Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Apple MacBook
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
ezt nem nagyon értem, nem tudom mi az a wwan kártya
csak azt látom, hogy az akku alatt van SIM kártya foglalat, de fogalmam sincs működik-e, és milyen program kéne hozzá a t-mobil-os nethez -
kexksz
addikt
Sziasztok,
van nekem egy Dell 5521-em. A HDD helyére SSD-t raktam, szóval ebből adódóan kérdezném, hogy az ODD helyére be lehet-e nyomorítani a HDD-mat? Ha jól tudom vannak valami beépítő keretek vagy mik, de nem teljesen tudom, hogy ez megy-e minden notival, meg egyáltalán elveszik-e ettől a garanciám, stb, notebook téren (egyelőre) elég hülye vagyok. Illetve ha ezt megcsinálom mennyivel fog többet enni az akksi?
-
w.miki
veterán
Dell D430-ast szeretnénk mobilnettel használni.
Jelenleg W7 ultimate van a gépen, és t-mobile stick-kel megy a mobilnet.
T-mobil internet manager-ét elindítva megy is szépen a net.
Csakhogy... ebben a laptopban van SIM kártya foglalat is. (DWRK83J)
A kérdésem: hogyan lehetne az oda behelyezett SIM kártyával használni a netet, a t-mobile stick dugdosása helyett? ... ha lehet...? -
dave93
őstag
Sziasztok!
Adott egy MSI VR630 típusú notebook. Akksija 3-4 percet bírt csak, azért már hónapok óta folyamatosan csak a töltőről ment. Tegnap filmnézés közben egyszercsak kikapcsolt, de úgy, mintha egy asztali gépet kihúznék a konnektorból. Azóta nem kapcsol be, se kép, se hang, mintha meg se nyomnám a bekapcsológombot.
Mi lehet ez? A töltő létezhet hogy ilyen módon egyszercsak tönkremegy? Lehet hogy nincs ilyen szerencsém és a gépben szállt el valami? -
Dell XPS
veterán
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy egy Intel 2020m procival szerelt laptop erősebb mint egy, B970 vagy B980 procival szerelt laptop? Vagy kb ugyanazon a szinten vannak?
-
Dell XPS
veterán
Nekem nincs több ötletem (lenne, de inkább nézesd meg), ha Esc, illetve F2 -vel sem kapsz Boot opciót és menüt, ráadásul nem látni semmit a kijelzőn (Post), akkor lehet, hogy vissza kell vinned. Előfordul, hogy vásárláskor kérnek még bővítést és ez járhat meglepetéssel is, ezért kérdeztem rá.
-
BanNor
csendes tag
semmi... tegnap vettem újonnan, a faszi behozta a BIOS-t, hazahoztam és ennyi... itt már semmi
-
BanNor
csendes tag
nyomogatom, de semmi....
meddig nyomogassam?
se del, se f2, se altf2 semmi
viszont cd iro felporog es vinyo is tolt hallani...
-
BanNor
csendes tag
Heló!
Vettem egy ASUS X550c típusú notebookot tegnap, este hozom haza, hogy rátegyem a rendszert (freedos-os gyárilag), és a BIOS-t sem tudom behozni. Benyomom a bekapcsoló gombot, és semmi.... Pedig a boltban előttem hozta be a BIOS-t a csávó fél órája!
Bekapcsolom, és kicsit világosabb fekete képernyő áll, még az ASUS logó sem jön be... Hogyan állítsam be a BOOT-ot?
Segítsetek, 2 napig nincs bolt, el vagyok keseredve...
-
Chieftec
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus X501A notebookom. A BIOS-ban nem találtam olyan beállítást, hogy 80%-ig engedje csak tölteni az akkut hosszabb élettartam miatt.
Létezik olyan program amivel ez szoftveresen megvalósítható lenne?
Köszönöm előre is! -
szeva000
addikt
Hali!
Tegnap vetem egy Toshiba Satellite C55-A-19E csodát.Elvileg van benne a HD4000 mellett egy NV710M VGA is...Win 7-et feltoltam elvileg minden rendben,de mi határozza meg itt,hogy melyik vga megy? Én csak a HD4000-et látom. Az eszközkezelőben meg van egy felkiáltójeles 3D videovezérlő az egyéb eszközökben....
Intel drivert leszedtem,akkor láttam az NV710-et,de gyakorlatilag semmi értelme nem volt....
Valamit fel kellene még telepíteni vagy automatikusan kezdi használni a másik vga-t? -
Lucky04
csendes tag
Sziasztok! Van nálam egy Panasonic Toughbook CF-51-es, a gazdája Win7-et kért rá, minden faszán műxik rajta, csak a hanggal vagyok problémába', hogy tudnék egy olyan drivert találni, amelyik Win7 alatt is fut! A válaszokat előre is köszönöm!!
-
Adam333
tag
Mennyiért lehet ma eladni egy 1 éve vásárolt összesen 2 év garis Y580-at. (Nem a full hd verzióról van szó.)?
-
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Dell Studio XPS 16 notebookomhoz vásároltam egy Kingston MSATA SSD-t. Beszereltem, ám nem látja se a rendszer, se a BIOS.
Mi lehet a gond, hogy tudom működésre bírni?
Köszönettel: Gábor
-
Tomp888
csendes tag
1.03 a bios (phoenix) ,ha jól emlékszem 2006 -os.
A procit mindenképpen ki akarom cserélni egy gyorsabbra.
A T 2700 a legnagyobb amit bele lehet pakolni ha minden igaz.
Lehet ,hogy a bios frissítés után talán a core 2 duo-t is támogatni fogja ? -
Tomp888
csendes tag
Hali
1.) Albacomp activa eco mobile traveller V4 (Clevo M66s) -ben szeretnék processzort cserélni.
Intel Celeron M 410 van benne most,de eléggé lassú.Egyik havernak van egy SL6J5 (Intel Mobile Pentium 4-M 2.2 GHz) tipusú procija ez jobb (erősebb,gyorsabb) mint ami benne van? Milyen processzorokat támogat a gép?2.) Biost is szeretnék frissíteni,de sem az Albacomp sem a Clevo oldalán nem találtam letölthető Biost.
Honnan tudnék letölteni hozzá?3.) Kb. 1 hónapja cseréltem benne cmos elemet és azota XP allatt bekapcsolás után késik az óra.Újraindítás után ismét pontos az idő. WIN 7 alatt viszont pontos az óra (két oprendszer van a gépen).
Ez mitől lehet?köszönöm elöre is a segítséget
ui : Először az albacompos fórumba irtam ,de az nagyon kihalt...
-
Kbali
nagyúr
válasz
donjohnson #8758 üzenetére
Köszi, megnézem, hogy Vista alatt is működik-e
-
somasz
addikt
Újabb kérdés: HP Compaq 610-es laptopon a DC csatlakozót lehet cserélni? Kell hozzá különleges eszköz?
Videó alapján az alaplapon van
-
somasz
addikt
Üdv!
Meg tudnátok mondani, mely gépekbe lehet max. 1,8"-os satás HDD-t/SSD-trakni? Tehát nem msata, nem usata, simán sata.
Keresésem nem járt sikerrel... -
Impressa
őstag
válasz
scabi78 #8736 üzenetére
Bocs, elég fáradt vagyok, és nem fogtam fel, amit írtál.
Na szóval, csatlakozócserével jobban járnál, mert a belsejében vannak lamellák, amik idővel elfáradnak. Bár vissza lehet őket hajlítani, csak kérdés mennyire lennének tartósak, de azzal már óvatosan, ha azt választjátok.Dell XPS nem történt semmi, jobb ha rákérdezel, az a biztos.
-
tipet
csendes tag
Sziasztok ! egy kérdés a laptopom minden előjel nélkül kikapcsolt mintha kihúzták volna
nem veszi a töltést nem indul tápról nem csinál semmit ! Alaplap lehet ? 4 hónapos lenovo z500 gariban küldött vissza valaki ilyet már ? -
Impressa
őstag
válasz
scabi78 #8728 üzenetére
Szia!
Asszonyom gépének(K53E) is pontosan ez volt a problémája, papíron alaplapot cseréltek rajta, mivel még garis a gép. Persze tisztában voltam vele, hogy nem kell ilyen nagy szervizt végezni rajta. Átforrasztani én is áttudom.Szerintetek ezt megcsinálhatom én is? Nem ártok vele? ha van hozzá affinitásod, és gyakorlatod, akkor simán meg tudod csinálni, de ha bizonytalan vagy benne, akkor ne tedd.
-
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Vagy egy Asus laptopom és olyan mintha a DC power csatlakozó lejött volna az alaplapról, mert ha rádugom a hálóra, akkor mozog az egész és gyakran leáll a töltés is. Szétszedtem és a csatlakozó ép és kifogástalanul illeszkedik az alaplaphoz. Viszont a hiba még mindig fenn áll.Valakinek van valami ötlete?
Ebben a videóban is hasonló problémája volt a gyereknek és forrasztott egy kis anyagot a dc és a lap közé.
1:32-nél látható a végeredmény
Szerintetek ezt megcsinálhatom én is? Nem ártok vele?
Köszi a választ!
-
Ice&Lime
veterán
válasz
donjohnson #8706 üzenetére
"Az észlelt hardvert ez az IDT csomag nem támogatja".
Ezt írja ki telepítésnél sajnos, szóval nem jó a driver.
-
Impressa
őstag
válasz
Adam333 #8725 üzenetére
Szia!
Erre tessék: Lenovo IdeaPad Y580 -
Adam333
tag
Sziasztok!
Lenovo Y580 laposom nem bootol be, csak kb minden 10. indításra. A hdd kattog, és azt látom, hogy no bootable device, press any key. A lenovoról azt olvastam, hogy nagyon macerás a szervizeltetése, tudnátok segíteni, hogy mit kéne tennem, és mennyi esély van arra hogy garanciálisan elintézik. (Még 10 hónap van a gariból.)
-
Impressa
őstag
És milyen hőmérsékletű a CPU és a GPU mikor pörög a ventid? Nem csak a terheléstől függ, hanem a hőmérsékletétől is. Aida 64, vagy HWiNFO 64-el nézzél rá, mert ha sokáig pörög, annak oka van, csak ki kell deríteni. Oldalt egyébként milyen levegőt új ki a ventilátor? mennyire érzed melegnek?
-
allein
addikt
válasz
TaylorXIII #8721 üzenetére
Köszönöm szépen, akartam egyébként említeni, hogy tisztítás még nem történt, lehet ez az oka
-
allein
addikt
Üdvözletem mindenkinek. Mitől lehet az, hogy a cpu ventilátora nagyon felpörög és nem megy lentebb a fordulatszám? Cpu nincs terhelés alatt, a laptop egy Vaio i3, elmúlt két éves. Köszönöm előre a válaszokat..
-
seller007
tag
Segítséget kérnék, a napokban vettem egy "Asus X75VB-TY038D Black FD" gépet.
Szerintetek mennyi a referencia GPU órajel ezekben a gépekben?
Mert szerintem nem ennyi.
Köszönöm! -
csr92
csendes tag
Sziasztok!
Asus N55 laposom van, és Samsung HT-TZ225R 5.1 házimozi rendszer, digitálisan kötöttem össze a kettőt de a hangkártya beállításoknál nem tudom átállítani 5.1-re csak stereo-t mutat, elvileg a laposban levő kártya is támogatja az 5.1et, nem nagyon értem mi lehet a gond.
Ha valaki tud megoldást....
Várom válaszaitok!
-
MrTeddy
csendes tag
én úgy gondolom, lehet rosszul, de akkor javítsatok ki, hogy a talán fuji jobb minőség, jobban egyben van, a samsung mellet szól viszont a matt kijelző és a picit erősebb vga, proci...
-
MrTeddy
csendes tag
légyszi írjatok véleményt, hogy az alábbi két lapos közül melyik a jobb:
Fujitsu Lifebook AH552 AH552MPZB5HU Slim
[link]SAMSUNG Ativ Book 2 NP270E5V-X03HU Fekete
[link]általános felhasználásra, leginkább netezésre kellene, megbízható notit keresek, amivel néhány évig nem lesz gondom!
ha a fifa elfut rajta az nem baj, de nem kikötés.Köszi!
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
donjohnson #8711 üzenetére
Ebben is van valami... Általában ugye mindig az van hogy megtörik valahol a kábel főleg ha viszi az ember a notit és akármilyen szépen tekeri össze előbb-utóbb úgyis megtörik.
-
Impressa
őstag
válasz
Hardver Arc #8710 üzenetére
ez jó volt. Én semmit nem húzok ki. Asszony tud az őrületbe kergetni, ő mindent kihúz este
Akkor végül is minden ami be van dugva még kikapcsolt állapotban is fogyaszt hiszen
Ahogy mondod, minden ami be van dugva és nincs rajta kapcsoló ( mechanikus) az fogyasztó. A TV igazából stand by üzemmódban van, de ez nem is baj. -
donjohnson
addikt
válasz
Hardver Arc #8708 üzenetére
én se szoktam kihúzni a töltőt. ha hibátlan, akkor kibírja 10 évig is bedugva. ha meg valami hajlamos rá, hogy tönkremenjen, akkor az előbb-utóbb úgyis elromlik, ha kíméled akkor is.
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
Impressa #8709 üzenetére
hmm... értem.
már csak azért mert a hosszabbítóba a laptop töltő és a .2.1 hangcucc is bele van dugva de azt se szoktam kihúzni..
a másik konnektorba meg a tv van és a modem wifi van bedugva azt se szoktam kihúzni sosem pedig az világit ész nélkül..
Csak azzal az a gáz hogy elvileg nem szabadna azt meg kihúzogatni mert akkor állandóan újra indul stb. a T-HOME szerint...
Akkor végül is minden ami be van dugva még kikapcsolt állapotban is fogyaszt hiszen a tv is mikor ki van kapcsolva akkor világít a ledje igaz ezek keveset fogyasztanak de sok kicsi sokra megy..
Ezek a világítós izék azért hasznosak így kikapcsolt állapotba mert a hosszabbító világít a tv meg a sok led a modemen és éjszaka ha fel kell az ember kómásan a dolgát végezni akkor ezek jól jönnekxd én így vagyok vele.. nem vagyok prosztatás de én személy szerint 3szor legalább ki megyek sárgát dobni..
Bocs egy kicsit elkanyarodtam az eredeti témától.. -
Impressa
őstag
válasz
Hardver Arc #8708 üzenetére
Hogy rövid legyek, nem.
Én is folyamatosan a hálózatban hagyom a töltőt ( pedig anno kihúztam) de a gépből kihúzom a végét. Azért jobb lenne kihúzva tartani arra az időre, mikor nem használod.
1. nincs fogyasztása ha kihúztad - tudom minimális -
2. áramszünet esetén, mikor visszakapcsolják az áramot okozhat gondot az adapternek, meg persze minden más elektromos eszköznek is. (olyankor van meló, kondi, NTC, vagy varisztor pukkanásával meg szokták úszni a delikvensek) -
Hardver Arc
senior tag
Hali!
1 éves kb a notebookom az aksit kivettem hogy kíméljem és mindig hálózatról működik a noti mivel most már itthon melózom...
Az volna a kérdésem hogy mennyire baj hogy sosincs kihúzva? Károsítja a töltőt,adaptert? -
AsusBoy
senior tag
-
Ice&Lime
veterán
válasz
donjohnson #8698 üzenetére
Nem tetszik a gangszíne, túl kiadja a magas frekvenciát, így alaptól élesebbek a hangok.
-
amdathlonxp
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni egy procival kapcsolatban
Intel pentium M 1.7 ghz-procit cseréltem 2.0ghz-re a gép megy minden rendben de csak 1.5 ghz órajellel fút az új proci mi lehet a gond?
Bioson belül semmit nem lehet állitani....csak kb a boot menüt és ennyi -
zoltanz
nagyúr
válasz
dangerzone #8668 üzenetére
Nekem nincsenek OC gondjaim, inkább melegedés.
Szétszedni nehéz lenne (elkoszolódva nincs a venti is jó), ha VGA is használatban van (nem DXVA) nem tudom csak félgázon használni a procit (sajnos csak 3 állása van az órajeleknek 2x500,1000,2000) azt is úgy, hogy egy légcsavaros hűtőn van a gép.
Ha nincs így használatban a GPU akkor lehet teljesen kihasználni a procit, nincs 80 C fölött kicsivel egyből. (amúgy kézzel megsaccoltam a levegő hőjét kb reális lehet.) Sokat nem egészséges e közelében járatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3/Intel i5-11320H/16GB/512SSD/RTX 3050 TI 4GB/Gari
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával