Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
bocs a offért de h tudom kikapcsolni laptopom a turbocache 8600m gt 256 Gddr3
-
Skizz
addikt
Jéé, mindenki idegyütt, mihelyst subaruwrc kollega annyit mondott hogy OFF
Hali Zé
-
booz
senior tag
moszkvai tuning körut garantált -15 fok nappal
jelentkezni nálam lehet indulás február végén
uticél 5ghz=e2160
-
Bagira01
veterán
e2180-ból ezen a feszen ennyit sikerült kicsikarnom

-
Pocak89
senior tag
Attól még lehet stabil egy rendszer hogyha az orthos-nál száll csak el? Pl. ha everest stabilitási tesztnél semmi gond, és semmi másnál.
-
-
B..Zs
csendes tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Köszi, bár ez nem rémlik, lehet az én biosom máshogy hívja... majd othon megnézem!
Asus-os vagy? -
-
Pocak89
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Nem, a 400-at viszi csak az fölött nem. Egyébként szinte senkinek nem megy fölötte.

Most jött meg az új monitorom meg +2GB ram. Most azokkal cseszegelődök mert ha megtuningolom akkor fagy a gép. De eddig semmi baj nem volt vele. Úgyhogy most azt kéne megcsinálnom hogy az eddigi beállítással menjen. (400*8)

-
B..Zs
csendes tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Köszi Zé!
De egy kérdésem mégis akad és ez kifejezetten ASUS P5K vagy hasonló alaplapos "kollégákat" érint! Hol tudom a szorzót állítani és a fsb-ram arányt 1:1 re állítani!
Mer nálam a szorzó csak 6x és a arányom 3:4 ! Ezt a cpuz progiból tudom!
Sehol sem találom a biosba ahol ezt állíthtnám!
Ha ezek megvannak már kipróbálgatom én hogy meddig húzható ...
Szóval help me pls! -
Zé_Mester
őstag
itt mindenre kapsz választ : Tuning, kezdőknek, szájbarágósan
előre nem lehet mondani semmit hogy most ennyire állítsd be mert nekem ennyin stail, mert mindegyik proci/lap/ram más és más.
ki kell tesztelgetni, próbálkozni kell vele.
-
B..Zs
csendes tag
Sziasztok!
Asus P5K alaplapom van, 2,4 Quad procim, 4 G DDR2 1066 Kingmax ramom, Vista 64bit oprendszer. A "pctuningban" még láma vagyok ezér sok hülye kérdésem van!
A procira most tettem egy Zalman 9500 LED-et uh. a hűtésem az fasza.
Akinek hasonló az alaplapja vagy nagyon otthon van a témában segítsen legyen szíves:
- nem találom, hogy hol tudom a szorzót állítani?
- az fsb voltage és a ram voltage kivételével mit és mennyire kell még felhúzni a tuninghoz?
- hogy tudom beállítani az fsb-ram 1:1 arányt?vagy ha valaki tud vlmi stabil beállítást úgy kompletten azt szívesen venném!
Előre is köszi!
BéZSé -
Zé_Mester
őstag
válasz
Pocak89
üzenetére
a magasabb órajel előnyösebb, mondjuk az a 220MHz plusz észrevehetetlen lesz pl játékokban. a lassabb mem. hasonlóképp.
mi lenne ha mondjuk 3600MHz lenne (8x450FSB - Ram 900-on)
az már kicsit jobban hangzana
ramnak adsz egy kis plusz feszt és már menni is fog 900-on CL5-be 
Powerer - aztaaaaaaaa
az időt nagyon belőtted
mennyi nulla 
-
Powerer
tag
válasz
Pocak89
üzenetére
Teszteld le az Everest nevű progival a memória sebességeket, meg WinRAR-ban eszközök menü - hardware teszt, hogy mekkora a különbség. Szerintem azonban az első variáció jobban hangzik, bár ha egy 3dmarkot nézel, lehet hogy jobb eredmény jön ki a másikkal vagy ki tudja.
-
Pocak89
senior tag
Szerintetek melyik verzió a gyorsabb? 3.2GHz proc 800MHz memó vagy 3.42GHz proc és 760MHz memó?
-
fdisk
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Lemaradt.
Végül is csatlakozol Te is a gigások táborába?
-
fdisk
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Én is arra gyanakodtam.
Kb mekkora feszt adhatok pluszban a 8200-nek max?(1.225V a normál) -
fdisk
őstag
Sajnos igen.
Ezzel csak a őrülttuningemberek(Zé_Mesterrel az élen
) fognak xarul járni,mert nem biztos,h ki tudják hajtani a lelkét a prockónak.mod.:ha bootnál mikor a win csík eltünik,és szeretne betőltődni a win,akkor kék képernyőre vált a szokásos szöveg,ha gép károsodása blablabla,akkor általában mi a hiba forrása?cpu v ram?
-
Az hagyján, de kérdés - amit már írtam - hogy vajh a CPU maglassulási küszöbe így hova került, és hol lövi le magát. Mert hiába mondjuk, hogy szar a szenzor, és amikor 60 fokot mutat, akkor csak 43 fokos, de ha a szenzor szerinti 80 foknál visszaveszi a szorzót a védelem, holott még csak 57 fokos, akkor a felhasználó szempontjából teljesen mindegy, hogy a valóságban mien meleg a proci, nemde?

-
fdisk
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Oxygénsátor.Akkor a szenzor nem ad valós értéket.Elfogadom.
De sajnos ezzel továbbra is fennáll az a bibi,h valótlan érték miatt(amit tudsz Te,tudok én ésatöbbi ésatöbbi...)de nem tudja a lap vent.szabályozásáért felelős része,ezért magasabb ford.-on járatja a ventit,(mert azt hiszi,h melege van)és evidens h így hangosabb is.
(#6957) laragirl83: köszi az infót

mod.:1ébként Neked mennyit megy fesz. emelés nélkül?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Powerer
üzenetére
új tech. ide vagy oda, a szenzor nem mutat valós értéket, sajnos.
Jorus : A kézrátételes CPU hő mérés még bizarabb, mint a szoftveres, nem gondolod?
bizarrnak valóban megfelel, de sztem egy ilyen kis méretű hűtő izzana ha a monitorozó program hőmérséklete valós lenne. legalábbis nem lenne hűvös, hanem megsütné a kezem.
laragirl83 - köszönöm, én is valami ilyesmire akartam kijukadni

-
laragirl83
őstag
XS-en írtak erről a coretemp mizériáról, most nem idézem szóról-szóra, de a lényeg!
Az idle fokokat el lehet felejteni, ált. beáll ilyan stabil 40-41 fokra, ez kuka, kevesebb amúgy, de a lényeg, azokat a szenzorokat wolfdaleben vmiért csak a load hőfokra lehet rendesen használni, DE ott is kb 5-10fok mínusz a mutatott értékhez képest... megy is egy topik a coretemp programozója és intel tech guy között, mert ugye intel nem adta a pontos specifikációt wolfdale szenzoráról, ezért a csóka a conroe-kat vette alapul hőfokszámításánál, ami ugye nem jó.
Szóval no para, nem olyan forróak ezek!
-
Powerer
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Érdekes ez a gyári/durvább léghűtés dolog, de én valahogy úgy gondolkodom erről, hogy egy ilyen új technológiával készült termék esetében nehogy már a hőérzékelő szenzor legyen a szar, ami a proci saját érdeke is, hogy jól működjön és riasszon ha egy venti halála esetén hirtelen az egekbe szökik a hőmérséklet. De hát ezt ki tudja ellenőrizni... a hűtő megfogásával legalábbis biztos, hogy nem

-
Zé_Mester
őstag
nem nagy szám a melegedés : nem valós az amit kiírnak a monitorozó programok. egyszerűen szar az érzékelő a prociban, ennyi.
ezt már magam is megtapasztaltam, mivel volt régebben egy ASUS Silent Square Pro hűtőm amivel max-ra járatva se tudtam lemenni 52-54fok alá.
namost amikor eladtam (mert miért is ne
) akkor a gyári hűtést tettem fel rá vissza, de ugyanazt a pasztát használtam mint az ASUS-sal, ugyanazon a sebességen hajtottam a procit, ugyanazzal a fesszel, és érdekes módon ez a kis töpszli gyári nevetséges papírnehezék is 54-55 fokon viszi a procit.
namost ilyenkor felmerül a kérdés hogy akkor vagy az Intel alkotott valami ŰBERÁLLAT földönkívüli technológiával készített csodagyárihűtőt. vagy tényleg az érzékelőkkel van a baj a prociban
de sztem úgyis kitalálod mi az IGAZ
Jorus : Wolfik melegebbek alacsonyabb feszen is.
egy francokat, egyszerűen nem jó a szenzor, ennyi.
ha most megfohom a gyári coolert teljesen normális hőm.-ön van, semmi melegedést nem észlelni, és azért egy ilyen kis hűtő igencsak meleg lenne ha tényleg valós lenne a progik által kiírt 54-55 fok
-
-
fdisk
őstag
Itt figyel a vasamba immár egy 8200-s.
Most tesztelgetem.
8*450 normál feszen.(bios 1.225V,terhelve 1.21V)
A 6750-nek ilyenkor már 1.47v kellett.
Viszont mintha jobban melegedne mint a másik.
Tehát:1 vagy a pasztázás kicsit nem megfelelő(bár szerintem igen,spire paszta van alatta)
2.a hőfok érzékelővel nem stimmel vmi.
Mert elég nagy különbség van a cpu és a két mag hőmérséklete között(~12-13 fok)8200,míg 6750-nél ez az érték alig pár fok(~5-6)6750 -
Sinnach
csendes tag
Üdv!
Szeretnék egy kis Tuning segítséget kérni.
Olvasgattam itt több topikot, hogy megleljem a megoldást, kipróbáltam több értéket is, de eddig nem sikerült elérnem a 400as FSB-t.A jelenlegi konfigurációm:
ASUS P5B-E (bios: 1202), intel C2D E6300@2450MHz (6F6 6FB2)... (Zalman cooler), Inno3d 8800GT 512Mb, 2x1GB+2x512Mb Samsung 800MHz DDR2 (1.8v), Chieftec 550W tápElőre is köszi a segítséget!
Sinnach -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Koptermester
üzenetére
Miert nem a lapod topikjaban kerdezelilyeneket meg?Alaplap leirasat jo volna azert neha atnyalazni.
Amugymeg:advanced chipset----> eist es c1e kikapcsolod. -
Joci??
senior tag
HI!
nem tudja valaki véletlen a választ arra hogyha megakarom húzni a procit akkor miért fagy ki a redszer indulásánál rögtön?
tök mindegy mennyit húzok ha minimálisan akár 10%-ot akkor is eljátsza..
és a win nem akar még bios resi után sem felálni pedig akkor minden alapra kerűl!
proci E6420

-
booz
senior tag
hallo ezek alapján mire lehet következtetni E6550 L723B034 SAL9X
csak azért mert valaki ezek alapján keres procit -
fdisk
őstag
válasz
Koptermester
üzenetére
Semmilyen hátrány nem származik belőle,ha be van kapcsolva.
Én használom ezt a funkciót,és nem vettem észre semmilyen negatívumot. -
KiriK
tag
válasz
Koptermester
üzenetére
Pedig ki lehet kapcsolni ezt a funkciót. A bios CPU beállításainál kéne keresgélned. Biztos jól olvastál vissza?
C1E és EIST amik ezzel kapcsolatosak. -
Koptermester
csendes tag
-
válasz
Koptermester
üzenetére
EIST. Keress rá!
-
Koptermester
csendes tag
Valaki segitene nekem.
Mitől van az hogy a CPU-Z-ben a szorzó 8 és 6 között ugrál? Ugyanugy a feszültség is.
az FSB nem változik az stabil 333 Bios-ban beálitottam az alapfeszt, azóta az nem ugrál.
E6750 a proci.
köszi. -
Pocak89
senior tag
Lehet hülye kérdés de nem lehet a procit úgy tuningolni hogy közben nem bántom a memót? Most 400*8-as beállításon használom, így minden ok. De jó lenne a procit még emelni. A memók így 800-on mennek. 400-as FSB fölött meg már a lap nem bírja
Ha meg 400 FSB alatt próbálom 9-es szorzóval, akkor a memót kell emelni és az orthos-nál mindig elszáll. -
ricsik
őstag
Gyors kérdés:
Eddig a 6400 procim gond nélkül vitte a 400FSB-t (3.2GHz), minden alapon, kivéve mch 1.65V-on
Új biosszal már csak 380-ig viszi.
400-hoz fel kellett tenni az mch-t 1.75V -ra.
A kérdésem az, hogy ez nem árt a lapnak, mert ott már a DH Deluxe nem lila, hanem vörös?
köszi -
danntora
tag
Hali!
Nah gondoltam kipróbálom ezt a csodaprogramot (Orthos) és nem ment 65 fok fölé 8x400-on, mellesleg így megy már hónapok óta, se rejtélyes fagyás, se kékhalál, se újraindulás, nekem ez többet számít mint egy programocska. Egy Ninja hűti passzívan, egy darab házhűtővel.Alapon 32 fokos, a lapom megemeli a feszt automatice 1,42-re, de nem nagyon izgat, ha így sem melegszik. Jah és +-0,01-et droppol.
-
Magogh
csendes tag
Üdv!
E6300-nál mennyi a még nem veszélyes:
Idle fok?
Load fok?
Stress fok? -
válasz
TazLeacher
üzenetére
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Prime-t is próbáljátok ki, Orthos eleve béta, és eleve régi.
-
BPFeri
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
.. elég ha a masinát kiteszed a teraszra, Te meg belül kucorogsz az ajtóban igy mégsem teszed ki magad a szomszédok "hülye tekintetének"

-
dokar
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
ha kinyitom az ablakot, akkor nekem is lefut

-
TazLeacher
nagyúr
Na, ma éjszaka lefutott az Orthos. 3504Mhz, 1.472v tényleges fesz, 8 óra futás hiba nélkül, 58 fok. Na, erre varjatok gombot. Minden f@sza, miden jó, de e fölött mindíg kihal. Úgyhogy úgy néz ki, itt a vége. Megpróbálta haverom 1.504v-vel, úgy már 5 perc környékén 65 fok körüli volt a hőfok, amikor is kékhalál.
Azt már elfogadta, hogy 3,5 a vége, de én személy szerint nem értem, hogy miért nem hibázik, hanem rögtön kék halál.Sosem hibázott még az Orthos, hanem mindíg az a rohadt kék képernyő...
-
kraven54
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Vagy folyékony nitrogén sem rossz azzal garantált a -100 fok alatti stabil hőmérséklet 1 nap orthos után is

-
booz
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
1,5v hoz már izmos léghütés kellene vagy víz az ugy a biztos nem

-
kraven54
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az nem kis drop ja
Amugy meg szerintem sem ér meg az a pár + mhz annyi feszt, ha csak nem az a cél. (mármint a tuningpotenciál). De halottam már olyan 6750röl, ami 3,4et tudott max.( A tulaja szerint persze) -
TazLeacher
nagyúr
1.5v felé emelte a tényleges feszt, de még így is fagy. Beletörődött, hogy marad a 3,5. Éjszaka Orthosol, azt annyi....
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen, bocs, kimaradt a egy szó. Szóval 1,5 óra Orthos alatt 58 fok..szóval akkor kaphat még egy kis feszt...nem kicsit droppol a lap. A BIOS szerint már most is 1.55v, a tényleges pedig "csak" 1.472v. Mondjuk az enyém is pont így van belőve. (Csak az enyém ennyin bírja...)
de ez már elég sok fez ahhoz, hogy megérje vele a pár fsb-s küzdelmet...
ezt most irónikusan mondtad, hogy nem éri meg szenvedni ennyiért? -
Gorneck
legenda
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ennyit tud azon a szorzón a proci...de mehet 1,5-1,55 neki...de ez már elég sok fez ahhoz, hogy megérje vele a pár fsb-s küzdelmet...
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ezek szerint valóban nem a RAM-ok limitálták a tuningot. Az 58 fok idle, load vagy stresszteszt alatti hőmérséklet? 1.5 - 1.55V-t még kaphat tesztek erejéig, ha nem megy túl magasra a hőmérséklet - Prime alatti 70 fokig mehet- de ennél többet ne adjatok neki.
-
TazLeacher
nagyúr
Új fejlemény!
Szórzót visszavettük 7-re, FSB maradt 450, tehát proci 3150-en, ramok maradtak 900-on. Simán indúlt, Orthos 20 precig ment (utána le lett állítva) tehát nem memó, mert eddig is 900-on ment, és már indításnál sz@rrá fagyott. Viszont úgy tűnik nem igazán melegszik, mert 1.472v ténylegessel (CPU-z) 1,5 óra után is csak 58 fok egy szarul szellőző házban. Mehet még feljebb a fesz? Ettől lehet valami baja, vagy ha nem melegszik, akkor sz@rjunk rá, hogy mennyi a fesz, a lényeg, hogy nem melegedjen?
-
kraven54
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Jóaz. Amugy a GEIL akkor se indul ha keveset kap. Szoval az semmit nem jelent , de 2.2ön mennie kell 900on szvsz.
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nekem 2db 80-as hőtötte a memókat, amikor a benchmarkokban való villogás foglalkoztatott, emigyen. Légszállítás szempontjából nem tudom mit tud a linkelt hűtő, de szerintem simán elég lesz az is, lényeg, hogy vmi fújja rájuk a levegőt, ha valóban az a gondjuk. Mondjuk én 2.65V-n hajtottam őket, amikor elkélt a 2 venti.

-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ideiglenesen dobhat rájuk egy 80-as ventit, és hamar kiderül, hogy ez volt-e a bibi.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Blu-ray lejátszók
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest