Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #192 üzenetére
Lehet..mittomén....sajna sehogy nem jön össze...nem mindenki olyan,hogy csak úgy odaadja a gépét....Van ilyen...
Amúgy most próbálok ki egy gépet egy elérhetőbb ismerőstől és úgy néz,ki,hogy megfelel a célokra...kicsit bíbelődni kell a felvételek beállításával,de legalább (a leírása szerint) filmet is készít,szal még az is megelehet,hogy egy-két rövidebb kísérletet le is tok vele kapni
Majd meglátjuk... -
djyuri
őstag
Nos...képfejlemények még nincsenek....
Volt egy kísérletünk Winner_hun-nal....Kipróbáltuk az ''új'' tápját a gépemben...
A 12V része alapon el sem érte a 12V-ot,de stabilnak sem volt mondható,de futott minden
Rátettük a ventiket,de a neont nem..akkor 11.46-ig kb leesett a fesz,de 11-6-ig ugrálgatott fel...Az 5V sem volt öt volt,de stabil volt...A -12V sem volt 12V,de az is stabil volt...A táp kicsit melegedett,de ez nem volt feltünő...
Majd Winner az új gépében leméri a melegedést újra és összehasonlítjuk...
Szerintem volt egy kis szaga,de az valószínűbb,hogy a gyári szaga volt csak...
Képeket csináljuk,amikor egy kicsit lejjebb hül a levegő....nyomok mindenről,ami eszembe jut,azt majd mondjátok,hogy még miről menjen...
További jó létet! -
djyuri
őstag
Az hogy nem tudod vagy csak többszöri próbálkozásra tudod csak elindítani a gépet,az a kiszáradt kondik hibája...Egy esetben egy barátomnál az alaplapi elem volt....
Az meg hogy menet közben lekapcsol a gép az lehet azért is,mert a táp nem tudja megfelelően korrigálni a kiszáradt kondijaid által lecsökkent bufferelést..
Ezzel a felfogással lehet tápra is fogni
De komolyra véve: Elmész egy eletronikai boltba és lenyögöd nekik a kondid értékeit (pl.: 6V 1000mikroFarad) és megmondják,hogy mit tudnak adni kb ebben az értékben...A méreteket és a helyet a lapon azt próbáld megjegyezni,hogy tudjál választani a felkínál kondikból....Ha nagyob a feszültsége,mint ami neked kell,az nem baj...A kapacitás az lehetőleg 10%-nál ne térjen el jobban,de az is inkább csak felfele...
Szerintem az egész nem lesz több,mint 1000forint... -
djyuri
őstag
Nos asszem a nagyobb százalék táp és annak energiájának eljuttatására szolgáló csatik kontakt hibája volt. Nem akarom azt mondani,hogy mikro kontakt hiba,mert nem ez a neve,hanem a lényeg az,hogy van egy kontakt egy csatlakozóban...Áll a gép...Képződik egy minimális,de lehet számottevő oxid réteg az elektromosan érintkező ''mikro'' felület körül...Ám ez a vezető felület valamiért néhány tizeddel vagy századdal kevesebb áramot bír azonnal és egyből tartósan a gép áramtalanításáig átjátszani..Ilyenkor szokott az lenni hónapok-évek után,hogy ez a pici felület fel-fel melegszik és tovább oxidálódik mellette a terület és amikor a gépben fizikai megmozdítás lép fel (ez akár a vinyó indulása is lehet),akkor szerintem a ''tizsta'' vezető felületek egy kicsit elcsúsznak egymástól és mégjobban lecsökken az ''áramkapacitásuk''...Ez nem azt jelenti,hogy nem kap áramot,hanem,hogy csak nem stabilan vagy csak keveset és a biosz ezt még nem veszi észre,mert nem pumpálja ''mozgató'' parancsokkal a vinyót úgy,mint a winfos és talán ezért van az,hogy bioszban még van vinyó,de winfosban már nincsen vagy egy idő után megfagy vagy a profibb vagy éppen jobban tűrőbb rendszereknél egyszerűen leválik szoftveresen....
A másik ugyebár maga a táp,ami persze ugyanúgy előídézheit ezen dolgokat és még annál ott a saját insabilitási problémája is,ami öregebb tápnál már várható is...
Bár ez leginkább tervezés és túlbíztosítás kérdése,de 10 év után azért már bíztosan csere ajánlott -
djyuri
őstag
FFFFFÚÚÚÚÚ.......Ennyi
Na azért nem....
Még annyit tennék lezáráslént (HANGSÚLYOZOM: lezárásként) a termánálon elhangzottakhoz,hogy nem kell ecsetelni,hogy helyenként elég pontatlan adatokkal ''dobálóztam''...Az ottani sorozat témákra pedig már majdnem száz-százalékra mondva meg adtam volna a pontosítást vagy egyebet....
De mint említettem a hosszabb szabim után tapasztaltak után feleslegesnek találtam és a barátaim is....Arról ennyit...
Ez a fórum megérdemli,hogy előbb vagy utóbb majdnem mindenárom is,de javítsam vagy bizonyítsam kijelentéseimet....
És ha az biz utóbb sikerülcsak,akkor ne csak én legyek már leb@szva!!! Ebbe a büdösz sz@r életbe sajna a nem milliomos gyerkőcnek nem mindig van idelye,hogy proffesszionális műszerekkel és néha fél órán át tartó többszörös átszámolással járó egyenletekkel számolgatva pontos adatokat adjak...
Viszont amiket tapasztaltam kísérleteim vagy egyébb mogmozdulásaim során,azokat majdnem száz-százalékosnak tekinthetőek....Lehet,hogy hibás bekötések,vagy túlméretezések vagy ellenkező okok okoztak,de akkor is megtörténtek...Ezen nem lehet változtatni...CSak meg kellett volna válogatnom,hogy mit tehetek közzé és mit nem......
Elmondom,hogy az egész egy egyszerű erősítős témával kezdődött,ahol analóg műszerekkel mért adatokra hívatkozván adtam ki adatokat a számításaimból és méréseimből....
És a viták sorozata,ami már az én hozzáállásomat is meghatározta a terminál fórumra nézve,az tulajdonképpen azzal kezdődött,hogy tőlem nem azt kérdezték vissza,hogy bíztosan jól mértem-e vagy számoltam-e,hanem,hogy: ''Áh...kizárt dolog...Olyan nincsen....Az hűlyeség....STB''
Ha mondjuk az ilyesmi válaszhozzászólások után oda-oda lett volna írva,hogy: ''Hé te! Ott valamit nagyon elszámoltál/elmértél..stb'' Akkor talán énteljes mértékben elkerülhetők lettek volna ezen viták sorozatai...
Ja és azt hangsúlyozom még,hogy egyes adatokban, elméletekben ,gyakorlatokban, vagy egyébb felmerülő ellentmondásos dolkobna nem mindig csak az én kezem van..Töbször barátaim is hoztak nemek adatokat,teszt eredményeket,STB,amiket sajna legtöbb esetben magamra vállava kell bevállalnom,mint elentmondást,mivel annak az emberkének,aki pl.: az egyik adatot hozta nekem,anna teljesen mindennapos eset volt az és teljesen feleslegenek látta bizonyítgatni,mert neki ott van,neki működik,neki STB és minek féradozzon azon,hogy a másikat kielégítse kellő bizonyítékkal,hogyha eleve úgy áll egyes emberke hozzá az ő adataihoz...vagy akármiéhez...
Sokszor hírtelen ilyenekért maradtam magamra....
Tudjátok ha egy ilyesmi téma egy élő beszélgetésen merül fel...vagy csak egy szalonna sütésen,akkor érdekes módon nem torkollik ilyen vitába..mégha nincs is közvetlen bizonyíték a dologra...Most nem a közvetlen bizalomra értem,ami esetleg köztünk barátok között van,hanem szimplán emberi hozzáállásra...
A köztünk lévő bizalomról meg csak annyit,hogy mi a leg jelentéktelenebb dolgokon is tudunk veszekedni...Legyen a kertben lévő gaztól a profi űrtechnológiáig minden....Az emberek közötti kapcsolatot nem befolyásolja nálunk,hogy min és mennyit veszekszünk,hanem az,hogy ilyen nem lét elemü dolgokon nem fogunk véresen egymásnak esni......
Most mondok egy morbid,de jó hasonlatu példát:
Ha pl Zoli és én reggel 7 óta veszekszünk a leg különféléb dolgokról vagy ugyanarról a dologról (mindegy)...és ha pl délután 3-kor érkezik egy csapat idióta az utunkba és rátámad a másikunkra vagy akármi,akkor tökéletesen maximális erőbevétellel védjük egymást...Teljesen függetlenül attól,hogy mi min veszekedtünk...Mégha egymás össze rokonát is elkárhoztattuk,akkor is barátok vagyunk és kiállunk a másikért.....
Most ezzel azt akartam megmagyarázni,hogy miért nem tudok egyes eredményeket vagy időben...vagy egyáltalán bebizonyítani..Főleg,ami nem is nálam történt,mert nem méltóak azok rá,akik egyből semmisnek tekintik az eredményt....Ha mint mondottam hozzá lennének téve a: Hé te...stb dolgok,akkor valószínűleg sem én és sem egyetlen barátom nem állna úgy az ilyen jelentéktelen elmételi vagy gyakorlati bizonygatásokhoz,ahogy most állunk....
Tudjátok majdnem minden barátom vagy egész nap vagy egy jókora napszakban robotol,mint az állat...Sajna nem mingid jön össze pl.: a fotózás sem.... Néha egy szomszédnak való segítség többet ér pl a fotós barátom esetében,minthogy az én vacak gépemet agyonfotózza.......
Na mielőtt összekuszálnám életem nagy fogalmazását,inkább szünetelem
Szeretném ezzel a terminál témát és a sürgetési témát lezárni...Gondolom észrevehető volt,hogy csak éjjel vagy lehetetlen időpontokban vagyok fent...
Nagyjából ez is mutatja ráérésemet a témára....Pl.: holnap,vagyis ma kelek fél hatkor,mert a Tomi barátomék telkére megyünk fákat vágni,hogy le lehessen dózerolni a területet....Azt ha végeztünk,akkor a Gábor barátomnak a kocsijára tesszük vissza a kipufogó rendszert...Ha pedig a Jakuséknál kell segíteni a tető munkában,akkor ott folytatódik a téma...És ha mindennek vége,akkor tok pl.: csak lemenni a gödi nyitóbulira...Ja és persze ha apum tud egy kis költőpénzt adni estére... Szal csak ennyi mindentől függ egy napom..Nem hogy még egyeztessek egy mégjobban güliző barátommal egy laza fotózgatásra vagy heggesztgetésre mérés szempontjából.....ÁH...Már megint ecsetelek....Joccakát mindenkinek....szép álmokat -
djyuri
őstag
Figy...A mávnál akár csodákat is láthatsz
Hidd el.Ott minden van..Még 4.5-ös pálca is......
Az télleg lehet,hogy 4-es vagy 5-ös pálca volt,de az nem változtat a témán,hogy a hosszabítómat teszteltem vele,meg a villanyórát......
Azt meg közlöm,hogy a terminállal ma foglakozta utoljára.....
Csaba: Ha meglesznek a képek,akkor felteszem....Ennyi...
Mi a rákot izgassam én ezen magam?
Ha csak vazzeg én lennék az egyetlen,aki nem teljesíti időben a megigérteket,akkor nem így nézne ki a világ....
Az egészen meg nem lepődök meg,mert ugyanígy meg van minden témában a vita..Sokszor olvasgatok azokba is...és néha jót nevetek,mert nem értem az egyik felet sempl. volt a bűzlő monitortól kezdve az aszfalt szinéig minden okos topik...Azok is a maguk értelmében szakmai topiknak számítanak...És pedig közös csoportosításuk a FÁRADT GŐZ...
HA meg mégjobban átlesed a topikokat úgy az elejétől a máig,akkor sok topikban csak a dátumot és a reagálásokat (válaszokat) nézed,akkor némelyiknek van vagy egy hónap is....Most te kiakadtál néhány napon it (ja még Csabihoz beszélek...Bocs ha nem tegezhetlek le....szóljál!
)..Szal most te kiakadtál ezen a késésen..Jogos persze,de ha megfigyeled,akkor szinte egyik topikban sem reagálták ennyire túl.....
Ezzel nem célzok semmire...vagy legalábbis nem személyeskedve....
Amúgy vazz...a 2200W-hoz 16A-ert írtam???HY
Még 10 sincsen...
-
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #143 üzenetére
Bálint: THX
Csaba: A másik fórumot hiába is akarnád példaképpen felhozni,mert már tisztázva lett,hogy utólag lett visszaadva a reg-em...Szal hagyjad azt végre abba...1000*THX
A képek pedig nem csak tőlem függnek. Krisztián barátom csak annyit tudott mondani,hogy: ''Ok! Majd megbeszéljük.''
Ezt is kutyafuttában a biciklijéről...
Ja és nemtom ki mennyire ismeri a trminál fórumot,de ha már csak azt nézem,hogy abban az időben,amikor én még ott voltam,akkor mindenki akármikor úgy változgathatta a hsz-eit,ahogy azt csak akarta....Szerintem még az is lehet,hogy az sem volt gáz,ha ezt mással kellett megcsináltatnia..Egy kis IP-cím hekkelés és már kész a csalás is...
A másik fórumról ennyi a véleményem....
Ja és végigjárkáltam annó egy-két topikot a másik fórumon,amikor visszajöttem a nyaralásból és csak azt vettem észre,hogy egy csomó hsz-em helyett csak egy felkiáltó jel van vagy csak egy pont (.) van téve...És a legutsó hsz-be meg egy sablon szövegnek be van téve,hogy :''itt valaki azt,mondta,hogy jobban járok,ha törlöm a hozzászólásaimat''
Már ne is haragudjál ha ez nem csalás...Tudod mit? Sz@rok a másik ph-ra... -
djyuri
őstag
válasz
mr_ricsi #132 üzenetére
Nemtom mennyire nem részleteztem,de itt az a lényeg,hogy nem csináltam semmit,csak lefuttattam a pcmark2004-et és mindenféle ellentmondó (vagyis csak nekem azok) adatot tok csak kihúzni a gépemből...
Amúgy Gianni utasítása szerint alapon hagytam a proci feszültségét...Asszem az 1.5V ebben az esetben.....
De most mindjárt mutatok egy-két biosz képet is,hogy miként van a bioszom,amikor sikerül unknow állapotba tennem,vagyis olyanba,amikor nekem kéne bekalibrálni,hogy milyen prockó van benne.....
Bővebben: link
Bocs,ha még mindig rosszak a képek...egyenlőre csak egy 50k értékü gépet sikerült kölcsön kérni...valami sony vagy mi...Majd jön a Nicon 120K értékű is és akkor aztán lesz éles kép -
djyuri
őstag
Ja és a megszokott 1500-as tesztemből a 3dmark 2005-ben pedig ennyire nőtt meg:
Bővebben: link -
djyuri
őstag
Köszike a válaszokat...
Végülis még mindig csak arra akarok rájönni,hogy mi a rák eszik annyit a gépemben...
Tegnap előtt meg tegnap is egy kicsit leakasztottam a gépemet a pcmark 2004-el..
Eredményt nem adott ki,de meglepő módon megnőtt a gépem paramétereinek értékeBár valszeg csak összezuhant a információs mappa a gépemről és ezért írt ki ilyeneket,de inkább mindjárt belinkelem a következő hsz-embe...
Azért nem ebbe,mert ezt is 8-adjára kezdtem el,mert valamiért a kettőt egyszerre nem tudom csináltatni a gépemmelNa pill és lesz egy-két everest kép...
-
djyuri
őstag
Ha már proci fogyasztásról van szó...Nem teljesen világos számomra,hogy az milyen mértékben műkszik,vagyis,hogyan kell nézni azt,hogyha pl.: az everesthome kiírja nekem,hogy
Tipikus 38.7 - 89W
Maximális 49 - 109W
....akkor én miként vegyem azt,hogy ha áll csak simán a winfosom,akkor kb mennyit ehet a procim? Ezt jól megfogalmaztam,de szal kíváncsi vagyok...
A segítséget köszönöm... -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #99 üzenetére
Összefoglalva:
Érdekes,bennem itt (valós helyen,vagyis az élezben) mindenki megbízik,számíthat rám..szb...
Csak a azon a fórumon nem voltam sikeres abban,hogy bizonyítgassam a dolgaimat...
És négy hét után mindössze 4 vagy 5 dolgot tudtam még oda csak bizonyítgatni...
És azért a ahjszámért,amit elkövettem azon 4-5 darabért nem érte meg még tovább idegeskednem,hogy szóljak ennek mag annak,hogy: ''Hé...miért nem jo a regem?'' Meg annyira nem is volt eszemben... Talán azértsem,mert vizsgázgattam azon időszakban,mittomén...
Reg: Figyusz...azért tudok írni...legalábbis vagy 80-100 próbálkozásból nem egy gépen azért csak nem rontom el a bejelenkezési adataimat....Szal ezen ne vitázzunk,mert felesleges...
It végre új ''életet'' kezdtem és ne ír foglalkozok olyannal,amit kézzel fogható módon nem fogok tudni bebizonyítani...
Éé nem gondolod,hogy ha hazugságban élnék,akkor a magánélteben és baráti körben már nem tudódott volna ki???? Főleg,hogy mindennap találkozok a barátaimmal........
HMMMM... Most van is egy vitánk: A mávnál az egyik dolgozó azzal tömi a Zoli barátom fejét,hogy az optikai kábelt csak úgy simán be szokták kötni sima ki luser lakásokba..Pl azért,hogy nem kábeltv-ről nézze a tv-t,hanem jobb minőségben optikai kábelről...
Szerninted télleg van ilyen normál előfízetősi (3000-8000ft) lehetőségben mondjuk vácon? Tehát te a normál 3000-8000ft előfizetésre kérhetsz optikai kábellel netet vagy tv-jelet??? -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #91 üzenetére
Akkor úgy mondom,hogy a painball mikor lesz????
23.-ika....Tehát 21.-től várhatók a képek... Így megfelel???
És utólag visszaaktivlni a regemet pedig rohadtúl nagy ponátlanság... Legalább ne mondtad volna meg és belenyugszom egyszer....
Így meg qrva nagy parasztság volt.... -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #86 üzenetére
Ha kibírsz két hetet kb,akkor csinálok képeket jó machinával,ha nem,akkor bánom is én
Bálint: Nem volt durva....Hozzá szoktam...Tod régen nem volt így netem és nem volt alkalmam ilyenekről ''dumálni'' neten...Régen csak áthívtam az illetőt,ha valami gondunk volt és akkor el lehetett dönteni a dolgokat...
Majd mikor kialakul a váci-sződi-gödi-dk-i ,akkor majd itt a gödiek is találkoznak sűrübben és akkor majd könnyebb lesz nekem is mindennapos segítségeket kérnem és elemzés végezni esetleges teszteredményeken... -
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #72 üzenetére
Milyen ennyit tud költeni egy konfigra???
Éppen az,hogy azt ajánlják nekem,hogy miért nem veszek normális cuccokat...
Mert nincs annyi lóvém... Az hogy jó házam van,az nem jelent semmit...Az kibír akárhány alkatrész cserét benne (alaplap,vga,stb.)...
Kénytelen vagyok használt vgat-t én ramot venni,mert nincs lóvém...
A radiátoraim törött autókból valók...
A hűtőblokkomat Ordasi csinálta... Az hogy sikerült vennem 4 pumpát,az azért van,mert ingyen voltak a radiátorok és olcsó volt a blokkom,mert nem volt annyi réz,amiből a tervezett blokkom készült volna vagy 25ezerért...
A folyadékot faterral vetettem...
Ja és szinte alig az én pénzemből,mert az alapkonfigot annó a szüleim vették meg... A házra és a procira meg úgyszintén ők adták a lóvét... A többire meg volt 3,5 évem... Van még anyagi kérdésed??????
A képeket majd akkor frissítem,ha kijöm paintballozni a pesti barátom és kihozza az ő gépüket fotózni... (maradjunk egyenlőre ennyiben) -
djyuri
őstag
válasz
bit_vector #70 üzenetére
Lehet rossz a szemem,de nemtom,hogy úgy mondtam volna-e a 650W-os táp tesztelését,hogy valamivel is mértem volna a kimenő teljesítményt,azt a 420W-ot
Ha mégis írtam ilyet,akkot mutimeg,mert azt bíztosan elírtam,mert estlegesen tudok összteljesítményt számolni és nem valóságosban,mert nyincs annyi műszerem egyszerre,meg nem szimpla egyenáramról van itt szó....(nem egyenletes az áramfelvétel)
A méréshez esetleg a gépen kívül én kisebb nagyobb égőket szoktam behelyezni az áramkörbe és vagy ventillátorokat....
Néha ha van lehetőségem,akkor oszciloszkópot is használok...
a szöveged második felében pedig annyira nem vok jártas... -
djyuri
őstag
/Boccs a külön hsz-ért,de nem akartam sok hsz-t csinálni,mert beleugatnának/
A kép nekem bejön....
A szimpla melegedést még teljesen nem próbáltam,de sajna olyan meleg van a szobámban,hogy sok külünbséget nem mindig veszel észre....
Mostanában úgy is tervezek egy fullos takarítást megint,szal most már (ha el nem felejtem) meg fogom nézni...
Vízhűtésem van igen,de még csak ''demo''... Még mindig nem sikerült anyagot szereznem
A tápra visszatárve: most teszteltem egy újj dolgot:
Átvittem haverhoz a szünetmentessel ezt a tápot,ami most nálam van...
A bekapcsolási ''hangot'' (rázkódást) elemeztük.... (trafónak van benne)
Szal amikor az én lapom van a tápra kötve és úgy kapcsolom rá az ups-t,akkor nagyobban ''szól'',mintha a haverom-éra kötöttük...
Egyenlőre ennyi,de még tesztelek tovább....
(hmmm,így új hsz-nél nehezebb írni,mert lapozgatni kell....de többre nem is tok pontosat mondani,szal.........) -
djyuri
őstag
HY: Egyenlőre homályos képeim vannak...Mutatok egyet: Döntsétek el,ha jó,akkor elkezdem ezeket feltenni,de ha nem,akkor asszem a paintball idején ki tom rángatni a fényképezőjével együtt a Márk barátomat....
Bővebben: link -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #46 üzenetére
Na ez még várat magára....
Tegnap picit próbálkoztunk a haverral,akié a táp...
A következőt csináltuk:
Poénból összekötöttem 8 ventit...És rátettük az 5V-ra...
Eredmény: Gép azonnal leoldott
Akkor ezt követően kikapcsolt állapotban tettük rá és vele kapcsoltuk be a gépet...
Na így már okés volt... Pörögtek szépen lassan..
Na akkor kikapcs és még rá 8 darab
Ezt is elbírta,de 3dmark 2005 alatt szinte azonnal rebootolt a gép
Lehet nem is kell sok ventit vennem még?
Lehet kikötöm a gépből az 5V-ot,meg a 3V-ot a környező ventikre a szobámba és megoldódik a helyzet....Na ez lesz a következő dolgom holnap..... -
djyuri
őstag
Van nekem elég fogyasztóm,amit ráköthetek.
Tele vagyok a szobámban ventillátorokkal. A monitoromon is van kettő,meg akkor az erősítőimben is mehetnének csak 5V-on... Néha úgy is csak hallkan játszhatok,mert nyitva a fodrász üzlet alattam,vagy anyum alszuk meló után....
És amúgy a pufferelésre gondoltam,hogy azt beleépíteni és azért kellene belenyúlni... -
djyuri
őstag
-
djyuri
őstag
A chiftec idelyén meg persze a többi kísérleti táp idelyén nem is volt még neonom...
Neonom tavaly szeptember óta van asszem
De majd megnézem a gari papírt....
Én mondjuk nem foglalkozok már többet a gép bekötésével.. HA visszakapom a tápomat a szervízből (valszeg cserélik),akkor beujítok egy 1000W körülire úgy 30-40K-ért at jóvan....
Kezdem magam bosszantani a sok vitával,hogy így a tápom,úgy a tápom...
Az fog vinni legílább 500w-ot és az elég lesz a redundás mellé.....
Mára off,mert megy film (egy órája) Csaó
-
djyuri
őstag
De annó volt nekem is az 5V-on is ventik,mert régebben én is hallkítottam a gépemet,de hamar elvetettem,mert 5-7 fokot feljebb ment a hőfok...
Nekem ne mond a wattokat. Már két éve ennek járok utána....
Volt már a gépem még léghűtéses korában szervízben is,hogy kezdjenek vele valamit,de csak annyit mondtak,hogy redundás tápot vegyek bele...
Én meg csináltam inkább..
Igaz annak meg csak a 12V részét húzom,de az nem panaszkodott...
Túl élte a 400W-as kodegányt is és az 550w-es q-tech-et is,ja meg a kísérleti tápokat is -
djyuri
őstag
Amikor meg semmi sincsen a gépre köte,akkor miért vannak a tápoknak fsz ingadozásai?
Azt már mindenki tudja,hogy a lapom gázosan szar,de ha nagyobb táppal nyomom,akkor már ugyanúgy tok tesztelni a sok vinyó berakásával és kivételével a fesz csökkenéssel kapcsolatban,mint más.. Meg persze a ventik esetében..
Amúgy tegnap kipróbáltam a haverom kérésére,hogy mi van akkor ha rákötök mindent az ö 650W-esére és elindítok a 3dmark-ot...
Én megtettem. Be sem akart kapcsolni a gép
Azt levettem a neonokat,meg a második táp hűtését is és akkor már elindul,de a winfosból restartolgatot mindig...
Levettem egy vinyót és egy ideig óráig jó is volt...
A millió wattal,amire te emlékszel,azzal at akartam kihozni,hogy akkor a chiftec-ek meg a többi,akkor miért nem indítota el a gépemet csak szimplán a bioszig?
Winfosban is csináltam tesztet... Everesthome közben szépen egyesével rákötöttem a ventiket... Kibírta mindet. (persze eközben digitalizáltam)
De amint csináltam egy komolyabb másolást,azonnal megszakadt a gép és kikapcs....
Most már arra rájöttem,hogy az ups-em sem tud annyi,mint ami rá van írva (1200W/600W).. Mert ha nem azon keresztül csinálom,akkor csak akkor zuhan össze a gép,ha írok dvd-t és grebberelek,meg digitalizálok,meg fut a háttérben ikonra lerakva a battlefield 1942
De az 550w-es q-tech-emet jól vitte az ups,szal nem cserélek....
Viszont van egy valós 1200W-os ups-em isNyolc akksival megy áramszünetben. Ja meg akksik nélkül is 20kiló
van benne kraft akksik nélkül is,mert tud csapni rendesen a zárlaton
Szétcsapta a vezetékemet
Amúgy a szervíz is tapasztalta,hogy rossz volt a 12V és 5V része az 550w-osomnak és visszaküldték a forgalmazóhoz.... Azt mondták,hogy agyonterheltem.. Erre: ''Én,dehogy''
A terminálon,meg a meghosszabított nyaralásom miatt nem volt alkalmam megmutatni a dolgokat... Ugyanis kb négy hét lett a 2 hétből és addigra meg moddoltak onnan -
djyuri
őstag
-
djyuri
őstag
Innen válasszatok tápot. Ha nekem is betöltené rendesen az oldalt,akkor már többet tudnék én is mondani -
djyuri
őstag
MR_Ricsi megoldotta a topiknyitó problémáját
Én meg nem túlzok... Ricsivel is sokat ''veszekedtem'' és mindketten beláttuk,hogy a lapom hibás széria vagy amúgy hibás...
De amúgy az én gépemben több,mint 26 venti van,szal azért ez számítható fogyasztónak rendesen. Meg két uv neon. Három vinyó ég 3.06-os proci...
Arra nemtok mit mondani,hogy a ''kisebb'' teljesítményű,de márkás tápok miért nem vitték el a konfigomat
Ez van...
Ja és 8 db venti = 1 vinyó
26db venti ~~ 3 vinyó..
A pomázi haverom gépét egy 400W kodegány (p4c800) be sem indítja,ha rajta van bármi más az alaplapon, és még akkor is sípolás jön ki a tápból...
Neki is redundás rendszere volt általam,de most vett ő is egy 650W-es q-tech-et és a három vinyója,2 dvd romja és maga a gép két plusz ventivel egyenlőre jól bírja,de a 12V ott sincsen több 119V-nál,holott üresen a gép 12.3V -
djyuri
őstag
Hát ez a konfig,ha nincs túl meleg és nem húzogatod,akkor nem lesz baja nekik úgy egy évig...(persze most a gyári hibáktól eltekintve)
Ha kezd instabillá válni vagy rájösz valamikor,hogy néha a táp indítja újra a gépet,akkor azonnal csere!!!
Tertósságban nem esküszöm egyik típusra sem (márkára értem)... Itt gödön vagy sz@r az áram,vagy télleg úgy van,ahogy mindjárt mondom:
MI már sok tápot kinyálaztunk,hogy mit bírnak és mit nem...
Annyit tok mondani,hogy anno 300W-oa codegánnyal kezdtem ezzel a konfiggal,de még mx440-el ,meg 1.7-es cerkával,meg 512rammal,meg két maxtorral,meg nuku ventillátortömeg,meg csak egy combodrive..És kb fél évig bírta..aztán jött egy 400W-as,az is kb eddig...Aztán jöttek kölcsönbe a más márkájú tápok...(chiftec,q-tech,enermax,coolonik)
Ezek közül egy 400valahány vattos enermax brta elindítani a gépet,de a húzást nem vitte(bár ekkor már 2.5-ös prockó és még két vinyóm volt)...
A többi kb: 460W-ig be sem kapcsoltak. A q-tech 500Wos széria elvitte a gépemet.. Asszem 9 hónapig most egy 550W-es volt a gépemben,de most hívtam fel az aqua-t,hogy mi a rák van a tápommal a szervyzben és kinyögték végre,hogy náluk is szarakszik és visszaküldték a forgalmazóhoz...
Most a haverom 650W-osa van nálam,de ez bírja egyenlőre... Bár a redundás tápom nélkül ez sem megy semmire
Mondjuk ezen ő nem röhög
Száz szónak is egy a vége!!!!
Használjad,főleg ha minden garis és ha lesz pénzed,akkor csere valami értelmesebbre... Nem kell a nagy márka,de legyen jó nagy teljesítményű és jó hűtésű (triple fan) és akkor nem lesz gond.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged