Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
stracker06
aktív tag
Sziasztok!
Átlagos felhasználónak, átlagos felhasználásra kellene egy notebook. (net, film, videó, szövegszerkesztés, stb.)
Eddig a legtöbb amit néztünk i3-as processzorral, 4gb RAM-mal, intel hd graphics 4000 grafikus gyórsítóval volt szerelve. A kérdés az, hogy nem túlzás-e ez a config, az előbb említett felhasználásra nem elegendő-e valam olcsóbb?Melyiket válasszuk? Az előbb említettet, vagy mondjuk jobb egy ilyen? Esetleg valami más?
Mekkora különbséget lehet érezni átlagos felhasználás közben egy i3 és egy pentium dual-core proci között?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
semetka
őstag
Nagyon szét kell szedni egy lapost ha SSD-t rakok a HDD helyére és az optikai helyére meg a HDD-t?
-
Dell XPS
veterán
válasz
sirszevenap #10691 üzenetére
Szia! Próbáld meg másik telepítő médiával is törölni a teljes merevlemezt.
-
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok , most vettem egy dell 3537et linuxal. Gyorsan be is dobtam a win 8.1-et es leformaztam amin a linux volt. De nem eleg a win8nak a hely es a tobbi particiot nem engedi formazni
Particiok: 350 mb oemnek fenttartva ( ezt engedi
3 gb elsodleges... Engedte levan
912gb rendszer nem engedi
15 gb logikai nem engediTehat rendszer nelkul vagyok , mi a teendo?
Udv
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap hazaérve vettem észre egy HP 6720s bekapcsolása után hogy a jobb oldal egy része nem megy a kijelzőn,nem érhette semmi behatás,mert itthon volt.
Szét szedtem de a csatlakozók a helyükön vannak valakinek valami ötlet?itt egy kép róla!
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #10680 üzenetére
Plusz információk:
1) Ubuntu Linux alatt nem tapasztalom a jelenséget.
2) Alapvetően adatforgalom, és csatlakoztatott eszköz nélkül is hallható ilyen fajta zaj, csak nagyon halk. Körülbelül 5 cm-ről, teljesen odahajolva hallgatózva hallom csak ilyen esetben. -
Shrike7973
senior tag
Üdv,
Van egy féléves HP Elitebook 8560w notebook-om. Teljesen normálisan üzemel, funkcionál.
Normális-e az, hogy:
A bal oldali sima USB2.0-s hubokra kötött, adatforgalmat generáló eszközök (pl.: másolás közben egy sima külső USB-s HDD) esetén ciripel a notebook (nem a notebook HDD, és nem is a külső HDD) pontosan ott, ahol maguk a hubok vannak.Felvettem telefonos mikrofonnal:
Felvétel (most látom először ezt a .3ga fájlformátumot... minden esetre VLC lejátszotta nálam). -
Impressa
őstag
válasz
tajcsi #10673 üzenetére
Lehet aládobni hűtőpadot, és még javíthat is a hőmérsékleten. Persze, ez erősen függ a gép aljának kialakításától is. (mennyire nyitott az alja). Vannak olyan géptípusok, melyeknél csak placebóként hat a pad. Ha ilyen alternatívában gondolkozol akkor ebben a topikban is tudnak segíteni neked (Opeter87 fórumtárs).
-
Nekem még gyári van mindenből-szerencsére.Itt a PH főoldalán láttam a cikket erről a termékről,s mivel a FPS minőségi cuccokat gyárt,főleg tápokat,nem lehet rossz!Pláne,hogy tesztelték is.Olyan sok tapasztalati hozzászólás még nem nagyon lehet,de én nem is hinnék annak,inkább a tesznek.
Én kérek elnézést,hogy segíteni akartam! -
Impressa
őstag
válasz
tajcsi #10665 üzenetére
Sorry, Jól átfutottam felette.
Na szóval, ha leterheled a géped, akkor az ACPI hőnérséklete mennyire kúszik fel? Mert még nem feltétlenül vészes az értéke.A Wifi hibád is a pasztázás után jött elő, vagy az korábban is megvolt? esetleg válts csatornát a routeren, és a gépeden is hátha hoz változást.
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Fujitsu Siemens Amilo Pa3515 -hoz keresek új töltőt.
Semmiképp se gyárit, mert kb évente kukázhatom kábelszakadás miatt.Természetesen minőségi legyen, emiatt több pénzt is képes vagyok rááldozni.
Adatai: 19V, 2,5mm-es csatlakozójú.
Üdv. Gábor
-
Találtam:
"Ez a kiirás annyit tesz, hogy a BIOS nem talált a merevlemezeden rendszertöltő programot, és végigskálázta az eszközöket, hátha valamelyikről be tud tölteni egy oprendszert. Utoljára az Atheros WIFI adapter BOOT-ROM-ját találta meg, de nem tudott hálózati oprendszert betölteni vele. A hiba oka lehet, hogy valami beleírt az MBR-be, vagy az operációs rendszer betöltője adta meg magát. Windows esetében az optikai meghajtóról történő bootolás után az indításjavítás opcióban elvileg automatikusan megoldódik a probléma. Előfordulhat, hogy a merevlemezen lett elállítva az aktív partíció megjelölés... Szintén a Fixboot kiadásával megoldódik a probléma. Egyébként valószínűleg valami vírust kapott be a géped. Google-ben keress rá az indítási javítás kifejezésre, és megtalálod a megoldásokat."
-
simos
tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék.
Egy Toshiba laptopra (új) szeretnék win7 -et telepíteni. Persze nincs benne dvd olvasó.
Egy satásat rádugtam usb kábellel. Máskor jó volt de most nem boot-ol róla.
Mi lehet a probléma?
Egyszerűbb lenne pendrive-ról telepíteni? -
ati012
őstag
válasz
donjohnson #10659 üzenetére
biztos is
-
Mgeri.
csendes tag
válasz
donjohnson #10659 üzenetére
Ezt jól látod. Csalás az egész, itt is óva intek mindenkit.
-
donjohnson
addikt
válasz
ati012 #10658 üzenetére
a hirdetés alatti hozzászólásokat elnézve szerintem már tárgytalan neki a csere
-
jahatpersze
aktív tag
válasz
jahatpersze #10639 üzenetére
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Unokatesóm vett egy Lenovo G580 notit. Az normális, hogy ennek mindig ég a LEDje, ha töltőn van? Mármint akkor is világít a töltésjelző LED, amikor ki van kapcsolva...
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Adott egy laptop amin Windows XP van. Ki szeretném terjeszteni a képét egy monitorra. Úgy szeretném megoldani hogyha a laptop a monitorra csatlakoztatva van akkor a monitor legyen az alapértelmezett képernyő, de ha lehúzom róla akkor a laptop képernyője.
Az a probléma hogy a laptop felbontása kisebb mint a monitoré. Ha az Intel grafikus tulajdonságokban beállítom hogy a monitor az alapértelmezett képernyő akkor miután lehúzom a monitort a Windows megmarad a monitor nagyobb felbontásánál és a laptop kijelzőjéről lelóg minden.
Valakinek van valami ötlete?
-
Impressa
őstag
válasz
Buci21 #10649 üzenetére
A típusszám is eltérő + az országkód: gh, eh stb...
Közben megtaláltam, szerintem: dv6-6110eh QC770EA de ebben sem lehet Msata SSD-t tenni.
Ezt csak azért kérdeztem, mert régiókként is vannak/lehetnek eltérések....
-
kuzma88
tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus R700VJ-at. Elso dolgom volt leszedni rola azt a hulladek windows 8-at, s miutan felment a win7 egyszeruen nem latja a wifi adaptert. Amikor telepitenem a drivert azt irja, h: " Kerem csatlakoztassa a halozati adaptert!" Win8 alatt meg minden rendben volt.
Otlet?Elore is koszi.
-
Buci21
addikt
üdv népségek!
ebben van msata? ha igen mekkora SSD mehet bele?THX Buci
-
Impressa
őstag
-
jahatpersze
aktív tag
Hello!
Tudnátok nekem pár instrukciót adni, hogy hogyan kell szakszerűen újrapasztázni egy DELL N5010-es laptopot? Arctic MX4-es pasztám van hozzá, mennyit kell és hogyan kenni a CPU-ra? Mivel tisztítsam meg előtte a felületet? Illetve hogyan rakjam fel a gap-pad-et a GPU-ra? Csak rá kell ragasztani? Köszi a segítséget!
-
Muerte
addikt
Régebbi játékok alapból még nem tartalmazzák a 16:9-es vagy FHD felbontásokat,de van megoldás rá: WideScreenGaming
-
online1986
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni hozzáértőktől, hogyan tudnám a BIOS-ban elérni az advanced menü rejtett dolgait?
Samsung NP370 AMI UEFI bios valaki már próbálta már?
Előre is köszönöm! -
Rcpapa
csendes tag
Eddig hiba nélkül működött, hogy a notebookomról (MSI GE60) HDMI csatlakoztató segítségével filmet néztem a TV-n (Finlux 42") Csatlakoztatom, a gép hibernál, majd vissza tölti a képernyőt, majd megint hibernál.A kábel és a tv jó, tesztelve másik gépről...
-
tajcsi
őstag
válasz
Impressa #10628 üzenetére
Eddig dolgozott rendesen, szar pasztaval meghozza. Sott, pasztacsere utan is dolgozott rendesen, ezt ma reggeltol csinalja...
CPU az 37 es 42c kozott van, minimum es maximum.
GPU az 41 es 46c kozott, terhelestol fuggoen,Erdekes mindenesetre...
megvalami...wifi valamiert nem akar 10Mbit fole emelkedni...otlet?
-
Mgeri.
csendes tag
Sziasztok!
Sürgősen a segítségetekre lenne szükségem!
Szerintetek érdemes elcserélni asztali pc-met erre a notira? Bármelyikünk ráfizetése nélkül?
Előre is köszönöm!
-
Doky586
félisten
"Azt miként lehet orvosolni, hogy a játélok, amiket elindít, ne legyenek oldalt 1-1 sáv levágva?"
Úgy hogy újabb fejlesztésű játékokat játszik amiket már felkészítettek a szélesvásznú módra..Mesterségesen nem érdemes széthúzni, mert úgy randa kövér pacákok lapos fejjel lennének a képernyőn..
-
tajcsi
őstag
WiNFO64 szenzor alapjan az ACPI motherboard hofok 65c es zug a ventim eleg hangosan. Eddig nem tette. Rendesen ujrapasztazva minden,ArcticSilver5 hutozsirral.
Azon gondolokodom, hogy eseteg ujrakenyni erdemes e a ventilatort? Vagy ujat kell venni? Egy DV6500 laptoprol van szo, intel procis. -
szabonagyur
félisten
Nekem ha nem natív felbontáson megy a játék tehát akkorán mint a kijelző felbontása akkor mérettől függően van egy fekete csík oldalt. pl. 800x600 4:3 arányú megjelenítés így nem csoda, hogy 16:9/10 arányon van egy fekete csík a szélén. A videókártya beállításai között tud valahol olyat, hogy széthúzni minden esetben. Asztali gépnél egyszerűbb a dolog, ott a legtöbb monitor tud ilyen, hogy széthúzni mindig a képet teljes képernyőre.
-
MurdR
veterán
válasz
szabonagyur #10617 üzenetére
Próbáltuk több felbontáson is, 800x600, 1280....
-
zsubiakresz
újonc
Acer aspire 5738 típusú laptopba LCD kijelző helyet rakhatok-e be ledeset ha a sorozatban adtak ki olyan modelleket is?
-
somasz
addikt
Üdv!
Gtx 260m mellé, full hd kijelző alá i5-560m vagy i7-920xm a jobb választás játékokhoz? (alienware m15x)
Tehát kevesebb szál magasabb frekvencián, vagy több szál alacsonyabb frekvencián? Vagy mindegy, mert a vga úgyis visszafogja? -
Impressa
őstag
válasz
semetka #10609 üzenetére
Nem a gép kapcsolja ki a HDD-t, hanem van saját "fejlett" energiagazdálkodása, ami x tétlenségi idő után lekapcsolja a lemezt. Erre megoldás a HD Sentinel, ami 5 percenként (ez is változtatható "érték") ad ki "parancsot", hogy tartsa ébren a HDD-t.
MurdR
gondolom, minden beállítási lehetőséget végigzongoráztatok a játékban is...
-
MurdR
veterán
Sziasztok. Kollégám vett egy asus (5xxx) laptopot használtan, 15collos wide kijelzője van, w7 oprendszerrel. Azt miként lehet orvosolni, hogy a játélok, amiket elindít, ne legyenek oldalt 1-1 sáv levágva? Tehát most olyan mintha csak 4:3-ba akarná megjeleníteni a gép a játékokat (MOHAA, NFS MW...) úgy, hogy oldalt mint írtam 1-1 vastag fekete csík van.
Jesszus, ezt jól megfogalmaztam, remélem értitek, ha nem akkor nekiállok mégegyszer mert ez egy kritikán aluli hsz lesz....
-
kmisi99
addikt
Letudják e ellenőrizni hogy ő rontotta el bios frissítéskor? Vagy akkor tényleg csak annyit mondjon nem ért hozzá és pl egyik reggel mikor dolgozni akart rajta már nem kapcsolt be?
Ha mégis mondja nekik, hogy ő rontotta el akkor meglehet csinálni alaplap csere nélkül úgy, hogy csak a biost cserélik ki?
-
semetka
őstag
Ha win7 ben le van tiltva a winyó kikapcsolás akkor miért kapcsolgatja ki a HDD-t a gép?
-
kmisi99
addikt
Ismerősöm lenovo laptopja bios frissítés közben elment az áram, érdekelné, hogy a boltban mint mondjon nekik, vagy mennyiért csinálnák meg? Azt mondja akksi nem volt benne. Kb fél éves a gép.
-
Yandelus
tag
válasz
Thunderzolee #10603 üzenetére
Én is erre gondoltam.
Megkérdeztem tőle
Ha mutat, az mire utal? -
-
Impressa
őstag
válasz
Dell XPS #10597 üzenetére
Muerte75 kolléga megelőzött.
Én is őket ajánlottam volna.
esetleg még őket
-
Dell XPS
veterán
Jó gondolat, mert a telepítőknek el kellene indulnia mindenképpen (HDD nélkül is). Simán lehet memória probléma, én ilyen esettel már többször is találkoztam a fórumon. Behelyez próba nélkül és ennyi...
(#10599) Muerte75 Szia!
Ezt a céget szerettem volna ajánlani én is, de úgy láttam jelenleg szünetel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos új Lenovo Ideapad Slim 5 Laptop /R7-7730U/16 GB Ram/512 SSD/14" FHD+ OLED/ Garancia
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Remek áron eladó 13 generációs új Msi Modern 14 laptop/i7/16gb/512ssd/Intel iris Xe/Fhd/Ips/Garanci
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3/Intel i5-11320H/16GB/512SSD/RTX 3050 TI 4GB/Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!