Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
solikka
csendes tag
A hűtőt 2 napja tisztitottam, bár sét nem szedtem csak a port kiszedtem belőle!
amugy ha leszedem a ház oldalát akkor 3-4 fokkal kevesebb lesz!Szerintetek ha a gyári hűtőt lecserélném mondjuk egy Hyper Tx2-re , akkor mennyit csökkenne a hőfok? (Most 40-45 terhelés nélkül és 62-67 terhelve!)
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Van egy E4300-as gépem 2GB memóriával és kb2perc mire feléled az xp. Viszont az egyik ismerősömnek a P4 3GHz-el és 1GB memóriával 15 másodpercig tart. Mitől lehet ez? Köszi
-
solikka
csendes tag
Üdv!
Az normális hogyha a Core 2 Duo E6400-am terheletlenül 40-45°, terheléssel pedig 62-67°?
Sajnos a házamon csak egy venti van, a procin meg gyári hűtő van.Másik: Felvittem az FSB-t 266 ról 330-ra és már 75° köről volt a proci! Szerintetek egy jó procihűtő mennyit javítana a helyzeten? És milyet ajánlanátok?
-
rob210
nagyúr
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Tegyél fel új biost ha van, a gigabyte lapok is ezt csinálták a gyári kiadású biosokkal.
Meg az abitok is.
Feltetted rájuk az új biost kétszerindulás megszünt.
-
válasz
Sziszifeca
üzenetére
3GB-ig simán menni fog, de persze utána sem "egészségtelen" a húzása.
-
Boci_83
őstag
Üdv!
Remélem jó helyen járok, most tervezem a C2D-re váltást, és kis tuning is tervebe van néve, egy esetleges E6550 v E6750 procival, arra lennék kiváncsi ha tuningolom, tervek alapján olyan 3,2 -3,3 Ghz lenne a kivánt órajel, és arra lennék kiváncsi, tuning esetében működik az energia takarékosság? Tehát ha nincs a gép kihasználva, akkor vissza veszi az órajelet, és a cpu feszültségét? -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Szeretnék infót kérni:
Van egy Asus p5LD2 alaplapom, Intel 6420-as procim + Hyper TX2 hűtő, 3GB Kingmax 800-as ram, és szeretném addig húzni, még stabil a gép.
Légyszi írjon valaki, hogy meddig egészséges a húzása.Köszönöm szépen.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Lehet akkor az volt,amit mondtam neked.Vagy siman csak tulmelegedett valami.1-2 fok is rengeteget szamit....
-
Menahem
tag
szasztok
A Biosban, a memória:fsb arányt hogyan lehet 1:1-re állítani? Gigabyte P35 DS3 lapom van.
-
rob210
nagyúr
válasz
RockHaRD
üzenetére
De hát pont most írtad le a választ.
Ha terheletlenül 50°C a procid az nagyon magas.
Nekem terhelve 48°C igaz vízzel.
De a gyári léghűtéssel is csak 61°Cig ment fel igaz akkor alap órajelen.
Tehát szvsz a melegedéssel lesz a gond.
Amit a ninja is jól bizonyít.
Nem olyan jó hűtő az mint ahogy egyesek beállítják.
A haver 6400(nem biztos, de azt hiszem) jén is ninja volt és kiderült, hogy a hűtővel van a baj, mert alap órajelen melegedett mint a barom.
Elengedte a folyadékot a heatpipe mint kiderült garanciális idő után.

Szerintem próbáld ki másik hűtővel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
FSB overvoltage-nek is adhatnál 0,1-0,2V-ot. Meg MCH-nak 0,2V teszt erejéig, hátha kiderül, hogy hol van a gond.
-
MCMIX
csendes tag
Ha vki tudna reflektálni az én problémámra is (7246, 7250) borzasztóan megköszönném!
-
RockHaRD
addikt
levetem rola a vizhűtést, mert eladtam, és most elfelejtett mindent a szemétje, pedig tök tutin volt 3500-on, a ram meg 1121-en... crucial ballistix 1066-os, szal ez birja, tuti a proci a gond, mivel prime-ot elindítom, és azonnal levágja mind a 4-et fatal errorral
amugy XS forumon azt olvastam anno (mikor még striker extreme-em volt, ami szinte ugyanez a lap), hogy ponthogy nem szeretik a kerek számokat ezek a lapok, mert ilyen "fsb-hole" van
szted amiket megadtam nb-sb értékek, azok kevesek lennének? 
nemtom már mivel játszak, de elég idegesítő a dolog.
a procit most Ninja rev B hűti, szal a tulmelegedés nem lehet gond, mivel 50 fok körül mozog, amint terhelés éri, akkor meg lefagy, ujraindul. Pl elindítottam az assassins creed-et, betöltötte, azonnal kékhalál 0,1 mp-re, aztán restart

-
rob210
nagyúr
válasz
RockHaRD
üzenetére
Szerintem ezt a dram 13:8 arányt sürgősen változtasd meg.
A cpu- nak hűtéstől függően adhatsz még feszt.
kb1.5v ig afölé ne nagyon menj.
És szeresd a kerek számokat.
Ez a 333 egy elég elcseszett fsb.
Akkor legyen 340Mhz és csókolom.
A ramoknak típustól függően kend a száját feszültséggel.
Nekem pl az 1.9 es 2.3 voltot kap így megy 1000Mhzen a 800Mhzes Geil Ultra.
De a hűtésre és a melegedésre mindíg figyelj oda.!!!!
A chipsettnek is adhatsz 0.1 voltot.
Ha így sem stabil.
Akkor marad az EIST kikapcsolása, valamint a feszültséget befolyásoló tényezők részletesebb áttekintése.
Egyébként fagy a gép vagy újraindul?
Fagyhalál esetén a proci ellenkező esetben a rammal kell játszani. -
RockHaRD
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
tegnap még ment, de most nézd meg a képeket
3ghz-en is fagy -
RockHaRD
addikt
nekem senki nem tud választ adni?
ha megnézitek az értékeket, sztem egész magas feszek vannak, mégsem tud egyszerüen még 3 ghz-n sem stabil lenniés a legrosszabb, h nemtom miért

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
Északi híd angol rövidítése. Az alapfeszen megy ugye, most? +0,1-0,2V-al nézd meg, hátha segít. FSB Overvoltage-is alapon van gondolom a bios-ban...
-
TazLeacher
nagyúr
NB? Az mi?
Aha kétszer futattam Orthost, egyszer 8 órát néztem, az lement simánm aztán egyszer néztem kicsit tovább 13 óra 50 perc után hibázott. Azóta nem piszkáltam, csak most valami apropóján elindítottam az Orthost, egyszer kaptam egy kékhalált, egyszer meg 5 perc után hiba...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
1,472V nem gáz, ha meghőfokok rendben vannak. Hogy érted, hogy kevés a fesz? Eddig ennyivel stabil volt 3,6-on? NB-nek mennyi feszt adtál? Lehet kéne oda egy kis fesz...
-
RockHaRD
addikt
vki nekem is segítsen légyszi...

megőrülök

-
TazLeacher
nagyúr
Tegnap szó volt arról, hogy mi lehet a gond, ha az eddigi stabil beállítás mot 5 perc után hibát dob Orthosban. A legtöbben a memóra tippeltek, ezért éccaka futtattam egy laza memótesztet, itt az eredmény. Hagytam 900-on. Akkor mi lehet a gond, ha nem ez. Olyan nem szokott lenni, hogy a procinak már kevés a fesz az órajelhez?
Már így is relatív soknak tartom a feszt, ami kellett a 3,6-hoz, nem lenne szerintem szerencsés tovább feszegetni. Terhelés alatt a CPU-Z 1.472v-t ír.
Várom a tippeket továbbra is.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DeadMeat
üzenetére
Énis így gondoltam! Nincs "$ - kedvem - $" arra is bordát rakni. NB-re ugye muszály...
Még kérdések:
High-Flow rendszernél (levegő - 450m3/óra - ház) melyik a legjobb procihűtő??
Van olyan progi ami képes dinamikusan Over- és DownClockolni/Voltolni a gépet?? (CPU, VGA, RAM, NB)
Mire jó az ASUS O.C. Profile??Előre is köszönöm!
-
RockHaRD
addikt
sziasztok, egy p5n32-e lapom van, a következő beállításokat alkalmaztam, és egyszerüen nemtudom elérni sehogysem, hogy stabil legyen a gép. a procim simán bírja prime stabilan 3600-ig, most meg egyszerüen nemtudom mit cseszek el

-
DeadMeat
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha sokpized van rakhatsz ra,de egyaltalan nem fontos,boven eleg a gyari ra...
-
TESCO-Zsömle
titán
Hi!
Tuningnál mi érinti a déli-hidat?? Kell arra is combos hútő?? Ha jól tudom az "csak" a periféria-vezérlőket tartalmazza (USB, SATA, FireWire, stb...)
Előre is kössz!

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Daemon09
üzenetére
az autó fesz nem minden esetben jó választás, mert van amikor terhelés közben szétbombázza a procit annyi fesszel hogy szerencsétlen megdöglik. de ez nem minden esetben van így, de javasolt inkább FIX fesz.értéket beállítani a ramnak és a VCore-nak.
am emelj neki egy kis feszt, és akkor menni fog az szépen még 4000 felett is.
1,3V - 1,35V ig bátran mehetsz, nem lesz semmi orobléma, de ha jó hűtésed van akkor 1,4V is sima ügy.tesztelni pedig Prime-mel tesztelj, az a biztos !!! Sok sikert

-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Felhúztam a procimat 3.8ghz-re(8x475). Everest system stability CPU test 15percig néztem, nem volt vele baj. Viszont 3.9-en megfagy már a windows indításakor. Feszt nem emeltem, Auto-n van. Hogyan húzzam tovább? Elég az everest teszt, vagy inkább prime?
Üdv! -
MCMIX
csendes tag
Biostar TForce 945P lap forog szóban. A biosban az over clock navigator engine beszédes menüpontja alatt nemsok mindenhez nyúltam hozzá.
cpu voltage: startup
nb/sb: 1.5V
FSB term: 1.2V
CPU clock: 302Mhz
System Memory Clock: 533Mhz
PCI Clock, PCI-E freq: Auto
DRAM Timing Selectable: By SPD
Véletlenlenül belelapoztam egy külföldi fórumba, s egy figurának ugyanilyen processzorral és memória modulokkal, más alaplappal pont ez a problémája. -
glow
csendes tag
Halihó!
Van egy e4500-as procim, de kicsit többet kiszeretnék belőle kihozni mint 2.2ghz és 800mhz fsb, de csak addig ameddig nem károsodik a proci!
Elsőként ezt a fesz emelést meg a többi dolgot biosban lehet állitgatni vagy valamilyen windowsos progival?
Mennyi az a beállitás amig még megbizhatóan müködik és nem károsodik a proci?
Lehetőség van FSB emelésére is?
Azért is akarom ezt vhogy próbálni mert 8800GT kártyám van és jólenne ha kicsit többet nyomna a latba a proci!
Tapasztalatokat meg beállitásokat aki tud irjon pls! -
MCMIX
csendes tag
Üdv!
Nem mozgok még túl otthonosan tuning témában, ezért szeretnék némi útmutatást kérni. Egy c2d e6300-ról van szó ddr2-667mhz modulokkal.
a memória sebességét visszavettem 533mhz-re, s az fsb-t diszkréten emeltem az alap 266-ról, de 302 felett az történik, hogy a SATA winchestert nem észleli a rendszer, így természetesen nem is tud miről boot-olni, most visszaállítottam alapra a dolgokat, így most rendben van. Hol toltam el a dolgot?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Csinalj mar egy cmos cleart legyszi.Elofordul neha segit ilyen sikertelen tuningprobak utan.
cd-re kiirt memtest.Lapod topikjaban nemreg linklte valaki.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
DeadMeat
üzenetére
Így még sosem memteszteltem. Hogy lehet a "bootolos"-sal? Nincs otthon melegebb...szerintem.
Igazából onnan jöttem rá, hogy megpróbáltam, hogy viszi-e a ram stabilan az 1000-et. Be se bootol, újraindúl visszaáll.
Viszont egy pár hónapja piszkáltam a gépet, és véletlenül 1060 körül felejtettem a ramokat, és még a 3DMark is lefutott, utána tűnt fel, hogy nem állítottam vissza, mostmeg 1000-el be se bootol...

-
DeadMeat
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Akkor memtestel tesztelj egyet,(ne a winessel,bootolos a faca) 5-os tesztet hasznald,az viszonylag hamar kidobja a hibat.
Nincs melegebb a kecoban a szokasosnal?Cpu orajelbol is vehetsz vissza kicsit,hatha megoldja. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher
üzenetére
Meg ne mond, hogy túlhajtva volt! Nem is fogalkoznak onnantól a dologgal. Csak add a naív, hozzá nem értő júzert. Nem tudod miért, de hibázik. Ha alapon is csinálja akkor cserélik. Viszont a 2,1V 900-on nem óriáés tuning ennyit bírni kéne a ram-nak (évek óta használok így egy Geil Value-t és kutya baja sincs).
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Adj neki meg feszt,ha megjavul akkor faradnak.Ha nem akkor mas a gond.
-
rob210
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ott bizony valami visszaadta a lelkét a gyártósornak.
Illetve a másik lehetőség, hogy a hűtéseddel történt valami.
Nekem pl most lett újra összeszerelve a vízhűtésem, egy alapos takarítás után.
Évente egyszer szétszedem és mindent kipucolok.
5°C al lett minden hűvösebb.Ez a levegővel is előfordulhat, ha pl nagyon poros a rendszer az rontja a hőátadást.
-
subaruwrc
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
elfáradtak a ramjaid....milyen feszen mennek?
-
TazLeacher
nagyúr
Mitől lehet az, hogy a fél éve stabilan futó beállításokkal (2*8 óra stabil Orthos), most 5 perc után kékhalál vagy hiba?
-
fdisk
őstag
Hiszek Neked!
Nem akarom,és nem is fogom.
24/7-ben 8*450 normál feszen használom.(1.225V)
De a 8*475 is viszi 1.29V-al.Tudom ez még nem széthajtás,csak nincs szükségem nagyobb MHz-re,azért nem ezen használom.
Gondoltam a 7*500-ra is,de 1enlőre nem próbáltam még ki.
Mit és miben nyerhetnék azzal a beállítással? -
rob210
nagyúr
válasz
Telefunen
üzenetére
Ebben nem kételkedek, de meddig?
Te már használtad a lapodat 500-as FSB felett stabilan nap mint nap?
Mert szerintem nem. (ha tévednék akkor viszont taníts)
500-as FSB felett az összes Gigabyte lap chipsettje el kezd forrni.
Ezt tapasztalatból mondom.
Gigabyte 965 ds4, ds3 / P35 DS4,(jelenlegi) lap tulaj voltam és mindegyiknél ezt tapasztaltam.
Még amikor a vizet rászereltem akkor is hihetetlen hőt adott le.
Tapasztalatom szerint a teljes vizes rendszerem hőmérsékletét 8°C- al emelte meg az 500FSB feletti hajtás.
Ami egy teljes vízhűtő körben nagyon soknak számít.

-
rob210
nagyúr
Szerintem meg ne hajsd szét a géped.
Lődd be a ram proci 1:1 arányt 500-as fsbnél.
Aztán használd a gépet sok sok egészséggel.
Nekem már ment így szét lapom.
Egy gigabyte ds4-es igaz az még 965-ös volt.
Szóval én a helyedben ezt tenném.
Na meg persze a 800-as ramjaid -tól az 1000Mhz is szép eredmény.

-
booz
senior tag
üdvözletem az uraknak

-
booz
senior tag
ramoknak 2,2-2,3v adagoljad neki
-
fdisk
őstag
válasz
Telefunen
üzenetére
A Tiedhez képest valóban elhanygolható.
7*530-on kb 3 perc prime után restart volt.
Feltettem 7*550-re.(mért ne
)
win csíkig eljut,felbontást váltott, fagyizott,majd restartoltam.
Vagy ram v ez a lap vége.Én a lapra saccolok.Bár a ram sem kizárt.
De mit is várjak,hisz 800-ok.mod.:7*515-ön a dos-os memtest 100%-ig lefutott hiba nélkül.

-
fdisk
őstag
Köszönöm mind3toknak rob210 , Telefunen , Zé_Mester a segítséget,és a választ!
Úgy látom,h a nagyobb fsb-s téma akkor kilőve számomra(egyenlőre),mert feszt kell(ene) emelnem hozzá,amit most nem akarok,mert a lapom iszonyt nagyot droppol.
Bios 1.225V,idle 1.234V load pedig 1.216-1.200V között ingadozik a cpuz szerint.(everest is így mutatja)
Szóval lehet,h lapot kell váltanom.Mondjuk egy ds4.
Már szemezgetek egy ideje vele.
Csak még vevőt kellene találnom a mostanira.mod.:A win felállt 515-el,de a primeba a small-nál és az blend-nél is kb 2 perc után az egyik mag leállt.
A ramok szvsz bírják a 515-öt.(ami nem rossz szerintem)
Úgy h 1enlőre marad a 8*450. -
Zé_Mester
őstag
ha magasabb FSB - kisebb szorzóval akarod járatni, akkor egy kicsivel magasabb feszt fog kérni a proci (nem sokkal, csak épp egy kicsivel), és a lapnak is adni kellesz egy kis + feszt hogy a magas FSB-t bírja.
sztem 515 FSB egyáltalán nem olyan elérhetetlen a DS3R-be, úgyhogy fel a fejjel és hajrá-hajrá. mennie kell annak, még lehet hogy feljebb is
-
fdisk
őstag
Most 8*450-en járatom a cput normál feszen.
Ha 7*515-re tenném,elképzelhető h alacsonyabb fesz-szel is elmenne?
Az ilyen variálások érnek-e 1általán vmit? -
rob210
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
én sosem

-
Hmmz
senior tag
10 perc utánaolvasás és 1 biosreset után

ImeSzerk:
Milyen szép kerek számok...ram is fsb is , meg minden, remélem stabil is lesz
Ja és ez majd 100% overclock... LoL -
Zé_Mester
őstag
válasz
tomi909
üzenetére
miért cserélnék ki gariba ??? eszük ágába nem lesz.
megy rendesen a proci, tudod használni, és arra hogy nagyon meleg, arra majd azt mondják hogy vegyél normális hűtőt, vagy azt hogy nézd meg hogy jól van-e rajta.ha jól megsütöd nekik, akkor meg szépen visszateszik a kezedbe, aztán lesz egy piritott E4400-asod. ami szívás

Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mert vmiért az effektív buszfrekihez párosítják.

Mivel hútök a kis aranyost? 

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)