Új hozzászólás Aktív témák
-
Neondervis
csendes tag
Teljesen igazatok van, nagy általánosságban...
Valóban felesleges sallang és esetenként konfliktusba kerül más display korrigáló programokkal. Viszont nem egyszer előfordult már hogy a CCC el nem indulása, hibajelzése figyelmeztetett arra hogy maga a driver nem 100%-ig kompatibilis a konfigommal. Ez néha csak konkrét játéknál derült ki, addig minden tökéletesen működött! Ezzel nem azt akarom mondani hogy éljen a CCC, sőt... Életemben nem telepítettem ennyi Catalyst drivert mint az elmúlt egy hónap alatt, az "új" HD2600xt kártyám miatt!Nem tudom, de amíg Nvidia kártyáim voltak, ott nem volt ennyi hókuszpókusz a driverek körül...
-
Neondervis
csendes tag
válasz
tzsolesz #14383 üzenetére
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx
Azért az AMD is rájött hogy valami gáz van az agp platformmal...
Kipróbáltam, nem rossz -sőt nagyon jól húz- egyszépséghibája van, a CCC nem működik az én konfigom alatt.Ha meggondolom, nagyobb bajom ne legyen...
-
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14396 üzenetére
Az nagyon jó, amikor elkezdtem a kártyával szórakozni, az volt az elképzelés hogy csak annyi teljesítménye legyen mint a 9800pro-nak /5100 pont. Aztán persze nehéz megállni, én is 12000 pont felett járok... Elképesztő a teljesítmény, ezen a konfigon nem hittem volna!
plusz az extrák...
Eredetileg HD3650 et akartam Karácsonyra, de emelték az árát és csak a DDR2-es verziót tudták volna adni majdnem 20 ropiért, ezért kockáztattam meg a használt HD2600xt-t /9 ropiért. Most rájöttem, egy zseni vagyok! A másik kártya nem tudná ezt, a tesztek szerint, 9000 pont felett tudott volna ütni...
Minden jó, ha a vége jó! -
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14393 üzenetére
Hoppá, nekem azt javasolták, a 2600+-os Bartonomat ne húzzam mert nem bírja.
Vagy a tied Athlon 2600-as? Ezért örültem a 2500+-os procinak, mert az állítólag tuning barát. Én sem játszom... csak ha a napi meló/rabszolgaság után hazamegyek, jó egy fél órára szétlőni a rombolható környezetet. Igazából nyugodt ember vagyok. -
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14385 üzenetére
HD2600XT, probléma, megoldás, Barton, lefagy, újraindul, dxdiag hiba,
ati3duag.dll, 3DMark kilép, CSAPATCH 1.0.1, BSOD
-ezek mind a keresési találatok között szerepelhetnek, aki küszködik ezzel a problémával...Először is: meg szeretném osztani mindenkivel, aki érintett hd2600xt és Barton processzorok problémás illesztésében.
Azt hiszem kiveséztem a témát ezügyben.
1) A megoldás egy része ezen az oldalon található http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=279&threadid=105495
Az itt lévő driver és a dll fájl kicserélése a gondok egy részét megszünteti...
2) A garantált működőképességhez még szükség lehet a CSAPATCH 1.0.1 patch-re
amit csökkentett módban kell elindítani... Ez lassítja a gépet!
3) És most jön a csattanó: működik a gép, gond nélkül, de a grafikai tulajdonságok leromlanak. A megoldás nem saját, a neten böngészve sikerült rábukkannom, kipróbáltam -és a grafikai teljesítmény, közel kétszeresére nőtt. 3DMark 6900 pontról, 11980 ponra. Játszottam a géppel /Time Shift és döbbenetes a különbség...Tehát:
Sajátgép /jobb klikk
Tulajdonságok
Hardver /fül
Eszközkezelő /gomb
Rendszereszközök (+)
CPU AGP Cotroller (az enyém VIA AGP) volt /jobb klikk
Illesztőprogram /fül
Illesztőprogram frissítése /gomb
Hardver frissítése varázsló (nem, most nem) - /gomb bejelöl
Telepítsen listából, vagy adott helyről ,haladóknak /gomb bejelöl
Tovább
Ne legyen keresés, magam választom ki az illesztőprogramot /gomb bejelöl
Tovább /gomb
PCI szabványos PCI to PCI híd /kijelöl
Tovább /Gomb
Befejezés /gomb
ÚjraindításHogy, hogyan működik, nem tudom. Erre nálam avatottabbak biztos tudnak válaszolni...
Mindenesetre örülök, és remélem hogyha valakinek segítettem vele. -
Neondervis
csendes tag
válasz
tzsolesz #14383 üzenetére
Kösz az infót, én még megrekedtem a 9800pro kártyánál, ha nem döglik be maradtam volna is annál. Ezt a HD2600xt-t viszont piszok olcsón adták, ezért a váltás.
Meg is lepődtem, hogy milyen magas a Catalyst verziószám, én még a 6.8 nál tartottam. Arról van sejtésem hogy az AGP "kiment a divatból", de öreg vagyok váltani és inkább betárazok néhány régi holmit...
-
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14386 üzenetére
Köszönöm a tippet, a driver takarító frankón működik.
Holnap mégis új op rendszert telepítek, a mostani 11db /dokumentált és tesztelt/ driver cserét és egyéb buherációkat volt kénytelen elszenvedni (a két ünnep között ráértem).
Erősen ingataggá vált a grafikai rendszer...
Karácsony előtt sikerült megvennem használtan "fiatalkorom" egyik csúcs Gigabyte alaplapját /GA-7NNXP/
egy 2.5+ os Barton procival fillérekért, és most azt akarom rendbetenni.
A mostani ugyancsak Gigabyte GA-7vt600-1394 elég gáz, de sulinetben ezt adták!
Valahogy ragaszkodom az AGP-hez, nagyon új játékot nem tolok, a régiek meg elketyegnek azon is. /HL2 például... -
Neondervis
csendes tag
Kipróbáltam: 3DMark03 6989 pont. Valami a géppel nem stimmel...
Határozottan emlékszem, elsőre nekem is ez az AGP HOTFIX-es verzió működött jól. aztán az újratelepítéskor a sima 10.2-es drivert toltam fel -az már halál volt!
Te mit használtál, Csapatch-ot és/vagy dll cserés megoldást?
Valószínűleg holnap feltolok egy új op rendszert.
Köszönöm a segítséged! -
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14379 üzenetére
Én Win7 alatt kezdtem a kártya telepítését, a vga és a Barton proci kapcsolata több sebből vérzett. Ezenkívül az alaplapi cshipset sem túlzottan kompatibilis az op rendszerrel.
Szerintem elégedj meg a WinXP sp3-mal... de próbálkozhatsz is!
Eddig mire jutottál? A csapatch 1.0.1 működik? -
Neondervis
csendes tag
válasz
tzsolesz #14373 üzenetére
Ami az érdekes: nem tuningoltam a kártyát, egyszerűen csak drivereket próbáltam, melyik optimális a HD2600xt-hez. 3DMark03-ban mértem, mivel az általában a második teszt elején újraindította a gépet, amíg az ati3duag dll-t ki nem cseréltem... /Barton mag és HD kártya összeférhetetlensége./ Aztán a dll csere után 11000 feletti vga teljesítmény, 8.12 driverrel 12000 pont felett! Persze elszaladt velem a ló és úgy gondoltam, ez csak a kezdet.
Kipróbáltam még néhány drivert, de behalt az XP SP3. Nyomtam egy újratelepítést, de azóta 7400 pont körül mozog a grafikus teljesítmény...
Azon tipródok, hol szúrtam el, mi nincs fenn a gépen. DirectX OK, VIA chipset OK, NET keretrendszer OK, mi hiányzik? Mi kellene még?
Vagy esetleg valami 3DMark-ra optimalizált Omega driver lehetett ami a 12000 korüli pontot összehozta, ilyennel már találkoztam! Esetleg nem pucoltam le a grafikus meghajtó chipset driverét? Talányos a dolog.
Tényleg, mi a reális a konfigommal? Barton 2,6+ os proci, KT600-as Gigabyte alaplap...
Azt tudom hogy a gépem a 9800pro-s kártyával 5100 pontot hozott össze 3DMark03-ban!
Nem vagyok pontszám fan, de érdekelne a véleményed, hol lehet a kutya elásva?
Szívesen kipróbálok minden tippet. -
Neondervis
csendes tag
Csak egy kérdésem lenne: milyen driverrel sikerült ezt a pontszámot elérni?
Én most zongoráztam végig az AMD, ATI, Sapphire, Omega...
drivereket és van egy érdekes meglátásom: az első telepítés-uninstall-telepítés...
után a gép 12000 pontot dobott, aztán még ügyeskedtem egy kicsit de behalt a rendszer.
Új op rendszert telepítettem, de akármit csinálok nem sikerül 7500 fölé vinni a pontszámot.
Chipset driver, directx, net keretrendszer, Catalyst minden ugyanaz- és mégsem...
Ja és a dll cserés megoldás... Nem bírok rájönni a megoldásra.
Ha van valami tipped, megköszönném. -
Neondervis
csendes tag
válasz
Neondervis #14361 üzenetére
Még egy szó arról, hogy miért nem kompatibilis az AMD proci az ugyancsak általuk fémjelzett VGA-val. Gondoljátok végig az üzleti jelentőségét!
Mi lenne a megoldás... vegyél másik, újabb gépet a régit meg dobd ki! Tipikus forgalomnövelő eljárás! Aki azt hiszi az Intel máshogy gondolkodik, az súlyosan téved.
Ha máshogy tűnik is, az csak a konkurrencia miatt van. MINDEN CÉG NÖVELNI AKARJA AZ ELADÁSI RÁTÁT! Erre a dll cserés eljárásra a Catalystok íróinak kellett volna felhívni a figyelmet, hiszen a Barton platformmal tisztában vannak, hogy mégsem tették meg -ez elárul valamit.
Ezért van nagy szerepe az együtt gondolkodó közösségeknek, az "amatőröknek" a "hobbizóknak" a fórumoknak. Őket nem üzleti érdekek vezérelik!
Nagyon köszönöm mégegyszer, nem csak neked, hanem az összes fórumozónak azt a sok segítséget amit kaptam. Remélem tudom viszonozni!
Még egy gondolat: sokkal több jó Ember van a világon, mint az a média sugallja és nekik össze kell fogniuk!KÍVÁNOK NEKED ÉS MINDEN FÓRUMOZÓNAK BÉKÉS , BOLDOG KARÁCSONYT ÉS BOLDOG FPS-EKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET!
-
Neondervis
csendes tag
válasz
Neondervis #14361 üzenetére
Az előbbit privátba szántam...
Nem bírtam ki, korán felkeltem, az addig fennlévő drivert nem pucoltam le, és jó lett.
3DMark03-ban 10980 pontot dobott!!!!!!!!!
Szóval: működik a dll csere, volt már ilyen próbálkozás de blokkolta a directx 3D megjelenítést.
A dolog frappáns, a CSAPATCH-hoz viszonyítva, egy kérdezz felelek játékhoz hasonlítva a helyzetet: Alaphelyzetben a proci nem tud válaszolni a kérdésre és újraindít, a CSAPATCH megmondja a procinak hogy mit válaszoljon, a dll csere miatt a kérdés már fel sem merül.
A manus zseni az biztos, köszönöm a segítséged!
Más konfiggal is nagy valószínűséggel megy a dolog, aki hasonló SOCKET A proci és új kártyával küszködik, próbálja ki!
MŰKÖDIK A KARÁCSONYI AJÁNDÉKOM, DRÁGASZÁGOM...
Ha bárkinek tudok segíteni, a mailom él! -
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14358 üzenetére
Nem néztem, ,jónak tűnik , de csak holnap este tudom kipróbálni.
Még holnap is melózok 5-ig. Ha OK a dolog dobok egy privátot. Ha te tudnád előbb kipróbálni, légyszíves írj egy sort. Köszönöm.
Ja holnap elugrom egy ATI9800pro kártyáért, 6000.- ért odaadják és ha nem jön össze a 2600xt az Ünnepekre- nem maradok játék nélkül. A feleségemnek meg azt mondom az ajándék kártya csücsül a gépben...
ui: A dolog tuti hogy megoldható, csak addig kell kibírni. -
Neondervis
csendes tag
válasz
Neondervis #14354 üzenetére
Még egy mondat a tesztekről: HD2600xt AGP
Az AQUAMARK lefut hibátlanul, a 3DMark 2001 az utolsó előtti tesztnél újraindítja a gépet,
a 3DMark 2003 a második tesztnél indítja újra a gépet. Nem tudom a tesztlépések sorrendjét, hogy éppen mit tesztelne, de beüt a krach... annál a tesznél valszeg fontos szerepe lenne a processzor opcionális támogatásának Nem táp hiba, már cseréltem azt is.Nem akarok mások idegeire menni a gondommal, ha sikerül megoldanom, az eredményt mindenképp közkinccsé teszem.
-
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14352 üzenetére
Hello!
Még fennáll a problémád a hd2600 kártyával?
Ha igen, egy tanács -nekem ugyan nem jött be de lehet hogy téged kihúz a pácból...1) Uninstall all ATI driver.
2) Install only ATI 8.12 hotfix driver http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=31625
3) if in game crash, read this and install CSAPatch: http://www.vgaforum.com/showthread.php?t=21035
My computer crash every time i play medieval 2: total war. Now is good.A problémát BIZTOS hogy a proci okozza! Gyanús volt még a VIA chipset is, de a probléma Nforce alaplapoknál is jelentkezik...
A CSAPATCH erre lenne megoldás, sokaknak működik is - nekem nem!
"A javítás "CATALYST Socket A patch" nem véletlenül.
Ha megtudsz valamit, légyszíves oszd meg velem.
Ma még megpróbálok valamit, az op. rendszer nem a C meghajtón van, lehet hogy ezért nem telepíthető a patch... Felnyomok egy "meztelen" XP-t egy próbavinyóra...
Bárkinek bármilyen ötlete van, nagyon hálás lennék érte.SEGÍTSETEK, itt a Karácsony és nem működik az ajándék kártyám.
Előre is köszönöm! -
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14352 üzenetére
Nem gyenge a vas, más a probléma.
A Barton magos procikkal vacakol a kártya, mivel ha jól emlékszem, az SSE2 utasításkészletet kéri a procitól az alkalmazások közben és akkor kifagy, belassul, atiduag.dll probléma etc. A szakirodalom a CSAPATCH 1.0.1 javítást javasolja,(meg 8.12-es drivert)ami megérteti a rendszerrel hogy ez a proci nem tud ilyen extrákat.
Ez az elmélet. A tény: három napja küszködöm a konfigommal, ugyanezzel a problémával, és a jégcsákányomat veszem elő nemsokára hogy beleállítsam a gépembe.Sajnos már a CSAPATCH sem megy fel a gépre csökkentett módban, azt kapom: Az alkalmazás konfigurációja nem megfelelő, az újratelepítés megoldhatja a problémát.
A megadott driverek sem mennek fel,( 9.1,8.12...) Azt kapom: Vagy a hardver vagy az op rendszer nem megfelelő a driver telepítéséhez... Már volt Win7 és XPsp3 meg SP2 is a gépen, a helyzet katasztrófa. A feleségem ezt a kártyát vette nekem Karácsonyra, a lehalt 9800pro helyett, és most itt szívok vele.Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!
Konfigom: Barton 2.6 proci, Gigabyte GA-7vt600-1394 alaplap 2GB Kingston és egy SAPPHIRE HD2600xt AGP kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest