-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
vargalex #107661 üzenetére
Már nem emlékszem 5 éve miket próbáltam, de szerintem próbáltam vele. Nem biztos.
Viszont már csak arra kellene amire írtam: online film, és youtube.
Nem tudom mi van a boxxal, mert 16GB belső tárhelyet mutat ezzel a rom-al, pedig 32GB van rá írva.
Itt van pár kép, szét kaptam hátha segít:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
hunaqua
addikt
CE22 Nightly alatt az inputstream adaptiv kuka.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Van egy (elvileg) X96 Max Plus -om
Valami nem kerek vele. Vagy hibás, vagy fake.
Régen, mikor megvettem CoreElec-et akartam rá dobni, de nem lehetett. Tégla lett belőle.
Rengeteg rom-al próbáltam életre kelteni, de semmit se akart elfogadni.
Majd egy SlimBox nevű rom 2GB os eszközre való verziója felment rá.
Bekerült fiókba és porosodott.
Majd nem rég kiszedtem és beüzemeltem online filmeket nézni és youtube-ozni.
Minden ok is lenne, de nem mindig reagál az egér kattintásra, és nagyon idegesítő.
Próbáltam bt egeret hozzá csatolni, de ez a rom nem ehhez a box-hoz való, és nincs bt. Valószínű minden problémát a rom okoz.
Lehetne egy light linux distro-t futtatni rajta?
Azt tudom hogy lehet rajta futtatni, csak azt nem hogy hogyan.
SD kártya foglalat van rajta, onnan gondolom, a rom -ot nem piszkálnám. Örülök hogy anno életre kelt.
Nincs a SlimBox -ban update , mert onnan futtatják a linuxot.
Valakinek volna valami ötlete? -
korcsi
veterán
válasz
tobias40 #107648 üzenetére
WINSCP-vel be lehet ssh-n jelentkezni, és mint egy file kezelővel kimásolni a szükséges konfig állományokat.Én így 0-ról 3 perc alatt állítok vissza egy belakott CE-t.
Ja, hogy nincs net rajta.
Ha NG-d van:
Az sd kártya gyökerébe van a config.ini állomány.
Ennek a végén, a
a coreelec sort kell ilyenformán módosítani (a #-et ne felejtsd el kivenni)
" coreelec='nosplash progress' "Így bootolás közben nem logó van, hanem írja részletesen az eseményeket.
Nálam mivel nfs van rendszer szinten csatolva, net nélkül elindul ugyan, de 2-3 percbe is beletelik.
Közben utána olvastam, látom, tárgytalan.
-
sambenez
addikt
Nagyon régen nem foglalkoztam ezzel a témával, de most tönkrement az x96 Max+ boxom.
Néztem a Vontar X4-et vagy az X96 m200-at. LE-vel használnám melyik lenne a jobb választás szerintetek? -
vargalex
Topikgazda
válasz
kpityu2 #107653 üzenetére
De itt wireguard-ról volt szó, ami szerintem szintén támogatja. Illetve az a nem mindegy, hogy hol van a NAT. Én ugye azt írtam, hogy a kapcsolat kezdeményezőnél. Márpedig, ha kifelé minden engedélyezett, akkor a felépített kapcsolat nyitva is marad a tűzfalon, különösen engedélyezett keepalive esetén (amit NAT mellett érdemes lehet bekapcsolni, ha gondokat tapasztalsz) így vissza is tud jutni a válasz (illetve így lehet reverse tunnelinget is megvalósítani).
-
kpityu2
addikt
válasz
vargalex #107651 üzenetére
Kivéve, ha nem támogatja a NAT Traversalt. A Tailscale azért jó mert széles körűen támogatja, többféle módon is megpróbál átjutni. A sima IPSec nincs felkészítve a NAT-on keresztüli forgalomra ezért a NAT-T réteg UDP packetekbe csomagolja és az 500 helyett a 4500-as porton kommunikál. Szóval nem biztos, hogy adott VPN az adott konfigurációban támogatja ezt. Engedélyezni kell ha jól tudom.
-
tobias40
veterán
válasz
vargalex #107651 üzenetére
Nem néztem mert úgy gondoltam hogy ha már egxyik helyen jól megy akkor máshol is mennie kellene,uanaz a szolgáltató mindenhol,sztem uanazok az ont-k stb.
De ezek szerint nem így van majd nyomozok tovább.szerk:a vpn config fileben a synology.me-es címem van megadva hogy ne legyen gond ha változik a publikus ip a szolgáltatómnál) és természetesen minden kábelen kapcsolódok mindenhol a routerhez
Vpn topic elég halott ezért írtam ide,meg a kliens egy amlogic box de ha nem idevaló akkor engedjük el..
-
tobias40
veterán
Az mitől lehet hogy hogy az egyik telekomos távoli helyről betudok lépni az otthoni hálózatomba ahol az asus routeremen fut a wiregard vpn server,a másik helyről nem?
Amlogic box CE alatt wg kliens-el beállítva, és mindkettő helyen telekomos optikai internet van.(csak ONT,nincs saját router azokon a helyeken,csak itthon nálam)
Ha NAT mögött van az ahol nem jó a kapcsolat az lehet probléma?(ahogy utána olvastam mennie kellene ott is de más ötletem nincs hogy mi lehet a gond)
Vagy esetleg tűzfal lenne bekapcsolva a routerben?Van ötlet mi kellene megnézni?
-
tobias40
veterán
válasz
kutga #107647 üzenetére
Újraraktam a CE-t,már régen ezt kellett volna és 1 óra alatt max megvagyok.
De most csinálni fogok a belakott rendszerről egy mentést a CE-ben és akkor már csak pár perc lesz legközelebb.
Köszi a helpet de nem boldogulok, a linux nem az én pályám,de ideje lenne már egy kicsit beletanulni.. -
kutga
félisten
válasz
tobias40 #107646 üzenetére
Ha semmilyen módon nem éred el a rendszert:
Csatold az SD-kártyát egy másik gépre.
Mentsd le a/storage
mappát (ezen van minden beállítás, add-on, könyvtár stb.).
Telepítsd újra a CoreELEC-et, majd másold vissza a/storage
tartalmát.
Így gyakorlatilag nem vesztesz adatot, de a rendszer újraindul tisztán.Windows alól ha nem megy, próbáld meg live linux alól.
-
tobias40
veterán
válasz
kutga #107645 üzenetére
Letöltöttem az Ext2Fsd programot de nálam nem tudtam vele megnyitni semmit.Felraktam a DiskInternals Linux Reader -t ezzel már látom a linux meghajtót de ebben nem lehet változtatni a file-ket csak olvasni.
Kezdem feladni,lehet újrarakom az egészet...Total Commander + Ext2Fsd driverrel---ezt nem értem hogy kell csinálni.
-
kutga
félisten
válasz
tobias40 #107644 üzenetére
Először szerintem ments le minden adatot a kártyáról, aztán próbáld ezzel.
Vedd ki az SD-kártyát / pendrive-ot, amin a CoreELEC van, és dugd be egy számítógépbe.
Nyisd meg a „CONFIG” (vagy hasonló nevű, FAT32 formátumú) partíciót – ez az egyetlen, amit a Windows is lát.
Keresd meg (vagy hozd létre) ezt a fájlt:
/storage/.config/network-settings.conf
vagy ha nem találod, próbáld a:
/storage/.cache/system.d/
mappában (ez Linux alatt látszik, pl. egy Live Linux pendrive-ról vagy Total Commander + Ext2Fsd driverrel).
Ha megtalálod, töröld vagy nevezd át pl. így:
network-settings.conf.bak
Ezzel a CoreELEC a következő indításkor újra létrehozza az alapértelmezett hálózati beállításokat, és újra aktív lesz a LAN. Tedd vissza a kártyát a boxba és indítsd újra.
-
tobias40
veterán
válasz
kutga #107643 üzenetére
Igen bent van a kártya,én is úgy tudtam hogy el kellene indulnia,de közvetlen utána azóta nem indul a CE amióta ezt kikapcsoltam és restartoltam véletlenül a box-t.
Megpróbálok másik dtb-t de nem hinném hogy az a gond,a kártya olvasható a pc-ben és szerkeszthető is,nem tudom mi lett vele hirtelen.
Nem akarom újra telepíteni mert jól bevan lakva de lehet az lesz a vége -
tobias40
veterán
Ökör módon kikapcsoltam a menüben a vezetékes kapcsolatot és újraindítottam a boxot de nem tölti be a coreelece-et hogyan tudom így bekapcsolni a CE-t?
Csak homokórázik a CE logonál,gondolom kellene neki a net elérés de azt meg kikapcsoltam,wifi nincs a gépben.
Hogyan tudom ezt megoldani újra telepítés nélkül? -
mpo
veterán
Hátha valaki úgy jár, mint én.
7 éve a ti és mások segítségével beüzemeltem a házimozit, Minix NEO U9H, Kodi, Denon AVR-X1500H.
A Windows 10-es desktopomból egy új gépbe került az SSD, HDD-k, DVD-RW.
A bolt összerakta és upgradelte a Windows 10-et, mert jogtiszta volt, ez benne volt az alkatrész árakban.
Az új gépen minden programom úgy volt, mint a régi gépen, sok munkától kíméltek meg.A Minixen a Kodi nem tudta betölteni az adatbázist, az "előkészítés" pörgött aztán leállt.
Filmek nem indultak el.
A Norton is rajta volt a gépen, SMB Bruteforce-ot jelzett a Minixtől és letiltotta.
Norton uninstall, AVG Free föl, mint a régi gépen.
Ez se segített.SMB engedélyezését megcsináltam.
Még mindig nem működött.
Kiderült, hogy a Kodi user jelszó nélkül léphet a Windowsba.
Miután beírtam a régi jelszót és kötelezővé tettem, minden működött.A Windows 11-ben mi a helyes SMB megoldás, ha régi Kodi van a Minixen?
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
pinnacle #107635 üzenetére
Nem lehet, hogy a router wifi beállításainál be van kapcsolva Client Isolation? Az emulator-ban azt látom, hogy TP-Link esetében az Additional Settings-ben AP Isolation-nak hívják a funkciót és alapból be van kapcsolva. Ez ugye megakadályozza, hogy a wifi kliensek közvetlenül egymással tudjanak kommunikálni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kpityu2 #107634 üzenetére
Köszi! Nekem semmit nem jelez. ADB TV-vel letiltottam a Google Cast-t, Miracastot, de nincs változás, pedig ilyenkor hibaüzenet sem jelenik meg az AirScreen indításakor. Illetve CB-nél van hibaüzenet, mégis működik. Mondták is az AirScreennél, hogy ez az üzenet nem számít. Szerintem ez Android 14 vagy router probléma.
-
kpityu2
addikt
válasz
pinnacle #107632 üzenetére
Kiírja, hogy tegyem fel a Play Áruházból a free vagy a pro verziót. Egyébként csatlakozik az airscreen szerveréhez. Az a furcsa, hogy az Ugoos-tól töltöttem le full FW-t, mert az OTA-s FW le volt kódolva valami pin kóddal. Az android futott csak kábé semmit nem lehetett csinálni, bár trükköléssel a beállításokat el lehetett érni. Furcsa volt. Írtam az Ugoos supportnak, azt írták (két hét után), hogy semmiféle pin kódról nem tudnak. Ezután tettem fel az új full FW-t az Amlogic USB Toollal amikor kiadták. Az AirScreen alapból rajta volt, a régi FW-n és az újon is.
#107633 Ha azt írja ki, hogy fut az AirScreen szerver, akkor fut. Valami elindította. Vagy azon a gépen vagy másikon, de a hálózatodon lóg egy AS szerver. Ez összhangban van azzal a korábbi bejegyzéseddel, miszerint amikor elindítod, azt írja ki, hogy már fut egy szerver.
Tedd fel egy windózos gépedre ezt: Advanced IP Scanner
Ez átnézi a hálózatodat és kiírja, hogy milyen ip-címen, hoston, milyen futó szolgáltatásokat talált. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #107620 üzenetére
Köszi blakey, kpityu2!
Mi lehet a probléma oka, a router vagy a box? AirPin Pro nem küld hibaüzenetet, de ezzel sem látja a telefon.
kpityu2 írhatsz az AirScreenek is, support-as@ionitech.cn, gyorsan válaszolnak. Ugoos nem valószínű, hogy tört verziót tett rá. Itt mit jelez? -
Poplacsek
senior tag
Egy évvel ezelőtt az Ugoos AM6B+ volt az egyik leginkább ajánlott, teljes dolby vision kompatibilitással rendelkező lejátszó. Év elején vettem is egyet, nagyon elégedett vagyok vele: hűvös, izmos, mindent visz!
Viszont lassan kellene egy másik lejátszó is, így azt kérdezném, hogy mi a helyzet az újabb S905x5 alapú boxokkal? Érdemesebb már ilyet venni, van ajánlott típus? Vagy ezek még problémásabbak? Esetleg van olyan amit nem tudnak az AM6B+-hoz képest?
Köszi előre is!
-
sberci
tag
Meg az sem mindegy melyik hdmi kimeneten, marmint modon (pcm stb) tolja ki a hangot, bar ha mashol van 5.1 akkor az biztos jon all. Arra gondoltam az elobb, hogy DTS DD stb, fejbol nem tudom lehet kulon allitani auz audional, hogy hogyan mukodjon. De a 21 -es coreelec ota film kozben is meg lehet nezni az also savbol, az input-output formatumot, az egyik ikonnal, ott latod, hogyan adja ki a hangot a lejatszo. Ha tv-n keresztul megy az erositobe, akkor a tv-nel is kell passthrough.
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #107622 üzenetére
A Homatics Box R 4K boxhoz és a Dune HD Pro Vision 4k boxhoz ugyan az a dtb.img fájl való?
- nem, Pro Vision 4K-hoz azsc2_s905x4_4g_1gbit.dtb
kell.Vagyis igazából az érdekelne, hogyha a pendrive-ot amin a CE van és jól működik a Dune HD Pro Vision 4k boxban kiveszem onnan és átrakom a Homatics boxba akkor gond nélkül működni fog a CE ott is?
- amennyiben dtb-t cserélsz, akkor igen, működni fog. -
mikrofon
veterán
A Homatics Box R 4K boxhoz és a Dune HD Pro Vision 4k boxhoz ugyan az a dtb.img fájl való?
Vagyis igazából az érdekelne, hogyha a pendrive-ot amin a CE van és jól működik a Dune HD Pro Vision 4k boxban kiveszem onnan és átrakom a Homatics boxba akkor gond nélkül működni fog a CE ott is?
Tudom legegyszerűbb lenne kipróbálni de a kettő között van ezerötven km....Azért szeretném ezt meglépni mert a Homaticson a CE kb 3 hónapja nem volt használva. Most hogy átkapcsoltam a TV bemenetét a Homaticsra ki volt fagyva a CE a főmenüben. Semmire nem reagált. Áramtalanítottam majd bekapcsoltam és azóta nem tölt be ha benne van a pendrive amin a CE van. Kifagy a Homatics logonál (fehér háttér és a színes Homatics logo) ha kiveszem ezt a pendrive-ot akkor elindul gond nélkül az Android TV-vel.
Nem tudom hogy a pendrive döglött meg vagy a fájl rendszer sérült rajta. Ugye nem én használom így nem tudom pontosan mi történt vele. Viszont jó lenne a beállításokat és egyéb dolgokat visszanyerni róla mert fogalmam sincs mi hogy volt beállítva rajta... Teljesen elfelejtettem.
Van ötletek mit tudnék tenni? -
kpityu2
addikt
válasz
pinnacle #107619 üzenetére
Nem látok rá beállítást. Bár ez nem jelent semmit, alapból át kellene engednie. Az mDNS multicast nem a streaming cast-ra vonatkozik, hanem arra, hogy az mDNS felderítési kérés a hálózaton minden eszközhöz eljusson. Ezen keresztül "hirdeti" magát az AirScreen szerver, hogy megtalálják a kliensek. A hibaüzenet meg azért van mert másik AirScreen szerver is fut a hálózaton. Nem ismerem ezt a rendszert, én csak a sima google castot használom néha, de nem lehet, hogy a kliens helyett is szerver fut?
Ui. A tört progit meg megreklamálom a gyártónál (Ugoos), mert mégis milyen dolog. Azért nem egy olcsóság ez a doboz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kpityu2 #107618 üzenetére
Köszi!
Akkor reklamál ha tört verzió van rajta. Gyárilag azt tettek rá.Multicastot, hol tudom megnézni? Casot nem találok sehol. Egyébként pont a castot reklamálja, de az AirScreen szerinte ez nem probléma, a CB is működik, hibaüzenet ellenére. Illetve hiába tiltom le az alkalmazásokat (mit kellene még letiltani?), hibaüzenet ugyan nem jön fel, de mégsem működik.
-
kpityu2
addikt
válasz
pinnacle #107598 üzenetére
Nekem működött az AirScreen az AM9 S905X5 boxon. Android 14. Igaz csak próbára kapcsoltam be mert nem használom. Gyárilag van rajta, de amikor bekapcsoltam, reklamált, hogy szoftverhamisítás áldozata lettem. Kicci bár nem óccó.
ASUS AX1800U router. mDNS-el nem szokott gond lenni. Nézd meg, hogy a routered átengedi-e a multicast csomagokat, vagy van-e erre vonatkozó beállítás.
-
gg72
veterán
Kösz, az ethernet megy végül, a nyelvet mindjárt megnézem.
Szerk: A nyelv is megy. A Dune HD Homatics Box R 4K Plus távirányítóját hogyan tudom életre lehelni? A remote con fájlt másoljam be a pendrive gyökerébe? -
gg72
veterán
Van egy Dune Homatics boxom CE 21.1-vel, minden ment is vele rendben, de ma routert cseréltem és azóta a vezetékes net nem megy rajta, pedig a routeren minden be van állítva úgy, ahogy korábban is volt. Elvileg 192.168.xxx IP címet kellene kapnia, de vmiért 156.xxx -ot jelez a CE, így nem is tudom elérni róla a Synology szerveremet. Ha a wifit használom, akkor ott minden okés. Már próbáltam mindent, de vezetékesen nem kap normális IP címet... Tegyem fel újra a CE-t?
-
cof
veterán
válasz
vargalex #107596 üzenetére
Összekevertem kicsit a boxokat. Nekem is a MiniMX indult régebben CE 9.2.8-al, még leforrasztott eMMC ellenére is. Ezt az M8S II-t sehogy se sikerült indulásra bírni se rági, se újabb CE-vel. CE fórumon [link] is volt 1-2 módszer, de ezekkel sem sikerült indulásra bírni.
#107597 AiRLAC
Sajna azzal sem jártam sikerrel.
-
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
Egy áramszünet és egy-két vissza-vissza jövő áram tönkretette a Mecool K1 Pro ( S905D) eszközömet. Mivel lehet pótolni? Ugyanilyen, vagy jobb eszközt keresek. Coreelec-et használtam rajta és fontos, hogy legyen benne Dvb-c tuner.
A javaslatokat előre is köszönöm! -
T-master
tag
CE 22 legújabb nightly alatt másnak is akadnak a .ts fájlok? Most szereztem be egy filmet és olyan, mintha diavetítést néznék. Ugoos am6b+-al próbálom. Az összes többi film rendben van, bár azok mkv-k.
Ez a film: Nobody.2021.2160p.UHD.Bluray.Remux.Dolby.Vision.DL.TrueHD-Atmos.7.1.xHEVC-HUN-UFO971
A TV saját lejátszója szépen viszi
-
hunaqua
addikt
CE22 NO alatt működik a CastagnaIt Netflix ? Nekem csak "keres"
-
kemperlama
csendes tag
Update:
Minix Neo U9-H - Kodi factory reset utan kiadja a varva vart hangot.Egy balga kerdes: Azt valahol meg lehet talalni, hogy milyen formatumokat kepes lejatszani kodival?
Pontositok. Probaltam 4K filmeket, viszont a dinamikus kepnel eszreveheto nemi toredezes a videoban. Ez minek lehet a hibaja? A lejatszot erdemes gorcso ala venni, vagy ez a TV limitacioja lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- X99/E5-2680 V4/16 GB RAM/240 GB SSD
- PCLab Mini M-218 i3 14100F / 16GB DDR5 / GTX 1650 halk, profin összeszerelt DDR5 build
- ÁFA-s Garis Félkonfig - i5 14400F, 64GB DDR4 RAM, Asrock B760 Pro
- 7 gen i3Lenovo V520 pc i3-7100/8 gb/120 ssd
- Bomba Áron!! Ryzen 7 5800x Rx 9060 Xt Gaming Oc 16GB + Garancia Csere/Beszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest