Új hozzászólás Aktív témák
-
NRG
tag
válasz
Zé_Mester #6198 üzenetére
Te se vagy komplett az biztos1kis nitrogén vagy kompresszor megoldja
Jó-jó értem én, csak mostanában olvashatatlan a topic mert csak "1.7V"-os hozzászólások vannak. Pl mikor át tértem C2-re csak a kezdő topicban találtam használható infókat pedig azért velemit konyítok a témához
(overallcpu eredeti, javasol és max V-táblázat, megengedett max hőfok stb stb.
Amúgy valaki tudja miért van az, hogy mikor +0.1 adok az FSB overvoltage-ra vagy az MCH-nak instabil lesz, 0.2-nél annyira, hogy a bios is fagy
Pedig azt még simán bírnia kellene, nem is melegszik semmi...
-
Zé_Mester
őstag
elértema2000FSB/5.5GHzetámámmínusz40fokba5Vtal2másodpercre" kő bunkó stílus
Én bibi bí elértem 1880/4GHzet 1.7V-on
nagyon úgy tűnik mintha ezt rám is vonatkoztatnád, de lehet félreértem. de ha igen akkor :
- 2000 FSB-nél még nem tartok, pedig állat lenne
- még az 5,5GHz sincs meg, de ami késik nem múlik
- beérem -5 fokkal is
- 5V-ot nem kapott,de 1,7V megvoltés nem 2 másodpercre
Elég szomorú ha valaki azért érzi magát többnek mert szétnyúzta a gépét
egyáltalán nem érzem magam istentudja kinek, de jó érzés látni hogy ennyit megy a lom, amikor megborul az agyam. meg mi az hogy szétnyúzza ??? ennyi van benne, nem nyúzom én sehova
de ha te komolyan így gondolkozol a tuningról, akkor vegyél laptopot, vagy szervert, azokat úgyse lehet húzniigen, a 24/7 eredmény a mérvadó, de néha el kell hogy guruljon a gyógyszer, és akkor lehet alkotni
-
subaruwrc
félisten
csak picit fura
na de komolyra fordítva.
ez szerintem max 1-2 embernél érvényes amit te kiemeltél hogy így minuszba ennyi annyi ghz stb. tudom hogy nem feltétlenül erről szól a tuning de néha ilyen is kell.megnézni mi a vége.most hogy ahhoz milyen eszközök kellenek az más kérdés.az a dolog hogy valaki emiatt többnek érzi magát nem tudom rám vonatkozott e de leírom hogy nem igaz.rangtól sem függ a dolog mert az hogy itt minek hívnak nem feltétlenül tükrözi hogy mit tudok.egy újonc is alkothat olyat hogy leesik az állunk és egy őstag is csinálhat noobságokat.az értelmes tanácsokról annyit hogy kukac felé irányult poénomat hogy húzzon a rookie topikba visszavontam mert tényleg nem tök láma hozzá, de aki az azt had küldhessem át oda ahol segíthetek neki két oldalon keresztül is (kezdő topik) anélkül hogy valaki lecseszne hogy miért küldöm el ezzel megint két oldal offot elindítva.senki nem fog megsértődni ha elmondom hogy nem ez a megfelelő topik.ha olyan a kérdés itt is fogok válaszolni. -
NRG
tag
válasz
subaruwrc #6170 üzenetére
[OFF]Egyetértek Ribivel, bár ez elég furán hangzik
Nem igazán értem, hogy miért kell itt ez az "elértema2000FSB/5.5GHzetámámmínusz40fokba5Vtal2másodpercre" kő bunkó stílus
Ugyanis itt egyesek nagyon eltévedtek mert a tuning nem erről szól, hanem a használható maximális teljesítmény megtalálásáról. Elég szomorú ha valaki azért érzi magát többnek mert szétnyúzta a gépét, hogy elmondhassa Én bibi bí elértem 1880/4GHzet 1.7V-on Ugyan nőljetek már fel!
Inkább értelmes tanácsokkal próbáljátok meg segíteni azokat akik kérdeznek, aki annyira n00b, hogy azt sem tudja mi az a v etc azt nyugodtan lehet a lama topicba küldözgetni, de azt is lehet normálisan ám -
Laraxior
titán
Látom bele kell húznom..nah holnap úgyis itthon vagyok
-
polo20
tag
Tudom, hogy nem erről szól a topic, de nem találtam olyat ahol megkérdezhettem volna. Ezért gondoltam, hogy aki tuningol az használ orthost és hátha tud tippet adni. Igen a több orthos indítás ment csak reméltem hogy van olyan amit csak 1x kell elindítani és felviszi 100-ra.
Köszi a választ -
-
polo20
tag
Hi!
Tud vki ajánlani vmi progit ami felküldi a 4 magos processzort 100%-ra? Meló helyre kell, mert monitoring teszt van és az orthos csak 50-ra viszi fel
-
Anthony28
őstag
Már 445fsb-nél tartok 4005mhz.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Anthony28 #6167 üzenetére
Szerintem nem teljesen kezdo.
Valamint nem Q6600 hanem E6600.
Tehat nem kell rogton beszolni neki. Teljesen ertelmes kerdest tett fe, es nem olyat, hogy micsinajak hogy 5Ghz-en menjen a gép.
Akkor lehetne kuldni masik topikba.Szoval szentem is eloszor a nagyobb cpu feszt kellene megprobalni, a huto birni fogja.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Hi! egy e6400 dual core-t húznék. A lapom p5b-vm és a biosban nem tudtam húzni. Hogyan tudnék?
-
KUKaC87
csendes tag
Üdv mindenki!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vane egy E6600-om és egy ASUS P5E X38 lap. 2*1GB Curical Balistix 1066
Az lenne a gondom, h a 6600-os megy 3200-t (8*400) stabilan.
De arra lennék kíváncsi mi az amit tényleg tud a kicsike, ezért mivel láttam, h a 400MHz-es FSB-t stabilan vitte felvettem a szorzót 9-re, de ekkor nem hajlandó bootolni rendesen a Winfos. (Be-POST-ol a BIOS)
CPU Cooler: Scythe InfinityJelenlegi BIOS beállítások:
FSB: 400MHz
DRAM Frek.: 1200MHz (600MHz)
Szorzó: 8
PCI-E Frek.: 100MHz
DRAM: 2.2V
NB: 1.39V
VCore: 1.4VArra lennék kíváncsi, h szerintetek viszi-e a kicsike a 3600-t, ha igen akkor mit csináljak??
Válaszokat erlőre is köszi!
-
Anthony28
őstag
Újabb Orthos stabil eredményem van kilátásba helyezve...
3994mhz,1,568V,444x9,1066mhz CL4
És ha itt orthos stabil lesz akkor már tudom a cuccosom mindkét végét tuningban...az egyik wall a 495fsb felett, a másik pedig 4000mhz felett, ugyanis a 445fsb-t már nem bírja, fesz emeléssel se stabilan, viszont a 3994mhz-el semmi baja egyenlőre.Valószínű hogy ezt a verziót fogom választani a mindennapokra...a mellett hogy gyorsabb is ebben a beállításban, a 444fsb kevésbé nyúzza a lapot meg a procit mint a 495-ös.Remélem stable lesz.
-
-
JAJ az elfelejtettem fentebb kérdezni, hogy menniy az a max. feszültség amit a proci 100% hogy elbír károsodás nékül (E6550).
-
BemAnyó
senior tag
Hali nekem p5b van, 6420 al meg 2db 1g pqi pc6400, 2800 fölé nem bírom rántani sehogysenem, én a ramokra gyanakszom, milyen ramot ajánlotok tuninghoz?
(csak ne rögtön a legdrágábbat lécc...) -
Csé.
Nemrég vettem egy MSI P35 NEO2 FR lapot, egy Intel Core2Duo E6550-et és 2*1Gb Geil ultra ramot. Próbálgattam és 3,2Ghz-nél (460-as FSB) már a BIOS-ban két fesz értéket pirossal írt ki amit nem én állítok. Az egyik asziszem a chipseté a másik nemtom mi volt. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy ez így van rendjén?! Amugy stabil volt a gép, nem fagyott meg ilyenek, csak hát nem szeretném ha bárminek is baja lenne benne. Viszont amin meglepődtem, hogy a ramok még így is mentek, pedig elvileg csak 800-asok és itt meg 920-on 4-4-4-12-es időzítéssel stabilan szaladgáltak 2V-on, pedig a dobozon az van hogy a 800Mhz és 4-4-4-12-es időzítésekhez 2.1V-ot kell neki adni. -
Anthony28
őstag
Cseréld le a gyári hűtést!
4k-ért van Freezer7Pro amit ha 2 ventivel használsz elég egy 6750-hez 24/7-be 1,55V-ig is akár...ahol 3,7-3,8ghz-et simán menni fog elvileg. Tudom mert én is ezt használtam a 6750@3760mhz-en!
Kiválló ár/érték arányú hűtő, talán nincs is jobb nála hasonló árban!
-
Anthony28
őstag
Ennél jobb már nem is kell!
[SuperPi 1M 12,563s]
Igaz nem Prime stabil de itt nem feltétlen ez a lényeg...
-
Anthony28
őstag
Belépek a játékba én is....
[SuperPi 1M]
3987Mhz/1062mhz CL4 -
-
PPSH
őstag
hi emberek.megint neztem a tuningot uj bios-al.mostmar benyomtam 1:1-be a ramot a proccal de most is sikitott
emelni kellene a CPU-nak egy kis V-t?olyan 0,025 eleg lenne?gyari hutes van ezzel mire szamitsak?
-
-
Larry303
addikt
válasz
Laraxior #6126 üzenetére
viszont itt kell eldönteni, hogy a megahertzek kergetés a cél vagy inkább az optimális teljesítmény megtalálása...szvsz én inkább a trd 6 800mhzet választanám cl4ben, minthogy 10es 12es trd vel cl5 ben hajtsam 1000környékén nagyobb fesszel...
persze ez csak az én véleményem -
Zé_Mester
őstag
gratula
.
lassan nekem is ki kellene már cuccolnicsak még nincs az a kellemes téli idő amít ígérnek. de majd jövő héten. megpróbálom 520x8 felé vinni a procit, hátha a hűvös levegő segít majd neki
Laraxior - de a tiéd egy E6750es, Skizz barátomé meg csak egy E4300-as.
azért van egy kis különbség a 2 proci között -
Skizz
addikt
No kéremszépen, a friss levegő jótékony hatásai.
3633Mhz, 810/cl4
[link] -
Anthony28
őstag
Ez azért nem így van.CL4-be 24/7 használatnál 2,4V fölé nem érdemes menni, de inkább 2,3-2,35V.A Crucial ramok pedig nem tudják 2,3V környékén az 1100mhz-et CL4-be.Amit nekem max.-ba tud stabilan CL4-be az 1073mhz 2,3V-tal.Azért ezek se mindenható ramok, mint ahogy egyik sem, bár az 1073mhz mindenképp jó eredménynek számit CL4-be 2,3V-tal.Megint csak kiemelném a a mindennapos használat és az OC-s brigádok által közölt eredmények közötti különbséget.Mert lehet 2,5-2,9V környékén a Crucial-ok bírják a legjobban, de max.1-2 teszt erejéig vagy egy esetleges WR beállításig.Bár természetesen abban igazat adok, hogy egy Crucial ram képességeit nem lehet 1 napon említeni egy Kingmax rammal és talán az áruk között sincs már akkora különbség mint amekkora a képesség beli előny Crucial részről.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Hi! van egy e6400-am és egy p5b-vm lapom. Szeretém tuningolni, de a biosban nem látok erre leheőséget. Hogyan tudná megtenni?
-
Racecam
nagyúr
Emberek!!!
Csak jelezni szeretném, hogy túl sok az OFF hozzászólás ebben a szakmai topicban.
Kérek mindenkit, hogy a topic címének megfelelően szóljon a témához hozzá és a mértéktelen és szükségtelen OFF hozzászólásokat mellőzze.Köszönöm.
-
Rusher
őstag
válasz
Zé_Mester #6111 üzenetére
Én annyit azért hozzátennék, hogy a tuningramokon csücsülő IC-k nagy előnye, hogy általában magas órajelen, de alacsony fesszel és a lehető legalacsonyabb subtimingsokkal képes menni amivel messze nem ér fel, hogy pl. egy ram megy 1100@CL5.....ezek a ramok ált. ugyanezt -igaz magasabb fesszel- CL4-ben viszik és ha már tuningról van szó akkor ennek így van értelme sztem.......
-
Ősember
őstag
válasz
Zé_Mester #6109 üzenetére
látod, ez a baj veled. azt hiszed a ramom védtem, közben meg csak azért szoltam, mert hülyeséget irtál az árakkal kapcsolatban. a kingmax inkább 16-17, ha már az uj áraknál tartunk és a ballistix 23, de neked azért 2x-es árkülönbséget kell prédikálni.
nem a saját portékám fényeztem és ezt kellene megérteni végre... a ramguru jellemzöt meg nem én akasztottam a saját nyakamba, sött nem is én állitottam, hogy nagy ember vagyok itt. persze könnyü ilyesmikkel dobálozni
kompromisszumképes ember vagyok, de a hülyeséggel nem áll szándékomban megalkudni. azt meg, hogy az iq-m negativ azt az eddigiekböl hogy szürted le nem tudom, de legalább örömömre szolgált látni, hogy 3-ig el tudsz számolni, vagy ezt tetemes listát a word számozojával sikerült igy megszerkeszteni?
mod: utálom, hogy mindig csak a balhé...
-
Zé_Mester
őstag
válasz
AirBooms #6110 üzenetére
2 válasz között óriási különbségek vannak !!!
ez nem olyan volt, mint az előző megnyilvánulás amire elegem lett.
elhizem hogy nem mindenki ilyen szerencsés, de az 1066-os kingmaxok általába 1100MHz-et mennek, de átlagba mennek 1150 körül is. csak ugye fesz kell neki.
a ballistix ramok árait most néztem meg ph-n, 2 embert láttam aki hirdet ilyet az egyik 22 volt a másik meg 25e. csak ezért gondolom.
de am nem is érdekel hogy mennyi, mert most a procin jár az agyam hogy milyen legyen.
a kingmaxok engem bőven kiszolgálnak -
AirBooms
addikt
válasz
Zé_Mester #6106 üzenetére
Szerintem vadiúj, garis Ballistix-okat, meg Tracereket lehet venni 22-25k-ért, de mindegy...
Mondom a különbség kicsi, csupán annyi, hogy a Crucialok szinte mindegyike bírja a magas frekit, a Kingmax pedig elvétve. Asszem, nem minden kingmakszos olyan szerencsés, mint te.
Mielőtt még nagyobb balhé lenne, ez nem beszólás akart lenni!Pííísz!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Ősember #6107 üzenetére
ha már ilyen kedves ember vagy , akkor nekem is lenne pár gondolatom :
1 - látom IQ hála istennek negatív, gratulálok
2 - attól hogy te itt PH-n nagy ember vagy , mert tuningramokat árulsz, az nem jelenti azt hogy értelmes is (legalábbis az utolsó 2 hsz alapján nem ez jön le).
nem tom mi a f@sz bajod van, de én 1 kib@szott szóval nem sértegettelek.
3 - örülök neki hogy te ekkora nagy ész vagy, de annak is örülnék ha visszavennél, mert rohadtul nem csípem amikor nagyképű 10 négyzetméteres pofával nekem állnak csak azért hogy megvédjék a saját igazukat, hogy a drága istenített ramjuktól nincs jobb. teszek rá hogy mit árulsz, meg hogy mennyiért, akkor se kell hülyének nézni a másikat (legalábbis nem kéne).úgyhogy részemről ennyi veled kapcsolatban sztem mindent leírtam ami így hirtelen jutott.
csak azt az 1 dolgot sajnálom hogy most emiatt +1 OFF van ebbe a jó kis topicba
amúgy gondolkodtam rajta kb 3 napja hogy szétnézek a listádon, mert össze kell majd raknom egy gépet, és a srácnak Ballistix ramok kellenének, de innentől kezdve ha ingyen adnád se venném meg tőled.
na páui : modiktól elnézést, de ilyen hangnem után ne várjátok el hogy jópofát vágjak kedves Ram-Guru úriember felé
bocs még egyszer
-
Zé_Mester
őstag
-
AirBooms
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Nem fogy az S25 Edge, mégis lesz S26+?
- ASUS routerek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512B SSD GTX 1070 8GB Chieftec BD-25B-350GPB Zalman 500W
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest