- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
válasz
barnam_ #16239 üzenetére
1300.-Ft... Nem halok bele... nyilván nem csodatévő, de azért pár fok is pár fok nagy melegben... a mostani meg nagyon kis gagyinak tűnik!
Ha már szétszedem a gépet, ennek okán vettem egy brutál Scythe 12cm-s ventilátort ( maxon 110 CFM!
), plusz egy csavaros lefogatót a Ninja-hoz... ez a műanyag gyanús nekem, sokat bíbelődtem vele, és sokszor nem voltam biztos benne, hogy minden oké...
Portalanítás + új venti + új lefogatás + új paszta, kíváncsi vagyok mi lesz a vége!
( ha pc tapasztalataim nem csalnak meg, akkor ugyanaz mint most, csak 6 ezressel kevesebb lesz a pénztárcámban!
)
-
kisza25
félisten
válasz
barnam_ #16228 üzenetére
én is pont ugyanígy voltam anno a 4magosított phenom II-vel én is eladtam, mert nem használtam ki, vettem helyette egy sempron 140-et 9,5eFt-volt preteszted, aktiváltam a második magot felrántottam 3,5Ghz-re, de aztán még azt is alapra visszaraktam(2,7Ghz), mert még úgy is elég volt nekem mindenre
az ITX-re váltásnál sajnos nem találtam olyan alaplapot amiben lehetne magokat aktiválni, ezért váltottam intelre, de ebből már a "leggyengébbet" vettem(i3-530), hát ez is bőven elég mindenre,
játékokhoz is fullHD-ben alapon(erre a sempron is elég volt 2maggal alapon)
sokan vesznek játékra a kelleténél erősebb procit és igazából soha nem használják ki,
tesztekben bizonyították, hogy i3-530 még 5850 mellé is elegendő alapon fullHD felbontáshoz
Borokafa:mint a régi szép időkben a P4 cerkát is így lehetett húzni a lapomban 100 helyett 133Mhz jumperral had szóljon -
válasz
barnam_ #14539 üzenetére
"csinálom a fesztivált"
amugy meg köszi.Mindenkinek :
Majd figyelmesen olvassátok a kiemelt részeket,nem szeretnék privát hegyeket kapni.Tesztelni lehet,de még a hétvégén nem fog felkerülni.Van még intézni való a táblázattal kapcsolatban.Majd ki fogom irni a közlési és a beküldési módot! -
bzs73
őstag
válasz
barnam_ #13542 üzenetére
Ebbe most nem megyek bele.Nézd csak meg 1-2 alacsonyvides procinak a fogyasztását,hogy mennyit fogyaszt.Valamelyik topikba ezt meg is beszéltük mostanába hogy cpuz kissebb feszt mutat,de valósan meg épp hogy azok esznek többet,az alacsony vid miatt.Ha nagyon kell mutatok neked 1-2 alacsony vides q95xx-t,ami 1.1v alatt többet eszik mint a norm vides proci 1.2v-on.
-
bzs73
őstag
válasz
barnam_ #12767 üzenetére
Meglessz.Fpo az jó néztem,vid meg 1.23v,ami úgyszintén nem mondható rossznak.Nem is alacsony,és még se 1.25 vagy az feletti.Az 1.23vid ált jól megy e8xxx szériába.Amugy meg nem izgat.Ált jók a megérzéseim,ezt sokan láthatták már,de ha mellényúlok akkor úgy jártam.Volt már ilyen is,1-2 szer.De jó lessz az.Eleve a feeling hogy e8600es.Legalább ritka,és nem sok mindenkinek van.E8400 már volt nekem annyi hogy már akárhogy menne,valahogy unom.Ha hasonlóan menne a volt e8600-om hoz már örülnék nagyon,de szerintem nem fog így menni.Inkább 1.20v alatt ,1.184 körül.De hát jó lessz az is nagyon.
-
bzs73
őstag
válasz
barnam_ #12759 üzenetére
Kicsit 40k alatt.Tudom nem éri meg de így hogy jó árba elment az e5200,és 2 részletbe ide adták az e8600ES-t,így nekem megéri.Már csak kíváncsiságból is mert nem volt még ES tesztelői procim.Ez ügye üzletbe nem kapható,és válogatott lapkás.Közel se fog úgy menni mint a 2 utolsó e8400-m,tehát nem 1.072v-on lessz 4ghz,de azért ez is 1.20 alatt viszi a 4ghz-t,nekem meg az elég.Filóztam a quad-on de ha tényleg felesleges akkor minek 4 mag.Nem dolgozok,tömörítek,stb a géppel,csak net,film,zene,játék-ra kell.Igazából ez az e5200 is jó volt mindenre tuningal,de legalább lessz megint mit tesztelni,nyúzni.Pénteken már itt lessz nálam,ha minden igaz.Na hát ez van.Mindeggy,mert úgy se birok lenyugodni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #12657 üzenetére
Csak akkor meg a ramjaimat is elkéne sütni. Mondjuk azokkal jó áron jönnék ki. Azokon mondjuk mindenféleképp nyerek..
i3-on filózok még. De ott is C1E/Eist van, aztán idle-ben nemtom azok mennyit esznek...
Jó nekem vmi Am3-as proci am2+os lapban a ddr2-es ramokkal. Az a baj, hogy ezek alá a ramok alá nem szívesen adom, DDR3-ban ezek meg drágák... :\ Árban nem nagyon kapnék...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #12653 üzenetére
Majd megálmodom, ha elmegy..
0 ráfizetést tervezek, szal vsz. az lesz... Idle fogyasztást le akarom tolni amennyire csak lehet, hogy ha már csak be van kapcsolva a gép, akkor ne zabáljon már sokat, ha nem kell, ebben meg az AMD verhetetlen. Ugye sokkal hatékonyabb a CnQ mint a C1E/Eist...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #12651 üzenetére
Meglátjuk mit ajánlanak, feltéve ha ajánlanak egyáltalán...
Úgy valahogy terveztem, 25-30 között valahol, ha úgy elmenne akkor lehet odaadnám, bár még ugye ott van a lap is. Ha a proci kimegy belőle, akkor mindenféleképp el kell adni. Meghírdettem azt is, aztán majd lesz valami.
Most 0,928V-n megy a blend...375 fsb-vel 3Ghz-n. Lassan kinyomom mostmár.
CL4-ben volt kékhalál, szal most 900on mennek 5-4-4-18-on.
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #12382 üzenetére
Jó is az! (1 nappal előtte
) Nem lehet mindíg komoly lenni, tanulni stb..Belefér. Éld ki magad. Kell még 1-2 kankó, előállítás, detox.
(#12383) hackeeeee: Én se mostanában fogok, de van hogy beesik 1-1 proci 1-2 napra stb.. Meg..Mire? i7 nekem nem éri meg, alatta meg..ez is tudja azt mint a többi..
Ha hátra tennél egy brutal 120*38-ast vagy 2500/3000-res fordulaton? Az nem lenne ok?
A 8400-es procim nem volt melegedős fajta ha jól emlékszem.(#12385) hackeeeee : Én hetekre-hónapokra tüntem el. ELmentem focizni (nős voltam már ) és amire hazaértem a vezetékes tfonunk száma megváltozott és elköltözött a feleségem
Belefért..
El is váltam tőle. Kinek kell ilyen türelmetlen asszony, nem?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #12380 üzenetére
Jah, télleg..
Sebaj.
@lipi: A lényeg jah, hogy benzin legyen.
Hát nekem fix, nem nagyon cserélgetek, főként amióta megvan az E8400 ugye. Max talán vga-t, meg majd 1szer talán alaplapot... Ezért gondolkoztam ,hogy valami gyengusabb víz jó lenne, ami simán elbír a procival. Nekem is Chiftec van, csak ez a tiednél 1el kisebb, ugye nincs a táp felett venti. -
krammerka
őstag
válasz
barnam_ #11953 üzenetére
Jó reggelt!
A tuning szezonnak nincs vége,és nem is lesz sose,max a mindenkori időjáráshoz fogunk igazodni,és nem kint fagyoskodni a -10-ben,néhány mhz-ért
Most jönnek majd a 24/7-ben használható tesztekAMD-s részlegnek semmi akadálya,csak ki kell találni milyen vonalon legyenek tesztelve.
Bár szerintem mehetünk a jelenlegi feszültség előírások után,ha már a Intelnél így teszteltünk.
Érkezne ugyanennyi amd-s teszt,akkor már vmi képet csak látunk.............,de ezt már előre is tudjuk mindannyian -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #11953 üzenetére
Laraxior volt régi (már gariztatott) CellShock CL4 1000-res ramjait vettem meg egy jó fej debreceni sráctól.
Először szó se volt megvételről, csak taliztunk Debrecenben, s ideadta tesztelgetni. Aztán...ez lett belőle.
Jaja! Jó lenne tudni, főleg azt (nekem) mennyire szórakoztató..
Igen, most én is majd a nyáriasított megoldások híve leszek. 3,5"-os helyre beszerelhető HDD hűtés stb..
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #11949 üzenetére
"Az AMD procik nincsenek diszkriminálva, csak eddig egy AMD.s kollega se jelentkezett hogy megcsinálná a kategóriáka".. ------ Jaja!!!! Kósza próbálkozások voltak csak.
Ha elég türelmes vok, előbb utóbb 2x1 giga team meg 2x1 giga CellShock durozsol majd
elég szépen. Most kellene másik Hdd, hdd hűtő, meg..monitor is. Ez a mostan már katasztrofális..Tuning..nem mostanában lesz asszem..
-
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #11857 üzenetére
Erről beszélek én is.
Tudom, hogy "költői kérdés" volt, de igen, én is tudnék kapásból 2-3 tesztet linkelni, amiben mindez megtalálható.
Nem bántom én az Amd-t, tényleg ár/teljesítmény arányban igen jókat alkottak mostanában; lehet, hogy ez a baj, hogy most már lassan az Intelnek is lesz hasonló alternatívája és ez szúrja a szemét egyeseknek. Na de már nagyon off off, legalább Mi ne szemeteljünk még ide is ezzel. -
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #11601 üzenetére
Magok száma nálam is 1 alapból (amikor először lefuttattam meg is lepődtem az eredményen
).
Minden alapon, 32M: 16,655mp, 1024M: 531mp
Csinálhatnák még pár tesztet összehasonlítás képpen.(#11606) hackeeeee: jelenleg egy 256Mb-os 3850 van a gépben. Úgyhogy nem valószínű, hogy procilimitbe ütköznék bármelyik gamében is.
-
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #11598 üzenetére
THX! Igen, elég kevés eredmény van még. De addig legalább örülhetek egy kicsit, hogy az elején vagyok.
Nah.. néztem neked gyorsban egy WPrime 32M-et: 10,262sec@4846MHz -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #11359 üzenetére
Ha nem sikerül sz.j 8400-e, akkor lehet, h visszaveszem a q9400-et, egy miskolci pc-s boltban megy egy gépben
. Chibo-nak is írtam, hogy megvenném a 2180-at amit eladtam neki (ha megvan még) ,de nem jelentkezett---
(#11360) lizakattila: Poén volt! Gondoltam, hogy erre érted.
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #11327 üzenetére
Arra emlékszem, hogy annál valóban a fesz emelése dominált, s nem az MCH-VTT.
Szerintem úgy 1,3V VTT és 1,35V körüli MCH mellett 1,25-1,26V kellett a 4GHZ-hez. Lehet, hogy van gépen elmentve, ha igen, átküldöm!
Gépen nincs, de valahol lennie kell dvd-re kiírva. Holnap megkeresem, csak szólj rám! Nézz be a york topikba, oda sokat linkeltem!!!!
(azért..az is bajnok proci volt (sima Ipon-os pedig), majd ne ahoz viszonyíts. Bár..VID és FPO eléggé hasonló.
Ja! Hogy melegedik. Arra határozottam emlékszem, 40°-ról már jobb tuning kellett, hogy elmozdítsa! -
Bagira01
veterán
válasz
barnam_ #11265 üzenetére
Egy olcsó asrock 780g-s lapot sb710-el h lehessen bizgatni a letiltott magokat. Egy ideig szemeztem egy giga 790x-ud3p-vel, ami kinézetre is bajövős meg ugye ud3, de aztán úgy döntöttem mégse lesz, mert tuningba ez a proci úgyse akkora ász, amihez kell meg elég az asrock
-
Bagira01
veterán
válasz
barnam_ #11115 üzenetére
Igen az az a cikk, asrock lapot nem akarok alá, valami normálisabb kéne. Használtan nem nagyon van jó lap úh a cikkben szereplő asrock-ot kell vennem próbaképp aztán ha az okés akkor lehet veszek vmi jobbat, de lehet h nem is fog kelleni
Szerencsére nekem minden tárgyam fel van már véve, úh csak aktív félévet kell pöttyentenem és kész is vagyok
-
Bagira01
veterán
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10965 üzenetére
Én az órajelet néztem, szuper!!! El bírnám viselni azt a procit
3200-as. Nem csinálok belőle titkot, sose üzleteltem HW-val, az nem én vagyok. 12.600-at fizettem érte. Így ez az ára+pk. S az is igaz, hogy Kulerr már rég elkérte (mikor még én se voltam biztos benne, hogy megszerzem), ha Neki nem kell majd, akkor viheted ha kell.
Lépnem kell, most már mint apa leszek , hétfő reggelig. Napközben ritkán, de este mindíg leszek.
Addig is: Szép napot! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #10921 üzenetére
Nem kentem mostanság... Még amikor megjött a Xigmatek tom_tol-tól, akkor raktam rá a maradék Zalman pasztát. VGA-val volt "gond", de mostmár az is jó.
Az nem én voltam akkor...
Én csak említettem egyszer, amikor megvettem az MX2-t, hogy lehet kéne a procira is, de itt kb. ki is fújt a gondolat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest