Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• neduddgi

aktív tag

válasz kutga #1 üzenetére

Nem tudom mindet végigolvasni; nekem volt Acorp, Codagen, Azona és Chieftec tápom. Ez az erősorrend is. Acorp felejthető, nekem 2 db wincsi esetén már hibázott a videokártyám. Codagen addig jó, amíg nincs benne GEF2 MX400- nál nagyobb videokártya, túl sok ram, ...stb. Ha megnézed a Codagen specifikációját, abban különbözik az Azona, Chieftec, Sirtec tápokétól azonos névleges teljesítmény esetén, hogy utóbbiakban a külön külön definiált névleges feszültségekhez tartozó áramokat egy időben is ki tudod venni, a Codagenből pedig az árnyékát sem. De pl a wincsi fordulatszabályozós motorja a 12 Volt+ fesznél kisebb esetben is ki akarja venni a teljesítményt, feljebb szabályozza az áramot, egyre több Amper folyik át egyre kisebb fesz mellett, amíg valami le nem ég. Acorp tápot a biztos garancia hajhászok, Codagent pedig a becsületes, és rendkívül bátor emberek használnak. A codagen házak szépek, tartsd meg, a tápot pedig szvsz cseréld le... :) :) :)

• McCoy

tag

A codegen tápokat már elég sok gépgyilkosságért körözik :D Magyarul nyirbálja a gépeket, mert enyhén gagyi az egész!!

• Balint133

aktív tag

Havernak is Codegánya van, van neki, 2 vinyó, egykik rackbe, 2400Mhz intel, dvd olvasó, meg cd író, meg Asus ati 9550Ge, amikor lecserélte a vidkaarit, a gép enyhén instabil lett, + a dvd olvasó, azt meg csak akkor nem kapcsol ki neki a gép, ha a másik cd íróba nincs cd(Nem használ szinte semmit a cd író), + amikor a +egy wincsit beledobta, olyan feszkóingadozások lettek neki, múlt héten mondta, h. az egyik wincsijét kinyírta neki a táp, azért mert vmi kiment a tápban, és xyA helyett, legalább a dupláját adta ki a táp, stzerencséjére a lapjában volt védelem, így csak az egyik vinyót lőtte ki neki, szal szentem, minél előbb cseréld le, de ha nem pakolod meg, akkor maradhat egy kis ideig, de azért, mondjuk egy chieftek 360W, v. esetleg 420W, az már azért minőségi táp, az biztos nem purcantja ki a gépedet!!:DDD

A fent leírt történetet nem rémisztgetésnek szántam!!
    :DDD

• mr_ricsi

veterán

''Mi lehet a probléma a Codegen táppal, egyáltalán, milyen hiba fordulhat elő? És most frankón, veszélyben van a többi alkatrész is?''
    - Nem tudja a névleges teljesítményt
    - Ócska alkatrészekből készül->inkább előbb valami meghibásodik
    - Nincs benne igazi túlfeszvédelem, ezért ha meghibásodik, akkor könnyen viheti magával a gép többi alkatrészét

(Azért még 2-3 eFt-ot keríts, és egy Maxx túlfeszvédőt vegyél a gépedbe. www.maxx.hu
    Ezzel jól lecsökken az esélye, hogy a tápon kívül más is meghaljon.)

• BluEyes

őstag

Nem köll parázni, a 400-as codi bőven elviszi ezt a gépet sok évig, persze ha hibás alkatrész van a tápban eleve, akkor nyilván durran, de ez viszont bármelyikr tápra igaz. Ennél jőval bőszebb konfigok vígan szaladgálnak 300-as codival úgy másfél-két éve a környékemen.

• GBX

aktív tag

Nos a codegennel nincs addig baj amíg nem a ráírt teljesítmény-100w teljesítményt akarsz belőle kicsalni pár éven keresztül.
    Sajna ez a táp abszlúte nem minőségi, amolyan noname.
    Nekem van még egy cell900 konfigom amiben egy 300w-os codegen van.
    sacc/kb a gép csak 150W-ot (de inkább kevesebbet eszik) és így nincs vele gond.
    De egy olyan géphez ami neked van épphogycsak elég, persze hallom jó baráttól hogy kezd besz@rni a 300-as codegen tápja (3év után) és neki egy 1800-as amd konfig fut.
    Tehát hosszú távlatokban érdemes egy picit márkásabb tápot beszerezni, mert hát eléggé idegesítő ha tönkremegy és mondjuk magával rántja a halálba a hdd-t megy a procit esetleg még vmi mást is.

• djyuri

őstag

Hát ez a konfig,ha nincs túl meleg és nem húzogatod,akkor nem lesz baja nekik úgy egy évig...(persze most a gyári hibáktól eltekintve)
    Ha kezd instabillá válni vagy rájösz valamikor,hogy néha a táp indítja újra a gépet,akkor azonnal csere!!!

Tertósságban nem esküszöm egyik típusra sem (márkára értem)... Itt gödön vagy sz@r az áram,vagy télleg úgy van,ahogy mindjárt mondom:

MI már sok tápot kinyálaztunk,hogy mit bírnak és mit nem...
    Annyit tok mondani,hogy anno 300W-oa codegánnyal kezdtem ezzel a konfiggal,de még mx440-el ,meg 1.7-es cerkával,meg 512rammal,meg két maxtorral,meg nuku ventillátortömeg,meg csak egy combodrive..És kb fél évig bírta..aztán jött egy 400W-as,az is kb eddig...Aztán jöttek kölcsönbe a más márkájú tápok...(chiftec,q-tech,enermax,coolonik)
    Ezek közül egy 400valahány vattos enermax brta elindítani a gépet,de a húzást nem vitte(bár ekkor már 2.5-ös prockó és még két vinyóm volt)...
    A többi kb: 460W-ig be sem kapcsoltak. A q-tech 500Wos széria elvitte a gépemet.. Asszem 9 hónapig most egy 550W-es volt a gépemben,de most hívtam fel az aqua-t,hogy mi a rák van a tápommal a szervyzben és kinyögték végre,hogy náluk is szarakszik és visszaküldték a forgalmazóhoz...
    Most a haverom 650W-osa van nálam,de ez bírja egyenlőre... Bár a redundás tápom nélkül ez sem megy semmire:DDD:DDD:DDD:DDD:DDD:DDD
    Mondjuk ezen ő nem röhög:DD:DD

Száz szónak is egy a vége!!!!
    Használjad,főleg ha minden garis és ha lesz pénzed,akkor csere valami értelmesebbre... Nem kell a nagy márka,de legyen jó nagy teljesítményű és jó hűtésű (triple fan) és akkor nem lesz gond.....:)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés