Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
-
tornas
őstag
válasz
mr_ricsi #625 üzenetére
Igen, valóban egy kicsit furcsa: nem egy szintben vannak a 420 W karakterei. De lehet, hogy nem csak a számolási képességekkel van a baj...
Itt egy másik is:
Ez a címke viszont, mint ha nem lenne fake. Egyébként akár fake, akár nem, nem lepődök meg már semmin sem a Codegen címkéje részéről.Ja, és még valami:[link]
-
andrade
senior tag
válasz
mr_ricsi #611 üzenetére
"itt nem látom a túláram- és a rövidzár védelmet"
Mit nem látsz? Mit kellene látnod? Az mi az istennyila ha egy rézdróttal rövidrezárom a 12V-ot? Vagy az 5V-ot? És a táp kimeneti része leáll? És a bemeneti rész megy? És nem lehet indítani a tápot, az mi?És ki kell kapcsolni a tápkapcsolót és meg kell várni míg a bemeneti kondik kisülnek, utána bekapcsolva indítható csak a táp?
-
jumbo71
tag
válasz
mr_ricsi #605 üzenetére
Csak tudnám,hogy akkor mért írtad ez itt fentebb...
"
mr_ricsi
(PH! nagyúr)
(LOGOUT blog)
110W-os VGA-hoz és 95W-os procihoz (+a gép többi részéhez) egy 200W-os tápot használni elég kalandos gondolatnak tűnik.
Nyugodt szívvel cserélj tápot!
"
ezek szerint az elméletben 400W-os táp 200W fogyasztásnál még jó,de 205W-nál már inkább cseréljen az ember??Mert az ugye már nem alapdolog,hogy a 400 as 205w ot már nem képes leadni.... -
andrade
senior tag
-
jumbo71
tag
válasz
mr_ricsi #600 üzenetére
Nekem egy 400 as codegen elvitt egy 4850 es 1Gb os vgat,és mellé egy túlhajtott E4500 procit /3 GHz ment/,3 vinyot,4 giga ddr2 /szintén túlhajtott/ ramot,a kötelezőkö ventiken kivül még 2db-ot...és nem volt új a codegen...
az más kérdés,hogy a 4890 est már nem mertem rákötni...csupán ezért cseréltem le anno -
andrade
senior tag
válasz
mr_ricsi #596 üzenetére
"Nagyon jó lehet az a 400W-os táp, ami 330W-nál kikapcsol!"
Elfelejtesz valamit! A 400W az összes feszültség terhelhetősége nem a 12V-é!Azt elfelejtettem odaírni hogy a 12V-ot emeltem az 5V adta a többit! Terhelj le egy tápot úgy hogy ne lépd túl egyik áramot se!Az nem olyan egyszerű!
-
Petzval
senior tag
válasz
mr_ricsi #580 üzenetére
Most te viccelsz? Ha egy azonos márkát táppal árulnak akkor nem szokták kicserélni a tápot akkor táp nélküli házat kell venni és azt teszel bele amit csak akarsz.
Akár hiszed akár nem az összes elektronikai egység rosszabbul működik a kezdeti időszakban pld az erősítők hallhatóan zajosabbak egy idő kell amire a folyamatos elektronáramlás folytán módosul a kristályszerkezet és simább a működés.Ez különben minden anyaggal így van nem véletlen hogy fémeknél feszültségmentesítést alkalmaznak a kristályszerkezet módosítására És tudod a csapágyak is bejáratódnak 32dB volt a táp zaja indításkor most 28dB -
Tom5
addikt
válasz
mr_ricsi #267 üzenetére
Huhh...KIRÁLY konfig,Codegen táppal?...érdekes...Nekem is nagyon sokáig(1év)Codegen 400Watt-os tápom volt!(2800+Barton,'BG RAM,Ati9550,120as/20as Winyó DVD olvasó,cd író...)Költségkímélés képpen a tápon spóroltam...azaz akkoriban nem is figyeltem milyen márkájú tápot veszek!Fél év után lett 1olyan gondom,hogy a gépem nem BOOT-olt be elsőre,hanem mindig harmadszorra!Néha viszont rendesen bootolt...nemtudtam milehet a gond...sőt pontosan a mai napig nemtudom...azóta lett egy Chieftech tápom..360-as...a híba 80%ban +szűnt..de néha még előjön a hiba...lehet ,hogy a Codegen vágott el vmit az alaplapon...nemtudom!Túlsok jót Codegen ről nemhllottam...De TÉNY,mikor tápot cseréltem,feltűnt a tekintélyes súlykülönbség a két táp között...Aztmondom CHIEFTECH egy jó márka,és árban sem gáz!!!Amúgymeg ízlések és pofonok...
Kinek INTEL,kinek AMD,Kinek Ati,Kinek nVidia,Kinek CODEGEN,kinek más... -
-
djyuri
őstag
válasz
mr_ricsi #132 üzenetére
Nemtom mennyire nem részleteztem,de itt az a lényeg,hogy nem csináltam semmit,csak lefuttattam a pcmark2004-et és mindenféle ellentmondó (vagyis csak nekem azok) adatot tok csak kihúzni a gépemből...
Amúgy Gianni utasítása szerint alapon hagytam a proci feszültségét...Asszem az 1.5V ebben az esetben.....
De most mindjárt mutatok egy-két biosz képet is,hogy miként van a bioszom,amikor sikerül unknow állapotba tennem,vagyis olyanba,amikor nekem kéne bekalibrálni,hogy milyen prockó van benne.....
Bővebben: link
Bocs,ha még mindig rosszak a képek...egyenlőre csak egy 50k értékü gépet sikerült kölcsön kérni...valami sony vagy mi...Majd jön a Nicon 120K értékű is és akkor aztán lesz éles kép -
Balint133
aktív tag
Öm izé
Na szal: ''Egy 360-400W-os márkással az alaplapot-meghajtókat-VGA-t, és egy másik ''átberhelttel'' a többi 12V-os fogyasztódat'' És ha az ''átberhelttel etetné az alaplapját is?? Az nem lenne jó? Mert lehet, h. az alaplapja miatt nem jó neki a cuccos, és azt nekem nem meséli be senki, h. egy márkás tápnak, jó, ha egy olyan lapra van rárakva, amiben vmi nem klappol jól!! Szentem ott neki a lap lessz a hunyó, amikor már kezdte megzabálni az elemeket!! És pl.: hosszú távon a márkás tápnak azért szerintem, komoly teljesítménycsökkenést okoz, ez az alaplapos dolog!! Vagy nem
Na jó szerintem, qrva nyagy baromságot írtam! Nem?
Amúgy vizhütése van -
djyuri
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest