- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
fagy53 #11472 üzenetére
Mert minek? Mert felesleges pluszkiadás?
Szerinted hány %-on kell járatni egy gyári hűtőt, hogy lehűtse? Mennyi hangja van annak?
Jah, persze, 600Ft@5V... volt már 1000Ft-os ventim, amelyik 5V-on is zúgott mint állat. (GlacialTech SilentBlade entering bearing) Kifog valami hasonlót és veszettmód hálás lesz neked. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
fagy53 #11469 üzenetére
Egy venti +1500 pénz, már ha nem akar adni egy pofont a sz@rnak valami zajos szeméttel, az már majd' 17k, meddig akarod felverni az árat?
Ott van ATT, ingyé' leveszi neked az órajelet és a ventifordulatot is, utána se nem meleg, se nem zajos a kártya, és megúszta 12k-ból az egészet.Szerk.: Nézted az adatlapom? Látod mi van a kártyámon?
Honnan tudod te milyen ótvar házban van a konfig, nem egy mai darab, az MSI-nél pedig biztosan bezavar valami pasztázási malőr is, szerinted azzal akarja kezdeni, hogy szétszedi? -
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11256 üzenetére
Az a duplázott cerka igen is hogy jó proci, kerestem egy két tesztet gugliban, és hát nem semmi miket ki nem hoznak belőle külföldi fórumtársak is. Ja és ugye az a Gigabyte alaplap egyébként is bestbuy de nagyon nagyon, haveromnak most raktam össze egy gépet, és ilyet rendeltünk neki, csak jókat tudok elmondani róla.
Vaniliásrönk: Igazad van, AMD fronton is vannak ugyanilyen alsókatos bestbuy prockót, sőtt AMD vonalon szerintem most több is van ilyen mint intel vonalon. Intelnél még az E7200, és társai.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
válasz
fagy53 #11232 üzenetére
keresek vmi tavtartot, szerintem lehet is venni vmi hasonlot, majd korulnezek
firefox logo -
radírfej
senior tag
válasz
fagy53 #11232 üzenetére
ez nagyon korrekt ötlet, ami a ventilátor beljebb helyezését illeti, távtartónak mit használtál?
gumibakokat? még elnyelne a rezonanciából is.
én oldalfalról hűtöttem a passzív gigát, 9cm-es coolink-el 1300-on, de még így is épphogy elég volt.
a sapphire gyári hűtését most nem kell támogatni, de akarok mellé még egyet, így viszont már nem árt megint az oldalventit bevetni.
-
psyho85
aktív tag
válasz
fagy53 #11167 üzenetére
Nem fúró, hanem fúrószál: azért az előbbi kicsit sok lett volna
A kedves bátyó 2600xt-t hűt a vf900-al? Ilyen réz-rózsáknál nem is csodálom, hogy el tudja vinni a ház jó helyen lévő ventije a meleget, van elég felület hozzá!
Nekem csak egy ősi (idén lesz 9 éves) házam van, aminek az oldalán még szellőzőnyílás sincs, belemegy egy venti előre, meg egy hátra - 'oszt csók. Ebből kifolyólag az oldala nélkül operál a dolog, de már dolgozom az ügyön, a fúrót/flexet nem kímélem, lesz még ebben néhány venti
-
psyho85
aktív tag
válasz
fagy53 #11151 üzenetére
Hát, ezzel a vf700Cu-val desktop alatt (venti olyan 50%-on) 38-44 fok (külső hőmérséklettől függően), eddig volt 40%-os gyári hűtő mellett 51-58 fok. Most ha kitekerem maximumra a zalmant, akkor olyan hangos, mint a gyári 40%-os, és erőteljes, hosszas terhelés után se megy 56-57 fok fölé. Szóval azért hatásos, az a 10 deka alumínium meg műanyag nyomába se ér a majd fél kiló réznek
!
Az "új" directx okozott valakinek vmi változást?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11131 üzenetére
csak hülyültem, öcsémnek volt sokáig 8500Gt-je, és átjött hozzám. Kérdezte is hogy miért olyan szépek nálad a szinek, és miért élesebb a kép. Mondtam neki, hogy biztos a monitor miatt. Ami lehetetlenség mert neki LG 19" LCD-je van, nekem meg Hanns-G 19" LCD-ém. Nem hitte el természetesen. Így amikor eladta a 8500GT-jét 14K-ért és vett ugyanazon a pénzen egy 2600XT GDDR4 Sapphire-t (baxxa meg én előtte vettem két héttel GDDR3-at 24K-ért
) , csak akkor látjuk hogy most meg nála szebb az egész 2D-ben is meg 3D-ben is. Nem akart hinni a szemének.
anno ugyanígy jártem amikor még FX5700-am volt, és lecseréltem egy 9550-re, ott
-
válasz
fagy53 #11127 üzenetére
én továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy az RV670-nek nem a textúrázás volt a fő gondja (hanem a shader kihasználtság), de ez sajnos már nemigen fog kiderülni...
de a magam részéről örülök, hogy kicsit irányba állt az nVidia, így legalább elindulhat a DX10-es vonal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11122 üzenetére
Hmmm, egyértelműen BESTBUY a 4850!
18K volt a pro-m, vajon mennyi pízt lehet kérni érte? Mondjuk most a nyáron még valszeg nem fogok cserélni, igazából alig játszom. Bár akkor meg minek cserélni. Mindegy, ha esetleg 30K-ra kerülne az ára, biztosan cserélném 4850-re karimat, kérdés nélkül.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
fagy53 #11037 üzenetére
Ez mondjuk egy elég görény húzás volt, és felesleges is, a 2600XT fele-harmada a nagyobb kariknak, 1200MHz-en se jelentene házon belüli konkurenciát semminek...
Szerk.: Meg ahogy hallom a HD4850-eseket is lekorlátozták 700MHz-nél, de azt valószínűleg meg lehet majd kerülni idővel. Persze értelme ennek sincs, a GDDR3 úgyis megfogja nagy felbontásokon, legalább örülhetnének a csóró userek a magas GPU órajelnek, de nem, csak azért se...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #10942 üzenetére
Ennek én is örülök. Fagy53. Nálam valami zűr van minden driverrel kipróbáltam, de a tuning hatástalan 3DMark06 hozza az alapórajeles eredményeket, mintha nem is tuningolnék, vagy mi a fene.4789 (8.4)pont, meg 4812 pont(8.6). Nálam valami zűr van, de csak XP-n, vista alatt fasza 5288 pont, és jó is. Először a Crysis-nél vettem észre, hogy valahogy szar, mintha nem húztam volna semmit. Ez érdekes.
-
Futto
csendes tag
válasz
fagy53 #10843 üzenetére
Hi!
Hát én nem tudom, de ha levettem 4-re, akkor olyan képpel jött be az xp, mintha csökkentett módban lenne, a képernyő tulajdonságainál a színmélység 4 volt!
A képernyő meg alapértelmezett!
Felraktam 32 így jó, de az aquamárknál semmi változást nem vettem észre.
Jelenleg más teszt progim nincs, de amúgy nem inkább az lenne a logikus, hogy a rendszer memójából használjon többet, mivel az sokkal több, mint az agps(256gddr3) karimé? -
BabLeWeS
csendes tag
válasz
fagy53 #10480 üzenetére
nem ATT-vel tuningoltam hanem rivatuner-el
tzsolesz: 3,00GHz intel pentium D (2mag)
vaniliásrönk: nem az ATT mérte az fps-t mert letöröltem és még mindig méri... de engem nem zavar
de nem hittem volna hogy ilyen erős a kártya egy kis tunngolás után, de még mindig nem ér fel a 3870-hez
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #10200 üzenetére
Értem, és köszi, tudom egyébként ezt. Sokat értetlenkedtem az elején ezzel. Én csak azt mondtam, hogy a CCC is beleszól a tuning-ba, ezt valahol hallottam, és gondoltam valaki megerősít ebben.
Így utólag szerintem hülyeség.
Itt van az XP-és eredményem. 3DMark06 2600XT --->XP SP2
Majdnem 560 ponttal több mint vista alatt, azért ez nem semmi.
-
barnam_
nagyúr
-
hfrankee
senior tag
válasz
fagy53 #10134 üzenetére
Igen,ezt ismerem,köszönöm,de a main/driver settingsnél nem lehet semmi opciot megnyitni,nem ad fület.Csak annyi van kiirva hogy Catalyst detected!
A target adapternél,ahol a monitoringot meg tudnám nyitni,nem mutatja a megfelelő opcios ikont...
Ezekután vmi?!
fagy53,te már többször láttál el jó tanácsokkal,most is bízom benned -
válasz
fagy53 #10008 üzenetére
Készen van - kissé nehéz szülés volt...
-
Zolee11
senior tag
válasz
fagy53 #10077 üzenetére
ejej...
a kérdésem ez volt: és az tuti, hogy van benne önvédelem? az ok h van benne egy szenzor, de le is kapcsolja a vga-t, ha az túlmelegszik? viszont a win hajlamos restartolni, ha a kártya "mókázni" kezd.tehát én azt kérdeztem, hogy van-e benne védelmi áramkör és nem azt, hogy tönkremegy-e ha leáll a hűtés. te erre azt válaszoltad, hogy már hogya viharba ne lenne, erre kértem, hogy részletesen magyarázd... arra vártam, hogy leírod hol olvastad, azt, hogy van benne pont ugyan olyan védelem mint a CPU-ban... szal itt elbeszéltünk egymás mellett rendesen.
tehát megállapodhatunk, hogy maximum szoftveresen állítja az órajelet visszább, vagy kapcsolja ki a kártyát a védelem, persze ha még nem fagyott le az egész rendszer... -
Zolee11
senior tag
válasz
fagy53 #10067 üzenetére
Aha
és hogy müködik a maglassulás ha a GPU már fagyott ? A védelemnek nem csak a szétolvadástól kell védni-e hanem attól is, hogy nem fagyjon a kártya a túlmelegedés miatt. A 6600-as esetében működő hűtővel is 97 fok volt a GPU terhelve, szal az bőven 127 fok fölött volt álló ventivel.
A CPU más tészta, ott hardveres hűfokvédelem van, AMD procik 120 foknál kapcsolnak le, de addig lassulás sincs és fagyás sem, legalábbis az én CPU-m esetében.
De a GPU-k esetében nem tudok ilyen hardveres védelemről, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs. Ezért is kérdeztem, de a magyarázatod eddig nem volt túl meggyőző. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #10012 üzenetére
Gratulálok uram! Nem emlékszem mi is voltál előtte?
Hogy is van ez, kiderül itt, hogy csak kell az az 512Mb-os VGA 2008 közepe táján?
szerk: egyébként hogy a fenébe is van ez a rangsorolás? Biztos nem csak a hsz-ok száma számít csak, hanem a regisztráció óta eltelt napok száma is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Konteó topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged