Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi2121
tag
Bocsi
Az előbbi helyesbítése: 460W Chieftec em van!! NAgyon bika !!! Ezt csak ajánlani tudom mindenkinek!!!!
Vegyetek Chieftec et!!! 16k körül nagyon gazdaságos!!! -
Szabi2121
tag
Hali!!!
NA figyu srácok!!! Minden márkában vannak fekete bárányok!!! A Codegennel egy időben sok gond volt de melyikkel nem!! Nekem amire persze nem vagyok büszke egy Codegen 400w os táp halytotta a gépemet: P4 630 HT, 1gb Kingston, Radeon X1900XT, 240Gb HDD, Dvd író, cd író!!!! Semmi az égvilágon, egy fagyás vagy újra indulás nem volt egy évig!!!!!!!
Tudom merész voltam!!!!! MA már egy Chieftec 400w os van!! Igaz sokkal erősebb!! ÉG ÉS FÖLD!!!! és érzem is, és látszik is!!!
NAgyon jól meg tud szolgálni egy CODEGEN is!!!! Túl sok a pletyka!!!!!
Nem egy fórumon van olyan emberke akit pénzelnek vagy mgbízzák egy kis reklámozással vagy épp ellen kampánnyal!!!!
MIndenki döntse el magának!!!! -
Cxgrav
aktív tag
Hali!
Mostanáig (2 éve már) egy 300W Codegen táp szolgált a gépemben... semmi bajom nem volt vele, még a most agyonmoddolt gépemet is simánelvitte minden venti+neon bekapcsolásakor... Aztán most úgy döntöttem, nem bízom a véletlenre. Itthon van még 1 gép, abban egy 350W Prosource táp volt. Kicseréltem a 2őt lesz ami lesz, azért 300W vagy 350W egy moddolt háznak nem mind1.
Eddig jó, remélem nem is lesz vele baj, úgy mint a Codegennel. -
törölt tag
-
Probiker
aktív tag
válasz
trassher #386 üzenetére
Nekem mükődik a link!
Nem akkarom védeni a Q-tec tápokat, de nem egy másfél kilós kodegen!! Jóval nehezebb a codegen tápknál. Én vásárláskor egy 400as Codegenel mértem össze az 500as Q-Tec emet.
Tudom, hogy nem a legjobb tápok de inkább egy Q-Tec kiskergarival mint egy használt gari nélüli minőségi táp.
MAXX áramkör rulez
[Szerkesztve] -
D@ni88
addikt
Nekem is Q-tech tápom van... egy ilyen tápom elszált, kúrvára melegedett, nyomta vissza házba is a meleg levegőt..
Aztán gondoltam egyet, és rábasztam egy alacsony ford.os 8cmes ventit az cd meghajók felöli oldalán található résre... azóta kúrva hűvös levegőt fúj ki... szépen megy
csak 11,7-11,95ös értékeket mér az everest 12voltra lehet h kezd behalni... -
nyikoláj
tag
válasz
trassher #377 üzenetére
Sajna egyáltalán nem szoktam stratégiázni. Doom3at toltam 2-3 órán keresztül meg longest journey 2-t. Hát érezhetően melegedett de nem mondom hogy izzott. Az volt a gojnd hogy megadta magát a proci hűtőm és egy adott keretbe kellett beleszorítani mindkettőt.
[Szerkesztve] -
nyikoláj
tag
Ne keserítsetek el! Tegnap vettem egy Q-Tec tápot (400W, 12cm-es venti). Tényleg a lehető legszarabb amit kapni lehet?
Nekem egy 350W-os imbp rohadt le, de szerencsére nem vitt magával semmit a sírba.
Esély sincs rá hogy egy Q-Tec elkegyegjen 2-3 évig ha nincs agyon terhelve?
[Szerkesztve] -
darabka
tag
Én gyilkoltam meg teljes konfigot 300 wattos Codegen táppal. Bekapcsoláskor akkora szikra csapott ki belőle, hogy megperzselte a tapétát!
Elment a proci, CD író, VGA, alaplap, vinyó. Az Audigy, meg a kis floppy megúszta...
Utána lehúztam két évet egy Enermax táppal. Elcsattant, de legalább volt benne védelem...
Most a Coolinken a sor, meglátjuk, meddig bírja. Kapott extra ventit is kívülről, alapból meg egy 120mm-es van benne. Melege nem lesz... -
trassher
addikt
Ahogy látom a legtöbb embernek sikerül kiszedni a selejtet. Nekem 300as volt 2 évig és semmi gond nem volt vele. Most azért vettem 400ast mert a 6600GT-nek kellett a kakó meg persze a 2 venti meg 2 fénycső is eszik. Serintem egy Q-Tec-kel nagyobbat lehetszívni mint a Codegen-nel.
-
TiMoN
senior tag
sztem ide kellene már egy 400W táp. De én a codegent lecserélném!
Nemrég láttam hogy havernál mekkora ivet huzott a táp, nekem is codegen volt.
Jelenleg DTK 400W tápm van. Halkabb, mást nem vettem észre.
DE! A codegen v 1.5kg... a dtk 4kg...Xal van benne anyag, nem sajnáltak ki belőle semmit. Legalábbis gondolom. Annyira nem is drága asszem olyan 10k körül van az ára.
-
Cxgrav
aktív tag
Hali!
Nekem 1,5 éve van 300Wos Codegen tápom a hozzá való házzal
2,5+ Barton proci
MSI K7N2 Delta alaplap
NPH2 procihűtő
512 DDR ram
CD író
Külső DVD író
és msot fogok beszerelni az 1db 8cmes házventim mellé kis modnak 1db 12cmest, 1db 8cmest, 2*4cm-est az 5.25ös helyre + egy neon.
Nemtom hogy vinni fogja-e így a rendszert (persze a beszerésre váró modok mind kapocslón lesznek, soha nem fognak együtt futni mert minek...) de +2t már betettem és ha felkapcsolom őket bírja a táp. Igaz a procit ha felhúzóm kicsit ingadozik a feszkó (na meg amúgy is 1.68ról 1.70re) de a világon semmi bajom a táppal.
Nyáron ha lesz pénzem veszek egy másikat, mert jobb félni mint megilyedni, meg az NPH2 procihűtőmet is lecserélem mert zavar már a >30db zaj :s zárt házban is lehet már hallani elég keményen hogy megy :s de lehet hogy csak a 7cm-es ventit veszek rá ami halkan fog csiripelni. -
eastsider
nagyúr
hát ez van
e nem vmi faszainkább tápimitáció
-
pg012345
senior tag
én jól beszívtam a codegen 300w tápommal már 2 alaplapot tönkretett úgyhogy mérges vagyok rá
-
commanDOS
senior tag
Hát ezzel magamat minősítem, de erre mondják, hogy okos ember más hibájából, a buta saját hibájából tanul
de mnodom, rajta vok az ügyön, hogy normális tápot szerezzek, ha lesz pénzem akkor valszeg egy 350w-os FSP bluestorm ot veszek...elméletben elég a 350 watt
szted?
Sempron 3000+
Sapphire radeon 9600XT
2*256MB PQI DDRRAM
120 gigás samsun SATA vinyó
Pioneer dvr 110d dvd pörkölő
samsung cd-dvd combó
egy 8 centis ház venti meg egy hatos gyári () a cpu-n
-
commanDOS
senior tag
Akkor jogos a félelmem
óva intettek, hogy gagyi tápot tegyek a konfig alá, ha csak nem akarok 100 egynéhny ezeret kockára tennidehát erre telt a keretből.
-
eastsider
nagyúr
12 centis venti van tápon de nem egy nagy eresztés
-
Bernstein
csendes tag
Állítólag xar táp van benne..........
-
commanDOS
senior tag
Üdv
Nemtudja valaki véletlenül, hogy a delux házakba gyárilag milyen táp van? vagy változó (mármint gyártmányt tekintve) a táp külsejéből nemtudtam rájönni, szétszedni meg nem akarom mer még garis. egyébként elméletben 400wattos 80mm-es ventivel. És szeretném cserélni mer fosok, hogy elszáll valami, meg a hangra se a legbarátságosabb. -
Bernstein
csendes tag
Szerintem igen..
-
Bernstein
csendes tag
nekem is ezzel a géppel használtam a 400w-osat
-
eastsider
nagyúr
tényleg egy P2-es hez lehet használni egy 300-as codegent??? atx-es az enyémmel használtam
-
Bernstein
csendes tag
Codegen=semmire sem használható szar
-
t1
veterán
nekem csak 1 400W-os füstölt el...
-
eastsider
nagyúr
nekem is volt fél évig és tényleg gázturbina hangja van
hát a 6800-al nem mertem megkockáztatni
inkább lecseréltem Chieftec-re
Moderálva. A forum nem kifestőkönyv. - Grafiqs -
Bernstein
csendes tag
Aki fel akarja robbantani a gépét vegyen codegent!!
-
Bernstein
csendes tag
Nekem codegen 400w-om volt és olyan volt a hangja,mint egy repölőnek
-
Silivrian
csendes tag
válasz
Veriakilis #341 üzenetére
Egy indítást bírt ki nálam egy ilyen táp
, és borzasztóan hangos volt.
-
x_o_n
veterán
válasz
Veriakilis #341 üzenetére
egy gépben az irodában házzal vettünk és semmi hangja nincs...igaz kicseréltük egy csifire igy nem ment sokat
-
Veriakilis
senior tag
Van valaki, akinek 400W-os 12cm-es Codegen tápja van (300xxx, PFC), és valami kisebb teljesítményű géphez használja?
Arra lennék kíváncsi, hogy az enyém csak a nagyobb áramfelvétel miatt pörög nagy fordulaton (jó hangosan, mint egy porszívó), vagy eleve mindíg ilyen hangos (nagy fordulatszám)?
Veriakilis -
KKrisz!
tag
Köszi a Linket!!!
-
KKrisz!
tag
Hali mindenkinek!!!!
Az én konfigomban egy Codgen 300w táp van. Már vagy két éve műxik rendületlenül (gyk. észre sem veszem, hogy ott van).
Csak az a gond, hogy két haveromnak is meghalt már a Codgen típusú tápuk! (Egy 350 és egy 300W-os).
Döntöttem és le fogom cserélni, csak az a kérdésem milyet vegyek. Valami olyasmit akarok ami kijön 10e FT-ből és azért bírja a strapát.
Előre is kössz! -
Matt-OPT
aktív tag
Egy ezressel olcsóbban van a DemóStúdiónál is.
-
KisBundi
őstag
Sziasztok. Ilyen gépem van:MSI K7N2 Delta ILSR AMD Athlon XP 2200+@2400+ 512 MB DDR 400 ASUS A9550 GE 128MB (250/200)@(490/300) Samsung 120 GB ATA133 Szerintetek egy 300W-os Codegen táp elég bele? Mondjuk már 1 éve benne van. A configot még tudnám húzni de a táp miatt nem akarom. Szerintetek lehet még húzni egy kicsit?
Igaz még ez talán az elsők közül való amik nem voltak olyan rosszak.
[Szerkesztve] -
lacam
aktív tag
Sziasztok!
Kissé parázom... de sajnos pénzügyi okok miatt, nem marad más mint az ima.
Nyugtassatok meg, hogy egy 400as Codegen elviszi ezt:
-P4 2.4 Northwood
-512MB RAM (NoName)
-Inno3D 6600 (256MB)
-80GB Seagate
-120GB Seagate
-Realtek hálókaresz
-FireWire kari
-IDE bővítő
-Pinnacle PcTV Pro
-DVD olvasó
-DVD író
-CD író
És az elmaradhatatlan kisfloppy
Ezen lassan már az ima sem segít...készülhetek az amper szagra, nemde? -
Tom5
addikt
Miért száműztem?!Mert vkitől kaptam egy Chieftech tápot és ezzel nagyobb biztonságban érzem a gépem mint szegény Politikai menedékjogott kapott Codegenemmel...amúgy cseretápnak,újraélesztő szerkezetnek kitűnő!!!
X-akták...2899.rész
A táp és ami benne van...
!!PH ISTEN!!
Közeledek a cél felé... -
Lortech
addikt
válasz
PhoenixK #324 üzenetére
Épp ez az alaplapi csatibarnulás utalhat jellegzetesen kontakthibára. Általában az a probléma, hogy vagy az alaplapi, vagy a táp felőli része a csatlakozónak el van deformálódva, és nem érintkezik össze rendesen. Aztán ha megpiszkálod, egyszer megy, egyszer nem. Hosszú távon megbarnul, megég. Nem egyszer láttam már ilyet, bár inkább régi at-s gépeknél jellemző.
[Szerkesztve] -
Üdv mindenkinek!
A Szitya és Tom5 által fent említett Codegen 400w-os táp nekem nagyon jó szolgálatot tett... A 400Wo-s Coolink tápom megadta magát, a 12V-os alaplapi csatlakozó szépen meg is barnult! A hivatalos magyarországi képviselettnél azt mondták, hogy küső sérülés van rajta, ergo azonnali garivesztés... Szóval: a Codegent használtam kb 2 hétig, de nem győzött meg, többször is újraindult a gép. Jelenleg egy Enermax 420W-os táppal gyönyörűen megy!
A fent említett ''paranormális''sztorihoz: A kontakthiba azért nehezen elképzelhető, mivel 4 alkalommal TELJESEN szétkötöttük a masinériát! Ezért nem tudom mivel magyarázni az ügyet. Lehet, hogy egyszer elbénázzuk, talán kétszer is, de négyszer??? nem hinném...
-
X Factor
addikt
Csaba 20 Dana Scully szerepében, Tom5 pedig tisztára Mulder...
Avagy a codegán táp paranormális tevékenysége...
Sry az offért de tisztára ilyen érzésem van(Lehet hogy tegnap nem kellett volna x-aktákat nézni
)
-
Szitya
tag
válasz
Csaba_20_ #309 üzenetére
Persze, hogy áramtalanítottuk. Előtte rendeztem a kábeleket a hűtés miatt,
ez volt az első szétszedés. Utánna jött a hiba. Teljes átmozgatás, akkaor is maradt. Újboli szétszedés összerakás, hiba maradt. És ez ment 4 órán át.
Nem zárom ki a contacthibát, de akkor elég kitartó volt.Tom05 a végére jött az ő tápjával, és az elsőösszeszerelés után indult s simán bootolt.
Ezután már a chieftek visszarakása következett, és már azzal is simán startolt.
Azóta semmi gond! -
Tom5
addikt
válasz
Csaba_20_ #305 üzenetére
Az előbb említett 4órás görcsölés végére Én is odaértem,és hoztam CSODÁLATOS tápomat egy CODEGEN400-ast!Tényleg mindent átmozgattunk és SEMMI!!!Beraktuk a tápot...gép indul...Régitáp vissza gép indul...ennyi!Barátunk tényleg ért a gépekhez+ én is egy kicsikét..de ilyet még nemtapasztaltunk!De tudod holtáig tanul az ember!És igen is poénosan viccesen kell felfogni a dolgoktat!Nem komoran ridegen!Ez szerény véleményem...kövezzetek meg nyugodtan!Amúgy meg találtam egy épp ide illő idézetet vkinél....(Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.)
CODEGEN FOREVER!!!De azért nyugodtabb vagyok egy Csíííftek mellett..... -
Szitya
tag
válasz
Csaba_20_ #305 üzenetére
Az első gondolatunk nekünk is a contakthiba volt, ezért töltöttünk kb. 4 órát azzal,
hogy megpróbáljuk elhárítani. S minden újramozgatás után indulni látszott a gép,
tehát előlapipanel felvillant ventik elindultak, de ennél a pontnál meggondolta magát
és leállt. A második indításnál már megsem mozdult, s ez így ment 4 órán át.
Maradt a táp vagy az alaplap halál esete, így került a képbe a codegen, amivel elindult.
De igaz még így is lehet contact hiba, én nem vagyok szakember e téren.
A barátom viszont igen és ő végigcsinálta velem ezt a 4 szörnyű órát! Ő is kizártnak tartotta a contacthiba lehetőségét. De az ördög nem alszik.
Azóta is sokat gondolkodtunk az eseten és nem találtunk ésszerű magyarázatot,
Abban maradtunk, hogy az ilyen nüanszok hozzátartoznak a pc-s élet szépségéhez! -
sasa311
veterán
válasz
X Factor #303 üzenetére
Én sem szidtam a codegent
Tunnigolásra meg atom-mega-brutál konfigok alá nem jó, de egy irodai konfignak tökéletes. Jó sok volt már, nem volt gond egyikkel sem. Igaz mégrégebben a vargáné tápokkal sem volt gond. Egyetlen 1X volt gondom táppal, egy nem is tudom milyen, de kb közepes árkategóriás táppal, vagyis nemigazán a táppal, hanem valami ciripelt rajta (lehet, hogy a venti, vagy egy kondi?) mind1, azonnal visszavittem és csere egy Ultra Power (szintén közép kategória) tápra, ez faja
-
Szitya
tag
válasz
Csaba_20_ #298 üzenetére
Igazad van, a célom a nevettetés volt!
Nem is volt tovább a gépben 5 percnél a Codegen. Azóta is a Chieftek az erőforrás.
A contakthibán azonban elgondolkodnék, hisz előtte többször mozgattonk át mindent (ramok, pci kártyák, alaplapi csatlakozó, molexek) ,és ugyanúgy se kép- se hang. Tápcsere után azonban azonnal indult. Vissza raktuk a Chiefteket, és már azzal is működött.
Azóta sem gondoltam arra komolyan, hogy egy Codegenre bízzam a masinériát.
Ám azt komolyan gondolom, hogy az ilyen fórumokon is van helye a HUMORnak!!!! -
X Factor
addikt
válasz
Csaba_20_ #302 üzenetére
Oké.Csak hirtelen írtam az egészet és ilyenkor nem tudom hogy a másik fél aki olvasa az hogyan reagál rá , mert már jártam ugy hogy leírtam a tapasztalataim/véleményem és mivel az nem egyezett az övével 1ből **** meg**** voltam, na csak ezért kértem már elöre is bocsánatot de akkor no problem
[Szerkesztve] -
Chieftec
őstag
válasz
X Factor #300 üzenetére
A jelenlegi konfigomat vitte nekem is gond nélkül, de én inkább vettem egy újat.
Ismerek 8-10 embert akinek Codegen van megy tökéletesen, illetve az egyik most vesz újat mert vett egy DVD írót azt írás közben újraindult a gép. Az én 300asom egy 600 Via mellett van a táp a ventijét épphogy tekeri, na ott nemfélek, hogy tönkremegy legalábbis túlterhelés miatt biztos nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged