- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- DUNE médialejátszók topicja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Vontar X4, CE 20.5-el.
Telóról hotspottal megosztott netet nem látja. A Coreelec, Connections menüpontban nem látom a kapcsolatot.
Van rá esély, hogy csatlakozzak a mobil hotspotra valahogy? -
syler123
veterán
Sziasztok!
A Coreelec omegara nekem a entware alól a transmission-daemon vagy a transmission-cfp-daemon kell? Korábbi Coreelec-el nem volt gond, azt a Csicsóka féle zip-el telepítettem. -
vargalex
Topikgazda
válasz
divan #106847 üzenetére
Nem a jel erősségétől függ. Egyszerűen a vezeték nélküli kapcsolat metrikája defaultban nagyobb kellene, hogy legyen, mint a vezetékes kapcsolaté, így a kernel a megfelelő irányt tudja választani:
[gavarga@gavarga-5500 ~]$ ip r
default via 192.168.22.1 dev eno2 proto dhcp src 192.168.22.105 metric 100
default via 192.168.22.1 dev wlo1 proto dhcp src 192.168.22.153 metric 600
172.17.0.0/16 dev br-40b33e7c8cac proto kernel scope link src 172.17.0.1 linkdown
172.19.0.0/16 dev br-8475b326d568 proto kernel scope link src 172.19.0.1 linkdown
172.30.0.0/24 dev docker0 proto kernel scope link src 172.30.0.1 linkdown
192.168.22.0/24 dev eno2 proto kernel scope link src 192.168.22.105 metric 100
192.168.22.0/24 dev wlo1 proto kernel scope link src 192.168.22.153 metric 600A fenti példában látszik, hogy vezetékes kapcsolaton (eno2) és wifi-n (wlo1) ugyan ahhoz a hálózathoz kapcsolódom, de a vezetékes kapcsolat metrikája 100, a wifi metrikája 600.
-
divan
őstag
válasz
vargalex #106846 üzenetére
Én is tapasztaltam már ilyet a hálószobában lévő Samsung tévén. Mindkét mód engedélyezve volt, és többször nekiállt akadozni a Youtube. Amikor bementem a menübe, láttam, hogy vezeték nélkül kapcsolódik a netre. Átkapcsoltam vezetékesre, pár nap múlva újra előjött, akkor töröltem a wifi adatokat, hogy többet ne tudjon kapcsolódni, azóta nincs baj vele. Hogy miért a jóval gyengébb jelet vette elsődlegesnek nem tudom.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Flowtation #106845 üzenetére
Érdekes, mert a vezetékes hálózatnak illene alacsonyabb metrikával rendelkeznie, ezért a forgalom azon kellene hogy menjen annak ellenére, hogy mindkét kapcsolat fel van építve. De a lényeg, hogy megoldódott.
-
Flowtation
őstag
válasz
vargalex #106844 üzenetére
Szia!
Nálad a pont, wifin is meg vezetéken is kapcsolódott. Lecsatlakoztattam a wifit és egyből megjavult.Nem is értem miért nem jutott az előbb az eszembe. Dlink mesh van itthon, a fő egység 1 m-re van a mediaboxtól, mégis volt probléma. Szóval bocs mindenkitől, banális hibának tűnik, de azért még tesztelem.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Flowtation #106840 üzenetére
Egyébként a box vezetéken, vagy wifin kapcsolódik a hálózathoz?
-
Qtya123
őstag
Működésre bírta...
Az zavarta meg, hogy minden áramtalanítva volt és egyszerre élesztettem fel a triót az elosztó bekapcsolásával.
Ha a médialejátszót előbb indítottam, onnantól jó......Amúgy miért jobb a médialejátszót a soundbarra kötni és azon át adni a jelét a tv-nek?
Az miben rosszabb, ha a TV HDMI1-re megy a médialejátszó, a soundbar meg a TV eARC portra? Úgyis passtrough van beállítva. -
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Most jutottam el odáig, hogy beüzemeltem a Dune HD ProVision 4k mellé (CE CPM 14 build van rajta) egy Samsung Q930C soundbart.
Összeköttetés a következő:
Soundbar eARC a TV eARC portjára, Dune médialejátszó pedig a soundbar-ra kötve.A gondom az, hogy míg eddig úgy ment a dolog, hogy az IR-es Dune távirányítóval bekapcsoltam a Dune-t, az pedig indította a TV-t. Most, hogy rákötöttem a soundbarra a Dune-t, nem kapcsolja be az IR távirányító a médialejátszót. Mi lehet a gond?
-
gyűrű
addikt
válasz
Flowtation #106840 üzenetére
Ebből a képből.
Ez a számláló akkor jelenik meg a kodiban ha nincs bejövő adatfolyam, ezért próbálja cachelni. Először húzd ki a lan kábelt és nézd meg wifivel mit csinál. -
Flowtation
őstag
válasz
gyűrű #106839 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Miből látszik, hogy elfogy? Illetve mit kell nézni?
A tartalom egy OMV szerveren van, a lemezek smart szerint rendben vannak. a hálózat meg cat6, de az az érdekes, hogy csak a héten, múlt hét végén kezdte ezt csinálni.
A cache az ami az smb és nfs kliensnél is állítható? Az most 128KB.
#106838Csabi1984
Igen, ez az, hogy eddig nem volt ezekkel gond. -
gyűrű
addikt
válasz
Flowtation #106837 üzenetére
Egyértelmű hogy elfogy a cache.
Látszik a képen.
Hálózati kábel, csatlakozó, de hdd hiba is lehet.
Teljesen kikapcsolt cache - l is menni kéne ezeknek. -
Csabi1984
addikt
válasz
Flowtation #106837 üzenetére
Ezek nem olyan tartalmak amit szerintem egy lejátszó ne bírna.
-
Flowtation
őstag
-
Flowtation
őstag
válasz
LLKobe #106833 üzenetére
Szia!
De elképzelhető, már fejre is fordítottam, mert az alja meleg volt, de így is csinálja, persze nem sokkal hűvösebb. Viszont nem minden filmnél van, csak egy kettőnél.
#106834Beni2360
Nekem a CE és a Kodi egynek számít, ebből a szempontból egységsugarú user vagyok.Van ahol segít a visszaugrás, de most az sem.
-
Beni2360
félisten
válasz
Flowtation #106831 üzenetére
Persze, hogy nincs nagyon válasz. Az Android és KODI rendszerrel vannak, de te CE grendszerről kérdezel.
Milyen skint használsz? Az is mérvadó.
Próbáld meg lejátszás közben egy 10 MP vissza ugrást eszközölni. Ez szokott segíteni. Egyébként melegedős box és most kimondottan meleg van. -
LLKobe
veterán
válasz
Flowtation #106831 üzenetére
Nem melegszik?
-
kutga
félisten
Próbáld meg usb-ről a lejátszást.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Nem szeretnék minden fórumba beírni, de a kodisban nem kaptam választ, lehet, hogy itt jobb helyen lenne: [link]
Kiegészítés annyi, hogy sima x.264 1080p tartalmat nézek, illetve teszteltem egy x265-el ami az elején akadt egyszer, de azóta nem viszont a lejátszás végig darabos. Nem tudom meghatározni mitől lehet, mert pl fullhd sorozat rendben megy mind. 21.2 és 21.1.1 verzión teszteltem.
Tudnátok segíteni? Köszönöm! -
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Megérkezett az alis Vontar X3, kifogtam egy hibás darabot? A kijelzőn az első oszlop sötét, 21-et kellene írnia. A vfd fájlt innen a fórumról töltöttem le hozzá. CoreELEC 21.2-Omega van a gépen.
-
zsoika
addikt
-
zsoika
addikt
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Eddig FHD projektoron néztem a filmet egy AVR erősítőn keresztül, X96 Air S905x3 +CE 9.2.8 de lőtt az agyam és vettem egy 4K s TV t. A problémám az hogy csak FHD ban hajlandó "kiadni". Vettem mindenhová új 2.1 szabványú HDMI kábeleket ultra h.speed de nincs változás.
Kérdésem az hogy frissítenem kéne a CE-t ?
Ha igen melyikre..ha jól látom a 21.2 Omega nem kompatibilis a S905x3 al.
-
jobesz
tag
üdv. Nekem game tv stick helyett kellene valami emulátoros játékra erősen alkalmas . melyik box vagy stick ajánlható ?
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #106803 üzenetére
A médiatár elég sok filmet nem talál meg. Ez normális? Köszi.
- egy alfa állapotú Kodinál sajnos igen. -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
22.0 Nightly fut Vontar boxon (anrdoid gyalulva) A médiatár elég sok filmet nem talál meg. Ez normális? Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó gamer pc. intel i5 10gen, rtx 2060 super
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Ryzen 7 5700X + RTX 3070 + 32GB RAM + NZXT hűtés/ház + Windows 11 Pro
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Keresünk dokkolókat
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest