Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stitch
őstag
szabonagyur, Dell XPS: köszönöm a válaszokat, biztató amit sebesség ügyileg mondtok. Sajnos új laptopra nem telik, de egy SSD bele fog férni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Stitch #11491 üzenetére
Gond nélkül tudod cserélni SSD-re, de természetesen nem fogja hozni a SATA III -as sebességet (6GB/sec).
Interface: SATA I (1.5GB/sec), itt így más lemezírási, olvasási adatokat fogsz látni, tapasztalni. Ez még mindig sokkal gyorsabb lesz, mint a benne lévő merevlemez jelenlegi sebessége. -
Impressa
őstag
válasz
#66014464 #11495 üzenetére
Szívesen!
Azt a beállítást sajnos, nem tudod megváltoztatni.A legjobb lenne, ha a winnel el lehetne érni azt, hogy sűrűbben döngessen a HDD "ajtaján".
Ez egyelőre rejtély nekem is, mert sem a win7 topikban, sem a Sentinel topikjában nem érkezett még ilyen válasz erre a problémára.
-
Impressa
őstag
válasz
#66014464 #11488 üzenetére
A szokásos windows anomália. Akkor teszt képen rakd fel légy szíves a Hard Disk Sentinelt. Ezzel a programmal biztosan meg tudod akadályozni a leállást. A HDD-nek is van saját energiagazdálkodása, és lehet emiatt kapcsol le, ha inaktív állapotban van. A HDS-nél, külön be lehet állítani, hogy folyamatosan küldje a parancsot a HDD-nek, így folyamatosan "ébren tartja".
-
Stitch
őstag
Sziasztok,
A laptopokban lévő 2,5"-os HDD-k gond nélkül cserélhetőek SSD-re? Pl. egy ilyenre?
Konkrétan egy régebbi ASUS laptopról van szó, kb. 5 éves. Pontos típussal gondban vagyok, talán ilyen X51L lehet.
-
törölt tag
-
KISDUCK
addikt
válasz
#66014464 #11485 üzenetére
Van még másik meghajtó a gépben, ha igen melyiken van az operációs rendszer? Energiagazdálkodási funkciókat nézted (ott ki lehet kapcsolni a hdd-t, ha nincs használatban) ?
Nekem a hdd helyére ment egy ssd és a dvd helyére a hdd, de ilyen problémát nem tapasztaltam.
Látom megelöztek.
Az éppen aktív sémában van beállítva, hogy ne álljon le? -
online1986
tag
válasz
online1986 #11482 üzenetére
?
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
A DVD meghajtómat kicseréltem HDD-re, de állandóan leáll (pár másodperccel azután, hogy nincs használva).
Hogy lehetne megoldani azt, hogy ne álljon le állandóan? -
online1986
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni hozzáértőktől, hogyan tudnám a BIOS-ban elérni az advanced menü rejtett dolgait?
Samsung NP370R5V AMI UEFI bios !
Előre is köszönöm! -
bandiie
aktív tag
Szóval akkor a gpu is visszaveszi az órajelet?
Amúgy nem sütögetem.Pont emiatt csak böngészek, még újra nem lesz pasztázva.
-
bandiie
aktív tag
A GPU melegedése (83-87 fok) is okozhat szaggatást játékok alatt? Azt tudom h a proci visszaveszi az órejelet x hőfok felett, de hasonlót a GPU is csinál?
Asus K53SV, GT540M -
FlashLed
senior tag
Valaki tudna nekem segíteni?
Egy HP Pavilion G6 - 2240SH notiban a Radeon HD 7670 az alaplapra van integrálva, vagy MXM csatis?
-
Chabi
aktív tag
válasz
amdathlonxp #11474 üzenetére
Köszi, igazából csak akkor van bedugva ha játszom a gépen, netezés, stb. közben nem megy csak alatta van.
Egyébként mi az a paszta? (bocs az amatőr kérdések miatt) vagy hogy irjam be gugliba ennyi hogy "paszta"? -
amdathlonxp
aktív tag
Szia
Igen segít a hűtésen és az élettartamát is megnöveli egy hűtőpad persze inkább akkor van jelentősége ha játékra vagy nagy gépigényű programok futtatására használod a gépet(facebook.hoz felesleges)
Nekem mindig alatta van tapasztalataim szerint 10 fokkal csökkenti a gép hőmérsékletét.
Egyszóval ajánlott..persze nem pótolja a paszta és a takarítás jótékony hatásait.és függ a gép alsó burkolatának kialakításától is hogy mennyire hatékony egy ilyen pad. -
Sziasztok!
A laptopomhoz egy 22"-os HKC FHD monitort használok. A laptopban egy Radeon 7470M dorombol. A monitort 1920x1080 felbontásban használom, de 1-2 órája filmnézés közben elsötétült, elkezdett villogni majd felbontást váltott. Azóta nem elérhető az 1920x1080 felbontás csak a képen láthatóak:A videokártyát már újratelepítettem, de semmi sem változott. Mi lehet a gond?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Anno írtam, hogy a gépemhez rendelt caddy-mel gond volt, miszerint ha terhelés alatt volt benne a vinyó. pl futott 1 játék vagy másoltam rá akkor fogta megát és eldobta a hdd-t, mint ha kihúztam volna a gépből. valamint 10indításból 3x alapból nem volt látható. ezeket 1restart mindig orvosolta. Most megjött a csere példány, amit elvileg teszteltek is, de ezzel is ugyan ez a helyzet. Akkor lehet, hogy valami a laptoppal nem klappol? (2hónapos kb a gép)
-
KISDUCK
addikt
-
kicirain
tag
Sziasztok!
Egy kis segitsegre lenne szuksegem. Jelenlegi laptopom egz HP Pavilion g6 a10-4600m-el es ennek videokartyajaval(7660g). Akinek esetleg van tapasztalata ezzel a trinity alapu processzorral , melyik driverrel erheto el a legjobb teljesitmeny a videokartyaval? Olvasgattam , hogy kulonbozo driverekkel ,kulonbozo teljesitmenyre kepes ez a tipus. Segitsegeteket elore is koszonom. -
Chabi
aktív tag
Egy laptop hűtő segít valamit a laptopon? Hűtést?élettartamot? Vagy valamit?
Igaz hogy azért vettem hogy ágyban kényelmessen tudjam használni, csak kiváncsi vagyok. -
phobeus
aktív tag
válasz
szabonagyur #11466 üzenetére
Oke koszi, utana jarok
-
phobeus
aktív tag
válasz
szabonagyur #11466 üzenetére
Oksa koszi megprobalkozom, meg utananezek
-
szabonagyur
félisten
válasz
phobeus #11463 üzenetére
Tutira felraktál amúgy minden drivert a megfelelő sorban? Elvben neked egy nagy AMD driver csomag van mindenhez, Chipset, USB, VGA, stb.
Abban benne kell lennie a szükséges drivernek is USB3.0-hoz. Szerintem ezt próbáld meg megoldani, mivel nagyon úgy fest, hogy a recovery részt buktad, esetleg HP vagy Win7 topikban tudnak segíteni ebben.
-
sanzi89
addikt
Van egy ASUS F5VL notebook. A fejhallgató (audio kimenet) csatlakozót kitörték belőle. A mikrofon (audio bemenet) csatlakozó ép. Van-e arra valamilyen megoldás, hogy megcseréljem szoftveresen valahogy őket? Lehet tök hülyeséget kérdezek, de mintha hallottam volna ilyenről.
-
phobeus
aktív tag
válasz
szabonagyur #11462 üzenetére
Hat arra azert emlekeznek
nem hiszem
-
kicsigeri
senior tag
válasz
NEMO1968 #11456 üzenetére
Szia,
Nem ha nem nyomok semmit se, akkor minden rendben megy a Boot, De valószínű hogy valami beragadt billentyű lehet azok, mert pl ha shift+a-t nyomok nem történik semmi se. Nem írja le a nagy A-t.
A rendszergazda mondott még egy trükköt, hogy bekapcsolás elött nyomjam meg az Esc vagy F2 beillt. Ebédszüntebe hazamegyek és kipróbálom. -
phobeus
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy HP 6b08eh notim és egy olyan problémám van, hogy nem tudok recovery-t csinálni. A mentett meghajtó megvan nem nyúltam hozzá. Viszont egyszer újra particionáltam az 1 Terrás HDD-t. Egy hete akartam recover-elni mindent, de valami miatt nem működik. Rendesen a bootolásnál az F11 után kiírta, hogy nem sikerült. Felraktam rá egy új win7-et. USBről bootolva minden simán ment szép és jó, viszont az USB 3.0-ás portok nem működnek. Ez legyen a legkisebb baj, de szeretném eladni és azt azért úgy illene, hogy mindent visszaállítanék gyárira, ami ugye nem megy. Próbáltam rákeresni meg leszedni, hozzá ezt a HP recovery manager-t, de az sem indul valami .dll hiánya miatt.
Esetleg valami ötlet, hogy hogy csináljam vissza gyárivá?
Előre is köszönöm!
-
-
kicsigeri
senior tag
Üdv, Adott az alábbi noti Aspire 5720. Semmivel nem lép be a biosba. F1,F2,F10,F12 del, semmi se, viszont ha nem F2-öt nyomok az elején, akkor hosszasan elkezd sipolni az acer képernyő eltűnése után. Valakinek van esetleg valami ötlete mi lehet a gond?
-
roPHka
senior tag
Nem nagyon olvastam utána, de adott egy Dell notebook, aminek az audio kimenete és a mikrofonja gyakorlatilag egy kimeneten van. Ehhez kell valamilyen speciális átalakító, vagy csak elég egy sima jack elosztó?
-
Impressa
őstag
válasz
Ruszki #11432 üzenetére
Hali!
Másik pendrive-ra, vagy másik telepítőre lesz szükséged. Én az utóbbira tippelek.(#11445) vargas10 Üdv. dobd át ide a kérdésedet, Thunderzolee kimerítő választ fog neked adni.
Szerintem HM 65 chipset van benne, támogatással nem lesz probléma. A RAM is bővíthető 8 GB-ig biztosan.
-
vargas10
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e laptopomba i3-as proci helyett i5-st rakni. A gép egy SAMSUNG RV509-es laptop. Intel i3 380M (Arrandale), 4 gb RAM és Nvidia GeForce 315M videókártya. Illetve próbáltam utána olvasni, de nem találtam használhatót, hogy lehetne-e még a RAM-mal bővíteni. Köszönöm válaszaitokat és segítségeteket. Csináltam CPUZ-ben egy riportot, ezt csatolom mellé.
Üdv.: Miki
[link] -
Arlekim
aktív tag
Win update nem fut. A kép tanulsága persze erre enged következtetni, de a poén az hogy szinte bármelyik folyamat képes millió feletti bájtot mozgatni az erőforrás figyelő szerint.
És az akadás pillanatában annyira akad, hogy nem látszik az ominózus folyamat, csak az akadás előtti frissítés utolsó képe, azt követően pedig a már az utáni, így nincs meg a ludas. -
Arlekim
aktív tag
válasz
rgeorge #11441 üzenetére
Igen, anélkül is. Csak windows szolgáltatások futása mellett is képes ezt csinálni. A bekövetkezés gyakorisága, és időtartama kb egyenesen arányos a futtatott programok számával. Egyébként nem hiszem hogy a c2d-nek 4gb rammal ilyen kihívást jelentene néhány alapesetben észrevétlen folyamat futtatása.
A christaldiskmart program pl teljesen lefagyasztja a gépet, futtattam volna, hogy rájöjjek a lemez sebeség adataira, hátha ez a kulcs a rejtvényhez. A windows élményindex mondjuk nem pontozta le a lemezt.
Sokat láttam thinkpad 380-tól T500ig, de ez már nekem kezd értelmetlen zagyvaságnak tűnni.
Egy lemez ami jó, csak nem működik.
Vagy vigyem vissza az eladónak, hogy figyi nem tudom mi a baja, csak adj egy másikat.
Nem értem... -
Arlekim
aktív tag
válasz
FlashLed #11437 üzenetére
Nem rendszer partíciókat is formáztad?
Biztos hogy ez volt a megoldás? Nem vágyom 300gb kimásolására, ha nem muszály.
Külön kiemelném a lemezhasználati görbét. És hozzátenném, hogy teljesen random hogy mi a legnagyobb forgalmú alkalmazás, míg ledermed, úgy sem látom mitől dermed meg.
swchrost, chrome, utorrent, system... -
xcds
őstag
válasz
attila199207 #11434 üzenetére
Jaa, így már vágom. Ilyet gondolom kijelzőkerettel együtt lehet venni. Itthon is előfordulhat, de esélyesebb az e-bay sztem.
-
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
ERRE, és az előzményre esetleg it valaki tud mondani valamit?
-
xcds
őstag
válasz
attila199207 #11430 üzenetére
Én a képről ki se tudom venni, hogy melyik része a gépnek.
-
xcds
őstag
válasz
attila199207 #11428 üzenetére
Hát átérzem.
De képzeld el, ha így kezelték a gépet, amikor semmi vita nem volt, hogy bánnának vele, ha már kiverted a balhét. Ahogy szétszednék meg összeraknák, abban nem lenne köszönet... Én bontottat próbálnék meg keresni. Vannak bontók is, de lehet a neten is találni, aki elbontja a hibás gépét.
-
xcds
őstag
válasz
attila199207 #11426 üzenetére
Sztem nem ér annyit az egész, amennyi ideget meg fogsz vele enni... Én megjavítanám magamnak vagy úgy hagynám.
-
attila199207
tag
Sziasztok Leadtam a Lenovo Z580 típusú gépemet garanciális szervizbe, nem olyan állapotban kaptam vissza mint ahogy elküldtem, készítettem képeket de sajnos erről a részletről nem. Letörték az egyik műanyag pöcköt.
Legutóbb az alját karcolták össze, főleg arról csináltam képet, erről az alkatrészről nem készítettem külön képet. Nem gondoltam volna hogy ilyen megtörténhet. Milyen jogorvoslattal élhetek?
Vajon járható út, hogy szerzek egy ugyanilyen gépről fényképet?
köszönettel:
Attila -
-
SpeaK
tag
Sziasztok!
A kerdes az lenne ha adott egy noti amibe sata3 van, 1db winyo helyel alaplapon, es van egy ssd keretem odd helyere, ha oda teszem ssd-t akkor az ott sata3 sebessegu lesz vagy sata1 ? Sajnos az alap winyo helyre maceras lenne rakni mert szet kellene szedni egesz gepet hozza...
Vagy ezt ajanjatok ? Vagy jo lesz az odd helyen ?
Koszonom szepen!
-
Tompie
őstag
Hi!
Lenovo 3000 N200-hoz kell akksit vennem, elég csak azt nézni, hogy Lenovo 3000 N200-hoz való legyen és 10.8V mivel az előző is annyi volt?
Van esetleg valami hely ahol jó minőségűt lehet kapni jó áron? :-)
köszönöm -
NEMO1968
őstag
válasz
Feenyx #11420 üzenetére
Próbáld meg kikapcsolni az automatikus újraindulást.
Lehet hogy ez valójában kék halál lenne,csak nem látod,mert azonnal újra is indul.
Próbálj meg valami más víruskeresőt is lefuttatni.
Ha másvalamit csinálsz,pl. zenét hallgatsz,filmet nézel,stb.,akkor nincs ilyen?
Változtass az egy időben futó alkalmazásokon,mondjuk ne fusson a böngésző,vagy a fájlkezelő. -
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy gondom a Lenovo y580 laptopommal. Eredeti Win 8 64 bit van rajta. A gond az, amit ma csinált háromszor is, hogy csak simán néztem egy lefényképezett feladatot a képernyőn (még ment a böngésző és a fájlkezelő mellette), és hirtelen fekete lett az asztal de a tálca nem tűnt el, és mikor visszatért a kép, kilépett mindenből. (Nem, nem a képernyőkímélő kapcsolt be
) A másik meg amit csinált, ugyanennél a helyzetél, hogy elsötétült a kép teljesen, 10 másodperc múlva meg kidobott a bejelentkezési képernyőre ahol a jelszavamat kell megadni. De mind a két alkalommal hozzá sem nyúltam a géphez. Semmit nem telepítettem mostanában, amióta ez a gond van. Mi lehet a problémája?
-
törölt tag
Sziasztok, lenne egy problémám, remélem tudtok segíteni.
Az lenne a gond, hogy van egy Icy Box beépítőkeretem a Samsung laptopomban és nem akar onnan bootolni, pedig a BIOS-ban ki van írva, hogy csatlakoztatva van az adott porthoz az eszköz, de a boot sorrendnél már nincs listázva.
Van rá valami megoldás, hogy onnan bootoljon a rendszer?
(Minden driver és a bios is a legújabb) -
apple87
senior tag
sziasztok van egy eladó laptopom szerintettek menyit érhet?
http://aprod.hu/hirdetes/elado-hasznalt-laptop-hp-pavilion-dv6-ID1zGPT.html -
miroon
aktív tag
Sziasztok,
Van egy DELL inspiron 5520 notim. Mind szép és jó, szeretem, működik.
Viszont.. conexant hd audio -s hangkari van benne,és nincs sztereó keverő. túrtam a google-t találtam pár leírást,de nem tudom működésre bírni még így sem a sztereó mixet. Nekem pedig nagy szükségem lenne rá. Windows 8.1 van a notin.. Ha valakinek van valami tippje,vagy ötlete,hogy hol kérdezősködjek..esetleg valami féle megoldása rá az ne tarsa magában!
Köszi!Üdv
-
cellpeti
nagyúr
üdv
van egy Asus X8AIJ típusú gép nálam. Rendbe kellett volna tennem, de egy ideig ment is hálózatról, de most semmi.
Kivettem az akksit, hátha az a baj, de simán hálózatról se megy, nem világít a kis led, akkor se, ha benne van az akksi, hogy kapna mennykőt. Mi lehet a gond? Ugye nem alaplap?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Unokatesómnak van egy Lenovo G580 notija, windows 8.1 OS-sel. Alvó módban bekapcsol a webkamera világítása, és miután "felébredt" nincs hang, újra kell infítani a rendszert, hogy újra legyen. Mi lehet ennek az oka?
-
szabonagyur
félisten
válasz
MATEO6600 #11403 üzenetére
Azért szerintem ez így nem teljesen helyes, hogy nem kell driver ha mindent felismer. Ez elsősorban régi gépekre igaz amiket még Vista/Win7 kiadásúak és nincs hozzá rendes Win8/8.1 driver. Ha van hozzá érdemesebb azt használni amit a gyártó adott, az MS féle sokszor eléggé általános.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok,
ELég furi jelenség történt.
Kb 2 órára magára hagytam a gépem Dell357 alvó módban, majd visszajöttem és felébresztettem. Ez sajna nem jött össze, kiírta a szokásis Win8.1-es kék képernyőt majd újraindult. Amikor bejött kiírta, hogy AMD nem indítható, eszközkezelőben is csak az Intel HD volt kérdőjeles, AMD HD nem is volt egyáltalán Aida sem látta.
Többször újraindítottam de nem akart megjavulni, majd kikapcsoltam és vissza és megy tovább mintha semmi sem lett volna.
Bluescreenview szerinti problémát google nem ismeri sajna.
Valami tipp?
-
MATEO6600
őstag
válasz
vilmaboy #11389 üzenetére
Köszi a tippet, felrakom a chipsetet!
Mikor megvettem a notebookot az egyik PH-s fórumba megkérdeztem, kell-e rá valami gyártói driver...
A válasz szerint ha az eszközkezelőben nincs felkiáltójel, nem kell. Nem volt, tehát nem is raktam fel semmit.
A routeren egy moddolt és friss FW van, azzal nincs gond. (99%)
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Remek áron eladó 13 generációs új Msi Modern 14 laptop/i7/16gb/512ssd/Intel iris Xe/Fhd/Ips/Garanci
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3/Intel i5-11320H/16GB/512SSD/RTX 3050 TI 4GB/Gari
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia