- Hisense LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
Kellő szakmai tapasztalat és gyakorlat hiányában nem ajánlom, hogy bárki az alaplapi kondenzátorok kicserélésébe kezdjen. Ha mégis úgy gondolja, hogy belekezd, akkor egy szakember felügyelje azért a műveletet.
Mivel kapcsoló üzemű tápról van szó, nem elegendő kapacitásra és feszültségre megfelelő kondenzátort választani, fontos a kondenzátor ún. ESR-je is. Alacsony ESR-es kondenzátort szükséges venni. -
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #170 üzenetére
Így utólag tudom, hogy erősen megkérdőjelezhető állításom hitelessége, de azt kell mondjam meglehetősen pontosan tippeltem életkorodat illetően. Az érvelési módszerből indultam ki, amit használsz. Gyanítom djyuri is hasonló életkorú személy lehet.
Azt nem tudom miért hiszed, hogy lenézlek az életkorod miatt. De szerintem ez nem így van. Viszont most már megértem, hogy miért állsz úgy a dolgokhoz, ahogy.
Valójában nem tudom hogyan kéne rávezesselek arra, hogy érdemesebb lenne megfogadni azok tanácsát, akik szakmailag nagyobb tapasztalattal rendelkeznek nálad, mintsem alapból elutasítani állításaikat. De jó lenne, ha átgondolnád ezt. Kérlek tedd meg!
Úgy látom túlteng benned és djyuriban is a segítőszándék, amivel alapjában véve nincs gond. Csakhogy még nem rendelkeztek megfelelő mértékű szakmai ismeretekkel, hogy valóban mindenben segítsetek is. A segítségnyújtás ugyanis nem merül ki pusztán a szándékban, az nem elég ahhoz, hogy valóban segítséget jelentsen másoknak.
Ha hiszed, ha nem, nem hiszem magam tévedhetetlennek, sőt. Néhány témában a magabiztonságom sokak szemében azonban beképzeltségnek tűnhet és bizony sokszor annak is tűnik. De szerencsére az szokott bebizonyosodni, hogy magabiztonságom nem volt alaptalan. Amikor pedig kiderül, hogy tévedtem, akkor tanulok. Ezért az a meglehetősen furcsa helyzet áll elő, hogy szeretek tévedni. Minél többet tudok meg azonban egy témáról, annál jobban azt kell látnom, hogy valójában mennyire nem is értek hozzá.
Ha nem akarod ne fogadd meg, de azt tanácsolom egyelőre kérdezz, mintsem segíts másokon. Persze ha 100%-ig biztos vagy magadban, akkor segíts! De ne az legyen az elsődleges szempont, hogy segíteni akarsz, hanem, hogy valóban segítség legyen az, amit nyújtasz. -
Csaba_20_
őstag
Balint133 megkérdezhetem, hogy hány éves vagy és milyen végzettséged van?
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #164 üzenetére
Balint133: Ha elhiszed, amiket djyuri leírt a terminálon, akkor azt kell mondjam nem értesz az elektronikához.
Az pedig nem érdekel, hogy mit nem írt djyuri, sokkal inkább érdekelt az, hogy mit írt. Mert amiket leírt, azok nem feleltek meg a valóságnak.
Szörnyű azt is látni, hogy a BIOS-t, biosznak írod. Azt még el lehet fogadni, hogy a file-t fájlnak írod, de a BIOS egy rövidítés.(Basic Input Output System)
Arról nem beszélve, hogy blődség olyat mondani, hogy a BIOS-ban ''meghibásodott'' valami, ezért fogyaszt sokat. Vagy nevezd meg konkrétan, hogy mi az a valami, amire gondolsz, vagy eleve ne tégy ilyen kijelentést.
A számítástechnika és az elektronika fizikai és matematikai törvényszerűségekre épül, ezért a ''semmi se lehetetlen'' állítás nem állja meg a helyét. -
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #150 üzenetére
Pontosan azokra értettem...akik a villanyórát is összekeverik az automatabiztosítékkal, az Ampert és a Wattot pedig kisbetűvel írják. Azt pedig kifejezetten nem szeretem, amikor valaki olyan témába szól hozzá, amihez nem ért, de másokat néz hülyének, amikor el merik neki mondani a valóságot.
De had ne kelljen már ismételgetnem magam. -
Csaba_20_
őstag
válasz
Balint133 #148 üzenetére
Az említett topic magáért beszél.
Az általad idézett mondatok djyuri hozzászólásai a terminal fórumon. De nem bizonyítékok semmire, dobálózás üres szavakkal és be nem tartott ígéretekkel. Folyamatosan keveri a szezont a fazonnal, bizonyítékoknak hisz olyan dolgokat, amik valójában semmit nem bizonyítanak, de kellő ismeretekkel nem rendelkezik ahhoz, hogy ezt felfogja.
Ne vedd sértésnek, de szakmai vitába nem szívesen bocsájtkozom olyan emberekkel, akik a villanyórát is összekeverik az automatabiztosítékkal, az Ampert és a Wattot pedig kisbetűvel írják. Azt pedig kifejezetten nem szeretem, amikor valaki olyan témába szól hozzá, amihez nem ért, de másokat néz hülyének, amikor el merik neki mondani a valóságot. -
Csaba_20_
őstag
Hja, most még megvannak a hozzászólásaid a fórumban, nem szeretném látni, hogy eltünedeznek. Az már túlságosan felháborító lenne...
-
Csaba_20_
őstag
Most az fog jönni, hogy letagadod a korábbi hozzászólásaid és ígéreteid? Mondván, hogy azt valaki módosította csak azért, hogy veled kiszúrjon? Hova fogsz még süllyendi?
Amúgy a saját hozzászólásait mindeki változtathatja, de másokét nem. Minden hozzászólásod be volt idézve általam. Amiket rajtam kívül más nem módosíthat, kivéve a moderátor. Sőt, többek által volt idézve a hozzászólásod, így több példányban megvan az eredeti. Én emlékszem, hogy miket mondtál akkor és tudom, hogy nem lett azóta módosítva, még moderátor által se. Rajtam kívül még van pár ember, aki emlékszik. Ha azt állítod, hogy nem te írtad az ottani szöveget, akkor sok embert nevezel hazugnak. A helyedben nem tenném, ezzel csak magadat égeted. Én például személy szerint ki is kérem a gyanusítgatásod, hogy bármit módosítottam volna a hozzászólásaidban. Nem is fűznek hozzá érdekek, írsz te magadtól is valótlanságokat, nem kell még gyártani is.
Az ''IP-címes hekkelés'', ahogy te azt nevezed pedig arról árulkodik, hogy nem vagy tisztában néhány dologgal. Például, hogy nem IP-cím alapján van ott se azonosítva az ember, hanem azonosító+jelszó alapján. Felhívom figyelmed, hogyha azt állítod, hogy valaki a te azonosítóddal, jelszavaddal módosította a hozzászólásaid úgy, hogy közben a logban még az IP-címet is a tiedére állította, akkor valakit bűncselekmény elkövetésével vádolsz. Ami pedig bizonyítás hiányában rágalmazás!
Több, mint fél éve várom, hogy megmagyarázd az akkori állításaid, de hiába. Most pedig, mikor alkalmad nyílna rá, letagadod őket. Hát tudod mit? A magyarázgatásod nélkül is tisztában vagyok vele, hogy valótlanságokat állítottál akkor. De eddig úgy voltam vele, hogy ha tudod, bizonyítsd be őket, vagy ismerd be, hogy tévedtél. Most már nem áll fenn a lehetősége annak, hogy beismerd akkori tévedésed. Ezek tudatában sz@rjál a másik fórumra.
Viszont még mindig várom a képeket a konfigodról.
U.i.: A másik fórumot megtekintheti mindenki, aki akarja: Bővebben: link -
Csaba_20_
őstag
djyuri írta:
Sajnos már két napja nem vagyok otthon,mert nagyimnál vagyok Győrben.
Jövőhét utáni héten leszek otthon,Majd akkor küldöm a címeket és honlapokat.
(...)
Na mindegy majd kb két hét és begyüjtök ide amit csak tudok.
(dátum: Okt. 27, 2004 1:11 pm)
Azóta várok tőle néhány kérdésre választ. Amire azóta többször is lehetősége volt válaszolni, de valahogy soha nem tette meg. Ezek után képes vagy azt mondani, hogy nem vagyok elég türelmes?
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Ezzel a fényképezőgéppel készíts lécci pár képet azért a konfigodról. Különös tekintettel a tápokról, azok elrendezéséről. Aztán meglátjuk, hogy a képek alapján milyen információra lesz esetleg még szükségünk. Köszi előre is!
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Mélységesen egyet értek veled. Nem véletlen, hogy nem is szívesen járok más fórumra, csak ha már szükségét érzem. Persze általában ilyenkor meg szoktam kapni, hogy nagyképű vagyok stb. Mint ahogy már meg is kaptam itt is. De ennyi áldozatot bevállalok azért, hogy helyes szemlélet alakuljon ki az emberekben, ne pedig a téves. Fontosnak érzem a helyes tájékoztatást. Csak sajnos kezdek én is belefáradni, hogy jobban hisznek a szakmailag megalapozatlan, tényként közölt állításoknak, csak mert azok állítói leugatnak alpári stílusban és elmondják, hogy szerintük mennyire hülye is vagyok. Egyszer érdekelne azért, hogy mi a szándékuk az ilyen embereknek és mi motíválja őket eme cselekedetre. Minden esetben rendszeresen személyes sértésnek veszik, ha kijavíták őket valamiben.
Remélem azért mások előtt sem új dologról beszéltem, valószínüleg mindenki találkozott már ilyen emberrel.
Ezek után most biztos megint sokan fognak nagyképűnek gondolni. De nehéz úgy leírni erről a véleményem, hogy még véletlenül se lehessen ezt gondolni. Sajnos nem tudom úgy leírni. Elnézést, ha ezzel most olyan lelkébe is gázoltam, akinek valójában nem akartam. -
Csaba_20_
őstag
-
Csaba_20_
őstag
djyuri írta:
Akkor úgy mondom,hogy a painball mikor lesz????
23.-ika....Tehát 21.-től várhatók a képek... Így megfelel???
Egyszer már eljátszottad a ''majd leközlöm az információt'' játékot. Vele együtt eljátszottad a bizalmat is. Az élet így működik, ahhoz, hogy újra megbízzanak benned, bizonyítanod kell, hogy alkalmas vagy rá. Nem könnyű dolog, ezt elismerem, de talán nem így kéne kezdeni, ahogy most te teszed.
djyuri írta:
És utólag visszaaktivlni a regemet pedig rohadtúl nagy ponátlanság... Legalább ne mondtad volna meg és belenyugszom egyszer....
Így meg qrva nagy parasztság volt....
Soha nem volt tiltva a regisztrációd. A parasztság az, hogy ennek az ellenkezőjét állítod és erre fogod, hogy ezért nem jelentkeztél a bizonyítékokkal, amiket annyira ígértél. Tudod, ha tiltva is lett volna a regisztrációd, akkor is van mód a jelzésre.
- más néven regisztrálni, ami hasonlít az előbbire
- máshonnan írni, ha IP-t tiltanak(iskola, internet kávézó stb.)
- más néven regisztrálva e-mailt küldeni bárkinek, aki érintett a témában. Leginkább nekem, aki a bizonyítékokat várta
Megoldható, még akkor is, ha tiltva van a neved.
Nagy hiba azt hinni, hogy ha hazugságban élsz, akkor soha senki nem fog rájönni.
Tehát ne ígérgess, hanem bizonyíts! A mostani állapotra vagyok kíváncsi és nem a két hét múlvára. -
Csaba_20_
őstag
válasz
bit_vector #93 üzenetére
bit_vector írta:
Ey így ebben a formában nem igaz. Az SMPS -ek esetében az egyenirányítás mindig dinamikus folyamat! Az más kérdés, hogy a kimeneti puffer és szűrő után már a terhelés inkább statikusnak látszik. De amíg a terhelés a pufferből kapja a fesz.t, addig a puffer az egyenirányítóból (ha van ilyen!) kapja a delejt...
A terhelésről beszéltünk és nem az egyenirányításról, ugyanis annak formájába kötöttél bele.
bit_vector írta:
Épp azt mondtam, hogy a ruszki diódák pont nem jók, persze olvass figyelmesebben diódára egy példa (pedig lenne sok) : 85HFL10S05 (IRF).
De ezeken az ampertartományokon mostanában már inkább szinkronegyenirányítókat használnak a jobb linearitás és kissebb veszteségek miatt...
jham, és a PC tápokban én sem láttam még 34A-es diódánál nagyobbat... Szerver tápokban meg szinte biztosan többfázisú a DC oldal táplálása...
Azt mondtad, hogy nem jók. De ha elolvasod, amit én írtam, akkor rá kell jönnöd, hogy én mást jelöltem meg okként, mint te.
Emlékeztetlek, hogy a számítógéptápokról és azok maximális fogyasztásáról kezdtük el vitatkozni. Az általad felhozott diódát még nem láttam számítógéptápba építve, de ahogy írtad, te se. A számítógéptápok témakörében miért egy azon kívüli példával próbálod meg más témára vonatkozó állítását cáfolni? Értelmetlen.
Még szinkronegyenirányítót se láttam számítógéptápban, de mutass egy kapcsolást, ahol te igen.
bit_vector írta:
mindenesetre, visszatérve a méréshez: nem mindegy, hogy mit és hogyan mér az ember, mert ilyen esetekben lehet pl. 100% feletti hatásfokot mérni vminél (a hiba: nem vettük figyelembe a mért jel alakjának megfelelő korrekciós tényezőt), ami pedig nyilvánvaló képtelenség...
Nem történt olyan mérés, aminél a mérési eredmény 100% hatásfok feletti érték lett. -
Csaba_20_
őstag
válasz
bit_vector #77 üzenetére
bit_vector írta:
Ha a statikus áram lenne kívánatos, akkor azt hiszem még mindig a bikanagy ruszki diódák is jók lennének (főleg hogy nehezebb lenne a táp ), de ez nincs így. Amíg egy szinuszos egyenirányítónál általában a statikus áramoka dominánsak, addig egy SMPS esetében pedig a dinamikusak (különben hogyan lehet 10%-os kitöltési tényezőnél 100A-t áttekerni? - és az átlaga esetleg nagyobb lesz a dióda statikus áramánál)
A bazi nagy ruszki diódák leginkább a magas trr idejük és a magas Vf feszültségük miatt nem lennének alkalmasak a több kHz-es négyszögjelek egyenirányítására. Az általad említett 100 A-t melyik dióda képes elviselni huzamosabb ideig? Szerintem te az Ifsm-re, vagyis a nem ismétlődő csúcsáramra gondoltál, ami a diódán átfolyhat. De az nem tartható folyamatos üzem közben. -
Csaba_20_
őstag
válasz
bit_vector #77 üzenetére
bit_vector írta:
Egészen más amikor valamit dinamikusan, vagy statikusn terhelsz. Az előbbinél az impulzus az utóbbinál pedig a statikus teljesítmény a mérvadó (persze megfelelő körülmények közt).
A számítógép jobban tekinthető statikus terhelésnek, mint dinamikusnak. Dinamikus terhelés például egy erősítő. -
Csaba_20_
őstag
Bocs, de ez a minőség nem felel meg. Éles képeket szeretnék látni, amin egy ismeretlen ember is be tudja azonosítani az alkatrészeket, nem csak te.
De ha nagyon bele akarok magyarázni valamit a képbe, akkor azt mondom, ez a vízhűtésed hűtőblokkja. Amin érdekes módon a sima felületre vannak ventilátorok rakva. De megkíméllek, egyelőre nem fogok ebből következtetést levonni. Várom az éles képeket. Aki ennyit tud költeni egy konfigra, annak a közelében kell legyen legalább egy normális digitális fényképezőgép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest