- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicirain
tag
Hozzaertok segitseget kernem!
A kovetkezo kerdessel fordulok hozzatok. Az alany eny Hp envy m6 ,a8-5550m processzorral es radeon 7670m-el mire lehet eleg jatekok teren?
Valaszokat elore is koszi
-
cellpeti
nagyúr
üdv
van egy dell inspiron 3537 notim és nem tudom hozzá telepíteni a PCI egyszerű kommunikációs vezérlőt. Pedig nagyon kellene...w8.1 pro van fent
Tigris, tigris, csóvafény...
-
roland_17
tag
válasz Domike84 #10492 üzenetére
Valakinek volt már baja a 2 videokártyás laptopokkal ?
Mert nekem igen gt540m + intel 3000 , sajnos a lol-t meg a counter strike 1.6ot nem akarja látni a nvidia kártyám ez miért van ? hogy lehet megoldani a problémát ?--> Hirdetéseim: http://href.hu/x/inio <-- --> Megbízhatóságom: http://href.hu/x/inin <-- -->06-30/368-12-71<--
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Tudsz rá Win7 -t instalállni, de Samu nem egyszerű. Természetesen a Win8 helyreállító partíciókat törölni kell (recovery), de hivatalos Win7 downgrade is legyalulja. A support nem áll mindig a helyzet magaslatán, így majd Neked kell az illesztőket "összevadászni".
Üdv, Dell XPS
-
Domike84
csendes tag
Sziasztok!
lenne egy kérdésem!
Lenovo Z510-re raktam win 8.1-et mivel a win 7-es driverek hulladékok voltak és csomó hibám volt.
Most tök jó megy viszont a windows ezt írja ki: "Nem megfelelő a biztonságos rendszer konfigurációja"Mi okozhatja?
köszi
-
Rcpapa
csendes tag
Eddig hiba nélkül működött, hogy a notebookomról (MSI GE60) HDMI csatlakoztató segítségével filmet néztem a TV-n (Finlux 42") Csatlakoztatom, a gép hibernál, majd vissza tölti a képernyőt, majd megint hibernál.A kábel és a tv jó, tesztelve másik gépről...
-
rob72
tag
Helló egy ilyen laptopra rá lehet rakni a win7et?
Laptop: Samsung NP550P5C-SO3HU
-
umek7
őstag
Üdv!
Ez a töltő megfelelő lenne ASUS K53TA-SX029D laptophoz?
-
NEMO1968
őstag
válasz padi68 #10481 üzenetére
Na ezt hol találtad?
Az az érzésem,kicsit elbeszélünk egymás mellett .
No problemo!!!
Tehát Start menü>futtatás> beírod "msconfig"(idézőjelek nélkül),majd ENTER.
Ezután egy "Rendszerkonfiguráció"nevű ablaknak kell megnyílni.
A megnyíló ablakban katt.Szolgáltatások>kikeresed a listából a(listában középtájon találod) Feladatütemezőt,eléje teszel egy pipát,ha esetleg nincs.
Semmi más dolgod nincs ezután,csak katt. ALKALMAZ, katt.OK és restart.
Akkor van baj,ha ezek után sem lesz jó,de akkor nézd meg a linkelt topicot is.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
gyurci11
csendes tag
Helló van egy asus k55a notbook-om és feltelepítettem rá a need for speed underground 2-tőt mikor el indul játszom 2 percet és le áll miért? válaszod várom.
-
gyurci11
csendes tag
Helló van egy asus k55a
notbook-om és feltelepítettem
rá a need for speed
underground 2-tőt mikor el
indul játszom 2 percet és le
áll miért? válaszod várom. -
NEMO1968
őstag
válasz padi68 #10476 üzenetére
Szia!
Annyit nézz meg,hogy a START menü>futtatás beírod "msconfig"(az idézőjelek nem kellenek)
A felugró ablakban Szolgáltatások>feladatütemező előtt van-e pipa.
Ha nincs,tegyél,katt ALKALMAZ majd OK,utána restart,de írja is majd.
Lehet hogy valahol,valamikor kikapcsoltad véletlenül.
Ha nem segít,ezt a topicot látogasd meg inkább.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Elhiszem, hogy nem szeretnéd egy laptop árát a szervizben hagyni, de a típus szétszerelése igényel némi gyakorlatot. Próbálj beszerezni egy útmutatót hozzá (YT - videó), mert konkrétan ki kell venned az alaplapot a takarításhoz, pasztázáshoz. Mire idáig eljutsz a noti' darabokban lesz. A tengernyi csavarokon kívül rendkívül jól össze van pattintva, így szükséged lesz egy műanyag segédeszközre, amivel törés és roncsolás nélkül meg tudod bontani a palmrest -et. Még a bekapcsoló panel lehet trükkös (ha nem ismered ), ezt csak jobb oldalt megnyomva tudod leszedni - csavar nem fogja, még ha úgyis tűnik.
Üdv, Dell XPS
-
Pőze
aktív tag
Mit tudok csinálni a gépemmel ami alapjáraton netezés közben is 86 fokos CPU és 82 fokos GPU-val jár. A gépem elmúlt 3 éves egy Acer Aspire 5740G-ről van szó. Egy éve így fut nem szokott lefagyni csak most már kezdeni kellene valamit mert belassul. Nem nagyon merem szétszedni. Van valami egyéb opció?
-
Sheld
senior tag
válasz Rcpapa #10467 üzenetére
Tervezem újratelepíteni a laptopomat. Melyik operációs rendszert ajánlanátok rá az alábbi három közül?
Windows 7, windows 8, windows 8.1 Természetesen mindhárom esetben 64bit-es megoldásról lenne szó. Elsősorban a játékok alatti teljesítmény a mérvadó. Minél jobban menjenek a játékok, a többi nem lényeg. (Betöltési idő stb . apróságok) Jahh, maga a gép:
Asus K53TA
AMD A6-3400m (4 mag, 1,4GHz (2.3GHz turbo) A turbot kikapcsolva használom, az órajelet meg felhúzom 2GHz-re, mert a turbo fokozat csak 2 magon működik, a másik kettőt ilyenkor inaktívba teszi.
AMD Radeon 6720G2 1.5GB DDR3 VRAM (6520G integrált, 512MB DDR3 memória a rendszermemóriából leválasztva és mellette egy HD6650M 1GB DDR3 Ram, utóbbi dedikált)
6GB DDR3 1333MHz Ram (4+2GB)
640GB WD Blue HDD 5400RPM (ide még tartozna egy kérdés, hogy mennyire lenne érezhető, ha ezt lecserélném, egy 7200RPM-esre?)
Szerintem ennyi információ elég, várom a véleményeteket. Előre is köszönöm a segítséget!Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Rcpapa
csendes tag
Eddig hiba nélkül működött, hogy a notebookomról (MSI GE60) HDMI csatlakoztató segítségével filmet néztem a TV-n (Finlux 42") Csatlakoztatom, a gép hibernál, majd vissza tölti a képernyőt, majd megint hibernál.A kábel és a tv jó, tesztelve másik gépről...
-
roland_17
tag
válasz TheProb #10464 üzenetére
Nvidia Optimus D3D9 DLL FIX
Végre van megoldás az Nvidia Optimus-nál tapasztolható problémára, miszerint ha egy játékban használni szeretnénk valamilyen overlay plugint d3d9.dll hozzáadásával, akkor nem látja a játék az Nvidia kártyát, csak
az integrált videókártyát.Nekem Lenovo Y570-em van, i5 + GT 555M.
rFactorral szoktam játszani, de ez ideig kénytelen voltam az integrált kártyát használni, mert az rFdynhud, vagy MAP plugin d3d9.dll-je miatt "láthatatlanná vált" a GT 555M. Ezzel a d3d9.dll FIX-el minden működik tökéletesen!!!!Sajnálom, hogy csak másfél év után sikerült megoldást készítenie valakinek, de végre megvan!
Az oldalon a hozzászólásokban példákat is találhattok a konfigurálásra, ha több plugint is szeretnétek használni egy adott játékban, sőt, ha jól vettem ki, akkor STEAM-es játékokkal is működik.Ez lenne a megoldás a problémára
Csak nem értem hogy mit kell vele csinálni--> Hirdetéseim: http://href.hu/x/inio <-- --> Megbízhatóságom: http://href.hu/x/inin <-- -->06-30/368-12-71<--
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Kipróbáltam a Grid 2-t a tv-n FHD-ban és meglepően szépen vitte a Dell Inspiron 5537 (8850M-el) high beállításokon. Viszont pár perc után (még menüből is) kidobott, hogy kevés a memória, ignoráltam az üzenetet és játszottam tovább mindenféle gond nélkül átlag 40fps-el. Majd kb perc után elszállt a tv képernyő, kihúztam a HDMI kábelt, ekkor visszajött a kép a laptop kijelzőjén, asztalról minden eltünt, egybefüggő kék háttérrel és megint a kevés memóriás üzenettel. A játék bezáródott. A játék alatt folyamat monitoroztam az érzékelőket, stb. és nem volt se túlmelegedés (75fok max), valamint a memória hiányos üzenetre meg annyit, hogy a 8gigából 2,5GB volt a max kihasználtság. SSD-t használok, de van 1-2GB cache. Szerintetek mi lehet a gond?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
roland_17
tag
válasz sestertius #10462 üzenetére
üdv téma adott szeretnék egy olyan segitséget kérni tőletek , hogy van egy Acer Aspire 5755
I5 ös procival , 2vga val ( Nvidia gt 540m 1gb + intel 3000) driverek fent vannak , nagyobb játéknál be kapcsol a dedikált vga viszont pl lol vagy counter-strike 1.6 nál nem kapcsol be , hanem intel vga-t használja ebben szeretném segitségeteket kérni , hogy hogyan kell ezt be állitani--> Hirdetéseim: http://href.hu/x/inio <-- --> Megbízhatóságom: http://href.hu/x/inin <-- -->06-30/368-12-71<--
-
Dell XPS
veterán
válasz firkaszhenry #10460 üzenetére
Igen, tudod nagyobb felbontású kijelzőre cserélni: WSXGA + (1680x1050), WUXGA (1920x1200)
Üdv, Dell XPS
-
firkaszhenry
csendes tag
Üdv mindenkinek! Kis technikai tanácsot kérnék! Van egy HP nx 7400 as nótim és befoltosodott a kijelző sarka. Emiatt akarok beszerezni egy másik kijelzőt, de nem olyat ami gyárilag benne van, hanem jobbat! A gyári kijelző 1280x800 felbontású! A kérdés az lenne, hogy lehetséges e egy ,másfajta, nagyobb felbontású kijelző alkalmazása? Be lehet e majd állítani a winbe a nagyobb felbontást?
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
-
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
Komplikát helyzetben vagyok szükségem lenne segítségre
Szóval a helyzet az hogy nincs pénzem rendes pc-re ezért laptopot szeretnék venni ! A gond ott kezdődik hogy az előző pc amit eladtam rám maradt egy hangkártya ez itt Valahogy megoldható lenne hogy ezt egy laptopba belerakjam akárhogy ?
Van hozzá komplett hangfal rendszerem és bár pc-m nincs és pénzem sincs rá viszont ez az áthidaló időszakot legalább minőségi zenehallgatással szeretném eltölteni !
(Nagyon bízok benne hogy van rá megoldás )Válaszokat előre is köszönöm !
-
sestertius
őstag
Üdv! Meg tudnátok nekem mondani, hogyan lehet előszedni a gépből a széria számot, már ha benne van? A gép alján nem olvasható, doboz nincs stb... de érdekelne, az ügyfélszolgálatnál hasznos lenne. 7-es szériás Samsungról van szó. Köszönöm!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
redspot
tag
Sziasztok!
A probléma a következő: online videolejátszásnál (youtube, stb.) a processzor 100%-on pörög, a video szaggat. Teljes képernyőre kitéve ez felerősödik. Valami szoftveres probléma van, mert 360p meg 480p videókat zökkenésmentesen el kellene vinnie a vasnak, annak ellenére, hogy a video kártyában nincsen HD gyorsítás, tehát elvileg 720p-től felfelé jogosan szaggathatna...
A vas: Vista Home Prem. 32 bit, Intel T2130 (2x1,86ghz, 533mhz fsb, 1m cache), 2 GB ram, 320 Gb-os Samsung HM321 vinyó, Radeon X200 stb...
Próbáltam driver nélkül is, meg driverrel is, de nem változtatott a helyzeten. Mit tegyek?
-
Sparrow88
tag
válasz Mikulásbá #10443 üzenetére
LENOVO NB IdeaPad B590, 15.6" HD LED, Intel Core i3-3110M, 4GB
Felraktam a laptopra a WIN7-et, de azt látom a Vezérlőpultban a rendszernél,h :
32 bites operációs rendszer
Erősítsetek meg, h erre felmegy a 64-es, csak én nem figyeltem oda és most kezdhetem előröl az egészet.
Ha igen, akkor újra boot és a partíciót ahova a 32 bites felment formázzam és mehet rá a 64 bites? -
Sparrow88
tag
válasz peter0117 #10439 üzenetére
Sziasztok!
Alap kérdést szeretnék feltenni.
Beszereztem anyumnak egy
LENOVO NB IdeaPad B590, 15.6" HD LED, Intel Core i3-3110M, 4GB
típusú notebookot karácsonyra, most készülök rá rendszert pakolni.
Mivel notebookokkal eddig kevesebb dolgom volt, azt szeretném kérdezni: mire kell odafigyelni az asztali gépekhez képest.
Gondolok itt például arra is, h inkább hálózatról menjen, vagy inkább aksiról, melyik kíméli jobban az aksi élettartamát, vagy teljesen mindegy?Előre is köszönöm, ha megosztotok velem pár gondolatot.
[ Szerkesztve ]
-
peter0117
tag
Sziasztok! Asus EEE PC 1005PE gépemben a memóriát akarom bőviteni. Találtam eladó 2gbot ramokat.
Tla,Unigen,Team group márkák melyiket érdemes megvenni?? és jo is lesz a notebookomba? -
-
Impressa
őstag
-
samgar
őstag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy SAMSUNG np535u3c-s ötös szériás windows 8-al rendelkező notebookon nem lehet usb-ről bootolni?
Oppo Find X5 PRO
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok
foglalkoztat egy kérdés Dell v Samsung
A dell ára 189000 az euronicsben DELL 3537-157813 a Samsungot a médiában láttam 10-l olcsóbban, és 6 giga ram-mal, és 750GB HDD-vel.
Ehhez kérném a véleményeteket Dell v Samsung
-
altair66
csendes tag
samsung series 9-hez hol tudok slim adaptert venni?
mert sehol sem találtam hozzá -
Krisz79
őstag
Jelenleg notimon levő op rendszert és mindent ami rajta van,hogy lehet törölni?
Eladás miatt.
Köszönöm.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
kuzma88
tag
Sziasztok!
Mekkora teljesitmenybeli kulonbseg van(jateknal), ha egy nvidia gt635m-es kartyanak 15"-os(1366x768) vagy 17"-es(1600x900) kijelzot kell megjelenitenie? Nyilvan tobb pixel, de megis? Megeri-e, elsosorban jatekhoz, illetve filmezshez a 17-est venni. Az arkulonbozet elhanyagolhato.
17-es: http://www.xsonly.com/collections/asus-notebooks/products/asus-r700vj-intel-i3-3110m-dual-core-4gb-500gb-17-3-led-nvidia-gt635m-windows-8
15-os: http://www.xsonly.com/collections/asus-notebooks/products/asus-r500vj-intel-i3-3110m-dual-core-4gb-500gb-nvidia-gt-635m-2gb-15-6-win-8
ui.: nem Magyarorszagrol irok, bocsi az ekezet hianya miatt.
Elore is koszi.
-
Laszmen
aktív tag
-
-
kexksz
addikt
Van egy notim, amin egybe van a jack a hangfalnak meg a mikrofonnak. Vettem átalakítót, hogy tudjam is használni mással a telefonhoz való headsetemen kívül. Viszont hiába van beledugva a mikrofon, ez akkor is a beépítettet használja... Ilyenkor mit kéne csinálni?
-
sailormon
újonc
Hello nekem az lenne a kérdésem hogy néztem egy Asus laptopot aminek a processzora:
Intel Pentium Dual Core 2117U de a videokártyája : nVidia GeForce GT 720M 2GB és az lenne a kérdésem hogy ez így jó összeállítás -e mert a procija miatt nem tudom mert cori3-asra gondoltam, de nekem azt mondták nem sok különbség van a kettő között szerintetek jó ez a Intel Pentium Dual Core 2117U proci?
A további adatai:ram 4gb hdd 500gb -
próbakocka
senior tag
Tönkrement az egyetlen videókimenet(vga-dsub) a laptopunkon, kérdésem, hogy alaplapcsere nélkül milyen megoldással tudok képet kivarázsolni vga, vagy hdmi kimeneten át külső eszközre.
- találtam eddig ilyen usb-vga/hdmi megoldásokat, de ezek vagy nem hihetőek (5K-s cuccok mind MHL kompatibilitást feltételeznek), vagy drágák 20K-tól, és szintén kétes a kompatibilitásuk, és működőképességük (usb 2.0 sebessége miatt ...)
- lényeges, hogy csak 2.0-ás usb van a gépben
- 1db 34mm-es expresscard slot van még rajta, amivel esetleg lehet valamit kezdeni.A gép maga DELL VOSTRO 1015
Bármilyen racionális ötlet jöhet ... bízok a közösség frenetikus problémamegoldó erejében, mert magamtól újabb dolog már nem jut eszembe ...
[ Szerkesztve ]
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
-
KiLo33
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült leverni délelőtt a Lenovo G580AH laptopom és a képernyője ennek folyományaként megadta magát -> világít, csak be van törve kb., külső monitoron minden hiba nélkül megy viszont a gép. A gari 1 hónapja járt le hál istennek (mondjuk lehet erre alapból nem lenne érvényes), most valami részleges vagy milyen jótállás van, ami ahogy néztem kb. csak az aksira szól. Eddig felhívtam a hivatalos szervizt (amiről némi guglizás után elég rosszakat olvastam), ott azt mondták kb 100 Euro egy kijelző csere +/-20 és olyan január elejére hozzák vissza Lengyelországból, ahol csinálják (futárt küldenek érte). Ezen kívül egy ismerős ismerőse szaki mondott egy 40-50k körüli árat és kb. 1 hetet. Ti mit tanácsoltok ebben az esetben, illetve mi lehet egy jó ár erre? (Az idő is eléggé számít, illetve délután elutazom, addig jó lenne beadni valahova).
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az volna, hogy ebben a laposban a 64 vagy a 128bites verziója van a GT740M-nek? Van egy olyan érzésem az előbbi...
De azért szeretnék hallani valami szakit.Köszönöm!
Üdv, Balázs
-
törölt tag
Üdv!
Notebook processzorcsere után hirtelen kikapcsol nagyobb terhelés alatt /játék futtatása közben/ ha hálózatról üzemel.Viszont ha az akkumulátor is benne van és hálózatra van kötve akkor nem csinálja.
Az új processzor nagyobb teljesitményű és nagyobb az energiafelvétele is!Ez okozhatja a problémát? -
bandoska
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Egy TL-WR1043ND routert reseteltem két nappal ezelőtt. Utána sikerült is újra nevet, jelszót adni neki, és minden gép csatlakozott is rajta keresztül az Internethez.
Azonban mára már lelassult az Internet a gépeken, estére pedig el is ment.
Gondolom, hogy csak az Internet szolgáltató a ludas (főleg azért, mert magát a routert látják a gépek) de azért mégis rákérdezek, hogy lehet-e köze a 2 nappal ezelőtti reset-nek ahhoz, hogy ma nem látják a gépek az internetet?
UPC-ről van szó, lehet, hogy akadoznak ma?Köszönöm szépen a segítséget!
-
Laszmen
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Kérdésem a következő:
Van egy Acer 8530G típusú laptopom(AMD verzió) MXM2-es gpu nélkül, vásároltam a napokban egy ATI Mobility Radeon HD 4650 típusú Videó kártyát hozzá, és a problémám itt kezdődik!
Elméletileg a 8530G foglalata MXM2-es, ezzel nincs is gond, gyárilag egy HD3650M-es kártya ketyegett benne, aminek a gpu-ja középen nem eltolva helyezkedik el, a 4650 gpu-ja viszont eltolva helyezkedik el,( remélem nem néz senki hülyének, máshogy nem tudom leírni) össze tudom e a 8530G gépem házasítani a 4650-es kártyával?Előre nagyon köszönöm aki szánt rám időt!
-
looser
addikt
Sziasztok, egy FuSi Esprimo V5535 notin tapasztalom a következőt: W7, a gyári MS driverrel jó a hang, feltéve egy hivatalos, bármilyen verziójú HDA drivert (a plusz lehetőségek miatt csak...) recseg a hang. 2.39, 2.40, 2.59, 2.70, 2.73...
Csak úgy találomra próbálgattam. Más tapasztalt ilyesmit?Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001