a dropp nagyon jó.Nekem a 4 magossal is csak 0.016-ot droppolt llc-vel.llc nélkül meg 0.034v körül.Na majd teszteled úgy is.
Nekem meg lehet ilyen lapom lessz.Még nem biztos,mert nem ólcsó,de a legújabb technológia.Ezen már nem aluminium vagy réz hűtés van,hanem valami kerámia ötvözet,ami tesztek szerint nagyon jó,meg van benne több újítás,kondik terén is.Meglátjuk.
Úgy döntöttem elsőre valmi jó lap lessz,és jó ramok,amik fikszek ált,és proci meg csak corei3 lessz,mert most csak arra marad keret.Z_Mesterrel már beszéltem,kedd körül talán kap megint válogatott procikat,és néz nekem valami normálisat.Utána meg majd cserélgetem a procikat úgy is. -
kimi02
őstag
Na , ha megjön az UD3R-es lapom akkor én is meg hajtom ezt az 5300-as procit
Csere lesz az UD3LR-es lapra.
Csak annyi különbség lesz a lapok közt , hogy a mostani UD3R Rev 1.0-ás lapom helyet cserél az újj lappal ami Rev 1.1-es lesz
És az 1.1-es lapba megy a Q9550-es procim.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Chaser #13653 üzenetére
Kedvesem..Ha én továbbadom akkor nem ph-n, s nem olyannak aki tudja, mi a tuning.
1xüen építek egy gépet és abba teszem bele. Ezért sem sajnáltam 80%-os felárat, mert ha komplett gépbe megy, még a 4870-et is 40k felett tudom eladni..
1xüen egy "igazolás" hogy nem kamionról leesett a cucc. (nem jellemző, hogy ezek a procik meghónának..)- még nálam sem.. -
Chaser
legenda
válasz
lipi67 #13645 üzenetére
Van, de nem gariztatom. Ha a te kezed le is tudna állni a fesz gombbal értelmes határon belül, a következő gazdánál valszeg nem így lenne. Mivel gariról nem beszéltünk, így tekintsd úgy hogy nincs az 1 héten kívül, amit bármire adok, persze az se vonatkozik megsütésre
Ha megsül nem garis probléma, erre se az intel, se a nagyker, se a kisker nem ad garanciát....nem szokásom más f@szával verni a csalánt ha az enyémet féltem
ha 381-382 nem jó, lehet 385 igen, el szokták néha játszani
-
lipi67
nagyúr
-
puttputt
őstag
válasz
lipi67 #13648 üzenetére
Majd lottózunk.
(darál0w+én+...)
(Ecc-pecc-ki-me-hecc alapon is eldönthetjük.)
Vagy cseréld el a mostani enyémre. 2x van ezen a listán (by. krammerka and me),
ha nem többször.
(Na, ez aztán meggyőzően hangzott.)
...
Jóvan'. Komolyra. Akkor majd csak szimplán tanácsot kérek tőled, ha vásárolni szándékozom egy olyat, mint a tiéd.
Ebben az évben úgyis csak 2 dolgot... 1 CPU+1 videókártya csere a reális.(Megy majd "az" a pü... szvsz. már a jövő héten. Az, amivel úgy fél éve...
)
-
lipi67
nagyúr
válasz
Chaser #13643 üzenetére
Ha új mér nincs ?
(#13644) puttputt
Jövhéten tesztelem és utána szerintem vihető lesz. Hát..azt hittem, már meg is hóttad magad!no..mivel eladom, nem fogom feszelni. Most néztem 10x381-en se bootolt bios 1,475-tel sem. (bakker..éreztem hogy ez lesz) Természetesen szuper proci még wr listákon (kva szar mert 10be jegeznek) szeretnék sPI-ben, wprime-ban, piFast-ban 10-be jönni (4600-on kb) de 1,35- 1,4v nál értelmetlen többet adni neki.Tehát a proci újszerű lesz.
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #13637 üzenetére
Köszi!
Vid, ahogy Chaser is mondta: 1,2375V(#13638) Chaser: A garit nem arra értem. Ha meghó..hát elásom. Hanem arra, hogy ha eladnám, s kérdeznék, tudja, van-e s mennyi gari rá. Én azt sajnálom, hogy nem télen lett az enyém. Ha megvárom a telet..akkor viszont el kell adnom a q9550-et, luxus lenne.
(#13641) subaruwrc : Fogok!!! Szarrá fogom teszteléni, de ilyenkor hétvégén, ezek az átkozott törpéim nem engednek a géphez...
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #13634 üzenetére
Sajnáltam. Félt kimenni, a mutija nagyon beteg. Csak ugye..Kell a pénz..
Csinálj már Nekem légyszi új sort a 3xxx-nek. Minden adatot tudsz, s az első 2 opcióba mehetne az 1,2v-os 4250-es, Max OC-t még ne..
Chaser: Tudod mi a jó benne? Ez kvra nem egyszerü ezzel a lappal! 1,425v-on is tudok úgy elbénázni, hogy 4,4GHz-en se boortol.
Persze, majd tiszta fejjel és ha nem a 2 törpe rohangál..akkor kitapasztalgatom. Az biztos, az eddigi legeslegleglegjobb 3xxx-es procim. (amúgy ez milyen idős? Gari van rá még) -
lipi67
nagyúr
Haver ment németbe melózni, eljött elköszönni (krammerka, kopasz akit Te is ismersz). Szó mi szó..berúgtunk.Nemrég ment haza.. Alig látok én is. Nem is kocsmáztunk. Itthon beszélgettünk és legurítottunk 3 üveg vodkát..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lipiiiii... Megvan ár a 4,6Ghz?
-
bzs73
őstag
Na hát megint gyors volt minden.Mondjuk a proci fent volt majd 2 napig,de a 2x2gb dominatort 10percen belül lefoglalták,a lapot meg csak azért raktam fel hogy nyoma legyen.Már le volt foglalva.
Jöheeet a corei.Végre platformváltás van.Majd alakul az.Eggyelőre jó lap,és jó ramok mindenképp,proci meg majd alakul.Azt elég sűrűn cserélem úgy is.
-
bzs73
őstag
válasz
kimi02 #13616 üzenetére
Ment pü.
Amugy amit eddig írtam hogy alig van dropp,azt hittem majd 4 magossal több lessz,de nem lett.Biosba 1.200v-cpuz-be 1.184v.A legjobb ud3r lapom eddig.Az egész konfigból ezt sajnálom a legjobban. -
bzs73
őstag
Na csak elment a Q905S is.
Csak váltok én.Kíváncsi vagyok.Lap az valószínű BIOSTAR TH55XE lessz,de még szétnézek 30k alatt mit lenne érdemes megvenni.Ram lehet G.Skill ECO lessz,vagy valami hasonló.Lehet nem veszek iyen nagyon low voltosat,hanem inkább az 1.5v verziót,mert tapasztalatok alapján a low voltos ramok nem is tunningolhatók annyira.
Proci még kérdéses.Beszéltem már Z-vel is,meg várok még 1-2 választ.Amugy nemsoká teszem fel a jó kis ep45 ud3r lapot is,és a 2x2gb corsair dominatort is az apróba.
-
vikcsi
senior tag
Vajon mit lehet kihozni egy olyan e7200-es prociból, aminek 1,0875 a vid-je?
-
-
lipi67
nagyúr
Hogy ne érje szó a ház elejét, bementem a biosba is..
[Vid/bios 3300@4250MHz]
Ma kész is vagyok ezzel az opcióval
Hétvégén törpék, majd hétfőn folytatom.. Lesz ebből még halottasmenet, ha feszt is kapKrammerka/Ákoska légyszi a Vid/bios-ba ill. az 1,2V-os opcióba..
(u.az)Konfigom a régi , proci meg Chaser procija..
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #13601 üzenetére
Hosszas kisérletezgetés után (első boot
)
[vid/bios 3300@4060MHz] -
rvn_10
senior tag
Prime 95-nél mit kell kiválasztani? Mit teszteljen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest