- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát az a Winfos BUG-ja
sajnos még Win7.ben se javították ki ezt a bug-ot hogy szerinte a proci tuning esetén mindég gyári szorzón működik pl: i5-750.esetén ugye gyárilag 20x133.on jár a proci ugye i5-750.nél tudsz 21.es szorzót is állítani de a win akkoris 20.nak érzékeli ha nyomsz egy Számítógép/tulajdonságokat az FSB-t (BCLK-t) felismeri rendesen de a szorzót nem tudja beolvasni így ő mindég az adott CPU gyári szorzójával szorozza fel az FSB.t jelen tesztnél ugye 214,6.volt a BCLK-m amit 20.al szorzott fel a win ezért ír a 3D mark 4293.MHz-et de ugye valójában 21.es szorzóval járt a proci ami ugye 21x214,6=4507.MHz amennyit a CPUZ is mutat!
Ez a bug visszafelé is igaz ha lejjebb veszed a gyári szorzónál a procit és emeled az FSB-t akkor meg többet fog mutatni a win a procira!
íme a Q9550.procimnál 8x450.en jár és szerinte 3825.MHz en megy (a buzija nem 8.as szorzóval számol hanem gyári 8,5.el) mikor csak 3600.on használom!
-
válasz
echterion #15854 üzenetére
Igen volt nekem is P35 giga lapom csak DS4 az is Droop-olt mint az állat, de ez nem is meglepő még mai napig sem tudta a Gigabyte megoldani ezt a problémát még a csúcskategóriás P55, X58 lapjaik is ejtik a feszt elég rendesen! lenne még mit tanulnia a konkurenciától
kop8: ha villogni akarnák nem a 2.éves Maximus II. lapommal villognék! hanem ezzel ni!
-
válasz
Benhill #15846 üzenetére
Hát ne marhulj már egy HX520.as táp elvisz egy szénné (4000.MHz) tuningolt Q6600 ot meg 2.db GTX260.at! neked meg csak 1.VGA-d van! 480.W ot tud csak a 12.Voltos ágán a HX520 as táp nekem is van Q6600.om és nem sikerült feltornásznom 370.W fölé a gép fogyasztását még 3900.MHz nél sem! nálad inkább a Lap fogy el a Q6600.alatt! brutálisan sokat Droppol a P45 DS3. lap ott van a gond nem a táppal van probléma!
Mutatok néhány régebbi tesztemet (egy 400.W os Seasonic táp volt ekkor a gépben és vidáman elbírta)
Q6600@9x400@1,44.v (BIOS-ban 1,45.V lett adva neki, hát igen az én lapom nem DS3)
-
Azt nem írtam hogy miért gagyiztam le!
a tuningal nem volt gond vele valóban kiválóan megy benne a legtöbb proci (főleg a Qxxx York procik)
Nekem a fapadossága és tudása, szolgáltatásai miatt nem jött be! Meg még sorolhatnák jópár negatívumot rá de inkább nem teszem, mert megint nagy vita lenne itt!
-
válasz
darál0w #15822 üzenetére
Miféle titkot kéne magamnak megtartani
Nincs semmi féle titok vagy trükk! tegnap világosan leírtam mi hogy volt! az 1.ével ezelőtti tesztemnél! mást nem tudok már hozzá fűzni ha meglenne még az UD3R lapom meg aza Q9550.proci megismételném előttetek is tesztet vele!
de hálisten hamar sikerült eladnom azt a übergagyi UD3R lapot!
-
válasz
darál0w #15817 üzenetére
Mért lenne magasabb az 1,26v@4000.MHz nél a hőfok nézd meg 4.fokkal volt hűvösebb mint a 4250.MHz nél (a pillanatnyi max értékek nem érdekesek amit CoreTemp regisztrál) Meg volt közben egy venti csere is akkor a hűtőn a 4000.MHz es tesztél még a gyári ventije volt a hűtőnek a 4250.MHz nél már egy bikább SWiF2 120P dolgozott aminek (azonos fordulaton) közel 1,5X akkora légszállítása van mint a gyári Xigmatek ventinek! ezér látod azt is hogy a 4250es tesztnél még alacsonyabb RPM.en dolgozik a venti
-
válasz
darál0w #15814 üzenetére
Nyugodj bele NEM HŰTÖTTEM semmi mással (még csak légkondi sincs a szobában) 28.fok volt akkor a szobában de nézd meg az előbb belinkelt tesztemet ebben is kételkedsz? most csináltam 2.órával ezelőtt! és ma se mondhatom hogy valami hűvös lenne bent a szobába! és ráadásul még sokkal kisebb hűtő is van most a procin mint 1.éve! (az igaz hogy a proci se az, de akkor is csak Q9550@4000.MHz)
Sokan azt hiszik minél nagyobb féltégla méretű (Mugen2 és hasonlók) hűtőt vesznek annál jobban fog hűteni
Mint pl: h.adam.92 kolléga 2 Tégla méretű Scythe Orochi hűtője ami egy kalap lósz@art se ér! De mondjuk valami gond biztosan van nála mert azért azokon a beállításokon nem szabadna annyira felmenni a hőfokoknak! sz.tem pont ott van a kutya elásva hogy aza b@szott nagy több mint 1 kilós hűtő annyira nehéz hogy lehúzza magát a prociról és nem érintkezik rendesen vele!
-
válasz
kulerr #15809 üzenetére
Aztán már mé lennék Ausztrál?
aza teszt 1.éve készült (még a legelső Q9550.procim volt) azóta volt már 4db Q9550.em a jelenlegi még annyira sem melegszik! csináltam ma egy friss ropogós tesztet vele
És aza pláne benne hogy a tavalyi tesztemnél egy Xigmatek Achilles S1284W volt hűtve a procim a mai tesztél a kistesó HDT-SD964W el hűtöttem csak a procit (ami méretre kb olyan pici mint egy Hyper TX2.es hűtő) és láthatod az eredményt!
-
-
-
-
-
Haverom is E8400.ről (nagyon jó tuningos 8400.asa volt) váltott i3 530.ra és sokkalta gyorsabb a gépe!
Nekem i5-750.esem van nem i3
ezért 2X annyi a memó sebességem mert i3.ban gyengébb a memó vezérlő mint i5-7.ben! , i7 tényleg felesleges mert drága és semmivel nem jobb mint a i5 750.! nézzél teszteket i7 920.al semmivel nem mennek jobban mint az én 750.esem hiába van bennük 3.csatornás memo vezérlő semmivel se gyorsabbak
Más: ha most sikerül szinte ráfordítás nélkül platformot váltanod megéri bőven a csere persze az i3-530.proci nem egy nagy durranás de nem lessz rosszabb mint a mostani ződ procid fogyasztásban meg fele annyit fogyaszt a i3 mint a mostani ződ procid, ne feledd az i3 32.nanos és sokkal kevesebbet eszik!
Aztán majd ha meguntad a i3.as procid már csak procit kell cserélned vagy egy jóféle 750.esre vagy pedig ha azis kevés belemegy a lapba az i7-860 és 870.is ami ugye 4.mag+HT
szóval ha én kapnák ilyen ajánlatot simán belemennék a cserébe pedig ismersz én nem cserélgetem a cuccaimat hetente-havonta csak jó esetbe évente!
-
Hát sz.tem megéri simán a csere!
Eleve gondolj bele i3 530.ba van HT amelyik alkalmazás kitudja használni közel olyan mint egy 4.hengeres proci!
A másik hogy nagyon mennek az i3.asok! egy átlag 530.as proci is nagyon jól megy! haveron is nemrég váltott és nem bánta meg....
21x191.BCLK , 18x230.BCLK , 18x242.BCLK és ez egy átlagos i3 530
G.SkiLL ramok meg brutálisan mennek! nekem csak 1600.asok vannak és alapfeszen mennek 2200.at
-
-
válasz
hackeeeee #13348 üzenetére
Hát én Q9550 röl váltottam i5-750.re mind2 rendszert 4000-4200.on használom(tam) semmivel sem fogyaszt kevesebbet azonos órajelnél a i5 750 mint a Q9550.es! alapjáraton használva mind2.konfig meg minden energiagazdálkodás bekapcsolásával is nagyon minimálisan (5.W al) eszik kevesebbet az i5.konfig!
-
válasz
hackeeeee #13336 üzenetére
Akkor a táp kilőve mert az szépen dolgozik (86-88%)
Akkor marad a fogyasztás mérő attól hogy megbízható helyről vetted nem jelenti azt hogy jó is!
Notival hogy tesztelted? mert az se annyit vesz fel mint amit épp kéne!
leg egyszerűbben egy energiatakarékos égővel tudod letesztelni a Fogyasztás mérődet mert azok elég pontosan be vannak kalibrálva: magyarán ha egy 9.W os égővel teszteled az annyit is kell hogy mutasson a fogyasztás mérőn is! normál izzók nem jók meg ilyen asztali halogén lámpa sem mert azok nem annyit fogyasztanak, példának ha megnézel egy 40.W os éjjeli lámpát az mutathat 30 de mutathat 50.W ot is! szóval azok nem jók tesztelni!
-
válasz
hackeeeee #13327 üzenetére
Akkor ott nálad valami brutális nagy gond van! Mert nekem anno a 4890.es Vapor-X karim (ami ugye még ráadásul gyári OC-s és picivel többet eszik mint egy referencia meg mint egy sima 4870.es) alatta Quad i5-750. Felhúzva elég brutálisan 4200.MHz-re (21x200) 4.giga DDR3-1600.@2000.re húzva 2.db Terrás Winyó, 4.db 12.centis venti és ez a cucc evett 2.D ben 130.W ot és a proci folyamatosan ment 4200.on semmi energia gazdálkodás nem volt bekapcsolva! Nálad hogy be van állítva az fesz és órajel levétel 2d ben 100.W vagy az alatt kéne járnod!
Szóval nálad 2.dolog lehet hogy ekkora a fogyasztásod: vagy valami bóvli gagyi (2-3.e res) konnektoros Fogyasztásmérővel nézed a fogyasztást és szarul mér (mert egy normális konnektoros fogyasztás mérő 7-8.e nél kezdődik ami nem össze vissza mér) vagy pedig a tápegységed irtó szar (70.% vagy az alatti) hatásfokú! és ezér ilyen magas a nyugalmi állapotú fogyasztásod!
-
válasz
hackeeeee #13319 üzenetére
hackeeeee gondolkodtál már egyébként azon hogy valósítanád meg azt hogy 2D nél az integrált 3D nél a HD4870.ed adjon képet a monitornak? mert ugye ha az alaplapi integráltra van rádugva a monitorod addig okés hogy az adja a képet 2D-ben de hogy fog a HD4870.ed képe rákerülni a monitorodra ha elindítasz egy játékot?
A másik mondok neked inkább egy sokkal egyszerűbb megoldást! be kell állítani a 4870.es kártyádat hogy 2D-ben ne menjen azon az őrült magas órajeleken ami gyárilag megvan adva neki! (ha jól emléxem már rég volt 4870.es karim többmint 1.éve) 500.ra veszi le a GPU órajelét és annyi, a ramokat nem bántja tehát full 900 (3600.MHz) en ketyegnek! ha viszont beállítod hogy 2D ben levegye a kártya az órajeleit GPU:150. Mem:200.ra akkor szinte semmivel nem fog többet fogyasztani mint egy integrált VGA!
-
válasz
akoska07 #13279 üzenetére
akoska07 én ezen a Q9550s en semmiféle különlegességet nem veszek észre hogy az S.verzióra jellemző lenne az én teljesen átlagos mezei Q9550.en még ennyit se eszik ugyan ezeken a beállításokon és órajeleken!
tessék ugyan annyi vCore picit magasabb FSB és mégis több mint 10.W al kevesebbet fogyaszt az én procim! Pedig még a tesztet is ugyan annyi ideig futtattam mert ugye változik a terhelés blend alatt is! de majd most mindjárt le rohannak a NAGY okosok hogy szarul mér az everest vagy a lapom szarul számolja!
pedig jól jelzi ki csak megsúgom halkan! szóval én semmi Extrát nem látok abban a Q9550S ben!
-
válasz
Főcske #13164 üzenetére
Hát akkor dobd ki a lapod!
Én teszteltem johniee kolléga Mushkin ramjait bőven alulfeszelve mentek 2000.en!
Tessék: 2000.MHz@9-10-9-27@1,55.v
És egy szorosabb időzítés: 1600.MHz@6-8-6-22@1,55.v
Alaplap vagy proci befolyásolja de johniee.nál 2000.en meg se mukkannak még 11-11-11-30.@1,65.v al se!
-
-
válasz
akoska07 #5797 üzenetére
1.nem erőltetek én semmit
2.nem tudom megmutatni mivel "Patented PWM Sharing Technology"val vannak összefűzve a ventik és nincs a lapon 2.CPU ventiajzat! hogy mérje a másik venti fordulatát is! hameg másik ventihelyre lenne kötve a 2.ik cpu venti nem szabályozná PWM szerint a fordulatát!
6.annyira nem különbözik hogy 10.fok eltérés legyen
7.a proci nincs polírozva ha hiszed ha nem csak a hűtő van polírozva azsem tükör mivel 800.as papírral van csak ki egyenesítve
8.ezsem igaz max az alaplap hőfokok térhetnek el, de azonos beállításon foghatok én 20.alaplapot akkoris ugyan annyi lessz a hőfoka a magoknak!
9.igazad van nincs értelme, csak nem kell dicsérni annyira a Mugen2. hűtőt valóban jó hűtő de van sokkal jobb is nála olcsóbban is ezt bekell ismerni én sem azért tesztelgettem hogy dicsérjem a GeminII.hűtőmet, mert a másik gépembe a Q9550.tetején lévő Achilles S1284C hűtő sokkal jobb a GeminII.nél akkor azzal dicsekednék
10.erre nemtok mit mondani nem volt szándékomban -
válasz
akoska07 #5791 üzenetére
Jó ne nézd meg viszont én megnéztem! ugyan azon amin neked volt 9x358@3222MHz@1,296v minden ugyan az a feszkót is sikerült hajszálra annyira belőnöm és hogy ne legyen kifogásod a 2.ventire az 1.iket kikapcsoltam csak 1.ventivel azonos ~1500.rpm mostmár minden meg eggyezik a 2.tesztnél! de valahogy ígysem tudtam feljebb menni a hőfokokkal ugyan annyi lett talán még picit kevesebb mint 8x400.nál!
-
válasz
akoska07 #5783 üzenetére
azt magyaráztam a feszek et ellensúlyozza hogy nálam 400.FSB volt nem 358.mint nálad! az kb annyit dob a lantba mint aza kis fesz többlet amivel nálad többvolt!
arra meg hogy mi mutatja jól??? hát everest ugyan úgy mutatja mindég abban nem tudsz variálni az offset.értékekkel mint realtemp vagy coretemp nél! tehát hasonlításra ponthogy aza legjobb ha nemis valós értékeket mutat de 2.azonos procit összehasonlítani a legjobb!
-
válasz
akoska07 #5723 üzenetére
Sz.tem meg jobb a Mugen2.nél!
kis hasonlítás =>
neked 9x358@3220.MHz nél 54-57.fokos volt a Q6600nálam 8x400@3200.MHz nél 45-46.fok
azt hogy nálad kicsit nagyobb Vcore val ment a procid mint nálam ellensúlyozza hogy nálam viszont 400.FSB volt nem 358.as és arról ne is beszéljünk hogy nálad ~1500.on ment a proci venti nálam meg csak ~1000.rpm-en mind2.proci G0.ás úgyhogy kb egyformán melegednek! akkor szerinted melyik a jobb hűtő?
a GerminII.esem igencsak 10.fokot rávert a mugen2.re és milett volna ha fetekerem énis 1500.rpm-re akkor még lement volna 3-4.fokot!
a gyári állapota igencsak szar a GemminII.talpának ezért rosszak a netes tesztek! ha kételkednél az eredményekben!
-
válasz
akoska07 #5715 üzenetére
Nem R@K az csak egy Cooler Master GeminII szörnyeteg! meg a tetején 2.DB AC F12 Pro venti
és pont olyan széles mint az alaplap ugye azis 24.centi mint a 2.venti szélessége! úgyhogy ha a lap befér a házba akkor a hűtővel is befog férni!
-
Ha gyönyörködni akarsz a M2F lapba Tessék csináltam régebben pár képet róla nézegesd meg őket! nekem már 2. MaximusIIFormulám van annyira bejött a lap!
-
-
-
-
-
válasz
krammerka #5434 üzenetére
Egy szóval nem mondtam ilyesmit hogy kötekednél csak beszámoltam róla, hogy naggyából tisztába legyél vele, mert nekem folyamatosan méri RealTime a fogyasztás egy kis kütyü ZM-MFC2 és nagyon pontosan mér mert le ellenőriztem Digi-Multiméterrel (nem piaci 2.e Ft.ossal hanem komoly 20.e res műszerrel)
F.B.I. aza 20.Ft/KWatt kicsit nagyon kevés 45.Ft/KWatt a jelenlegi ár! és nálam 1.gép majdnem megy éjjel-nappal (kb 18-20.órát naponta) és van még 3.másik gép ami mennek szintén napi szinten 4-8.órát!
-
válasz
krammerka #5429 üzenetére
Alulfeszélessel sem fogsz sokat nyerni max 5-8.W ot és már sokat mondtam! ellenkező irányban viszont rengeteget számít ha alapul veszek mondjuk egy Q6600.procit alapórajelen alulfeszelve eszik vele egy átlag gép terhelés nélkül 100-110.W blend tesztnél 160-170.W ot kóstál! kicsit odapörkölve a procinak alapfeszen de nem alap órajelen (8*400) terhelés nélkül 130-140.W blend teszt alatt 230-240.W és 3200.MHz felett meg brutálisan meg nől az étvágya mondjuk beállitom 8*450.re terhelés nélkül 140-150.W Blend tesztnél 320-350.W
de ezek az értékek nagyon nagy mértékben függnek milyen a tápod (hatásfoka) én ezeket egy 85% hatásfokú táppal mértem! ha ezt vissza számolod valós fogyasztásra 350.W ot nézve ~298.W ot jelent ennyit eszik a gép a maradékot ugye elfűti a tápod! deha neked egy gyengébb 75% hatásfokú tápod van az a valós 298.W fogyasztáshoz 397.W ot fog kiszippantani a konnektorból! mindjárt butkál +50.W ot!
ha a fogyasztást akarod csökkenteni elsőnek egy jó táppal kell indítani utána jön a többi szintén nagyon sokat befolyásoló tényező 2. vagy 4.db Ram megy a gépben és milyen órajelen dolgoznak 1000.MHz környéke vagy 1200.MHz, és rengeteget számít milyen a VGA kártya (nem csak 3D.beli fogyasztása számít) van a gépben itt is terheletlen állapotot nézve 30-50.W ot lehet spórolni!
-
válasz
lizakattila #5422 üzenetére
a boltnak nem csak az alkatrész árai jók de a DPD futárszolgálat ára se minden naposak!
0,1 - 3 kg 850 Ft
3,1 - 5 kg 920 Ft
5,1 - 10 kg 950 Ft
10,1 - 15 kg 1030 Ft
15,1 - 20 kg 1150 Ft
20,1 - 25 kg 1250 Ft
25,1 - 31,5 kg 1750 Ft
(nettó árak)
de egy lap súlya az cirka 2-2,5.kilo tehát 850+fa és házhoz viszik neked másnap! ennyit kifizetsz postára is (még többet is) ha itt PH.n veszel valakitől használt cuccot!
-
válasz
lizakattila #5419 üzenetére
no ezsem teljesen igaz giga vs asus ugyan aza kategória PL: UD3P és P5Q-E 1200.Ft al több az Asus és az Asusnak 2x jobb a hűtése!
-
válasz
krammerka #5411 üzenetére
P5Q és P5Q-Pro azok gyengébb lapok ahoz ne hasonlítsd az UD3.at, Asus ból ha tuningolni akarsz min. P5Q-E kell de inkább Deluxe (16.fázis) és ezeknél sem mindegy ahogy az UD3R.nél se volt mindegy melyik bios-al teszteled szóval ha nem zongoráztad végig a bios variációkat, ne írd le a lapot én végig néztem és másik bios jó Wolfi procihoz és másik York hoz és nem a legújabb a legjobb!
azt meg már mondtam énis hogy Gigában jobban megy a proci mint ASUS.ban ezt nem tagadom az UD3R ben a Q9550.esem nek kellett 1,264 a Deluxe.ba meg 1,280. de aza plusz : 0,016.v amivel több kell az Asus.-ban engem nem izgat viszont az sokkal jobban hogy a gigában a valós 1,264.hez biosban kellett adnom neki 1,325.öt (bekapcsolt LLC.mellett, mivel ha kikapcsoltam az LLC.t HASZNÁLHATATLAN lett benne a Q9550.es ) az Asus.ban meg adok biosban 1,280.at és az Blend alatt is annyi lessz, no eza nem mindegy! de nemakarok most ezen vitatkozni! és mégegyszer mondom hogy gigában picivel kevesebb fesz kell a procinak ugyan ahoz az órajelhez viszont az MCH , VTT , PLL.nek meg gigában kell több kakaó ugyan ahoz az órajelhez szóval lenne min vitatkozni!
-
-
válasz
lizakattila #5402 üzenetére
Hali nekem volt mindegyik verzió P5Q lapból a kezem alatt még a P43.széria is
a sima P5Q és P5Q Pro nem egy tuning bajnok lap viszont P5Q-E már egészen éppkézláb lap (és rá lehet varázsolni a Deluxe lap Biosát) tuning téren is jól megy! York és Wolfi proival is szépen muzsikál de ha van egy kicsit több kereted rá egy P5Q DELUXE lapot vegyél az nagyon szépen megy tuningban! a Premium sem rossz de az sem jobb tuningban mint a Deluxe úgyhogy azt felesleges megvenni!
akoska07 mia bajod a P5Q lappal mondjuk ha a sima P5Q.ra gondoltál akkor egyet értek de P5Q-E töl felfelé már nagyon jók a P5Q.lapok!
-
-
-
válasz
hackeeeee #5248 üzenetére
Ha van normális hűtőd adhatsz neki még 1,45.öt is! én annó 1.éve 4000.MHz en küldtem és csak egy TX2.vel volt hűtve nomeg egy vacak MSI lap volt alatta
-
Megy még sokkal jobban is, ennél a tesztnél csak egy Xigmatek HDT-SD964.es hűtő volt rajta (méretre egy CM TX2.nek felel meg) másik hűtővel 3800.at megy 1,50.el!
megis találtam 8x450@3600MHz@1,46.v itt jobbak a hőfokok és kisebb a fesz!
-
Megy a Q6600 még többet is 1,50.v al! Prime BLEND Stabilan
Q6600@1,504@3640.MHz és ez még nem a vége!
-
Hát inkább ne is próbáld meg egy Quad-al én használtam egy UD3R.et Q9550.el! bekapcsolt LLC.melett biosban adtam procinak 1,325 ami win alatt lett 1,272 re blend iditásnál rögtön lement 1,264.re de elég sűtűn le esett 1,246.ra is! ha kikapcsoltam az LLC.t használhatatlan volt vagy csak brutálisan nagy 1,40.es procifesz el ami blend alatt 1,264.ra esett le! énis meg elégeltem ez miadt a lapot és 2.hónap használat után lecseréltem!
-
Aza gond hogy mindenki fél-1.éves Everest et használ (mint teis) azok perszehogy nem ismerik fel az uj HW.ket! nem ártana (legalább akinek ilyen új cumója van) használni a legfrissebb Everestet, amit minimum 2.hetente (de van hogy 2-3.naponként kerülnek bele új dolgok) frissítik!
csak egy példa a legutolsó verzióról Everest Ultimate Edition 5.02.1810 mennyi dolgot frissítettek benne!
* Motherboard / Chipset / Probe Filter information
* CPUID / support for landscape Intel CPU logos
* identification of AMD Sempron 1xx (aka Sargas)
* identification of new Intel Atom D4xx/D5xx (aka Pineview-D)
* identification of new Intel Atom N4xx/N5xx (aka Pineview-M)
* identification of Intel Celeron ULV 573 (aka Merom-512)
* identification of Intel Core i3 5xx (aka Clarkdale)
* identification of Intel Core i5 6xx (aka Clarkdale)
* identification of Mobile Intel Core i7 (aka Clarksfield)
* identification of Intel LE80578 (aka Vermillion)
* identification of Intel Pentium G6xxx (aka Clarkdale-3M)
* identification of Intel Xeon L30xx (aka Wolfdale-3M)
* Intel Processor Number detection for Atom D410, D510, N450
* Intel Processor Number detection for Celeron E3300
* Intel Processor Number detection for Celeron M ULV 573, 722
* Intel Processor Number detection for Celeron ULV 743, SU2300
* Intel Processor Number detection for Core 2 Duo SL9380, T6670
* Intel Processor Number detection for Core 2 Quad Q9505
* Intel Processor Number detection for Core i3 530, 540
* Intel Processor Number detection for Core i5 650, 660, 661, 670
* Intel Processor Number detection for Mobile Core i7 720QM, 820QM
* Intel Processor Number detection for Mobile Core i7 Extreme 920XM
* Intel Processor Number detection for Pentium G6950
* Intel Processor Number detection for Xeon E5220, E5240
* Intel Processor Number detection for Xeon LV 5128, 5138, L3014
* Intel Processor Number detection for Xeon LV L5238, L5508, L5518
* optimized Intel Processor Number detection
* detection of RDC D1010 video chip
* SPD memory information for ASL MCP7A-ION motherboard
* sensor support for new LM63-compatible chip
* improved motherboard specific sensor info for ASRock boards
* fixed: Intel Processor Number detection for Celeron E3200
* fixed: AMD Brand ID detection for AMD K10, K11 processors
* fixed: L3 cache size detection on Intel Clarkdaleés ez csak egyetlen verzió amiben ennyi dolgot frissítettek! az 5,0.óta kb 30-40.verziót adtak már ki!
akinek van regje az 5,0.hoz jó az 5,02.xxxx höz is
-
Laphő irtó nagy mértékben függ a lapban használt VGA karitól is! (nem csak az számít milyen a VGA hűtése ha arra gondolsz!) nekem amég gariztatásban volt a HD4890.esem addig egy 4670.es karival használtam a gépem, addig majdnem 10.fokkal volt hűvőssebb a lap ahogy belekerült a 4890.es kari egyből 8-10.fokkal melegebb lett a laphő de nemcsak a laphő hanem az NB hőmérséklete is amég a 4670.volt benne 8.óra játék után is csak épphogy langyos volt az UD3R.en az NB bordája miután belekerült a 4890.es VGA 30.perc játék után is odasűl az NB.bordájára az ujamról a bőr! szóval asse mindegy deha nem hiszed majd próbáld ki saját magad és meglátod egy kisebb kategóriás kártya nem dolgoztatja úgy meg a lapot mint egy csúcs kártya!
-
újabb BIOS.ok jelentek meg
teszteljétek! nekem még nemvolt időm feltenni!
-
válasz
akoska07 #4573 üzenetére
de igen de ezem mi a 780?
-
-
válasz
akoska07 #4533 üzenetére
Ja Everest a 3.db OPT Venti hőszenzor érzékelőjére mutatja a minuszokat mert nincsenek rádugva a szenzorok a lapra és azokat össze vissza érzékeli igy van hogy a 3.ból csak 1 vagy 2.öt mutat van mikor minda 3.at a hőfokokra is mindég más mutat van hogy -30.at van mikor +18.at!
de mutatok én neked minusz fokokat procival M2F lap mér mínuszba is!
-
válasz
akoska07 #4532 üzenetére
Igen felmegy a RampageFormula X48.asnak a biosa módosítás nélkül 1:1.ben a MaximusFormula és a P5E.lapra is, ha rá erőlteted! parancs soros Flash progival!
igen jobb lenne egy nem gyári hűtő (volt is rajta egy CM TX2.es csak eladtam) és akkor került rá a gyári hűtő! de asszony gépébe van eza cucc (7300+X38) őmeg nem hajtja ki csak kb 3-5.% ra a netezéssel 3000.re bevan lőve neki a proci úgymeg nem melegszik
-
válasz
akoska07 #4437 üzenetére
No kicsit megkésve de van pár teszt!
E7300. FPO: 3828A664 ViD: 1,2250
Alaplap: Maxius Formula X38 (Rampage Formula X48.Bios + vDroop-mod)
Hűtés Gyári Intel
Ram: 2*1.giga Kingmax 1066.MHz
Tesztek:
majd lesz még vele pár teszt!
és még a Q6600.teszt is bővült
no most adtam 1.kis munkát ezt az 5.eredményt bepakolni!
-
-
-
-
szerintem meg nem ártana egy olyan sor sem a táblázatba hogy egy adott proci a gyári alap órajeleit mekkora fesz el viszi, mert sokan tesztelünk sz.tem ilyet mert az esetek 90.% ában sokkalta nagyobb ViD.értéket sütnek a prociba mint kellene itta én példám 1,2875 a Vid.m és megy 0,992.v al is Blend stabilan! nomeg a fesz határ nélküli MAX OC se lenne rossz ötlet!
-
megy ez alul is szépen Alapórajel 0,992v al BLEND!
ami azért sz.tem brutálisan kevés ha a ViD.jét nézzük!
-
lipi67 azért ne mondjál olyat amiben nem vagy teljesen biztos tessék 4037.MHz 8,5x475@1,264.v BLEND nekem bőven a proci ViD.je (1,2875) alatt meg van a 4.giga még picit több is!
-
-
-
válasz
MPowerPH #4031 üzenetére
nekem UD3R.em van és énis ezt a módosított biost használom csak az R.re írtat! nálam annyit számított hogy a gyári bios-okkal végig próbáltam majdnem mindet F4-F9.ig! de a Q9550.esem nem akart azokkal 4.G felett menni ezzel a módosítottal megy 4300.at is lazán!
és igen NAGYON PRIMITÍV nekem is egy X48 Rampage Formula volt ez elött hát ahoz képest egy (hogy a szavaiddal éljek és viszonyítsak egy BMW.hez ez a UD3.as lap csak egy ócska Trabant.nak felel meg) viszont a másik gépemben egy P45. Maximus II Formula duruzsol na az még a Rampage Formulától is keményebb deszka! ha lesz úgy lóvéd cseréld le egy olyanra az UD3.at! nem fogod megbánni!
-
válasz
MPowerPH #4029 üzenetére
F10b BIOS-al tesztelgessél jobb mint a többi!
-
válasz
subaruwrc #4027 üzenetére
Bocsy de én senkinek nem vagyok a rajongója
egyébként meg pont most 3.hete szívtam a Rampage Formula lapommal mikor lecseréltem benne a Q6600 procit egy Q9550.re 3.nap szenvedéssel sem bírtam 3800.főlé (8,5*450) tornázni benne, átraktam a P45. Maximus II Formula lapomba ottmeg alap fesszel teker 4225.öt (8,5*500) szóval York procira tényleg nem jó a X38 és X48 lap hacsak nem egy lájtos tuningal megelégszik vele a használója!
-
-
válasz
krammerka #3960 üzenetére
Én nem a prociról mondtam mert a procim az a M2F lapomba Teker 4900.at is hanem a P35DS4.hez hasonlítottam mert abba ugyen eza proci nagyon nehezen akart még 3600.at is menni nemhogy 4200.at
sz.j kolega neked is a fentit tudom mondani az meg mi hogy Lehet, hogy kifogtál egy gyengébb/rosszabb lapot. ha ennyire nagy a szórás a giga lapok minőségében hogy egyik 2.x olyan jól megy mint egy ugyan olyan másik akkor csak sajnálni tudom hogy a giga ennyire ocsmány minőséget produkál! ASUS lapoknál is van szórás de max 5.% nem több! olyan nincs hogy 2.egyforma lapba egy proci 3600 at menjen a másikba meg 4200.at!
a többi cucc minden ugyan az volt csak a lap volt másik!
-
hát én a helyedbe kurvára nem vennék P35 DS4.et nekem volt 1,5.hónapja de egy trágya lap a 8500.ösöm nem ment benne még 3600.at (8*450) se! és szidjátok a P35.ös ASUS lapokat de Nem gyengén ment benne ugyan aza E8500 proci 8*525.ön! ami a DS4.be még 8*450.en is kínszenvedve sikerült!
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest