Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Hobby elektronika
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple MacBook
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
masholnap
senior tag
tudom, hogy csak érintőlegesen notebook, bár tulképpen ahhoz kéne:
van Budapesten olyan bolt, ahol bemegyek, és tudok venni note-okhoz való TORX csavarhúzót?
tudom, hogy lehet kapni webáruházakban, rendeltem is, csak elképzelhető, hogy nem jön meg, nekem pedig épp kéne már.
köszi! -
Dell XPS
veterán
Nem is biztos, hogy sikerülne, ugyanis a hordozó és a chip között lép fel általában kontakthiba, mely a gyártás technológiai hibájára vezethető vissza. Szóval nem véletlen ez a rengeteg GPU hiba a szériánál (GeForce 6/7/8/9..) amivel esetleg Te is találkozol vagy most szembesülsz.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Thunderzolee #9781 üzenetére
Biztos a "Milyen notebookot vegyek" topikban, nem pedig a boltban.
Az is igaz, hogy a böngészőt is meg lehet nézni, nem írta, mit használ. Az IE még mindig a leglassabb, de a többi is lehet gatya, ha tele van felesleges bővítménnyel. -
GML
őstag
Üdv,
Satelite A100-hoz van valami jobb VGA, mint a 7600?
-
rob72
tag
Helló nekem van egy ASUS N55SF laptoppom használtan vettem és van olyan játék ami ha kb 20-30percet játszok vele és lemegy alvóba a gép. Valószínűleg azért mert túlmelegszik néztem a cpu olyan 95-96 fok volt a gpu meg 82.
Ha hűtőpadot rányomom akkor nincs gond vele.
A gép volt takarítva és szép nem volt poros se.
Van olyan játék ahol meg ha bemelegszik akkor kicsit recsegő hang van bár ez nem tudom lehet a játék hibája csak furcsa hogy amikor benyomom még jó aztán később elkezd recsegni.
A gép:
Intel Core i5-2430M 2.40GHz
NVIDIA GeForce GT 555M (1024 MB)
2x4 gb ram
500gb hdd -
xcds
őstag
válasz
Thunderzolee #9784 üzenetére
Igen, onnan néztem, de nem az órajel, hanem többféle benchmark pontszámok alapján vannak sorban. Azért ennyire nem hinném, hogy hülyék lennének.
-
Gery15
addikt
A kérdésem az lenne, hogy érnék-e valamit processzor cserével a Lenovo G570-es laposomba? i3-2330m van most benne. Valamilyen i5 vagy i7-re gondoltam. Elsődleges fejlesztés SSD lesz, utána pedig ez lenne. Konkrétan i5-2430m vagy i7-2620m gondolkodom.
-
Vedd ki az elemet, az a legegyszerűbb.
xcds:
Gondolom (a felsoroltak alapján) a notebookcheck listán szereplő "előkelő" helyezésének köszönhetően gondolod, h nem is olyan rossz az a processzor. Nos, a notebookchecken főleg az órajel az, ami alapján elérte ezt a helyezést, ami sajnos elég megtévesztő tud lenni, mint látjuk.
Azon a listán gyakran kerülnek alacsonyabb tudású CPU-k pusztán a magasabb órajelüknek köszönhetően erősebb társaik fölé. -
Abri
senior tag
hy all
van egy Fujitsu Siemens S7020 laptop amire XP Sp3 at akarnék újratelepíteni, de telepítőt elindítva, azt írja ki, hogy nem látja a merevlemezt ill levan jelszavazva a biosa így nem tudok semmit átállítani.
Hogy tudom kilőni a jelszót? -
xcds
őstag
válasz
Thunderzolee #9781 üzenetére
A 2020m erősebb, mint egy i3 2310m vagy egy C2D T9400. Nem olyan szar proci az.
-
válasz
Krisz79 #9776 üzenetére
Jó ég!
Ki tanácsolta, h a 2020M az jó?
Az a Pentium B9százas processzorok utódja, nem is teljes értékű Core i.Tessék, ezek a 2nd. gen. Core i processzorok, ott vannak köztük a Pentium B9százasok alul.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge_Mobile_platform
Ezek pedig a 3rd. gen. Core i sorozat, ott vannak köztük a Pentium 2ezresek alul:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_Mobile_processorsHa azt a másikat vetted volna meg, az egy teljes értékű i3-assal van szerelve, az már normális processzor lenne. A Laptopszalonban ajánlották? Általában az ilyen boltokban az eladók csak ennyit értenek hozzá.. :/
Egy SSD igen, az felgyorsít bármilyen gépet.
Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/ssdAhogy elnézem, a másik géphez hibrid SSD/HDD-t adtak?
Hallod, én asszem visszavinném az egészet, aztán megvenném inkább azt.
Ha az eladó adott rossz szakmai tanácsot, akkor csak visszaveszik. Végülis egy drágábbat vinnél helyette. Ha meg nem engednék, beleírnám a vásárlók könyvébe, h egy sz×rt sóztak rám.. :/És igen, használd Win8-al, az való hozzá, fürgébb, mint a Win7.
-
Ice&Lime
veterán
Tud valaki korrekt fan controll programot dell latitude e6x30-hoz? (amivel tutira kompatibilis, működik és megbízható)
(speedfan-on kívül). -
S-IW
tag
-
deenee20
csendes tag
Üdv mindenkinek kellemes napot !
Segítségeteket kérem kinéztem egy
HP Pavilion 17-E050SH Notebook (fekete) (AMD A4-5000M/4GB/750GB/ NotebookotDe nem vagyok annyira jártas Notebook-ok terén....
Játékra és videónézésre szeretném használni emellett internetezésre...Tudna valaki vmi hasznos tippeket adni róla vagy vmi jó információt?
-
S-IW
tag
válasz
Krisz79 #9774 üzenetére
Szia!
Nem gondolom, hogy a 2020M proci és a 4GB RAM kevés lenne. Vagy a hálózat sebessége, itt tudod ellenőrizni, vagy a böngésző okozhatja a lassú betöltődést. Az oldal tartalmától is függ, mennyire gyors. Próbáld ki másikkal is. Persze minden relatív, kinek mennyi a lassú.Itt ellenőrizheted a böngésző sebességét -
Krisz79
őstag
válasz
Thunderzolee #9775 üzenetére
notebook Lenovo IdeaPad G500 (i3-3110M, 4GB RAM, 1TB SSHD, Radeon HD 8570 2GB) metal 59-390064 138 990 Ft
notebook Lenovo IdeaPad G500 (2020M, 4GB RAM, 1TB HDD, Radeon HD 8570 2GB) metal 59-390091 123 990 Ft
Ezen 2 tipus közül választottam.
Mivel lehetne kicsit felpörgetni a 2020M-et? SSD? (mennyi lenne bele?) vagy Win8?
Itt néztem a porci tesztet,nem gondoltam akkora különbséget. Illetve tanácsként is azt kaptam,hogy jó proci a 2020M. -
-
Krisz79
őstag
25/10Mb nettel rendelkezem,mégis úgy tünik ,hogy elég sokat gondolkodik 1-1 oldal frissitésénél.
Új oldal betöltésénél.
Lenovo G500 2020M proci, 4Gb 1600Mhz ram. Win7 64Mb
Mi lehet az oka? -
Mdonci
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell laptopom, inspiron 7110-es (service tag BNY5QR1), Win8 operációs rendszerrel. Egy ideje már gyakran ledobált a netről, mikor egy másik laptopon, és telefonon volt internet. Routert használok. Kihívtam a szerelőt, kicserélte a wifikártyát, jó is volt két napig. Ma kora délután óta viszont se kép, se hang. Próbáltam számtalan beállítást, semmi eredménye. A vezetéknélküli kapcsolatoknál látja a környező wifiket, jelerősséget is jelez, de mikor megpróbálok csatlakozni, azt írja, nem lehetséges a kapcsolódás.
Vezetékkel viszont tökéletes a net.
Újratelepítettem a gépet, a Win8 beépített driverével sem volt net, így felraktam a Dell honlapjáról a service tag megadása után kiadott drivereket. Így sincs wifis net, kábellel működik. A routerbe belépve minimális forgalmat látok oda-vissza.
A kérdésem az lenne, hogy mi az, ami miatt nem működik a wifi? Szoftveres, vagy hardveres probléma okozhatja?
Segítségeteket előre köszönöm! -
aszti93
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9766 üzenetére
Itt a CPU-Z kép:
És a vga-s dologra, meg a elalvásos hibára tudsz valamit esetleg?
-
rii
nagyúr
válasz
NEMO1968 #9770 üzenetére
valszeg én votlam a béna mert hát a gépen volt .-)
de amúgy level3-as szintű driver keresés volt számomra abból a szempontból hogy pavilion dv7 gépből van vagy 6-7 féle ))))-, ennek meg már le van kopva a serial number-je a gép aljáról, amivel a hp oldalán be lehetne azonosítani
-
rii
nagyúr
azt szeretném még megkérdezni, hogy ez az "ismeretlen eszköz" mi lenne?
szükséges?ACPI vagy mi .-)
de ez mire jó?
-
rii
nagyúr
sajnos sem az aida sem a hwinfo64 nem mondta meg hogy most 4000 vagy 4100 (vagy 3000-es vagy 1100-as) lenne ez a HP pavilion DV7-es ....
és igyekezetemben az eddig jól működő 4200-as VGA sem szuperál már
valaki tudna segíteni, hogy most akkor a 4200-ashoz meg az 5650-eshez milyen drivert kellene leszednem?
a jelenegi állatapotot az 5650-eshez letöltött catalyst csinálta (az én hozzánemértésem mellett persze)
-
válasz
aszti93 #9760 üzenetére
Tegyél fel egy CPU-Z-t légyszíves, azzal ki lehet olvasni a gép chipsetét.
Sajnos a manual nem írja.Gyanítom egyébként, a T2500-ból kiindulva, h a gép nevében is levő 945 a chipkészlet száma is egyben. Ez esetben Socket M-es processzorokat kezel. Ezek azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MHőtermelés megegyezik mindegyiknél.
De nem nagyon van annál jobb processzor bele, 4MB L2 tár meg felesleges netezéshez. -
seresjani
csendes tag
Üdv Kérésem,hogy mit lehetne tenni?Laptop Toshiba M100 222 Ati x 1400 driver win 7 32 bithez nincsen!nem tudom megcsinálni és hangkártya is éppen szól ALC 661 köszönöm szépen 3 D gyorsító hiányzik semilyen Catalyst semmi nem megy fel!a vicc az,hogy aprod.hu árilnak egy olyan lap
topot win 7 64 bittel!a kérdés ha átcserélném op rendszert menne talán?köszönöm szépen!!!!!http://aprod.hu/hirdetes/toshiba-satellite-m100-222-ID1tYYx.html
-
T3TIC
csendes tag
Hy az lenne a problémám hogy néha (naponta 5-6x) a laptopom képernyőjén egyszercsak bevillan egy általában lila vagy sárga csík és leáll, vagyis erszülkül a képernyő és nem reagál semmire. És csak a kikapcs gombbal tudom kikapcsolni majd újraindítani. De pl hogyha zenét hallgatok és megy a lejátszási lista akkor a zene megy tovább változatlanul olyan 5-10 percig aztán elhallgat Mi lehet a baj?
Őő ezzel már volt probléma régebben és naponta programtól és időtől függetlenül ugyanez volt. Ezért nemrég 1-2 hónapja alaplap lett benne cserélve. De most újra ez van( csak azóta (1-2 napja)mielőtt letorrenteztem a far cry-t, A fligth simulator x-et, A need for speed néhány részét és a maffia II-t ezek közül csak a Maffia nem működik. Jah és még a PowerISO-t is. Mindegyik a ThePiratebay-ról van. Szentem a vírus nem valószínű mert futtattam teljes vizsgálatot több víruskeresővel és nem talát semmit. Am ha csak simán úgy hagyom a laptopot hogy nem fut semmi program akk nem áll le. Pls help mert nem tudom mitől lehet... már letöltöttem a legújabb drivert is a videokard-hoz de semmi változás... Am meg: ATI Mobility Radeon HD 2400 a típusa. A gépről pedig : Win 7 Ultimate 64 bit, Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU T5800 2.00 GHz, 4 GB ram, és 4-5 éves Fujitsu Siemens
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok.
Van egy RM Mobile one 945 notebook-om és lenne vele kapcsolatban pár kérdésem. Előszöris az, hogy lehet e bele erősebb procit rakni (kb. 2.5ghz-sat, most egy T2500-as van benne) és hogy ehez kell e másik hűtő? Aztán. hol lehet megemelni a vga memóriájának a méretét, mert a BIOS-ban nem találtam (gma950 van benne). Egyébként ha a BIOS-ban az van hogy, a telepített memória 2039Mb, az azt jelenti hogy a vga per pillanat 9mb-re van állítva, vagy nem? És még egy olyanproblémám van a géppel, hogyha elaltatom akkor utána, mikor felébresztem, akkor e felpörög a hűtő és nem csinál semmit. Erre a problémára esetleg tudtok megoldást? Most egy 32bit-es win7 prof. van rajta, de XP (32bit) alatt is ugyan ez volt a gondja.A válaszokat előre is köszönöm
-
MurdR
veterán
Beteg
-
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Adott egy Ausus Eee PC R051BX típusú netbook. Azzal a problémával hozták hozzám, hogy nem jut tovább a post képernyőn túl. F2-őt hiába nyomogatom nem lép be a biosba csak itt áll és vár. Csak aksiról ad képet, amit lejeb mellékelek post ugyebár... Ha kiveszem az aksit és csak hálózatról próbálom akkor képet sem ad. kép Már szétszedtem fullra az egészet, bios elemet lehúztam róla, de ugyanezt csinálja. Valakinek valami ötlet? -
darvak
senior tag
Haaj!
Adott egy T420-as Thinkpad,benne Ati Radeon HD6630, de nekem nagyon nem kell a rendszerbe,elég az IGP.
Simán kiszerelhető a Radeon,nem?
Ettől még működni fog a rendszer, gondolom.
üdv
-
Dominiator
aktív tag
üdv van egy MSI MS-16y1 típusú laposom, annyi a baja hogy a bill egy darabig megy utána nem reagál semmire, így spontán megdöglik használat közben, mitől lehet ez? asztalon van használva, nincs mozgatva használat közben .
-
peter0117
tag
válasz
Impressa #9702 üzenetére
Hello! Nah már tegnap este megoldottam a problémát. Leszedtem a képernyő körüli műanyag keretet és a szalagkábel ki volt csúszva a kamerából! A kábel vhol odaragadt az lcd kijelző hátuljára és ahogy hajtogattuk sokat feszült és kilazult. Visszadugtam rögtön felismerte és már jó is!
-
Impressa
őstag
válasz
Ace Ventura #9746 üzenetére
Csak előnyötök származik belőle, ha bővítitek a ramot a gépben. Jól gondolod, a kevés ram is okozhat lassulást, mert ilyenkor a HDD-t használja "helyette", emiatt folyamatosan teker a vinyó. (swappol)
Thunderzolee köszönöm a kiegészítést.
-
Buster17
addikt
Most olyan problémám akadt, hogy nem kapcsol le a gép. Vagy a leállítás gombra vagy a power gombra nyomok akkor kiírja, hogy leállítás, elsötétül a kép és kis idő mulva a kezdőképernyő jön be.
Előtte áligattam az Eneriaelátás ki- és bekapcsolására használt gombok blablabla helyen, de azóta már vissza állítottam. Vagy felttem egy programot amit nem tudok letötölni sehogyse, lehet is is bezavar.
Ötlet?
Megkérdezem a win 8-as topikba is lehet szoftveres a probléma.(#9745) Thunderzolee
Köszi -
válasz
Buster17 #9740 üzenetére
Túlmelegedni amúgy sem tud, mert a hővédelem előbb kapcsolja le a gépet, minthogy tönkremenjen.
Az a gép egyébként a legmelegedősebb négy magos, vagy akár Extreme szériás processzorokat is kezeli.
Szóval ha azokkal elboldogul, akkor a T9ezresekkel is. -
válasz
Ace Ventura #9742 üzenetére
A chipset kezel 400Mhz-es ramokat is, valószínűleg azokkal se lesz gondja.
Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoria/notebook_ram/ddr_ram -
Impressa
őstag
válasz
Ace Ventura #9742 üzenetére
Szia!
2 memória foglalat van benne, és egy-egy foglalat max. 1 GB ramot tud kezelni. A RAM pedig PC2700 333Mhz-es 200 pines. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy Fujitsu Siemens L7300 notija, amiben memóriát szeretne bővíteni.
Kérdés, hogy milyen kell bele, és hány slot van a gépben? Jelenleg egy 512-es van, amiből 64Mb-ot elvesz az integrált vga.1Gb-ra szeretnénk felvinni, mert egy weblap megnyitása is gondot okoz jelenleg a gépnek. -
Buster17
addikt
Alapjáraton 39, terhelés alatt (kliens játék) 79 fok a laptop cpu-ja. 2 perc elteltével böngésző üzemódban lehűlt 45-re. Ezek jó számok?
-
NEMO1968
őstag
-
fess
őstag
válasz
Little_Gaara #9732 üzenetére
gondolom ha van hozzá driver akkor a win 7 is felmegy
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Thunderzolee #9722 üzenetére
Köszi az infókat. Írtam neki, egyelőre ő sem tudja.
-
fess
őstag
válasz
Little_Gaara #9730 üzenetére
gondolom ha cd/dvd/usb-ről boot-olsz be simán működnie kell,drivereket meg a gyártó honlapjáról kell letölteni,ha nem adtak cd-t
-
Little_Gaara
tag
hali mindenki!!!
vettem egy HP Pavilion notebook-ot (e050sh) és freedos van rajta hogyan tudok rárakni win8at mert a csávó a euronics-ben azt mondta ott a kód a drivereket le kell tölteni aztán ennyi de engem meg ez fogad kezdésnek:
FreeDos
HP documents
kell egy cd és úgy felrakni a win8at vagy hogyan ötletem sincs -
WestBam
senior tag
válasz
Thunderzolee #9724 üzenetére
Szia!
Köszi a hozzászólást!
A noteszem ez a típus csak magyar kiadásban:
Advent 8115
Procira rosszul emlékeztem, mobile core2duo T2080 2x1.73GHz-es, két 1gb-os ram van benne.
Igazából asztali gépnek használjuk csak, így a mobilitás nekünk nem szempont de a noti kisebb helyet foglal és legfőképp keveset fogyaszt, de valami újabb verzióba invesztálnák inkább, mint a régit fejlesszem. Mire oda jutunk, hogy lassú általában már az adott hardverek az utódjai is kifutottak, biztosan így van ezzel a lapossal is
Szóval ennél szeretnék én jobbat ami ismét egy 3 évet elgurul nálunk még ha használt akkor is, ebben segíts légy szíves!
Köszi előre is! -
rii
nagyúr
le kellene töltenem a hp pavilion dv7-hez a vga drivert (mert csak félig jó) de innen http://www8.hp.com/hu/hu/support-search.html?tab=1#/qryterm=pavilion%20dv7&searchtype=s-002 melyik lenne a géphez való?
honnan tudok erre vonatkozó info-t kiszedni a gépből?
-
fess
őstag
válasz
Thunderzolee #9723 üzenetére
Tervbe van véve egy rendszer reinstall jövő héten,majd kiderül, hogy utána jó lesz e.
-
válasz
WestBam #9691 üzenetére
Itt van egy teljesítmény lista, amin le tudod ellenőrizni a kinézett processzor mit tud:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlA 2×1.77GHz az pontosan melyik processzor, mert én ilyen órajellel nem találtam.
Lehet elég lenne egy jobb processzor a mosatni notebookba, vagy egy új (gyorsabb) merevlemez, SSD, esetleg ram. Pontosan milyen notebookról van szó? Chipset?Azok az i3-as, i5-ös processzorok, amiknek ekkorka, vagy ehhez hasonló órajele van, azok gondolom U-ra végződnek --> nem teljes értékű (M-re végződő) i3, i5 processzorok, csak low voltage típusok (ezért az alacsonyabb órajel is).
Amiket Kbali linkelt gépek, azok kezdésnek nem is rosszak, sőt.
-
Nekem is volt ilyen gondom régebben még G41-es chipsettel (asztali gépen).
Az Inteles IGP vezérlőpultja, vagy drivere okozta a hibát.
Már nem emlékszem, vagy a driver/alkalmazás csere, vagy teljes oprendszer újrarakása után, de megszűnt ez a hibám.Persze ez nem jelenti azt, h nálad is ez a gond, végülis én se tudtam megszüntetni, csak megkerültem a problémát.
-
válasz
kalapacsolok #9713 üzenetére
Igen, én is a processzor zajára tippeltem egyből, amint olvastam a problémád.
Bár aztán elbizonytalanított, h neked még csak Core 2 Duo van a gépedben, az újabb Core i processzorok közt olvastam erről legelőször, nem tudtam, h a Core 2 is érintett lenne.Killhates-t kérdezd meg esetleg, ő szerintem fejből megmondja, és azt is, h javítható-e.
Esetleg ha van a közeledben egy olyan processzor, ami jó a gépedbe, akkor kipróbálhatnád azzal is, így kiderülne hamar, h a processzor a ludas-e, vagy a CPU tápellátó áramköre. -
Üdv. A problémám forrása ugyanaz a Lenovo G500, amivel napok óta szívok itt a fórumon látványosan. Legit Win8.1 került rá, miután kiderült, hogy ez a gép kifejezetten nem szereti a win7-et (főleg nem "enkórosat"). Viszont win7 és win8 alatt is megmaradt egy súlyos probléma. Semmilyen komolyabb játék nem indul el a gépen (Mass Effect3, World of Tanks). Az ME3 dll hibával visszadob a desktopra, a wot pedig a login screenbe fagy bele. A lenovo oldaláról szedtem le először a VGA drivert, később lecseréltem az amd honlapján lévőre (hátha az volt a gond), de semmi változás.
Kínomban leszedtem egy 3DMark06-ot, az lefutott gond nélkül. A gép hozta azokat a számokat, amiket kell neki. Ötlet? -
rii
nagyúr
és pontosan!!!!
nagyon köszönöm!!!már aszittem h ezen fog múlni a reinst .-D
-
rii
nagyúr
hp pavilion-on hogy kell bemenni a bios-ba?
dvd-ről kellewne bootolnom -
ldave
félisten
Sziasztok, win8-ra frissités esetén tapasztalható változás egy laptop üzemidejében?
-
Impressa
őstag
válasz
Adam333 #9715 üzenetére
Hali!
Ugorj át ebbe a topic-ba, és olvasgass kicsit, pont ma tárgyaltuk ki a témát, konkrétan a Lenovo szervizelésével kapcsolatban. Ha tudod bizonyítani, hogy a gép minden más alkatrésze működött, a HDD-n kívül akkor bukták a dolgot. ( most nagyon leegyszerűsítettem a dolgot) -
Adam333
tag
Hello!
Az a problémám, hogy Lenovo Y580 típusú gépemben meghalt a hdd, kivitték lengyelbe javítani (még garanciális) és azt mondták hogy minden össze van törve benne és 280 euróért csinálnák meg. Na most azt hagyjuk hogy mit csinálnék velük szívem szerint, de szerintetek van erre megoldás? -
kalapacsolok
senior tag
Üdv! A problémám még mindig fennáll. Adott egy HP 6730B-s dual core laptop. Kb. 6 éves, semmi baja, most elkezdett ciripelni, magas frekvencián, elég zavaró. Nem a ventillátor okozza a pörgésekor, nem a CD-lejátszó, és nem is a vinyó - mert csak SSD van benne. Valszeg az alaplap felől jöhet. Felvettem 10 mp-et a hangból, itt meg lehet hallgatni: https://www.dropbox.com/s/6k4u1o5fzgyy2jf/20131102_213714.wav
Valaki azt mondta, alaplapi áramellátás, meg a processzor zaja... Próbáltam az RMCLOCK - advanced cpu settingsben a c4e-t kikapcsolni, de a zaj továbbra sem szűnik.
Mit lehetne tenni? Köszönöm segítségeteket!
-
Lengyi
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9449 üzenetére
HD sentinel nem jelez semmiféle hibát. Igen akkor is akad, ha lejjebb veszem a felontást. Idő közben lefuttattam pár tesztet ( aida, furmark ) 93°C-ig emelkedett a vga hőmérséklete, szóval szerintem a pasztázással lesz a probléma
u.i: ennek ellenére megpróbálom a lapozófájl kikapcsolását. Köszi a tanácsot!
-
Impressa
őstag
válasz
hektorka69 #9707 üzenetére
Szívesen!
-
Pazoozoo
csendes tag
Jó, megoldódott. Benne volt a memkari olvasóban egy sdkártya, kivettem és mostmár bebootol. Hát ilyet...
-
Impressa
őstag
válasz
hektorka69 #9704 üzenetére
Szia!
Sajnos nem, integrált VGA-d van, az alaplapra van forrasztva. -
Pazoozoo
csendes tag
Nos, jópárszor próbáltam az összes F1-12 gombbal meg DEL el is, egyetlen egyszer bejött a bios, belső billentyűzettel lehetett lépkedni, menüben minden rendben látszott, memó a helyén, vinyót felismerte, boot szekvencia aminek lennie kell... utána nyomtam egy save&exit et újraindult de még mindig nem megy a logonál tovább...
Jah, még annyi hogy hiába nem jut tovább a kezdő logónál, akkor is csak a bekapcs gomb hosszú nyomvatartására kapcsol ki.
-
hektorka69
tag
Sziasztok! Lenne nekem egy Acer Aspire V3-771G notim. ebben egy gt 710-es vga van. A kérdésem az lenne hogy lehet-e ezt a karit valami erősebbre cserélni? válaszotokat előre is köszönöm. Üdv
a gép többi adata ha ez számít:
Intel i7 3632QM 2,2-3,2 Ghz with Turbo Boost
NVIDIA GeForce GT 710M 2GB
16GB DDR3 RAM
1000 GB HDD
17,3" HD+LED LCD
köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3/Intel i5-11320H/16GB/512SSD/RTX 3050 TI 4GB/Gari
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia