- Milyen monitort vegyek?
- E-book olvasók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
kicsipapucs #20882 üzenetére
Engem is érdekel, bennem is nosztalgiát ébreszt
LGA775 után már laptopokat használok, a tuningolást felváltotta a praktikum.
Amúgy gondolkodtam rajta, hogy just-for-fun össze kéne rakni egy E8400-es konfigot tuning céljából -
barnam_
nagyúr
válasz
Borokafa #16222 üzenetére
Én is valami ilyesmit akarok: integrált vga-s alaplap, meg egy ilyen cerka
Net/film/zenére az is bőven elég. Úgyhogy ha valakit érdekelne eladó egy Q9400
(Meg majd lehet a többi cucc is.)
-
barnam_
nagyúr
válasz
Dark KillerX #15923 üzenetére
P35-nek adhatod a feszt, ha bírod hűteni, mert az még 90nm-es.
hackeeeee: most nézem az adatlapod, már te is átálltál?
-
barnam_
nagyúr
Miről maradtam le?
szerk.: az extrás oldalra belehetne tenni egy linket hogy az oldal új helyre költözött, nem?
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #12671 üzenetére
Majd az LGA 1156 vége felé kihoznak egy új chipsetet, azzal menni fog
-
barnam_
nagyúr
válasz
birozoli7800 #12661 üzenetére
Ja úgy értettem hogy pl. lehet a 6 magos Phenom már nem menne vele.
-
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #11952 üzenetére
Pedig jó lenne ha lennének benne AMD procik is, így képet kapnánk azok tuning potenciáljáról. Meg több ember nézné az oldalt, ami több pénzt is jelentene, ha hirdetés is lenne az oldalon...
Na, vettél ramot?
A tuning szezonnak vége, itt már olvad a hó, és mondanom se kell milyen takony az egész város
Inkább lenne -10°C.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #11950 üzenetére
Azt megnézném
-
barnam_
nagyúr
válasz
luymister #11937 üzenetére
Peched van mert itt pont nem foglalkozunk/nak AMD-vel
Itt is érdeklődhetsz: Tuning, kezdőknek, szájbarágósan
Az AMD procik nincsenek diszkriminálva, csak eddig egy AMD.s kollega se jelentkezett hogy megcsinálná a kategóriákat
(rejtett célzás...
)
lizakattila: Az Asrock S1156/S1366 lapjai pont ezért jók, mert van luk a S775 hűtőnek is
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #11858 üzenetére
Igazából egy "istenes" anyázást akartam írni a cikkedről szóló fórumtába, de aztán rájöttem hogy azt azért mégse kellene
OFF: nincs időm ph-zni, beindult a suli...
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #11850 üzenetére
Nem értem ezt az ájemdézést. Akit az érdekel, mért nem olyan tesztet olvas? Nem hiszem hogy nincs a neten olyan teszt, amiben intel 2 magos, amd 2/4 magos, meg core i3/i5 van
-
barnam_
nagyúr
Megnéztem a wPrime-t 3.6Ghz-en: [link]
32M: 11,406 sec
1024M: 342,141 sec -
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #11608 üzenetére
Szuper. Látszik hogy rövid távon jó a HT, de hosszútávon nem helyettesítheti az igazi +2 magot. De az E8400-nél így is majdnem kétszer gyorsabb
(531 mp vs. 979 mp)
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #11599 üzenetére
Megnéznéd alapon is a 32M és 1024M tesztet? Mert jelenleg még csak alapórajeles eredményem van a Q9400-el, előbbiben 17.5 mp, utóbbiban 483 mp alatt ment le a teszt.
ja és nézd meg az Advanced Settings-nél hány magot használ, nálam alapból 1 van beállítva.
kulerr: lehet ezért fáj a fejem a PH-t olvasva?
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #11597 üzenetére
Ezek igen jó eredmények!
Pechedre olyan kevés i3 530 eredmény van még, hogy nem kapsz érte pontot
Nekem ilyen eredményhez az E8400 kb. 5Ghz kellett, de a Spi 1M még így is gyengébb.Majd wPrime-ra lennék kíváncsi, hogy működik a HT-vel.
-
barnam_
nagyúr
válasz
hackeeeee #11595 üzenetére
Nekem nincs ott
Lehet az adblock plus azt is reklámnak ítéli -
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #11468 üzenetére
Húúú vajon 5Ghz prime menne?
-
barnam_
nagyúr
Q9400 max OC, csak a lap miatt...
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #11355 üzenetére
Este nézek egy max fsb + max oc-t
Nem tudom hogy ez a P35 + yorkfield max fsb 450 "szabály" mennyire valós, de ha figyelembe veszem hogy 2 maggal ment 570-t, lehet hogy 4 maggal menne 500-t... az pedig már 4Ghz(#11357) lizakattila: ez még gyári hűtővel volt? Mert akkor a hőmérsékletekkel nem lesz gond.
-
barnam_
nagyúr
Q9400 max üzem
FPO: L829A940
VID: 1.1875V
Hűtés: Asus V72Érdekes hogy vid-en beindul így, de boot-olni nem tud. Egy boot+validhoz (szóval netezni jó) már 1.25V kell. GTA4-hez meg 1.275, pime-hoz meg 1.30v
Ja és az E8400-es eredményeimnél a hűtést át lehetne írni EKL S775-re? Mert a VID teszten kívül a többi azzal a hűtéssel készült.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #11330 üzenetére
Ezt találtam, de ezen nem látszik mennyit adtál a VTT/MCH-nak.
4Ghz nem is célom (illetve dehogynem, de ebben a lapban úgyse menne annyit), ha 1.3v körül menne prime stabilan 3.6-3.7-t, az már jónak mondható?VID-ből ítélve reménykedtem hogy valami fasza procit fogok ki
de a 3.2ghz vid-en talán nem akkora nagy szám.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #11325 üzenetére
Nem a gyári olcsó vízre gondoltam
Azok nagy része tényleg kaki.
Hanem pl. ph-ról összeválogatni a hozzávalót, szerintem 20k-ból kijönne egy radi, blokk, pumpa, a csövek + bilincsek boltba se túl drágák.Emlékszel még a Q9400 tuningjára? Mennyi vtt, mch kellett neki? Mert ez, ebben a lapban elég sok feszt kér. Pl. 3.6Ghz 1.275v-al se prime stabil, csak a GTA4 megy. Ha kevesebbet kap a proci (1.25-1.26v), de több vtt-mch-t (+0.2v), akkor se megy. Viszont 1.275v-al +0.1 vtt-vel megy.
Vagy P35-ben több fesz kell nekik?
-
barnam_
nagyúr
válasz
kimi02 #11323 üzenetére
Hát 14-15k-t biztos nem adnék léghűtésért. Akkor már egy "kicsit" hozzáteszel, és van egy vízhűtésed. Persze nem a subcoolingos márkás cuccokra kell gondolni, szerintem egy olcsóbb cpu blokk, autó fűtő/hűtő radi, meg valami pumpa elég lenne (kezdésnek). Persze ez macerásabb mint felrakni egy léghűtést.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Bagira01 #11315 üzenetére
Nesze neked skót 4mag 10k-ért...
Nem bírtam megállni és rendeltem egy gb ma790x-ud3p
Ezért nem látom (láttam) értelmét S775-ről AM2+ra váltani. Mert úgyse éred be a legócskább lappal, akkor meg ugyanott vagy.
Amit költöttél procira meg lapra, + eladod az E8400-t, bőven kijött volna egy Q9400...De mért nem jó a skót Asrock lap? Oké hogy nem megy fel rá a TRU, de az a proci úgyse egy tuningbajnok, hogy állat hűtés kellene rá.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #11139 üzenetére
Lesz mit
Alaplapot sikerült eladnod? Ha igen, mennyiért? Jöhet pü-ben is -
barnam_
nagyúr
válasz
darál0w #11116 üzenetére
(nem tudom ki képes az amd procikat fejben tartani...
)
De én úgy tudom hogy Deneb magos Athlon2-ben belehet kapcsolni a letiltott L3-t, de semmi nem garantálja hogy működni fog. Ami meg eleve két magos procinak készült (tehát nem Deneb mag-ból butított), abban fizikailag nincs L3, nincs mit bekapcsolni -
barnam_
nagyúr
válasz
Bagira01 #11112 üzenetére
Most nem találom a hozzászólást, de HERR Z valamelyik hirdetésében láttam ilyen 4magosítható procit, azt hiszem cpu-z FX 5000-nek ismeri fel. 11k tényleg nem rossz ár egy 4magos prociért. (szerintem konzultálj vele hátha tud előre teszteltet adni.)
De nem csak a magok száma számít... erre írtam ezt.mert már csak a jövő hetem van aztán vége a jóvilágnak
Szintén zenészBár a köv. hét a regisztrációs fesztivál
(#11110) hackeeeee: engem is hajtott a kíváncsiság, de itt lebeszéltek róla
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Formula-1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-book olvasók
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest