Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddgi
aktív tag
válasz
donbos12 #555 üzenetére
Én inkább várnék pár napot, a 300x-es Codagen szerintem nem erre a konfigra lett kitalálva. Ha mégis rászánod magad, de csak netezel meg ilyesmi, akkor talán elviszi, de jószívvel erre sem tudnám rászánni magam. Arra semmikép, hogy valami komoly cpu ill gpu teljesítményű alkalmazást indítsak el a Codagen táp alatt.
-
neduddgi
aktív tag
Nem akartam már írni, de most mégis megteszem. Kétmagos procihoz eza táp messze alulméretezett. De például olyan esetben, 2 ilyen is volt az ismeretségi körömben amikor egymagos ( 2600 - 3000 hyptr) konfig esetében megy gallyra táp, tök fölösleges 6000 Ft helyett 15000-et költeni tápra a biztonság kedvéért, mikor az egész konfig se ér többet 15 rugónál. Magam részéről gépösszerakásnál már az 5200-as Pentiumhoz is 450 W-os Chieftech-et választottam. Annál is inkább, mert mint várható volt, lebutított 7200-ként alapfeszen is ment azonnal 2,5 GHz helyett 3,3 GHz-en. A te konfigod esetében a hideg futkosna a hátamon, valahányszor bekapcsolom a gépet...
-
neduddgi
aktív tag
Ok, Ok, nem írok többet, de amit eddig írtam abban is csak az volt, h az Acorpnál Merkurinál jobb ezt remélem nem vonod kétségbe?? és az Azonánál már rosszabb... kit tévesztek én meg??? Védelem az valóban gyenge pontja, éppúgy mint az emlitett másik háromnak, sőt inkább négynek, ötnek mert a pacsker feldobási százalékuk egyáltalán nem egyenlő,és noha a HKC, vagy Coolink se jobb, azok még drágák is. Ugyanazt csinálják mind a kettővel, jó nehéz nagy tömegű transzformátort tesznek bele, hogy az ember azt higgye, "ebből nem spórolták ki az anyagot", és amikor valóban masszív videokártyát, vagy egyéb nagy teljesítményű fogyasztót akar valaki beletenni, - már úgy értem olyasmit ami a névleges teljesítménye közelébe van, - akkor kidomborodnak benne a kondik, és vége. Ezt sajnos tapasztalatból mondom.
Azt meg írtam előtte valahol, h mikor komoly konfigot akartam összerakni azonnal megváltam én is tőle.
Na Csao. -
neduddgi
aktív tag
Hát izé...
túl nagy különbség nincs köztük, mondjuk a Codagen azé' veri ezt a mezőnyt
, a többit nem...
még egyszer leírom lassan, hogy mindenki el tudja olvasni
alsó középkategóriás táp, a másik kettő meg kizárólag az igen bátor kockáztató típus tápja.
De az ég szerelmére, ez legalább azt azé' nyújtja, amit ezért a ár-arányért nyújtani kell. Ahova 300 wattos FSP kellene, oda meg lehet venni a 450 wattos igenis picit jobb mint 400 wattos Codagen tápot, és olcsóbb lesz, a feladatát ellátja. Na ezt akartam mondani. Az Acorp szuper-gagyi, a Merkuri életveszély,
ehhez kell viszonyítani. A KHC pedig pont ugyanolyan, de olyan árban adják, mintha ténylegesen kiterhelhető táp lenne.
-
neduddgi
aktív tag
Nekem anno az Acorp tápom azzal adta tudtomra, hogy gyengélkedik, hogy amikor beraktam még egy wincsit, a videokártya elkezdett téveszteni. Úgy tudom, az Acorp és a Mercury gyengébb a Codagennél. Az Azona viszont kicsit jobb már. És alig drágább.
-
neduddgi
aktív tag
Hát abban igazad lehet, szerintem is a 400-as és 450-es Codagen tápok között nincs túl nagy különbség, de én is csak azt írtam, ha vennék, akorvennék 450 wattosat. Az, hogy az FSP elviszi ezt a konfigot elég valószínű, de 120 watt teljesítményt 400 - 450 wattos Codagen is ki fog tudni adni, bár 100-120 watnnál azért több lehet a fogyasztás Az FSP tényleg elég jó táp, de azért kétszer nem jobb, mint a Codagen sztem.
-
neduddgi
aktív tag
Sztem ha vennék, már inkább 450 wattost vennék 6000-ért a Codagenből, és min 4670-et Ati-ból amúgy pedig pont az ati kártyák fogyasztása jobb, mint az Nvidiáé, a Sempron nem számít nagy procinak, 1 Gb ram sem nagy mennyiség, elképzelhető, hogy a régi tápod is vinné. Vagy 14.000-ért Chiftec, a későbbi fejlesztésekre is gondolva. De ahhoz a konfighoz amit írtál szerintem elég a két olcsóbb megoldás is.
-
neduddgi
aktív tag
Nekem is volt codagen tápom, és elvegetál, ha nem akarják belőle a névleges teljesítményt kicsikarni. Komoly konfig esetén amikor a Codagen nagytornyot vettem,mert a Codagen házak nagyon szépek!
azonnal kiszereltem és eladtam itt a ph-n. Egyébként utóbbi időkben javultak is. Kb a max 75% névleges teljesítmény felvételt kell betartani, és akkor olcsóbb mint pl a KHC, ami szintén max 75%, és még azon kívül egy csomó hibája is van. A KHC bekapcsoláskor 7 - 9 V-os fesz lökést küld az 5V-os ágba, a 12V-os ágban szépen süllyeszti a feszt 10 V irányába, és mégis olyan árban adják, mintha rendes normális táp lenne. A Codagen olcsó, és mégis csak egy normális alsó középkategóriás táp, nem bika géphez.
-
neduddgi
aktív tag
Nem tudom mindet végigolvasni; nekem volt Acorp, Codagen, Azona és Chieftec tápom. Ez az erősorrend is. Acorp felejthető, nekem 2 db wincsi esetén már hibázott a videokártyám. Codagen addig jó, amíg nincs benne GEF2 MX400- nál nagyobb videokártya, túl sok ram, ...stb. Ha megnézed a Codagen specifikációját, abban különbözik az Azona, Chieftec, Sirtec tápokétól azonos névleges teljesítmény esetén, hogy utóbbiakban a külön külön definiált névleges feszültségekhez tartozó áramokat egy időben is ki tudod venni, a Codagenből pedig az árnyékát sem. De pl a wincsi fordulatszabályozós motorja a 12 Volt+ fesznél kisebb esetben is ki akarja venni a teljesítményt, feljebb szabályozza az áramot, egyre több Amper folyik át egyre kisebb fesz mellett, amíg valami le nem ég. Acorp tápot a biztos garancia hajhászok, Codagent pedig a becsületes, és rendkívül bátor emberek használnak. A codagen házak szépek, tartsd meg, a tápot pedig szvsz cseréld le...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Magisk
- Lexus, Toyota topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorra igazolja le az OpenAI szakembereit a Meta
- iOS alkalmazások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Macbook White 13" unibody
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged