Új hozzászólás Aktív témák
-
Szitya
tag
válasz
Csaba_20_ #309 üzenetére
Persze, hogy áramtalanítottuk. Előtte rendeztem a kábeleket a hűtés miatt,
ez volt az első szétszedés. Utánna jött a hiba. Teljes átmozgatás, akkaor is maradt. Újboli szétszedés összerakás, hiba maradt. És ez ment 4 órán át.
Nem zárom ki a contacthibát, de akkor elég kitartó volt.Tom05 a végére jött az ő tápjával, és az elsőösszeszerelés után indult s simán bootolt.
Ezután már a chieftek visszarakása következett, és már azzal is simán startolt.
Azóta semmi gond! -
Tom5
addikt
válasz
Csaba_20_ #305 üzenetére
Az előbb említett 4órás görcsölés végére Én is odaértem,és hoztam CSODÁLATOS tápomat egy CODEGEN400-ast!Tényleg mindent átmozgattunk és SEMMI!!!Beraktuk a tápot...gép indul...Régitáp vissza gép indul...ennyi!Barátunk tényleg ért a gépekhez+ én is egy kicsikét..de ilyet még nemtapasztaltunk!De tudod holtáig tanul az ember!És igen is poénosan viccesen kell felfogni a dolgoktat!Nem komoran ridegen!Ez szerény véleményem...kövezzetek meg nyugodtan!Amúgy meg találtam egy épp ide illő idézetet vkinél....(Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.)
CODEGEN FOREVER!!!De azért nyugodtabb vagyok egy Csíííftek mellett..... -
Szitya
tag
válasz
Csaba_20_ #305 üzenetére
Az első gondolatunk nekünk is a contakthiba volt, ezért töltöttünk kb. 4 órát azzal,
hogy megpróbáljuk elhárítani. S minden újramozgatás után indulni látszott a gép,
tehát előlapipanel felvillant ventik elindultak, de ennél a pontnál meggondolta magát
és leállt. A második indításnál már megsem mozdult, s ez így ment 4 órán át.
Maradt a táp vagy az alaplap halál esete, így került a képbe a codegen, amivel elindult.
De igaz még így is lehet contact hiba, én nem vagyok szakember e téren.
A barátom viszont igen és ő végigcsinálta velem ezt a 4 szörnyű órát! Ő is kizártnak tartotta a contacthiba lehetőségét. De az ördög nem alszik.
Azóta is sokat gondolkodtunk az eseten és nem találtunk ésszerű magyarázatot,
Abban maradtunk, hogy az ilyen nüanszok hozzátartoznak a pc-s élet szépségéhez! -
Szitya
tag
válasz
Csaba_20_ #298 üzenetére
Igazad van, a célom a nevettetés volt!
Nem is volt tovább a gépben 5 percnél a Codegen. Azóta is a Chieftek az erőforrás.
A contakthibán azonban elgondolkodnék, hisz előtte többször mozgattonk át mindent (ramok, pci kártyák, alaplapi csatlakozó, molexek) ,és ugyanúgy se kép- se hang. Tápcsere után azonban azonnal indult. Vissza raktuk a Chiefteket, és már azzal is működött.
Azóta sem gondoltam arra komolyan, hogy egy Codegenre bízzam a masinériát.
Ám azt komolyan gondolom, hogy az ilyen fórumokon is van helye a HUMORnak!!!! -
X Factor
addikt
válasz
Csaba_20_ #302 üzenetére
Oké.Csak hirtelen írtam az egészet és ilyenkor nem tudom hogy a másik fél aki olvasa az hogyan reagál rá , mert már jártam ugy hogy leírtam a tapasztalataim/véleményem és mivel az nem egyezett az övével 1ből **** meg**** voltam, na csak ezért kértem már elöre is bocsánatot de akkor no problem
[Szerkesztve] -
X Factor
addikt
válasz
Csaba_20_ #299 üzenetére
Mesében vannak fantasztikus elemek, de az hogy 3évig ment a 300as Codegan a gépembe, legutoljára pedig egy 3000+barton/512 ramos/ 9700/ 2 wincsi/ iro + cd rom/ konfigot látott el tökéletesen nem tartom annak..(ez inkább tény). Másik ha nem olvasom illetve nem tudnám hogy 1 low-end táp akkor nem hinném el, mert személyes tapasztalatok alapján soha nem volt vele semmi gondom, de lehet hogy nekem volt szerencsém is mindig kifogok 1 elég jó példányt. Ki tudja???
Ha esetleg sértőnek találod amit írtam akkor elöre is sry eszem ágában sem volt, csak nem értem ezt ''Látom szereted a mellébeszélést és még hiszel a mesékben'' ??? -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #192 üzenetére
Lehet..mittomén....sajna sehogy nem jön össze...nem mindenki olyan,hogy csak úgy odaadja a gépét....Van ilyen...
Amúgy most próbálok ki egy gépet egy elérhetőbb ismerőstől és úgy néz,ki,hogy megfelel a célokra...kicsit bíbelődni kell a felvételek beállításával,de legalább (a leírása szerint) filmet is készít,szal még az is megelehet,hogy egy-két rövidebb kísérletet le is tok vele kapni
Majd meglátjuk... -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #178 üzenetére
Na szal lenne egy klérdésem: Szeretnék építeni egy olyan áramkört ami pillanatonként küld egy impulzust egy 12V-os motornak, és egy potival lehessen állítani az impulzusok gyorsaságát!! Csak nincs ötletemm, én egy astabil multivibrátor félére gondoltam, csak hát az ledet villogtat!
Ja válaszokat: a ProcProblémába várom, mert hát ez a topik nem erről szól! -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #174 üzenetére
Ő, szentem félreértetted: Én azt írtam, h. ''sokan lenéznek...'', nem azt, h. te konkrétan lenézel engem!
Én nem utasítottam el senki állításait, és sokat szoktam kérdezgetni!! Ok, megteszem!
Álltalában amit írok, és 1000%-ra biztos vok benne, azt tutira merem írni, amiben egy picit is nem, az után utánaolvasok!!!!
Ok, megfogadom tanácsaidat!! -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #168 üzenetére
Azt most le kell, h. írjam, azt utálom a terminálosokban, h. megtudják hány éves az emberPl.:14; te hülye pcsfej vagy, és te akkor sem tudhatsz semmit, ha nagyon akarod akkor se!!! Legalábbis nekem akárhány topikot olvastam ott, nekem ez jött le!!
És mielőtt belémkötnétek direkt írtam rosszul egy szót, nehogy moderáljanak! -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #168 üzenetére
Most írjam le?? Sokan lenéztek már az életkorom miatt, de ahoz képest, h. magam korú emberekhez képest azért sokat tudok!!! De még mindig nem mindent!! ugye milyen szerény vagyok??
Amúgy 14 múltam, és sokat olvasok a témával kapcsolatban!! (számtek, fizika, elektonika, matematika) -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #167 üzenetére
Hát, nem is értek annyira, csak egy picit, de ezt leírtam előző hsz-emben!
Ok, inkább sezrintem is hagyjuk, h. mit írt és mit nem!!!
Bocsesz, h. megsdértettem a mittomisén hanyadik törvénykönyvet!!h. rosszul írtam a BIOS-szót, azt tom h. rövidítés, ezt azért már tanultam!
Azért írtam ''-jelbe, mert 1.: feltételezem(ami nem tuti) 2.: én speckó hardveres hibára gondoltam, nem szoftveresre, de lehet h. nincs igazam!nem tudom, de nem is érdekel mostmár
ok ezte elismerem, nem így kellett volna kifejeznem magamat, de én álltalában ezért szoktam ''''-jelbe rakni ami nem egyértelmű, esetleg átvitt értelemben értendő! -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #152 üzenetére
Figy, az tény, h. nem vok a legprofibb a témában(elektronika), de azért láma se vok!!!!!
És a másik fórumra: Nem azt írta, h. Ferihegy 5-ről lopott egy Boeing 75687945[B/]-est, és minden nap 30percet repteti a háza felett körbe körbe, egy zil teherautó utasfülkéjébe ''bebugyolálva'', hanem csak azt, h. van egy lapja, ami sokat zabál, a ''balesete'' óta!! És tuti, h. nem eszik annyit a gépe, csak a Bioszába ''meghibásodott'' vmi, és csak bikaerős kakaóval, szal érted nagy amperszámmal indul el!! -
mr_ricsi
veterán
válasz
Csaba_20_ #153 üzenetére
''Úgy tanították, hogy a feltalálókat tiszeteljük meg azzal, hogy nagybetűvel írjuk a róluk elnevezett mértékegységeket.''
Ha személynévből származik, akkor a rövidítése nagybetű. (A tiszteletünk jeléül.)
Pl.: A, W, K, Hz, Bq
Ami nem személynévből van, az kicsi: g, s, l, m, rad, mol, lm
(Egyébként ezeket kormányrendelet szabályozza: 127/1991.(X.9.) Korm. rend.)
És még érdekes lehet, hogy ha teljesen kiírom, akkor ''mega'' ill. ''giga'', (vagyis kis kezdő betű), a rövidítése viszont ''M'' ill. ''G''. (A ''kilo'' viszont rövidítésben is kicsi.) -
sd90
csendes tag
válasz
Csaba_20_ #145 üzenetére
Ahogy írtad belenéztem a másik fórumba: djyuri írta: ''Az nem lehet hogy baj van vele,mert a haverom heggesztőgépén teszteltem és azt kibírta,igaz melegedett jócskán egy órás heggesztés után,de ez érthető,mert 4.5-ös pálcával heggesztettünk egy kazánlemezt és ilyenkor 5Kwatt-ra kell kapvcsolni a heggesztőtrafót... '' Hát nézzük sorba 1.: 4,5 mm átmérőjű elektródát NEM gyártanak, a 4mm-es után 5mm-es a következő méret. 2.: A hegesztőtrafón az AMPERT (áramerősséget) lehet állítani (inverteresen egy pár plusz dolgot, jelleggörbét stb.) A hozzászólás többi része is hasonló ''tájékozottságól'' tanúskodik.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Csaba_20_ #149 üzenetére
''szakmai vitába nem szívesen bocsájtkozom olyan emberekkel, akik ... az Ampert és a Wattot pedig kisbetűvel írják''
Akkor sok emberrel nem vitatkozhatsz, ugyanis a ''Magyar Helyesírás szabályai'' szerint mindkettőt kisbetűvel kell írni. (amper, watt)
Bővebben: link
(lásd: a 82-83. oldali táblázatban.)
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #149 üzenetére
Ezt most kire értetted:
''...akik a villanyórát is összekeverik az automatabiztosítékkal, az Ampert és a Wattot pedig kisbetűvel írják. Azt pedig kifejezetten nem szeretem, amikor valaki olyan témába szól hozzá, amihez nem ért, de másokat néz hülyének, amikor el merik neki mondani a valóságot.'' -
Balint133
aktív tag
válasz
Csaba_20_ #145 üzenetére
''Majd ha bebízonyíthatom,akkor kamerára veszem a folyamatot és tíz tanuval megvisgáltatom a dolgot és úgy látják,hogy nem nekem van igazam,akkor személyesen is bocsánatot kérek mindekitől ha kell,de itt mindenféleképpen elnézést kérek mindenkitől és újra átveszem a teljes fizikát és vállamosságtant a kezdetektől máig....
De egyenlőre inkább tartózkodok a komolyabb vitáktól,amíg sem ők sem én nemtudunk bízonyítani a másiknak semmi kézzel foghatót.....
A két amperes hősugárzón én is kiakadtam egy picit,de inkább nem szólok semmit,mert lehet,hogy nem nekem lesz igazam...
Azt már kipróbáltam,hogy fogtam két 2200 wattos olajradiátort és egy házon belül kötöttem hálózatra és feltekertem maxra,akkor még nem oldott le a villanyóra,pedig az már elvileg több mint 16 amper..
Ugyhogy nemtom.....bár az bíztos,hogy nem fogyasztanak 2200 wattot fejenként,mert a haverom heggesztőtrafója még régen letudta oldani a villanyóránkat.....még tesztelgetek,úgyhogy ne veszekedjünk ilyeneken....Pl.: a játékoknál már megsem merem mondani,hogy a haverom brutal-brutal gépe egy asus radeon kártyával milyen teszteket hoz,mert hiába tenném fel ide a fényképet az eredményről,akkor úgyanúgy meghazuttolnának,hogy retusáltam a képet,pedig,amikor felküldjük a haverom gépét az internetre a tesz eredményével,hogy a 3dmark beírja az adatmázisba,akkor csak néznek,hogy stabil 10-fps-en megy a legkeményebb beállításokon is a tesz szerint,tehát több mint kétszer annyi az eredmény mint itt valakinek is...de nem kell megijedni,azért nem érte el a 8000-et....
'' Aha persze akkor ezek itt mik??hmminkább te(tik) baszogattátok őt vazz, és szabályosan elüldöz(tétek)ed őt onnan, nem is csodálom, h. nem csípi a terminált!
-
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #143 üzenetére
Bálint: THX
Csaba: A másik fórumot hiába is akarnád példaképpen felhozni,mert már tisztázva lett,hogy utólag lett visszaadva a reg-em...Szal hagyjad azt végre abba...1000*THX
A képek pedig nem csak tőlem függnek. Krisztián barátom csak annyit tudott mondani,hogy: ''Ok! Majd megbeszéljük.''
Ezt is kutyafuttában a biciklijéről...
Ja és nemtom ki mennyire ismeri a trminál fórumot,de ha már csak azt nézem,hogy abban az időben,amikor én még ott voltam,akkor mindenki akármikor úgy változgathatta a hsz-eit,ahogy azt csak akarta....Szerintem még az is lehet,hogy az sem volt gáz,ha ezt mással kellett megcsináltatnia..Egy kis IP-cím hekkelés és már kész a csalás is...
A másik fórumról ennyi a véleményem....
Ja és végigjárkáltam annó egy-két topikot a másik fórumon,amikor visszajöttem a nyaralásból és csak azt vettem észre,hogy egy csomó hsz-em helyett csak egy felkiáltó jel van vagy csak egy pont (.) van téve...És a legutsó hsz-be meg egy sablon szövegnek be van téve,hogy :''itt valaki azt,mondta,hogy jobban járok,ha törlöm a hozzászólásaimat''
Már ne is haragudjál ha ez nem csalás...Tudod mit? Sz@rok a másik ph-ra... -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #99 üzenetére
Összefoglalva:
Érdekes,bennem itt (valós helyen,vagyis az élezben) mindenki megbízik,számíthat rám..szb...
Csak a azon a fórumon nem voltam sikeres abban,hogy bizonyítgassam a dolgaimat...
És négy hét után mindössze 4 vagy 5 dolgot tudtam még oda csak bizonyítgatni...
És azért a ahjszámért,amit elkövettem azon 4-5 darabért nem érte meg még tovább idegeskednem,hogy szóljak ennek mag annak,hogy: ''Hé...miért nem jo a regem?'' Meg annyira nem is volt eszemben... Talán azértsem,mert vizsgázgattam azon időszakban,mittomén...
Reg: Figyusz...azért tudok írni...legalábbis vagy 80-100 próbálkozásból nem egy gépen azért csak nem rontom el a bejelenkezési adataimat....Szal ezen ne vitázzunk,mert felesleges...
It végre új ''életet'' kezdtem és ne ír foglalkozok olyannal,amit kézzel fogható módon nem fogok tudni bebizonyítani...
Éé nem gondolod,hogy ha hazugságban élnék,akkor a magánélteben és baráti körben már nem tudódott volna ki???? Főleg,hogy mindennap találkozok a barátaimmal........
HMMMM... Most van is egy vitánk: A mávnál az egyik dolgozó azzal tömi a Zoli barátom fejét,hogy az optikai kábelt csak úgy simán be szokták kötni sima ki luser lakásokba..Pl azért,hogy nem kábeltv-ről nézze a tv-t,hanem jobb minőségben optikai kábelről...
Szerninted télleg van ilyen normál előfízetősi (3000-8000ft) lehetőségben mondjuk vácon? Tehát te a normál 3000-8000ft előfizetésre kérhetsz optikai kábellel netet vagy tv-jelet??? -
bit_vector
tag
válasz
Csaba_20_ #82 üzenetére
Ey így ebben a formában nem igaz. Az SMPS -ek esetében az egyenirányítás mindig dinamikus folyamat! Az más kérdés, hogy a kimeneti puffer és szűrő után már a terhelés inkább statikusnak látszik. De amíg a terhelés a pufferből kapja a fesz.t, addig a puffer az egyenirányítóból (ha van ilyen!) kapja a delejt...
A bazi nagy ruszki diódák leginkább a magas trr idejük és a magas Vf feszültségük miatt nem lennének alkalmasak a több kHz-es négyszögjelek egyenirányítására. Az általad említett 100 A-t melyik dióda képes elviselni huzamosabb ideig? Szerintem te az Ifsm-re, vagyis a nem ismétlődő csúcsáramra gondoltál, ami a diódán átfolyhat. De az nem tartható folyamatos üzem közben.
Épp azt mondtam, hogy a ruszki diódák pont nem jók, persze olvass figyelmesebbendiódára egy példa (pedig lenne sok) : 85HFL10S05 (IRF).
De ezeken az ampertartományokon mostanában már inkább szinkronegyenirányítókat használnak a jobb linearitás és kissebb veszteségek miatt...
jham, és a PC tápokban én sem láttam még 34A-es diódánál nagyobbat... Szerver tápokban meg szinte biztosan többfázisú a DC oldal táplálása...
mindenesetre, visszatérve a méréshez: nem mindegy, hogy mit és hogyan mér az ember, mert ilyen esetekben lehet pl. 100% feletti hatásfokot mérni vminél (a hiba: nem vettük figyelembe a mért jel alakjának megfelelő korrekciós tényezőt), ami pedig nyilvánvaló képtelenség...
üdv. -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #91 üzenetére
Akkor úgy mondom,hogy a painball mikor lesz????
23.-ika....Tehát 21.-től várhatók a képek... Így megfelel???
És utólag visszaaktivlni a regemet pedig rohadtúl nagy ponátlanság... Legalább ne mondtad volna meg és belenyugszom egyszer....
Így meg qrva nagy parasztság volt.... -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #86 üzenetére
Ha kibírsz két hetet kb,akkor csinálok képeket jó machinával,ha nem,akkor bánom is én
Bálint: Nem volt durva....Hozzá szoktam...Tod régen nem volt így netem és nem volt alkalmam ilyenekről ''dumálni'' neten...Régen csak áthívtam az illetőt,ha valami gondunk volt és akkor el lehetett dönteni a dolgokat...
Majd mikor kialakul a váci-sződi-gödi-dk-i ,akkor majd itt a gödiek is találkoznak sűrübben és akkor majd könnyebb lesz nekem is mindennapos segítségeket kérnem és elemzés végezni esetleges teszteredményeken... -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #72 üzenetére
Milyen ennyit tud költeni egy konfigra???
Éppen az,hogy azt ajánlják nekem,hogy miért nem veszek normális cuccokat...
Mert nincs annyi lóvém... Az hogy jó házam van,az nem jelent semmit...Az kibír akárhány alkatrész cserét benne (alaplap,vga,stb.)...
Kénytelen vagyok használt vgat-t én ramot venni,mert nincs lóvém...
A radiátoraim törött autókból valók...
A hűtőblokkomat Ordasi csinálta... Az hogy sikerült vennem 4 pumpát,az azért van,mert ingyen voltak a radiátorok és olcsó volt a blokkom,mert nem volt annyi réz,amiből a tervezett blokkom készült volna vagy 25ezerért...
A folyadékot faterral vetettem...
Ja és szinte alig az én pénzemből,mert az alapkonfigot annó a szüleim vették meg... A házra és a procira meg úgyszintén ők adták a lóvét... A többire meg volt 3,5 évem... Van még anyagi kérdésed??????
A képeket majd akkor frissítem,ha kijöm paintballozni a pesti barátom és kihozza az ő gépüket fotózni... (maradjunk egyenlőre ennyiben)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- RAM topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen házat vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest