- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Ezért utálod a Bluetooth-t, ha egyszerre több eszközt használsz
- Home server / házi szerver építése
- Logitech szerviz
- 3D nyomtatás
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Majstor
senior tag
''Enermax, FSP, Chieftec, Zalman, TT......................................Coolink.''
-Ez meg mit akart jelenteni, Coolink sz@r???
-Itt egy kis PH Teszt:
Bővebben: link
(Tudom...majdnem 2éves Teszt...de attól az eredmények nem változnak) -
Csaba_20_
őstag
djyuri írta:
Akkor úgy mondom,hogy a painball mikor lesz????
23.-ika....Tehát 21.-től várhatók a képek... Így megfelel???
Egyszer már eljátszottad a ''majd leközlöm az információt'' játékot. Vele együtt eljátszottad a bizalmat is. Az élet így működik, ahhoz, hogy újra megbízzanak benned, bizonyítanod kell, hogy alkalmas vagy rá. Nem könnyű dolog, ezt elismerem, de talán nem így kéne kezdeni, ahogy most te teszed.
djyuri írta:
És utólag visszaaktivlni a regemet pedig rohadtúl nagy ponátlanság... Legalább ne mondtad volna meg és belenyugszom egyszer....
Így meg qrva nagy parasztság volt....
Soha nem volt tiltva a regisztrációd. A parasztság az, hogy ennek az ellenkezőjét állítod és erre fogod, hogy ezért nem jelentkeztél a bizonyítékokkal, amiket annyira ígértél. Tudod, ha tiltva is lett volna a regisztrációd, akkor is van mód a jelzésre.
- más néven regisztrálni, ami hasonlít az előbbire
- máshonnan írni, ha IP-t tiltanak(iskola, internet kávézó stb.)
- más néven regisztrálva e-mailt küldeni bárkinek, aki érintett a témában. Leginkább nekem, aki a bizonyítékokat várta
Megoldható, még akkor is, ha tiltva van a neved.
Nagy hiba azt hinni, hogy ha hazugságban élsz, akkor soha senki nem fog rájönni.
Tehát ne ígérgess, hanem bizonyíts! A mostani állapotra vagyok kíváncsi és nem a két hét múlvára. -
stol
addikt
válasz
bit_vector #96 üzenetére
Csakazért, mert egy digitális berendezés terhelése nem megfelelő szűrés esetén inkább dinamikus, mintsem statikus (pl. nézz rá az áramerősségre egy szkóppal /áramszonda?/). Sajnos a mostani alaplapok többsége elég gyenge tápszűréseket tartalmaz (ezt meghagyják a táp gyártójának) a tápcsati oldalán.
Normálisabb gyártóknál meg van oldva azért.
Nem ott bakker, hanem a szekunder tekercs felől érkező energiacsomagoknál annál inkább... Ha ismered a tápokat, ezt is ismerned kell.
és nem a nem ismétlődő (non repetitive) áramcsúcsokról beszélek. Tudod ha van non-repetitive, akkor van repetitive is, és ez az áramlimit néha jóval nagyobb mint a statikus (continous) áram.
SZVSZ a gyártók direkt ezeket paramétereket adják meg, hisz direkt smps-ekbe ajánlják ezeket a diódákat. (egyébként, hogy jutottunk el ide?)
vannak rá elméletek, melyek köszönik szépen jól megvannak a polcon. Ha kell, előszedem őket, de mivel inkább a dig. technika dívik nálam, ezért nem vagy csak ritkán nyúlok hozzájuk. Amit viszont könnyű akár házilag is nagyon elbaccintani az a ferrit légrése, ekkora teljesítményen (>400W) ez már kellhet. És akkor még ott van a szórt kapacitások, stb. problémája, ami mind gondot okozhat a vezérelhetőség oldalán.
Akkor vedd le őket, porold le, számolj, és csodálkozz!
Esetleg, bombázz szét egy pár smps trafót.
esetleg miért nem próbáltál több fázisú (>2) vezérlésben gondolkodni, persze több -de kissebb- vassal? tanulságos eset lehet egy APC UPS tanulmányozása is, ott is hasonló módon alakítják a delejt. (A múltkor láttam néhány gyári selejtet a lehel úti elektronika boltban /L..ex/ - ha lett volna némi zsebpénz nálam, és nem másra kellett volna költeni egy párat vettem is volna - de a lényeget ki lehetett hámozni belőle). Esetleg szinkronegyenirányítás?
Abból kell élni mindíg, ami van.
Egyébként kíváncsi voltam a kapcsolástechnika korlátaira, mit lehet belőle kihozni még.
A maximum, 435W volt folyamatosan.
Az a táp hajtja Zerathul gépét is. -
Csaba_20_
őstag
válasz
bit_vector #93 üzenetére
bit_vector írta:
Ey így ebben a formában nem igaz. Az SMPS -ek esetében az egyenirányítás mindig dinamikus folyamat! Az más kérdés, hogy a kimeneti puffer és szűrő után már a terhelés inkább statikusnak látszik. De amíg a terhelés a pufferből kapja a fesz.t, addig a puffer az egyenirányítóból (ha van ilyen!) kapja a delejt...
A terhelésről beszéltünk és nem az egyenirányításról, ugyanis annak formájába kötöttél bele.
bit_vector írta:
Épp azt mondtam, hogy a ruszki diódák pont nem jók, persze olvass figyelmesebben diódára egy példa (pedig lenne sok) : 85HFL10S05 (IRF).
De ezeken az ampertartományokon mostanában már inkább szinkronegyenirányítókat használnak a jobb linearitás és kissebb veszteségek miatt...
jham, és a PC tápokban én sem láttam még 34A-es diódánál nagyobbat... Szerver tápokban meg szinte biztosan többfázisú a DC oldal táplálása...
Azt mondtad, hogy nem jók. De ha elolvasod, amit én írtam, akkor rá kell jönnöd, hogy én mást jelöltem meg okként, mint te.
Emlékeztetlek, hogy a számítógéptápokról és azok maximális fogyasztásáról kezdtük el vitatkozni. Az általad felhozott diódát még nem láttam számítógéptápba építve, de ahogy írtad, te se. A számítógéptápok témakörében miért egy azon kívüli példával próbálod meg más témára vonatkozó állítását cáfolni? Értelmetlen.
Még szinkronegyenirányítót se láttam számítógéptápban, de mutass egy kapcsolást, ahol te igen.
bit_vector írta:
mindenesetre, visszatérve a méréshez: nem mindegy, hogy mit és hogyan mér az ember, mert ilyen esetekben lehet pl. 100% feletti hatásfokot mérni vminél (a hiba: nem vettük figyelembe a mért jel alakjának megfelelő korrekciós tényezőt), ami pedig nyilvánvaló képtelenség...
Nem történt olyan mérés, aminél a mérési eredmény 100% hatásfok feletti érték lett. -
bit_vector
tag
Akkor, miért kötöttél bele, a terhelés formájába?
Csakazért, mert egy digitális berendezés terhelése nem megfelelő szűrés esetén inkább dinamikus, mintsem statikus (pl. nézz rá az áramerősségre egy szkóppal /áramszonda?/). Sajnos a mostani alaplapok többsége elég gyenge tápszűréseket tartalmaz (ezt meghagyják a táp gyártójának) a tápcsati oldalán.
Kitöltési tényező diódánál???
Nem ott bakker, hanem a szekunder tekercs felől érkező energiacsomagoknál annál inkább... Ha ismered a tápokat, ezt is ismerned kell.
és nem a nem ismétlődő (non repetitive) áramcsúcsokról beszélek. Tudod ha van non-repetitive, akkor van repetitive is, és ez az áramlimit néha jóval nagyobb mint a statikus (continous) áram.
De, ha már enyire bennevagy az elméletekben, megkérdezném, hogy a főtrafók ferritének méretéről, és tekercseléséről, mi a véleményed, maximális kimenőteljesítmény viszonylatában???
vannak rá elméletek, melyek köszönik szépen jól megvannak a polcon. Ha kell, előszedem őket, de mivel inkább a dig. technika dívik nálam, ezért nem vagy csak ritkán nyúlok hozzájuk. Amit viszont könnyű akár házilag is nagyon elbaccintani az a ferrit légrése, ekkora teljesítményen (>400W) ez már kellhet. És akkor még ott van a szórt kapacitások, stb. problémája, ami mind gondot okozhat a vezérelhetőség oldalán.
(Próbáltam építeni, 400W-nál nagyobb tápokat, de a tranyók, és diódák cseréje után a főtrafó gyengeségébe, ill. az áramváltók gyengeségébe ütköztem.[több párbaválogatott szekunderoldali egyenirányító, 2SJ6920 kapcsolótranyó stb.])
esetleg miért nem próbáltál több fázisú (>2) vezérlésben gondolkodni, persze több -de kissebb- vassal? tanulságos eset lehet egy APC UPS tanulmányozása is, ott is hasonló módon alakítják a delejt. (A múltkor láttam néhány gyári selejtet a lehel úti elektronika boltban /L..ex/ - ha lett volna némi zsebpénz nálam, és nem másra kellett volna költeni egy párat vettem is volna - de a lényeget ki lehetett hámozni belőle). Esetleg szinkronegyenirányítás?
üdv. -
stol
addikt
válasz
bit_vector #93 üzenetére
Ellentmondásokat tapasztalok a hsz.-eidben
Ez így ebben a formában nem igaz. Az SMPS -ek esetében az egyenirányítás mindig dinamikus folyamat! Az más kérdés, hogy a kimeneti puffer és szűrő után már a terhelés inkább statikusnak látszik.
Akkor, miért kötöttél bele, a terhelés formájába?
Ha nagyon akarom, akkor modulálhatom valami jelalakkal a műterhelés vezérlését, és máris nem statikus a terhelés.
jham, és a PC tápokban én sem láttam még 34A-es diódánál nagyobbat...
Ebben egyertértünk
Szerver tápokban meg szinte biztosan többfázisú a DC oldal táplálása...
Erről nem tudok nyilatkozni, nem sok szervertápot javítottam eddig.
A mostani tápokban pedig még mindig a MOSFET a mérvadó (ahol Ids van Ice helyett), de ez már csak egy kis kötekedés
Evvel nem értek egyet 100%-ig, mivel, a kapcsolások 80%-a a primerkörben, bipoláris tranzisztorokra, ill. TL494, KA7500 párosra épűlnek.
A MOS-FET-es kapcsolások mostanában kezdenek elterjedni, bár voltak kakukkfiókák, UC3842 & KAxxxxx MOS-FET-es párosítások is.
a diódákról pedig nincs igazad. Ha a statikus áram lenne kívánatos, akkor azt hiszem még mindig a bikanagy ruszki diódák is jók lennének (főleg hogy nehezebb lenne a táp ), de ez nincs így. Amíg egy szinuszos egyenirányítónál általában a statikus áramoka dominánsak, addig egy SMPS esetében pedig a dinamikusak (különben hogyan lehet 10%-os kitöltési tényezőnél 100A-t áttekerni? - és az átlaga esetleg nagyobb lesz a dióda statikus áramánál).
Akkor, egy fali dugasztápban levő egyenirányítóhídban is dinamikus áramok mennek stb.
Kitöltési tényező diódánál??? (erről még nem halottam, tranzisztornál van, de itt nem tom).
Hal jól értelmezem, itt a nem ismétlődő áramimpulzusokról akarsz bemutatót tartani.
Az a 100A-es áram''tű'' max, pár ms-os lehet, különben, a sziliciumlap átég/átvezet.
De, ha már enyire bennevagy az elméletekben, megkérdezném, hogy a főtrafók ferritének méretéről, és tekercseléséről, mi a véleményed, maximális kimenőteljesítmény viszonylatában???
(Próbáltam építeni, 400W-nál nagyobb tápokat, de a tranyók, és diódák cseréje után a főtrafó gyengeségébe, ill. az áramváltók gyengeségébe ütköztem.[több párbaválogatott szekunderoldali egyenirányító, 2SJ6920 kapcsolótranyó stb.]) -
bit_vector
tag
válasz
Csaba_20_ #82 üzenetére
Ey így ebben a formában nem igaz. Az SMPS -ek esetében az egyenirányítás mindig dinamikus folyamat! Az más kérdés, hogy a kimeneti puffer és szűrő után már a terhelés inkább statikusnak látszik. De amíg a terhelés a pufferből kapja a fesz.t, addig a puffer az egyenirányítóból (ha van ilyen!) kapja a delejt...
A bazi nagy ruszki diódák leginkább a magas trr idejük és a magas Vf feszültségük miatt nem lennének alkalmasak a több kHz-es négyszögjelek egyenirányítására. Az általad említett 100 A-t melyik dióda képes elviselni huzamosabb ideig? Szerintem te az Ifsm-re, vagyis a nem ismétlődő csúcsáramra gondoltál, ami a diódán átfolyhat. De az nem tartható folyamatos üzem közben.
Épp azt mondtam, hogy a ruszki diódák pont nem jók, persze olvass figyelmesebbendiódára egy példa (pedig lenne sok) : 85HFL10S05 (IRF).
De ezeken az ampertartományokon mostanában már inkább szinkronegyenirányítókat használnak a jobb linearitás és kissebb veszteségek miatt...
jham, és a PC tápokban én sem láttam még 34A-es diódánál nagyobbat... Szerver tápokban meg szinte biztosan többfázisú a DC oldal táplálása...
mindenesetre, visszatérve a méréshez: nem mindegy, hogy mit és hogyan mér az ember, mert ilyen esetekben lehet pl. 100% feletti hatásfokot mérni vminél (a hiba: nem vettük figyelembe a mért jel alakjának megfelelő korrekciós tényezőt), ami pedig nyilvánvaló képtelenség...
üdv. -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #91 üzenetére
Akkor úgy mondom,hogy a painball mikor lesz????
23.-ika....Tehát 21.-től várhatók a képek... Így megfelel???
És utólag visszaaktivlni a regemet pedig rohadtúl nagy ponátlanság... Legalább ne mondtad volna meg és belenyugszom egyszer....
Így meg qrva nagy parasztság volt.... -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #86 üzenetére
Ha kibírsz két hetet kb,akkor csinálok képeket jó machinával,ha nem,akkor bánom is én
Bálint: Nem volt durva....Hozzá szoktam...Tod régen nem volt így netem és nem volt alkalmam ilyenekről ''dumálni'' neten...Régen csak áthívtam az illetőt,ha valami gondunk volt és akkor el lehetett dönteni a dolgokat...
Majd mikor kialakul a váci-sződi-gödi-dk-i ,akkor majd itt a gödiek is találkoznak sűrübben és akkor majd könnyebb lesz nekem is mindennapos segítségeket kérnem és elemzés végezni esetleges teszteredményeken... -
Csaba_20_
őstag
válasz
bit_vector #77 üzenetére
bit_vector írta:
Ha a statikus áram lenne kívánatos, akkor azt hiszem még mindig a bikanagy ruszki diódák is jók lennének (főleg hogy nehezebb lenne a táp ), de ez nincs így. Amíg egy szinuszos egyenirányítónál általában a statikus áramoka dominánsak, addig egy SMPS esetében pedig a dinamikusak (különben hogyan lehet 10%-os kitöltési tényezőnél 100A-t áttekerni? - és az átlaga esetleg nagyobb lesz a dióda statikus áramánál)
A bazi nagy ruszki diódák leginkább a magas trr idejük és a magas Vf feszültségük miatt nem lennének alkalmasak a több kHz-es négyszögjelek egyenirányítására. Az általad említett 100 A-t melyik dióda képes elviselni huzamosabb ideig? Szerintem te az Ifsm-re, vagyis a nem ismétlődő csúcsáramra gondoltál, ami a diódán átfolyhat. De az nem tartható folyamatos üzem közben. -
Csaba_20_
őstag
válasz
bit_vector #77 üzenetére
bit_vector írta:
Egészen más amikor valamit dinamikusan, vagy statikusn terhelsz. Az előbbinél az impulzus az utóbbinál pedig a statikus teljesítmény a mérvadó (persze megfelelő körülmények közt).
A számítógép jobban tekinthető statikus terhelésnek, mint dinamikusnak. Dinamikus terhelés például egy erősítő. -
Tenfoot
tag
Na először is Q-tec ed van vagy Q-tech -ed (Q-technology) van? Nem mindegy. 2 különböző cég.
Ha Q-tec ed van ( Amiket leírtál teljesítményeket 500, 550, 650 q-tecre utal.)
Nyugtass meg hogy akkor jo (vagy nem szar) táp. Az alábbi konfigom van (lent) de még 1 vinyó van meg még 3 optikai meghajtó. + hdd, top, rear ventik.
csak mert a melyik tápegységet vegyem totyikban, hát eléggé lebovlizták (leírtam hogy nem sporolásbol vettem ezt a márkát hanem mert a márkásabbakról elég rosszakat írtak (ahhoz képest hogy drágák), és a boltban is ajánlották, annak ellenére hogy drágábbat vettem volna, enermax chieftech).
Szóval viszi majd a gépemet? Én azt hallottam hogy az 550 wattos 400-450 wattot bír folyamatosan.
Ja a 650 -es 26 A-t ad le a +12 voltos ágon (peak 33 A) -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #72 üzenetére
Milyen ennyit tud költeni egy konfigra???
Éppen az,hogy azt ajánlják nekem,hogy miért nem veszek normális cuccokat...
Mert nincs annyi lóvém... Az hogy jó házam van,az nem jelent semmit...Az kibír akárhány alkatrész cserét benne (alaplap,vga,stb.)...
Kénytelen vagyok használt vgat-t én ramot venni,mert nincs lóvém...
A radiátoraim törött autókból valók...
A hűtőblokkomat Ordasi csinálta... Az hogy sikerült vennem 4 pumpát,az azért van,mert ingyen voltak a radiátorok és olcsó volt a blokkom,mert nem volt annyi réz,amiből a tervezett blokkom készült volna vagy 25ezerért...
A folyadékot faterral vetettem...
Ja és szinte alig az én pénzemből,mert az alapkonfigot annó a szüleim vették meg... A házra és a procira meg úgyszintén ők adták a lóvét... A többire meg volt 3,5 évem... Van még anyagi kérdésed??????
A képeket majd akkor frissítem,ha kijöm paintballozni a pesti barátom és kihozza az ő gépüket fotózni... (maradjunk egyenlőre ennyiben) -
bit_vector
tag
Na egy pillanat: Egészen más amikor valamit dinamikusan, vagy statikusn terhelsz. Az előbbinél az impulzus az utóbbinál pedig a statikus teljesítmény a mérvadó (persze megfelelő körülmények közt).
A mostani tápokban pedig még mindig a MOSFET a mérvadó (ahol Ids van Ice helyett), de ez már csak egy kis kötekedés
a diódákról pedig nincs igazad. Ha a statikus áram lenne kívánatos, akkor azt hiszem még mindig a bikanagy ruszki diódák is jók lennének (főleg hogy nehezebb lenne a táp), de ez nincs így. Amíg egy szinuszos egyenirányítónál általában a statikus áramoka dominánsak, addig egy SMPS esetében pedig a dinamikusak (különben hogyan lehet 10%-os kitöltési tényezőnél 100A-t áttekerni? - és az átlaga esetleg nagyobb lesz a dióda statikus áramánál).
üdv -
Bodin
senior tag
Hi.
Nekem 1 éve megy a konfigom egy 235 W-os Acorp táppal.
ECS K7S5A, Palomino2000+, 2x256 DDR, ATI 9200 128 MB, 60 GB Seagate, 2 optikai meghajtó + még néha ezmegaz. Szerencsém van? Vagy az Acorp tápok érdeme? -
stol
addikt
válasz
bit_vector #70 üzenetére
4db aktív műterhelésünk van, ezekkel, a +5V, +12V, +3,3V, +5VSB-t terheljük.
Max, áramuk, 32A darabonként.
(Műszaki szervízben van jelenleg)
A tranzisztort mérik viszont, Ie-c-max-ban, ahol is, 22A a legnagyobb, disszipációban, 200W, feszültségben, 1700V, amiket eddig láttam/dolgoztam velük.
A kettősdiódákból, pedig, 35A-es a legnagyobb (igaz, impulzusban, több, mint 100A-t tudnak, de itt nem ''PMPO'' kell).
Lehet, párbaválogatni őket, és párhuzamosan kapcsolni, de nem általános ez.
A gyakorlati korlátok....
Pl. 30A-hez, kell 2mm2-es Cu litzehuzal stb.
A trnszformátorokra, nem tudnak anyi menetet felcsévélni vastagabb vezetőből, mert egyszerűen, nem engedig a ferrit ablakkeresztmetszete.
Továbbá, az ármaváltók/kimeneti szűrők kivitelezése is akadályokba ütközik, nem hiába főnek most is az áramváltók/szűrők a tápokban. -
Csaba_20_
őstag
Bocs, de ez a minőség nem felel meg. Éles képeket szeretnék látni, amin egy ismeretlen ember is be tudja azonosítani az alkatrészeket, nem csak te.
De ha nagyon bele akarok magyarázni valamit a képbe, akkor azt mondom, ez a vízhűtésed hűtőblokkja. Amin érdekes módon a sima felületre vannak ventilátorok rakva. De megkíméllek, egyelőre nem fogok ebből következtetést levonni. Várom az éles képeket. Aki ennyit tud költeni egy konfigra, annak a közelében kell legyen legalább egy normális digitális fényképezőgép. -
djyuri
őstag
válasz
bit_vector #70 üzenetére
Lehet rossz a szemem,de nemtom,hogy úgy mondtam volna-e a 650W-os táp tesztelését,hogy valamivel is mértem volna a kimenő teljesítményt,azt a 420W-ot
Ha mégis írtam ilyet,akkot mutimeg,mert azt bíztosan elírtam,mert estlegesen tudok összteljesítményt számolni és nem valóságosban,mert nyincs annyi műszerem egyszerre,meg nem szimpla egyenáramról van itt szó....(nem egyenletes az áramfelvétel)
A méréshez esetleg a gépen kívül én kisebb nagyobb égőket szoktam behelyezni az áramkörbe és vagy ventillátorokat....
Néha ha van lehetőségem,akkor oszciloszkópot is használok...
a szöveged második felében pedig annyira nem vok jártas... -
bit_vector
tag
@stol:
El tudod nekem mondani, hogy milyen körülmények közt mértél te 650w-os tápon max 420w-ot? milyen volt a mérési összeállítás pl.?
jham, a tranyót pedig nem wattban mérik (bocs). Az csak a melegedés szempontjából lényeges. A MOSFET-ek (esetleg IGBT) pedig át tudnak ereszteni akár 100A-t is. A diódák áramlimitjét pedig nem így szokták megoldani, hogy van egy kettősdióda és annyi. Nagyobb áramokon szinkron-egyenirányítókat alkalmaznak.
üdv. -
djyuri
őstag
/Boccs a külön hsz-ért,de nem akartam sok hsz-t csinálni,mert beleugatnának/
A kép nekem bejön....
A szimpla melegedést még teljesen nem próbáltam,de sajna olyan meleg van a szobámban,hogy sok külünbséget nem mindig veszel észre....
Mostanában úgy is tervezek egy fullos takarítást megint,szal most már (ha el nem felejtem) meg fogom nézni...
Vízhűtésem van igen,de még csak ''demo''... Még mindig nem sikerült anyagot szereznem
A tápra visszatárve: most teszteltem egy újj dolgot:
Átvittem haverhoz a szünetmentessel ezt a tápot,ami most nálam van...
A bekapcsolási ''hangot'' (rázkódást) elemeztük.... (trafónak van benne)
Szal amikor az én lapom van a tápra kötve és úgy kapcsolom rá az ups-t,akkor nagyobban ''szól'',mintha a haverom-éra kötöttük...
Egyenlőre ennyi,de még tesztelek tovább....
(hmmm,így új hsz-nél nehezebb írni,mert lapozgatni kell....de többre nem is tok pontosat mondani,szal.........) -
neduddgi
aktív tag
Nem tudom mindet végigolvasni; nekem volt Acorp, Codagen, Azona és Chieftec tápom. Ez az erősorrend is. Acorp felejthető, nekem 2 db wincsi esetén már hibázott a videokártyám. Codagen addig jó, amíg nincs benne GEF2 MX400- nál nagyobb videokártya, túl sok ram, ...stb. Ha megnézed a Codagen specifikációját, abban különbözik az Azona, Chieftec, Sirtec tápokétól azonos névleges teljesítmény esetén, hogy utóbbiakban a külön külön definiált névleges feszültségekhez tartozó áramokat egy időben is ki tudod venni, a Codagenből pedig az árnyékát sem. De pl a wincsi fordulatszabályozós motorja a 12 Volt+ fesznél kisebb esetben is ki akarja venni a teljesítményt, feljebb szabályozza az áramot, egyre több Amper folyik át egyre kisebb fesz mellett, amíg valami le nem ég. Acorp tápot a biztos garancia hajhászok, Codagent pedig a becsületes, és rendkívül bátor emberek használnak. A codagen házak szépek, tartsd meg, a tápot pedig szvsz cseréld le...
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Balint133 #63 üzenetére
''azt nekem nem meséli be senki, h. egy márkás tápnak, jó, ha egy olyan lapra van rárakva, amiben vmi nem klappol jól!!''
A tápnak -elvileg- mindegy, hogy izzólámpát teszel rá, minihűtőszekrényt, vagy alaplapot.
És ha nem terheled túl, akkor kárt sem igen tud neki semmi okozni.
''Szentem ott neki a lap lessz a hunyó, amikor már kezdte megzabálni az elemeket!!''
Ha az alaplap valóban annyi áramot vesz fel, azt a melegedés alapján meg lehetne találni.
Pl a meztelen alaplapot kipakolni az asztaltra, rákötni a gombelemet helyettesítő 12Ah-ás akkut, és egy fél óra múltán kézzel is ki lehetne tapogatni, hogy hol melegszik.
Aztán rádugni a tápot, és a készenléti fesznél ezt újra megnézni.
Nem hiszem, hogy üzem közben az alaplap képes lenne nagyon leterhelni Djyuri bika tápjait, mert a keletkező hőtől már rég elszenesedett volna.(az alaplap)
''Amúgy vizhütése van''
A előző hsz-omban láthatod, hogy teljesen képben vagyok, hiszen írtam is, hogy ''+vízszivattyú'' -
Balint133
aktív tag
Öm izé
Na szal: ''Egy 360-400W-os márkással az alaplapot-meghajtókat-VGA-t, és egy másik ''átberhelttel'' a többi 12V-os fogyasztódat'' És ha az ''átberhelttel etetné az alaplapját is?? Az nem lenne jó? Mert lehet, h. az alaplapja miatt nem jó neki a cuccos, és azt nekem nem meséli be senki, h. egy márkás tápnak, jó, ha egy olyan lapra van rárakva, amiben vmi nem klappol jól!! Szentem ott neki a lap lessz a hunyó, amikor már kezdte megzabálni az elemeket!! És pl.: hosszú távon a márkás tápnak azért szerintem, komoly teljesítménycsökkenést okoz, ez az alaplapos dolog!! Vagy nem
Na jó szerintem, qrva nyagy baromságot írtam! Nem?
Amúgy vizhütése van -
mr_ricsi
veterán
''A garis tápokba már nemigen szeetnék belenyúlni''
Nem is kellene. Nálad az lenne a megoldás -szerintem-, hogy 2 táppal oldod meg a géped áramellátását. Egy 360-400W-os márkással az alaplapot-meghajtókat-VGA-t, és egy másik ''átberhelttel'' a többi 12V-os fogyasztódat (ventik+fénycsövek+vízszivattyú).
Ha pl. Stollal normalizálnád a diplomáciai kapcsolataidat, biztosan elmagyarázná, hogy egy régebbi ATX-es táp belsejét hogyan kell átalakítani, hogy csak +12V-ot szolgáltasson. (Egy régebbi 235-300W-os táp 6-10A-es terhelhetősége bőven elég lenne a felsorolt fogyasztókhoz.)
Ezenkívül még meg kellene oldani, hogy ha ez a ''segédtáp'' leáll, akkor kikapcsolja a gépedet, hiszen minden hűtés erről megy. (Ez 1 db relével megoldható, vagy az sem kell, ha a prociventi is erre van kapcsolva, és az alaplapod biosában van ''CPU FAN off warning'' funkció.) -
djyuri
őstag
HY: Egyenlőre homályos képeim vannak...Mutatok egyet: Döntsétek el,ha jó,akkor elkezdem ezeket feltenni,de ha nem,akkor asszem a paintball idején ki tom rángatni a fényképezőjével együtt a Márk barátomat....
Bővebben: link -
Majstor
senior tag
Üdv Mindenkinek!
-Lehet hogy vannak olyan Userek akiknek már évek óta tökéletesen megy a konfigjuk egy mezei Codegen Táp kiséretében...de sajnos több olyan User van akinek 1évig hibamentesem tette a dolgát egy Codegen (vagy annyit sem) és utána pedig beatta az unalmast...ennek rosszabbik változata amikor magával viszi az álomba még pár alkatrészt!!!
-Nekem így tönkrement egy jó öreg 40GB-os Quantum Fireball Plus AS Winyóm + ráadás ellszált a Pioneer DVD-RAM meghajtóm
(Ez kb. 2éve történt...azóta rá sem nézek a Codegen cuccokra!)
-Szóval...rátok bízom a döntést...én bisztos hogy soha többé nem veszek NoName terméket.
-Én ezeket a ''márkákat'' ajánlom:
>Energmax
>Chieftec
>Coolink -
stol
addikt
Csaba, végre valahára
...
Már-már nem bírtam egyedül. -
_Blank_
senior tag
Na újraraktam, siker
Köszi -
wedlock
tag
Sokan szidják a codegen tápokat,nekem mégis bő másfél éve viszi a gépem problémamentesen.Az igaz hogy tuningra picit érzékeny,dehát ezért az árért csodát ne várjunk.
-
_Blank_
senior tag
Na tehát bocs a bepofátlankodásért de nem akartam új topikot nyitni.
Adott egy ilyen gép:
Abit IC7-G
P4 3.0 Prescott
512/400 Kingmax
Matrox régi vga
80GB WD
LG cd-író
és mindezt egy 350w-os codegen látja el fesszel
Az a probléma hogy mikor betölti a windowst egyből újraindul a gép. Nem értem mi lehet a baj, csináltam már bios resetet is de semmi. Mindig újraindul. Túl kevés a táp feszleadása a gépnek? Két hétig semmi baj nem volt, tökéletesen futott a rendszer...
Ötletek? -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #46 üzenetére
Na ez még várat magára....
Tegnap picit próbálkoztunk a haverral,akié a táp...
A következőt csináltuk:
Poénból összekötöttem 8 ventit...És rátettük az 5V-ra...
Eredmény: Gép azonnal leoldott
Akkor ezt követően kikapcsolt állapotban tettük rá és vele kapcsoltuk be a gépet...
Na így már okés volt... Pörögtek szépen lassan..
Na akkor kikapcs és még rá 8 darab
Ezt is elbírta,de 3dmark 2005 alatt szinte azonnal rebootolt a gép
Lehet nem is kell sok ventit vennem még?
Lehet kikötöm a gépből az 5V-ot,meg a 3V-ot a környező ventikre a szobámba és megoldódik a helyzet....Na ez lesz a következő dolgom holnap..... -
djyuri
őstag
Van nekem elég fogyasztóm,amit ráköthetek.
Tele vagyok a szobámban ventillátorokkal. A monitoromon is van kettő,meg akkor az erősítőimben is mehetnének csak 5V-on... Néha úgy is csak hallkan játszhatok,mert nyitva a fodrász üzlet alattam,vagy anyum alszuk meló után....
És amúgy a pufferelésre gondoltam,hogy azt beleépíteni és azért kellene belenyúlni... -
djyuri
őstag
-
djyuri
őstag
A chiftec idelyén meg persze a többi kísérleti táp idelyén nem is volt még neonom...
Neonom tavaly szeptember óta van asszem
De majd megnézem a gari papírt....
Én mondjuk nem foglalkozok már többet a gép bekötésével.. HA visszakapom a tápomat a szervízből (valszeg cserélik),akkor beujítok egy 1000W körülire úgy 30-40K-ért at jóvan....
Kezdem magam bosszantani a sok vitával,hogy így a tápom,úgy a tápom...
Az fog vinni legílább 500w-ot és az elég lesz a redundás mellé.....
Mára off,mert megy film (egy órája) Csaó
-
djyuri
őstag
De annó volt nekem is az 5V-on is ventik,mert régebben én is hallkítottam a gépemet,de hamar elvetettem,mert 5-7 fokot feljebb ment a hőfok...
Nekem ne mond a wattokat. Már két éve ennek járok utána....
Volt már a gépem még léghűtéses korában szervízben is,hogy kezdjenek vele valamit,de csak annyit mondtak,hogy redundás tápot vegyek bele...
Én meg csináltam inkább..
Igaz annak meg csak a 12V részét húzom,de az nem panaszkodott...
Túl élte a 400W-as kodegányt is és az 550w-es q-tech-et is,ja meg a kísérleti tápokat is -
djyuri
őstag
Amikor meg semmi sincsen a gépre köte,akkor miért vannak a tápoknak fsz ingadozásai?
Azt már mindenki tudja,hogy a lapom gázosan szar,de ha nagyobb táppal nyomom,akkor már ugyanúgy tok tesztelni a sok vinyó berakásával és kivételével a fesz csökkenéssel kapcsolatban,mint más.. Meg persze a ventik esetében..
Amúgy tegnap kipróbáltam a haverom kérésére,hogy mi van akkor ha rákötök mindent az ö 650W-esére és elindítok a 3dmark-ot...
Én megtettem. Be sem akart kapcsolni a gép
Azt levettem a neonokat,meg a második táp hűtését is és akkor már elindul,de a winfosból restartolgatot mindig...
Levettem egy vinyót és egy ideig óráig jó is volt...
A millió wattal,amire te emlékszel,azzal at akartam kihozni,hogy akkor a chiftec-ek meg a többi,akkor miért nem indítota el a gépemet csak szimplán a bioszig?
Winfosban is csináltam tesztet... Everesthome közben szépen egyesével rákötöttem a ventiket... Kibírta mindet. (persze eközben digitalizáltam)
De amint csináltam egy komolyabb másolást,azonnal megszakadt a gép és kikapcs....
Most már arra rájöttem,hogy az ups-em sem tud annyi,mint ami rá van írva (1200W/600W).. Mert ha nem azon keresztül csinálom,akkor csak akkor zuhan össze a gép,ha írok dvd-t és grebberelek,meg digitalizálok,meg fut a háttérben ikonra lerakva a battlefield 1942
De az 550w-es q-tech-emet jól vitte az ups,szal nem cserélek....
Viszont van egy valós 1200W-os ups-em isNyolc akksival megy áramszünetben. Ja meg akksik nélkül is 20kiló
van benne kraft akksik nélkül is,mert tud csapni rendesen a zárlaton
Szétcsapta a vezetékemet
Amúgy a szervíz is tapasztalta,hogy rossz volt a 12V és 5V része az 550w-osomnak és visszaküldték a forgalmazóhoz.... Azt mondták,hogy agyonterheltem.. Erre: ''Én,dehogy''
A terminálon,meg a meghosszabított nyaralásom miatt nem volt alkalmam megmutatni a dolgokat... Ugyanis kb négy hét lett a 2 hétből és addigra meg moddoltak onnan -
stol
addikt
A te géped, ami az aláírásodban van, 300W-ot sem kajál cakk-pakk, csak minden 12V-ot eszik, és az 5V nincs kellően leterhelve.
Alaplap -->12V (80-100W)
VGA -->12V (60-80W)
Ventik -->12V (max 10W)
Vinyók -->12V(10W max, 3*10W(3hdd))
Ha jól számolok, akkor becsülve, ez 180W körül mozog, és az 5V-os ág terheltsége elhanyagolható.
Az SMPS-ek akkor stabilak, ha az egyik ágán terheled pl. 100W-al, akkor a másik kimenetre, min 50W-os terhelést kell kötni, mivel, eggy közös vezérlésük van. -
stol
addikt
Nah persze....
A Terminálon, ezt már kitárgaltuk asszem.(fogyasztás stb.)
A vinyó, üresjáratban, nem eszik többet, 12V-on, 300mA-nál, full seek-nél, pedig, 500-600mA-nál.
A gépedet, nem azért nem indították el egyes tápok, mert 6+48613248464564W-ot fogyaszt, hanem, mert irreálisan, asszimetrikusan vannak terhelve a tápok, a géped felépítéséből adódóan, és ezt nem viszelik a tápok.
A 9GB-os 10krpm-es SCSI vinyó eszik full seek-nél, 1A-t! Gondolkozz ember!
Dual Prescott-al, és SLI VGA-val hozhatsz össze, 500W feletti ''valós'' teljesítményt.
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Havernak is Codegánya van, van neki, 2 vinyó, egykik rackbe, 2400Mhz intel, dvd olvasó, meg cd író, meg Asus ati 9550Ge, amikor lecserélte a vidkaarit, a gép enyhén instabil lett, + a dvd olvasó, azt meg csak akkor nem kapcsol ki neki a gép, ha a másik cd íróba nincs cd(Nem használ szinte semmit a cd író), + amikor a +egy wincsit beledobta, olyan feszkóingadozások lettek neki, múlt héten mondta, h. az egyik wincsijét kinyírta neki a táp, azért mert vmi kiment a tápban, és xyA helyett, legalább a dupláját adta ki a táp, stzerencséjére a lapjában volt védelem, így csak az egyik vinyót lőtte ki neki, szal szentem, minél előbb cseréld le, de ha nem pakolod meg, akkor maradhat egy kis ideig, de azért, mondjuk egy chieftek 360W, v. esetleg 420W, az már azért minőségi táp, az biztos nem purcantja ki a gépedet!!
A fent leírt történetet nem rémisztgetésnek szántam!! -
kantor
tag
válasz
(Kolombusz) #19 üzenetére
az az igazsag, ha a gany tapban leokondikat kicsereled nagyobbra akkor teljesen jo. a teljesitmeny felvetel ugyanis altalaban impulzus szeru azt meg a nagy kondi birja kompenzalni.
-
-
(Kolombusz)
veterán
Nem tud 400w-ot leadni, ingadoznak a feszültségei...
A gépedben cserélj videokártyát, az mx 440 nem ilyen proci mellé való. -
djyuri
őstag
-
-
e.vid
senior tag
Pl: itt Bővebben: link,2865HUF
-
kutga
félisten
OK!
Minenkinek köszi a segítséget.Asszem beszerzek egy olyan Maxx cumót. Viszont... Ilyet csakis postai úton lehet rendelni, utánvétellel? Nincs valami hely (mondjuk Budapesten) ahol hasonló cuccokat árulnak?
-
djyuri
őstag
Bővebben: link
Innen válasszatok tápot. Ha nekem is betöltené rendesen az oldalt,akkor már többet tudnék én is mondani -
mayerlaci
senior tag
Lehet hogy nekem is ez a baja a gépnek mert mindig resetel.
Amd Athlon Xp 3000+ (barton)
Asus A7N8X
GeForce fx5700
2*256/400 Samsung
Lg Dvd/Cd olvaso
És 2 vinyo ami most még egy 40-es meg egy 20-as de a huszas helyett jön egy 40-es.
+1 venti a gépben ami kifele fujja a levegőt.
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
MR_Ricsi megoldotta a topiknyitó problémáját
Én meg nem túlzok... Ricsivel is sokat ''veszekedtem'' és mindketten beláttuk,hogy a lapom hibás széria vagy amúgy hibás...
De amúgy az én gépemben több,mint 26 venti van,szal azért ez számítható fogyasztónak rendesen. Meg két uv neon. Három vinyó ég 3.06-os proci...
Arra nemtok mit mondani,hogy a ''kisebb'' teljesítményű,de márkás tápok miért nem vitték el a konfigomat
Ez van...
Ja és 8 db venti = 1 vinyó
26db venti ~~ 3 vinyó..
A pomázi haverom gépét egy 400W kodegány (p4c800) be sem indítja,ha rajta van bármi más az alaplapon, és még akkor is sípolás jön ki a tápból...
Neki is redundás rendszere volt általam,de most vett ő is egy 650W-es q-tech-et és a három vinyója,2 dvd romja és maga a gép két plusz ventivel egyenlőre jól bírja,de a 12V ott sincsen több 119V-nál,holott üresen a gép 12.3V -
Atesz2
tag
Hat djyuri, akkor ott mas gebasz is lehet, mert en sem tom minek a 650es tap egy olyan gep ala..
Kizart hogy normal allapotban 460as kapcsolta csak be azt a konfigot, tok lol..
En is lattam mar olyan hihetetlen konfigokat 300as konfiggal kifogastalanul menni, es 350es enermaxxal elpukkanni hogy en sem hittem el..
Nekem is volt Codegenem sokaig, 1 el is fustolt, igaz nem vitt magaval semmit halisten, aztan utana mar vettem inkabb egy Aktiv PFC Coolinket, dual FAN-el, hat jah.. finoman szolva jobb, meg nyugodtabb az ember.. az 1.7es cerkakhoz meg verszegenyebb gepekhez szerintem jok a Codegenek is, de abszolut nem hosszu tavra, hamar kiszarad a kondija aztan kakukk..
Meg a lenyeg hogy en minimum 2 havonta jol kifujatom suritett levegovel, de nem baj ha havonta aztan akkor nem eri az embert meglepetes -
mr_ricsi
veterán
''Mi lehet a probléma a Codegen táppal, egyáltalán, milyen hiba fordulhat elő? És most frankón, veszélyben van a többi alkatrész is?''
- Nem tudja a névleges teljesítményt
- Ócska alkatrészekből készül->inkább előbb valami meghibásodik
- Nincs benne igazi túlfeszvédelem, ezért ha meghibásodik, akkor könnyen viheti magával a gép többi alkatrészét
(Azért még 2-3 eFt-ot keríts, és egy Maxx túlfeszvédőt vegyél a gépedbe. www.maxx.hu
Ezzel jól lecsökken az esélye, hogy a tápon kívül más is meghaljon.) -
BluEyes
őstag
-
sube
aktív tag
650W s tap minek? nincs 2procis 2magos geped meg 15winyod meg 4db 6800GT vga d...a ventik meg fitymat sem esznek...
Amilyen konfigod van, azt egy markasabb 400, vagy akar meg kisebb tap is elviszi... Sot. Haveromnak hasonlo gepe van, noname 300W tappall elvan vele...
'...400valahány vattos enermax brta elindítani a gépet...' Egy 400W s Enermax szinte barmire elegendo ma...
[Szerkesztve] -
GBX
aktív tag
Nos a codegennel nincs addig baj amíg nem a ráírt teljesítmény-100w teljesítményt akarsz belőle kicsalni pár éven keresztül.
Sajna ez a táp abszlúte nem minőségi, amolyan noname.
Nekem van még egy cell900 konfigom amiben egy 300w-os codegen van.
sacc/kb a gép csak 150W-ot (de inkább kevesebbet eszik) és így nincs vele gond.
De egy olyan géphez ami neked van épphogycsak elég, persze hallom jó baráttól hogy kezd besz@rni a 300-as codegen tápja (3év után) és neki egy 1800-as amd konfig fut.
Tehát hosszú távlatokban érdemes egy picit márkásabb tápot beszerezni, mert hát eléggé idegesítő ha tönkremegy és mondjuk magával rántja a halálba a hdd-t megy a procit esetleg még vmi mást is. -
djyuri
őstag
Hát ez a konfig,ha nincs túl meleg és nem húzogatod,akkor nem lesz baja nekik úgy egy évig...(persze most a gyári hibáktól eltekintve)
Ha kezd instabillá válni vagy rájösz valamikor,hogy néha a táp indítja újra a gépet,akkor azonnal csere!!!
Tertósságban nem esküszöm egyik típusra sem (márkára értem)... Itt gödön vagy sz@r az áram,vagy télleg úgy van,ahogy mindjárt mondom:
MI már sok tápot kinyálaztunk,hogy mit bírnak és mit nem...
Annyit tok mondani,hogy anno 300W-oa codegánnyal kezdtem ezzel a konfiggal,de még mx440-el ,meg 1.7-es cerkával,meg 512rammal,meg két maxtorral,meg nuku ventillátortömeg,meg csak egy combodrive..És kb fél évig bírta..aztán jött egy 400W-as,az is kb eddig...Aztán jöttek kölcsönbe a más márkájú tápok...(chiftec,q-tech,enermax,coolonik)
Ezek közül egy 400valahány vattos enermax brta elindítani a gépet,de a húzást nem vitte(bár ekkor már 2.5-ös prockó és még két vinyóm volt)...
A többi kb: 460W-ig be sem kapcsoltak. A q-tech 500Wos széria elvitte a gépemet.. Asszem 9 hónapig most egy 550W-es volt a gépemben,de most hívtam fel az aqua-t,hogy mi a rák van a tápommal a szervyzben és kinyögték végre,hogy náluk is szarakszik és visszaküldték a forgalmazóhoz...
Most a haverom 650W-osa van nálam,de ez bírja egyenlőre... Bár a redundás tápom nélkül ez sem megy semmire
Mondjuk ezen ő nem röhög
Száz szónak is egy a vége!!!!
Használjad,főleg ha minden garis és ha lesz pénzed,akkor csere valami értelmesebbre... Nem kell a nagy márka,de legyen jó nagy teljesítményű és jó hűtésű (triple fan) és akkor nem lesz gond..... -
kutga
félisten
Sziaszok!
A nemrég vettem új házat. Mivel max. 10k-m volt rá, Codegent vásároltam 400 W-os táppal együtt, annak ellenére, hogy sokan óvtak a Codegen tápjaitól.A kérdésem csak annyi, hogy mégis miért? Mi lehet a probléma a Codegen táppal, egyáltalán, milyen hiba fordulhat elő? És most frankón, veszélyben van a többi alkatrész is?
A gép:
AMD Sempron 2800+
512 MB DDR RAM
GeForce4MX 440 64 MB
40 GB Maxtor HDD (amit hamarosan 120 GB Hitachira cserélek)
LG DVD ROM
nameg egy mobilrack
ennyi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged