Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
s1ru2
aktív tag
E8200, 2.66on tök alapon, 1,200V, nem álítottam semmit. Én is sokallom Xigmatek 1283 900-950es fordulaton az alaplapra dúgva, de ha 12oltos ágba dúgom akkor is csak 1-2 fokot nyom le. 39 alá nem akar menni. Pedig RC690 ben is van szellőzés. Lehet h sok a paszta rajta ? Rátoltam az összeset amit adtak hozzá, mert a mnual azt ajánlotta. MOndjuk volt benne bőven. Azért választottam ezt a hűtőt mert néhol vízhűtésnek a szintjével veszi fel a versenyt... Lehet h leszedm és felteszem újra meglesem h mi is van ott. mert sztem 10-15 fokkal hűvösebbnek kéne lennie. Idle- ben elvileg 30 alatt kéne lennie
itt egy kis teszt. -
-
Endru.Boy
csendes tag
thx
-
cstomi15
tag
Biosban a feszültségeknél mit befolyásol az "FSB voltage" és az "MCH voltage"? Egyedül ezt a kettőt nem tudom, hogy mire is jó...
-
ccont
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni, az alaplapos fórumban nem nagyon tudják mi lehet a gond, hátha itt...
A konfigom a következő Egy C2D4300-as, Abit AB9-es lapon, 2GB Kingston ddr2-es rammal, ami dualban megy.
A probléma, hogy a gép csak default beállításokkal hajlandó elindulni, bármit szeretnék állítani a BIOS uguru részében, egyszerűen nem indul el a gép. Még a bootolás elött megáll egy ponton, és C1-es hibaüzenetet ír ki a lap. Ilyenkor a gép megy, de még a monitort sem kapcsolja be, így ki kell nyomnom a gépet. Ha eztuán újraindítom, reseteli a beállításokat és defaulton akar -gond nélkül- elindulni.
Így a gép gyakorlatilag 200-as fsb-vel, 9x-es szorzóval megy.
Biost frissítettem, a kisflopy is be van állítva, illetve a CPU features-nél minden kivan szedve. (ezeket szedtem össze mint lehetséges megoldásokat, de egyik sem segített)
Mi lehet a gond?
-
Hurkaleves
őstag
Belőttem frankón a vcore mod-os potmétert, most kb két ezredet "droppol fölfelé" terhelve, és 3-4 ezredet idle-ben a bios-ban beállított értékhez képest, viszont elég érdekes, hogy a cpu-z mennyire félre mér: [link].
bios: 1,3875v
kimért: 1,389v
Azért közel 4 század az elég sok sztem...
-
Rusher
őstag
válasz
Lacek80
üzenetére
150-ig? Nem semmi én nem is néztem már régóta, mert fix 100 mindig azt kész de régebben nem volt ennyi az biztos na mind1 lényegtelen végül is
Örülök neki, hogy sikerült a későbbiekben talán majd ha felraksz új bios-t hátha megjavul és akkor kerek 400-on mehet
vagy lehet akár a fesz is esetleg a PCI-E Overvoltage is lehet ha kap egy picit akkor máris megjavul bármi lehet.....de jó az így is 
s1ru2 a wolfdale procik hőfokait megközelítőleg a legpontosabban a RealTemp mutatja csekkold azzal
Memóriához Memtest windows alatt tesztel vagy Memtest86+ lemezre írható képfájl bebootolsz vele és elindítod ez a teljes szabad x mennyiségű memóriát teszteli -
Lacek80
csendes tag
Nu! megvan a végeredmény 399 Mhz-nél jó 400-401 - nél a pcie már csak 1X. Lehet, hogy az NB feszemeléssel megoldódna a probléma, de =lőre jó 399-en. Egyébként a DS4-ben 150 MHz-ig emelhető a PCIe freki. Mindenkinek köszönöm a segítséget, főleg Rusher kollégának, sokat segítettetek!

-
s1ru2
aktív tag
Van vmi program amivel megbízhatóan tudom nézni, h hány fokos a procim ? Mert alaplapom szenzora szerint 24 max 30, Everest szerint 51-51 fok a két mag üresjáratban is. E8200, Xigmatek 1283al, CM690 házban, 21,5-24 fok a szobában
Jah és még vmi hamár kérdeztem. Memókat tudom valamivel tesztelni, h stabilak-e a az adott órajelen ?
-
Rusher
őstag
válasz
Lacek80
üzenetére
133?? Ez tuti biztos? Hmm....annyit sztem nem is lehet biosból beállítani olyan 125 szokott a max lenni.......viszont ha 400FSB-n szeretnéd járatni a rendszert akkor viszont 399-en jól működik akkor használd úgy az a pár mhz már tényleg semmi nem számít ramnál úgyszintén
De azért próbálgasd hátha picivel magasabb fsb-n helyreáll 
-
Csimbi
csendes tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
ja és az nem öli a procit?
-
Csimbi
csendes tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
1.350 V az alapfesz..3.ghz-nél menyire huzzam?
-
Csimbi
csendes tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Köszi szépen
-
Csimbi
csendes tag
Sziasztok.Van egy Core 2 E6320-as procim az alapórajele 1.86 GHZ.Az alaplapom P5K deluxe 1333mhz fsb-vel.Meddig huzhatom szerintetek a procit?2.6 GHZ-ba huzhatom?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
FSB nem megy 380 főlé.
nb 1,4V
sb 1,5V
fsb 1,45V
cpu 1,43V
ram 2,0VAkartam admi 1,45V-t az nb-nek erre mik vannak?
1,40V után rögtön 1,55V van....

1,55V-t meg nem kéne a passiv bordával...
Mit tudok ezzel kezdeni, kéne az a fsb400
ASUS p5b
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
cstomi15
üzenetére
A 8800GT-t pl rivatuner nevezetű progival lehet húzni külön GPU\Shader\Memory!
és sok más beállitás is van eme kis progiba nde ahhoz nem mezei usernek kell legyél sztem!ill kérdés.
egy hyper tx2 mennyivel jobb minnt a gyári e6550-es kis rézmagos hűtésem!
húzni is szeretnéám majd ha kell csak az a baj h a TX2-esen csak 3 csati van a 4 helyett igy nem PWM-es( ha jóltudom igy nevezik.jóltudom? ) és igy folyamat 2000rpm-en pörög és a gyári meg 4pines igy gondolom leszabályozza ha nem melegszik!VÉLEMÉNYEK?
-
cstomi15
tag
Trükköztem megint egy kicsit a géppel, bár nem sokat sikerült változtatnom, csak a memória időzítéseket vittem lejjebb egy kicsit, így most 1000Mhz-en futnak 5-5-5-15 időzítésekkel, cpu ugyan ugy maradt 3500Mhz-en. (7x500)
Feszültségekkel nem nagyon akarok babrálni, mert annyira nem értek hozzá, félek valamit elrontok...
3DMark06-ban ezt értem el: [link]8800GT-t mivel lehet tuningolni? Ilyenkor az alaplapon kell valaminek + feszültséget adni?
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
A biosban max csak 100-ra érdemes állítani a PCI-E frekit??
Ha 101, vagy feljebb van, akkor mi a helyzet??
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Én meg azt hittem, a Send to DB opció OK. De grat a 2600-hoz, ha 2700-on is megy, akkor nem romlott a kis AMD procik tuningolhatósága a 4200+-omhoz képest (persze, az lehet, hogy ment volna tovább, csak a gyári hűtő nem bírta).
Nem olyan nehéz az, és nem vetlek meg érte. Én sem nagyon, csak most asszem sokra nem mentél volna azzal, ha azt mondom, rögzíts 2 óra TV-műsort.
Amúgy már a rippelés ideje sem rossz teszt.
Mit tudsz tömöríteni 6 órán át egy 4 magossal?
Azért, tudod, én továbbra sem cserélek lassabb órajelű procira. Egyszer tettem kivételt a 4200+-szal a P4-es után, aztán pár hónap múlva már cserélhettem is 6000+-ra, kész ráfizetés volt nekem az AMD, hiába olcsó. +1 évig ez tuti jó lesz (és most az "elavult", olcsó alaplap is jobb, mint a csúcs MSI-AMD anno), addigra meg nem hiszem, hogy olyan drága lenne már egy 3GHz-es QX. 4 mag nekem még mindig nem kell, a jóisten is csak 2-t adott.
-
Powerer
tag
Látom beindult egy Intel v AMD csevej... Hát én pont az előbb olvastam egy tesztet az új Phenom négymagosokról, hogy milyen kiváló innovációkat tartalmaz technológia szempontjából stb-stb, majd amikor az eredmények összehasonlítása jött - csak AMD procikkal hasonlították össze, mondván "almát sincs értelme tökkel összehasonlítani"
Azt hiszem ez mindent megmagyaráz. Hiába olcsóbbak az AMD által az Intelek ellenfeleinek szánt azonos osztályú processzorai, ha egy gyengébb Intel is jobb... -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Bocsi, nem láttam, hogy kérdezted
Amúgy ott van bal oldalt Save lehetőség. Aztán pedig egyszerűen csak rákattintok a Cinebench DB-re.Amúgy vess meg érte, de még az életben nem szedtem le DVD-ről filmet, de hétvégén eskü rápróbálok
Most egyelőre virul a fejem az alapfeszes 2.6GHz miatt
Az este megnéztem, 6 órán át stabil volt az Everest stress test, bár nagyon látszik hogy az egy zéró
Egy egyszerű 4magos Zip tömörítés jobban megizzasztja a cuccot... 
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Lehet, olyan aprók a betűk a képen, én meg olyan beteg vagyok, hogy alig látok ki a fejemből. De akkor is ott van a 2 magosom a 4 magosod közelében, az 1 magos teljesítményen meg nincs értelme vitatkozni. Játékokban az én procim a nyerő, te meg legyél el a Cinebench-csel, és a hasonló tesztekkel.
Az MPEG-DivX tömörítést még mindig nem merted kipróbálni? Pedig akkor abban is le kéne nyomnod a 2ó/14p eredményt.
Még mindig nem árultad el, hogyan teszed egy táblázatba az eredményeket.
-
Rusher
őstag
válasz
Lacek80
üzenetére
Ja értem....hmm....nem tudom, hogy Everest megmutatja-e....de akkor ezt SET FSB töltsd le elindítod és a Clock Generator fület lenyitva válaszd ki ezt a listából ICS9LPRS587AGLF elvileg ezzel működik (ugyanaz mint a 965P-DS3) utána Get FSB és kiírja az FSB-t PCI-E frekit egyértelmű lesz....

-
Rusher
őstag
válasz
Lacek80
üzenetére
Elméletileg akár 120-ig is lehet állítani nem egy helyen és embertől hallottam, hogy annyin használja és semmi baja nem lett....sztem inkább 1-2 Mhz-es lépésekben próbáld beállítani lehet már 106-nál normális lesz.....amúgy meg milyen progival nézted edig, hogy 1x-es? Csak azért, mert most progit keresel ami kiírja....
CPU-Z Mainboard fülre rákattintasz és ott kiírja 
mod.: am kérdezd meg a lapod topikjában is hátha van rá valami más megoldás...nekem is van egy Giga lapom és ott is 104Mhz-re kell állítani, hogy @x16-on menjen.
-
Lacek80
csendes tag
Tud valaki esetleg egy programot ajánlani, amivel az éppen aktuális PCIe 16X frekvenciát lehet csekkolni windows alatt? Előre is köszi.
-
cstomi15
tag
Most megcsináltam azt, hogy a ramokat 1200Mhz-re raktam 5-6-5-15 időzítésekkel, 2.1V-al, ás a CPU-t hagytam ugy, ahogy volt, vagyis 7x500Mhz-en. Csak egy dolog aggaszt... az északi híd nagyon forró, amikor hozzáérek a hűtőbordához, égeti az újjam. Ez természetes?
-
cstomi15
tag
Gigabyte P35-DS3 alaplap, C2D E8200 cpu, 2x1GB 800Mhz CSX ram
mondjuk mult éjszaka ujra lefuttattam a prime teszteket, és akkor mindkettő futott rendesen kb. 8 órán keresztül, nem volt semmi probléma. Így most 3500Mhz-en megy a proci, ramok 1000mhz-en. RAM-ok időzítése 6-8-8-23 CR2, ezen esetleg kell még állítani, vagy jó így? Ja és minden alapfeszen van.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Cinebench eredmény 38xx topicban, de jó, hogy mondod, mindjárt rányomom a 3,9-re is, bár ez kicsit most zavartan indult, Orthos-t még nem futtattam, de az mindig pár mp alatt kidob. Sztem RAM-cseréig marad nekem a 3,7GHz, mert 0,2-ért minek feszeljem meg a RAM-okat meg a procit is?
-
katt777
félisten
De 5-5-5-18-on van kézzel fixen, és a többi okozza a teljesítményvesztést!!! Fix CL5-tel kevesebbet, de még így is sokat. Nem tudom, meg merjem-e kockáztatni a 2V fölötti feszt az 1.8V_os RAM-oknak. Amőgy a Samsungot is Kingmaxnak ismeri fel a CPU-Z, csak más fajtának. az első pár anno 944MHz-et vitt 1,95V-on a K9AP-ban. Ha kiveszem a 2-at, lehet, hogy gyorsabb lesz, csak elveszik 2 GB RAM-om.
-
válasz
katt777
üzenetére
Nem tudom jól értem-e, de alapvetően nem szokás AUTO időzítésekkel tuningolni, a subtimingek pedig nem okoznak ien eltérést. Pakold manuálisan 5-5-5-18-ra, st-ket hagyd ahogy vannak, és adj a RAM-oknak 2.1 - 2.2V-t. A fesz a stabilitáshoz kell, nem a sebességhez. Persze nem nagyon fog menni a tuning ennyi, és ien változatos RAM-mal, szal ez is szép eredmény tőlük.
Ja, és nem érdemes szintetikus tesztekre alapozni. -
katt777
félisten
CL5-öst, mint írtam párszor. 5-5-5-18-23, ez a RAM alapból. Ha még ezen is növelek, ahogy auto-n teszi a lap 3,9GHz-en, akkor 30%-os lassulás lesz belőle RAM másolásnál (az írás-olvasásnál változó, ott marad, vagy nő egy kicsit). Ha ez marad, akkor meg a többi értéket modolja a lap, attól 10-15% a lassulás, viszont ha fixen hagyom, nem stabil a rendszer. Fesz mindegy, hogy 1,9 v 2,0 V, mert a lassulás megmarad.
A tesztoldalamon az E8400-as teszteknél megnézheted az eltéréseket. Azért a minimális írás-olvasás gyorsulásért nem adom fel a másolás 1/3-át. -
katt777
félisten
Na, úgy fest, tényleg a RAM-okkal lesz a bibi. 2,4-re állítottam a RAM arányt, 3,3GHz mellett így 881-en stabilak voltak (viszont megint csak jóval lassabbak, mint 824-en, pedig fix CL5-ön mennek, de az apróbb értékek módosulása miatt ez történik), 2-es aránnyal meg a 4GHz-cel már 890 kéne nekik, és azt nem bírják, ezért 3,9GHz a határ. Viszont ha ennyire célszerű a valós sebesség közelében tartani a RAM-okat, akkor sebesség szempontjából mégis az 1200-asok lennének a megfelelőek. Cinebenchben lenyomtam multiCPU teljesítményben egy Phenom 9550-et, igaz, csak tuninggal, de nem kevéssel (8500 vs. 8000). 1 CPU-val meg naná.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lacek80
csendes tag
Ismételten sziasztok!
A problémám félig meddig megoldódott. Megtaláltam a 2-es szorzót
Viszont most más jellegű problémám adódott. 400MHz -re beállítottam az FSB-t, minden alapfeszen, proci szorzó 6X így 2,4 MHz.PCIe=100MHz kézi. A videókártyám teljesítménye viszont nagyot esett. Alaphelyzetben 10680 2006 3dMarkban, a 400MHz FSB beállítása után 4400 pont.5let?
-
Lacek80
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A configom GA-P35-DS4 (F12) ; E6600 ; GEIL Ultra 2X1 800;
A problémám a következő: az FSB-t 400-ra szerettem volna állítani, úgy, hogy a memóriát 2X szorzóra teszem 2X400 ugye 800, de a legkisebb mem szórzóm 2,5 így adódik a 1000MHz, amit már a memóriáim nem bírnak. Én arra gyanakszom, hogy az F12 bios lett eltolva és ezért nem találok kisebb szorzót. Kérlek erősítsetek meg ebben, vagy ha tudtok 5letet azt szívesen veszem.
Üdv.
-
cstomi15
tag
Megpróbáltam a C2D E8200 procimat kicsit felhúzni. A szorzót levettem 7x -re, és FSB-t 500Mhz-re állítottam, így 3.5Ghz kaptam alapfesszel. RAM-okat 1000Mhz-re állítottam be. Prime95-el leteszteltem, kettőt indítottam el, az egyiken nem volt hiba, ez 9 órán keresztül futott, de a másik 38 perc után megállt, mert hibát talált. Feszültséget kellene emelnem, vagy az FSB-t kellene csökkentenem, hogy ne találjon ujra hibát? Mikor kellene már feszültséget emelni?
-
katt777
félisten
-
BalaNce87
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Most kérlekszépen 4*800on megy a kicsike és játszottam cod 4et, hl2t, cs source-t, assassins creedet. Minden maxon semmi akadás... A memóriák 960on mennek(480). Sajnos a 7*500al nem bootolt be nekem
H ezren menjenek a memók. Szerintem kellett vna még feszt adnom a procinak. Csak nem merek mert félek elbaszok valamit
Majd mondjatok értékeket
Mondjuk megmondom őszintén én a chipset hűtését nagyon forrónak éreztem játszás közben, után, meg a memók is melegek voltak eléggé. Szerintetek ez normális? Mert a magok meg max 45 körül vtak a real tempbe.
A vidkarinak 70%on megy a hűtése és sztem 60+ lehet gém közben.
Mondjuk az is igaz, h még lesz két rendszerhűtő venti, egy oldalt egy meg hátul...
Én is akarok egy hyper tx2t!!!!

-
katt777
félisten
válasz
BalaNce87
üzenetére
Lehet, hogy abban még csak Ctrl+F1-re jön elő?
Nálam az amcsi titkosszolgálat fölött van egy kapcsoló, illetve az Advanced bios settings-ben, vagy hogy hívják, mert van ez, de kell mellé a teljesítmény-visszavétel engedélyezése. No, régen bios-oztam, de ha nincs ott a MIT-ben és az Advanced-ben, akkor Ctrl+F1 ugyanezekben a menükben. -
BalaNce87
addikt
egyelőre nem találom amit mondtok... Ahol tom állítani az órajelet meg szorzókat, ott van vmi C.I.A.2 vmi ilyesmi de az disabled re van állítva...
-
BalaNce87
addikt
sajnálom ha hülyeséget kérdeztem
de tök kész vok
Rohantam ma gép után, összeraktam és most itt baszakszik nekem
gainward 88Gt van benne és 100%os ventinél kegyetlen keményen szól a kari
Ha ez magától felrakja majd gém közben azthiszem szarok majd be
-
BalaNce87
addikt
igen én is örülnék neki
Na mindegy ha érted a kérdést akkor plz válaszolj rá
Kicsit hosszú volt a napom G vagy M
Nem mindegy?

Na válaszoljatok plz -
BalaNce87
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Sziasztok!
Megvan a gép, de a procit csak 2000Ghz en járatja az alaplap, minden auto n van, semmihez nem nyúltam és a cpuz csak 6*os multiplierrel viszi. BIOSban meg azt írja hogy nyolcszoros, illetve bootnál is azt írja,h 2.66Ghz 333*8
Memóriára azt írja, h 5:6 arányban vannak, ez van autoban. Ezt hogy lehet egy az egyre állítani?
Illetve amit most vettem észre, hogy ugrál a cpuz ban, h egyszer csak 6szoros másik pillanatban már 8 szoros a szorzó.... 1.120Vot ad neki. Ez nem kevés?
Illetve egy olyan kérdésem van, hogy mivel tom figyelni a magok hőmérsékletét? -
katt777
félisten
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Prime összeakad az Everesttel. Mellesleg tudod, mit ír ki az Orthos? "Prime 2004 teszt lefutva"

-
katt777
félisten
413-as FSB-vel RAM-ok is szépen mennek, meg még feljebb is, amíg meglesz a 3,9GHz (ahhoz is csak a procinak kel minimális fesz. emelés), viszont a RAM másolási sebesség még akkor is csak 5900 körül lesz 7000 helyett, ha fixálom az összes RAM értéket, ami számomra elég komoly visszaesésnek tűnik.
Lehet, megnézem még auto beállításokkal 4GHz felett, hátha úgy kihoz valamit. Ha úgysem, akkor már tényleg csak az a 2 lehetőség van, hogy a RAM kevés, vagy a proci gyíkegér. -
subaruwrc
félisten
jó ebbe megint nem megyek bele hogy ha csak látszólag stabil akkor persze hogy megborulhat de egy prime stabil alapfeszes tuningnak nehogymár adjak plusz feszt csak hogy tuti legyen...
nem vagyok isten kegyeltje csak nem hiszem hogy normális keretek között szét lehet égetni valamit.jó példa. kingmax ram ami 2.1v-t bír és egy lap ami 3.375v-t tud adni
-
katt777
félisten
Nem megy ez sehogy. Adtam nek 1,35V-ot, meg RAM-nak (időzítést is visszavettem), FSB-nek, MCH-nak is, 4GHz-en fel sem áll a Windows. És a RAM másolás még mindig nagyon alacsony, szóval visszateszem alapfeszes 3,7GHz-re, aztán majd megnézem, ha sikerül megoldani a RAM-cserét. (A HyperTX2 nem gyári hűtő.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Blu-ray lejátszók
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Számlával, Garanciával, AMD Ryzen 7 9800X3D
- Intel Core i7-10700 csere Intel Core i7-10700k - ra +KP
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

itt egy kis

vagy lehet akár a fesz is esetleg a PCI-E Overvoltage is lehet ha kap egy picit akkor máris megjavul bármi lehet.....de jó az így is

Amúgy már a rippelés ideje sem rossz teszt.

de tök kész vok