Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
válasz
Joshi
üzenetére
Én a 75 éves anyámnak viszek haza pár hetente filmeket pendriveon, örülök hogy el tud indítani vmit róla, nem hogy NAS... Erre a célra tökéletesen megfelel ez a módszer és még egy idős ember számára is könnyen kezelhető és olcsó dolog. Attól, hogy te nem így/erre használod, lehetnek más igények is.
-
Senator
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
A 21.2 regi?
Oke hallgatok rad... cpm-et azokra is ra lehet tolni?
CPM-et innen szedtem:
https://github.com/cpm-code/xbmc/releases
Egyebkent ez volt az alap image -> CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.2-Omega-Generic.img.gz
Erre toltam ra a cpm-et... hogy ebbol hogyan lett devel??
-
Senator
aktív tag
Meg egy bajom van, ha megfeszulok se talalom a streamshark-ot
honnan lehet feltenni? Movieshark fent van es abban nem lelem.. -
Senator
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
De ott van a .profile mert mar azzal is probalkoztam... erdekes modon az elozo coreelec installomban nincs .profile a storage-ban es mukodik az ssh direkt megneztem. Viszont tuti errefele lesz a bibi, mert csatolom a screenshotot amin latni fogod, hogyan tudok kizarolag ssh-val mokolni jelenleg. Nem lehet h a cpm14 szurt el valamit?
Kerdesedre a valasz:
#!/usr/bin/sh
bash
de ha az elso sort megvaltoztatom #!/bin/sh -ra ugy se mukodik, pedig van a rendszerben symlink. Nem ertem
-
Joshi
titán
válasz
vargalex
üzenetére
Akkor már pontosítok rendesen.
"DV =DolbyVision kép formátum OLED kijelzőhöz."
Beni nem jól írta, mert a Dolby Vision nem kép formátum, hanem HDR formátum, abból is a top dinamikus metaadatos. A DV licensz díjas, tehát fizetős, míg a Samsung által fejlesztett HDR10+ ugyancsak dinamikus metaadatos HDR formátum ami teljesen ingyenes. Nagyon felületesen összefoglalva. -
hunaqua
addikt
A mostani CE22 Nightly -ban újra működik a CastagnaIT Netflix cucca.
-
Senator
aktív tag
válasz
korcsi
üzenetére
Ertem, vagyis nem, na mind1
Nem kerdezem. 
Ezt leszamitva minden popecul mukodik, ez a CPM story nagyon tetszik, idaig nem hasznaltam... Ja de van meg 1 erdekesseg
Zeroconf story... Wifi-vel nem lat semmit a halozaton, Wired connection-nel pedig latja az osszes serveremet
Kore sem talalja meg a boxot automatice ha wifin vagyok csak ha wired connectiont hasznalok... nyilvan koze van ennek is a zeroconfhoz. Vicces 
-
Senator
aktív tag
Teljesen uj Coreelec installon, ha ssh-n szeretnek belepni a default root:coreelec parossal rogton login utan connection closed-ot kapok. Az istenert nem tudok rajonni, hogy mi a baja. Mar probaltam a storage-be .profile-t letrehozni ami nem hozta meg a vart eredmenyt. Ha ugy lepek be, hogy ssh root@192.168.1.202 "/usb/bin/sh" akkor tudok parancsokat kiadni legalabb ennyi megy.

Szoval ez fogad... valakinek otlet, megoldasra?
root@192.168.1.202's password:
##############################################
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
##############################################
CoreELEC (cpm): 21.2-Omega_devel_20250302082815 (Amlogic-ng.arm)
Machine model: Amlogic
CoreELEC dt-id: sm1_s905x3_4g_1gbit
Linux version: 4.9.269 (cpm@cpm) #1 Sat Mar 1 13:01:12 UTC 2025
Kodi compiled: 2025-03-01 07:02:05 +0100
Connection to 192.168.1.202 closed. -
Sziasztok.
A milyen asztali lejátszót vegyek fórumban kérdeztem, de nem kaptam választ. Hátha itt tud valaki segíteni.
Jelenleg van egy lassan elhalálozó Vorke Z6+-t szeretnék cserélni.
Max 30-33e ft a határ. Cél CE kodi, Nas-ról film nézés LG 4K (NanoCell 65NANO753PA) tévén.
No streaming, azt a tv beépített appjával használom.
A kinézett lejátszók X96 M200, M300, de bármilyen véleményt nagyon szívesen meghallgatok.
Köszönöm.
-
péjé
őstag
update: a rendszermentést az update könyvtárból nem vette fel így kézzel megadtam és visszakaptam a rendszerem. Lehet nem volt jó a megnevezés, ezzel már nem szórakoztam.
Annyi hiányzik így első blikkre a CE 22-ből hogy eltűnt az a gomb a lejátszó felületről ami kiadta a lejátszott film adatait lejátszó és megjelenítő adataival együtt.kis + info: kis méretű usb-t kerestem CE-hez, ez 3.2-es és 15s alatt telepített rá a rufus meg pillanatok alatt felállt a rendszer elsőre, nagyon jó cucc... [link]
-
péjé
őstag
sziasztok, Dune Homaticson szenvedek a CE 22 2.0-val. Vmiért bedöglött, nem indul el de a működő frissen telepített verzióról van rendszermentésem. Ha újratelepítem, lehet ezzel updatet csinálni az indulás után úgy hogy beteszem az update könyvtárba? köszi
-
blakey
titán
válasz
prime_adam
üzenetére
Nem, Airplay viszont működik.
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok! Gyors kérdés: CoreElec-kel működik a chromecast? Ki lehet küldeni rá képet/videót mobilról?
-
-
fer
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Megtörtént, semmit sem találtam, de írtam, hogy nem ment semmi akkor a hálózaton csak a box. Szigorítottam a tűzfal beállításain. Azért elgondolkoztató, hogy már az ilyen kis kütyük sincsenek biztonságban. A boxon lévő hdd-n semmi olyan nem volt amit ne tudtam volna pótolni, (így velem most nem jártak sikerrel) csak egy kis időmbe telt amíg újra összeválogattam a rajta lévő dolgokat.
-
mexel
veterán
válasz
stefi68
üzenetére
Akkor viszont egyértelmű hogy a jó wifi szükséges és a tox 3 az antennájával esélyesen jó lehet. ( igaz azt nem próbáltam, csak lan-on)
Az android más kérdés, innentől szerintem nagyjából megválaszoltada kérdést magadnak megéri-e a pluszt
Valahol megvan a teszt leírásaim között de nem emlékszem hogy a gyári fw-is ment-e normálisan az afr, vagy kicsit lassan váltott, erre most nem tudok válaszolni, de valahová biztos feljegyeztem. Ha fontos előkereshetem. -
stefi68
addikt
válasz
mexel
üzenetére
Ahová most szánnám, igen ott wifiről használnám, ott nincs kábel.
Androiddal, igen.
A NAS már egy ideje pihen. A tartalmakat perpill egy a router USB3 portjába csatlakoztatott SSD szolgáltatja.
Nem mondanám, hogy jobb minőségűek a tartalmaim, HD, Full-HD jelenleg.
Erősítő nincs, 1pár Edifier BT hangfal van. -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Valakinél működik a Qbittorrent X2 boxon?
Van egy X96max box, friss 21.3 Coreelec-el, de nem tudom (1 hónappal ezelőttig hibátlanul működött) életre kelteni a QB-t.
kérdés 1: Ezen a vason egyáltalán működhet a Qbittorrent Coreelec alatt?
Kérdés 2: Mi most a javasolt olcsóbb box, alap (DV nem érdekes) médialejátszásra + Qbittorrent szervernek? -
stefi68
addikt
válasz
mexel
üzenetére
Szia!
Elsődlegesen helyi hálózati lejátszónak (Kodi, NAS, stb), időnként kis YT (SmartYT), és a közeljövőben lehet hogy SweetTV vagy valami hasonló.
Igazából gatyába ráztam az elmúlt hetekben az Android TV-nket. Most minden jó vele, mindenre is használható.
De azért gyűjtöm az infókat, ha mégis ki kell váltani...Tox3-ra visszatérve: Lehet nem is 10e a különbség, csak 5-6e Ft.
Azt látom én is, hogy antenna, meg nagyobb borda, stb., de ha azt nézem, hogy veszek egy Vontar X4-et + ventit + bordát hozzá, vagy másik plexi házat és még barkácsolok is hozzá, + venti mindíg megy ha áram alatt van. Szóval az 5-6e, az nem nagy különbség ha a felsoroltak nem csak dísznek vannak rajta.#108065kis-attila: Korábban is válaszoltál már és köszönöm is, ha eddig nem tettem volna meg. Kicsit szokni kell a stílusod, meg néha kihámozni mire is akarsz rávilágítani, de díjazom a segítőkészséged.

Ha másoknak nem is tetszik a stílus én azért látom mögötte a jó szándékot.
-
aldebaran
addikt
válasz
kis-attila
üzenetére
Neked mi bajod van? Miért kell vergődni? Ha itt nem jó, menj máshova.
Már borzasztóan unom olvasni a hszeid.
-
mexel
veterán
válasz
stefi68
üzenetére
Mire szeretnéd használni?
Milyen tartalmakat szeretnél nézni és mi a fő cél?
Jól összerakott darab ami annyiban merül ki hogy szebb, szellősebb(?) ház, egy nagyobb méretű hűtőborda és wifi antenna - ha a wifi fontos.
A rendszer: ugyanúgy nem lesz tökéletes mint bármelyik másik olcsó-drága box alap rendszere. Nem nagyon létezik out of box még mindig.
Ha a hűtés, a design és a wifi antenna fontos tényező akkor neked kell eldönteni megér-e többet. -
kis-attila
tag
válasz
stefi68
üzenetére
Válaszolt más.
Nézz más fórumot / tesztet,ha negatív a vélemény van róla szólj, nem nagyon fogsz találni. Mindenhol szeretik, de tényleg, bárhol nézed, itt nem. Én néztem róla sok dolgot, akkor a Kinhank G1 olcsóbb volt ... de tényleg legyen noname " teljesenkínai " X3, barkácsold amíg lehet ... nehogymár egy normális legyen amivel nincs baj.
Kivívtam a magam negatív hírnevét itt, mások meg köszönik a munkámat. Biztos jobb küzdeni mintha vennél egy rendeset. ( nézd meg naponta több tíz hozzászólás, mások meg jól elvannak, probléma nélkül )Tényleg .... sok sikert!
-
agent11
tag
Ismét előtérbe került a gondolat, hogy beújítanék egy Dolby Vision kompatibilis box-ot, amire lehet a CE-t telepíteni belső tárhelyre. Android abszolút nem érdekel, gyalulnám egyből. Tudnátok ajánlani egy pár konkrét gyártót/típust ami megbízhatóan és stabilan futtatja a CE/DV párost? Esetleg akciókba belefutott valaki?
-
demmer123
őstag
ugoos am9-re coreelec van már?
-
péjé
őstag
sziasztok,
megbízható usb bluetooth adapter megoldás létezik CE alá? köszi -
cof
veterán
válasz
stefi68
üzenetére
Ér ez ~10e Ft-tal többet mint a többi S905X4-es lejátszó?
Röviden, nem... Csak 2x akkora a gyári hűtés mint a dzsunka boxoknál. Meg külső WiFi antenna csatlakozás.
Aliexpress vásárlói kép: [link]
Még ha a gyári Android jó is, lag- és sallangmentes, ki tudja meddig lesz frissítés. Mai custom fw-k általában jobbak mint a gyáriak, olcsóbb kategóriában biztosan. Aztán ki tudja meddig reszelik és adnak ki hozzá frissítést. Régebben akartam én is venni még TOX1 S905X3-ból a szellős ház miatt, de aztán lemondtam róla, nem érte meg azt a plusz felárat. Mondjuk itt legalább logikusan gondolkodtak a mérnökök, és nem a bottom oldalra tervezték a SOC-ot.
-
stefi68
addikt
Említésre került ez a TOX3 mint az Ugoos almárkája.
Ez valóban igényesebben összerakott darab?
Legfőképp wifi, továbbá a hűtés érdekel...
Rákerestem itt, nem sok hsz.-t találtam ezzel kapcsolatban.
Ér ez ~10e Ft-tal többet mint a többi S905X4-es lejátszó? -
blakey
titán
válasz
Melorin
üzenetére
Az erős, sistergős zaj ismert, én voltam az, aki elsőként jelezte, sajnos a hangrész úgy került átdolgozásra, hogy az EDID infók lekérése az spdif kimenetre is hatással van, ez azt jelenti, hogy automatikus módban a megjelenítő tulajdonságainak megfelelő hangfornárumokat fog kiküldeni és ha egy sztereó DAC ezt nem tudja értelmezni, akkor zavaró hangot fog eredményezni. 1 megoldás van, a kiküldeni kívánt formátumot átállítod PCM-re, így csak bootoláskor lesz egy pár másodperces probléma, készenlétben, folyamatos használat során nem lesz gpnd. Ha telepíted a CE-t, akkor ott főleg nem lesz gond.
USB-t nekem sem sikerült beüzemelni Android alatt, pedig mindent engedélyeztem, CE alatt az is hibátlan.
ATV12-től van AFR. -
Melorin
addikt
Tegnap beüzemeltem a Dune Homatics Plust. Az optikai SPDIF kimenetét használom egy sima sztereo DAC-ra kötve. Sajnos a DAC számára értelmezhetetlen jelet küld ki a box Android alatt valami rettenetes zajt hallatva
Egészen addig nem szűnik meg a zaj amíg nem indítok el valamit, pl egy Youtube videot. Onnantól kezdve kikapcsolásig minden rendben van.
Ez ellen lehet valamit tenni?
Próbáltam USB-s hangkártyát bedugni, de az android nem veszi észre, hogy csatlakoztattam bármit is. Ez hogy lehet?A másik negatívum, hogy 4k 60Hz van és ennyi, osszam be. Nincs AFR sem SmartTube sem Kodi alatt.
CE alatt eddig csak 2 problémával találkoztam:
- ha nagyot léptetek egy filmbe (10p), néha eltűnik a hang és csak akkor jön vissza ha valamerre léptetek egy picit is.
- ha sok kicsit léptetek egymás után, mert mondjuk keresek egy jelenetet, majd elengedem a léptetést és hagyom, hogy játszon, apró akadások, frame dropok vannak egészen addig amíg 1db kicsit nem léptetek rajta.
Ilyenek nem voltak eddig Libreelec alatt egy Intel N5105 procis NUC alatt. -
fer
őstag
válasz
roseA580
üzenetére
Nem hinném, hogy a frissítésben volt a vírus szerintem már korábban jöhetett a (rootolasnak köszönhetően), csak mivel átnevezett egy csomó fájlt így csak alap beállítással tudott indulni, és így alapból engedélyezve voltak a frissitesek ezért frissült le a 21.3-ra. Még szerencse, hogy az androidra nem ment át, de addig nem is inditottam el, amíg ezt a részét nem raktam rendbe. Még az is szerencse, hogy reggel nem ment semmi a hálózatba csak a box meg a telóm, de az nincs rootolva. Kíváncsi lettem volna, hogy az Avast észre vette volne-e ezt a vírust.
-
Joshi
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
Ha Homaticson Dolby Vision -t kellene lejátszani Androidon, akkor azért lennének problémák. Már eleve az se hétköznapi, hogy valaki torrentes releaseket néz. Mert ugye ismét felteszem a kérdést, hogy honnan tudja hogy van ilyen? Egyáltalán hogy jutott hozzá? Azért ilyenkor az ember feltételez némi utánajárást/ismeretet a userrel kapcsolatban.
ui.: egyébként nagy általánosságban a családban mindig van egy "rendszergazda". Hogy aztán az a rendszergazda milyen képességekkel bír, az megint egy más kérdés.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cof
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Ha mindegyik kategóriába ajánlunk 2-3 lejátszót aszerint, hogy mi melyiket kategóriát szeretjük melyikben vagyunk otthon akkor nincs ez a sok egymásnak ellentmondó egymást támadó HSz.....
Hát én nemrég vettem itt HA-n egyik rokonnak sima S905X-et 2000 Ft-ért, és feldobtam mSD-re a CE 21-et, köszöni jól van. Kodi kiegészítőkre használja film/sorozat nézésre, és nagyon örült neki, hogy ilyen van. Szóval elég széleskörű lehet ezek használata, hogy 2-3 box ajánlás elég legyen. A DV képes boxok az egy teljesen más dimenzió, szűk kínálattal.
-
mikrofon
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Azért abban a kategóriában az ugoos am6+, a DuneHD Homatics, vagy a Dune HD Pro Vision 4K, nem igényel kompromisszumot.
Tudom már vannak akik készítik a választ, hogy dehát ez meg ez meg ez.... De ha végig gondoljuk akkor azok a nagytöbbségnek nem hibák, nem valódi kompromisszumok észre se veszik.... -
Joshi
titán
válasz
mexel
üzenetére
"Egyetértek ebben hogy az x5m200 nál irtó gáz az usb 2."
Szerintem abszolút nem gáz. Az a gáz amikor valaki 2025 novemberében pendriveozik meg külső vinyót dugdos egy asztali médialejátszóba. Olvass vissza, írtam az embernek hogy inkább vegyen egy NAS-t és azt se tudta hogy mi az. Basszus, hát a PROHARDVER fórumon vagyunk. Hogy került ide? Honnan tudott a torrentről? Honnan tudott egyáltalán arról, hogy a tévécsatornán kívül van más is? Ha biciklibelsőben élek évekig, akkor ok. -
mexel
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Úgy csinálsz mintha te lennél az aki feltalálta a tutit, mert vettél egy boxot ( kettő) és onnantól itt senkinek sem volt olyan. Csak tudd, kevés olyan box van ami nem fordult meg a kezeim között és elmondom nem mindig az ár hatrározza meg ezeknél a kínaiaknál a minőséget. Szerencse is kell és leginkább a szoftver ami számít rajta szerinted miért kellett már égen xbmc-vel indulni eljutni Coreelecig és libreelecig, és a slimbox androidokig? Mert ettől lesz jó a boc nem attól hogy mi van ráírva. Persze van moslék darab is, ami noname és klón, ezért kell olyat venni amit nem gyártanak minden dzunkán x96 és tsi néven.
Mert kb mind ugyanazt tudja, max nagyobb hűtőborda van rajtuk. Csak közlöm a szeritned szar vontarról hogy több mint 100-as nagyságrend után egyel sem volt baj a melegedéssel ( túlmelegedéssel), megy mind folyamatosan sok éve hiba nélkül. Nem hűvös, de sokan rinyálnak mert már hú 70 fokos. El kell olvasni a datasheetet ezekről a socokról és megnézni mennyi a tűréshatár és lehet csodálkozni. Ez nem egy 2 éves intel proci ami 40 fokon már melegnek számít.
fogalmad sincs egy csomó mindenről csak idejössz trollkodni, elég unalmas. Tőled lesz blikk az egész -
mexel
veterán
Egyetértek ebben hogy az x5m200 nál irtó gáz az usb 2. Így kezdtem kb amikor megjelent, első dolgom volt ide beírni ( kaptam is érte) Ettől függetlenül másban jó. Hűvös, gyors és itt az első android olcsó kategóriában amir azt mondom átlag user már használhatja. Nem ég szénné, gyors, jó AFR és jó kép. Ennyiért jó lehet. Az usb 2 élhatő annak aki csak online használja. ( nekem gáz, de ez van, sajnos mindig így casinálkják nehogy jó legyen minden olcsón
)
Én a CE NO-t nem ajánlom, ezért nem ajánlom sima usernek az X4-et pláne, mert ott a droid is rossz. viszont az x96m200-al már tud használni androidon stabil kodit és élvezhető lesz, és ha megjön rá a véhleges CE akkor pláne megéri előre gondolni.
Az x88-a meg hagyjuk sok külföldi fórumon írják hogy használt emmc és ram van bennük, sok százalékos elhasználtsággal. Én inkább kihagynám.
Ha most kell atomstabil valami én Vontar X3-at javaslok mindenkinek, de ha ide beírom azzal támad pár okoska hogy árulok ilyet és azért. Az meg sem fordul a fejükben hogy éppen azért mert ezt tudtam a legjobban megcsinálni, a legstabilabbra legmegbízhatóbbra mind CE min Android szinten. És igen jó a homatics meg khinkank meg hasonló de kb dupla áron,. és akinek nem kell DV és Netflix azoknak bőven elég egy X3. Igen sokan másra sem használják mint online filmezésre, vagy offline letöltött tartalomra, arra pedig 100%-ban megfelel. -
mikrofon
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Szerintem a CE felrakása még nem igényel nagy hozzáértést. Aki ebben a topikban kérdez az szerintem egy leírás alapján még tudja csinálni, be tudja állítani. Ha nem, vagy elakad akkor kérdez és a válaszok alapján már igen.
Így lehet nem jól fogalmaztam meg hogy mire gondoltam. De az is lehet rosszul gondolom..... -
cof
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Nem tudtatok megfelelő ajánlatot letenni " X ember számára ". Tény.
A tény az, hogy én ajánlottam egy stabilan megbízható és bizonyított S905X3 SOC-ot az X96 M200 ellenében, mert gondolom nem akar béta tesztelő lenni. Szerintem onnan indult ez a "blikkes" szál.
Ott kell segíteni ahol az igény van ...amire szükség van ...
Nem véletlenül kérdezzük meg mindig, hogy mire használná. Mert csak az alapján lehet ajánlani.
ezelőtt 15 éve is ezen röhögtünk, hétköznapi használat vagy csak a benchmark érdekel
Én se vagyok az a kapkodós típus, CE 21-re is még csak idén váltottam. Pedig már abból is jó ideje elérhető volt stabil verzió. De a CE 19 teljesen jól működött eddig, én meg nem piszkálom azt ami jól működik. Kapott egy új mSD kártyát a box, gondoltam akkor megnézem.
-
Joshi
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
Az a gond, hogy pl a Homatics is igényli a CoreElec-et. Azért 150€-ért ne már. Miért nem tudnak ennyi pénzért egy normális kompromisszum mentes lejátszót gyártani? Mindenki úgy ollózza össze a hardvereket, de szoftveresen senki nem hajlandó pénzt áldozni. Ott van a gagyi Google ATV aztán ennyi. Szerintem ennek az az elsődleges oka, hogy a minőségi szoftverért fizetni kellene, na most az olcsó kínai gyártók viszont nem akarnak fizetni. Persze ez csak a probléma felszíne, gondolom számtalan más tényező is van.
-
mexel
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Ha blikk fórum akkor minek magyarázol itt? Tudjuk vettél egy khinkankot és az az isten és vették egy rk akármit és az a másik, mindeki hülye aki ezt nem dicséri vagy próbál hibát megoldani, javítani és más eszközt is használni. Gondolom autós topikokban mindenki hülye aki nem olyan autót használ mint te mert neked az van és az a jó. Lövésed sincs egy csomó dologról de pár naponta idejössz fikázni egy csomó dolgot. Kodis topikban a fejlesztőket is számon kérted kik nélkül sokan filmezni sem tudnának, csak ott gyorsan lehurrogtak. Ha nem tetszik ne olvasd. Érvet még nem hoztál fel igazit, csak azt hogy neked mi a jó. Unalmas már
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Pontosítok arra gondoltam hogy most a
- felsőkategória a DuneHD, Homatics, ugoos am6+ vonal. Ezek mindent is tudnak egyszer telepíti az ember évekig biztos menni fognak. Persze ezek a legdrágábbak. Nekem ezzel van tapasztalatom és pontos ismerem
- aztán jön a középkategória: itt már kevesebb az ismerem így aki ezt a kategóriát ismeri az kérem pontosítsa. Ide tartoznak azok amik árban is középkategóriások, tehát drágábbak, némi kompromisszumot igényelnek tudásban, pl nincs DV, nem jó az Android. De ha ezt megveszi valaki beállítja akkor elégedetten fogja használni, mert megvan a megfelelő USB, LAN és legalább közepes hűtés. Ilyen lehet az ugoos vagy vontar x4 vonal meg biztos van még egy két márka és típus
- alsó kategória, olcsó és igényel kompromisszumot tudásban és hardverben valamint igényel némi szakértelmet, motivációt hogy foglalkozni kell a rendszerrel. Ide tartozhat minden ahol a hűtést házilag tuningolni kell, vagy ahol 100-as lan van vagy 2GB RAM. Ezeket jól ismeritek ezek rendszeresen szoba kerülnek.Én valami ilyen ajánlásra gondoltam.
Ha mindegyik kategóriába ajánlunk 2-3 lejátszót aszerint, hogy mi melyiket kategóriát szeretjük melyikben vagyunk otthon akkor nincs ez a sok egymásnak ellentmondó egymást támadó HSz.....
Szerintem egyik kategória se rossz csak más a célközönség.... -
Joshi
titán
válasz
kis-attila
üzenetére
Te h... vagy komolyan. A szoftveres részétől lesz egy box valami, ahhoz meg igen is dolgozni kell rajta. Neked fogalmad sincs az egészről, de ez látszott már az első hozzászólásodon is.
-
Joshi
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
"Amúgy x3-at én már nem ajánlanék max szakértőknek, mert régi tudom van itt bőven felhasználó aki még régebbit használ. De ők, de ti azért értetek hozzá és érdekel is ez a téma. Viszont szerintem vannak olyan fórumtársak akik szeretnének egy eszközt megvenni, beüzemelni, mondjuk CE-t rakni rá vagy Android + Kodi vagy DuneHD + Dune media center párost használni automatikus frissítéssel, aztán évekig elfelejteni hogy bármit is kell vele csinálni. Ráadásul mindezt a legolcsóbban."
A hozzá nem értők nem hogy CE-t nem akarnak rá tenni, de ők úgy indulnak neki a vásárlásnak, hogy majd egy 50$-os box Androidon hibátlan lesz. Na és utána jön az ajánlás, hogy ez nagyon nem így van. Aliexpresses és most már TEMU-s rendelésekkel csak óvatosan. Ott hazudnak agyba-főbe.
-
kis-attila
tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Semmi gond.
48 vagyok, 15 éve is láttam ez.
Sima hétköznapi elektronika. Bekapcsolod, használod, kikapcsolod, ennyi. Ez a dolga. Alig valami választja el a mikrohullámű sütőtől vagy a mosógéptől.
Ha ez nem megy ... elnézést, csak nektek nem ... pedig ennyi valójában. Atomerőmű meg az űrutazás a nehéz, nem ez. -
Joshi
titán
válasz
kis-attila
üzenetére
Nem értem miért fröcsögsz itt, szerintem senki nem kérte.
Az általam moddolt boxot is csak azért módosítottam, mert akkor annak idején ez volt itt a téma. Mármint hogy ezek az olcsó boxok bizony melegednek. Aztán lehet hogy a lőtéri kutyát se érdekelte volna ha hagyom gyári állapotába. Persze az is lehet, hogy mára már elhalálozott volna a box, ezt ugye nem tudhassuk. -
mikrofon
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Szerintem ez a HSz-d elég közösség romboló és nem értek egyet vele. Ráadásul abszolút nem ez volt a célom hogy adjam egy ilyen HSz-hez az alapot . Elnézést a többiektől.
-
kis-attila
tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Semmi bajuk. Drágább,ennyi.
TOX 3 mint a UGOOS almárkája? Imádják.
Csak X-Y megvédi a saját hátsóját, mert épp itt nagyúr + ilyen fasza rangban van, mintha Monopoly-ban lenne milliomos )
Tavaly a Kinhank G1 volt a köpködés tárgya, persze olyanoktól akiknél soha nem volt ... szeretnének sokan olyat 22 ezerért mint tavaly.
Ugoos ... ne kérdezd,nem láttak olyat soha. -
mikrofon
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Mi van az ugoos féle x4 vagy x3 boxokkal? Azok nem megbízhatóak? Nem jók? Azt senki se szokta ajánlani. Pedig én annak idején ugoos x2 Cube lejátszóval kezdtem. Nagyon stabil volt nem melegedett minőségi érzetet adott minőségi alkatrészekből épült. Persze kicsit drágább volt mint a többi hasonló de cserébe megbízhatóan és jól működött. Lehet egy "kezdőnek" ez egy jobb választás....
Amúgy x3-at én már nem ajánlanék max szakértőknek, mert régi tudom van itt bőven felhasználó aki még régebbit használ. De ők, de ti azért értetek hozzá és érdekel is ez a téma. Viszont szerintem vannak olyan fórumtársak akik szeretnének egy eszközt megvenni, beüzemelni, mondjuk CE-t rakni rá vagy Android + Kodi vagy DuneHD + Dune media center párost használni automatikus frissítéssel, aztán évekig elfelejteni hogy bármit is kell vele csinálni. Ráadásul mindezt a legolcsóbban.
-
kis-attila
tag
ügyes.
USB 3.0 ... egyébként kell?
UGOOS + ilyenek elmondják,hogy minek? A 2.0 is elég,bőven. Amikor az SK2-t vettem,nekem is feltűnt, sok más gyártónál sincs. A kérdés jogos,korrekt. Valaki megnézte már,hogy sok nevesebb gyártónál miért nincs USB 3.0? Pedig elmondták, ott van leírva,betűvel.Veszekedni látsz? Okés. Vontar X4? De soha senki se panaszkodott rá,hogy meleg? Ugyan,dehogy, a hűtés otthoni barkácsolásáról meg már egy éve is olvasni lehetett. ( hoktar kolléga írásai? kettőt vett,egyet szétcseszett ... stb. ) Tuti,hogy az átlagembernek az " énvagyokafasza szétbarkácsolunk mindent " szint kell? X96 M200 téma? Nem tudtatok megfelelő ajánlatot letenni " X ember számára ". Tény.
Tudok én is felűről lefelé köpködni, jazz-t tanultam ... de el kell fogadni, hogy másoknak mások az elvárásai, lehet alacsonyabbak is, Ott kell segíteni ahol az igény van ...amire szükség van ... nem felűről tolni a szinte huszadrangú okosságokat. ( mert kettővel többet megy )
ezelőtt 15 éve is ezen röhögtünk, hétköznapi használat vagy csak a benchmark érdekel. -
cof
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
M200, nemzetközi fórumokat nem olvastok? Kiröhögte mindenki.

És milyen helyesen.
olyan problémáitok vannak amiket egy sima átlagember is rég elfelejtett
De nagy elvárás így majd 20 év megjelenés után egy USB 3.0 port, pláne úgy, hogy az előző generációkon már volt.
Blikk fórum,tényleg.
Eddig téged nem láttalak még itt nagyon szakmázni, csak veszekedni.
-
Joshi
titán
válasz
kis-attila
üzenetére
A rossz hűtés szerencsére orvosolható, de akkor szinte mindenbe is bele lehetne kötni. Én azért mondom, hogy szerintem mi az ajánlott és a nem ajánlott. A ~150€ környéki boxokkal alpvetően nincs gond. Ilyen box a Homatics, Dune-Homatics, Ugoos stb. De ezek már nem annyira olcsók.
-
cof
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Szerintem pont ez a példa mutatja,hogy annyi minden más lehet, mások az igények, mindenkinek más kell ....
Nyilván, de egy alfa Kodis CE boxot ajánlani napi használatra egy hozzá nemértőnek, mert most ez az új és trendi, szerintem felelőtlenség. Én szépen megvártam anno míg lesz stabil CE S905X3-ra, és csak utána vettem, nincs kedvem meló után még debugolni, csak filmezni szeretnék egy stabil rendszeren. Valaki sose kötne rá külső meghajtót mert van NAS, Nálam kezdettől alap volt, hogy ez lesz használva házi szervernek (ha megnézed nem a mai az első hozzászólásom a topikban), az alacsony fogyasztás miatt mehet 0-24. Kezdetben S905 LE, Transmission, imádtam. S912 még szintén LE, aztán S905X3-al jött el a CE-s korszak, de már lógott rajta USB tvtuner 2 is. Atomstabil volt mindig.
M200 .. sikítva röhög rajta mindenki akkor már egy X88 Pro X5M de hagyjuk ( itt se panaszkodtak rá,ugye )
Én magán az S905X5M-en csak simán, hogy nem tellett legalább egy USB 3.0-ra, pedig a SOC tudná elvileg. Mint ha a mostani 14. genes Intel alaplapot kidobnák DDR3-al...
Vontar X4? Elnézést de miről beszélünk? A legnagyobb kamu, pont az X4 az ami szénné ég náluk
Hűtés az kb. lepkefing, sajnos az S905X3-on is már mókolni kellett olcsóbb típusoknál. Mondjuk az is sokat tett hozzá, hogy láttuk a kijelzőn a hőmérsékletet a vfd.conf megjelenésével, menüben nem emlékszem már mikor lett elérhető. De addig szerintem senkit nem zavart, amíg nem tudta mennyi.

-
kis-attila
tag
válasz
kis-attila
üzenetére
Nem arról szól ez a fórum,hogy pár ember még megőrizze a maga nagyságát? ( na, lehet köpködni ) Samu TV meg átlag hang ... Vontar X4 ... az aztán fasza lesz. M200, nemzetközi fórumokat nem olvastok? Kiröhögte mindenki.
Persze,nem értek hozzá ... olyan problémáitok vannak amiket egy sima átlagember is rég elfelejtett. Blikk fórum,tényleg. -
Trava
tag
válasz
mexel
üzenetére
Pontosan nálam is ez a hang hiba volt Vontar X4 -en.
Indításnál nincs hang az erősítőn, csak újraindítás után. Feltettem a legújabb NO-t 2 napja, azóta megy elsőre.
Viszont ugyan ez a NO verzió az új X905x5 boxomon, dts-hd hangnál rossz.
5 másodpercig van hang aztán 5mp-ig nincs, és ez megy amíg ki nem kapcsolom.
Szóval az ilyen univerzális szoftver sosem lesz tökéletes.
(ha működik és megfelel az igényeknek nem szabad hozzányúlni
) -
hunaqua
addikt
-
Joshi
titán
A boxokon az USB max a külső perifériákra jó (pl billentyű stb), másra én biztosan nem használnám. Venni kell egy normális NAS-t (Qnap, Synology stb) és nem kell ilyenekkel bohóckodni. Hozzáteszem a letöltés is simán menni fog.
Az X3-nál ahogy korábban írtam (érveltem) az a gond, hogy az olcsójános megoldásoknak a hűtése csapnivaló. Már ez miatt is az X4-ek a jobbak. Persze azok között is volt/van hitvány megoldás. Az X4 Vontarokat alapvetően dícsérik, ezért is mertem ajánlani. Sajnos a szakik (gyűrű/blakey stb) nem nyilatkoztak ez idáig. Habár én mexelt is ide venném, de az ő véleménye is kérdőjeles nagyjából azért, mert elég nagy a szórása a boxoknak. Magyarul olcsó húsnak híg a leve.
-
kis-attila
tag
válasz
miningboy
üzenetére
Szia!
Persze.
Szeretném hangsúlyozni, nem a CoreElec ellen vagyok.
Kell egy normális lejátszó, okés.
- [link] Biztos nem elég az igényeknek? Nem tudom,kérdem.( Orosz firmware-t neki egyébként hivatalos CoreElec támogatás is van )
- Xiaomi 3rd. Gen 20 körül? Wifi épp béna de egyébként tud sok dolgot.
- mondok más " elmebeteg ötletet ". Homatics Box R Lite 4K? Szeretik, megy.
Mivel nem kapható,nem mennék bele a Kinhank G1 kérdésébe, a helyesen megépített R1325 meg az Amologic topik miatt nem fér ide.Szerintem pont ez a példa mutatja,hogy annyi minden más lehet, mások az igények, mindenkinek más kell ....
M200 .. sikítva röhög rajta mindenki akkor már egy X88 Pro X5M de hagyjuk ( itt se panaszkodtak rá,ugye )Vontar X4? Elnézést de miről beszélünk? A legnagyobb kamu, pont az X4 az ami szénné ég náluk holott egy " nyomorult " Xiaomi megcsinálta melegedés nélkül. .... egyébként évekkel azelőtt az X96 X4 is sőt még a Tanix X4 kürül se voltak akkora bajok. ( a legnagyobb kamu a V...tar )
-
cof
veterán
válasz
mexel
üzenetére
De nekem viszi az 1TB-os ssd-t egyelőre.
Azt nem is vitattam, csak nagyon gáz így 2025-ben, hogy 40 MB/s-el másolsz rá vagy róla hálózaton. Nekem nagy megváltás volt még S905 meg S912 után a stabil 100 MB/s. És nagyon ráérek egyébként, mert elindítom és hadd menjen, ritkán kell valami gyorsan, de akkor idegesítő tud lenni egy ilyen korlát a rendszerben.
#108017Joshi Ha kiforrott már akkor jó lehet, mivel az S905X3 már elég ritka, konkrétan nem is találtam Tanix TX3-at már Aliexpressen. Én még leragadtam ott, hogy mexel kísérletezett a dual rendszerrel, és az nem ment. Ez ugye X3-on sima liba. Hardveres AV1-en kívül nem ad többet, de azt nem is igen láttam torrentes tartalmakon sem használni, hanem inkább H.265.
-
-
cof
veterán
válasz
miningboy
üzenetére
Nem értem miért ajánlgatják ezt a gagyi X96m200-at minden 2. hozzászólásban mikor USB 3.0 port sincs rajta. Egyéni problémák is szintén minden 2. hsz-ben erről szólnak. Vagy ez nem megy, vagy így nem megy. Persze az alpha Kodi miatt még ez érthető is, de sokan nem akarnak tesztelők lenni, hanem csak használnák.
S905X3 még mindig a favorit ha nem kell DV szerintem, bár már kezd kikopni sajnos, pedig nekem is pótolni kéne a Tanix TX3-at mert beadta a kulcsot egy zárlat miatt. Pedig 4 évig ment 0-24 minden gond nélkül, kár volt kölcsön adni.

-
miningboy
csendes tag
Ti itt aztán jól elszakmázgattok.
Most akkor Vontar X4 vagy X96m200-ra szűkült a kör, ha jól veszem ki. -
mexel
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Így van, az x96max x3 és x4-eseknél irtó nagy a szórás, mindenki gyártotta aki arra járt

Sok klón volt és sok ami nagyon melegedett, de voltak jók is persze csak előre nehéz tudni melyik az.
A vontarok általában ( csak a vontar oldalról ill kereskedőtől) általában egy szintet hoznak. Kicsit kevésbé melegszik, nekem ezekkel még nem volt gondom.
De az X96m200 az sokkal hűvösebb, nyilván az új soc-nak köszönhetően -
Joshi
titán
válasz
mexel
üzenetére
+ miningboy
Az olcsó X96-os boxoknak a hűtése elég hitvány. Már eleve az is gond, hogy az alaplap lefele áll, tehát a prociból kiáramló hő nem tud hova menni. Azt már nem is említve, hogy egy nyamvadt hűtőbordát nem tudtak rátenni a procira. Azért is ajánlottabb pl egy Vontar.
De ha HDR10+-ra megfelel egy X5m200 is, akkor egyértelműen azt kell venni. -
mexel
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Én úgy tudom a HDR10+ t az x3 is támogatja em csak az X4. Az X4 hardveresen támogatja az AV1-et, a VC1-et úgy tudom nem, hülyeséget nem akarok írni utána kell nézni. De kb szinte ennyibe kimerül a különbség az x3 -hoz képest, plusz elenyésző sebesség különbség a prcinál, ami tényleg elenyésző. Pl a vontarnál ugyanaz az alaplap van mindkettő sochoz csak a soc más kb.
Android támogatásban viszont a régebbi jobb szerintem, a 10-11-esekkel a sima olcsó boxokon nem sok mindent lehetett kezdeni
plusz nincs dual. Ezért az AV1 miatt csak nem biztos hogy jobban megéri mint az X3. De mondom ez csak saját vélemény(, igaz sok tesztelgetés után.) -
mpo
veterán
válasz
miningboy
üzenetére
Itt #107998 leírtam az én megoldásomat.
Mindig Samsung tévém volt, a DV miatt utánanéztem, hogy ha új tévét kell vennem és esetleg médiaboxot, melyik tévé lenne jó.
A Samsung nem támogatja a Dolby Visiont!
Múltkor nem figyeltem, a fájl nevében benne volt a DV, lila ajkak, zöld tenger és egyéb finomságok. De csak egy verzió volt és automatikusan letöltöttem, jobban kell figyelnem. -
mexel
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Ezt az x3-at nem erre írtam azt hittem érthető vagyok. ( egyébként tudja, a régi S905X nem tudja). Ez utóbbira gondoltam hogy sokaknak még az is elég lehet akik pl még mindig egy fhd tv-t használnak. Sokan vannak akik még azt néznek maximum és oda még egy sok éves S905X is elég lenne a CE-vel. Egy 2/16gb-os is bőven visz mindent ( nekem bvan egy 1/8-as és FHD-ig gyönyörűen kezel kb mindent - kivéve AV1 és HDR) De akinek ezek nem kellenek azoknak kár csilivili drága boxokat bvenni mert mire odaér hogy kell valamire a plusz tudás lesz más amit már nem fognak tudni. Talán így érthető, de ez csak az én véleményem.
-
mexel
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Egyetértek az AV1-ben ( én ezért preferálom még sokszor az X3-at mert azon nagyon jó a CE 21, van dual lehetőség belső tárhelyen és DV-n és AV1-en kívül minden stabilan működik)
Még pár évig elég lesz az x3 és x4 is, ha nagyon új dolgok lesznek amik elterjednek addig kibírják. Sokaknak még a hdr sem fontos ha így vesszük...
Annyival nem olcsóbb az X4 egyébként, pár dollár max a különbség, és az android össze sem hasonlítható a 2 eszközön. ( az x4-re nincs túl jó droid ebben a szegmensben)
Az x3-ra van jó afr-el működő, minden tekintetben jól működő droid ( sokan fanyalognak hogy jaj 9-es, de ez nem egy telefon ahol számít, filmezésnél nincs jelentősége itt)
Az X96m200-on viszont a 14-es jól működik ismét. Nálam ezért kicsit kilóg az X4 -
Joshi
titán
válasz
miningboy
üzenetére
Veheted az újabb X96m200-at is, habár azzal is lesznek/lehetnek kezdeti problémák. Mexel-el ellentétben én azt mondom, hogy ha nem kell a Dolby Vision, akkor egy olcsóbb 905X4-es box bőven jó. Vontar már van 50$ körül. Az AV1 se annyira fontos, szerintem mire elterjed az a codec úgy is lecseréled ismét a boxodat.
-
miningboy
csendes tag
Most egy kicsit belekeveredtem itt a dolgokba.
Akkor az X96m200 lesz a jó választás számomra?
Samsung S90F + Onkyo TX-NR686 + 5.1.2 hangfalrendszer.
A gigabites csatlakozó azért kell, mert itt gyenge az USB, és majd LANon keresztül tudok kapcsolatot létesíteni a PC és a médialejátszó között a fájlok elérése végett? -
roseA580
aktív tag
Szia!
Erre én is gyorsan ránéztem:
Nekem is letöltötte az internetről a 21.3-as frissítést, de mivel írtad hogy nálad vírusos, igy nem telepitettem!
Nálam is levannak tiltva a frissítések, de mint kiderült csak Androidon voltak eddig letiltva.
Most már CE alatt is tiltottam őket!
Köszönöm! -
mexel
veterán
válasz
Joshi
üzenetére
Igen, sokaknál nem jön elő, és ez azt hiszem a 21 NE-nél van . A sima 32 bites rendszernél nem volt ilyen gond de ott meg nincs AV1 pl. Aszaggatás más az régóta jelen van.
Nem azt írtam hogy lesz tökély rendszer, de ez a hiba ha éppen fennáll valakinél igen bosszantó, én pl azt hittem sokáig hogy egy erősítő dts hiba ami onkyoknál jellemző lehet.
nyilván sok mindetőlk függ egy iylen láncban, de nálam szinte minden erősítővel előjött.
A NewOrderben ez nincs már jelene - más hiba nyilván van és lesz is mindig.
A nexus NE -nél pl nem volt meg ez a hiba X4-en, de ott sincs AV1 ha ez fontos valakinek.
TV-re kötve ( azaz passthrough nélkül) nem jelentkezik ez a hiba soha. Csak ezért írtam le mert a kérdező mondta hogy erősítőt vagy legalábbis hangrendszert használ, ezt nem árt tudni vásárlás előtt . -
Joshi
titán
válasz
mexel
üzenetére
"( sokszor első indulásnál nincs hang csak újraindíts után és ezzel már nem foglalkoznak a - ezt írták legalábbis mert nem mindenkinél jelentkezik egyértelműen a hiba)"
Én ilyen hibával soha nem találkoztam a fehér Homatics + Marantz 7011 erősítőmmel. Ami hiba van, az a pillanat megállás utáni szaggatás, de azt orvosolja ha a jobbra/balra nyíllal belepörgetek a filmbe. Ez ha minden igaz alapértelmezetten 10s-et pörget bele és nem az alsó csúszka jelenik meg, hanem a fölső.ui.: én valamelyik NE-t használom, de hogy pontosan melyik verzió azt nem tudom.
Illetve még annyit, hogy szerintem soha nem lesz hibátlan CE verzió. Vagyis annyi féle box van, hogy mindig lesz amelyikkel lesznek kisebb problémák. Így lesz ez az X5-el is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- Antminer S21 Hydro 335T (BOS 360T) hashboard hibásan eladó.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master750W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500T 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T4 Plus Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

van mas otleted esetleg?

Itt kapsz segítséget hozzá.

Egészen addig nem szűnik meg a zaj amíg nem indítok el valamit, pl egy Youtube videot. Onnantól kezdve kikapcsolásig minden rendben van. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
DoItYourself