Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziszifeca
őstag
Halihó!
Szeretném az c2duo E6420-as procimat feljebb húzni (cooler master tx2 hűtés), ezért szeretnék segítséget kérni, miket állítsak be. Elég az FSB-t emelni, vagy más állításokra is szükség van.
Köszönöm a segítséget előre is! -
pokka911
csendes tag
Haló
kéne segítség
core 2 duo e6320-am szeretném felhúzni de amikor felhúzom nem indul el
magfeszt kéne emeljek???
elösször az volt a baj hogy együtt húztam a rammal,utána a ramot hagytuk de,ha csak a procit húzom akkor sem indul el....
aki tud segíteni írjon 1 privátot
előre kössz ;)
bye -
Mauzes
addikt
Üdv!
A leghalkabb procihűtőt keresem, ami elvisz egy 4 GHz-es E8200-t, vagy egy 3,2 GHz körüli Q6600-t. Tudtok tippet adni?
-
Fr@ps
tag
Helösztok !
Nekem van egy Dual Core E2160-as procim (1.8 Ghz).
Azt szeretném kérdezni , hogy elég lesz-e rá a mostani hűtés, ami egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro ha kicsit meghuzgálom...mondjuk olyan 3.0 ghz-környékére...
Vagy vegyek rá egy jobbat...
ha vegyek akkor melyiket?
-ASUS Silnet Knight
vagy
-Zalman CNPS9700 LED-et????
elöre is kösz!!! -
serito
senior tag
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Biga123
üzenetére
mivel nem jó a szenzor ezért erre nem igazán lehet válaszolni.
ha jó coolered van (Scythe Ninja, Zamlam 9500/9700, Thermalright......stbstb) akkor 1,4V a nagyon max 24/7-be. de inkább 1,35-1,37V.
ha jó ház szellőzésed és jó hűtésed van, akkor mehet az 1,4V-is. attól még nem lesz baja
de e fölött már nem javasolt 0-24be nyomatni 
-
Biga123
addikt
Hány fokig bírja az E8200 tartósan?
-
Zé_Mester
őstag
hali
a régi Inteles lapoknál (P4 széria) lehetett olyat csinálni hogy a ramokat visszavenni ha esetleg nem bírták volna.
namost ezt az új Intel széria már nem támogatja, itt csak felfele lehet szorozni a ramokat, tehát ha te 8x400-on hajtod a rendszert, akkor a leglassabb ram sebesség 800 lesz. ezalá nem enged menni.
felfele lehet persze nyomatni őket (ha bírják), mert be lehet álítani 8x400 mellé 1000/1200/1400.....-ra a ramokat.a magas FSB egyrészt szórakozásra jó, így meg tudod nézni hogy mennyi a max, amit a procid még bír, így max órajel elérése esetén már nem kell azon agyalni hogy valyon hol lesz az a határ ami felé nem kellene menni.
másrészt a ramokat is ki lehet így tesztelni.van amelyik lap alergiás a felszorzott ramokra, de így 1-1-be tudod tesztelni, így viszonlag lecsökkented a hibalehetőséget.a legnyerőbb a minél magasabb órajel, minél magasabb FSB-vel és minél gyorsabb ramokkal

-
Mauzes
addikt
Üdv!
Egyrészt nekem is hasonló kérdésem lenne, hogy milyen fsb:mem arányokat lehet beállítani a tuningnál. Tehát ha 400 fölé megy az fsb, de csak 800-as memória van, akkor lehet-e úgy állítani valamit, hogy a memória ne haljon meg 1000 MHz-en. Gondolok pl. egy 500-as fsb-re, amit már egy jól húzható 800-as memória is nehezen bírna el.
Másrészt valójában mire is jó a magas fsb? Azt értem, hogy a memória maximumát érdemes elérni, de olvasok olyat is, hogy valaki inkább 8x450-een hajtja a rendszert, mert annyit bír a 800-as memója, pedig a proci bírná tovább is, mondjuk 9x430-on (3600 MHz <-> 3870 MHz). Tehát mennyit számít a magasabb órajel és a magasabb fsb, mire érdemes rágyúrni és miért?
Előre is köszi!
-
serito
senior tag
Köszi.
Közben már utánaolvasgattam és megnéztem a E8200 toplistát és ott bizony 4200Mhz-t is kihoztak belőle. Az aláírásomban olvasható Kingmax 1066Mhz-es memóriák lesznek benne, amik mentek már 1150Mhz-en is. A hűtést a Zalman 9500 sorozata fogja "szolgáltani".
Alaplap: GIGABYTE GA-EX38-DS5
Ha minden igaz akkor ez a lap már alkalmas némi tuningra.Ha jól értem egyszerűen elég lesz az FSB-t ill a feszt állítanom 1:1 FSB/Ram mellett, és megkapom a 4Ghz-et.
Azt hiszem ezzel nem lesz gond.THX
-
rob210
nagyúr
Az fsb mem arányokat alaplapfüggően tudod állítani.
Tehát itt fontos milyen alaplapot veszel.
Igen a 8200 -as Sorozat elég nagy valószínüséggel megy 4Ghz felett jó hűtéssel.
A ramod remélhetőleg 1066-os ram, mert a 8200-as mellé az már dukál.
/vagy feljebb 1200-stb./
Egyébbként 333Fsb-je van a procinak, a régebbi 266 os sorozattal szemben.
8-as szorzó így 500-as fsb-t kell elérned a 4ghz teljesítéséhez.
Ez ugye ramnál 1000Mhz ezért javaslom a 800-asok helyett.
Már ha szinkronban akarod hajtani.

-
serito
senior tag
Hali!
Most készülök AMD-ről Intelre váltani. Aláírásomban még AMD van de jövő héten megjön a másik.
Ezzel kapcsolatban a kérdésem: E8200-at veszek és szeretném tudni mit tud ez a CPU tuningban? Gondolok itt arra, hogy megy-e 4Ghz felett vagy közelében és kb milyen beállítások mellett?
Intel tuningban nem vagyok otthon ezért kérdezem. AMD már nem probléma a 6000+ ból kihoztam 3.4Ghz-et 1.725V mellett. NB fehéren izzott....
Engem egy normál beállítás érdekel nem a legmagasabb FSB.
Ja és elmagyarázná valaki a CPU, FSB/MEM viszonyát Itelnél vagy adna egy linket, hol tudok utánaolvasni?
THX -
instant_h2o
csendes tag
Rendicsek.
Nem az elég-nem elég a kérdés,csupán kíváncsi lennék a végére.
Már csak egy rövid felhomályosításra lenne szükségem: BIOS-ban mit tesz az
FSB Overvoltage szekció? Úgy értem,mire szolgál?Még valami: számít teljesítményben az,hogy milyen FSB-vel érem el az adott sebességet, vagy teljesen mindegy?
Előre is kösz
i_h2o -
Tody56
aktív tag
Egy kis újdonság! Hátha érdekel valakit. E1200 Celeron tuning
100% OCItt az fsb limit. Nem megy tovább 6x ben sem. Igaz 1,4 volt felett nem néztem, de 400fsb megy 1,3-al, de a 410fsb már 1,4-el sem, így nem eröltetem.
-
Biga123
addikt
Hi
Na megvan az E8200 ...
3600MHz-nél járok de a memókból kezd kifogyni a szufla....
Már + 0,3 Kell a Kingmaxoknak a 900 MHz -hoz..
Bár az everest csak 2V-ot mond a ramokra...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
instant_h2o
üzenetére
Akkor azt kéne kitesztelni, hogy mi hibázik. A ram vagy a proci. Prime95 vagy Orthos-al nézd meg. Egyébként miért nem elég 3GHz?
Ramnak +0,1-0,2V max ennél többet ne adj! Procinak ha ne melegszik a maghő nagyon akkor 1,4V. DE a maghőfokok ne menjenek 70-75fok fölé terhelve.
-
Biga123
addikt
Szóval a kérdés adott:
Megéri e átállni egy @3400-on járatott 6400+ os AMD-ről E8200-ra...?
Mennyit lehet kihozni ezekből? -
Powerer
tag
Hi!
A processzor sebessége befolyásolja a memória sebességét, ha a memória ugyanazon a frekvencián és időzítésen működik a proci sebességétől függetlenül?
Magyarán az FSB növelésével nő a memóriák teljesítménye ha maradnak is ugyanazon a frekvencián? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
instant_h2o
üzenetére
Miért alapfeszen elakadtál? Milyen ramod van? Északi hídnak (G)MCH +0,1-0,2V, ramnak típustól függően +0,2-0,4V. Procinak meg érzéssel 1,4-1,5V még nem káros hosszútávon ha le tudod hűteni (mag hőfok maradjon tartós terhelés esetén is 70 fok közelében).
-
instant_h2o
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok irányelveket adni,hogy merre - hova adjak feszkót tuningnál, a következő konfighoz:
E4500+GigaP35DS3+2GDDR2.Előre is köszi.
i_h2o -
zolynet
veterán
520FSB-n boot-ol a vista, de 3dmark06 cpu test-nél eldobja magát, ilyenkor 63-71fok a cpu1/cpu2. 519FSB-nél szintén zenész. 513FSB-nél lefutott a cpu teszt.
1,44V cpu
+0,1 mch
+0,2 ram
lehet h ennyit bír az ep35c-ds3r?
-
Zé_Mester
őstag
a kis venti teljesen elég, de ha egy nagyobbat teszel rá, az sokkal több levegőt mozgat meg, sokkal halkabban. nekem is egy 8cm-es venti van ráfordítva a chip bordára, úgy hogy a memókra is megy levegő.
és így majd 8 fokkal hűvösebb az alaplap
de a GeminII nagyon nagy teret fog hűteni, práne ha 2 centivel fogod nyomni. akkor nem lesz szükséges külön venti az alaplapi chipre

-
mokus1
addikt
965 ds3. az elviseli az 500FSB-t??valami olyasmi lap kéne ami igen.
-
szoda63
csendes tag
Lehet hogy hülye kérdés, de van olyan progi amivel az intel alap cpu ventijének fordulatszámát lehet állítani?
-
Amoroso
aktív tag
Mennyi feszen lehet még 24/7-be használni egy e6850-est?
Úgy, hogy nem akarom megpusztítani.
-
zolynet
veterán
válasz
Biga123
üzenetére
2-3K-val többért akár gb ep35c-ds3r -> DDR3-al és DES-el vagy bejjebb, ennyi
-
Zájec
veterán
válasz
Bagira01
üzenetére
szerintem reális.. ha ilyen terhelést adsz megeshet hogy kell a szabadlevegö is..
szóval nem biztos hogy a fotelböl punnyadva kell nézni hogy izzad a kicsike...
tessék felöltözni,és irány a természet..
jó hütö a HR-01, de.... finoman: vannak nála jobbak, azokkal több esély lenne..
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
kupakot levenni ?????
az azért nem egyszerű buli (legalábbis nekem nem úgy tűnik)sztem nem sok értelme van addig amíg meg nem bizonyosodsz róla hogy tényleg elmér.
sztem is engedd tjmax-ig, és ha visszavesz, és annyit mutat amennyit kell, akkor felesleges leszedni a kupakot, mert nem fog semmit se javítani
-
Bagira01
veterán
Szerintetek mennyit javíthat a proci hőmérsékletén ha leszedem a kupakot és újrakenem?
-
Amoroso
aktív tag
Azt honnan lehet megtudni, hogy tuning közben a lap vagy a proci végét sikerült elérnem.
-
Biga123
addikt
Köszi mindenkinek...
Akkor sztem az lesz..
Ha elmegy az AMD-s konfigom.... -
Skiller
tag
Hello mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni hogy ezzel a konfiggal mit lehet kihúzni a prociból?
Gigabyte P31 DS3L
c2d e2180
kingmax 2x 1024Mb DDR2 1066MhzMik a tapasztalatok esetleg valakinek hasonló gépe?
-
Biga123
addikt
Hi All
Milyen lapot ajánlanátok egy E8400 vs E8200 alá?
Ócsó és tuningos..
Asus P5B-SE ?? -
-
katt777
félisten
-
Telefunen
őstag
Szerencsés E2xxx kell ahhoz a 475-ös FSB-hez (elképesztően ritka.. 400 talán), szóval felesleges ilyen potenciállal rendelkező lapot venned (más kérdés hogy én nem adnám P35-DS3 alá, annyival nem drágább, ugyanakkor 500MHz++ FSB-t tud, ami azért jól jöhet ha esetleg procit cserélnél)
-
Skiller
tag
Köszönöm!
-
Skiller
tag
Hello mindenkinek! Szeretnék vásárlási tanácsot kérni. Intel core 2 duo rendszert vennék.
46000Ft-om van rá. proci+alaplap+ram ennyi ami kell és ezt hogy oldhatnám meg a legjobb ár/teljesítmény arányban 2GB ram az fontos lenne. Játékokra használnám.Köszönöm előre is!
-
Bagira01
veterán
Halljátok ez elképesztő e2140-nek 500Mhz körül van az fsb wall ja, 495-n win nem áll fel (betöltésnél lefagy) Most 490Mhz-n virgoncan szaladgál és kevesebb fesz is elég lenne de biztosra akartam menni

-
-
sgergi
veterán
Igen, egyébként a memória sebessége lényegtelen, mert a szorzót lehet allítani. De árba egyáltalán nem drágább a 800-as ram, mint a lasabbak.
Lefelé állítható a szorzó bármilyen lapban. Akkor érdemes lejjebb venni, ha nagyobb fsb*kisebb szorzóval is el lehet érni azt az órajelet, mint amit szeretnél, mert ilyenkor a magasabb fsb miatt gyorsul az egész rendszer. -
katt777
félisten
Köszi!
Most csak 850-en mennek, mert a 4200+-t még tavaly 6000+-ra cseréltem, ami viszont max 3300MHz körül megy, azaz, ha a 10% AMD-Intel különbséget nézem, még így is nyerek a 3,1GHz-cel. Sajna ramokat is cserélni most nincs pénzem, de a jövőre nézve akkor biztató lehet. 1066-os RAM-mal meddig mehetnek el az említett procik? Illetve tudható vmilyen gyári kód alapján (mint AMD-nél), melyik a tuningosabb proci az azonosak közül? -
Halihó!
Egy állati láma kérdésem van, mivel én még az s478-as korszakban lemaradtam.

Ugye a mai core2 prociknál is úgy van az FSB, memória, stb. működése, mint a régi s478-as rendszernél?
Vagyis ha mondjuk 10x200MHz-en megy a 2180-as, akkor az csak 400MHz-es (gondolom DDR2) memórát igényel, nem? És ha felhúzom 3330-ra, akkor is elég neki a 667-es ram, nem?
További kérdés, hogy láttam pár proci tesztben, hogy lejjebb vették a szorzóját a 10szeres szorszós prociknak (gondolom, hogy a magasabb FSB miatt). Mennyit számít ez pl. egy 2180, vagy egy 4400 esetén? És kell-e különleges (szorzózóár nélküli) proci, vagy olyan lap, ami ezt tudja, vagy ez már általános?Köszi!
-
katt777
félisten
Hali!
Nézegettem magamnak jó árban GB EP35DS3 lapot és E6550-et (esetleg E6750, ha kijön anyagilag a +4k). Kérdésem az lenne, hogy a 800MHz-es Kingmax RAM-jaimmal meddig tuningolható a fenti proci a fenti lapban? Jelen K9A-P lapomban a RAM-ok max. 944MHz-et bírtak, 1,95V-on, többet meg 2-n sem. Esetleg beállításnak is örülnék, mert egy ideje AMD-vel nyomulok, viszont most már tele van velük a tököm (ATI miatt is), és visszatérnék az Intel gyökerekhez.
-
KiriK
tag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Az elég szép. Nekem idle van 33fokon
(a magok). Full stress alatt 70 környékére másznak fel. Feszt most 1,472t kap CPU-Z szerint, így Prime stabil.
3,6ot vinnie kell, szerintem az az alap. Nekem felette elvérzik, 3,8on sem stabil sehogy se, talán még 1,55t is kapott, de restartolt. -
DroneZ^
őstag
e6750-em van, az lenne a kérdésem, hogy: 60 fok még örök életnek számít?
Csak tunning miatt kérdezem, meddig húzzam (fokra) ami még abszolút nem vészes... -
creed13
tag
Hellosztok!
Volna egy rövid és tömör kérdésem.
Volna nekem egy 6750-es procim, ami 8x438-on teljesen stabil, de 7x500-on már nem.Egy Asus P5E lapban hajtom, a haverom szerint a lap a gagyi.Most akkor mi az igazság?Tényleg ilyen nehezen viselné a proci a szorzó számának csökkentését vagy a csak a lap nem bírja?Köszi 
-
szoda63
csendes tag
A hiba régi everest miatt volt. letöltöttem a 4.20-ast de csak trial-t találtam

-
szoda63
csendes tag
Az e6000 topik most kihalt, ezért ide is beírom
van egy e6750-em ami 3.4ghz-en megy
az everest 21-22fok-ot mér(a gép levette a szorzót 6-ra, így 2,55 ghz)
a coretemp viszont 37-38-39-et.
melyik a valóságos? -
Bagira01
veterán
Sziasztok ilyen adatokkal renedelkező e2140-l már találkozott valaki? 1,1375v vid és Q716A517 fpo

-
szoda63
csendes tag
Nem találtam általános tuning topikot, ezért itt kérdezem:
A gépemen mit érdemes tuningolni, hogy érezhető legyen a különbség?
e6750-3,4ghz 1.4v
gigabyte 8800gt-700/1700/950
2gb kingmax ddr2-800 mhz
gigabyte p35-ds3 -
jorden06
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
hali
Tudna valaki egy részletes tuningbeállítást adni egy P5k pro lap +E8400es procihoz? Előre is köszi!
-
Powerer
tag
válasz
jorden06
üzenetére
Hallod tök ugyanolyan konfigunk van. 3504 mhz-en is tökéletesen megy, Orthos meg egy béta program amit nem kell figyelembe venni. Prime95-öt próbáld ki, abból is a 25.6-ot keresd.
Amit én ajánlani tudok az a 438-as FSB, 1,5v-ot beállítassz a BIOSban, ez 1,472 lesz és még le is veszi az alaplap menet közben 1,38-ra ha terheled, szóval nem vészes. Nekem gyári hűtőm van és így terhelés mellett 70 fok körül voltak a magok, de ilyen terhelés játékokban például nincs. Ilyen FSB mellett 1051-en fognak menni a jöóreg Kingmaxok, az időzítést rakhatod 5-5-5-15-re. Memóriáknak 2.2v, a Northbrignek is adhatsz. Ha pontos adatok kellenek, akkor szólj.Szerk: most látom, hogy 800-as memóriáid vannak, na de akkor sem kell félni, de a feszültséget nem kell emelned, ha nem húzod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Renault, Dacia topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de e fölött már nem javasolt 0-24be nyomatni

bár 1,45vel a 80 jó hűtővel nagyon sok