- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Milyen notebookot vegyek?
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- iPad topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi909
tag
válasz
Zé_Mester #7199 üzenetére
a szellőzés szerintem megfelelő.
az érintkezés szerintem jó mert a hűtőpasztát teljes mértékben szétkente, kör alakban.. (ilyen formáju a hűtő is) , direkt megnéztem.
Én sem tudom hogy mi van..... Garanciális még, szerintem vissza kellene vinnem.
Eddig nemnagyon figyeltem fel erre a hőmérsékletre..... -
Zé_Mester
őstag
válasz
tomi909 #7198 üzenetére
hát nem tom mi van nálad, de ez nem létezik hogy normális esetben ilyen meleg legyen a proci, kizártnak tartom.
ház szellőzés megfelelő ???vagy van még egy lehetőség : nem sima a proci kupakja, és lehet hogy annyira nem, hogy szinte alig érintkezik a hűtővel. ez simán előhozhat ilyen problemet.
megoldása egyszerű : fel kell polírozni (gar ugrik !!!) -
tomi909
tag
Vettem hűtőpasztát.
És hát nem vmi sokat változott a dolog.
Terhelve alapórajelen coretemp szerint: 1. mag: 67 fok
2. mag: 67 fokeverest szerint: 1. mag: 67 fok
2. mag 67 fok
CPU: 52 fokE még mindig sok.
ilyenkor mi a teendőköszi
Tomi
-
fdisk
őstag
Ha egy prockó x volt vcore mellett y ghz-en megy,akkor van-e lehetöség arra,h ezt a x értéket lentebb lehessen venni?(úgy,h az y az nem változik)
Értem ezalatt mondjuk, a pci-e frekit nem 100 hanem 99 v 101,vagy mondjuk fsb-nek plusz fesz,v pfff mittomén akármi,bármi?
Vagy ha kell a kraft a prockónak,akkor kell és azt semmivel sem lehet lentebb varázsolni.
remélem érthető vtam -
Zé_Mester
őstag
válasz
Powerer #7193 üzenetére
sztem fordulj orvoshoz, mert ez már nagyon beteges
van egy ismerősöm, ha gondolod előjegyezlek hozzá, de Skizz is segíthet.de addigis javaslok jó sok fekvést, gépmentes környezetet és megszakadt internet kapcsolatot a betegség ideje alatt
jó pihenést(és még én vagyok a beteg állat
)
-
Powerer
tag
Na jó reggelt... elmesélem mit álmodtam.
Álmomban hallottam valahonnan, hogy sokkal jobban fel lehet tuningolni a kétmagos procikat ha kivesszük a gépből a procit (valamiért két darabban is volt a két mag miatt, de ez mindegy) és a cipőim talpába bele kell rakni őket és gépezés közben lépkedni rajtuk. A procik usb-vel voltak bekötve a gép elejébe. Elindult a gép, nézem Everestben, hogy a magok 141 fokosak! Úristen mondom gyorsan kikapcsolom, aztán gondoltam, hogy jaj hát persze, mert nincs aktív hűtés..
Egy negyed órája ébredtem és így elgondoltam, hogy... speed stepping technology? ;D Jézusom. Pedig hetek óta nem is tuningoltam -
tomi909
tag
Értem akkor csak épp hogy befedje. Persze ha már szétkenődött a zsír.
Az előbb lemértem alapon a procit 2000MHZ + minden teljesen alapon, és így is eléri a 69-70 fokor coretemp szerint.nem vágom...... a hűtőzsír csak megoldja....
Köszi srácok a segítséget....
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
tomi909 #7176 üzenetére
ez nem sok egy kicsit, hanem ez bazira sok !!!!!!!!
valami biztos nincs rendben, sztem nézd meg a hűtőt, hogy jól van-e felrakva, mert lehet nincs jól bepattintva valamelyik sarka, és ezért nem érintkezik jól a procival.
vagy ha jól van fent, akkor nézd meg hogy a hűtőzsírral minden rendben van-e, mert ha alig van rajta, akkor szerezz be valami jóféle pasztát és kend meg újra.ez így nagyon rengeteg, nekem az E6750-em 1,45V-tal csinált ennyit 100% terhelés alatt gyári coolerrel 3600MHz-en.
subaruwrc : neked sose volt olyan
de te se voltán sűrűn megajándékozva vele -
tomi909
tag
Sziasztok
Szeretném kikérni a véleményeteket valamiről:
10-es szorzó mellett 220-as FSB-n, 30 perc ORTHOS után CoreTemp-el mérve a magok 70 fokosak voltak.
Ez nem sok egy kicsit?????
Ezeket állítottam BIOS-ban:
No-Execute Memory Protect: Disable
CPU Enchanged Halt (C1E): Disable
CPU Thermal Monitor 2 (TM2): Disable
CPU Eist Function: DisableSystem Memory Multiplier: 2.00
PCI Express Frequency (Mhz): 100Nekem a 70 fok az soknak tűnik. Everest-ben is ugyanennyi a CPU1. CPU2.
2200MHZ nem olyan sok 200MHz a plussz.CPU-Z szerint a fesz: 1,296 v
Köszi
Tomi
-
tomi909
tag
Sziasztok
Lenne egy kérésem.
Nagyon megköszönnném ha valaki leírná nekem hogy hogyan kell a processzort húzni pontról pontra, nagyon kezdő vagyok még. Persze csak ha van időtök.Köszi
Tomi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
killerjohn #7165 üzenetére
Vga húzva van? Lehet az nem bírja az iramot.
Esetleg PCI-E overvoltage-nál adjál neki kakót. Nálam is ez volt a gond, húzva stabil volt de a játékok behaltak. Adtam kis feszt a PCI-E-nek és láss csodát szépen megy azóta is. Esetleg az északi hídnak is adhatsz de nem hiszem, hogy ott lenne a gond, különben 2d-s teszteknél is elhasalna (Orthos, Prime95, stb). -
killerjohn
addikt
Sziasztok!
Stabilan megy a q6600 a P5K-WS -ben 8*400-on... prime ok. blend ok. Minden ok. Kivéve a játékokat, illetve a 3DMark-ot. Teljesen behalnak - van valami tippetek? UT3 60-ról 15 fps-re esik vissza-hang recseg, kép szakad. 3DMark akad, recseg, szakad, elszáll.
CPU-Z 16x link width-et ír... megnéztem GPU-Z-vel is, de szó sincs PCI-E bugról. Most pl kipróbáltam csak úgy heccből, és tökéletesen ment az UT3! Úgy kb ~5 percig, aztán szétesett a kép (szó szerint) és reset-gomb után sem indult a gép, csak áramtalanítás után.
Azt az info-t kaptam, hogy az északi hídnak adjak kakaót - és hogy a lapom topikjában kérdezzem, hogy mennyire lehet/szabad állítani a feszt, de ott nincs túl nagy aktivitás...
előre is köszönöm!
-
Zé_Mester
őstag
-
CsOHi
csendes tag
Hello
en azt szeretnem kerdezni h miert van az h a c2d e6750 em nel a cpu z csak 2000 mhz t ir ki es ha feljebb veszem az fsbt akkoris mindig kevesebbet sokkal pl 400 as fsbnel 2400at amikor 3200nak kene lennie gondolom ez valami energiamenedzsmentes cucc miatt lehet nem ? hol tudom ezt jol beallitani? gigabyte p35 ds3 az alaplap
koszi -
kacsala88
csendes tag
hali. ez nem ide tartozik de tudja valaki hogy az uif fájlt mivel lehet megnyitni?
-
kacsala88
csendes tag
Hali mindenkinek. Ha már ijen jeges a téma: fojékony hidrogénnel nem lehetne-e hüteni a procit?????
-
Zé_Mester
őstag
jól beszélsz
meg fogja kapni az 1,65V-ot, de lehet elgurul a gyógyszer és akkor többet is.am Murena-val cseréltem el az E8200-at, nála 3800at ment, de meg fogom nézni szépen az elejéről hogy mit megy a kicsike.
meg veszek már valami értelmes hűtőt is, ne a gyárival kelljen cibálniD4rkm4n - -50 fok
- imádnám azt az országot
-
Zé_Mester
őstag
van 1 olyan érzésem a többiek is mindjárt itt lesznek
nekem is van egy olyan érzésemam már nagyon várom a holnapot, megjön a Quad-om, aztán kíváncsi vagyok hogy mi is olyan szép abba hogy 4 mag van
remélem este hideg is lesz, azért 4GHz-et ki akarok húzni belőle, remélem menni fog
-
kacsala88
csendes tag
hali mindenkinek. valaki le tudná nekem irni hogy kell pontosan tuningolni a procit meg a ramot.
p5k desk e4500 proci 8600gts kari 2*1Gb ram
elöre is kössz. -
-
DroneZ^
őstag
multkor kivettem a ramot megnéztem, há irdatlan forro volt basszus, a gépházamban 40-45 fok van, nincs mivel hűteni a procit hiaba jo a hűtőm.. valami olcso, szellős ház kellene majd, ami viszonylag hangszigetelt is... csak jelenlegi házamban is 4 rendszer venti van igyis 40 fok van benne... nemértem miért...
DS4 az is xar akkor? fene egye meg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
mokus1
addikt
válasz
DroneZ^ #7131 üzenetére
a a kisebb szorzot választanám.procid miatt akorra.minden E6750nek ennyi.nekem DS3L van én lehet lecserélem de a DS3 az szerintem már egy jó lap nem nagyon éri meg.Ramot is meghuzhatnád.1000be menne ugye elméletileg a 6*500nál cl5be kis fesz neki.ÉS játékba is gyorsulna.
-
DroneZ^
őstag
2x2gb ddr2-es supertalent van, 800mhz 5-5-5-15 ösek, nem tunningolom. A lap Gigabyte P35-DS4, itt csak 6-8x-ig vannak a szorzok, csak nennél a lapnál? Láttam valakinek 10x-es is van? Az miért? Valaki DS3-ját P5K-ra szeretné cserélni, ennyire nem jók a DS-ek? De tudom a ram multiplierjét fix-re rakni és magamnak valami kerekebb értékre tenni, talán jobb és hogy a stabilabb lehet a rendszer? Minimális a különbség de 1ik modnál jobban melegszik a proci, az is számit. Szóval a minimális is melyik felé húz? Melyik ér többet?
-
DroneZ^
őstag
Hi all! e6750-emet tunningoltam eddig olyan 3-3,2ghz környékére, scythe infi hűtő 2x12cm-es ventivel elég jól hűti. Az lenne a kérdésem hogy elsősorban játékra hogyan hozhato ki a nagyobb teljesitmény:
- 6*500=3ghz - nagyobb sávszélesség
- 8*375=3ghz - nagyobb órajel.Szóval melyik ér többet, a nagyob sávszélesség vagy az órajel ha játékokat vesszük figyelembe? illetve melyiknek milyen következményei, fagyás hiba akármi lehetnek?
-
mokus1
addikt
Szerintem ezt a procit tartosan ne használd már 1,4v fölött.45nm miatt.
Észreveszed a különbséget a 2progi között az orthos ha 9es vagy nagyobb prioritással tolod akkor megeszi mind a 2cpu magot (igy nehéz bármit is csinálni a géppel de lehet buzerálni és ajánlatos nagy priortásal csinálni)itt a ramokat is megtudod hajtani.
a prime meg csak az orajelet használja ki(leeht h ezt csunyán mondom)a lényeg h nem hajtja ki a cpu-dat csak pl 50-50% 80-20%h világos legyen.
az orthos jobb tesztelésre a Small FFT 9es prioritással lemegy 2órát akkor én azt mondanám rá h beton stabil -
r-chee
őstag
Egy linket kérnék a 2.56-os verzióhoz, mert netszerte max csak az 1.60-asat találom
.
-
r-chee
őstag
Megkérnék vkit, hogy nekem, mint amatőr tuningolónak magyarázza el, miben különbözik az Orthos és Prime alatti tesztelés, melyik tekinthető mérvadónak
. THX.
-
r-chee
őstag
Elvégeztem az első teszteket a procival
[LINK]
4GHz-en az Orthos-t egyenlőre 35 percig volt türelmem futtatni. 4,2GHz-en is elindult a gép, filmet néztem stb de az Orthos-t futtatva 18ms után hibázott
. Magok fél óra után is 70/74 fokosak voltak. Talán még lejjeb tudom vhogy tornázni a feszt, talán memória, szorzó stb beállítással levihetem. Egy vízhűtés is sokat javítana szerintem.Na meg egy hosszabb Orthos tesztet azért lenyomatok holnap.
Érdekesen alakult a vdrop is a lapomnál. Loadline C.-t bekapcsolva a BIOS-ban beállított 1.4250V-ot a CPU-Z és az Everest is 1.392-nek írta ki, s terhelés közben is annyi maradt. A beállítást kikapcsolva viszont már 1.376V volt a fesz CPU-Z-ben, terhelve a rendszert pedig 1.44-1.66-ra esett vissza.
-
r-chee
őstag
Vki tudna dobni egy infót, E8400-nak mennyi max feszt lehet adni?
-
Telefunen
őstag
Félreértettél, a lap max az elérhető FSB-ben jelenthet korlátot. Míg te a processzor frekvenciáját is változtattad (magasabbra) ahol már nem volt stabil. Ez valószínűleg azért volt mert kevés volt a fesz a procinak. FSB fesznek nem érdmes adni, nem befolyásol semmit. Inkább az MCH-nak adj +0.1V-ot, a procinak pedig még egy lépcsőnyit, hogy stabil legyen 10x335-ön.
-
mokus1
addikt
Az a lapom gyengesége h a procim 10*335öt nem szereti nem stabil.
de 8*400on az.DS3L P5k-ra megéri lecserélni ugye??
-
cettlee
őstag
nah biosba 1,525 V orthos alatt megkap 1,47et igy stabil 355x9 = 3,2 gigán, csak terhelve76 fokos
-
Macka
veterán
Hy!
Szerintetek E6850-nek ES tartósan lehet adni 1.5 voltot? Vízzel hűtöm, Orthos Small FFTs-stress CPU mellett is max magonként 50 fok. -
cettlee
őstag
ez b*zi eza proci. alapfesszel megy 2,8 gigán
1,425el 3 gigán
3,3 gigán meg 1,525 V-al is kékhaláozik terhelve.többet meg már nem merek emelni mer lecsapja a biztosittékot a házba
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3494, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest