- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen széket vegyek?
- Egérpad topik
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12599 üzenetére
Így van a sajátom...
Vagyis ugye ez saját kulcs...
Most ezt csinálom, ahogy írtam, 390*9, és még mindig megy a prime 1,040V-n, úgy hogy bios-ban 1,10V van belőve...Bár most jön a 10k, szal kíváncsi leszek eldobja e.
Na ez az, csak ugye most ha olyan kedvem van akkor állítsak órajelet, ha meg megunom akkor vissza, ehhez nincs kedvem..
Csak most azt nem tom, hogy ha alacsony feszen kihozok értelmes órajelet, az mennyivel kevesebb fogyasztás, sokkal?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #12598 üzenetére
ha nincs rá "székság" (
) akkor alulfeszeled és kicsi orajel, oszt' jonapot. ha meg kell , ameddig játszol vele, hát megrántod...nem nagy cucc
vagy AMD és a csoda c'n'qwin7 julcs, meg mondom...egyszerű...kerítessz egy elsőévest, és elmagyarázod neki, h az neked kell. kap érte 1 sört
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12597 üzenetére
Én nem, szal már nem mindenki.
Nem is az, hogy 1szerű eset, vagy sem, csak egyszerűen manapság nem nagyon használom mostanság az asztalig, így lehet nincs székság úgymond ekkora erőre amit kiad ez a proci, ha kell.
Win7 kulcsal csak annyi a gond, hogy ugye elvileg nem kapnék újat, szal fene tudja...
-
Főcske
tag
válasz
lizakattila #12586 üzenetére
Ez belefér az itteni listába is max bclk opcióba!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12588 üzenetére
Hát nem tom..
Lehet, na meg ugye a másik dolgom a win7 is, me ugye MSDNAA-s kulcs van hozzá, aztán ha eladom alóla a vasat azt nem tudom aktiválni, akkor baxhatom az egészet...
Szal nem tom mit kéne csinálni, gondolkozom ezen, hogy lehet lecserélem az egész vasat, mert nem kell ez sem, fogyasztásban meg jobban kijövök az AMD-vel mostanság, főként 2D-ben.
Bár majd azt is kipróbálom sztem, hogy alulfeszelem alap óralejen az E8400-at, meg C1E/EIST, azt megnézem mennyit eszik...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #12587 üzenetére
Én is 770eset vettem, mint látod és DDR2es. szépen megy
nemtom , hogy mennyit kapnál érte, de tuti, h kijönne belőle egy 4magos Athlon amiben fel is tudod oldani az L3at
notira biztos nem váltanék...
ha meg megoldod okosba, vmi skot ajánlattal, mint bagira, akkor meg még tuti, h keresel is rajta
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #12585 üzenetére
Lehet azt kéne, megfordult már a fejemben ez is.
Csak az a gáz, hogy a p35-ös lap nem ér túl sokat, árában nem kapok túl jó AMD-s lapot, bár 770-et sztem kapnék. Csakhát ugye DDR2 kéne, vagy meg kell váni a jó kis tracer-ektől is..
A tuningbarát C0-ás E8400 sem tudom, hogy mit érhet manapság.Nem tudom mit kéne, filóztam azon is, hogy eladom az asztali vasat, aztán csak noti, csak akkor meg kéne vennem másikat abból is, mert a mostani is csak netezésre jó főként, mert a vga elég gyengus benne, ugye 4500M, még nem is MHD, szal lókakira elég...Plusz itthoniak sem nagyon támogatják az ötletet.
Nem tom mit kéne csinálni, mostanság nem nagyon használom az asztali gépet, inkább notin vagyok.. Költséghatékonyság miatt, ugye fogyasztás 2D-ben lehet jobb lenne egy AMD, szal nem tom, hogy mit kéne hogy kéne... Elgondolkoztam már ezen párszor.
-
Főcske
tag
Ebbe a super pi-be mi kell a jó eredményhez csak magas proci seb vagy azis számit hogy a ramok mennyit mennek?
-
bzs73
őstag
válasz
darál0w #12575 üzenetére
Szerintem ha nem dolgozik komolyabban a géppel,vagy nem tömörít rendszeresen akkor nem éri meg a q9300-q9400-re váltás.fsb-be is kevesebb lenne,meg mhz is alacsonyabb lenne.Bőven jó még az e8xxx széria jó darabig mindenre.Már ha komolyabb munka,tömörítés,stb nincs,akkor csak + hő,+fesz,stb lessz,meg 2 mag pihizik ált.A többség csak azért vált hogy elmondhassa,meg hogy jobb érzés legyen,hogy 4magos van neki.Persze kivétel aki ténylegesen ki is használja,mert akkor megéri,de én tapasztalatom alapján akik azt mondják hogy neki kell a 4 mag mert kihasználja,azoknak talán 30% ha tényleg ki is használja.Tehát félre ne értsen akinek 4 magosa van,nem rossz,csak kevesen használják ki,és feleslegesen váltanak,mert a töbség,netezésre,film,zene,játék-ra használja a gépet.Oda meg minek.
p35-be meg nem tennék yorkit,mert egyszerűen nem illik hozzá.1-2 p35 van ami jól kezeli,de a többség már kevés a 4 maghoz. -
ztarget
csendes tag
válasz
lizakattila #12563 üzenetére
Na most már tényleg kösz, te mindent megtettél, kis idő kell a kísérletezgetéshez..
Ha nagyon nem megy akkor lecserélem az alaplapot, és a procit is! Úgy is core i-5 750 est akartam... -
toyone
őstag
válasz
lizakattila #12572 üzenetére
-
lizakattila
senior tag
Másnál is szlovák/cseh/gőzöm nincs.. milyen nyelvű a hwbot vagy nálam történt valami? Mert eddig inglis volt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
bzs73
őstag
válasz
darál0w #12566 üzenetére
Hát persze hogy jó.Persze csak is régebbi megbízható tagokkal szabad ezt csinálni.2 részletbe mehet,és akkor a vevőnek is jobban áll a dolog,meg az eladó is jól jár ha nem sürgős neki a pénz,és így nem kell ólcsóbban adnia.25-30k-tól én már ki írom automatikusan a hirdetéseimbe hogy megbízható embereknek 2 részlet is mehet.
-
darál0w
Jómunkásember
jo dolog is ez. mármint a csere-bere
Q8200esem fent volt majd 1 honapig, és csak akkor vitték el, amikor feltettem mellé a lapot is....lap nélkül esélyem nem volt eladni...
nekem sajna ennyi időm nincs rá , így nem olyan gyakran forgatom mint te
(3-6 honap között)
de erről a részlet dologrol nem is hallottam még
jo ötlet.
-
bzs73
őstag
válasz
darál0w #12564 üzenetére
Hát az árakat nem én szoktam szabni.Én megszerzem a jó procit,amibe látok fantáziát,kitesztelem,és megy az apróba.Ált megvan az eredménye.Beárazzák az emberek.Nyerni annyira nem szoktam rajtuk,1-2 alakalom volt hogy e8xxx procival belenyúltam,kockáztattam és bejött,de ált pénzemnél vagyok,de a lényeg hogy forognak a jó alkatrészek,tesztelek,és elvagyok,és ha szerencsém van nem kerül semmibe,de azért van olyan is hogy mellényúlok,de kopp, kopp ritkán.Az idén azért nem lessz olyan nagy csere bere mint tavaly volt,mert kicsit beleuntam,meg elkezdtem használni a gépet,meg pénz,stb..Sajna nem forognak az alkatrészek az apróba.Nem könnyű eladni.Mindenki sokáig hirdeti a dolgait,és a végén csak enged egy kicsit,vagy részletre adja,vagy nem adja el.
Amugy ez a részlet dolog egyre jobban megy,régebbi tagok közt.Én is vettem úgy mostanába,meg én is adtam el már részletbe.Rászorulunk nagyobb értékű dolgoknál. -
lizakattila
senior tag
válasz
ztarget #12552 üzenetére
Érdemes megpróbálni. Honlapról nézd meg az 1-gyel előbbit biost esetleg (bár most néztem hogy csak 1 van előtte).
3500--nál még nem kellene elvileg semmi máshoz nyúlni.
Kb 180bclk-ig (néhol 200-ig) elég az alap vtt/qpi fesz.
Itt csak a ramokra kell odafigyelni, illetve ha nagyon nem akar menni, akkor még max a qpi órajelét lehet csökkenteni - de ez is inkább már olyan 4-4,2Ghz-nél jelentkezne.
Pll fesz emelése is inkább már a magas bclk-nál számít. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12553 üzenetére
Lehet, haver most vett külön dremel korongot, vagyis nem most, még asszem tavaly, és most fogyott el az 5 korong, csakhát drágák. De amúgy itt van minden tartozék.
Csak az én vágómhoz kellett venni külön fejet, hogy bele lehessen tenni a dremel korongot.
-
ztarget
csendes tag
válasz
lizakattila #12514 üzenetére
RE!
Én frissitettem a biost a legujabbra 1.9
megprobalok vadászni egy régebbit és lecsekkolom...
1.1125 volt vcore mellett 3500 magasságában megáll a tudomány..lehet hogy a Vcore mellett más fesz értékeket is emelni kell?
Vtt pll qpi... ismeretlen fogalmak..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12544 üzenetére
Ezzel mindent tudsz csinálni. Fúrni, vágni, csiszolni, csak attól függ, milyen fejet teszel bele, de ez ott a képeken ez látszik is.
Haverral paktáltam, úgy tűnik áprliisban indul a móka, csak valszeg vennem kell korongot, mert havernak már csak 1 fél dremel korongja van, bár az lehet kibírja még az enyémet..
-
bzs73
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
ez nagyon jo...senki nem tudja
(#12544) lipi67 tudom én...megy ez szépen
muskinok meg...eddig nem volt velük baj..4 lapot jártak meg, igaz mind a 4 "intelféle" volt. 1 p31es, 1 p35ös és 1 p45ös giga meg egy p45ös asus. minden szépen ment...ebben meg...amit tudott és ugy is használtam a 1000mhz 5-5-5-15 1.9V..ebben meg 1000mhz 6-5-5-15 2V...szal csere...ezek meg tudják azt, mint a muskin és minimálisan kisebb feszen
-
bzs73
őstag
válasz
darál0w #12540 üzenetére
Hát mert kiteszteltem és tovább nem volt érdekes nekem.Tavaly kb 10-12 wolfit szereztem,mind válogatott kiváló db volt,de ez volt a legjobb.Végül is jobbat azóta se láttam,meg nem is találtam.Sokat eggyiken se gondolkodtam,de ezen az e5200-n nagyon filózok,mert teccik.Ólcsó és nagyon megy,és tartalék procinak jó lenne,de majd meglátom.Sajnos nem vagyok annyira eleresztve hogy több procit tartsak.9x400-on tökéletesen kihajtja a 4770-t,full hd-ba.Pont ma nézegettem hogy dirt2-be feltettem 10x400-ra és 2+ fps lett.52fps-ről 54 lett.Na mondom akkor nem kell 4ghz.Bőven jó a 3.6 is.Szépen haladok lefelé.Volt q9550 is gtx270-el,sok volt.Vissza e8xxx-ra,utána e5xxx-re,meg vga-n is gyengítettem és még így is hasít minden,de azért már határon vagyok.Igazából most mondom azt hogy kihasználom a gépet.
Persze tunningal,mert magába az e5200 igen gyenge a 12.5x200-al.De hát ezért van értelme a tuningnak.
-
bzs73
őstag
Köszi mindenkinek.Á az kéne még csak.
AMD
Maradok én intelnél.Nem tudom még mi legyen.Majd lessz valami.
-
bzs73
őstag
Ha valakit érdekelne egy brutál tuningos e5200.
-
sz.j
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12517 üzenetére
Ez a Dremel kütyüje, de az enyém nem ilyen, de lényegében a "szerkezet" ugyan ez, csak felépítésre olyan mint egy kisebb fúró. Ócsóbb vót, mint ez.
Meg van 1 akksis is belőle, de az lókakira nem elég, max kisebb fúrásokra.
Sztem vágni nagyon jó ezekkel. Haverom asszem pont ezzel a típussal vágott modding talin TT Armor-t, ami ugye acél.
@darál0w: Energiagazd-ban jobb az AMD, mint az Intel, ez tény...
CnQ sokkal jobban működik ilyen téren.
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12517 üzenetére
na amire leírtam, meg is találtam...
annyi, h ezek még a mushkinok voltak(vmiért nem jött be az uj lapnak...)...most a crucialok 5-5-5-15ben mennek 1000et 1.85Von.
hőfokokat figyeld...mai napig nemértem, miért magasabb a kupak hő, mint a magok
itt meg ugye az ACC miatt a maghő nemlátszik, de mivel a kupak maradt ugyanannyi, gyanítom a magok is
alapfeszem 1.3250V és ezek a csodák 2600mhzen mennek alapbol. tehát ez egy alulfeszelős tuning
-
lizakattila
senior tag
Lassan el kell kezdeni gyúrni a hűvösebb beállításokra, ahogy az időjárást nézem.
(#12512): Hát ez érdekes, őszintén megmondom ilyennel még én nem találkoztam. Eredetileg is ez a bios volt a lapon, vagy Te frissítetted erre? Esetleg még érdemes lenne megpróbálni egy másik biossal is (értelemszerűen eggyel régebbivel), hátha. Ha így sem, akkor valszeg lapcsere javasolt. Bár, nyári beállításra elég lehet az az 1,1125v is.
(#12513): vagy egy jó Biostarra. Kezdem kiismerni és elég jól megindult benne minden.
Ment 1 privi.
-
ztarget
csendes tag
válasz
lizakattila #12510 üzenetére
Na Re!
Lecsekkoltam a gyári progival, 1.1125 ig 45 ill 50 fokos a 2 mag, 1.1875 re emelve ugrásszerűen 90 fok fölé megy a hőmérséklet : ilyenkor a benchamrk progik (( gyári és mas is) 1.55 voltot jeleznek.
nem jo ez hosszu tavon szal amig nincs megoldas addig pihi...
-
ztarget
csendes tag
válasz
lizakattila #12505 üzenetére
CSá!
1.9 es a biosom
CSekkolom a dolgokat, kosz a tanácsot majd jelentkezem!
az int vga hoz pedig kulon grat! azt olvastam nagyon negativan befolyasolja a tuning eredmenyeket!
Üdv
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
krammerka #12507 üzenetére
így is megy 3700mhzen
(BE procival nemkellene szarakodni...emeled a szorzot, oszt jonapot)
csak mindig megszívom intellel és AMDvel is, mert sose bírom megnézni a végüket...Q8200nél is a lap adta meg magát, meg itt is...
megvárok még egy jo Thubant, aztán visszatérek
-
lizakattila
senior tag
válasz
ztarget #12504 üzenetére
Hali!
Köszi! Am én is integrált vga-val nyomom jelenleg.Szerintem az valami bug lehet, kizárt dolognak tartom, hogy nem azt adná neki, amit biosban beállítasz.
Bios melyik van a lapon? Néztem és van egy viszonylag új (februári) 1.9-es, érdemes lenne megpróbálni.
Illetve a saját progijával is ezt mutatja (OC Tuner)? Mert még azok, amik normálisan tudják kezelni a dolgokat, legalább is monitorozni.Ha egyik sem jön be, akkor azt érdemes megpróbálni, hogy beállítod azt a feszt, amit még normálisan mutatnak a progik is. Nyomsz rá egy primeot, vagy IntelBurn Testet és megnézed a hőfokokat terhelés alatt. Aztán emelsz a feszen (elég pont annyit, amire már a tesztprogik behülyülnek) és újra nyomsz egy primeot vagy ibt-t és megnézed itt is a hőfokokat. Ha nem emelkednek drasztikusan, akkor valszeg csak tényleg valami bug lehet. (Ha valami oknál fogva nagyon megemelkedne a hőmérséket, akkor természetesen állítsd le a tesztet.)
Hirtelen ennyi ötletem van.
-
ztarget
csendes tag
válasz
lizakattila #12488 üzenetére
Hali és GZ!
Szép eredmény, sajnos nekem ezt integrált VGA val megkozelitenem sem sikerult, pedig vízhűtésem van...
Nem nagyon merek tuningolni mert ha a V core t 1,1 fole allitom, akkor CPU-Z es egyeb benchmark progik szerint is 1.5 V felé ugrok a cpu fesz.... mi a franc lehet a baj? sima bug? mindenesetre 4ghz eddig megválasztotta a core i-5 530 ast.
Alaplap asrock H55mpro
Core I-3 530 + int VGA
Kimgmax 2gb 1600 mhz
ZalmaN ZM 500 HPfranc tudja mi lehet a gáz... valami tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The First Berserker: Khazan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo 3
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- További aktív témák...
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged