Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
s1ru2
aktív tag
HI! Lehet h nem ide tartozik akérdés akkor bocsánat. e6750 el szeretnék eljutni 3,5 körülig. Milyen jó "léges" hűtőt ajánlanátok rá ?
-
thomeef
őstag
Okés hogy a táp az alapja a gépnek, de azért tulzásba nem kell vinni
Egy 450wattos bármely táp ami márkás, chieftec-fsp-corsair, 15-ből bőven megúszod és még sokat is mondtam
Amugy egy 400wattos fsp hiba nélkül elvisz egy 3,4ghz-re húzott E6750-et 2giga rammal, meg 8800gts-el, + két vinyó meg rendszerhűtők.
Ezeket az új tápokat már nagyon stabilra készítik, tehát az én ajánlatom a 450w, de az már mindent visz, kivéve az 1-nél több vga-t. -
Zé_Mester
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
itt sztem hamarabb kapsz választ a problémára : DDR2 - Tuning

-
Zé_Mester
őstag
sztem meg inkább valami 550W-os Chieftec-ben gondolkozz.
egy 8800GT/GTS vagy 3870-nek simán kell egy ilyen táp, mivel a fogyasztásuk nem kevés.
és mellé még ha tuning is kell, akkor meg pláne nem éri meg ezen spórolni.egy megbízható/erős gép alapja egy normális, erős táp. ha rám halgatsz akkor nem ezen spórolsz
én egy 650W-os tápot vettem a gépemhez 24e ft-ért és egy percig nem bántam meg.
-
AirBooms
addikt
Hali!
Nem tudja-e valaki errefelé, hogy az 1066-os Crucial Tracereim miért nem mennek (csak 800 Mhz-en nem indul vele újra a gép) a vadiúj DFI LanParty UT P35-T2R lapomban. 1066-on mindenféle tuning nélkül, mindent AUTO-n hagyva még 2,3 V-on is lefagy, majd újraindul vele a gép! Ugyanezek a ramok a P5K deluxban a szokásos 1200 MHz-et is vitte!
Írtam már a DFI topicban, de egyelőre ők sem tudtak sok okosat mondani...Thx!

-
mokus1
addikt
válasz
Zé_Mester
üzenetére
elég 2
kb mekkora kell ennek h közel 4gigáta huzzam meg hetek kérdése h megvegyem a 8800GT/GTS-emet??VAgy még 3870is lehet belőle.Esetleg az uj Geforceok de azok még messze vannak.
A gépben semmi különös nincs 7-8 venti 1dvd 1 vinyo és kész.400-450elég?FSP vagy valami hasonlóból? -
Zé_Mester
őstag
szerintem ne a ramot vedd ki hanem a tápot. a ram fogyasztása elenyésző.
ha most egyet ki is veszel, nem fog annyi teljesítményt meghagyni a tápba hogy te azzal irdatlan nagy +MHz-eket szedj ki a prociból.
sztem cserélj egy új tápra, és akkor ilyennel nem lesz gond.
és akkor még +ramot is tehetsz bele
-
mokus1
addikt
Már mondtam h kicsi a tápom ha kiveszek egy ram modult és azt az 1et is kisebb fesszel tolom akkor kicsit tovább huzhatom a procit??
-
Ronnie12
tag
Van egy E6550-em, és 3 Ghz-en járatom 429-es FSB-vel. Terhelés alatt a magok épphogy csak 70 fok alatt vannak. Nem sok ez kicsit? Nem adtam plusz feszt neki, és a procihoz kapott hűtővel hűtöm.
-
Psych0
őstag
Sziasztok!
Ha egy e6550 1.41V alatt stabil 7*520-on, akkor mennyit lehet kb. még kihúzni belőle?
-
Szabest
tag
Sziasztok!
Tudna vki segítteni abban hogy milyen néven fut 1 ASUS biosban az hogy a proci sebességét a teljesítményfüggően automatice állíttsa?magyarán ha pl csak torrent megy vagy ilyenek akkor vegyen vissza hameg sokminden akkor adjon kei kakaót!

köszi előre is a válaszokat! csáó
-
Zé_Mester
őstag
2 dolog
1 - a 2V sztem keves neki, 2,2V sztem már jobban tetszene és lehet hogy többet is menne.
2 - ez egy C2D TUNING topic, a DDR2 Tuning itt található.
sztem itt hamarabb meg tudják neked mondani hogy mi lehet a baj.
ui.: nem elzavarni akarlak, vagy megbántani, de sztem a modik nem nézik majd jó szemmel hogy a ram tuningról tárgyalunk

-
Zé_Mester
őstag
most nézem az adatlapodon hogy 2x2GB-os ramok.
namost köztudott hogy a 2x2GB-os párost sokkal nehezebb meghajtani mint egy 2x1GB vagy 2x512MB-os párost.nem tom te hogy nézed meg hogy mennyi a ram vége. de én a helyedbe a köv,. javasolnám.
proci vissza mondjuk 300FSB.
szorzót is vedd vissza mondjuk 7-re, csak hogy biztos legyen a dolog.
a ramokat pedig szorozd fel olyan 750-800 köré.
és így kezd el emelni az FSB-t. semmi mást ne babrálj, csak az FSB-t meg legfeljebb a ram feszt. a többit hagyd nyugton.
így megtalálod majd a ramod végét, és a proci biztos nem szól majd bele, mivel az vissza van véve, így a hibázási lehetőség egyedül a ramra van leszűkítve.
sok sikert.ui : időzítések nem tom hogy vannak, de ha olyan ramod van amit én is néztem akkor 2,2V-tal 4-4-4-12-be mennek 800on.
ha nagyon meg akarod hajtani, akkor tedd 5-5-5-15re 2,1V-tal és akkor jóval többet fog menni mint 4-4-4-12-be
-
Zé_Mester
őstag
garra nem vonatkozik hogy ha nem megy jól tuningba, akkor csere.
sztem add el, és vegyél helyette 1066-os ramokat és azokkal nem lesz gond
pedig 925-ot menniuk kellene tesztek szerint
milyen tesztek szerint ?? ezt tesztelték ????
attól hogy egy ram megy x sebességen, attól még nem törvény hogy akkor a másik ugyanolyannak is mennie kell ugyanannyin.
az én kingmax-aim mennek 1224MHz-et. de ha most vennék még 2-t, lehet hogy azok közel se mennének ennyit.
a tuning szerencse, nem törvényszerűség
-
PPSH
őstag
hi emberek.sztetek kuldjem vissza garba a ramokat?mert ugye ok nem birjak a tuningot
pedig 925-ot menniuk kellene tesztek szerint vagy en nem allitok be valamit jol? 
-
booz
senior tag
sziasztok estére megjön a quad meg a dominátor megnézzük mit birnak

-
AT1S
tag
Na így már mindjárt más
! Max 55 C! 20 C diff. azért nem gyenge.. Köszi mégegyszer! -
Zé_Mester
őstag
-
AT1S
tag
Hát auton hagytam a feszt! Az Everest 1.6-t ír ki rá. Az Asus ai suite 1.5360 V-t (folyamatosan változik 1.568 is volt). De kezdek rájönni (magamtól
), hogy az auto nem egyenlő az alappal. Alapból vmi 1.36 ha igaz?!
Amúgy egy Cooler Master TX2 hűtőm van. -
Zé_Mester
őstag
a 77 fok rengeteg, 65-70 körül kellene lennie, pláne hogy csak 3200-ig húztad.
az alap 41-43 is soknak tűnik egy kicsit.sztemsztem valamit nagyon nem jól csináltál : vagy rosszul van felrakva a hűtő, vagy rossz alatta a pasztázás, vagy sok feszt adtál neki.
sztem nézz utána, mert ez így SOK !!!
subaruwrc - szépjóreggelt, látom megvirradt

I AM LÁMA
- mi az az avatar ami le kell cserélni ??? 
-
AT1S
tag
Üdv!
Felhúztam a procimat (E6400@3200), és az ORTHOS-t futtatva max 77 C-ig kúszik fel a hőmérséklet (de ezt stabilan tartja). Kérdésem az h. ez még tűrhető vagy már sok? Alapba 41-43 C -os. -
Zé_Mester
őstag
válasz
thomeef
üzenetére
a hőfokok teljesen normálisak.
de abba már kételkedek hogy az 1,83V normális-e egy procinak.
nem tudom te hogy vagy vele, meg mit hallottál már a sok fesz-->proci megdöglik dologról, de sztem nézz utána.
1,83V-tal egy targoncát el lehet hajtani, nem egy E4400-at
am ahoz képest hoy ennyi feszt kap teljesen normális a hőfok, sőt

-
thomeef
őstag
Hali! Egy kérdés gyorsan. c2d E4400 2ghz cpu @ 3300mhz-re húzva 1,83v-on az alábbi hőfokokat adja.
Idle: 42, magok: 54Load:67 magok: 78 Ez a max amit láttam, de nyugtassatok meg hogy ez normális mert ha nem akkor rámsóztak egy szar cpu-t.
Előtte E2140-em volt, annak 55 volt a maximuma. -
-
atilius
tag
válasz
Fényhozó
üzenetére
Mennyit szeretnél rajta húzni?
Ha csak 3,2ghz-et szeretnél belőle kihozni, ami 8x400-as fsb-t jelent akkor csak a bios-ban állíts át az fsb-t (prociét) 400mhz-re, a ram-fsb arányt 1:1-re, ekkor szinkronban lesznek a ramok a procival. A proci fesz maradhat auton, vagy azon ami alapértelmezett.
Ha 3,6ghz a cél, akkor fsb 450mhz, arány 1:1, ram fesz pedig 2,1 volt nem több, időzítések pedig 5-5-5-15. Ezt még biztosan elvisz a ramod meg a procid is, de lehet, hogy a procinak ekkor már kell plusz feszt adni, amit ki kell tapasztalnod hogy mennyi, mennyi kell, hogy stabil legyen a rendszer, 1,5-1.51V elég kell, hogy legyen. Itt érdemes lépésenként emelni aztán tesztelni a rendszer stabilitását így megkapva a jó fesz, tehát ne 1,51-el kezdj azonnal.
Ha ennél feljebb akarsz menni akkor valaki tapasztaltabb segítségét kérd. Meg itt már előjön az is, hogy mennyire
tuningos darab a procid.
Érdemes először 3,2-őn kezdeni és szépen folyamotosan beletanulni a tuningba.
Olvasd el az ide vonatkozó többi topikot is. -
Fényhozó
tag
Sziasztok!
Ma beújítottam egy C2D E6750-et. Kérdezném, hogyan fogjak a tunninghoz? Egy Gigabyte G-Lite hűtőt vettem rá. Erről mi a véleményetek? Megbizható ez? Stabil 30-34 fokon van alapon, és 3dmark alatt sem megy feljebb 40-foknál a proci hőmérséklete.
Egy Gigabyte n650sli-Ds4 deszka van alatta, 2 giga Corsair XMS2 800-as memóval megtámogatva. Elöre is köszönöm a válaszokat!
-
Laraxior
titán
beteg vagyok mint ge*i.....még a géphez sincsen kedvem...ilyen se volt még..

-
AT1S
tag
Üdv!
Milyen progival lehet állítani a cpu ventillátor fordulatát? Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Logitech z5500 5.1
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Azért még ha vkinek van más nyugodtan mondja el.

1,38v...tehát