Új hozzászólás Aktív témák
-
mehemed
tag
válasz
Balint133 #179 üzenetére
hat nem tul szabatos megfogalmazas.. de ha jol ertem neked egy szabalyozhato pwm generator kell. ne555-bol konnyen lehet ilyet krealni, azt hiszem 1..2W-ot kulso meg hajtotranzisztor nelkul is elbir a motorokkal.
sec/c guglizas utan: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #170 üzenetére
Így utólag tudom, hogy erősen megkérdőjelezhető állításom hitelessége, de azt kell mondjam meglehetősen pontosan tippeltem életkorodat illetően. Az érvelési módszerből indultam ki, amit használsz. Gyanítom djyuri is hasonló életkorú személy lehet.
Azt nem tudom miért hiszed, hogy lenézlek az életkorod miatt. De szerintem ez nem így van. Viszont most már megértem, hogy miért állsz úgy a dolgokhoz, ahogy.
Valójában nem tudom hogyan kéne rávezesselek arra, hogy érdemesebb lenne megfogadni azok tanácsát, akik szakmailag nagyobb tapasztalattal rendelkeznek nálad, mintsem alapból elutasítani állításaikat. De jó lenne, ha átgondolnád ezt. Kérlek tedd meg!
Úgy látom túlteng benned és djyuriban is a segítőszándék, amivel alapjában véve nincs gond. Csakhogy még nem rendelkeztek megfelelő mértékű szakmai ismeretekkel, hogy valóban mindenben segítsetek is. A segítségnyújtás ugyanis nem merül ki pusztán a szándékban, az nem elég ahhoz, hogy valóban segítséget jelentsen másoknak.
Ha hiszed, ha nem, nem hiszem magam tévedhetetlennek, sőt. Néhány témában a magabiztonságom sokak szemében azonban beképzeltségnek tűnhet és bizony sokszor annak is tűnik. De szerencsére az szokott bebizonyosodni, hogy magabiztonságom nem volt alaptalan. Amikor pedig kiderül, hogy tévedtem, akkor tanulok. Ezért az a meglehetősen furcsa helyzet áll elő, hogy szeretek tévedni. Minél többet tudok meg azonban egy témáról, annál jobban azt kell látnom, hogy valójában mennyire nem is értek hozzá.
Ha nem akarod ne fogadd meg, de azt tanácsolom egyelőre kérdezz, mintsem segíts másokon. Persze ha 100%-ig biztos vagy magadban, akkor segíts! De ne az legyen az elsődleges szempont, hogy segíteni akarsz, hanem, hogy valóban segítség legyen az, amit nyújtasz. -
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #164 üzenetére
Balint133: Ha elhiszed, amiket djyuri leírt a terminálon, akkor azt kell mondjam nem értesz az elektronikához.
Az pedig nem érdekel, hogy mit nem írt djyuri, sokkal inkább érdekelt az, hogy mit írt. Mert amiket leírt, azok nem feleltek meg a valóságnak.
Szörnyű azt is látni, hogy a BIOS-t, biosznak írod. Azt még el lehet fogadni, hogy a file-t fájlnak írod, de a BIOS egy rövidítés.(Basic Input Output System)
Arról nem beszélve, hogy blődség olyat mondani, hogy a BIOS-ban ''meghibásodott'' valami, ezért fogyaszt sokat. Vagy nevezd meg konkrétan, hogy mi az a valami, amire gondolsz, vagy eleve ne tégy ilyen kijelentést.
A számítástechnika és az elektronika fizikai és matematikai törvényszerűségekre épül, ezért a ''semmi se lehetetlen'' állítás nem állja meg a helyét. -
sd90
csendes tag
válasz
Balint133 #163 üzenetére
Hát sok mindenre lehet mondani, hogy nincs, de hegesztési témákba ne menjünk bele, mert ez e topik nem erről szól. 17 éve foglalkozom hegesztéssel kapcsolatos dolgokkal. Pl: nagy acélszerkezetek hegesztésének irányításával.Ez nagyon OFF. A helyzet az,hogy djyuri barátunk olyan teljesítményekkel és mértékegységekkel ''dobálódzik'' amiből világosan látható, hogy fogalma sincs. Ha még beszerez egy pár ugyanilyen ''teljesítmény igényű'' cuccot akkor Paks egyik blokkja csak neki fog termelni
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #150 üzenetére
Pontosan azokra értettem...akik a villanyórát is összekeverik az automatabiztosítékkal, az Ampert és a Wattot pedig kisbetűvel írják. Azt pedig kifejezetten nem szeretem, amikor valaki olyan témába szól hozzá, amihez nem ért, de másokat néz hülyének, amikor el merik neki mondani a valóságot.
De had ne kelljen már ismételgetnem magam. -
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #148 üzenetére
Az említett topic magáért beszél.
Az általad idézett mondatok djyuri hozzászólásai a terminal fórumon. De nem bizonyítékok semmire, dobálózás üres szavakkal és be nem tartott ígéretekkel. Folyamatosan keveri a szezont a fazonnal, bizonyítékoknak hisz olyan dolgokat, amik valójában semmit nem bizonyítanak, de kellő ismeretekkel nem rendelkezik ahhoz, hogy ezt felfogja.
Ne vedd sértésnek, de szakmai vitába nem szívesen bocsájtkozom olyan emberekkel, akik a villanyórát is összekeverik az automatabiztosítékkal, az Ampert és a Wattot pedig kisbetűvel írják. Azt pedig kifejezetten nem szeretem, amikor valaki olyan témába szól hozzá, amihez nem ért, de másokat néz hülyének, amikor el merik neki mondani a valóságot. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Balint133 #63 üzenetére
''azt nekem nem meséli be senki, h. egy márkás tápnak, jó, ha egy olyan lapra van rárakva, amiben vmi nem klappol jól!!''
A tápnak -elvileg- mindegy, hogy izzólámpát teszel rá, minihűtőszekrényt, vagy alaplapot.
És ha nem terheled túl, akkor kárt sem igen tud neki semmi okozni.
''Szentem ott neki a lap lessz a hunyó, amikor már kezdte megzabálni az elemeket!!''
Ha az alaplap valóban annyi áramot vesz fel, azt a melegedés alapján meg lehetne találni.
Pl a meztelen alaplapot kipakolni az asztaltra, rákötni a gombelemet helyettesítő 12Ah-ás akkut, és egy fél óra múltán kézzel is ki lehetne tapogatni, hogy hol melegszik.
Aztán rádugni a tápot, és a készenléti fesznél ezt újra megnézni.
Nem hiszem, hogy üzem közben az alaplap képes lenne nagyon leterhelni Djyuri bika tápjait, mert a keletkező hőtől már rég elszenesedett volna.(az alaplap)
''Amúgy vizhütése van''
A előző hsz-omban láthatod, hogy teljesen képben vagyok, hiszen írtam is, hogy ''+vízszivattyú'' -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #46 üzenetére
Na ez még várat magára....
Tegnap picit próbálkoztunk a haverral,akié a táp...
A következőt csináltuk:
Poénból összekötöttem 8 ventit...És rátettük az 5V-ra...
Eredmény: Gép azonnal leoldott
Akkor ezt követően kikapcsolt állapotban tettük rá és vele kapcsoltuk be a gépet...
Na így már okés volt... Pörögtek szépen lassan..
Na akkor kikapcs és még rá 8 darab
Ezt is elbírta,de 3dmark 2005 alatt szinte azonnal rebootolt a gép
Lehet nem is kell sok ventit vennem még?
Lehet kikötöm a gépből az 5V-ot,meg a 3V-ot a környező ventikre a szobámba és megoldódik a helyzet....Na ez lesz a következő dolgom holnap..... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Seasonic Focus GX 1000W 80+ gold
- Cooler Master MWE Bronze V2 750W 80 PLUS Bronze
- Chieftec - GPS-700A8 - 700W - eladva bazsa102381 kollégának
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest