Hirdetés
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Degeneratív kapcsolóval készül a Firefox
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
kriszbon
üzenetére
Nem lehet ilyen egyszerűen összeadni.
Mert, pl, ha egy adott program nincs több magra optimalizálva, akkor simán 1,8GHz-nek számít. Ráadásul a 2 arhitektúra is komolyan különbözik. Manapság jóval erősebb már az e2180. Itt elég sok teszt van[link] Válaszd ki a 2 procit, és nézd meg az összehasonlítást. -
sgergi
veterán
válasz
puttputt
üzenetére
Tuning lesz-e, ha igen mekkora? Mert, ha visszaosztod az 1066-os ramokat, akkor is még 533-as fsb-ig jó vagy (meróriatuning nélkül), és ma már inkább 4 Gb ajánlott, így én mindenképpen a 4 Gb-ot választanám. Játékokban nagyon jól tud jönni a több ram, 2-ből már sűrűn kifutok.
-
sgergi
veterán
Igen, egyébként a memória sebessége lényegtelen, mert a szorzót lehet allítani. De árba egyáltalán nem drágább a 800-as ram, mint a lasabbak.
Lefelé állítható a szorzó bármilyen lapban. Akkor érdemes lejjebb venni, ha nagyobb fsb*kisebb szorzóval is el lehet érni azt az órajelet, mint amit szeretnél, mert ilyenkor a magasabb fsb miatt gyorsul az egész rendszer. -
sgergi
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Általában az alaplap terhelés hatására kevesebb feszt ad az alkatrészeknek, mint amennyit beállítottál.
-
sgergi
veterán
válasz
krenski.84
üzenetére
Amíg bírják a ramok a túlhajtást, mert 800 fölött már az, ha 800-as ramjaid vannak, akkor nem kell visszaosztani, Visszaosztani csak akkor kell, ha a nagy tuningot nem bírnák, mert túl magas lenne az órajelük, ilyenkor visszaosztasz, és a procit máris tudod jobban tuningolni úgy hogy a ramok nem fogják vissza.
-
sgergi
veterán
válasz
vincent4000
üzenetére
e4500 + a Geil memória jó választás, ha tuningolsz.
-
sgergi
veterán
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Akko r bocsi, én itt a fórumon hallottam, hogy kihasználja. És az unreal motorja?, azt asszem kihasználja. Vagy nem?
-
sgergi
veterán
válasz
salytmasztor
üzenetére
A Crysis kihasználja mind a 4 magot, így ha ahhoz kell proci, akkor a legjobban q6600 éri meg. Ráadásul az Unreal motorral készült játékok is kihasználják, és ezeknek az aránya csak nőni fog.
-
sgergi
veterán
Nekem is megvan most már egy ideje az Core2-m. Alapfeszen, gyári hűtővel megy a 6550-em 3500 MHz-et (500-as fsb). Tovább is néztem, de akkor kifagyott, feszt még nem emeltem. Kéne egy jobb hűtő is HyperTX szerintetek jó lesz? Elég olcsó. Most 62 fokosak a magok max, de most tél van.

-
sgergi
veterán
válasz
WildDaemon
üzenetére
Ha kell a CF, akkor csak x38-at tudsz venni..., szerintem x38-dq6.
-
sgergi
veterán
válasz
WildDaemon
üzenetére
Én a Gigabyte-ot mondanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen3 i7-10750H 32GB 1000GB GTX1650-Ti 4K UHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Mert, pl, ha egy adott program nincs több magra optimalizálva, akkor simán 1,8GHz-nek számít. Ráadásul a 2 arhitektúra is komolyan különbözik. Manapság jóval erősebb már az e2180. Itt elég sok teszt van

Egyébként p31-ds3l 350-400-as fsb-t szokott tudni, 2180-ból fesszel ki lehet hozni 3 GHz-et is. Akár.
Biztos proci miatt indult újra?