Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbego
aktív tag
válasz
donnie.d #506 üzenetére
Nekem a Health appban így van beállítva: [kép]
Ha visszaolvasol itt a fórumban, akkor találsz majd olyan kommenteket, hogy valakinél nem jól számolta a lépést.
Ezt én nem tudom, mert fogalmam sincs, hogy egy nap mennyit lépek. Nincs egyéb lépésszámlálásra hitelesített eszközöm, amihez hasonlítani tudnám, hogy pontosan számol e.
Ha fontos, hogy pontos legyen a lépésszámlálás, akkor inkább valami hitelesebb eszközt keress. -
donnie.d
aktív tag
Nagyon szemezek egy ilyen órával.
Kérdésem az lenne, hogy mennyire megbízható?
Átlagos dolgokra kellene. Egyrészt időjelzésre, mert munkám folyamán nem tartom magamnál a telefont. Másrészről pedig mérje tevékenységeket miközben dolgozok, amit aztán a Samsung Health alkalmazással lenne szinkronizálva.
Olvastam, hogy ha aktív a health alkalmazás, akkor az alkalmazás által számolt lépéseket veszi alapul nem az óráét (vagy nem adja össze). Ez valós? -
blueMerle
veterán
Milyen ügyfélszolgálatosból avanzsált szervizes? Hol írtam én ilyet? Végig szervizest írtam
Bevizsgálás nem történt meg? Bevizsgálta, az ő órája mutatott 70-et a Fit 3 165-öt 140-et, 200-at, többszöri factory reset után is. Sőt, hátra is vitte, ott feltételezem gépre is rakta. Leírtam. Mit szeretnél még Te ezen vizsgálgatni tovább? Ez nem egy hadronütköztető, hogy 300 fő kelljen ahhoz, hogy megállapítsák, miért nem hasad a mag....Egy filléres vacak.
Hivatalos szerviz szakvéleményt állítottak ki, azt írtam alá, az azonnali cserére pedig a márkabolt/szakszerviz tulajdonosa adott engedélyt, ezért telefonált a szervizes mókus. Akkor kivel mit szeretnél megfizettetni? Nem egy Zug-GSM-ben voltam hanem egy szervizzel rendelkező Samsung márkaboltban, ahol konkrétan javítanak is.
Itt kimaradt a körből az, hogy nem küldték el sehova (hova küldték volna, magukhoz egy veréb hátán?), és képesek voltak megoldani helyben. Nahát, botrány.
Igen, tudom, értem hogy nálatok nem így mennek a dolgok, tapasztaltam ne aggódj, de nálunk egyrészt: már kezdik megérteni, hogy az ügyfél az amúgy fontos szereplő abban a játékban, hogy ne dögöljenek éhen és kettő: kurva szigorú fogyasztóvédelmi törvényeink vannak és a betartatásukra is odafigyel a helyi felügyelet. Szóval egy ilyen filléres vacakkal nem fognak kanosszát járni hetekig, tök feleslegesen, ezzel rabolva elsősorban a saját értékes idejüket, aminek végül ígyis-úgyis csere a vége, mert ezt az eszközt nem javítják, csak cserélik. Nem értelmesebb így, hm?
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz
blueMerle #503 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy Magyarorszagon ilyen nem lenne
...
Teljesen logikatlan az egesz, akarmennyire jofejseg, mar, ha tenyleg megtortent az eset.
Teljesen nonszensz ket kulonbozo eszkoz alapjan egy osszemerest csinalni, raadasul ugy, hogy bevizsgalas sem tortent meg, igy hivatalos szerviz szakvelemenyt sem lehet megallipitani, hogy gazdasagi kar lenne a javitas, amiert kaphatnal egy ujat, vagy visszafizetest.
Ha valoban megtortent az eset, es a vezetoje lennek az ugyfelszolgallatosbol spontan avanzsalt szervizesnek, egy eros ejnyebejnye utan a fizetesebol is levonatnam azt a kb. 20.000 Ft-ot.
Garmin Venu2-vel en is szemeztem anno, biztos, hogy jobb, mint a Fit 3, de nem egy arkategoria a ketto.
-
blueMerle
veterán
Végül tegnap nálunk (SK) bevittem egy Samsung márkaszervizbe, a szervizes megnézte, összehasonlította többször a mért értékeket a saját 7-es Watch-jával (ugyanazon a kézen), majd konstatálta hogy amit mér az órám az erősen bullshit, telefonált egyet, hátrament a raktárba, és a kezembe nyomott egy vadonatúj bontatlant, két aláírás és mehettem is.
Na, egy biztos. Lehet hogy ez nem a legjobban sikerült Samsung eszköz, de ilyen garanciális ügyintézés előtt emelem kalapom, ez azért nem semmi
Így bontatlanul, újonnan már nyugodt szívvel adom el.
Egyébként egy Garmin Venu2 Slate Black váltotta.
-
Fall-N
veterán
Nem mindenki használja az egészségügyi méréseket. Ameddig megvolt a Fit 3 én sem használtam. Hívások és üzenetek jelzésére kellett, meg reggel ébreszteni. Ezt tudta hiba nélkül, többi nem érdekelt. Itt Hardveraprón adtam el, nem panaszkodott a vevő, hogy bármi baj lenne. Igaz teljesen karcmentesen, újszerű állapotban adtam el, 10e Ft-ért + 10 hónap gari + kijelző védő fólia + gyári narancs szíj. Annyiért bestbuy volt.
Jelenleg Watch FE-m van, itt sem nézegetem túlzottan az értékeket, igaz ez pontosabb jóval. A test összetétel az jópofa. EKG, meg vérnyomást még nem néztem (kell az ADB-s hack, mert nem Samsung telefonom van).
-
-
blueMerle
veterán
Srácok, nekem eljött a pillanat hogy eladjam ezt a jószágot. Ilyen pontatlan trackerem sose volt még. Bizonyos okoknál fogva a nyugalmi pulzusom egy kicsivel magasabb mint a normál (vérnyomás gyógyszer) de az utóbbi hetekben kezdtem megrémülni, mert rendszeresen ilyen 100-as resting értékeket mért. Egy profi pulzusmérővel összevetve kb 20-al kevesebb ez az értékem a valóságban. Lehet hibás a cucc, nem tudom, eleinte nem mért ennyire pontatlan értékeket de így használhatatlan sajnos.
-
-
gyuri2008
veterán
-
gyuri2008
veterán
válasz
donhellner #488 üzenetére
Pedig nekem tőlti A52 telefon.60% 100%-ra.
A kábel végét a telefonba dugtam nem az adapterba.[ Szerkesztve ]
-
gyuri2008
veterán
Telefonról is lehet tölteni a pántot??
-
mrbego
aktív tag
Szia
Most próbaképpen létrehoztam egy naptár bejegyzést a telefonon. Aztán a karkötőn megnéztem a naptárat és ott volt.
Szerintem az elég gáz lenne ha csak egy héten egyszer szinkronizálna.Pl. Mikor a karkötőn bekapcsolom a Ne zavarjanak funkciót, akkor a telefonon is azonnal némítva lesz.
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Akinek ilyen órája van, hogy működik a naptár szinkronizálás rajta Samsung telefonnal? Valahol azt olvastam, hogy heti 1x szinkronizál csak, ez valós infó? Ajándékba lenne az óra és fontos lenne, hogy naptár események mindig frissek legyenek az órán is. Egy Galaxy S24-el lenne párosítva.
-
Kicilány2
csendes tag
Most vettem én is ilyen órát, régóta szemeztem vele. Előtte Honor band 6 volt 4 évig, de már az akksija 3 napot bírta. Abban sem volt gps, de futáshoz vittem telefont is, meg amúgy is együtt van a két készülék. Félve vettem meg az itt olvasottak miatt, de kellemes csalódás volt, nagyon szeretem. Múlthét szerda óta van a karomon éjjel nappal (2x 6 órát nem volt), azaz 8,5 napja, most fog csak lemerülni. (AOD nélkül). Nekem jobban bejön mint a Honor band 6. Eddig...
A Viber hívást,és messenger hívást a Honor se tudta, max a vibert egy rezgéssel szokta, de nálam mostanában a Viber hívás amúgy is kimerül abban,hogy nemfogadott hívásként jelenik meg a telefonon is...
Telekom black friday akcióban 14900ft volt -
Mr.Peter
aktív tag
Ma vettük egy ilyen órát. Komoly, hogy nem jelzi a messenger, viber, hívásokat, csak értesít a nemfogadottakról?
Azt gondoltam, hogy ez már alap kb. Lehet visszaviszem... -
simico
aktív tag
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy az óra egyszercsak elveszti a kapcsolatot, nem látják egymást a telefonnal. Csak az óra újraindítása segít ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
-
Akelaus
senior tag
Elgondolkoztam ezen az órán ennyiért, de olvasva a hozzászólásokat, elbizonytalanodtam. Nem Samsung telóval használnám, hanem Motorola/Nothing Cmf1-el.
Lehet teszek vele egy próbát, van 14 nap meggondolni a dolgot.
Fura hogy van akinek tök jól megy, és van akinél pedig nem, vagy ilyen-olyan hibát talál. -
winbox
senior tag
Hááát... 2. hét ugyanazzal a felhasználással: 5 napot ment el. Ami számomra még mindig tökéletes lenne, mert tölteném én minden nap, nincs ezzel bajom, viszont előjöttek a kapcsolódási problémák. Egy csomó értesítést nem kaptam meg, volt többször is olyan, hogy híváskor sem rezgett. Minden akkuoptimalizálás meg ilyesmi kilőve a Wear-re és a Health-re is, de már az első napon ezeket beállítottam. Nagyon érdekes, hogy egy hétig tökéletes volt. Na mindegy, ment vissza Alzának, érkezik helyette egy Samu Watch
-
gyuri2008
veterán
Mi a legfrissebb Szoftver verzió?
-
Tin
veterán
Akkor fürdéssel megy AOD-vel, végül is nekem mindegy. Nekem semmin nincs AOD, igazából ez még a 10+ évvel ezelőtti beégős OLED időszakból maradt meg nálam szokásként. Meg igazából pl. a Watch 4-nál egész jól működik a kézemeléses bekapcsolás, szóval szükség se nagyon volt rá.
Kriminális, de a Samsungról beszélünk, ami ugyanazon név alatt más procival forgalmaz készüléket különböző kontinenseken, vagy most a tévéknél más a panel a különböző méretekben, és hallgatnak róla, meg sorolhatnám pl. a gödi gyár szemétségeit is. Ha az a kérdésed, hogy miért bírnak kevesebbet, szerintem azért, mert egyre erősebb vas van alattuk tök feleslegesen, és az többet is fogyaszt.
Watch 6 Classicos visszajelzést köszi. Az a lényeg csak, hogy 2 év múlva is bírjon 1 napot az akkuja, mert a 4-ese 2.5 éves, és már estére szinte teljesen padlón van.
Most azt mondod, nem jó. Ahhoz képest nem, hogy a régiek elmentek lazán egy hetet, de ahhoz képest azért igen, hogy nem kell naponta töltögetni.
Az utolsóra meg annyit, hogy oké, jó egy pár éves karpánt is, de csomagoljak be egy használt karpántot karácsonyra, vagy valami párezer forintost, és adjam át azt?
Vágod...
-
qltsar
veterán
Írtam amúgy azt is, hogy mire kellene: Működjön benne a pulzus, véroxigén, legyen valamiféle alvásmonitorozás, és menjenek az értesítések, akár üzenet, akár email, meg a telefon. Ja meg az ébresztés. - Kivétel nélkül mindegyik tudja ezt a "márkásabbak" közül.
A napi töltögetés azért odafigyelést igényel, de a heti 1-2 simán belefér. AOD nem kell folyamatosan, elég a csukló emelésekor. Ezen nem kellene múlnia, fürdéskor leveszi, töltőre fel, simán beiktatható napi rutinba.
A reklámozott készenléti idő nyilván hazugság, Samsung mindig túlhazudja magát.
Ez akkor is kriminális magukhoz, és a konkurenciához képest is! Huawei pl. kerek perec odaírja, ha bekapcsolod AOD-t akkor 3 nap max, ami szintúgy vicckategória, de legalább nem panaszkodhatsz. 2-3 éve 5-6 napot elment az Amazfit GTR 2-m, nagyobb felbontású és méretű kijelzővel, mint a mai standard okospántok. Az első Xiaomi bandek 20-30 napot mentek emlékeim szerint. Nem értem, hogy mi történt, mivel sokkal többet nem ajánlanak ebben a kategóriában, funkcionalitás szempontjából.A WearOS meg tudom, hogy jó, nekem és asszonynak is Watch 4-es van, neki épp az előbb jött meg a Watch 6 Classic, de 40-esben, gondolom az nem fog kibírni 2.5 napot,
Nem fog, 1.5 nap kb. AOD-vel.A Fit3-nál az 5-6 nap teljesen jó, szintén AOD nélkül. Nem jó.
És akkor ilyen okospántnak mit vennél? Huawei vagy Xiaomi? Mert gondolom nem a Fit3-at.
Továbbra sem értem, hogy miért releváns, hogy mit vennék. Teljesen másak az elvárásaink. A leírtak alapján egy pár éves Xiaomi Band 5-6-7, amit kb. 3-5000 Ft-ért be tudsz szerezni teljesíti, hosszabb akkuidővel, és talán minimálisan pontosabban.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz
ratcache #466 üzenetére
Valószínűleg évekig ugyanez a pántjuk lesz, majd kicsiszolgatják. Legalábbis remélem.
Amúgy ma jött meg, a dobozon a gyártási dátum 2024.11.02. Szóval friss.
De még viccesebb a Galaxy Watch 6 Classic, annak a dobozán 2024.11.12 van. Múlt kedden legyártották Vietnamban, tegnap feladták Európában, ma ideért.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tin
veterán
Köszönöm, ez így világos. A pontosság is sokféle lehet, mint írtam, nekem Watch 4 van, szerintem abban pl. a vérnyomásmérés az ilyen véletlenszám-generátorhoz hasonló, a pulzus és a véroxigén "kábé" pontos, nekem pl. a pulzust sokszor eldobja úgy, hogy egyszerűen nem is mér egy ideig aktivitás közben, a véroxigénnel nem is szoktam szórakozni, mert szerintem kb. arra jó, hogy lásd, ha alacsony, de az, hogy 93% vagy 99%, kb szintén random módon megy, a lépésszámot pedig sose követtem, nem is tudom, hogy az óra vagy a telefon számolja, de ha jól emlékszem, az ide-oda töltögetés a legelején itt is megvolt. A GPS-e is pontatlan, de amúgy nem vészesen.
Ennek függvényében nem tudom, hogy egy ötöd-tizedannyiba kerülő karpánttól mit várhatok, illetve hogy mi olyan nagyon pontatlan a Fit3-on, ami ennyire rontja a megítélését. A lépésszámláló, vagy az, hogy oda-vissza szinkronizál és duplázik? Vagy valami más baja is van?
-
MLA
tag
Igen, akiknek az elején probléma volt azok vagy eladták vagy bevágták a fiók mélyére és nem foglalkoznak vele. De ha végig olvastad gondolom neked is feltűnt hogy akik elégedettek, azok közül is sokan írják, hogy "ja nekem nem fontos a lépésszám, meg a pulzus meg hasonlók. Vagy jó, de csak otthon használom mert amúgy másikat használok. Vagy hat igen a lépést nem jól méri, de csak két háromszáz lépést téveszt vagy csak pár naponta nulláz. Vagy jó miután újra indítom. "
Igazság szerint követem a témát, mert nagyon szeretném ha jó lenne, mert amúgy nagyon tetszik, és Samu mint minden cuccom.
Most egy Huawei-t hordok ami nagyon jó. Volt Band 8 és Fit 2 is, mindkettő nagyon jó. -
Tin
veterán
Írtam amúgy azt is, hogy mire kellene: Működjön benne a pulzus, véroxigén, legyen valamiféle alvásmonitorozás, és menjenek az értesítések, akár üzenet, akár email, meg a telefon. Ja meg az ébresztés. A napi töltögetés azért odafigyelést igényel, de a heti 1-2 simán belefér. AOD nem kell folyamatosan, elég a csukló emelésekor.
A reklámozott készenléti idő nyilván hazugság, Samsung mindig túlhazudja magát. A WearOS meg tudom, hogy jó, nekem és asszonynak is Watch 4-es van, neki épp az előbb jött meg a Watch 6 Classic, de 40-esben, gondolom az nem fog kibírni 2.5 napot, hanem inkább csak 1.5-et. De mindegy, ha a bő 1 nap megvan, akkor 1 év után is meglesz.
A Fit3-nál az 5-6 nap teljesen jó, szintén AOD nélkül.
És akkor ilyen okospántnak mit vennél? Huawei vagy Xiaomi? Mert gondolom nem a Fit3-at.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Lenyeges a felhasznalas is.
Normal esetben AOD nelkul bir ki a tobbsegnek jo esetben 5-6 napot.
AOD ezt lefelezi.Reklamozott keszenleti ido: 14 nap.
Watch 6-om: 2.5 nap
Fit 3: 3 napUgyanazzal a felhasznalassal, es WearOS fenyevekkel komolyabb, mint egy RTOS.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Pontosan, ennyi kell, nincs is több elvárás. Működjön benne a pulzus, véroxigén, legyen valamiféle alvásmonitorozás, és menjenek az értesítések, akár üzenet, akár email, meg a telefon. Ja meg az ébresztés. A napi töltögetés azért odafigyelést igényel, de a heti 1-2 simán belefér.
-
Tin
veterán
De tegnap este végigolvastam az egész topikot, és igazából az elején voltak panaszok a duplán számolás miatt, aztán ezek lassan megszűntek, és neki 3 órát bír és egy rakat sz.r de nem fizetett érte, a többieknek meg 5-6 napot bír, nagyjából pontos a számláló, és működik minden. Akkor most döntsd el, hogy ez rakat sz.r, vagy pedig egy alsókategóriás fitnesztrekker.
-
Fall-N
veterán
Mások az elvárásaink qlstarral. Nekem csak a hívás jelzése és az értesítések miatt kellett a Fit 3, így rohadtul nem érdekelt a lépésszámláló. Bónusz, hogy ébresztett, így nem keltette fel a családot. De a Wear OS-sel régóta szemeztem, így előbb - utóbb megvettem volna a Galaxy Watchot, a Black November akcióban meg adott volt a jobb ár is. A FE-t is néztem, hogy meg fog jelenni, így az lett. Amivel többet tud a Watch 7, azért nem akartam a dupla vételárat kifizetni.
De a lényeg, hogy a Huawei is megbízható, a Band 9 is jó vagy a Band 8 vagy "házon belül" a Honor is szintén. Valószínűleg most akciós, így érdemes megnézni pár helyen.
-
MLA
tag
Azt hogy csak qltsar mondja az órára hogy finoman szólva is nem az igazi még az árához képest sem, nem azt jelenti hogy csak neki rossz, csak a többiek már unják megírni vagy már megszabadultak tőle.
A huaweihez vegyél szíjat az Alin pont ugyanolyan mint amit Magyarországon kapsz (tapasztalatból mondom) és apróért kapod. -
Tin
veterán
Vágom, olvastam a te véleményed is, és mivel téged ismerlek, mérvadóbbnak tartottam. Asszonynak amúgy épp ma hozza a futár a vadiúj 6 Classicját, nekem ugye a Watch 4 van, mindig azzal trackelem a bringázást, csak hát a gyereknek most minek vegyek okosórát, amikor a suliban ellophatják, meg a dolgozatírásnál mindig problémáznak ezen. Egy Fit3-at rendeltem neki, gondoltam, hogy azzal nem lesz. Náluk az olcsóság a lényeg.
Meg asszony mondta, hogy anyósnak kellene valami, na most neki se kellene ennél drágább, csak nem tudom, hogy az aktuális Xiaomi/Huawei/Amazfit/Samsung vonalon melyik a legjobb. Xiaomit nem igazán akarok, a lányomé nyáron egy sima Balcsizás után nyekkent meg, pedig nem sokat hordta, Huawei volt a fiamnak, az nagyon rendben van, csak majdnem drágább rá az újabb szíj, mint egy új óra BF-en, ami vicc, az Amazfitet meg nem ismerem. Meg igazából a Fit3-at se. Ha ez a Fit3 nem jön szembe a Watch 6 vásárlásakor, akkor a fiamnak is Huaweit vettem volna. -
Fall-N
veterán
Xiaomi Smart Band 9 jól sikerült, bár nekem a 8-cal sincs gondom. Azon kívül, hogy már el kéne adnom a Fit 3-mal együtt. Én véglegesen Wear OS-re váltottam, nem izgat, hogy naponta kell tölteni. Semeddig sem tart lefekvés előtt rádobni a töltőre. Ha van otthon Qi töltő, akkor még egyszerűbb ledobni rá. Cserébe mindent tud, amit szeretnék, ott a Google Wallet, így telefont sem kell vinni magammal, ha elmegyek edzeni. Nekem Galaxy Watch FE van.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Elolvastam a topikot, tőled azért kicsit leolvadt az agyam, így fél évnél is több időtartamot átolvasva biztos vagyok benne, hogy az ingyen pántod valami korai széria, és egyszerűen hibás, viszont mivel ennyi energiát fektettél a hittérítésbe, kérlek segíts azzal kapcsolatban, hogy az előzmény hozzászólásodban írt karpántok közül melyiket ajánlanád.
Olyan kellene, ami tetszőleges Android telefonnal képes a kapcsolódásra, megjeleníteni annak értesítéseit, illetve tud folyamatosan pulzust monitorozni és menteni, és nem kell egy-kétnaponta tölteni, mint a Galaxy Watchokat.
Egy Fit3-at rendeltem már most ajándékba (37€ volt), de elbizonytalanodtam, hogy ez tényleg ennyire sz.r-e. Szóval ebben az árkategóriában (50€ / 20e Ft alatt) a "minőségibb" Huawei/Amazfit/Xiaomi gyártótól van a Samsungnál jobb, és ha igen, melyik?
Köszi előre is, a többiek tippjeit is várom.
-
winbox
senior tag
+1 Ugyanez a véleményem. Nekem egy hete van meg, csak pozitív csalódás, mert a kommentek miatt rosszra számítottam. Még egy Xiaomi Band 8-nál is pontosabban mér, heti 2-3x futás is, az volt előtte, most fogom majd először tölteni 1-2 nap múlva, AOD-n kívül minden bekapcsolva, alvásmérés is. Értesítések tökéletesek, nekem 2024. október közepi gyártás, Alzás vétel, hogy ha 1 hónapig kiderül, hogy nem válik be mehessen vissza, lehet benne valami, hogy valamit javítottak, hogy újabb gyártás, de, ha minden marad így, jó társam lesz
A lényeg, hogy én nagyon elegedett vagyok vele az S23-al.
-
-
qltsar
veterán
-
odipapa
senior tag
-
qltsar
veterán
Alapveto elvarasokat nem teljesit.
Pontosan meri a lepesszamot? : Nem. Eleg visszaolvasni a forumot is, randomra felreszamol, de akar be is ketszerezi ami valojaban teljesult.
Pontosan meri a pulzusszamot? : Nem. Valoszinuleg hibasan implementalt algoritmus okozza.
Hozza az uzemidot a gyaro altal? : Nem. 14 nap a beharangozott. Lehet utanaolvasni sokmillio Reddit threadet, ahol mar a minimalis hasznalat mellet is maximum 7 napot hoztak ki belole.
Pontosan meri az alvast? : Nem. Felremer, rosszkor mer, es itt is a rossz szoftveres megvalositas a ludas valoszinuleg.
Akik elegedettek, lehet, hogy nem figyelnek erre, es csak ertesitesek olvasasara, ebresztore, ido / datum / emlekezteto megnezesere hasznaljak.
Nincs ezzel gond, de a konkurencia ugyanezt jobban, es olcsobban hozza.
Az abszolut vicckategoria, hogy a Fit 3 RTOS-sel 3 napot bir AOD-vel, mig egy Wear OS-es ora kb. 2-3 napot elmegy. Konkurencia 8-10 nap AOD-vel.
Nekem az utobbi a legnagyobb problemam, sajnos neha hasznalnom kell a Fit 3-mat...nem szivesen teszem.
Mindezt ugy irom, hogy "ingyen" volt az eszkoz, igy anyagi karom nincs.
Aki jobban bele akar melyulni az ora fitness (nem)tudasaba, ajanlom ezt a videot: link
-
Fall-N
veterán
Nekem Motorola telefonnal is tökéletesen működik. Egyetlen hibája van, nagyon kevés a gyári számlapok választéka és nagyon hasonlóak. Néha nem akar BT-n keresztül szinkronizálni például a számlapok frissítését, de telefon újraindítása után helyrejön.
Most még ideiglenesen megvan az óra, de már megvettem múlt héten a Galaxy Watch FE-t. Régóta terveztem, hogy Wear OS órát veszek, csak az áruk nem tetszik. Tetszik is nagyon, egyedül az üzemidő, ami kár, hogy nem lesz sosem ilyen jó. De valamit valamiért. 69900 Ft-ért vettem, na dupla ennyi pénzért nem vettem volna Watch 7-et bármennyire jó. Ahhoz képest, hogy fele annyiba kerül az FE, nem rosszabb annyival.
Viszont volt Xiaomi Smart Band 8-am, nem sok gond volt vele.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz
svédország13 #439 üzenetére
Samsung telefonnal sem működik rendesen
, mindenképpen alternatívát javasolnék helyette, az általad említett egyértelműen jobb választás, főleg iPhone mellé.
Az egyetlen egy dolog ami a Fit 3 melett szól ebben a kategóriában, az az "eyecandy".
Az animációkat nagyon szépen megcsinálta Samsung, de ez az egyetlenegy pozitív tulajdonsága kb. az "órának".
-
svédország13
csendes tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék vásárolni egy Samsung Galaxy Fit 3 okoskarkötőt. A dolog szépséghibája, hogy neki Iphone-ja van, amivel nem használható. Igazából neki csak a legalapvetőbb funkciók kellenének: Idő, dátum kijelzése, esetleg még a lépésszámláló funkció.
Én rendelkezem Samsung telefonnal amin be tudnám állítani neki a dolgokat, ha kell akkor a frissítéseket is tudnám telepíteni. A kérdésem az lenne, hogy lehetne-e egyáltalán így használni az okoskarkötőt (telefonos kapcsolat nélkül), vagy nélkülözhetetlen, hogy kapcsolatban legyen egy neki kompatibilis telefonnal? (Ha nem ajánljátok ezt az utat, akkor valószínűleg egy Xiaomi Smart Band 8 Pro-t választok helyette.)
A válaszokat előre is köszönöm!
-
gyuri2008
veterán
válasz
donhellner #433 üzenetére
Vajon ezzel is gond van?
-
gyuri2008
veterán
Mi a legfrissebb Szoftver pánton?
nekem ez jött most.
[ Szerkesztve ]
-
-
gyuri2008
veterán
Érdemes beruházni egy ilyen karpántra?
Olvasgatom a fórumot elég sok panasz van rá. -
martina79
tag
Helyzetjelentés
Hétfőn reggel 99 %-kal indultam neki a hétnek . Állandó Aod, minden nap ébresztés, értesítések jelzése, 10 percenként pulzus mérés, 32 perc biciklizés több részletben, időzítő főzéshez, néha zseblámpa., most raktam töltőre 15%- on volt. 6 nap jött ki , nekem ez így okés egyelöre. -
rep3at
őstag
Én csak annyit tudok az územidőről írni hogy kb. péntek este 7kor felveszem és hétfö reggel még van benne 80-82%. Nekem ez igazából megfelel, hétvégi órának vettem.
Lépésszámláló anomália elő szokott jönni de nekem úgyis a munkában megtett lépések számítanak jobban, ott a Fit2 megbízhatóan mér. Mellesleg utóbbi a mai napig hozza a 10 napos üzemidőt.
-
martina79
tag
Attól még így van.
Egyszer töltöttem, a telefonomról, mikor megjött, mert nincs c-s adapterem. Lehet majd rosszabb lesz , az aod baja is több nap után jött elő, a gmail értesítés nekem se rezeg, viszont lépest jól számol szerintem, fekve, ülve nem számol. Viszont az első lépéseimet reggel számoltam kiváncsiságból és a pánton is annyi volt.
-
qltsar
veterán
Nem kaptal selejtet, ennyit bir az ora.
AOD + ertesitesek, ebreszto, napi 1 ora edzes max 3 nap. Vicckategoria.
Watch 6-om, ugy, hogy az WearOS-t futtat, ugyanigy 2.5 nap.
Gondolom, ha kikapcsolsz mindenfele monitorozast, ertesiteseket, AOD-t, akkor elmegy 6 napot.
Samsung 14 nappal reklamozta
-
válasz
martina79 #417 üzenetére
én is pont ezért rendeltem samsungot. samsung telefonom van, gondoltam tovább gazdagítom a céget. és ha nem jön be visszaküldöm. visszaküldtem.
nem tudom, hogy jön ki nektek 1 hetes üzemidő. lehet én egy selejtet kaptam. viszont a lépésszámláló gyalázatosan működött benne. lehet nem is működik, csak szimulálva van, azért számol ülő helyzetben is -
martina79
tag
Tegnap óta lett valami, ami nagyon zavar. Az AOD random kikapcsol, kész megunja és onnantól fekete kijelző. Ha felébresztem a gombbal, akkor rövid időre visszajön, aztán újra sötétség, 2-3 napig pedig működött tökéletesen.
-
martina79
tag
Én is rendeltem egyet, legfeljebb majd visszaküldöm 14 napon belül, ha nem jön be , de a telóm samsung , ezért akartam lecserélni az amazfit gts 4-em , ami 2 éves és igazából ki sem használom egy csomó plusz funkcióját. Amire nekem kell az az értesítések, AOD, alvás, pulzus, ébresztés, esetleg néha séta indítás, szinkronizálás a health alkalmazással és, hogy ne kelljen naponta tölteni. Kedd óta használom, most van 50%-on állandó AOD mellett. Az automata edzésérzékelést kikapcsoltam, mert a teregetést is elkezdte mérni.
Szép, keskeny, kényelmes darab, erre azért még biztos jönnek javítások, én megtartom.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Csak hogy gazdagitsam a statisztikát írnék ide.
Én is rendeltem egy ilyen sz@rt. Postafordultával küldtem is vissza... a lépésszámláló ülő helyzetben is számolt, pedig nem remeg a kezemaz akku 1 nap alatt 40%ot merült. Ez Kb 2 max 3 napot jelent. Aod vegig ki volt kapcsolva.
Külalakja, szíja nagyon bejött, de technológiailag minimum 5 évvel le van maradva más gyártókhoz képest. -
mrbego
aktív tag
válasz
Szilágyi84 #412 üzenetére
Lehet saját fotót is beállítani óraszámlapnak, de ez elég korlátozott dolog. Figyelni kell arra pl., hogy ahol az órát kiírja, ott olvasható legyen a háttéren, illetve variáálni a szöveg színével.
-
Fall-N
veterán
válasz
Szilágyi84 #412 üzenetére
Igen, be lehet. De a Xiaomi, Huawei, Honor, Amazfit órái is mind tudják.
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok
Gyereknek vennénk ilyet és az érdekelne, hogy fotó képet mobilról lehet e berakni háttérképnek az órára ? Nem volt szó ilyenről a tesztben . Köszönöm a segítséget. -
dond
csendes tag
Mi lehet az oka annak, hogy valamelyik (pánt) frissítés óta nem mutatja az időjárást? Mindig csak napocska és kihúzott hőfok van a kijelzőn. Egyébként más problémám nincs vele.
-
Fall-N
veterán
Nektek is meríti a telefont érezhetően a Samsung Health a telefont? Ahogy monitoroztam a GSam-mel, a lépésszámláló már eleve sokat ébrentartja a telefont. Le lehet valahol tiltani, hogy a telefon ne mérje fölöslegesen? Gondolom ha megvonom a
testérzékelőktestmozgás permissiont, akkor nem tud hozzáférni. Itt vannak a képek róla: [link][ Szerkesztve ]
-
odipapa
senior tag
Sziasztok, üvegfólia van rá? (hagyomágyos, hidrogél nem érdekel)
-
AMD Power
titán
Jött ma rá újabb szoftver frissítés!
-
Fred23
nagyúr
válasz
janeszgol #401 üzenetére
Feleségem jövő hónapban vesz S24-et vagy S23-at ennek ellenére (nehéz kérdés ugye, hogy melyik legyen, SD vs Exynos, kijelzők, stb.), kitart a márka mellett. De van sok nem ennyire márkahű ember is, akik egyszerűen csak a jó ár-érték arányt keresik. Egy ilyen "beleszarok hozzáállás" látványa -akár fórumokon- szerintem sok embert fog tőlük lemorzsolni. Egyetlen szerencséjük, hogy az is tagadhatatlan, hogy másutt sem fenékig tejfel az élet.
-
janeszgol
félisten
Én is sokat gondolkodtam ezen. Eladtam ugye a GW4-et. Aztán ma megláttam 10 ezerért egy augusztus végi vásárlású darabot, aztán meg is vettem. Ennyit megér.
Semmi mást nem kell csinálnia, mint jeleznie az sms-t, a messengert, a hívásokat és az időt. Erre talán megfelel.
De sok negatívumot olvastam erről a Fit3-ról. Hát igen, a fit3 és a One UI fejlesztése pontosan megmutatja a Samsung beleszarok hozzáállását. Ez régen nem volt így.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megmaradt az előd minden pozitív tulajdonsága, de nagyobb lett a kijelző és érkeztek új funkciók is.
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Villanyszerelés
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Mobil flották
- További aktív témák...