Hirdetés
- 

PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Joshi
titán
válasz

CoroStar86

üzenetére
						Látom hogy miért volt a hangproblémád, így már világos.
 - 

CoroStar86
senior tag
Kösz mindenkinek, de nem voltam pontos és egyértelmű: csak egy Homatics van meg egy Wanboo Mozart 1 Pro, annak a beépített hangszóróján szól minden, nincs külön házimozi erősítő meg hangfalak. Megpróbálom akkor a CE alatt beállítani a centert valahogy
  - 

mikrofon
veterán
válasz

CoroStar86

üzenetére
						Szia! Szinkronos filmeknél szokott ez kifejezetten probléma lenni. Így egy lehetőség ha az eredeti nyelven nézed felirattal.
Az is sokat segít ha olyan hangrendszered van amin van éjszakai mód mód, vagy beszédhang kiemelő lehetőség. A legtöbb erősítő vagy soundbar tud itt ilyet. - 

nfsu17
veterán
válasz

CoroStar86

üzenetére
						https://github.com/xbmc/xbmc/issues/14566
Itt a center mix level szintet állítsd kb erre a 10-re egy 5.1 film alatt próbaképp.
Nézz végig pár ilyen filmet, ha jó, akkor be tudod állítani állandóra is majd - 

Joshi
titán
válasz

CoroStar86

üzenetére
						Vegyél egy erősebb, a láncba jobban illeszkedő centersugárzót. Illetve olyan erősítő ajánlott, ami támogatja a mikrofonos bemérést (pl Audyssey). Egyébként ez a téma inkább ide tartozik.
 - 

CoroStar86
senior tag
Sziasztok!
A következő problémához kérnék segítséget:
CoreElec alatt ha mozizom, borzasztóan hektikusan változik a hangerő. Van, amikor max hangerőn is pont jól hallani a beszédet film allatt, de ha pl. elkezdenek lövöldözni, 30-40-es értékre is vissza kell venni a hangerőt, annyira hangos lesz, de akkor meg a szövegből nem értek semmit. Nincs szoftveresen valami hangerő normalizáló opció a CE-ben? Ahogy észrevettem főleg 5.1 hangnál jön elő ez a probléma, sztereónál nincs probléma.
Előre is köszi az ötleteket! - 

Truman
senior tag
válasz

Truman

üzenetére
						Sikerült felrakni CE 22.0 alfát az X96 M200 vasra. Eddig hibátlan.
Már az is óriási, hogy nincs filmlejátszásnál alul és felül vékony fehér csík, mint korábban egy próbált s905x3 -as vasnál. Ami csak a Samsung TV -nél jelentkezett.
Miket érdemes beállítani ezeknél az újabb CoreElec -eknél? Mert én leragadtam a 9.2.8 -es verziónál sokáig.
 - 

rostiron
őstag
Sziasztok.
Van egy kérdésem , megpróbálom érthetően leítni.
Nemrég vettem egy X96 M200 boxot ali-ról a vontar store-ból.
A gyári fw ami rajta volt tartalmazott egy olyan beállítást ( az android beállítások között), hogy a gyári androidos launchert vagy utólag felrakottat akarok e használni.
Tehát nem ilyen utólag telepített app- ba lehetett beállítani, hanem a gyári droidba.Közben most kipróbáltam a slimboxos verziókat, de nem jöttek be. Ezért visszaraktam az "eredetit " amit a neten találtam.
De ez az opció hiányzik belőle. A slimboxtv oldalán és a neten is mindenhol 2 db gyári fw található hozzá. De ezekbe nincs ez az opció. Emlékeim szerint ami az enyémen volt annak a fw száma is más volt. De ebben nem vagyok 100% biztos.
Lehetséges hogy egy 3. fw volt az enyémen, vagy lehet köze hozzá a Bootloader feloldásának ? Ehhez a részéhez hü...lye vagyok. - 

nfsu17
veterán
Hogyan csatlakoztasd a bluetooth eszközödet külső USB-s dongle-ra (ha van a boxban beépített BT adapter is)? (ha nem szeretnéd a belsőjét használni)
Először töröljük a BT eszközt (pl. füles), ha már korábban csatlakoztattuk a box belső (onboard) BT adapteréhez. Ha nem volt ilyen, nem kell csinálni semmit.
https://wiki.coreelec.org/coreelec:ce_addon_bluetoothSSH-n nézzük meg, hogy milyen BT eszközöket lát a box.
hciconfig -a
Tehát a
hci1a belső BT, ahci0meg a külső USB dongle.Nekünk nem kell most a belső, így ideiglenesen letiltjuk.
hciconfig hci1 downMegnézzük, hogy leállt-e:
hciconfig -a(nem az lesz, hogy UP RUNNING), hanem:
hci1: [...]
DOWNMost látnunk kellene a menüben azt az eszközt, amit akarunk csatlakoztatni.
https://wiki.coreelec.org/coreelec:ce_addon_bluetooth
(és ezt már nem a belső BT adapternek kellene mutatnia)
Enter-rel csatlakozzunk rá, és párosítás.Elméletileg az USB dongle-re csatlakozott így most.
Ellenőrizni így tudjuk:
SSH-n kiadjuk:
bluetoothctl
Itt látjuk, hogy a
hci0-ra (tehát az USB dongle) csatlakozott a füles (70:XXXXX19).Legközelebbi box indításkor már mindkét BT adapter el fog indulni, de mivel a belsővel megszüntettük a párosítását, így a füles az utoljára párosított dongle-hoz fog csatlakozni.
Ha valaki kernel modul tiltással akarná, az itt nézzen szét:
https://wiki.coreelec.org/coreelec:updates#disable_kernel_module(ha van benne hibás infó, akkor modi nyugodtan javíthat benne)
 - 

mpo
veterán
válasz

nagyfejü

üzenetére
						A Kodi beállításait most nem tudom megadni.
Az angol nyelvűek angolul vagy a magyarra átnevezett (elcseszett) néven jönnek.
Az nfo-t mindig legyártom, vagy az imdb.org vagy a themoviedb.org az utolsó sor, ami a filmre mutat.
Van olyan ázsiai nyelv, ahol nem karakterek jönnek, de nem érdekel.Próbáld meg ebben a topikban:
[link] - 

nagyfejü
őstag
Amit linkeltél ott azt tanácsolják a betűtipust állitsam át! Megtettem. Az üres négyzetek helyett megjelentek a csirkelábak! Csak ott is ahol nem kellene!!!Amerikai film ,és a cimét csirkelábakkal irta! Ez sem megoldás.
CE induláskor vfd hibát ir. És üres a kijelző. Ez mitőllehet?
 - 

korcsi
veterán
 - 

Truman
senior tag
Ezt a fájlt honnan lehet még letölteni a CE honlapján kívül?
CoreELEC-Amlogic-no.aarch64-21.2-Omega-Generic.img.gzRámegyek hogy "21.2-Omega (Stable)" majd "New Installation", majd "generic device with s905x5m" és innen bármilyen variációt ír választok "not foud" -ot ír.
#107861 kis-attila
Nekem hiába nyomatod ezt a lekezelő passzív-agresszív stílust. Én nem vagyok ebbe annyira beleb*zulva, 5 éve hogy nem foglalkoztam TV BOX -okkal, mert működött az előző amire nekem kellett, nem kellett hozzányúlni. Így hiába látod a "senior tag" -ot a nick nevem alatt, az csak azt jelenti, hogy baromi régen regisztráltam, nem azt, hogy én most hú de nagy profi vagyok.
És nem azzal volt a gond, hogy mert nem tudtam restellni, mint később kiderült. Kismillió ilyen box van, erről konkrétan nem találtam videót. És mindegyik lehet valami kis extra csavar, csak ezért mertem megkérdezni. Szerintem ez még belefér egy szakmai fórumba. - 

Truman
senior tag
válasz

tobias40

üzenetére
						3 szóban le tudom neked írni, mi bajom volt a gyári droiddal: NEM MŰKÖDÖTT SEMMI!
Konkrétan semmilyen app -ot nem tudtam feltelepíteni Play áruházzal. Mindenre ezt írta:
"....alkalmazás nem áll rendelkezésre a Google Playen ezen az eszközön.".A legviccesebb, hogy gyárilag fenn volt a Google Chrome, letöröltem, de visszatelepíteni már nem engedte ugyan ezzel a hibaüzenettel kísérve. Pedig be voltam jelentkezve mindenhova. És előtte semmit nem állítottam el.
 - 

tobias40
veterán
válasz

Truman

üzenetére
						Mi a gond a gyárival és mire használod droid alatt a boxot hogy nem felel meg a gyári?
Nekem is van egy ilyen boxom és eddig amire használom,szépen megy.
Iptv simple+enigma2 addonnal(iptv merge-vel összekötve) tv műsorok és a torrentezett filmek-sorozatok lejátszása nálam az elvárás...
 Ha jobb a ruszki felteszem én is megvárom te mire használod...
  - 

Truman
senior tag
válasz

rostiron

üzenetére
						Köszönöm mindenkinek. Sikerült feltelepíteni ezt a Szovjet pusztalatot.

Az volt a baj, hogy hiába futtattam én az install-en.bat -ot vagy a install-ru.bat -ot simán is, rendszergazda módban is, nem csinálták meg, csak azt hittem hogy megcsinálták.
Manuálisan telepítettem az abd drivert az eszközkezelőből.Az aosp verziót telepítettem a ruszki firmware -ből. Netflix nekem sincs (bár engem nem érdekel, mert előfizetésem sincs), sőt rendes youtube app sincs. És az egész úgy instabil ahogy van.
De erre legalább már a Brave -et fel tudtam rakni, és azon keresztül Youtube -ozni is tudok.
Így 10% -al használhatóbb mint a gyári firmware, ami a 0% felé konvergált. Legalább annyit már elértem, hogy nem teljesen kuka cucc. - 

- 

vargalex
Topikgazda
válasz

Truman

üzenetére
						Letöltöttem a zip-et, megnéztem a cmd file-t. Lényegében ennyit csinál:
fastboot flashing unlock
fastboot rebootElőtte csak ellenőrzi, hogy az eszköz megfelelő módban van-e.
A leírásból nekem úgy tűnik, hogy a reset gombos indítás után rá kell nyomnod arra, hogy reboot to bootloader. De szerintem (régen volt dolgom androiddal), ha engedélyezed a fejlesztői beállításokban az USB debugging-ot, akkor Android alatt csatlakoztatva PC-hez (telepített ADB driverekkel) az
adb reboot bootloaderparancs kiadása ezt megoldja.
 - 

Truman
senior tag
Ez a fordítás:
1. Csomagolja ki az archívumot a firmware-rel, és lépjen az Unlock_Bootloader/drivers mappába, és telepítse az illesztőprogramot az adb&fastboothoz.
2. Betöltődik a Recoverybe (az AV-csatlakozóban lévő reset gomb lenyomva tartásával és tápellátással), nyomja meg az Újraindítás gombot a rendszerbetöltőhöz.
3. Csatlakoztassa az USB A – USB A kábelt a legkülső USB csatlakozóhoz közelebb a hátuljához és az USB PC-hez.
4. Futtassa a szkriptet az Unlock_Bootloader.cmd betöltő feloldásához.
5. Amikor a szkript elkészült, válassza le a set-top boxot a számítógépről.Vagy itt akkor a TV -hez is kötni kell, és a távirányítóval kiválasztani a Restart to bootloader
Mert így is próbáltam már. Jó lenne tudni mit ír ki az a cmd fájl.
 - 

Truman
senior tag
Tudna akkor valaki segíteni az X96 m200 -al kapcsoltban?
Letöltöttem a firmware -t arról az orosz oldalról, követném az utasításokat de már a boot loader feloldásánál elakadtam.
Azt írja telepítsem a drivert. Ez megtörtént. A c megható gyökerébe létrehozott egy abd mappát mindenféle fájlal.
Futtatnám a Unlock_bootloader.cmd -t, de pancssori ablakba mindenféle össze vissza karakter jelenik meg (Gondolom orosz lenne eredetileg) és nem történik semmi.
Elvileg követtem a lépéseket.
- Reset gomb nyomva tartás az AV lyukban, közben tápkocka csatlakoztatása.
- USB A-A kábel csatlakoztatása
- Unlock_bootloader.cmd futtatásaA reset gombot mikor kell felengedni?
 - 

mpo
veterán
válasz

nagyfejü

üzenetére
						Szia!
Nagyon sok ázsiai filmet szedek le.
Feliratot kell találnom hozzá, hogy meg tudjam nézni.
A Subtitle Edit-et használom fordításra és angol címe lesz a feliratnak.
Ha Kodiban a hangot és a feliratot beállítom, látom mi a címe.
Ha felül japán, kínai, koreai stb. írásjelek vannak az sem segít, mert a felirat amit lefordítottam, adja a film címét (persze angolul).
Sok olyan film van, aminek se az imdb-n se a themoviedb.org-on nincs leírása, mert annyira új.
A Google-ban írd be: kodi korea chinese character - 

nfsu17
veterán
Most egy fülessel szórakozok.
De ez egyszerűen nonszensz. Állandóan a belsőre csatlakozik, és nem bírom sehogy sem letiltani.blacklist hci_uart
sem lett jó semmire, mert ez többet is letiltott, vszeg ezért nem talált semmit.
Most őszintén meddig tartana egy kapcsoló, hogy "device bluetooth ON/OFF".
Ha kikapcsolom azt az egy db BT on-off kapcsolót a menüben, akkor minden BT kommunikációt lelő és a bluetoothctl sem ad vissza semmit...csak vár...mert ugye off...de ha meg ON, akkor azonnal a belsőt találja meg - 

cof
veterán
válasz

nfsu17

üzenetére
						Csak most ezzel még mindig nem vagyok beljebb, mert semmit nem talál, mikor keresi az eszközöket.
Lecsatlakoztál a soundbarral a belső BT-ről előtte? Mert azt el tudom képzelni, hogy hiába tetted blacklistre, még "ad magáról életet az éterbe" amit a soundbar érzékel és úgy vesz, hogy azzal van párosítva továbbra is. Meg egy soundbar ki/be kapcsolás is beleférhet.
 - 

nfsu17
veterán
Megvan a 2 BT eszköz.
Persze a default a belső.
Át tudom tenni a másikra a select paranccsal, de reboot után megint a belső lesz a default.
8822c, vagy 8822cs az lsmod szerint a BT adapter.
Betettem ezt a kettő a blacklist.conf-ba, ahova kéri, restart, de semmi, ugyanúgy van BT.
És nem a dongle a default továbbra sem - 

nfsu17
veterán
válasz

nfsu17

üzenetére
						Megvettem a BT adaptert
Bus 001 Device 002: ID 2357:0604 TP-Link TP-Link UB500 AdapterAhogy sejtettem, nem tudom, hogy kell ehhez az adapterhez csatlakozni fülessel.
Ha szolgáltatások alatt a BT-t kikapcsolom, akkor a BT menü alatt azt írja: kikapcsolva >> nem látok eszközöket.
Ha bekapcsolom, mutatja, de az gyári BT, a boxé. - 

nfsu17
veterán
válasz

nagyfejü

üzenetére
						ez? [link]
Én is kérdeznék.
Azt vettem észre, hogy az X96max+ bluetooth-a hát hogy is fogalmazzak, elég kaotikus, kiszámíthatatlan, és idegesítő működésű.
Először úgy vettem észre, hogy a soundbarom nem kábellel, hanem BT-on kötöm össze.
Sikerült is, szólt is rendesen.
Aztán alig kellett pár nap és tök random dolgokat csinált a box, amit addig évekig sosem.
BT connected > majd 1s múlva disconnected.
Innentől kezdve megborult az agya. Alig indított el valamit, ha igen, nagyon nyögvenyelős volt. Akkor box restart > abba meg 10-ből 10x ilyenkor belefagy.
Volt hogy kis ideig jó volt, majd megint kezdte.
Visszatérve kábelre megint jó lett minden.Most vettem egy earbud-ot, ez is BT-os, hátha majd ezzel jobb lesz.
Nem.
Tök ugyanaz a viselkedés, kiszámíthatatlan, fagy, xar az egész.
CE19 alatt is, CE22 alatt is. BT-hoz van köze, mert anélkül jó.OLvastam CE fórumon, hogy ez ilyen tud lenni, ezért érdemes BT adapterrel használni.
Hát most vennem kell akkor ilyet.
Egy TPlink UB500-at néztem ki (v1), erre írták, hogy a CE22 új kernelével is már jó.
Eddig még nem is lenne kérdésem, de majd most.
 Bedugom USB-be > OK.
De utána mit kell csinálnom? Mi fog történni?
Tudom, hogy a CE menü beállítások alatt van a BT szolgáltatás KI-BE kapcsolása, és a másik menüben látom, hogy ő milyen eszközöket lát. De ez a box gyári beépítettje. Ezt nem akarom látni.Itt kikapcsolom a BT engedélyezését és ettől még majd látni fogom az eszközöket, mert azt a TPlink fogja adni?
Vagy ha itt kikapcsolom a BT-t, akkor a tplink is kikapcsolódik?
Néztem a CE fórumot, ez másnak sem volt világos. - 

nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Vontar x4 hez keresekműködő vfd config ot. Ami nekem van , nem működik!
üdv - 

joydrv
aktív tag
válasz

joydrv

üzenetére
						Ellenőriztem pontosan mennyi is a melegedése a Nokia 8010-nek.
ATV14 - CE/NG cpm14 // Film: Fury 135 perc, DV-7.6, DTS-HD 6ch hang - remux - GOODWILL - 60 GB.
60 percnél = 60 fok .... 120 percnél = 61 fok. (Box "alapjáraton" = 55 fok)
Kép és hang rendben volt végig. Előre-hátra lépkedve össze-vissza, 20-30-40-50 perceket, azonnal megy simán. Akadás nem volt benne sehol. - 

joydrv
aktív tag
válasz

Qtya123

üzenetére
						Próbáld meg ezeket. Avatar 1 HDR10+ UFO971 36 GB és Avatar 2 DV-P8 UFO971 35 GB. Ha nekem valamelyik remux gázos, akkor keresek egy UFO971-et abból a filmből. Igaz, hogy ő nem csinál csak HDR10+ vagy DV P5 - P8 verziókat, de azok mindig jók.
Másik homatics-klón boxon, Nokia 8010-en, nézegetem az ATV14 - CE-NG/cpm14 párost. Első blikkre érdekes módon úgy tűnik, hogy itt jól működik az advancesettings.xml. Előtte itt is akadozott minden nagyobb remux, de amint betöltöttem megjavultak.
(android alatt kodi 22-vel teljesen rendben)Tény viszont, hogy valamivel valóban jobban melegszik a NOKIA 8010 az ATV14 alatt. A beállítások közben, ahogy ide-oda ugráltam a menüben, 55 fokos lett. Ha csak a menüben lépkedek a Dune Homatics ATV11 alatt csupán 42 fokot mutat.
Később mindkettőn lejátszom ugyanazt a filmet, 2-3 óra alatt kiderül mennyivel lesz melegebb a végére. - 

Melorin
addikt
 - 

- 

joydrv
aktív tag
 - 

nagyfejü
őstag
Sziasztok!
kellene egy kis segitség!
Olyan régen csináltam már hogy elfelejtettem!
Routercsere után. OMV s szerver , látja a CE a mappákat de kér felhesználó/jelszó párost!
Ide mit vagy melyiket kell irni?
üdv - 

Qtya123
őstag
válasz

mikrofon

üzenetére
						Mintha az rémlene, valamelyik hozzászólásból, hogy mivel eléggé összeállt ez a 14-es, így ez rendben van minden tekintetben.
Ebből gondolom, hogy nem nagyon fejlesztenek rajta mit, de majd egy bennfentes csak jön és beszámol arról, hogy azért nincs, mert elengedték a kezét, vagy azért, mert okafogyott belenyúlni. - 

nagyfejü
őstag
Sziasztok!
CE kodinálhogy lehet beállitani hogy ázsiai filmeknél a film cimétmutassa , ne üres négyzeteket?
üdv - 

mikrofon
veterán
Igen régen raktam már fel a cpm 14 verzióját. Azóta nincs belőle újabb, vagy nincs frissítés hozzá? Vagy már nem is lesz?

Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - Asztali PC , R5 8400F , 1660 super , 16GB DDR5 , 512GB NVME
 - ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
 - Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
 - GAMER PC! i9-13900K / RX 9070 XT / 32GB RGB / Z690 Strix / 850w Strix! BeszámítOK

- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
 - Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 16GB 500GB 5300M 4GB macbook garanciával hibátlan működés
 - BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

DoItYourself