- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kompakt vízhűtés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
fél óra blend, ahogy a képen van. Mellette everest, cpuZ ram és cpu fül és fusson még a prájmolás mikor a kép készül. (valós fesz, hőmérséklet miatt).
apollo12 : Sehol sem kell, csinálsz egy opciót és ide belinkeled és akoskanak vagy krammerkának elküldöd privibe is. Progik is ott vannak, neten is mindenütt. 25.8-as prime párunknál 8xxx alatt giga lappal kicsit fura volt, jobb ha más ver.-t teszel fel.
-
ZIL
tag
Ez lehet hülyén fog hangzani, de van értelme egyáltalán az FSB-t túráztatni AMD rendszerekben (ok tudom nem mindenkinek BE procija van), mert nekem úgy tűnik, hogy önmagában semmilyen hatással sincs a teljesítményre...
-
apollo12
veterán
heló hol lehet meglesni a listát?
-
lipi67
nagyúr
válasz
helkis #14487 üzenetére
Ezt gondoltam.
A srác meg addig fényképezgette amíg sikerült megölnie a lapot ha jól tudom..
(#14488) kop8em kerül itt össze senki senkivel, csak listára.
Az sincs megszabva, hogy melyik opciót csináld, ami szimpatikus. Ha kíváncsi vagy magadra és a rendszeredre akkor végignyomod, de ha pl úgy érzed, hogy a magas feszes tuningnál nem szívesen prájmolnál, kihagyod. Aki végignézi az eredményeket az meg valószínűleg azonos feszen vet össze két procit, s vet egy pillantást arra is, hogy milyen HW környezetben volt a proci.
Nagyon régen össze vissza tesztelgettünk, hiúak voltunk, s mindenki úgy érezte, övé a legjobb 2xxx-es proci (ez volt a sláger). Majd jöttek a viták, hogy ..de Te nagyobb feszt attál, Te csak validoltál stb..Ezértt született a lista. Kiagyaltuk az opciókat és nyomtuk mint állat. Később lecsengett és amolyan kis adatbázis lett belőle, de a régiek már rég kitesztelték a cuccost, új titánok meg nem akadtak..Majd jöttek az új táblázatok, új procikkal. A mostani AMD-s a legújabb fröccs, kell is már, hogy legyen.. -
kop8
őstag
Ezen az új listán az eredmények Voltonként lesznek, vagyis mindenki aki egyforma V-re állítja be a procit csak az kerül össze?
Nem lessz mondjuk egy 1,5V 3,5Ghz-es proci ugyanabban a listában mint egy 1,25V 3,3Ghz-es proci?Athlon II és Phenom II külön lessz szedve?
-
lipi67
nagyúr
Huhh..Látom, az AMD-s téma dobott a topikon rendesen.
Még helkis is betévedt!
Bakker..kb 3-4 éve, hogy közös topikban voltunk, s a téma az LLC volt..
-üdv az ikreknek, lassan már suliba mennek ha jól számolom.- -
-
ZIL
tag
A többi eredmény majd még jön.
-
kop8
őstag
Ki meddig bírja húzni a C3-as amd procikat léghűtésel???
Van esély a 4Ghz-et elérni egy X2 555-el??? -
ZIL
tag
válasz
darál0w #14458 üzenetére
Szép teljesítmény attól a procitól, és így érthető is az álláspontod, de azt azért látni kell, hogy valószínű a te procid jobb bőven az átlagnál, meg amúgyis az Athlon-ok a bélpoklos L3 Cache nélkül jelentősen kevesebbel is beérik mint a Phenomok.
Szóval tartom a régi véleményem, ne rekesszük ki a többséget.Amúgymeg minden energiatakarékissági funkciót kiiktatva nekem 6-8W közt fogyaszt üresjáratban, tök mindegy milyen feszen és órajelen jár. Innentől nem tudom mennyi értelme van ezt mint döntő érvet kezelni...
-
helkis
veterán
válasz
darál0w #14458 üzenetére
alulfeszelve is ugyan addig tolja vissza a feszt, mintha alapon vagy huzva lenne.... - ezt most így kapásból nem tudom demodulálni
asus lapoknál (nem mindnél sajna), van egy turboV-nevű kis progi, azzal lehet létrehozni profilokat, hogy milyen beállításokkal menjen a gép, 0,8v-tól ameddig akarod, szorzót is lehet mellérendelni magonként, illetve a refcloclot is be lehet lőni.. ilyen programot biztos találni más gyártok amd-s lapjaihoz is.. innentől a c&q-nak nincs értelme.. mert 0,8v-ra beállítod, megkeresed a stabil végét és az lesz a legkevesebbet fogyasztó állapot, ami még megy is valahogy, vagy ha magas refclockot állítasz be, akkor az ramkezelésnek kifejezetten jót tesz..(ha a ramokat is tuningolod)..
ja az NBszorzót is lehet állítani, illetve annak feszét, valamint a HT-t..egyetlen előnye van a c&q-nak hogy automatikusan kapcsol a terhelés függvényében, ez ugyanakkor a hátránya is szvsz, mert lehet hogy olykor vissza kapcsol, amikor nem kéne..
a turboV-hez van egy tudboKey program, amivel a profilokhoz lehet bill-combot-rendelni, így kényelmesen lehet köztük váltani..egy mai procinak alapvetően a feszültség határozza meg, hogy mennyit fogyaszt, az hogy milyen órajelen megy szinte mindegy..
annak amit írsz is van értelme, ha elég a felhasználási szintednek órajel tekintetében..
vagy akkor is ha pl nem egy tuningbarát procit fog ki az ember, akkor érdemes ezt tenni.. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
helkis #14457 üzenetére
akinek egész nap megy a gépe nem feltétlenül terhelve,( pl torrent...) annak ott a C'n'Q
alulfeszelve is ugyan addig tolja vissza a feszt, mintha alapon vagy huzva lenne...szal ez pont nem egy jo példa...
de ittvan pl az én esetem...nekem nem volt elég a 2,6ghz@1,325V , hát felhuztam 3250mhzre...és mivel tudta alapon, hát elkezdtem csökkenteni a feszt...így jutottam el az 1.25Vra.
így ~alapfogyasztáson vagyok egy erősebb procival
-
helkis
veterán
van értelme alulfeszelni, annak akienk egész nap megy a gépe (nem feltétlenül terhelve), nem keveset lehet spórólni a villanyon, még úgy is, nálam egy noti van bedobva a közösbe erre a célra, így a "játékgépen" nem feszelek alul semmit viszont csak akkor megy ha kell..
VID-je minden procinak más, ezért szvsz nem jó, ha ki van jelölve hogy 1,35v.. akinek annyi az ok, akinek meg 1,4v annak meg szívás, ahogy annak is, akinek csak 1,25v.. tehát így ki lehetne küszöbölni a szívást..
-
ZIL
tag
válasz
helkis #14452 üzenetére
Egyetértek, szóval szerintem 1,35V, 1,425V, 1,5V aminek van értelme. Ezzel lehet legjobban lefedni a normál üzemi, kiegyensúlyozott és az ésszerű max tuning kategóriákat. Akok meg szárazjéggel-220-szal nyomják úgyis helyt kapnak a legnagyobb tuning kategóriában. Alulfeszelve használni meg nem nagyon van értelme, semmit nem nyer vele az ember (ott már úgyis a hatékonyság rovására megy).
Üdv -
helkis
veterán
válasz
krammerka #14448 üzenetére
először is bocs, hogy úgy tűnt hogy csak így belepofázok valamibe, nem szokásom, nem ide szántam egyébként a hsz-t, hanem a Athlon II topicba, csak darálow linkjét is követtem
az alapfesz azért lenne célszerű, mert sokan ezt a fajta tuningot kedvelik (a fogyasztás nem növekszik meg drámaian, ellenben a teljesítmény igen), így adott procicsaládról/magról egyrészt körvonalazódna, hogy milyen VID-ekkel vannak, illetve hogy azon mennyit mennek, persze itt is hűtés függvénye az egész, ahogy over is írja..
az 1,5v pedig a max amit még degradálódás nélkül elvisel a deneb mag szvsz..
de itt is nyilván az szab neki határt, hogy mennyire van hűtve, külföldön simán 1,55v-al tolják..én speciel szeretem megkeresni azt a pontot ahol még nem kell sok +feszt adni és ahhoz képest relatív sokat megy a proci.. nálam ez most 4maggal 4030mhz 1,425v-on..
esetleg lehetne egy ilyen szekció is..
e fölött van még egy benchstabil érték, amivel lehet szadulniitt szoktam a max 1,5v-ot alkalmazni..
a validstabilnak meg printscreenstabilnak szvsz nincs értéke...
ps.: egy tuningtáblázat független a tuning mértékétől?
-
subaruwrc
félisten
válasz
akoska07 #14449 üzenetére
kérdezz
ultra low voltnak semmi értelme, illetve olyan szempontból nincs hogy nem lesznek látványos tuningok mint intelnél.
1.35-1.37v-on elmennek 3600 700 akár 800mhz ig is stabilan utána meg rohadtul elkezdik kérni a feszt, a jobb példányoknak 1.42-45v elég 4ghz hez a roszabbaknak 1.5v+-szal se megy. nem skálázódik rendesen a fesszel a proci. léggel legalábbis nem. nitroval 1.48v-on ami léggel 3900mhz bench stabilig volt elég 5400-on validáltam 4 maggal a 955-t. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
helkis #14447 üzenetére
nálam BIOS és CPUz ugyan azt a feszértéket mutatja.
de legalább itt nálad is előkerült a VID érték, mint szavazat
alapfesz...oké. 1.5V az is mehet.
de nem mindenki hajtja ekkora feszeken
én is joval alapfesz alatt vagyok. ezért kell egy "low voltage" is. de az 1.2V az már kevéske.
és én ezért mondom az 1.3Vot.
-
krammerka
őstag
válasz
helkis #14447 üzenetére
Üdv!
Az hogy legyen alapfesz,meg 1,5V azt jólvan................hát ez is egy vélemény,de nem ez a módja sztem.........
Én mint mondtam,nem ismerem sajnos mélyrehatóan az újjabb AMD-s procikat,éppen ezért nem is tudok állást foglalni ez ügyben.
Amikor ez az Inteles táblázatunk beindult,szinte csak E21xx-es procikkal nyomtuk a tunningot.Majd ahogy telt az idő,jöttek az újjabb konfigok,és ehhez lettek igazítva a fesz opciók is,nagyjából.
Egy E2180-as procinak közel 2V-ot adtam,nemhinném,hogy egy i7 mostanában kapna ekkora feszt.................
Mintahogy az újjabb AMD-s procikat se lehet-kell szarrá feszelni.Ezért is lenne szükség egy közös nevezőre a feszekkel kapcsolatosan,de ehhez én nem tudok okosat mondani,mindenképp azokra kell hagyatkoznunk,akik ebben a "világban" jártasak.
A táblázatosdi,nem a versenyszellemről szólt eddig se,ezután se,hasznos infókat rejt,sokak számára,függetlenül a tuning mértékétől................
-
ugyanugy ahogy az inteles tábláztban is,processzor tipusonként is változik a fesz.
az amd táblázatban is kivitelezhető lesz. -
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Ma újrarakom a wint,mert meghasalt,egy hete kínlódok vele,csak csökkentett módban hajlandó elindulni
Privátban is jöttek eredmények,ezeket most már felrakom ha törik,ha szakad
Az amd táblázat nem az állandó viták miatt kell,és nem a rivalizálás a lényeg,hanem hogy legyenek összehasonlításhoz olyan stabil eredmények,mint eddig az inteles táblázatban. -
ZIL
tag
válasz
darál0w #14433 üzenetére
Oks, az lehet, de még akkor is változhat pl. a négymagosítás miatt...
És amúgy is könnyebben összehasonlítható eredményeket ad, ha fix feszültségeken tesztelünk. A VID-et meg a proci adataihoz kéne feltüntetni, úgy még lehetne is látni okoz e valami tendenciális eltérést a VID értéke a tuningolhatóságban.
Szóval szerintem jó a mostani lista. -
kimi02
őstag
-
ZIL
tag
Ezt a VID-et mi a búbánattal méritek?
Csak mert nekem követi a beállított magfesz értékét! -
-
válasz
darál0w #14425 üzenetére
és abból láttunk már vmit,az 1.25v fesz terhelésből,mit bir max a proci nálad?
mi az hogy nem kell a táblázatba ???
ha minden rajta van aminek rajta kell lenni,akkor mehet a max üzembe.
aztán majd ha egyszer tud jobbat is akkor lecserélődhet.
sok user van itt aki egy nap többször is javitott azon eredményen vagy naponta jelentkzett magasabb órajellel.és még sorolhatnám... -
válasz
darál0w #14421 üzenetére
ha megtanulsz szépen viselkedni,lehet átirom a táblázatban a feszt
mondjuk ahhoz képest,hogy mennyire akartátok az amd-s táblázatot,elég kicsi a lelkesedés. ugy emlékszem subaruwrc volt az aki egyből eredményt közölt.
vagy ha csak beszélgetni akartok róla (semmi akadálya),mármint a táblázatról,
hogy ennyi meg annyi lehetne ha megcsinálnám...,
akkor nem töröm magam az oldal elkészitésén. -
válasz
krammerka #14415 üzenetére
igazából a táblázat már meg van,használható,kitötlhető.
lehet kérni ujabb táblázatokat.
majd vhogy beintegrálom a honlapra az amd-t,de lehet készitek egy hasonló honlapot,
ami ugyebár csak amd-s lesz.
amint lesznek eredmények,
meg lesz a hely is ahová az eredményeket lehet feltolni az ftp-n.
hétfőn elméletileg off-os leszek,ugyhogy utána nézek a táblázat frissitéseknek.
ideje lesz egy kis rendet rakni
ugyhogy aki tesztelni kiván ill. van olyan eredménye ami befér oda,addigra szedje össze.
azon kivül hogy publikálni kell a topicban,lesz egy beküldési mód is,
és csak azután kerül fel a táblázatba.a "sokmagositás" jutott most eszembe...
nem lesz külön táblázat 2 és 4 magosból is (mármint amiben aktiválható)
ugy tesztel mindenki ahogy jónak látja,kedvére 2 vs 4 maggal.
annyi megkülönböztetés lesz,hogy amelyikben müxik a +2 mag is,az oda lesz irva a proci nevéhez. ill. a 3-ról 4-re emelhető magszámu prociknál is. -
ZIL
tag
válasz
krammerka #14415 üzenetére
A táblázat asszem már megvan, majd nevezek is ha lessz egy kiegyensúlyozottabb tesztbeállításom. Ez a screenshot csak maximális teljesítmény mérésére szolgált egy másik fórumba (mert ugye vannak akik még midig azt hiszik, hogy a 965BE 140W-ot eszik
).
Másfelől meg a "Valid" tuningeredményeket sem gyűjtöm, semmi értelme olyan beállítások kikísérletezésére tölteni az időt, amin aztán úgysem használható a rendszer....
Üdv -
ZIL
tag
válasz
krammerka #14412 üzenetére
A screenshot Intel Burn teszt Maximum preset futtatása közben készült kb. a 8. percnél. Aztán leállítottam, mer untam, és kellett a gép másra
.
Az everest stabilitási tesztjét reggelire eszi, de ez kemény diónak tűnik (itt több mint 10W-al fogyaszt többet terhelés alatt, mint everesben), szóval úgy döntöttem innentől ezzel tesztelem mindig. -
ZIL
tag
Ez jónak számít? :
[link]
Itt épp egy X4 965BE-t szimulálok egy X2 550BE C2-vel.
Majd csütörtök délután szórakozok egy kicsit valami kiegyensúlyozott tuning kitesztelésén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Elektromos autók - motorok
- EAFC 25
- No Voice in the Galaxy
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest