- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrTwister
őstag
Köszi sutiand, végül gyűrű tippje jött be és végül 2,067 Ft-ért free postával berendeltem! Ugyanígy berendeltem az Ugoos AM6B+ -t is az Ugoos storeból. Kiváncsi vagyok mikorra érnek ide, mivel mindjárt itt a kínai újév!
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Valamit bénázva elkapcsolhattam a beállítások menüben, mert bekapcsoláskor a szokásos főmenü helyett mindig ez jön be (most pont egy sorozat közben jött be, egy új HDD csatlakozásnál)
A készülék Ugos AM6B +
Szoft a legújabb ng CE (Omega 21.1.1.)thx
-
htom127
aktív tag
Üdvözletem, Entware-s transmission beállításában tudnátok segíteni? Adott egy x96 max+ 4gb, CE 20.5, Csicsóka [link] útmutatása szerinti entware transmission. A settings.json-ban átírtam a megfelelő letöltési útvonalat, usert, jelszót, umask értéket 0 ra.
A gondom az, hogy a webes elérésnél nem enged belépni sem a "root", sem a megváltoztatott felhasználóval. Amúgy a
Transmission remote alkalmazással elérem a szervert, ami elég is lenne, de nem tudom átnevezni a torrentek mappáit, valamint minden egyes hozzáadásnál kiírja, hogy nincs ilyen mappa. Amúgy a torrentek rendben letöltődnek, seed is megy. Esetleg valamit még át kellene írnom a settings-ben, hogy át tudjam nevezni az alkalmazásból?
Köszönöm, ha segítetek.[ Szerkesztve ]
" Bazinga !"
-
mexel
veterán
-
blakey
titán
-
dave0825
őstag
X96 Max+ Ultrából létezik egyáltalán gigabites verzió? Megnéztem most vagy 6-8-at, mind 100Mbit-es LAN-nal van. A sima Max meg gigabites volt korábban. Nem értem. Ilyen csillivilli RGB-set találtam gigabitesben, de nekem ne villogjon.
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
gyűrű
addikt
válasz MrTwister #105288 üzenetére
Csinálsz egy google accountot és azzal belépve pl ide..
máris fantasztikus áron kapod free shippinggel.. -
gyűrű
addikt
válasz MrTwister #105272 üzenetére
Vegyél egy amb6 ot.
Jóval fürgébb mint a homaticsok.
És pár régebbi kodeket is lejátszik amit a homaticsod nem.
2 ugoos van itthon, meg vagy 5 homatics, az ugoos hoz meg ajánlok egy ur2 távirányítót pár dollár, de tökéletes CE alatt is Bluetooth és ir módban is.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz MrTwister #105279 üzenetére
Esetleg még az lehet döntő, hogy ha párhúzamosan akarom a 2 boxot használni akkor érdekes lehet a meglévő Homatics+Ugoos páros, mert akkor nem fogják egymást keresztbe kasul távirányítgatni, hiszen más a távjuk IR kódolása.
- cserébe a TV vagy erősítő egyik gombja fogja bekapcsolni, egyiket pl. az OK gomb, másikat a P-. Nem egy ilyen boxom van, amit a TV-k infra távjai szépen vezérelnek. Egy ideje értékelem, hogy a fehér Homaticson nincs IR, csak a CEC kapcsolja be, vagy az okoskonnektor és semmi más nem irányítja, csak a saját távja, vagy a CEC, esetleg a telefonos, böngészős app. Telitettek az IR-kódok, már nincs szabad hely, ráadásul BT-al gyorsabb a navigálás.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MrTwister
őstag
válasz blakey #105278 üzenetére
Értem, most már világos. Esetleg még az lehet döntő, hogy ha párhúzamosan akarom a 2 boxot használni akkor érdekes lehet a meglévő Homatics+Ugoos páros, mert akkor nem fogják egymást keresztbe kasul távirányítgatni, hiszen más a távjuk IR kódolása. Gondolom én naívan...
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
blakey
titán
válasz MrTwister #105277 üzenetére
A szoftveres gyorsításnak vannak hátrányai, természetesen előfordul, hogy néha hibázik.
Esetleg az Ugoos AM6B+ hibamentesen dekódolja a VC-1 és az 1080i tartalmakat is vagy erre csak a "híres" rev. b -s Homaticsok képesek?
- ez egy olyan kérdés, amire már évek óta van válasz, mindegyik Amlogic az elmúlt 5-6 évből hibamentesen tudja a VC-1-et, 1080i-t CoreELEC-kel, de a kérdésed inkább a CE21-NG DV-re vonatkozik, ami már érdekesebb dolog, mert S905X4 rev.b-ig támogatott a 4.9.xxx-es kernel, utána már csak részben, ezért nem megy megfelelően az adott kodek, de CE21-NE-vel hibátlanul működik, nincs probléma, ott egyedül a P7 FEL a problémás, ahogy a Dune gyári rendszerén is az. Tehát semmi "híres" nincs abban a Homatics-ban, csak szerencsésebb kiadás 4.9.xxx kernelt tekintve. A Dune HD Premier 4K Pro-m is rev.b, de arra ráküldték az ATV14-et így buktam a CE21-NG-t..*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MrTwister
őstag
válasz blakey #105276 üzenetére
"szoftveresen lejátssza" ez azt jelenti, hogy olyan erős a SoC, hogy nyers erőből akadás mentesen viszi az AV1-es filmeket is? Esetleg az Ugoos AM6B+ (CPM-mel ugye) hibamentesen dekódolja a VC-1 és az 1080i tartalmakat is vagy erre csak a "híres" rev. b -s Homaticsok képesek?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz MrTwister #105275 üzenetére
Mindegyik jó a maga nemében, de pl. az S922X "régi" SoC, bár erős, pl. nincs hardveres AV1 támogatás, szoftveresen lejátssza. Írtad, hogy nem kell a licensz, de akkor is, jó, ha van. A Ugoos jó, CE-vel mindent visz, ezért írtam, hogy amelyik tetszik.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz MrTwister #105272 üzenetére
Amelyik tetszik, bár lehet, hogy még egy Homatics jobb lenne.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MrTwister
őstag
Meglévő Dune Homaticsom mellé rendelnék egy "tartalék" boxot. A Dunet most CE NG-vel használom, mert nekem fontos a P7 FEL is. A kérdésem az, hogy ha nem fontos a streaming egyáltalán, csak NAS-ról filmezek, akkor ti melyik lejátszót javasolnátok azzal a kitétellel, hogy erre is CE NG menne mégpedig az A12 CPM. Ez: Ugoos jó választás lehet? Esetleg az újabb Dune-k között nézzek szét? Pl.: Dune HD Pro 8K Plus vagy a Dune Pro Vision 4K?
Azok tudják a CE NG-t esetleg a CPM-et? Nekem fontos a DV és a P7 FEL, mivel CX-es LG OLED-em van nem árt a CPM sem mivel az tudja a rel time konverziót HDR10+ -nál...
Előre is köszi a jó tanácsot!Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
nfsu17
veterán
válasz Bikkrom #105269 üzenetére
"Használhatatlan minőségű halk hangot ad."
Szintén ilyen box.
Megoldást nem tudok, de itt írtam a nagyon hasonló tapasztalatomról.
Én amúgy egy ilyet gondoltam venni (+átalakító)...de csak azért, mert olcsó és mert még akár mobillal is lehetne használni, ha úgy adódna. Amúgy is inkább arra szokták használni. Még nem vettem meg.
fotó[ Szerkesztve ]
exDigi
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Van egy X96 MAX Plus 4GB/64GB Amlogic S905x3 Android 9.0 8K boxom. A probléma a hang kimenet, fejhallgatóval használnám. Egy projektort etet HDMI-n a box. Nyilván annak kritikán aluli a hangja. Ha meg a projektor jack kimenetébe rakom a fejhallgatót az is halk és recseg. Az androidos box jack kimenete is ugyan ez. Használhatatlan minőségű halk hangot ad.
Egyszer már ezt végigrágtam a másik boxommal, az egy H96Max Ultra, kör alakú, delfines. Akkor itt javasoltatok egy toslink->jack erősítő eszközt aliról. Az megoldotta. Így a második setupom esetén is mivel egy kimenet sem adott normális hangot vettem egy ugyan ilyen erősítőt. De ezzel sem megy a második boxom. Halk azon is a hang és recseg. Bármi ötlet? Mindenképpen fejhallgatón menne a hang, a HDMI meg a projektorba megy. Ezeken nem változtatnék.
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
P1eTr0
aktív tag
Köszönöm a javaslatot. Az Amazon Stick valóban jobb választás, mert az biztosan tudja a HDR és DolbyVision szabványokat is. Ezt valahogy eddig nem vettem észre, hogy a Homatics nem írta...
Már csak annyit kell kideríteni, az Amazon Fire Stick-et itthon, vagy esetleg Amazon-ról érdemesebb megrendelni.
Köszönöm még egyszer!
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
L.L.
senior tag
válasz P1eTr0 #105266 üzenetére
A megadott felhasználásra stickek közül én ezt venném [link] , nem kell semmit "mókolni", minden app elérhető az áruházból. Esetleg ezt [link] , de ennél van 1-2 olyan alkalmazás amit magadnak kell rávarázsolni, mert hivatalosan nem támogatott régió vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Remélem ide elfér a kérdésem és jó helyre is írok. Ha nem, akkor pedig esetleg tudtok segíteni.
Van egy FullHD-s régi TV-m, amit szeretnék "okosítani". Idáig egy Xiaomi Stick-et használtam (volna...). Ugyanis az eszköz hosszas szenvedés után a kukában kötött ki A legolcsóbb változat volt, de sokszor lefagyott, még tápcsere után is, szóval elbúcsúztunk egymástól.
Az igény viszont maradt, streaming-et varázsolni a TV-re. Nézelődtem a neten és találtam a leírások alapján egy szimpatikus eszközt a Homatics Dongle G 4K (Google TV) személyében. Ez kb. az az árszint, amit áldoznék a dologra. Kizárólag streaming-re használnánk (Netflix, Max, YouTube, Disney+), esetleg hálózaton tárolt videók lejátszására.
Ez megfelelő lenne erre a felhasználásra? Vagy esetleg tudtok jobbat, kedvezőbbet mondani? Tényleg olyat szeretnék, amit rákötök a TV-re és megy is. Nem akarok trükközni, az alap rendszerét szeretném használni. A 4K azért nem "baj", mert máshol is lehet adott esetben használni és akkor nem is gond, ha ezt is tudja.
Esetleg láttam még a Homatics Dongle R 4K (Android TV) készüléket is, de mintha ez "kevesebbet" tudna.
Tényleg minden javaslatot és választ köszönök.
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
blakey
titán
válasz chemand #105262 üzenetére
CoreELEC-hez nem kell Androidot frissíteni, mert ami van, az pont jó. Amúgy a 7954-es megjelent a Dune-nél is, nekem OTA-n küldték, de az egyikre véletlenül az ATV14-et is elküldték, így el is cseszték. Most CE-vel fehér Homaticsot használok, mert az legalább rev.b, ami minden szempontból támogatott a 4.9.xxx kernel által.
-
chemand
aktív tag
válasz chemand #105180 üzenetére
Megérkezett a lejátszó, egy Dune HD Homatics Box R 4K Plus.
A rajta lévő szoftver verziója 12.8.5221
Egyelőre azt írja, hogy nincs új frissítés, de az interneten találtam ennél újabb FW-et: pl.: 12.8.6557, ...6853, ...7329, ...7954. Érdemes frissíteni és melyikre? illetve hogyan? -
Beni2360
félisten
válasz mexel #105256 üzenetére
Én siklottam el felette, vagy nem írtad, hogy mi a maximális videó amit kezelni tudjon.
Mivel az határozza meg az árát.
Csak szét választja a videó és a hang jelét.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
válasz dave0825 #105253 üzenetére
Akkor ez jó helyről jött. Egyébként külső táp nélküli hdd-t soha nem javaslok közvetlenül boxra kötni, igen sok gondot zokott okozni sok esetben. Érdekes módon ezt sokan nem hiszik el, pedig tapasztalat, így van. SSD- mehet rá simán, de bármekkora hdd nem javasolt. És főként mert elsőre nem mindig van gond, van amikor csak egy idő múlva jön elő sok megmagyarázhatatlan probléma.
Megvan még az a Vontar? Szívesen megnézném -
dave0825
őstag
válasz nfsu17 #105249 üzenetére
Azzal volt már gond, gyári hamar meghal, főleg, hogy HDD is fixen rajt van a boxon, így kéri a villanyt, szóval cseréltem, a mostani tuti jó. Eszembe jutott nekem is, de az fixen jó.
#105251 mexel: igen, ezt rendeltem konkrétan.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok,
van egy X96 Max+ dobozkám, 4/32-es, amin jelenleg CE van tisztán (android nélkül). Gondoltam kipróbálnék rajta egy Google TV-s ROM-ot. Aidan's ROM-ot találtam (nem tudom, hogy van-e más/jobb), de a letöltéseknél 12 féle fájl van X96 Max Plus 100-tól kezdve X96 Max Plus 2 4GB-on keresztül A100/A2/M/Q1/Q2 stb. megnevezésekkel. Nekem melyik kell ezek közül?
Tudtok ajánlani jó leírást a telepítéshez? Bármilyen tanács, tipp is jöhet. Köszi előre is.Nothing Phone (1) | Samsung Galaxy Watch5 Pro
-
Márton
nagyúr
üdv,
jelenleg melyik a legolcsóbb (de megbízható) box, ami 4k/60p AV1-et tud dekódolni?
S905x-em 10fps-sel nyomja
(lehetőleg gigabites lannal)
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
dave0825
őstag
válasz mexel #105247 üzenetére
Ugyanúgy CE volt rajta, vagy úgy is számít a gyári fw? X96 Max hűtésével sosem volt gond, a +Ultrát még nem tudom, de a X4 újraindulgatott valamiért, aztán rájöttem, hogy túlmelegedett, alátettem próbának egy gyertyatartó kis üveget (az volt kéznél), úgy ment szépen, szóval a gyári hűtőborda abban sem acélos. Vettem bele nagyobbat, azzal már ment (bár egy idő után feleségem szerint megint újraindulgatott, de ahogy néztem, akkor nem volt túl meleg).
-
dave0825
őstag
válasz nfsu17 #105238 üzenetére
Soha többet. Azzal nagyon sok bajom volt, ez előtt pont az volt, feleségem is mondta, hogy ezt kár volt megvennem, miért nem olyat vettem, mint a korábbi. Az előző X96 Max-szal, 2 haverom Max Plus-ával, és apám Mini-jével egyáltalán semmi gond nincs.
-
jézusom
addikt
Roku express-re lehet tenni Disney+-t? Ismerős vette, elég fapad, de azért jó lenne.
-
mexel
veterán
válasz nagyfejü #105242 üzenetére
Ahogy láttam 20 ezer pluszos. Ez elég soknak tűnik nekem igazán, valamiért olyan 3-5000 körül hittem ezeket. A cél az lett volna hogy olcsón kiváltja az erősítőcserét ( az más kérdés hogy most é akarom a régebbit visszarakni mert jobban tetszik)
Másrészt nem kapni sajna, körülnézek azért alin-temun is vagy ebay-en, talán találok ennek megfelelőt.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Közben még csak annyi: sok ilyen eszköznél azt írja hogy egy időben csak az egyik kimeneten lehet a hdmi jelet fogni, azaz csak úgy osztja el hogy választani lehet hogy egyik vagy másik eszközre menjen. Nekem olyan kell ami egyidőben megy az erősítő és a tv felé is. Ez most HDMI Splitter, vagy HDMI extractor, vagy sima hdmi elosztó amit keresek? Kicsit összevisszák a leírások
-
mexel
veterán
Köszönöm a segítségeket, ez az Emagos darab tetszik, igaz nem kapni ott, de arra akkor jó lenne nekem hogy elossza a jelet a tv felé és az erősítő felé. ha nincs minőségromlás kkor tökéletes lenne
A TV/MultiChanel kapcvsoló az mire van rajta, és egyébként miért kellene táp neki? csak ssimán szétosztani kellene erősítés nélkül gondolom. vagy az erősítés miatt kell a táp, hogy ne romoljon a jel?Az a baj itthon nem találok jó áron, némelyik annyiba kerül amiből az erősítőt is lecserélhetném 4K-ra
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
BÚÉK
Ha hd hanggal nézek egy filmet, aztán egy filmet aac hanggal néznék egy másikat, nincs hang. Újra kell indítani a konhank g1-et. Ez cpm-el fordul csak elő.
Nálatok is ilyen?Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Beni2360
félisten
válasz Joshi #105231 üzenetére
Tudom kb 5 éve volt hasonló elképzelésem.
De végül előbb lett AVR és utána DV tudó LG TV.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz mexel #105224 üzenetére
Sajnos olcsó eszköz nem lesz jó.
Táp nélkül meg mi müködtetné a rendszert.
Na de ott hátul csak megoldható egy 5V/2A táp bedugása?
Neked is BUÉK.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Joshi
titán
válasz jézusom #105226 üzenetére
Én konkrétan ezt vettem, mert nekem meg a DVB-C box nem működött erősítőn keresztül (két különböző erősítő márkával sem) a projektorral. Persze nekem nem két HDMI kellett, hanem egy optikai is elég volt (azért ilyen olcsó ). Hozzáteszem, ha nem adok neki USB-én tápot, akkor is működik.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz mexel #105224 üzenetére
Hát öcsém, most tudtodon kÍvül nagyon sokat segÍtettél Van egy hdmi splitterem, mondom most megnézem neked, de basszus ez nekem is jó Nekem azért kellett, mert az xbox-DenonAVR-LGTV hármas valahogy nem komálja 120fpst. Egyszerűen nem találja a TV a bemenetet. Tudják és működik is, csak elég trükkös elindÍtani... Nagy nehezen találtam valami japán videot ahol elmagyarázták, hogy bugos a hdmi...
Most külön megy a tvbe, meg erősÍtőbe a jel, és nem kell bemenetet váltogatni.
NA megkersem neked a linket, de egyébként azt kell tudni, hogy figyelni kell egy bemenet, két kimenet egyszerre! NEm külön, nem kapcsolgatva, hanem egyszerre. Nekem se sikerült egyszerre.
[link][ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
kicsit off, de olvastam itt is hogy használja valaki:
Vissza akarom rakni a rendszerbe a régi erősítőmet ami nem 4K-s de valamiért ennek tetszik a hangja. Olvastam hogy egy 4K hdmi elosztó erre megoldás lehet. Valahogy mindig féltem ezektől. Van olyan aminek nem kell táp és minőségromlás nélkül átengedi a boxtól a 4K jelet a tvre a hangot pedig az erősítőre? Valami olcsóbb eszköz érdekelne próbára, ha van ilyen. Ha valaki tud linket nekem akkor megköszönöm. Akár temu-s ali-s is érdekel.
Másrészről Búék mindenkinek, remélem a következő jobb lesz. Életem egyik legrosszabb éve volt -
dave0825
őstag
válasz blakey #105222 üzenetére
Tárgytalan már, megvan. Lényegében igazad van, a dtb a ludas, ugyanis most néztem a hirdetést, ahonnan rendeltem, hogy ez csak 100Mbit-es, nem 1000-es. Franc se gondolta, hogy ezekből még mindig van 100-as, így nem is néztem, csak hogy S905X4 legyen, és 4GB RAM...
Köszi.Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
blakey
titán
válasz dave0825 #105221 üzenetére
Ötlete valakinek, hogy miért nem lehet bekapcsolni a vezetékes hálózati beállítást a CE beállításaiban?
- Nem megfelelő a dtb, hibás a dtb, nem megfelelő a csatlakozás, sérült a kábel, stb.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dave0825
őstag
Üdv.
Ötlete valakinek, hogy miért nem lehet bekapcsolni a vezetékes hálózati beállítást a CE beállításaiban? Rányomok a csúszkára, kikapcsol azonnal, újra rányomok, kikapcsol... A vezeték nélküli működik. Próbáltam kihúzva a net kábelt, bedugva is, sehogy sem engedi...
Teljesen új X96 Max+ Ultra (S905X4), teljesen új telepítésű CE 21.1.1-Omega (21.0-ról frissítve). Transmission-t és még pár kiegészítőt raktam föl, még a beállításokon sem mentem rendesen végig, annyira friss telepítés...
Gyári android-on működik kábelen a net, szóval a port, a kábel és a box jó.
Remélem, nem kell sokadik alkalommal is elölről kezdenem az egész telepítés, mert kezdem unni ezt a CE variát, hogy valami mindig rossz, ami előtte jó volt. Direkt ezért vettem új boxot, hátha az előzőben romlott el valami. Ami abban nem ment, most jó, erre most épp ez nem jó...[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
21.1.1 Omega-val van esetleg némi inkompatibilitás vagy stabilitásbéli gondok?
Van egy S905X3 4GB/Gigabit eszközöm, nagyon keveset járatva és pár hónapja már a fiókban volt, mert az egyik utolsó Coreelec autoupdate megmakkantotta.Volt most kis időm, hát fogtam és egy teljesen szűz telepítést eszközöltem az SD kártyára. Alapvetően rendben is lenne, de néha ki-ki fagyott már, amit korábban határozottan emlékszem, hogy nem csinált. CPU 63-65 között (üresjárati; egy nagyobbacska passzív hűtőborda van a CPU-n), és szinte minden gyári (pl. a téma az alap - direkt).
Legutóbb most abba fagyott bele, amikor egy adott filmnél "jobb klikkel" az Információk alatt, az előzetest akartam megnézni, amihez le kellett (volna), hogy töltse a Youtube-t, mint alapértelmezett trailer lejátsszót, de belefagyott (hagytam vagy 15 percet is, ...), míg volt olyan is (már nem tudom melyik beállítás vagy addon letöltás közben, ... talán az időjárás(?), hogy csak "belefáradt" egy fél percre, de akkor teljesen merevre fagyott, mután végül elindult, nem kellett újradinítani, ...
Az SD kártyára tippelek első körben... (máramennyiben ha a 21.1.1 stabilnak mondható ezen a vason).
Köszi a tippeket!
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
blakey
titán
válasz sutiand #105213 üzenetére
Ezt hogyan, mire érted és miért itt kérdezed? A TV megjelenítő, a lejátszó az érdekes, hogy az tudja-e vagy sem, 99,9%-ban működni fog.
[ Szerkesztve ]
-
sutiand
tag
Sziasztok!
A Panasonic 65GZ950 OLED tudja a Dolby Vision TV LED módot?
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Ma jött meg a Vontar x4, viszont sehogyan se tudom feltelepíteni a CE-t. próbáltam már két géppel írni az sd kártyát, mindegyikkel ugyanaz a jelenség fogad mind a reset gombos indítás, mind a reboot to libreelec futtatása után: 2x újraindul és csak a vontar logó látszódik, a CE logó nem... Mit ronthatok el a telepítésnél?
-
-
zetecR
addikt
Win 11 Home van a gépemen, nincs Group Policity.
Eddig nem kellett, és egyik másik gépen sem csináltam semmi extrát, csak elérem a boxra dugott HDD tartalmát. -
-=Jam=-
őstag
válasz zetecR #105200 üzenetére
Windows 11-en nem lehet guest módban elérni a megosztásokat. CE-ben állíts be jelszót, a samba megosztásokhoz. Vagy a csúnyább megoldás, ha registryben visszaállítod.
DWORD tipusú kulcsot létrehozol AllowInsecureGuestAuth néven ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters
0 - nem engedi a guest csatlakozást
1 - engedi a guest csatlakozástHa nem vagy jártas registryben, akkor ezt a parancsot írd be egy parancssor ablakba:
reg.exe add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters /v AllowInsecureGuestAuth /t REG_DWORD /d 1
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
válasz zetecR #105200 üzenetére
Ezt nézted már?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- További aktív témák...
- RANGEE THINCLIENT 4110 B7D20 (Mini pc)
- TERRA MINI PC-MICRO 3000
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS Rog Strix B760-F Gaming WIFI + Intel Core i7-14700K
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!