Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Letisztultságra vágysz? Itt az ASUS legújabb miditornya
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokiph
tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Egyébként már meghátráltak, mert pl. hardware Unb*xed nemrég kitett videót erről, hogy maradnak a bug-fixek, a security updatek és a "day1" profilok az új játékokhoz, csupán a legújabb Vulkan implementációt (és nyilván fsr4-et sem kapják meg, de ezt eddig is tudtuk) nem kapják meg, de ugyanazon a napon jönnek továbbra is a driverek, mint az RDNA 3-4 hez.
Továbbá HU-nál korábban elmondták (és máshol is olvasni), hogy gyakorlatilag 1-2 éve az RDNA 3-on volt a fő fókusz (az idei évtől a 4-en is értelemszerűen), tehát nem sok újdonság van a történetben.
Legfeljebb annyi, hogy "ketté szedték" úgymond a driver készítést, és talán így stabilabb meghajtó jön majd mind az rdna 1-2 höz és 3-4 hez szintúgy, vagyis mindenki jobban jár.
Az a gond, hogy nagyon bénán adták elő ezt a sztorit, és ezért lábon lőtték most magukat, mert az "egységsugarú" többség amikor meglát egy új cikket (vagy csupán az adott cikknek címét olvassa), akkor ennyi elég volt nekik a "totális" meggyőződéshez, hogy az "ílyen meg olyan sz*r innentől".
No, de nekem ez mindegy, mert kb másfél/2 év garim még van az RX 6800-hoz, és nagyon elégedett vagyok vele (Riva Tnt2 pro-val kezdtem anno).
Jónéhány nvidia megfordul nálam, de abszolút azt mondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok a döntésemmel.
A linux támogatásról nem is beszélve, ami szuper, és lassan sokan arra fognak a népek átállni (ez a megérzésem), talán a közeljövőben (1-2 éven belül kb.) úgy gondolom, ami szintén plusz pont lehet.
Ott még az ezer éves HD kártyára is van akár támogatás, és ez igen-igen korrekt.
...persze kinek a pap, kinek a papné ugye.
S ahogy írtad, a "régi emlékekből táplálkoznak sokan", tehát nehéz meggyőzni a már eleve "meggyőződéses" tömeget.
Talán nem is kell, mindegy is..., és te is jól járhatsz nemsoká...
-
Baltazár123
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
ok, igazad van ebben, hogy ár/értékben lehet jobbat találni, sőt nekem paradox módon még jól is jöhet ez a bejelentés. Meglátom majd, de aztán mindig arra gondolok, hogy leginkább csak a WoT-al játszom, ami nem igényel komoly gpu, szóval pénzégetés lenne valójában egy 1660 superről váltani. Próbálom magam azzal győzködni, hogy hasonló fogyasztás mellett kapnék jobb gpu erőt, bár ez inkább a sima rx 6600-ra igaz csak, az XT már szemmel láthatóan többet kajálna, mint a 1660super, a 6700 meg még ennél is többet. Na mindegy, most nem kell sietnem a vásárlással, elég megvárni amíg a hatás begyűrűzik.
Ettől függetlenül valóban érthetetlen, amit most az AMD csinált és lehet a végén meghátrálnak ebből.
Mondjuk az Nvidia is hozott hasonló döntést pont mostanában, pl a 10xx kapcsán, de azok azért idősebb kártyák, mint az RDNA1-2, főleg a 2. Nem is volt belőle ekkora balhé. Épp a 1050ti kártyámra gondoltam és milyen abszurd helyzet volt a nagy vga hiány idejében, hogy "erős" vga-nak állították be, pedig már akkor se volt az. Meg 55e pénzért vettem használtan és nagy szerencsével tudtam csak megcsípni egy garis példányt ennyiért. Az akkori árakhoz képest bármi olcsónak mondható most ár/értékben. Egy rx 6600,6700,6800 szinte ajándék, olyan jó a használt kártyák ár/értéke és ez most javulni fog
, ok rossz vicc azoknak, akik ilyent árulnak.godgamer: nem értek különösebben a gpu-khoz, szóval ha nem jól írom, akkor ezért van, de én úgy értettem, hogy csak az optimalizálás fog hiányozni, ami teljesítményben már nem jelent annyit a dx12 alatt. Ha most pár %-ért kell küzdeni a vga-val, akkor szerintem ideje erősebbre váltani inkább. Sokan még mindig a régi emlékeikből táplálkoznak, amikor valóban volt valós értelme az ilyen optimalizálásnak.
-
válasz
tranceplanet
üzenetére
Vagy az Intel a CPU-inál a folyamatos foglalatcserével eléri, hogy amennyiben CPU-t váltasz alaplapot is kelljen.
-
slmSIG
tag
Hát, így kell minél gyorsabban, minél több vásárlót veszíteni...
(Mondom ezt úgy, hogy full AMD -s gépem van)
- akik váltottak, mennek vissza és soha többet nem fordulnak a piros felé!
-gratula...
-
GodGamer5
addikt
Nevetséges amit összehord az AMD. Ugyanúgy kuka az összes rdna1-2.
Várom, hogy a behájpolt Október végére igért új geforce driver mikor jön már, ami kb ugyanígy kihajítja a gtx-eket a driver supportból. -
válasz
Baltazár123
üzenetére
De egy RX 6600 XT csak 5K-val olcsóbb kb, mint egy RX 6700, amin már nem 8 GB hanem 12 GB VRAM, van.
-
Baltazár123
őstag
gondolkodtam rx6600 XT-ban, de felejtős így, pontosabban várni kell, hogy ez eladókra rohadjon a készlet és talán majd akkor, ha végre normális áron adják a használtat, mert egyelőre alig pár ember adja értelmes áron. Ráadásul vicces is ez, amikor ebay-ről usa-ból szállítással olcsóbban megkapnám
de ne legyünk ennyire extrémek, nézek közelebbit és valamelyik nyugat EU országból is olcsóbban megjön vagy ha sikerül elcsípni egy licitet. Azután meg a nyugati árakon hamarabb meg fog látszódni a hatás, mint nálunk. Lehet, hogy pont emiatt lesz jó vétel, persze az eladóknak le kell nyelni a békát hozzá.
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus
üzenetére
Nem csak ez, hanem hogy uj feature sem fog jonni.
-
Alogonomus
őstag
Akár valóban lehetett az is a cél, amit Abu felvetett, hogy a teljesítmény szempontjából jelentéktelen dologgal az AMD elterelte a "blikkes" médiamunkások figyelmét a lényegesebb ASD érkezésének elmaradásáról az 5000-es és 6000-es kapcsán. AMD így értesítette a felhasználókat az ASD helyzetéről, fogyasztóvédelmi hatóságok nem hisztizhetnek, de a nagyközönség figyelmét elvitte az a hír, hogy a továbbiakban nem fogja az AMD az 5000-es és 6000-es kártyákból is kihajtani az utolsó 1-2 %-ot az elkövetkező évek drivereivel.
-
tlac
nagyúr
válasz
Alogonomus
üzenetére
ha nem lenne a média oldali pánik, akkor ki tudja, hogy mennyi és milyen support-ot nyújtanának a korábbi kártyákra
nem tudni, hogy mi volt az eredeti ötletük, de így a további PR katasztrófa elkerülése miatt szerintem jönni fognak a játéktámogatások ráde majd a release notes-okat figyelve ez hamarosan kiderül
-
Alogonomus
őstag
"a média egy része esett pánikba a hír hallatán"
Csak a szokásos folyamat indult el, amikor – nézettségük/olvasottságuk fokozása érdekében – bármire hajlandó médiamunkások rácsaptak a témára, amíg az hasznot hajthat nekik a pánik szításán keresztül.
-
-
hapakj
őstag
nah, még egy bullshit cikk, ahol rúzsozzák a disznót
-
Most már érdeklődve várom, mennyire mély a gödör. Az eredeti nagyon hülye kommunikációra sikerült még egy lapáttal rátenni, van esetleg még ennél is lejjebb?
-
DudeHUN
senior tag
"...támogatás átalakításának visszhangja"
Huhhh... ez elég nagy csúsztatás.
"AMD Software Adrenalin Edition 25.10.2 is placing Radeon RX 5000 and RX 6000 series graphics cards (RDNA 1 and RDNA 2) into maintenance mode. Future driver updates with targeted game optimizations will focus on RDNA 3 and RDNA 4 GPUs." -
JulianSinulf
őstag
"Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt"
"a felhasználók (és a média egy része) esett pánikba"Köszönjük Emese!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3937, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő