- Fujifilm X
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrRL19
senior tag
Csaó Sziasztok !
asus transformer book intel atom z3775
valaki tudna segíteni milyen op rakjak rá ?! probáltam ncore win 10 win 8 ,de vmiért nem csinálja végig kibontás , telepítés, restart etc... utana újból kezdi az egészet
(eltűnt róla win8 egyébként)
köszi előre help !
-
válasz
Tomessz85 #46090 üzenetére
Mondok jobbat... biosban a boot sorrendben tedd elsődlegesnek és tenyél bele valami lemezt... ha rápörget induláskor és a led is kigyullad 1-2másodpercre rajta akkor fizikailag érzékeli.
Amúgy tipikus win hiba hogy a lemezkezelés fül alatt megnézed és látszik csak épp betüjelet nem ad neki az istenadta... -
válasz
Pityu. #46091 üzenetére
Na aggódj... szinte elronthatatlan művelet
ez olyan mint a kocsiban a dugatyú csere... youtube-n fent van így mindenki simán megcsinálhassa.. csak kényelmi okokból hordjuk szervízba ahol a kisinas 3 év youtube után már kap papírt is... +1-2 évet gumizik mielött hozzáérhet a motorháztető alatt bármihez is.. -
Tomessz85
tag
Sziasztok ! Az alábbi problémával fordulnék Hozzátok ....
Egyik napról a másikra eltűnt a dvd író a windows fájlkezelőben mint meghajtó.
Egy HP Zbook -ról van szó, maga a meghajtó kap áramot, működik is szerintem , kinyílik gombnyomásra , lemezt belerakva fel is pörgeti ,de egyáltalán nem látszik az intézőben, akkor sem ,ha lemezt rakok a meghajtóba...
Szerintetek mi lehet a gond ? Hogyan lehet orvosolni ? -
Tim82
félisten
-
Dendytv
senior tag
Egy kérdés, adott egy Lenovo laptop, amin játszom, 8gb ram, i5 7th jó gépp szeretem nagyon, kicsit túrbóztam rajta raktam bele ssd-t kingstone a400 480gb. Sokkal gyorsabb lett, szeretem a laptopot nagyon. A kérdés az lenne, hogy vennék hozzá ezt a külső vgs szlotot és vennék egy külső nvidia t400at erre futja az éven csak, Ukrajnában most picit bonyolult a dolog
nem játszom nagy játékokkal de ez a vga kb lowon elviszi a witcher 3 kaliberül game-ket ami nekem elég bőwen. Nagy a macera egy ilyen külső vga tuningal ? Tehát azonkívül hogy asztalhoz kötött lesz a laptop ami annyira nem zavar, mi az amivel még baj lehet ?
-
válasz
Pityu. #46081 üzenetére
Elméletileg nem kell szétszedni... elég a kijelzőt megbontani.
Viszont ami a videókból hiányzik és FONTOS:
A kijelző kikapcsolt állapotban is kap áramot... így ha picit is rosszul dugod vissza a csatit akkor kijön a dzsin(füst) a gépből és game over.
tehát:
1. akkumlátort kivenni/kihúzni mielőtt nekiesel... az a tiédben viszon a hátlap mögött van.. így azt le kell venni és az akku csatlakozót lehúzni... de csak óvatosan... ha letéped akkor az fájó szervíz munkadíjjal jár....
2. a kijelző csatlakozóját ha kicserélted ,szépen ragaszd le celluxal... gyárilag is van rajta mert annélkül hajlamos szétesni a nyitás/csukás során -
Pityu.
nagyúr
Adott egy Lenovo V330-15IKB 81AX00DWHV laptop amiben kijelzőt kell cserélni ehhez teljesen szét kell szedni? Teljesen szét kell szedni a laptopot ehhez a képernyő cseréhez?Mert néztem olyan bontást ahol leveszik a laptop alját meg leszerelik a zsanérokat is de a kijelző sorozatszám megtekintéséhez nem kellett ketté szedni a laptopot hanem a kijelző körüli műanyagot kellett kipattogtatni meg 4 csavart kivenni és már ki is tudtam fordítani a kijelzőt.Nos ahogy láttam a kijelzőn van egy csatlakozó szóval elméletileg a gépen belül nem kéne kikötni semmit.
-
válasz
Metacska #46078 üzenetére
Elméletileg nem... gyakorlatilag szinte semmilyen védelmet nem építenek ezekebe a cuccokba... pár kondi és már rá is kötve a töltésvezérlésre... amik hamar megadják magukat... gyártó se ad rá garit direkt...
Tapipad meg a párára érzékeny de nagyon...
Home made teszt:
dobd be a fagyasztóba 15 percre a gépet... szépen lehül 5-10 fokra...
nem kell megfagyasztani ,csak jó hüsi legyen....
bekapcsolod és amig fel nem melegszik addig hibamentes akkor tuti az érintőképernyő hiba... ha "hidegen" is hibázik akkor viszont más a gond...
Rengeteg "surface" gép ilyen széria hibás... azokat is igy teszteltem -
válasz
geckowize #46075 üzenetére
Folyadék az jó dolog (hideg sör még jobb) ...csak ez a fránya elektrónika nem szereti....
Szedd ki belőle az alaplapot... bontsál le róla minden hűtést ,mjd nagyító alatt nézd át nem e jött ki belőle valahol már füst (égésnyom/ szétcsattamt ic ,ilyesmi) ..ha igen akkor szervíz ... ha nem akkor hagyd száradni 1-2 nap..... aztán ha meg tudod oldani csak alaplap +akku + bekapcsolo panel.... alap esetben 1.5v körül kell feszültséget mérned a bekapcsoló gomb lábainál... ha az ott nem jelenik meg akkor szintén szervíz -
Metacska
aktív tag
válasz
ricsi99 #46073 üzenetére
Nem írtam gyártót, mert nem szerepel rajta.
AC ADAPTER WG065E-TYPE-C, ennyit tudunk róla.
Gugli alapján egy noname 15 dolláros valami.Ha ezt tartósan használták vele, az okozhatott maradandó kárt?
Például az érintőkijelzőnél ebből fakadóan lehetnek ghost touchok? Azaz érintés nélkül is érzékel és cselekszik? (tuti nem driver probléma, azt már ellenőriztem) -
-
-
válasz
Metacska #46068 üzenetére
Kép többet mondott volna de a leírásból ítélve egy gagyi univerzális tápot kaptál.
Statikailag feltölteni a gépházat akkor lehet ha a macskád dörzszided rajta
Egy ánus táp nem horror ár.... de ilyen akiga és társait kerülni kell mert simány kinyírja a gépet.
Telefon töltőd nincs valami 3A-s? Szerintem mezei type-c kábellel is fel lehet tölteni, ha minden kötél szakad...
De ideális az lenne ha keresel a környéken valami noti boltot és 1-2 sör fejében megkéred az eladót ,hogy tesztként nézze ,ár meg másik töltővel.... -
-
Metacska
aktív tag
válasz
ricsi99 #46067 üzenetére
Ismerősömtől kaptam nemrég a készüléket.
Nézem a töltőt: Nem gyári ASUS. Utángyártott, 65W //// 20V-3.25A | 20.3V-3A | 15V-3A | 12V-3A | 9V-3A | 5V-3A
A gyári 45W ehhez a típushoz.
Nem vagyok elektronikai szakember, de ez jelenthet bibit?
Minden konnektorba dugva ezt tapasztalom (otthon, irodában, anyósnál). Nincs itthon más töltőm, hogy teszteljem.
-
válasz
Metacska #46065 üzenetére
A töltöcsati kimenetén nem jelenhet meg a 220.. ha igen akkor baj van.
Ez esetben simán érezheted az aluminium házon mivel az össze van kötve a noti - pontjával
Milyen tötőt használsz illetve valós földelt konektort használsz e? Ilyesmit kissé zárlatos villanybojlernél tapasztaltam amin szintén elfelejettek leföldeni -
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Ilyet még az életemben nem tapasztaltam, de ezt is meg kellett élni. Hozzátok fordulok segítségért.
Adott egy ASUS Zenbook UX370U. A teljes lapos alumínium házas és új jelenség, hogy, amennyiben a tápkábel be van dugva, akkor áthúz a feszültség a készülékbe és gyakorlatilag ráz. Az alumínium burkolathoz érve a bőrön érezhető egy szúrós érzés, és az ujjakat húzva a felületen vibrációt idézek elő. Csak akksiról használva nem tapasztalható a jelenség. Az akksi a készülékben lassan 5 éves, lehetséges, hogy abban keletkezik túlfeszültség? Van itthon csere akksim tegyek egy próbát a cseréjével vagy más lehet a gond?
A családom is használja a készüléket és úgy érzem ez komoly egészségügyi kockázat, mert ráz az eszköz....
Mi lehet a gond?
Köszönöm szépen.
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Van egy Fujitsu LifeBook S792 notebookom ami egyszerűen nem reagál a power gombra, nem kapcsol be. Ma szétszedtem az egészet, újrapasztáztam, megnéztem minden csatlakozást, kicseréltem még a BIOS elemet is, de így sem. Természetesen hálózati áramforrásról próbáltam, a led világít ilyenkor.
Mit lehet ilyenkor még csinálni?
A válaszokat előre is köszi!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
egyedülülő #46060 üzenetére
-
nlaci0725
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Asus Vivobook 15 laptop AMD Ryzen 5 5600H 16Gb DDR4, 512gb SSD.
Emailbe fájl csatolásnál(outlook), illetve kép mentésénél böngészőből néha-néha lefagy és elkezd tölteni, van hogy fél perc mire betölt a panel, és lehet kezdeni úgy kb. akármit is.
4hónapos laptop, Windows 10 Pro-val.
Mi lehet a megoldás erre a problémára?
Víruskeresés, driver telepítés, frissítések telepítése megvolt.
Mindegyik használt böngészőnél fenn áll a probléma.(Chrome, Edge, Opera)Köszi!
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Hyacinto #46053 üzenetére
Azért ha csak egy 4-5ezres memória bővítésről van szó, ennyit még rááldoznék a helyedben. Esetleg átnézni a rendszert mitől lassulhatott/újratelepíteni is érdemes.
Ha már most 2x4GB van nem szóltam, annak elégnek kéne lennie.
Facebook amúgy nálam is baromi lassú az adatlapomon lévő pc-n Chrome alatt. Úgy rémlik más böngészővel is.
-
Hyacinto
tag
Dehogy várunk csodát
. SDD van már benne, azon túlvagyunk. Igazából tényleg annyira kell a gép amit írtam, böngésző a hat füllel meg nagyon ritkán szövegszerkesztés/táblázatkezelés.
Inkább akkor egy használt/felújított üzleti gépbe tennénk pénzt. Csak ha már eddig kiszolgált minket akkor még adni akartam neki egy utolsó esélyt, de akkor ennek itt vége.
Köszi, hogy segítettél eldönteni
.
-
Hyacinto
tag
Sziasztok!
A párom jelenleg egy 2015-ös Dell Inspiron 3531-es gépen dolgozik. Linux Mint van rajta, a Firefox folyamatosan fut, hat fül mindig nyitva ebből egy Youtube és egy Facebook. Érezhetően be van már lassulva a Intel Celeron N2830-es proci, de azért még ennyivel elketyeg (két mag, két szál). A lassulás főleg a FB-n meg a YT-on érezhető. Kezdjük el elengedni a dolgot, vagy esetleg egy memória duplázás (2x4) még javíthat érezhetően valamennyit a teljesítményen?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
-
Zoli1222
őstag
Rendben! Köszönöm! Akkor másfelé keresgélek!
-
-
Zoli1222
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg ősszel beüt a kaka és a kisiskolás fiammal home office-ozni kell egy chromebook elég lehet neki? Ha esetleg szeretne utána egy kicsit játszani is? A választ előre is köszönöm!
-
Csöves
őstag
válasz
SeniorTilla #46037 üzenetére
Köszi szépen.
-
lipi67
nagyúr
Hali! Ha tudtok, légyszi segítsetek. Egy kedves idős bácsi áthozta a laptopját, hogy nem indul.
(ezen tartja a kapcsolatot a távol élő unokájával). A gép egy "ingyen osztogatott HP 250 g1.
HIBAJENENSÉG: Bekapcsolom, be is kapcsol, a ventit hallani, hogy felpörög 3-5mp-ig, majd csend s a capsLock lassan villog 2-3mp ciklusban. VGA kimeneten se ad képet. Tipp-ötlet?
Hdd nélkül is ezt csinálja. Sajnálom mert csak az unokája miatt kellene neki, szomorú... -
válasz
tomchy #46034 üzenetére
Azért tölti az autókat 80%-ra, mert eddig tart a gyorstöltés. GYORSTÖLTÉS
A sima töltésnél más a kémia, és ami a legfontosabb: sima töltésénél nem melegszik túl a cucc, gyorsnál igen. A kocsikat is fel lehet tölteni 100%-ra, de a hülye üzleti hájp miatt itt ugye az a lényeg, hogy ez minél gyorsabban történjen. Az utolsó 20% már nagyon sokáig tart, ha nem akarod felrobbantani az akkupakkot, ezért van, hogy csak 80-ig tölti a gyorstöltő.
-
-
Csöves
őstag
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat.
80%-ra hagyom a töltést mivel asztalon van használva.
-
válasz
tomchy #46034 üzenetére
Ettől nem lesz hosszabb az akksi élettartama, szinte semmivel. A gyári töltő/ gyári akksi páros kell, van bennük védelem. Régen én is figyeltem pl a telonál erre….. de minek. Most van hogy 3%-ra is lemegy a telóm, de van hogy 4%-nál töltöm, vagy 70 körül is rátöltök. Majd 1 éves lesz, és még 100%-ot ír a max kapacitásnak. Soha nem használtam ilyen progikat. A laptopom főleg töltőn van, sosem veszem le. 3 %-ot esett 2,5 év alatt. Vagy akkor nekem van szerencsém, vagy igazam 😂. A kettő közül vmelyik igaz lesz.
-
tomchy
tag
válasz
Pyttawrx #46033 üzenetére
2022-ben sem változott az akkuk kémiája, ugyanúgy nem ajánlott tartósan 100%-on használni, illetve nagyon sokszor 0%-ig lemeríteni. Érdemes a gyártókat megkérdezni
.
A legtöbb készülékben benne is van az az opció, hogy 80%-ig tölti, vajon miért?
Elektromos autóknál is ez a tanács, ha teheted, 80%-ig töltsd és 20-nál tedd töltőre. -
-
válasz
jonnyjoker01 #46024 üzenetére
'tuti van flash memóriája a hangkártyámnak"
mik derülnek ki...
-
Csöves
őstag
Új a laptop, nem kivehető az akksi, hogy használjam, hogy hosszú élete legyen.
Töltőn legyen állandóan, vagy merítgessem valamilyen szintig?
Vagy töltőn legyen 80%-ra téve.
Köszönöm. -
jonnyjoker01
veterán
Na közben születtek fejlemények. Elpanaszkodtam a főnökömnek is a dolgot, azonnal rávágta, hogy tuti van flash memóriája a hangkártyámnak és a driver telepítéskor oda is ír, aztán elcsesződött valami és azért nem működik linuxon se. Így konkrétabban tudtam rákeresni a problémára és találtam hozzám hasonlóakat, egy javaslat szerint az Intel smart sound technology drivereket kellett letörölnöm és engedni hogy a windows felrakjon újakat magától és mostmár jó a mikrofon is meg a hangszóró is windowson meg linuxon is. Maga a hangszóró nem tökéletes, mert sokkal halkabb mint volt ezelőtt, de legalább tudom hogy nem lett hardveresen szétcseszve
Majd a hangerő dolog után keresgélek egy sort, aztán remélhetőleg ma este már toppon lesz a tablet
-
-
Dendytv
senior tag
Helló, milyen procikkal lenne értelmes használt laptopot venni jelenleg? Ami elegendő filmek 1080p fogyasztáshoz és régebbi játékokhoz ? Milyen Buildek lennének ezek ? VGA CPU RAM vagy mire kell még esetleg figyelni ?
-
-
bdani94
tag
Sziasztok! Adott egy Asus x515ea gépezet, windows 10 homeot szeretnék telepiteni rá. Sikerül is de egy Vmd controller kikapcsolása folytán sikerül is.. De nem látja se a hálokártyát se a touchpadot nagyon semmit nem érzékel drivereket feltettem.. de semmi.. Ha a vmd controllert visszakapcsolom az ssdt se látja.
Ótletek?
-
válasz
jonnyjoker01 #46014 üzenetére
Szia. Próbáld már ki kérlek úgy hogy kiveszed azt a háttértárat/tárakat, amin van/nak a rendszereid. Próbáld ki live linuxal is.
-
válasz
Frissítéssel lehet valami.. én temspekaer progit használok.. eddig hibátlan ment a mikrofon... aztán valamelyik nap olyan zajos lett ,hogy érthetetlen lett amit mondok... most átkapcsoltam a webcam mikrofonra és jó.
A problémád miatt elindítottam a tartalék rendszerem és jó volt a mikrofonom... aztán frissult azon is a win és tré lett megint...UI:kapcsold ki az uefi-boot ot ha teheted... legacy módban nem tud win frissités barmolni a biosban
-
válasz
Meg kellett volna várni sztem, hogy a windows befejezze a frissítéseket. Nekem volt olyan gép, ami kukára ment mert nem vártam meg, reinstall lett belőle.
-
jonnyjoker01
veterán
Velem egy olyan dolog történt amit még eddig nem láttam soha. Kicseréltem az SSD-t a régi és új windows tabletem között. Minden zökkenőmentesen ment, működtek a dolgok rendesen. Másnap este windows letámadott 40 millió frissítéssel, driverekkel stb, engedtem hogy mindent letöltsön majd exluzívan Linuxon használtam a gépet pár napig (tehát a következő windows boot esetén frissítette volna magát ténylegesen). Linuxon is minden szépen működött.
Tegnap kellett valami windows oldalról ezért bekapcsoltam, lefrissítette magát és azonnal éreztem hogy valami nem okés, pattogott a hangszóró és "robothangon" szólt a windows boot hang. Már paranoiás vagyok a lenovo driverekre meg a windows update-re ezért újraindítottam linuxban, hogy akkor hagyom windowst, ott már egyáltalán nem volt semmilyen hang, majd vissza windowsba és egy kis pattogás után teljesen elnémult.
Ezután az estét (és hajnalt) azzal töltöttem hogy mindent kipróbáljak, driver cserék, windows tiszta újratelepítés, BIOS frissítés és downgrade, majd miután nem javult a helyzet szétszedtem a tabletet és kihúztam az akksit, hangszórókat, vártam egy fél órát majd minden vissza. Nem javult meg szóval valami nagyon elcsesződött.
Utólag azt is észrevettem hogy a mikrofon iszonyatosan "hangos" statikus zajjal tér vissza (~10% hangerőn kezd el a zöld sáv a maximumról lejönni ami a hangerőt reprezentálná), úgyhogy a "megoldásom" az lett hogy eltávolítottam eszközkezelőből a hangszórót, BIOS-ban pedig letiltottam a mikrofont.
Kérdem én, ez hogyan lehetséges?
100% biztos vagyok benne hogy az update közben szállt el valami, mert közvetlenül a windowsba bootolás előtt néztem egy videót linuxon és tökéletesen szólt...
-
Muerte68
addikt
Lehet láma kérdés de az érdekelne hogy vezeték nélküli (xbox 360-vagy One)kontroller használható, csatlakoztatható e esetleg laptophoz játékra
Lenovo legion 5- a gép -
Francia91
veterán
Sziasztok!
Van egy Dell Precision M4800-asom, és a problémám a következő:
A laptopban van egy gyári DW1550 Bluetooth 4.0 LE modul, amit kb 1,5 éve még használtam a ModeCom SHF-120U hangfalammal Bt-s hangátvitelre (online rádió). Most megint elővettem volna ezt a funkciót, viszont laggol mindenféle hang Bluetooth-on keresztül. Online rádió, film.... A drivert leszedtem, újraraktam, semmi változás. Tettem fel régebbi drivert, azzal sem változott a helyzet, ugyanúgy laggol mindenféle hangátvitel BT-n keresztül. A rendszer Windows 10 64 bit, legálisan aktivált, a többi hardver a képen látható
Volt valakinek ilyen problémája, vagy a Windows frissítések b*sznak be a Bt-nek? -
-
Guitar14
senior tag
Sziasztok!
Alábbi segítségkéréssel fordulnék hozzátok:
Adott egy Thinkpad X240 kombinált jack csatlakozóval.Szeretnék gitárt rádugni jack-el. (asztalin évek óta használom a kék line-in bemenetben ezzel az átalakítóval minden probléma nélkül)
Ugye mivel a laptopokon már csak kombinált jack van kénytelen vagyok arra dugni de a laptop, a realtek és a progi (asio4all) kimenetnek érzékeli a rádugott jack-et állandóan.
Hogy tudnám ezt átállítani/áthekkelni, hogy a rádugott jack ki- vagy bemenet legyen.
(Ismerősömnél működik minden hiba nélkül, neki egy acer aspire-je van és ott minden rádugott jack-nél megkérdezi, hogy ez ki- vagy bemenet)Köszi előre a segítségeteket!
-
adam320
senior tag
Sziasztok.
Lenovo V15 G2 Ryzen5 5500u / 16gb laptopon hogy lehet megoldani hogy billentyűzetről kapcsoljam be? BIOS beállításban sehol nincs hotkey vagy hasonlók.
-
tomchy
tag
Sziaszok!
Lenovo ThinkBook 14 Gen 2 (Ryzen 4700U)
Mostnában elkezdte a max. fordulatú hűtést, szinte bekapcsolástól.
CoreTemp szerint 60-70 között van átlagban. De akkor is pörög maximumon.
Néhány százalékoks CPU használatnál sem csökken. Újraindítás után sem marad abba, csak ha ki van kapcsolva és újra be.Van frissebb BIOS (facn32ww), amit fel is tettem, de azzal meg nem működik az USB-C-n keresztüli dokkolás (lefagy, csak kikapcsológombbal lehet újraindítani).
Ezért ment vissza a régi (facn31ww). -
törölt tag
Sziasztok!
DELL topicban már próbálkoztam, de ott nem tudtak idáig segíteni, szóval megpróbálom, hogy itt hátha.Szóval van egy Dell Latitude 7400-am, amin néha, leginkább alvóállapotból való felébresztés után nem megy vagy a touchscreen vagy a touchpad kezd el akadozni és használatlan lesz ezáltal. Ezt a két hibajelenséget egy újabb alvóállapot majd felébreszt módszerrel ideiglenesen meg tudom oldani, de hosszútávon újra produkálja a hibát.
A gépen jelenleg Win 11 Pro fut, amire gyanakodtam már, hogy a probléma okozója lehet, ugyanakkor az egyik Dell topic társ 7400-ain is Win 11 fut és nála nincs ez a probléma, szóval ezt lehet ki is zárnám.
A leginkább driver hibára gyanakszom/gyanakodtam, úgyhogy első körön újratelepítettem az Intel HID drivert, majd mivel ez nem oldotta meg a problémámat, újraillesztettem a touchscreent és a touchpadet is, de ez sem volt megoldás.
A fentiek után már csak egy dolog maradt, vagyis a BIOS. Angol nyelvterületen már pár évre visszamenőlegesen is panaszkodtak az általam leírtakra, és számukra a BIOS frissítése volt a megoldás, ami nagyon szuper, csak nekem amint meg lett a gép, a SupportAssist lefrissítete a BIOSt így elméletileg a lehető legújabb BIOS verzió van a gépen. Tehát én ezt a megoldási lehetőséget is kizárnám.
Szóval a fentiek fényében azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy szerintetek mi lehet a megoldás? Esetleg telepítsem újra a Win 11-et? Vagy próbáljam meg Win 10 alatt?
-
csabi1971
csendes tag
válasz
SeniorTilla #46002 üzenetére
A teszt alapján nem melegedett persze nem tudom mennyire voltak objektívek. Nem ragaszkodom ehhez a típushoz csak megoldást keresek arra az esetre ha lemerülne a masina. Más powerbankoknál olvastam túlmelegedés elleni védelmet, adott hőmérséklet elérésekor szünetelteti a töltést amíg normalizálódik a hőmérséklet.A gép fogyasztási adatát nem tudom és még nem találtam meg a neten, a töltője valóban 65W-os.
-
válasz
csabi1971 #46001 üzenetére
A 30 Wh-ás teljesítményéhez képest a 65 wattos, több mint 2x akkora teljesítményleadás elég érdekes adat. A notebookod töltője gondolom 65-ös vagy hasonló. Képzeld el, hogy megy a gép és tölti az akksit a powerbank, csúcsteljesítményen. Ez nem normális használat, ha nincs megfelelő védelme, tényleg kigyulladhat.
Ezen kívül ha 65 wattot fogyaszt a géped, akkor 30 percet se fog tudni a powerbank.
-
csabi1971
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Dell 3510 laptop. Sajnos néha kevés az üzemideje és nincs lehetőség hálózatról tölteni. Powerbankot néztem hozzá, egy Baseus 65w-ost : https://tesztarena.hu/baseus-65w-power-bank-teszt-kemenyen-alazza-a-konkurenciat/
Néznem kell hozzá egy usb/dc vagy usb-c/dc átalakítót is.
Az egyik üzletben elbizonytalanítottak, mivel az eladó szerint a powerbankok nem alkalmasak laptopok töltésére és ráadásul a túlmelegedés miatt ki is gyulladhatnak. Ez valóban így van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged