Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
Üdvözletem. Vásároltam boltban egy laptopot amin nem volt op rendszer. HDD ki, SSD be amire telepítettem op rendszert. Továbbiakban ha gond lenne vele és kell gariztatni, hDD-t mg kell tartanom? HP laptopról van szó. Válaszokat előre is köszönöm,
-
-Ben-
veterán
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy mySN típusú laptopokon (régebbiek) hol lehet bekapcsolni a WiFit? A barátnőm külföldön van és nem tudja bekapcsolni, nem ég a wifi led sem, viszont én nem tudok így segíteni, mert még csak nem is láttam ilyen laptopot sosem....
Köszi!
-
donjohnson
addikt
-
Rocdoll4
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem ehhez a topichoz tartozik, de lenne egy egyszerű kérdésem.
Miért van az, hogyha bedugok egy pendrive-ot vagy egy SD kártyát a laptopomba, akkor a pendrive-on és SD kártyán lévő mappákat, a számítógépem Parancsikonná alakítja át, és kezelhetetlen a mappa ezután?
Ha valaki tudná a megoldást és segítene, akkor nagyon hálás lennék.
Köszönöm a segítséget.
-
Dell XPS
veterán
válasz
DelArco #8494 üzenetére
Először ki kellene zárni, hogy hardver vagy szoftver problémád van. Egy Hiren's BootCD -ről be boot-olsz akkor már többet tudsz, mert ha mégsem szoftver akkor kár telepítened egy másik OS -t. Érdemes egy-egy memória modullal vizsgálni a leírt jelenséget, illetve csökkentett módban is.
-
-
momoka79
újonc
válasz
Dell XPS #8488 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod,holnap megpróbálom.Sajnos ez nem az én gépem ,hanem a szomszéd kislányé.Még nem találkoztam eddig ilyen problémával ,nekem egy asztalim van meg egy laptop azokkal sosem volt ilyen problémám,pedig már sok mindent megéltek.A pendrive rendben van mindig ezt használom ezért nem is értettem,ezt a gépet pedig most láttam először nem tudom eddig volt e bármilyen problémája.
-
momoka79
újonc
Sziasztok!
Sajnos egy HDD-re 2 windows7-et sikerült feltelepíteni.1 hónapon keresztül nem okozott semmi problémát a dolog de 1 hete a gép bekapcsoláskor már nem tudta betölteni a windowst hanem folyton újra indítja a gépet.
Próbáltam pendrive-ról újra telepíteni a rendszert természetesen le akartam formázni,de sajnos nem enged el addig a gép,már a rendszer előzettes ellenőrzésénél lefagy a rendszer.Van valami tippetek hogy tudnám ezt a problémát megoldni?Leginkább az érdekelne hogy tudnám így leformázni a HDD-t.A segítséget előre is köszönöm. -
Kbali
nagyúr
válasz
Vanekvanek #8471 üzenetére
Ez?
https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.rozkovec.android&hl=hu
Telefonról nem tudom a linket beszúrni.Ez volt a keresőkifejezés: bt remote for android
-
FerNandor
őstag
hali.
segítséget szeretnék kérni:
Thinkpad T61 Win7. azt szeretném, ha lecsukom, akkor felnyitáskor kérje a jelszót, viszont ne csináljon semmit addig, tehát ne legyen se alvó se másfajta módban. Egyszerüen csak lecsukás után felnyitáskor kérje a jelszót. Nem sikerül így beállítanom. -
válasz
Dell XPS #8479 üzenetére
kipróbáltam desajnos nem látok sok plussz infót.
van ez a számsor technical info-nál de a hibakódon kívül ami zárojelben van nem tudom mit jelent:
0x0000000A (0x00000016,0x0000001B,0x00000000,0x8209048F)újraindítás után pedig nagyjából ugyanaz az információ:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.0.6001.2.1.0.256.6
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: a
BCP1: 00000016
BCP2: 0000001B
BCP3: 00000000
BCP4: 8209048F
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1 -
Dell XPS
veterán
válasz
FanTomasz21 #8476 üzenetére
Nincs sok értelme sajnos: [link] Szvsz ezt is próbálni kellene, mert BIOS támogatást a TL - 66 -os élvez biztosan. Kevés olyan gép volt amibe elindult a TL -68 -as processzor. SSD -t inkább, sokkal jobban járnál!
-
FanTomasz21
tag
Sziasztok tanácsot szeretnék kérni van egy Acer Aspire 7520G típusú notim amiben egy AMD turion 64 x2 2GHZ 1mb L2 (socket: s1g1 ezt írja az everest) procival, milyen procit tudnék beletenni ami ennél erősebb lenne?
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Lifebook AH552 notebookom és az lenne a kérdésem hogy szoftveresen le lehet-e valahogy tiltani az akkumulátort?
Nem szoktam a laptopot akkuról használni és nem szeretném hogy tönkremenjen de sajnos nem kivehető aksi van a gépbe. -
Hello
Egy Toshiba a200-as notebookom van és egy olyan problémám vele hogy kékhalált dob amikor lenyomom az FN gombot.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Talán valami memória gond lehet de nem tudom mi okozza. Csak akkor jön elő ha azt a gombot nyomom le máskor még nem láttam.
Köszi előre is a segítséget! -
vass1024
tag
Hello skacok!
Van egy Samsung noitm GT 620M-el. Komolyabb játék alatt vissza veszi az órajeleket és szaggat.. Már próbáltam win7-et, win8-at, régi drivert, uj drivert, nvidia vezérlőpult állítgatás. Jó lenne ha tudnátok segíteni mert akk viszem vissza gariba. Csináltam egy képet Afterburnerről játék közben. -
fungi
aktív tag
válasz
Speeedfire #8469 üzenetére
Alfa156nál kapsz jó gépeket garanciával.
-
Vanekvanek
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kértem segítséget, és kaptam is androidos telefonról laptop irányításra. A teamviewer progit ajánlottátok. A gondom az, hogy ez csak wifi-vel működik. Baromi jó, pont arra való, amire nekem kellene, a bibi az, hogy ahol használni szeretném, nincs wifi. Igaz, ha telefon hálozati netjét használom és wifit csinálok a telóból, működik, de közben pénzben ketyeg a net. Nos, nekem bluetooth-os megoldás volna jó.
Tudtok esetleg Teamviewerhez hasonló progit bluetooth-os kivitelben?
Előre is kösz! -
ádikácska
aktív tag
Üdv mindenkinek!
PackrdBell Easynote F5211 típusú notimhoz keresek XP drivereket, de eddig nem sok sikerrel. Esetleg valaki tudna linkelni?
GT 620M VGA van benne, de nem tudtam feltelepíteni a driverét, mivel azt írta, hogy nem talált kompatibilis eszközt. Ötletek? Előre is köszönöm! -
Speeedfire
félisten
Hol lehet venni használtba gyorsan üzleti lapost pesten?
-
oldsaman
tag
Nagyon szépen köszönöm Urak !
-
Logeeen
senior tag
válasz
Logeeen #8381 üzenetére
Az említett laptopot szétszedtem ma. A bios elem csatiját lehúztam, vártam 1 órát, majd visszadugtam és összeraktam.
Oda jutottunk, hogy annyi sincs, mint volt. A jobb oldali hangszóróból jön valami halk pi-pi-pi-pi mély hang, és sehova tovább.Mindent visszadugtam oda, ahol volt...
-
Impressa
őstag
válasz
Stereopheis #8465 üzenetére
Kingston V300 teljesen jó SSD. Az SSD topikban is, ez a legtöbbször ajánlott SSD a Samu 840, és EVO-ja mellett. Azt vedd amelyik olcsóbb, illetve szimpatikusabb. Élettartam szempontjából közel azonosnak mondhatóak.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Stereopheis #8459 üzenetére
Szvsz nem lesz gondod, de utána olvasva sem voltak problémák a működéssel.
-
Stereopheis
tag
Mennyire van jó viszonyban ez a két ram?
Samsung 4 gb ddr3 1666 mhz: 4 gb 2rx8 pc3-12800s-11-11-f3
és
Samsung 4 gb ddr3 1666 mhz: 4 gb 2rx8 pc3-12000s-11-11-b2
Köszi!
-
Impressa
őstag
válasz
ngabor2 #8456 üzenetére
Szia!
Ahogy a Mester is írja, nincsen benne msata csatlakozó. A Data sheetben sem tesznek említést róla. Opcionális lehetőség a SIM kártya foglalat volt. -
ngabor2
nagyúr
nem találtam rá infót a google-ban, hogy a Fujitsu Lifebook LH532-ben van-e msata csatlakozó. szétkapni nem akarom, a youtube-on meg nem igazán találok róla videót. pontosabban egyet találtam, ahol procit cserél, ott mintha lenne egy mini-pcie, vagy msata aljzat. de a fujitsu oldala is erősen hallgat a témáról.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Vanekvanek #8454 üzenetére
Örülök
-
Impressa
őstag
válasz
LonGleY #8452 üzenetére
Inkább mentsetek le minden fontos anyagot. Ami a vinyón van, ahhoz semmi köze a szerviznek. Egyébként, a RAM ellenőrzéséhez/teszteléséhez nem kell futtatni a win-t. Néhány márkaszervizben esetenként formázzák a HDD-t, még akkor is, ha csak modult cserélnek benne. A RAM, HDD csere nem szokott garivesztéssel járni, de ez gyártóként eltérő lehet. Minden gépben van egy matrica ( ált. a bill. alatt van ) ha az sérül, akkor mondhatják azt, hogy garancia nuku.
-
LonGleY
veterán
Üdv!
Adott egy garanciális Samsung notebook, amiben memória lett cserélve (az egyik modul hibás volt). A Samsung-nál hogyan érdemes a garanciát intézni? Az egész gépet vissza kellene a tulajnak szolgáltatnia az eredeti memóriával? Mit javasoltok?
-
oldsaman
tag
Hi .
Abban kérnék segítséget , hogy a HP DV9000-es lapi az kezeli a DDR2 800MHz-es ramot ? Mert most 2x1 Gb DDR2 667-esek vannak benne . Mert igazából ezt a kettőt szeretném cserélni 2x2 Gb-ra , de eddig csak 800-as okat találtam . Ezért lenne fontos nekem az infó , nehogy potyára vegyek 800-as okat .
Előre is köszi
-
TmsBlgh
csendes tag
-
Kbali
nagyúr
válasz
Vanekvanek #8434 üzenetére
Teamviewerrel bármit tudsz csinálni, van hozzá pc és android kliens
-
takyka77
tag
válasz
donjohnson #8438 üzenetére
Igen ez lesz valószínűleg.
-
Dell XPS
veterán
Mivel csökkentett módban nem változnak az eszköz beállítások, de viszont a biztonsági beállítások nem töltődnek be, elsőre itt keresném a problémát; vírusirtó, tűzfal, stb..,
(#8435) takyka77: Eléd sokat szenvedtél már vele, de nézd meg légy szíves live Linux alatt is, ha lenne rá mód. Sajnos az Atheros- al nagyon sok probléma volt/van (illesztő), de a Te példád elég szélsőséges.
-
Lacccca87
addikt
Sziasztok.
Mennyire rosszak ezek az U kategóriás CPU -val szerelt Notik?
Bátyám kinézett egy Asus X550.....(tovább nem emélkszem a pontos típusra de 4gb ram + GF710 vga) notit.
Ami engem zavart benne az egy U kategóriás Intel i5 3337U proci.
Mennyirel ehet érezni a teljesítményén a laptopnak hogy ilyesmi van benne?Normál felhasználás net (video/zene stream csak nézés vagy hallgatás kifele nem), videó ( 1080p akár TV -re kötve), office, néhány játék (grafika akár low on is, Dota2 leginkább)
Érdemes lenne rákölteni a 175K-t vagy mind1 lenne ha valami olcsóbbat vennénk mert nem lenne nagy különbség? Vagy valami rendes M-es i3-at venni hasonló árban?
-
donjohnson
addikt
válasz
takyka77 #8437 üzenetére
jah, ezt nem tudtam.
akkor vedd fel velük a kapcsolatot telefonon/e-mailben, hogy ilyenkor mi a teendő. hátha nem kell újra visszaküldeni. -
takyka77
tag
válasz
donjohnson #8436 üzenetére
Hát ez elég necces, mert futár hozza-viszi, és Brno-ban van a szervíz, ha jól látom.
-
takyka77
tag
Sziasztok!
Van egy ACER V5-551-64456g75mass laptopom. Most jött vissza garanciás javításból, mert nem tudtam csatlakozni semmilyen wlan hálózathoz (a szervízlapon hdd és wlan kártya csere is szerepel). Nos, a helyzet változatlan, most sem tudok semmilyen wlan hálózathoz csatlakozi, sem win764bit, sem win864bit alatt sem, mind a két oprendszerrel kipróbáltam,az ACER-től leszedett legújabb és a gyári lemezen levő driverrel sem, sőt az ATHEROS honlapjáról lementettel sem.
Próbáltam védett és nyitott hálózathoz is csatlakozni, de így sem ment.
A kérdésem az lenne, hogy találkozott-e már ilyen problémával valaki? -
Vanekvanek
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen kérdezem-e, ha nem, irányítsatok át! Előre is kösz.
Szóval: Szeretném a laptopot mobilról (Androidos) irányítani. Nem csak mint touchpad vagy egér helyettesítő lenne a mobil, de mondjuk egy PC-s proginak a kezelőfelülete jelenne meg a mobilon, pl zenék egyidejű bejátszása, azok hangosítása-halkítása.
Esetleg valakinek 5let? -
Dell XPS
veterán
válasz
TmsBlgh #8424 üzenetére
Nem találkoztam ilyen esettel egyszerre, de az alábbiakat tenném:
- Minden USB -és eszköz hibátlanul működik a gépen OS alatt ? (pl. külső bill, egér, stb..,)
- Live LInux, Hiren's BootCD vel is ezt tapasztalod ? (mini XP felülete HBCD)BIOS default miben lehetett volna a segítségedre?
-
sgx
tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 7720 notebook-ra feltelepitettem win7-et (elotte ubuntu volt rajta), de a win betolteseig se er bootolaskor. Konkretan bekapcsolas utan bejon a lehetoseg h bemenjek a biosba, de kb. 4 masodperc utan ujraindul a gep ha ezt nem tettem meg.
Mi lehet a gond?
-
embe
nagyúr
Hali!
Egy haver hívott este a következő problémával:
A családban 2 lapos is van. Most előfizetett valami szuper 200 megás netre. Csak hogy nem kapja meg ezt a sebességet, egyik gépen sem. Csak töredékét. Ha csökkentett módban indítja el a gépet, akkor megvan a net sebessége, de normál indításnál nem.
Mindkét géppel ez a helyzet. Két különböző gép, különbözőképpen belakva.Mi korlátozhatja le a netet így? Ja W7 van midkét gépen....
Köszi a válaszokat előre is!
-
TmsBlgh
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba L300-as laptop, Windows 7-tel. Múlthéten egyik percről a másikra leállt a billentyűzet meg a touchpad. Először a touchpad utána egy órával később a bill. Már újraraktam a windows-t, biosban is mindent defaultra állítottam, de még mindig nem megy. Biosban minden megy, okés de amint megjelenik a Windows betöltése megáll az élet. Tudtok segíteni vmit?
-
Impressa
őstag
Szia!
Szerintem a milyen notebookot vegyek? topikban hamarabb fogsz választ kapni. -
celf
őstag
Van olyan Samsung 11-es ultrabook, ami nem túl drága, és bővíthető ram, proci és SSD szinten?
Alapvetően böngészgetésre és jegyzetelgetésre kéne. -
ebeni95
tag
Nekem már nem egy laposom volt, ami ezzel a GPU-val volt szerelve, nem volt velük semmi gond. Kell a lapos alá egy hűtőpad, le kell venni a hátlapot és kész. Utoljára egy MSI GX600PX-em volt, mindenki azt írta, hogy hamar meghal a GPU-ja. Érdekes, nekem paddal 50°C alatt ketyegett, néha játék mellett ment fel max. 55°C-ig.
Üdv!
-
bck.ek
tag
Üdv, tudnátok abban segíteni hogy mi a legegyszerűbb mondja annak hogy 5.1et kössünk laptopra és lehetőleg minél olcsóbban megússzuk?
-
mustbe
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy lapos amit megvennék csak nem tudom ér e ennyit. Ilyen lenne, csak ebben egy gt650m van. Nem 630as.
Haver akarja nekem eladni az Ő állítása szerint baráti áron 150k-ért.
Ér ennyit? Játékok, hogyan szuperálnának alatta? -
empir3
tag
Sziasztok!
Van egy Acer 7745G laptopom (i5, 4GB RAM, HD 5650 2GB).
Szeretném frissíteni a VGA driver-ét csak az a helyzet, hogy mellette van egy alaplapi Intel VGA. A Catalyst-ben van a Switchable Graphics opció. S azt hallottam, hogy ezt másképp kell updatelni, mint az "egyedülálló" VGA-kat.
Végülis hogyan kell eljárni a frissítésben? Ugy, hogy minden jól müködjön. -
Huroq
senior tag
-
Lui82
tag
Sziasztok
NOtebook vásárlás előtt állok, tudnátok olyan gépet ajánlani aminek világít a billentyűzete?A videókártya se legyen azért rossz,hdmi fontos, ja és 100-150k amit szánnék a dologra. Köszi -
Dell XPS
veterán
Olvasgattam egy-kettő ultrabook hőmérsékleti adatait a processzorral, hát ilyen számokat nem találtam. Akkor borult az elméletem a teszted által. Egyébként jó tudni, mert így nem ajánlom a szervizbe való juttatását a gépnek.
(#8406) ebeni95 : Azon az órajelen nem fog működni a modul emlékeim szerint csak 667MHz-en. A chipset korlátozza, arra nincs frissítés!
-
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy hol lehet Razer blade vagy Blade Pro notebook-hoz hozzájutni?
-
ebeni95
tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire 5920G lapos, pontosabban ő: KÉP.
Amik érdekelnének róla: a 8600M GT videokártya dedikált? MXM II-es? Illetve a 800MHz-s memóriákat kezeli?Előre is köszi!
Üdv!
-
Dell XPS
veterán
Szvsz az nagyon sok lesz ilyen 17W TDP-és processzornak. Dell 3521-es gépnél tartós teljes terheléssel (~40perc) sem ment nagyon 60°- 65° felé. Nyilván függ, hogy milyen laptop, milyen hűtés tervezés, de annyi nem lehetne, mert ezt nem ilyen szegmensbe tervezték annak ellenére, hogy 105° a TJ értéke.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Remek áron eladó 13 generációs új Msi Modern 14 laptop/i7/16gb/512ssd/Intel iris Xe/Fhd/Ips/Garanci
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3/Intel i5-11320H/16GB/512SSD/RTX 3050 TI 4GB/Gari
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)