- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz amdathlonxp #11697 üzenetére
Amúgy a 10% teljesítmény növekedés hogy jött össze neked?
A 2 magos procid ott lesz erősebb ahol a 2 mag ki is van használva, de túl sokkal szerintem nem erősebb ez a 2 magos proci mint a sempron. -
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz szabonagyur #11696 üzenetére
athlon64 x2 tk-57
a sempron 1.8ghz ehhez nem találok pontos típust elvileg ilyennel nem is szerelték csak 2.2 ghz vel
most látom a hp oldalán.Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
szabonagyur
félisten
válasz amdathlonxp #11695 üzenetére
Hello
Azért egy pontos típust adhatnál mindkét prociból. Attól, hogy 2 magos nem minden esetben kell várni dupla sebesség növekedést.
-
amdathlonxp
aktív tag
Sziasztok
Van egy hp g6000 notim gyárilag sempron 1 magos procival szerelt 1 gb ram volt benne mikor megvettem.
Úgy sem mondhatnám hogy lassú volt de most tettem bele egy athlon 2 x 1.9 procit meg plusz 1 gb ramot .
és kb 10% ot nőt a teljesítménye...ezt tartom kevésnek egy kicsit a ramot megnéztem memtest szerint jó
2 egyforma 667mhz szerintem nem azzal van a gond aida teszt során észre vettem hogy a két mag hőmérséklete közt jelentős eltérés van kb 20 fok hogy tudnám megnézni hogy megfelelően megy e a proci?
Előre is köszönömWhatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
TheProb
veterán
válasz szabonagyur #11691 üzenetére
van 1 250es lemezem, csak ha belerakom nemtom hogy tudnám a legjobban/leggyorsabben előidézni a dolgokat, mert nem jöttem rá mi alapján száll el. eddig játék alatt vagy másoláskor,de most elég ritkán
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz szabonagyur #11684 üzenetére
... és Dell XPS: Hát az a helyzet, hogy mikor megvettem a gépet akkor 1 hónapig úgy használtam az említett hdd-t, hogy beraktam 1 külső házba és úgy 1x nem volt vele gond.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Dell XPS
veterán
válasz Bizsu1st #11686 üzenetére
Teljesen képben vagy értesz hozzá, így gondolom észrevetted volna ha nagyon gáz a gap.pad, de az biztos, hogy a rézlemez közelébe nem jöhet, fóleg a 2-3mm vastagságú. Ez már csak FET, déli híd, és egyéb helyekre való, semmiképpen nem chipset, videokártya (IGP) hűtésére.
Ventilátorszabályozáson sok múlik, nagyon nem mindegy milyen hómérskleten indul, emeli a fordulatszámot stb. Természetesen ezzel általában nem lehet mit kezdeni, de néha segédprogrammal beavatkozva nagy javulás tapasztalható.
Rézlemez gondolom nem okoz gondod ( ), gap-pad pedig itt: [link]
Üdv, Dell XPS
-
bata0305
csendes tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy a hp pavilion g6 1016 sh- ba (Videókártya:AMD Radeon(TM) HD 6470M 512MB DDR3 VRAM) lehet - e cserélni kicsit erősebbre a videokártyát? mire kell figyelni ha venni akarok egy másikat? ( 1G ati videókártyára gondoltam )
Válaszokat előre is köszi
-
TheProb
veterán
válasz szabonagyur #11678 üzenetére
Próbáltam másikkal is ugyan az, talán az újjal kisebb %-ban száll ell vagy eleve nem is látja. Aki azt mondta amit lentebb írtam, neki valami ismerőse elvileg próbálta több fajta caddy-vel is és ugyan ez volt a helyzet.
-
wineZ
csendes tag
válasz szabonagyur #11678 üzenetére
Próbálom, mindjárt kiderül
Persze hogy nem megy....
van valakinek kedve, ideje rákukkolni Teamviewerrel?! mer én feladtam
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok elérhető itt sűrűn! hivjatok telón 06202837813
-
szabonagyur
félisten
Szia
Szedd le a Dell1704 és Dell 1705 drivert, majd ebben a sorban rakd fel, tutira megy.
Elsőnek: [link]
Második: [link]Mindkét esetben elég az egyiket leszedni, én mindig a a Format: Hard Drive szedem le.
@(#11677) TheProb: Másik caddyvel nem próbáltad? Mivel nem hivatalos Dell cuccról van szó így simán lehet, hogy a gép a Caddyt nem szereti. Az FPS csökkenés meg persze, hogy lehet főleg ha nagy sebességgel töltesz le, hiszen a torrentek is igen nagy memóriát tudnak használni, valamint ha gyors a neted nagy sebességgel írnak is a vinyóra és lehet belassul a játék tőle, főleg ha HDD-ről játszol és arra is töltesz.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Az aláírásomban lévő gépben használok 1 caddy-t, melyben a gyári terrás vinyó van agy ssd mellett. Már többször írtam (vélaszt nem kaptam), hogy eldobálja a gép a caddyt terhelés alatt és csak restart után látható újra. Egyik kolléga azt mondta, hogy a gép bios-a a lúdas elvileg a témábam. Most egy újabb jelengéget figyeltem meg, ha az imént említett vinyóra töltök le valamit és mondjuk közben fut 1 játék akkor bődületesen kevés fps-t produkál a gép, ezt se tartom teljesen normális dolognak... Van esetleg valakinek tippje, hogy mi a franc lehet? Valamint szerintetek van értelme megpróbálni kicsérlni az ssd-t a hdd-vel? hogy az ssd legyen a caddyben (ssd-ről fut a rendszer)
-
wineZ
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Dell 3537 Inspiron laptop. Win 8.1 64bittel telepítettem frissen, viszont a DELL oldalon található driverekkel a WIFI sehogy sem akar el indulni... Az Aida64 azt írja hogy Atheros AR9565 Wifi van a gépbe, a dell ügyfélszolgálat kiröhög ezzel kapcsolatban, hogy ne magyarázzam meg ők mit raknak a gépbe... Szóval kérésem a következő! Tud valaki linkelni nekem 1 működő drivert?!Nem vagyok elérhető itt sűrűn! hivjatok telón 06202837813
-
Hedgehog87
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 problémám mellyel továbbra se jutok dűlőre. Lecseréltem egy dell d630as notiban a 320 gbos WD-t egy Kingsyton hyper 3k- 120 gb-os ssdre. Achi módban telepítettem és már teljesen jól muzsikál 16 mp alatt betölt a rendszer. Eddig teljesen jó.
A kikerült vinyót ezek utána leformázottan betettem (szereztem egy pata-sata átalakítós 2.hdd rack-et. Betettem felismerte... rámásoltam az adatokat, majd csináltam újraindítást kikapcsolást, hogy betölt e rendesen. Működött minden. Nap végén összecsuktam a gépet táskába be majd haza. Otthon kinyitottam kapcsolnám be a a windows zászló megjelenése után leáll a bootolás, nem tölt be az asztal.Mi lehet a probléma tárgya, hogy lehetne helyes működésre bírni a vasat?
Köszönöm a segítséget.
-
Dell XPS
veterán
válasz beach head #11670 üzenetére
Hát ezt Neked kell eldönteni, sajnos nem látom át a környezetedben lévő lehetőségeket, így nem szeretnék rossz tanáccsal szolgálni. Ha megéri a futárszolgálatot, akkor itt mindenképpen megfelelő kezekben lesz! DE, nem hinném el, hogy nem lehetne egy pasztázást tisztességesen megoldani bárhol is az országban. Te most ennyit kérsz, ez legyen meg (mással ne foglalkozzanak), és Te teszteled, próbálod. Ha valami nem változna, akkor jelzed és lépünk.
Nehogy egyből belehúzzanak egy BGA -ba..
Üdv, Dell XPS
-
NEMO1968
őstag
Ha WiFi-n használod,próbáld meg a LAN-t letiltani az eszközkezelőben arra az időre.
Kábelről használva a WiFi-t tiltsd,vagy kapcsold ki.
A WiFi-t ki kéne próbálnod egy USB-s adapterrel,vagy egy másik beépítettel is.
Ha USB-s adapterrel próbálod,ki kéne kapcsolnod a LAN-t és a beépített WiFi-t is.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Dell XPS
veterán
válasz beach head #11666 üzenetére
Kontaktos, ami nagy terhelésre, melegedésre jelentkezik, és ilyenkor van az általad lefestett jelenség is. Ha újraindítod, akkor már visszahűl annyira (nem kell sok hozzá), hogy van kontakt, érintkezés, ezért nem tapasztalsz hibát ás egyéb mellékjelenségeket. Szerintem elsőre: pasztázás, gap-pad csere, akár rézlemezes megoldással. Tesztek, kipróbál, és jó lesz!
Budapesti vagy?
Egy reball kb.: ~13 900Ft, szóval nem kuka semmiképpen!
Üdv, Dell XPS
-
beach head
senior tag
válasz Dell XPS #11665 üzenetére
Hali, pontosítok!
Tehát eddig csak komolyabb terhelés alatt (konkrétan játék közben fagyott le, a játékindítástól számítva 10-20 perc után) Ha csak böngészek, netezek, skypeolok akkor amint mondtam, csak felkúszik a hőmérséklete egyből 70 fok körülire, egyébként alapjáraton 65 fok körül megy ha nem nyúlok hozzá. Ha le fagy és újraindítom akkor egyből van kép, nincsenek se csíkok semmik. Olyan sem volt még, hogy valami eszközt nem talál, max az usb szokott néha gyagyázni, vagy lassabban felismerni a dolgokat, de ez mindig is ilyen volt... és ezen kívül mást nem tapasztaltam.
Nemtudom érdemes-e megint visszaküldeni... vagy hogy mit írjak nekik...
Ha tényleg meghibásodott a chipset az konkrétan mit jelent? Kuka?
-
Dell XPS
veterán
válasz beach head #11663 üzenetére
Hali,
Biztosan nem tett neki jót, de addig ezt nem lehet egyértelműsíteni, amíg nincs cserélve a hőelvezető (gap-pad). Nagyon sok előjele van ennek egyébként: nem ébred alvó módból, színes kijelző betöltés előtt, néha nem talál GPU vezérlőt, és eszközt sem, terhelésre megfagy, (újraindítás segít csak) stb..
Mivel 20-30 perceket bír még a vezérlő (és addig nem hibázik), én még optimista lennék. Sajnos arra számítanod kell, hogy bármit teszel, egyik reggel nem fog indulni többet. Ez benne van..
Üdv, Dell XPS
-
sacano1
csendes tag
Üdv mindenkinek valaki tudna nekem egy szerelőt illetve szervizet ajánlani ahol eltudják távolítani a bios kódot egy Samsung rv520-ról lenne szó. Svédből kaptam de sajna bios kódos. Püben ha lehet.
-
beach head
senior tag
válasz Dell XPS #11641 üzenetére
Hello, visszaírtak a szervízből! Szerintük a hiba:
"A ventilátor cserével nem áll kapcsolatban.
Meg kellene vizsgálnunk hogy mi okozza ezt a hibát, mert ennek több oka is lehet. Elképzelhető hogy a hibás ventilátorral való használat alatt az elégtelen hűtés miatt tönkrement az alaplap chipsete." -
-
NEMO1968
őstag
Mit jelent ez az akadozás?
Videonézés közben megáll a video?
Lassan tölt be oldalakat?
Mióta van ez a hiba?
Nem tettél fel valami új progit,vírusírtót?
Vírusra átnézted már a gépet?
Állandóan olyan,vagy csak néha?(gondolok valami ütemezett feladatra)Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Fura problémám van.
Packard Bell Easynote F4081:
Bekapcsolás= Ventik felpörögnek, bekapcs led bekapcsol, csekkolja a dvd meghíjtót, de ennyi. Winch nem.
De a valódi probléma: 0 kép. Se a kijelzőn, se HDMi-n, se VGA-n. Semmi.
Ötletek?Elvileg tele volt már reklámmal a böngészés, új ablakok nyitásakor is ugráltak fel a reklámok. Bár ezek ártatlan "vírusok". Nem az enyém a gép, nekem csak meg kéne oldani....
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Goblin12
őstag
válasz amdathlonxp #11651 üzenetére
Üdv,
köszi.
-
NEMO1968
őstag
Hello!
Ha WiFi-n és kábelen is ugyanaz a helyzet,valszeg a neted a ludas.
Azért érdemes lenne valahol egy másik hálózaton is kipróbálni.(haver,ismerős,jó szomszéd,stb.)
Megpróbálhatod valamelyik kártyát az eszközkezelőben letiltani most,a, saját neteden.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
HF77
őstag
heló
lenne egy Dell D630 gépem és folyamatosan akad a net wifin és kábeles neten is!
mi lehet a gond? létezik hogy a laptoppal nem stimmel valami, vagy egyszerűen a véletlen műve!
köszi[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
NEMO1968
őstag
válasz Dell XPS #11640 üzenetére
Igazad van,kétértelmű a hsz.
Ezúton kérek elnézést mindenkitől.
Itt inkább arra gondoltam,hogy nem kell félni(szabadkozni,elnézést kérni)semmiféle kérdés miatt.
Ez a topic erre van,és az itt fórumozókra sem lehet panasza senkinek.
Más topicocban viszont láttam már ilyet sajnos.
Amúgy bateggelső kérdése indított erre.
Inkább neki szánt bátorítás lett volna .[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz Goblin12 #11649 üzenetére
Szia
Én a splitcam nevű programot ajánlanám ami nagyon profi,ingyenes és használható.
akár több oldalon is tudod használni a kamerád,tudod változtatni a felbontását és minden mást is ..
egyetlen negatívuma kell hozzá gép mert nagy felbontáson elégé megterheli.
videó és fotó funkció is van benne természetesen[ Szerkesztve ]
Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
Bizsu1st
aktív tag
Lenne még egy gondom! Adott egy Acer Aspire 4315-ös notebook! A celeron proci Core2Duo T5550-re cserélve! A Tdp-je majdnem ugyan az(30-35W), mint a cerkának, viszont az átlag üzemi hőfok 70-80 celsius! Természetesen ujra van pasztázva! Lehetne valahogy tuningolni a hűtést? Ventillátor szépen megy, nem csapágyas és szabályozza a bios rendesen a sebességet is.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
tud valaki véletlenül, egy ingyenes reklámmentes Webcam-ről való fénykép illetve videókészítő szoftware-t?
Hiába rakom fel a gyártó által mellékelt drivert egyszerűen azzal nem működik, a webcam jó skype-al tökéletesen működik, csak vele nem tudok fényképeket csinálni.
Köszi.
-
Dell XPS
veterán
válasz Chosen #11626 üzenetére
Írtad ugyan, hogy kipróbált telepítő, de szerintem meg kellene nézned egy másikkal is. Itt nincs UEFI/Legacy, Secure boot, Fast Boot és egyéb opciók, ezért ha jó az eszköz és az ISO, akkor simán mennie kell - elvileg.
Javaslom a Rufust, a többi elég sok esetben hibázik.
Üdv, Dell XPS
-
Tim82
félisten
válasz Dell XPS #11622 üzenetére
A palmrest szó szerint is tenyértámaszt jelent angolul, a billentyűzet alatti burkolatdarabot hívják így a notiknál, ahol valóban a tenyeret, csuklót pihenteti a felhasználó.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Impressa
őstag
válasz TheProb #11627 üzenetére
Szia!
Nem elképzelhetetlen ennek fényében, hogy tápáramköri hiba van az alaplapon. A HDD-nek nem tud elegendő áramot biztosítani, vagy leesik a feszültség a terhelés hatására. ODD-t visszarakva az megy rendesen?Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz Dell XPS #11636 üzenetére
Szóval, még jó, hogy buta hegesztő vagyok, mert épp ilyen elem/akku kell a pajzsomba is! Nem szedtem szét a gépet, csak kissé feszegettem, persze a megfelelő csavarok lazítása után(vagyis barmoltam )! Megszűnt a hiba
Te egy Úr Vagy és még egyszer köszönöm a segítséget!
Jah és itt az igért kép, a fontos részek aláhúzva! Mostmár nemcsak, hogy 2Ghz-n fut a proci, az AIDA annyinak is látja alapból[ Szerkesztve ]
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz Dell XPS #11640 üzenetére
Szerintem rám gondolt,de én egyáltalán nem akartam ki gúnyolni senkit csak a képpel kapcsolatban írtam .
Nekem is azt írta valaki egy hirdetésemre hogy szeretné a kijelző bezel-t nem ismertem ezt a kifejezést de már tudom hogy az lcd keretéről van szó,ez egyáltalán nem kínos szerintem pl a palmrest sokan csuklótámasznak ismerik ebben nincs semmi szerintem.De nem erre irányult a hozzá szólásom egyáltalán,,,,
Aki szakember az nem itt érdeklődik szerintem ennek a topicnak az a lényege hogy hozzá értők segítsenek kevésbé hozzá értőknek..[ Szerkesztve ]
Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
beach head
senior tag
válasz Dell XPS #11641 üzenetére
valószínűleg ez történt szerintem amit mondasz... a furcsa még az, hogy ilyen nagyon vékony, halk ciripelést még most is hallat a venti ha ráhajolok a fülemmel a billentyűzetre.... de lehet, hogy ez normális és csak én kezdek becsavarodni ettől az átkozott géptől már... Remélem válaszolnak holnap és akkor majd megosztom... Köszi mindent addig is.
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz beach head #11639 üzenetére
Ki lehet cserélni a ventilátort a heat-pipe megbontása nélkül is, de ha ott járunk...
Majd jelezzél, megpróbálunk segíteni, ha nincs változás és így melegszik a gép.
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz NEMO1968 #11629 üzenetére
Szia!
Mitől ez a felvetés? Én elég régóta fórumozok, de nem láttam senkit röhögni azon, ha valaki esetleg tétova, vagy szakmailag nehezen fogalmazza meg kérdését. Kigúnyolni vagy kinevetni bárkit is, én ilyennel nem is találkoztam. Ebben topic-ban kifejezetten segítőkész mindenki mindenre.
Üdv, Dell XPS
-
beach head
senior tag
válasz Dell XPS #11636 üzenetére
Nem tudom hogy le kell-e szedni, az hűtőbordát vagy csövet vagy mi a nevét a venti cseréjéhez... Mert én konkrétan csak annak a cseréjét kértem. De tény, hogy eddig a legnagyobb nyári kánikulában sem nyekkent meg a gép így.... Ha nem futtatok semmit csak bejelentkezek akkor is 65 fok körül van alapjáraton a hőmérséklete a progi szerint... Szombat este történt a második ilyen lefagyás, írtam is nekik akkor mindjárt, nem tudom, hogy milyen választ kapok holnapra.... gondolom nem olyat ami nekem kedvez.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz amdathlonxp #11625 üzenetére
Gondoltam rá, de épp mellette van egy csavar
-
Dell XPS
veterán
válasz beach head #11631 üzenetére
Elméletileg illett volna pasztázni illetve gap pad-et cserélni és ellenőrizni a működését, természetesen hőmérséklettel együtt. Én magasnak találom a megjelölt értékeket, bár a Chrome használat érdekes dolgokat produkál néha.
(#11634) Bizsu1st : Várom a visszajelzésedet, nem olyan nehéz, inkább csak macerás a szétszedés. Azért poénkodtam, mert a berakott kép illusztráció volt a CMOS battery-hez, ami önmagában is mulatságos.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz Dell XPS #11622 üzenetére
Kösz, hogy felokosítottál palmrest...
Melyik országban van az ismerősöd? Gondolom awizik! Megpróbálom kicserélni, bár már utálattal gondolok a szétszedésre..., utána jelzem, változott-e a helyzet! Miért nem tudták úgy megcsinálni, mint az én acer aspire 4315-ömet? Proci+ram csere, pasztázással kb 20 perc! -
bategg
csendes tag
válasz szabonagyur #11628 üzenetére
Az AIDA az OpenGL tualjdonságainál Renderer-ként látja a kártyát ott jelenik meg az AMD Radeon HD 8500M Series-név.
De akkor megnyugodtam, hogy ezt automatikusan kezeli a windows 8.1. Meg közben nézelődtem és találtam egy AMD Catalyst Control Center nevű futó programot, gondolom ez végzi az automatikus beállításokat.Köszönöm a segítséget!
-
beach head
senior tag
válasz Dell XPS #11617 üzenetére
Szia! Kösz, hogy írtál!
Az hogy lehet, hogy eddig nem csinált ilyet, és pont kezdett rá, amikor csütörtökön érkezett vissza a szervizből, ahol kicserélték a ventit mert iszonyat kerregésbe kezdett pár nap leforgása alatt? Én nem nagyon értek hozzá de akkor ott nem kellett volna ezt lepasztázni? Sajnos mivel ki kell belezni az egészet, hogy hozzáférjen az ember én merek rá vállalkozni, ez a szar ventillátor csere is 16 ezer forintba került. És ez a notebook maga a típushiba! Perelni kéne az acert, hogy ezt anno akkor rámsózták.. Gyári szerviznek nem tűnt fel anno, hogy az egyik ram slot valamiért hibás...., úgy felforrósodott ráadásul, hogy megolvadt a tápkábel csatlakozónál a burkolat. A bedöglött videochipről meg a gyenge anyaghasználatról nem is szólok akkor már...[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
Lenovo G500 notin keresztül nézett online műsort Hdmi-n kereszül tudom átvinni 1 Samu ue40D 6100-ra?
Szükséges ilyenkor valami beállitás?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
NEMO1968
őstag
válasz bategg #11623 üzenetére
Szia!
Először is én felvenném a fórum szabályai közé,hogy senkit nem röhögünk ki,bármit is kérdez.
Senki nem szétszedett laptoppal a kezében(vagy informatikusként)született.
Elvileg(ha minden driver fent van,és normálisan működik)akkor aut.vált a videokártyák között.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Egy Aspire 5740G-re szeretnék Win 8.1-et feltenni, de nem sikerül eljutni az install részig. Pendrive-ról telepíteném, korábban is tettem már fel így emlékeim szerint Win7-et, de most mindenféle hibákat dob mielőtt elindulna a telepítő. Az egyik, hogy Operation System not found (ez akkor amikor F12-vel választom ki a pendrive-ot a boot menüből), a másik pedig egy teljes képernyős hiba, hogy vagy sérült a rendszer vagy stb stb.
Valaki találkozott már ilyennel? Eddig nem igényelt semmi speciális beállítást installhoz. Ugyanezt az iso-t ugyanerről a pendrive-ról raktam fel két napja az asztalira, kizárt, hogy ezek hibásak legyenek.
Úgy telepítettem eddig, hogy NTFS-re formáztam, majd az iso-t mountolva átmásoltam annak tartalmát a pendrive-ra. Asztalin ez tökéletesen működött is.[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz bategg #11623 üzenetére
Win7 SP1-et telepítettél? le is frissítetted, mert különben nem menni a dGPU driver telepítése (keretrendszer 4.5) ? Bios- ban nincs letiltva? Asztalon: jobb klick; váltható grafikus rendszer konfigurálása. Itt tudod beállítani, optimalizálni magad számára, természetesen ha fent van az illesztő.
Üdv, Dell XPS
-
bategg
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem valószínű teljesen triviális de kérlek segítsetek!
Nem rég kezdtem el használni egy Lenovo G-500 i5-ös laptopot. A kérdésem az lenne hogy AIDA-ban azt látom, hogy a Megjelenítésként a Videokártya : Intel(R) HD Graphics 4000. De ugye a gépben elvileg van egy AMD Radeo. n HD 8500M Series videókártya. Ezt hogyan tehetem elsődlegessé vagy nincs erre szükség, a gép magától kezeli vagy ez beállítás kérdése?
Elnézést a hozzá nem értésemből adódó hülye kérdésekbőlKöszönettel
-
superecneB
őstag
Szeretném visszaállítani nővérem HP Pavilion dm4 laptopját. Simán F11-el recovery, de azt írja A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:
1. Insert your windows installation disc and restart your computer.
2. choose your language settings, then click next
3. Click "repair your comupter"If you do not have this disc, contact your system administrator or comupter manufacturer for assistance.
Hol, milyen fórumon tudom elérni a HP-t, hogy megkapjam a telepítő CD-t? (Gyárilag windows 7 home premiummal szerelt, de disc nincs hozzá)
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz beach head #11615 üzenetére
Melegszik a processzor és a chipset (IGP). Pasztázd, és cseréld ki a gap-pad -et, utóbbi alatt rézlemezes megoldásra. Lehetőleg minél hamarabb, mert könnyen behalhat a vezérlő, ami típus betegség a notinál. Csodálom, hogy eddig megúszta..
Üdv, Dell XPS
-
beach head
senior tag
Sziasztok. Istenverte acer aspire 5530asom 4 napja ért haza a szervizből ahol a kerregő ventillátorát cserélték ki. Azóta többször is tapasztaltam, hogy 10-20 perc játék után a kép elszáll,azaz a háttérvilágítás megy, csak fekete a kép, a hang is elmegy, s nem reagál semmire csak kikapcs bekapcs segít rajt. Bekapcsoláskor viszont normálisan van kép és hang is. Ha csak netezek, filmezek akkor nem jelentkezik a hiba. (eddig legalábbis nem). Próbáltam másik monitort is rádugni, és mikor ugyanúgy elment a hang meg a kép, a külső monitoron is elszállt a kép és csak a check signal cabel felirat virított rajt. Mi okozhatja ezt? Gyenge lehet a venti? (azt mondták eredeti gyári)... Nem tudom mennyire relevánsak az ilyen hőmérő progik (speedfan pl) de egy a google chrome és skype futása közben 70-80 fokot jelez....
-
Impressa
őstag
válasz Kezdő Balázs #11611 üzenetére
Köszi! Nem a szavahihetőségedet kérdőjeleztem meg, ne értsd félre. Elő szokott fordulni, hogy véletlenül elírják az árat, vagy az adatokat (még velem is előfordul), ezért is kérdeztem rá. Tudod, mindennek annyi az ára, amennyiért megveszik... de a lényeg, hogy olcsóbban jutottál hozzá, mint remélted.
(#11612) Dell XPS Szia! Persze nincs ebből probléma, biztos lehetsz benne.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Dell XPS
veterán
válasz Bizsu1st #11608 üzenetére
Nem kétlem csak meglepett. Sima CR 2032 -as kell a notiba, viszont a palmrest alatt van, ami nem kettő csavar sajnos. De mivel HP, ebben semmi meglepő nincsen. Akkumulátorra vigyázz, mert ha nem használod, akkor többet ártasz vele. Kémia nem áll le..
(#11606) Impressa: Szia! A kettő sok lett volna, de nincs ebből probléma nálunk, legalábbis remélem.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Impressa
őstag
válasz Kezdő Balázs #11609 üzenetére
Én elhiszem neked csak néztem egy . Ha belinkeled azzal nem sértesz meg senkit. Az a fontos, hogy előbb kérdeztél, mint vásároltál... A DDR2-es RAM mindig is drága volt.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő Balázs
tag
válasz Impressa #11606 üzenetére
Szia !
Az nagyon f@xa örülök,hogy jó lesz hozzá a kollégád segített és már lehet vásárolok a fentebb nevezett notiramból,apropó: Nem írtam el a 23000 ft-ot ,igen vadi újonnan és 1év garival ,de ha gondolod belinkelem azt ahol én ezt néztem ,csak nem tudom,hogy ezt szabad-e itt? meg persze korrekt-e?
Még egyszer köszönöm Tim82 ,remélem össze jön az üzlet[ Szerkesztve ]
Üdv:Balázs
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz Dell XPS #11590 üzenetére
Ha gondolod küldök képernyőképet az AIDA-ról az órajel miatt! Én is meglepődtem, mikor a widget-je 1795Mhz helyett 1996Mhz-t irt ki!Lehet amugy hinni az AIDA-nak? Megjáratom párszor az akkut, nagyon rég nem volt használva(kb 1-2 éve)! Cserélhető a Cmos, vagy forrfüles cucc van benne! Bontottam már darabokra a gépet(ritka kínszenvedés és egy nagy konyhaasztal tele volt az alkatrészeivel), de nem emlékszem, hol van benne!
-
Impressa
őstag
válasz Kezdő Balázs #11604 üzenetére
Szia!
Jó lesz a gépedhez max. 2 x 4 GB RAM-ot tud kezelni DDR2-800. Nem írtad el véletlenül az árát? oké, hogy új, és most drasztikusan emelkedtek az árak, de ez sok lenne érte.Dell XPS sorry , nem gondoltam, hogy te is teszel be képet, szerintem maradhatott volna.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Kezdő Balázs #11604 üzenetére
Sok érte.
Inkább tőle vegyél.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Kezdő Balázs
tag
Sziasztok!
Légyszíves vki segítsen,van egy jó öreg notebookom HP Compaq 615-öm és szeretném nővelni benne a memóriaromot ,találtam is egyet új Micron 4GB DDR2 800Mhz notebook memória,Szerintetek ez jó az én gépemhez ,illetve 23000 Huf az sok érte?
előre is köszönöm a válaszokatÜdv:Balázs
-
Dell XPS
veterán
válasz Oppenheimer #11601 üzenetére
Mivel itt beszélgetünk a fórumon, így nem a kozmetikumokra gondoltam.
Üdv, Dell XPS
-
Oppenheimer
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001